manoula Δημ. December 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2003 Κατα την ταπεινη μου γνωμη ενα ειναι το πιο βασικο επιχειρημα κατα της θανατικης ποινης. Ακομα κι αν δεχτουμε ολα τα ΥΠΕΡ επιχειρηματα, πως θα ειμαστε 1000% σιγουροι οτι δεν καταδικάστηκε αδικα ενας αθωος. Εδω μενουν για μικρα αδικηματα απλα προφυλακισμενοι καποιοι και καταστρεφεται μετα ολη η ζωη τους. Και μην μου πειτε οτι ειναι προτιμοτερη η καταδικη ενος αθωου απο την διαφυγη ακομη και του πιο στυγερου εγκληματια. Ασε που αυτοι βρισκουν συνηθως τους καλυτερους δικηγορους. Και ας μην μπουμε στη συζητηση ποτε, πως και ποια ειναι εκεινα τα εγκληματα που θα δικαιολογουσαν την εκ προθεσεως και με προμελετη θανατωση/εκτελεση του οποιουδηποτε. Παράθεση ...κι όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. December 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2003 Να ενώσω τη φωνή μου, με τη φωνή αυτών που είναι ενάντια στη θανατική ποινή. Όπως είχα γράψει και παλιότερα σε αυτό το Topic δεν μπορείς να πάρεις κάτι που δεν μπορείς να δώσεις. Το ότι το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το βελτιώσουμε και ούτε μπορεί να γίνει άλλοθι για να αρχίσουμε να εκτελούμε φυλακισμένους. Όσοι λένε "ναι αλλά αν σου αααααα τον/την βββββββ" όπου ααααααα το στιγνότερο έγκλημα που σας έρχεται στο νου και ββββββββ το πιό αγαπημένο σας πρόσωπο, ας σκεφτούνε και την περίπτωση να βρεθούνε στη θέση ενός αθώου, που τον εκτελέσανε άδικα, και την ίδια στιγμή ο πραγματικός εγκληματίας κυκλοφορείς ήσυχος και έτοιμος να επαναλάβει το έγκλημά του. Δεν ξέρω πως το σοφρωνιστικό σύστημα θα γίνει καλύτερο, ξέρω πάντως ότι η θανατική ποινή δεν είναι η απάντηση. Ξέρω επίσης πως το μεγαλύτερο μέρος της απάντησης θα βρίσκεται στο κύτταρο της κοινωνίας που δεν είναι άλλο από την οικογένεια και στην παιδεία. Και κάτι τελευταίο, αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ούτε και το θάνατο... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον valerio Να ενώσω τη φωνή μου, με τη φωνή αυτών που είναι ενάντια στη θανατική ποινή. Όπως είχα γράψει και παλιότερα σε αυτό το Topic δεν μπορείς να πάρεις κάτι που δεν μπορείς να δώσεις . Το ότι το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το βελτιώσουμε και ούτε μπορεί να γίνει άλλοθι για να αρχίσουμε να εκτελούμε φυλακισμένους. Όσοι λένε "ναι αλλά αν σου αααααα τον/την βββββββ" όπου ααααααα το στιγνότερο έγκλημα που σας έρχεται στο νου και ββββββββ το πιό αγαπημένο σας πρόσωπο, ας σκεφτούνε και την περίπτωση να βρεθούνε στη θέση ενός αθώου, που τον εκτελέσανε άδικα, και την ίδια στιγμή ο πραγματικός εγκληματίας κυκλοφορείς ήσυχος και έτοιμος να επαναλάβει το έγκλημά του . Δεν ξέρω πως το σοφρωνιστικό σύστημα θα γίνει καλύτερο, ξέρω πάντως ότι η θανατική ποινή δεν είναι η απάντηση. Ξέρω επίσης πως το μεγαλύτερο μέρος της απάντησης θα βρίσκεται στο κύτταρο της κοινωνίας που δεν είναι άλλο από την οικογένεια και στην παιδεία. Και κάτι τελευταίο, αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ούτε και το θάνατο... 