Jump to content

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4/10.1

Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες, τελευταία ερώτηση, όταν βάλω το νέο firmware με odin, θα χαθεί ότι έχω μέσα σωστά?

Ναι ...Το Odin είναι το ισχυρότερο εργαλείο..Θα χαθούν τα δεδομένα, εκτός όσων είναι στήν SD ...Για επαφές φωτό βιντεο κλπ μπορείς να διαλέξεις τον συγχρονισμό με το λογ. Google πρίν & θα έχεις πρόσβαση μετά..

:respect:

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι ...Το Odin είναι το ισχυρότερο εργαλείο..Θα χαθούν τα δεδομένα, εκτός όσων είναι στήν SD ...Για επαφές φωτό βιντεο κλπ μπορείς να διαλέξεις τον συγχρονισμό με το λογ. Google πρίν & θα έχεις πρόσβαση μετά..

Έβαλα με odin το τελευταίο stock firmware, μπήκε από πάνω δεν χάθηκε τίποτα.

Περιμένω τώρα από κάποιον φίλο με το 8.4 να μου προτείνει κάποια rom.

Πάρε τώρα το img.tar τής twrp & φλασαρε τη με το Odin (1 λεπτό θα κάνει) έτσι κι αλλιώς θα τη χρειαστείς οπωσδήποτε.. Μόλις τελειώσει μπες twrp & πάρε πλήρη backup στην SD (βάλε On όλα τα partitions αριστερά)...Εδώ υπάρχουν οι ROMs / kernels / forum /tools κλπ πατώντας τι θέλεις πάνω αριστερά.. Μπορείς να διαβάσεις κάποια πράγματα μέχρι κάποιος χρήστης με sm-t320 να σου προτείνει μια καλή ROM : https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-pro-12-10-8/development (οτιδήποτε συγχρονίζεται με το λογ.google δεν χάνεται πχ στο drive , photo , επαφές κλπ )

Αν κάποιος χρήστης του forum έχει το adb & fastboot στο PC (windows10 pro έκδοση 1607) ανεξάρτητα από ROM & συσκευή μπορεί να δώσει την εντολή του Last_kmsg αυτή : adb shell su -c "cat /proc/last_kmsg" > last_kmsg.txt καί να μου απαντήσει αν λειτουργεί η όχι? Ακόμη & σε οποιαδήποτε έκδοση των windows 10 & οποιαδήποτε συσκευή του forum.. (σε custom rom M6 +) Edited by daitalos

Aυτο ειναι το eMMC DL Tool MONO! για συσκευες με Qualcomm! που μας επιτρεπει πολυ ευκολα να φλασαρουμε ΜΟΝΟ το Stock Firmware! σε μια oποιαδηποτε android συσκευη (ΜΟΝΟ Qualcomm!)....: https://androidmtk.com/download-emmc-dl-tool (ειναι καλο εκτος των odin & heimdal οι χρηστες με qualcomm-samsung συσκευες να εχουν αλλον εναν ευκολο τροπο για τη stock rom τους)...Μπορουμε να δουμε εδω βημα προς βημα πως το χρησιμοποιουμε, ειναι πολυ ευκολο,εδω: https://androidmtk.com/use-emmc-dl-tool (το πλεονεκτημα του eMMC DL Tool ειναι πως απευθυνεται σε χρηστες με οποιαδηποτε συσκευη Qualcomm , κατι που ευνοει οσους ειδικα δεν εχουν samsung & δεν ειχαν τη δυνατοτητα της χρησης του odin.Ειναι εξαιρετικα απλο στη χρηση οσο και το odin)... [ ολοι οι samsung drivers εδω: https://androidmtk.com/download-samsung-usb-drivers ] Edited by daitalos

Καλησπέρα. Φίλε μου εγώ είμαι στην CM12.1. Δοκίμασα διάφορες nightly (13.1) αλλά καμία δεν είχε την σταθερότητα της 12.1.

Η τελευταία nightly που δοκίμασα ηταν κάποια στιγμή μέσα στον περασμένο Δεκέμβρη.

Ηταν σχετικά καλή αλλά είχα ακόμη θέματα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο μου (έχω παρα πολλά στο ταμπλετακι). Δεν μου τα έδειχνε στις συλλογές και όταν πήγαινα να τ' ανοιξω κολλαγαν.