1. Πιστεύεις ότι 10 πχ χρόνια στη φυλακή δίνονται πίσω; Αν ναι, έχεις δίκιο. Εγώ πιστεύω πως όχι. 2. Ομοίως, είτε φυλακή μπεις είτε εκτελεστείς, την πληρώνεις για κάτι που έκανε άλλος. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. December 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον lewton 1. Πιστεύεις ότι 10 πχ χρόνια στη φυλακή δίνονται πίσω; Αν ναι, έχεις δίκιο. Εγώ πιστεύω πως όχι. 2. Ομοίως, είτε φυλακή μπεις είτε εκτελεστείς, την πληρώνεις για κάτι που έκανε άλλος. Πολύ false dilema... Είναι σα να λες, αν σου κόψουνε ένα δάχτυλο, είναι το ίδιο με το να σου κόψουνε τα 2 χέρια. Αν σε βάλουνε φυλακή για κάτι που δεν έκανες, στην πορεία μπορεί να αποδειχτεί ότι είσαι αθώος. Όχι, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ναι τα 10 χρόνια στη στενή θα σε στιγματίσουνε. Αν σε εκτελέσουνε όμως, θα κρατήσει μια για πάντα. Και αφού δεν θα σε ενδιαφέρει από τον τρίτο κόσμο τι σκέφτονται για σένα στη γη, ή κι αν σε ενδιαφέρει μάλλον λίγα θα μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις, το πιο πιθανό είναι να μην πιάσουνε ποτέ τον πραγματικό ένοχο. Κι αφού 10 χρόνια είναι το ίδιο με τη θανατική ποινή σύμφωνα με τη λογική σου, μήπως να εκτελούμε κι αυτούς που έχουν χρέη προς την εφορία; Χωρίς παρεξήγηση αλλά είσαι τόσο λάθος που είναι προφανές και σε παιδάκια του δημοτικού... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον valerio Πολύ false dilema... Είναι σα να λες, αν σου κόψουνε ένα δάχτυλο, είναι το ίδιο με το να σου κόψουνε τα 2 χέρια. Αν σε βάλουνε φυλακή για κάτι που δεν έκανες, στην πορεία μπορεί να αποδειχτεί ότι είσαι αθώος. Όχι, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ναι τα 10 χρόνια στη στενή θα σε στιγματίσουνε. Αν σε εκτελέσουνε όμως, θα κρατήσει μια για πάντα. Και αφού δεν θα σε ενδιαφέρει από τον τρίτο κόσμο τι σκέφτονται για σένα στη γη, ή κι αν σε ενδιαφέρει μάλλον λίγα θα μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις, το πιο πιθανό είναι να μην πιάσουνε ποτέ τον πραγματικό ένοχο. Κι αφού 10 χρόνια είναι το ίδιο με τη θανατική ποινή σύμφωνα με τη λογική σου, μήπως να εκτελούμε κι αυτούς που έχουν χρέη προς την εφορία; Χωρίς παρεξήγηση αλλά είσαι τόσο λάθος που είναι προφανές και σε παιδάκια του δημοτικού... Αν διαβάσεις λίγο πιο πίσω θα δεις ότι είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες εγκλημάτων, και επίσης όχι υπέρ της κατά κόρον χρησιμοποίησής της αλλά πολύ σπάνια. Γιατί, για να στο πω απλά, αν συλληφθεί κάποιος μεγαλέμπορος ναρκωτικών ή κάποιος που έκαψε ένα δάσος ηθελημένα θέλω να τον δω να πεθαίνει. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον lewton ...Γιατί, για να στο πω απλά, αν συλληφθεί κάποιος μεγαλέμπορος ναρκωτικών ή κάποιος που έκαψε ένα δάσος ηθελημένα θέλω να τον δω να πεθαίνει. Θα μπορούσες να τον σκοτώσεις ο ίδιος εκτελώντας την θανατική ποινή; Θα μπορούσες να γίνεις δήμιος υπερασπίζοντας τα πιστεύω σου; Παράθεση Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Γι' αυτές δηλαδή τις λίγες/σπάνιες/συγκεκριμένες "κατηγορίες" εγκλημάτων, πιστεύεις ότι δεν θα πρέπει να ισχύει, θα πρέπει να "αναστέλλεται" ο σωφρονιστικός χαρακτήρας των ποινών που επιβάλλονται στη χώρα μας; Ή μήπως δεν πιστεύεις γενικά στο σωφρονισμό των καταδίκων; Εξακολουθώ να μη μπορώ να βρω την έννοια της δικαιοσύνης στη θανάτωση ενός ανθρώπου. Λυπάμαι :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον lewton Αν διαβάσεις λίγο πιο πίσω θα δεις ότι είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες εγκλημάτων, και επίσης όχι υπέρ της κατά κόρον χρησιμοποίησής της αλλά πολύ σπάνια. Γιατί, για να στο πω απλά, αν συλληφθεί κάποιος μεγαλέμπορος ναρκωτικών ή κάποιος που έκαψε ένα δάσος ηθελημένα θέλω να τον δω να πεθαίνει. Και να μετά αποδειχθεί οτι δεν το έκανε αυτός τι θα κάνεις; Πώς θα ακυρώσεις την μη αναστρέψιμη ποινή που του έχουν επιβάλλει; Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Ας μην είμαστε υπερβολικοί O εμπρησμός δεν είναι ευθεία παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Αν εξαιρέσουμε την εσχάτη προδοσία (που δεν είναι το θέμα μας), μόνο για τις δολοφονίες προβλέπεται (όπου προβλέπεται) η ποινή του θανάτου. Αφήστε λοιπόν τους εμπρηστές. Σοβαρότατη μεν η πράξη τους αλλά όχι και για θάνατο. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Ένας φόνος σε τι διαφέρει από μία εκτέλεση; Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον DeathAngel Ένας φόνος σε τι διαφέρει από μία εκτέλεση; Στο φόνο μπορείς να αμυνθείς πρίν αποδημίσεις εις κύριον, ενώ στην εκτέλεση θανατώνεσαι χωρίς να έχεις το δικαίωμα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με οποιονδήποτε τρόπο Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον DeathAngel Ένας φόνος σε τι διαφέρει από μία εκτέλεση; Του λείπει η επένδυση της κρατικής εξουσίας. Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο... για τον αποδημήσαντα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον OveLix Αφήστε λοιπόν τους εμπρηστές. Σοβαρότατη μεν η πράξη τους αλλά όχι και για θάνατο. Για να μην αναφερθώ και στους πυρομανείς, οι οποίοι χρειάζονται άλλου είδους αντιμετώπιση (ιατρική) και όχι βέβαια θανάτωση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Επίσης το Σύνταγμα στο άρθρο 7 αναφέρει ρητά ότι η θανατική ποινή ΔΕΝ επιβάλλεται. (Με εξαίρεση κάποια αδικήματα που διαπράχθηκαν σε καιρό πολέμου) Για να αλλάξει λοιπον ο νόμος χρειαζεται αλλαγή του Συντάγματος. "Εντάξει, απλά το συζητάμε" θα μου πείτε. Συζητάμε όμως ένα θέμα λυμένο, ένα θέμα τελειωμένο και ένα θέμα εδώ και χρόνια ενταφιασμένο. Ένα θέμα που όλα τα κράτη της ΕΕ και κάμποσα άλλα στον πολιτισμένο κόσμο έχουν ξέχάσει. Αν δείτε σε ποιες χώρες ισχύει η θανατική ποινή θα καταλάβετε. Η Κίνα, πολλές αφρικανικές και ασιατικές, ελάχιστες νοτιοαμερικανικές και οι ΗΠΑ (όχι σε όλες τις πολιτείες). Όσοι λοιπόν είναι υπέρ της θανατικής ποινής ας σκεφτούν τι εξυπηρετει, πού ισχύει και ποια μορφή δικαιοσύνης αντιπροσωπεύει. Τα προσωπικά μας αισθήματα είναι άσχετα. Ο νομικός μας πολιτισμός, το Σύνταγμα και το Δίκαιο όπως το έχουμε αποδεχθεί απαγορεύουν τη θανατική ποινή. Όχι γιατί έτσι αλλά γιατί η πρόοδος του πολιτισμού μας την έχει κάνει άσχετη με την έννοια της Δικαιοσύνης. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα "τι άποψη έχω" αλλά τι ακριβώς σημαίνει Θανατική Ποινή και αν αντικειμενικά είνα σωστή ή όχι. Αντικειμενικά, δεν είναι. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον OveLix Ας μην είμαστε υπερβολικοί O εμπρησμός δεν είναι ευθεία παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Αν εξαιρέσουμε την εσχάτη προδοσία (που δεν είναι το θέμα μας), μόνο για τις δολοφονίες προβλέπεται (όπου προβλέπεται) η ποινή του θανάτου. Αφήστε λοιπόν τους εμπρηστές. Σοβαρότατη μεν η πράξη τους αλλά όχι και για θάνατο. Όχι δεν αφήνω απέξω τον εμπρησμό δασών (όχι τον εμπρησμό γενικά). Για μένα είναι εξίσου καταδικαστέος με τα υπόλοιπα. Αν υπάρχει θανατική ποινή για έναν κατά συρροήν δολοφόνο πρέπει να υπάρχει και για έναν που έκαψε δάσος. Σκέψου πόσες ζωές χάνονται (μερικές φορές και ανθρώπινες) και μετά πες μου. Από εκεί και πέρα όχι δε θα σκότωνα κάποιον ως εκτελεστής, και αυτό είναι πραγματικά κάτι που δεν είχα σκεφτεί ως τώρα, δηλαδή η εκτέλεση της θανατικής ποινής. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. December 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον lewton Αν υπάρχει θανατική ποινή για έναν κατά συρροήν δολοφόνο πρέπει να υπάρχει και για έναν που έκαψε δάσος. Δεν υπαρχει θανατική ποινη για τον κατά συρροή δολοφόνο άρα δεν πρέπει να υπάρχει και για έναν που έκαψε δάσος. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fetzisjr Δημ. December 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2003 H θανατικη ποινη ειναι ενας ''εν ψυχρο'' και ''εκ προμελετης'' φονος που διαπραττει η πολιτεια! Η στερηση της ζωης αποτελει το μεγιστο της εξουσιας που μπορει να ασκησει η πολιτεια επανω σε ενα ατομο! Επομενος το θεμα της θανατικης ποινης συνδεεται αμεσα με το αν η πολιτεια εχει το δικαιωμα να την επιβαλει! Ο -φυσικος- πονος που προκαλειτε στον καταδικο η διοχετευση 2000(!!!) Volt στο σωμα του θανατοποινιτη δεν μπορει να καταμετρηθει΄ ουτε μπορει να υπολογιστει η ψυχικη οδυνη του που αναμενει τον επικειμενο θανατο του! Η θανατικη ποινη μπορει να εκτελεστει μεσα σε 6 λεπτα μετα απο μια συνοπτικη διαδικασια ή μετα απο 16 χρονια υστερα απο μακροχρονιες -και νομιμες- διαδικασιες! Σε καθε περιπτωση ομως ο καταδικος υποβαλεται σε μια εξερετικα σκληρη, απανθρωπη και εξευτελιστικη μεταχειρηση και τιμωρια!!! Το ''αβεβαιο'' και το 'αυθερετο'' της ανθρωπινης κρισης επηρεαζει ολες τισ δικαστικες αποθασεις! Παρ'ολα αυτα μονο ΜΙΑ δικαστικη αποφαση ειναι αυτη που καταδικαζει τον κατηγορουμενο σε θανατο, επιιβαλλει μια ποινη αμετακλητη και μη επανορθωσημη! Τα συμπερασματα δικα σας!