Επείσης είχα αρκετά FC's σε άσχετες στιγμές και σε άσχετες εφαρμογές (πχ επαφές) που να σκεφτείς ούτε καν τις είχα κάνει configure.

Ξαναγύρισα λοιπον σε cm12.1 και είμαι σταθερός 100%. Και δεν βλέπω να ξανά αλλαζω. Δεν έχω και λόγο άλλωστε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αν αύριο αλλάξει κάτι τόσο πολύ που θα μου δημιουργεί πρόβλημα, θα δω τι θα κάνω.

Μέχρι τοτε λοιπόν εγώ λέω CM12.1 (Lollipop) για απόλυτη σταθερότητα και 0 bug.

Sent from my Galaxy Tab Pro, using Tapatalk

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Καλησπέρα. Φίλε μου εγώ είμαι στην CM12.1. Δοκίμασα διάφορες nightly (13.1) αλλά καμία δεν είχε την σταθερότητα της 12.1.

Η τελευταία nightly που δοκίμασα ηταν κάποια στιγμή μέσα στον περασμένο Δεκέμβρη.

Ηταν σχετικά καλή αλλά είχα ακόμη θέματα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο μου (έχω παρα πολλά στο ταμπλετακι). Δεν μου τα έδειχνε στις συλλογές και όταν πήγαινα να τ' ανοιξω κολλαγαν.

Επείσης είχα αρκετά FC's σε άσχετες στιγμές και σε άσχετες εφαρμογές (πχ επαφές) που να σκεφτείς ούτε καν τις είχα κάνει configure.

Ξαναγύρισα λοιπον σε cm12.1 και είμαι σταθερός 100%. Και δεν βλέπω να ξανά αλλαζω. Δεν έχω και λόγο άλλωστε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αν αύριο αλλάξει κάτι τόσο πολύ που θα μου δημιουργεί πρόβλημα, θα δω τι θα κάνω.

Μέχρι τοτε λοιπόν εγώ λέω CM12.1 (Lollipop) για απόλυτη σταθερότητα και 0 bug.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, έρχεται rootαρισμένη η rom? γιατί έχω κάποιες εφαρμογές που δεν παίζουν σε root (ote tv, τράπεζα πειραιώς)

Ναι..Όλες οι custom roms πλήν aosp είναι prerooted ...Θα το ενεργοποιήσεις στις επιλογές προγραμ/στη > πρόσβαση root = adb & εφαρμογές (χωρίς adb δεν θα αναγνωρίζει το pc τη συσκευή) ....(το ενεργοποιεις η όχι άν θέλεις δεν είναι υποχρεωτικό, δεν ήξερα τις εφαρμογές αυτές γιατί ποτέ δεν με ενδιέφεραν, αλλά δεν θα λειτουργήσουν σε οποιαδήποτε rooted rom .Ίσως πρέπει να ψαξεις για κάποια καθαρή AOSP στο XDA αν υπάρχει για τη συσκευή σου ή ξέρει κάποιος χρήστης & να σου πει αν δουλεύει σωστά) Edited by daitalos

Στο επισημο wiki της LineageOS οι χρηστες του forum με mondrianwifi θα δουν τη συσκευη τους.Αυτο σημαινει πως η συσκευη θα εχει πορεια στο νεο progect και θα περιληφθει στις συσκευες με επισημη υποστηριξη (το πιο πιθανο) οπως και αλλες που θα προστεθουν με την παροδο του χρονου...Το επισημο Lineage wiki εδω: http://wiki.lineageos.org/devices.html _ Ο επισημος ιστοτοπος LineageOS με οσες συσκευες εχουν μπει πρωτες εως στιγμης εδω: https://download.lineageos.org/

Στο επισημο wiki της LineageOS οι χρηστες του forum με mondrianwifi θα δουν τη συσκευη τους.Αυτο σημαινει πως η συσκευη θα εχει πορεια στο νεο progect και θα περιληφθει στις συσκευες με επισημη υποστηριξη (το πιο πιθανο) οπως και αλλες που θα προστεθουν με την παροδο του χρονου...Το επισημο Lineage wiki εδω: http://wiki.lineageos.org/devices.html _ Ο επισημος ιστοτοπος LineageOS με οσες συσκευες εχουν μπει πρωτες εως στιγμης εδω: https://download.lineageos.org/

Πολύ καλά νέα, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο το αδίκησε η Samsung ξεχνώντας το στην 4.4.

http://mowned.com/sig/don-fedon-kon.jpg

Βλέπω είναι για την έκδοση με wifi, με lte ξέρεις αν θα βγει?

Πολύ καλά νέα, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο το αδίκησε η Samsung ξεχνώντας το στην 4.4.

Πραγματικά!

Τουλάχιστον κάποιοι θα του δώσουν την σημασία που του αξίζει.

Απο τις πιο "ριγμενες" συσκευές ever. Μόνον κάτι κινέζικα που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους μπορω να σκεφτώ ανάλογα.

Για να δουμε .....

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Βλέπω είναι για την έκδοση με wifi, με lte ξέρεις αν θα βγει?

Δεν μπορω να ξερω τα σχεδια τους αλλα νομιζω πως μαλλον οχι οπως και η δικη μου συσκευη picassowifi...Θα παμε σε unofficial εκδοσεις αναγκαστικα(αν ειναι καλος ο προγραμματιστης & εχει ορεξη & χρονο δεν θα εχει διαφορα τον ιδιο κωδικα εχουν στα χερια τους ολοι)....Σημερα δοκιμασα το νεο update της unofficial Lineage 14.1 n2awifi με σκορ στο antutu 60793!! (το εχω ανεβασει στο xda : https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-pro-12-10-8/development/7-1-xsm-t520-unofficial-lineage-14-1-t3538770/page4 )...μπορουν να τη δοκιμασουν οι χρηστες με picassowifi (ερχεται non prerooted & χωρις busybox & ειναι το τριτο build στη σειρα μετα τα δυο alpha builds, status nightly πλεον)..Προκειται για πολυ καλο team σε exynos5420 ευτυχως ...

H 14.1 εχει κανονικα το mulitview χαρακτηριστικο της 7 ετσι? Ψηνομαι να παω κατευθειαν σε αυτην πηδωντας την 13, αφου βλεπω οτι ειναι μια χαρα. Αν οχι τωρα, σε λιγο καιρο που θα εχουν βγει update.

H 14.1 εχει κανονικα το mulitview χαρακτηριστικο της 7 ετσι? Ψηνομαι να παω κατευθειαν σε αυτην πηδωντας την 13, αφου βλεπω οτι ειναι μια χαρα. Αν οχι τωρα, σε λιγο καιρο που θα εχουν βγει update.

multiwindow εννοεις? ναι...Προσωπικα εχω δυο backup στη συσκευη αυτη , τη Lineage13 & 14.1 ...Δοκιμαζω οποια εχει update & γυριζω αμεσως εκει που θελω.

εδω ειναι ο ιστοτοπος με ολα τα update : http://download.exynos5420.com/ ( n2awifi) δεν ξερω αν ειδες τα screenshots στο xda 60793! στο antutu (δυστυχως εδω δεν μπορω να ανεβασω οτιδηποτε τον τελευταιο χρονο σε κανενα forum , & δεν ενδιαφερεται κανεις )

Edited by daitalos

Ναι το ειδα το post σου στο xda, πολυ καλο σκορ. Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν κοιτουσα τα σκορ. Εγω προσωπικα θελω να ειναι smooth στην καθημερινη λειοτουργια. Το antutu ειναι ενα δειγμα αλλα οχι αποδειξη, νομιζω.

Ναι το ειδα το post σου στο xda, πολυ καλο σκορ. Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν κοιτουσα τα σκορ. Εγω προσωπικα θελω να ειναι smooth στην καθημερινη λειοτουργια. Το antutu ειναι ενα δειγμα αλλα οχι αποδειξη, νομιζω.

Μπορείς να βάλεις τη 13 που δουλεύει άψογα & όταν πάρει κι άλλα update η 14.1 τη βάζεις. Το antutu δεν δείχνει τη σταθερότητα αλλά τις δυνατότητες του kernel της cpu της ram κλπ...Χθες αργά ποσταραν & τη RR 7.1.1 αν θυμάσαι που λέγαμε πριν καιρό, κάποιος την προχώρησε μάλλον( status testing ) .. RR7.1.1 n2awifi: https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-pro-12-10-8/development/rom-7-1-x-resurrectionremix-n2awifi-t3545599

Edited by daitalos

Η cm13 για 525 του palmer υπάρχει από το Φεβρουάριο του 2016 ...Μετονομασία έγινε εφόσον δεν υπάρχει πλέον cm .. Είναι αυτή που σου είχα γράψει στο post #2499 μπορείς να πατήσεις πανω στο link & θα το διαπιστώσεις...

Γιά τούς χρήστες του forum με picassowifi (sm-t520) που εγκατέστησαν την Lineage 14.1 (n2awifi) 7.1.x θα έχουν δει πώς διαθέτει μόνο τα πλήκτρα υλικού ή hardware keys ή default ή capacitive buttons ...Μπορούμε όμως & υπάρχει τρόπος να προσθέσουμε τα φυσικά πλήκτρα των custom roms και να δουμε στις κεντρικές ρυθμίσεις συσκευής να προστίθεται άλλη μια ρύθμιση που αφορά τα πλήκτρα ,και μπορούμε έτσι εκτός της απενεργοποίησης των hardware buttons να προσθέσουμε μια σειρα πλήκτρων (προσωπικά έχω 7 πλήκτρα)... Θα πρέπει η συσκευή να γίνει root (έρχεται χωρίς root & χωρίς busybox) για να χρησιμοποιήσουμε τον root explorer ή root manager κλπ που θα κατεβάσουμε (ο default file explorer δέν έχει τη δυνατότητα)...Σε όσους έχουν κάνει ή θα κάνουν root είναι μονόδρομος η εγκατάσταση του busybox (προσωπικά προτιμώ busybox stericson)...Χωρίς busybox δεν λειτουργεί πρώτα ο deathly adiutor κλπ ....Εγκατάσταση buttons: Ανοίγουμε για μεγαλύτερη ευκολία τον deathly adiutor (αντί του file explorer) πάμε ρυθμίσεις > buildprop > ανοίγουμε μία νεα γραμμή καί χτυπάμε > qemu.hw.mainkeys = 0 > πατάμε save & exit , ανοίγουμε τον file explorer που κατεβασαμε και πάμε > system/usr/keylayout καί ανοίγοντας βρίσκουμε > sec_touchkey.kl (σε κάποιες συσκευές δεν υπάρχει αυτό, αλλά υπάρχει το > sec_touchscreen.kl) > ανοίγοντας θα δούμε ΔΥΟ γραμμές : key 158 BACK & key 254 APP _SWITCH ..Το μόνο πού θά χρειαστεί είναι να προσθέσουμε μπροστά από κάθε σειρά το σύμβολο # ..(Δηλαδή #key 158 BACK & #key 254 APP _SWITCH ) , το κάνουμε κι εδώ save & exit > & reboot system ...Γυρνώντας πρέπει να έχει προστεθεί άλλη μία επιπλέον ρύθμιση buttons για να κάνουμε τις επιλογές που θέλουμε & να εχουν φυσικα εγκατασταθει τα software/physical buttons.. καλη επιτυχία Lol Edited by daitalos

• 2 weeks later...

Καλησπέρα, τελικά μετά από 2 χρόνια και 5 μήνες λιωσίματος, το 8.4 της γυναίκας άρχισε να κάνει (πολλά) νερά, εννοώντας boot loop κ.λπ..

Η μπαταρία δεν έχει αλλαχτεί, οπότε θεωρώ πως κατά πάσα πιθανότητα τα έχει παίξει και ήρθε η ώρα για αλλαγή.

Υπάρχει κάτι να δοκιμάσω πριν το πάω για αλλαγή μπαταρίας; Κάτι που θα επιβεβαιώσει την από πάνω πρόταση;

Ισχύουν ακόμα αυτά που είχαμε πει παλιότερα σχετικά με Smartec; Είναι η μόνη σοβαρή επιλογή για αλλαγή μπαταρίας απ' τη στιγμή που δεν το αναλαμβάνω εγώ;

Καλησπέρα, τελικά μετά από 2 χρόνια και 5 μήνες λιωσίματος, το 8.4 της γυναίκας άρχισε να κάνει (πολλά) νερά, εννοώντας boot loop κ.λπ..

Η μπαταρία δεν έχει αλλαχτεί, οπότε θεωρώ πως κατά πάσα πιθανότητα τα έχει παίξει και ήρθε η ώρα για αλλαγή.

Υπάρχει κάτι να δοκιμάσω πριν το πάω για αλλαγή μπαταρίας; Κάτι που θα επιβεβαιώσει την από πάνω πρόταση;

Ισχύουν ακόμα αυτά που είχαμε πει παλιότερα σχετικά με Smartec; Είναι η μόνη σοβαρή επιλογή για αλλαγή μπαταρίας απ' τη στιγμή που δεν το αναλαμβάνω εγώ;

Δοκιμαζεις αν με τον φορτιστή επάνω, έχοντας σηκώσει λίγο την μπαταρία έχεις πάλι bootloop. Αν και απ' οτι θυμάμαι κάτι τέτοια μου έκανε και μένα πριν την αλλάξω.

Ενα άλλο που μπορείς να κάνεις είναι, όταν σου ξεκινήσει τα boot, βάλε στην ψύχρα πάνω τον φορτιστή. Θα πρέπει να σου ξεκινήσει κανονικά

Όσο για την smartec .... Είναι από τις τελευταίες που ακόμη "τρώγονται".

Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Καταρχάς να πω πως πήρα τηλέφωνο Smartec, το σήκωσε μια κοπέλα που μου τα 'πε κάπως μπερδεμένα, ή τέλος πάντων δε μου άρεσαν αυτά που άκουσα.

Είπε λοιπόν ότι η μπαταρία έχει κόστος 20€, 30€, κάπου εκεί (!), και αφού τη ρώτησα από μόνος μου αν υπάρχει κόστος εργασίας, μου είπε ότι είναι στα 30€, δηλαδή σύνολο 50-60€.

Μετά τη ρώτησα αν προβλέπεται κάποιος έλεγχος, και μου είπε ότι αν θέλω έλεγχο, έχει έξτρα κόστος 15€, τα οποία θα αφαιρεθούν απ' το σύνολο αν δεχτώ να γίνει επισκευή/αλλαγή μπαταρίας.

Δηλαδή μιλάμε για κόστος 50-60€ για αλλαγή μπαταρίας, τουλάχιστον.

Και μου φάνηκε κάπως, επειδή κάποιοι κάνατε λόγο για ~30€, εκτός κι αν κατάλαβα λάθος.

Τέλος πάντων, σας φαίνονται λογικά τα παραπάνω, λέτε να το προχωρήσω;

Όταν λες «έχοντας σηκώσει λίγο τη μπαταρία», εννοείς να έχει φορτίσει κάμποσο, ή να κρατάω το βύσμα με κάποιο τρόπο ώστε να μετακινήσω κάπως τη μπαταρία;

Στην περίπτωσή σου τα προβλήματα λύθηκαν όταν άλλαξες μπαταρία;

Για το κόστος αλλαγής μπαταρίας ούτε εγώ γνωρίζω από πρωτο χέρι. Οτι ειπαν τα παιδιά εδώ.

Στο δικό μου την άλλαξα μόνος μου και λίαν συντόμως θα την ξαναλλαξω γιατί πλέον το sot έχει πέσει δραματικά. Πολύ δύσκολα να βγάλω 4-5 ώρες από εκεί που είχα χαλαρά 8-9. Ευτυχώς κόλπα ακόμη δεν μου άρχισε.

Ναι, με την αλλαγή της μπαταρίας εστρωσαν όλα! Κανένα απολύτως πρόβλημα.

Απο τις δοκιμές κάνε μόνον αυτή που σου έγραψα στο bootloop. Δηλαδή ενώ σου το κάνει, βάλε επάνω στην ψύχρα τον φορτιστή. Θα πρέπει να σηκωθεί κανονικά πλεον.

Αυτά μου τα έκανε και μένα και ακόμη μου έκανε και restart σε κάθε αλλαγή απο portrait σε landscape και το ανάποδο. Μόλις του έβαζα τον φορτιστή, αστέρι! Κανένα πρόβλημα. Αν τον έβγαζα και το γυρναγα, restart!

Όλα αυτά τα έκανε όταν η μπαταρία έπεφτε στο 30%.

Καλημέρα.

Η Τ4800Ε είναι η μοναδική επιλογή για το 8.4;

Δεν έχει παίξει καμία μεγαλύτερη σε χωρητικότητα;

Αν θες να αλλάξεις για δεύτερη φορά μπαταρία εσύ, φαντάσου πώς πάει η δική μου που έχει φάει λιώσιμο για κοντά 30 μήνες.

Βασικά απορώ που αντέχει ακόμα η συσκευή γενικότερα.

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab Pro 8.4/10.1