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. December 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2003 Να προσθεσω κάτι: Στο δικό μας σύστημα επιβραβευεται η καλή συμπεριφορά του κατάδικου με μείωση ποινής, άδειες και υπό όρους απόλυση. Στις ΗΠΑ δεν ισχυει τίποτε από όλα αυτά για τις ανθρωποκτονίες και ειναι συχνό το φαινόμενο οι ισοβίτες και οι θανατοποινίτες να πρωταγωνιστούν σε πράξεις βίας μέσα στη φυλακή, ακόμη και φόνους, καθώς δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Η περίπτωση Φραντζή έδειξε ότι ένας νέος που διέπραξε ένα έγκλημα πριν 15 (αν δεν κάνω λάθος) χρόνια μπορεί να σωφρονιστεί και σήμερα ο κατάδικος είναι (υπό όρους) ελεύθερος, έχει σπουδασει στη φυλακη και έχει πτυχίο. Θα μου πείτε "ειναι μια περίπτωση". Είναι. Χαίρομαι όμως που ο άνθρωπος αυτός στις ΗΠΑ θα ηταν ήδη νεκρός ενώ στην Ελλάδα έχει την ευκαιρία (αν ειναι καλός και ακολουθησει τους κανόνες και σωφρονιστεί) να επανενταχθεί στην κοινωνία. Συνεπώς η θανατική ποινή στερεί εντελώς την ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Αυτό που πολλοί σαν τον Φραντζή κατάλαβαν και άλλαξαν δρόμο. Να χαραμίσεις άλλη μια ζωή ως αντεκδίκηση για μια που χάθηκε δεν είναι δικαιοσύνη, είναι ζούγκλα. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. December 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2003 Πάνω στο θέμα της θανατικής ποινής έχει πολλές διακλαδώσης όσον αφορά καταρχάς είμαι υπέρ αλλά σε ορισμένες αποτρόπεες και βαρύτατες περιπτώσεις όχι για ψήλου πήδημα.Τώρα ποιός θα τις επιβάλει αυτό είναι άλλο θέμα μιάς και τα ελληνικά δικαστήρια μάλλον δεν μπορούν ίσως θα πρέπει στην ελλάδα να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας που θα εξετάζει εξαιρετικά αποτρόπεα και επικίνδυνα εγκλήματα σε πολύ περίπλοκες καταστασεις.Π.Χ.περίπτωση δουρή ή 17Ν,Σατανιστικών τελετών και πολλές τέτοιες περιπτώσεις ακραίων εγκλημάτων. Παράθεση Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dread Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 PE seis an perimenoyma na timorisei o theos tous eglimaties pou skotosan , ekanan anthropoys na klene kai na ypoferoyn den tha pethanoyn pote. etsi loipon perimenontas oli i 17N opos kai o filarakos mas o pasaris tha apedrasoun kai tha skorpisoun opos palia to kako kai ton paniko.Se kapoia themata prepei na min imaste toso thriskoi tha prepei na skeftomaste pos o theos den skotose oute tha skotosei an yparxei panta. Exalou enas eglimatias tha o skeftei 5 fores perisotero na skotosei kapion ek protheseos an yparxei i apili Παράθεση Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :) <-><-><-><-><-> This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. December 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread PE seis an perimenoyma na timorisei o theos tous eglimaties pou skotosan , ekanan anthropoys na klene kai na ypoferoyn den tha pethanoyn pote. etsi loipon perimenontas oli i 17N opos kai o filarakos mas o pasaris tha apedrasoun kai tha skorpisoun opos palia to kako kai ton paniko.Se kapoia themata prepei na min imaste toso thriskoi tha prepei na skeftomaste pos o theos den skotose oute tha skotosei an yparxei panta. Exalou enas eglimatias tha o skeftei 5 fores perisotero na skotosei kapion ek protheseos an yparxei i apili Μα δεν είναι λογική αυτή. Τι σχέση έχει καταρχήν ο Θεός; Και πως το κράτος θα παίξει το ρόλο του Θεού; Το κράτος με ποιο δικαίωμα μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή του οποιουδήποτε; Στερώντας την ελευθερία των εγκληματιών τους αφαιρεί ένα αγαθό που δεν δίνει η φύση αλλά οι οργανομένες κοινωνίες. Ενώ στερώντας τους τη ζωή τους αφαιρεί κάτι που τους έδωσε η φύση. Στις Η.Π.Α. που εφαρμόζεται η θανατική ποινή όχι απλά δεν έχει μειωθεί η εγκληματικότητα αλλά αντιθέτως έχει αυξηθεί. Άσε που πλέον σκοτώνουν για τον παραμικρό λόγο και χωρίς να 'ναι τελείως σίγουροι ότι σκοτώνουν τον ένοχο. Το νόημα της φυλακής είναι ο σοφρονισμός όχι η τιμωρία. Πως θα μετανιώσει κάποιος για το έγκλημα που έκανε αν είναι ....νεκρός; Την ξέρεις την υπόθεση του "δράκου του Σέιχ Σου"; Ενός ανθρώπου που παραμόνευε και σκότωνε γυναίκες; Ο Παγκρατίδης που κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο ήταν ο τελευταίος Έλληνας που καταδικάστηκε σε θάνατο κι εκετελέστηκε. Τελικά μετά από τόσα χρόνια αποδείχτηκε ότι ήταν αθώος. Αν ζούσε, σήμερα θα αποφυλακιζόταν. Θα 'θελες να σουν στη θέση του; Να καταδικαζόσουν χωρίς να 'χες κάνει κάτι εις θάνατον; Ουσιαστικά μέσα στο φόρουμ έχουν γραφτεί τόσο πολλά κι ενδιαφέροντα επιχειρήματα που ο πρόχειρος τρόπος με τον οποίο τοποθετείσαι δείχνει ότι μάλον δε τα διάβασες. Σου προτείνω να διαβάσεις όλα τα ποστ πριν τοποθετηθείς ξανά στο θέμα. Σημείωση: Μη γράφεις σε greeklish, είναι πολύ κουραστικά στην ανάγνωση ειδικά όταν γράφεις μακρoσκελή κείμενα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. December 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2003 Θανατική ποινή; Όχι και πάλι όχι. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή άλλου για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anderson Δημ. December 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2003 Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω με τους παραπάνω φίλους, θα πω μια ιστοριούλα: Ενας εισαγγελέας στις ΗΠΑ ήταν πολέμιος της θανατικής ποινής. Κάποτε ανέλαβε υπόθεση ενός δολοφόνου που σκότωνε κατά συρροή και οι νόμοι της Πολιτείας που βρισκόταν, υπαγόρευαν Θανατική Ποινή. Ο εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση και έτσι και έγινε. Κάποια στιγμή όμως, ο κατάδικος δραπέτευσε, πήγε και βρήκε την γυναίκα του εισαγγελέα και την σκότωσε, "εκδικούμενος" τον κατήγορό του!!! Ξαναπιάστηκε και τί νομίζετε ότι έγινε; ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ μέσα στο αστυνομικό τμήμα... :!: Παράθεση I see stupid people... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. December 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2003 Στο νομικό σύστημα των Η.Π.Α. ο εισαγγελέας δεν προτείνει, ούτε επιβάλει ποινές. Η μόνη σχετική του δυνατότητα, είναι να "κλείσει συμφωνία", π.χ. με αντάλλαγμα την ομολογία του κατηγορουμένου, ή την κατάθεσή του για άλλα εγκλήματα ή την αποκάλυψη άλλων εγκλημάτων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dread Δημ. December 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i Μα δεν είναι λογική αυτή. Τι σχέση έχει καταρχήν ο Θεός; Και πως το κράτος θα παίξει το ρόλο του Θεού; Το κράτος με ποιο δικαίωμα μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή του οποιουδήποτε; Στερώντας την ελευθερία των εγκληματιών τους αφαιρεί ένα αγαθό που δεν δίνει η φύση αλλά οι οργανομένες κοινωνίες. Ενώ στερώντας τους τη ζωή τους αφαιρεί κάτι που τους έδωσε η φύση. Στις Η.Π.Α. που εφαρμόζεται η θανατική ποινή όχι απλά δεν έχει μειωθεί η εγκληματικότητα αλλά αντιθέτως έχει αυξηθεί. Άσε που πλέον σκοτώνουν για τον παραμικρό λόγο και χωρίς να 'ναι τελείως σίγουροι ότι σκοτώνουν τον ένοχο. Το νόημα της φυλακής είναι ο σοφρονισμός όχι η τιμωρία. Πως θα μετανιώσει κάποιος για το έγκλημα που έκανε αν είναι ....νεκρός; Την ξέρεις την υπόθεση του "δράκου του Σέιχ Σου"; Ενός ανθρώπου που παραμόνευε και σκότωνε γυναίκες; Ο Παγκρατίδης που κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο ήταν ο τελευταίος Έλληνας που καταδικάστηκε σε θάνατο κι εκετελέστηκε. Τελικά μετά από τόσα χρόνια αποδείχτηκε ότι ήταν αθώος. Αν ζούσε, σήμερα θα αποφυλακιζόταν. Θα 'θελες να σουν στη θέση του; Να καταδικαζόσουν χωρίς να 'χες κάνει κάτι εις θάνατον; Ουσιαστικά μέσα στο φόρουμ έχουν γραφτεί τόσο πολλά κι ενδιαφέροντα επιχειρήματα που ο πρόχειρος τρόπος με τον οποίο τοποθετείσαι δείχνει ότι μάλον δε τα διάβασες. Σου προτείνω να διαβάσεις όλα τα ποστ πριν τοποθετηθείς ξανά στο θέμα. Σημείωση: Μη γράφεις σε greeklish, είναι πολύ κουραστικά στην ανάγνωση ειδικά όταν γράφεις μακρoσκελή κείμενα. Tα περί σωφρονισμού δεν με πείθουν αφού δεν νομίζω πως κανένας εγκληματίας που διέπραξε φόνο ‘‘εκ προθέσεως’’ μετάνιωσε για το έγκλημα για το οποίο καταδικάσθηκε. Η δεύτερη άποψη στην οποία υποστηρίζεις ότι αθώοι μπορεί να θανατωθούν υπάρχει πλέον η λύση. Κανένας εγκληματίας όσο τέλειο έγκλημα και να έκανε δεν πρόκειται τώρα να ξεφύγει από τις μεθόδους οι οποίες ακολουθούνται στις Η.Π.Α. .Τώρα αν η υπόθεση έκλεισε μέσω τριχών και αλλά πολύ ψηλά στοιχεία ας μην τον θανατώσουν. Αλλά αν τώρα έχεις ξεκάθαρα στοιχεία εναντίον όπως υπόθεση Ξηρού ε, μια θανατική ποινή δεν βλάπτει πιστεύω. Αν λοιπόν, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές, όλοι οι εγκληματίες γιατί να μην νιώσουν το κακό που έκαναν οι ίδιοι ??? :) :) Παράθεση Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :) <-><-><-><-><-> This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts