Jump to content

Ταχύτητα CD-Recorder και δισκάκια

kfran
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα cd-rec NEC 7900 40x10x24.

Εγώ όπως και όλοι οι φίλοι μου με recorder αγοράζουμε μια συγκεκριμένη μάρκα CD-R (την ποιό φθηνή), η οποία ειναι 48Χ.

Εμένα γιατι στο Nero το αναγνωρίζει μόνο μέχρι 8x και στους άλλους όχι??Αλλα cd τα αναγνωρίζει κανονικά και τα γράφει με 24x.Αυτά όχι...

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

K egw to exw parathrhsei auto me to nero. Thn monh fora pou eixa eponuma diskakia ths teac (dwro me to cd-r) eixe epilogh na to grapseis mexri me 48x.Anti8eta me ta xima cdakia pou pernw apo to plaisio an k kanonika grafontai me 16x max emena mou vgazei mono mexri 12x.(teac 48x16x48)

Den 3erw an stekei auto pou 8a pw alla uparxei pi8anothta gia auto pou les na ftaiei ena argo cd-rom?

mallon to nero einai gia ta panigyria.

ta skc 700 pou ypotithetai einai 48x ta grafei (leei) 52x

ta skc 200 mini-cd pou einai episis 48x ta grafei 16x...

me cdrw teac 52x

Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx

Anti8eta me ta xima cdakia pou pernw apo to plaisio an k kanonika grafontai me 16x max ...

Εμένα έχει γράψει στα ίδια δισκάκια μέχρι και με 40χ...

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Υπάρχουν κάποια προγράμματα, όπως το Smartburn της LiteOn που σου λένε σε τι ταχύτητα θα γραφτεί το δισκάκι που έχεις στο drive. Δεν χρειάζεται LiteOn recorder για να το λειτουργήσεις. Θα το βρείτε και στο Internet και στο site της LiteOn. Έτσι θα έχετε και μια δεύτερη γνώμη πέρα από το Nero.
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Παιδιά το nero σου λέει σε ποιά ταχύτητα μπορεί να γράψει τα συγκεκριμένα δισκάκια, χωρίς πρόβλημα.

Να ξανατονίσω εδώ, ότι αν πρόκειται να γράψετε cd μουσικής καλό είναι να χρησιμοποιείτε ταχύτητες μέχρι 8x.

Φιλικά

Γιάννης

Φιλικά

Γιάννης

Το Nero πράγματι αναφέρει ως ταχύτητα εγγραφής αυτή που έχει επιλεχθεί κι όχι την πραγματική. Την πραγματική αναφέρουν σίγουρα τα Alcohol120% και το CloneCD.

Και μην ξεχνάμε βέβαια πως οι ταχύτητες >16 δεν είναι σταθερές για όλο το CD, αλλά το CD γράφεται τμηματικά, δηλαδή ένα μέρος του με 16x, το επόμενο με 24 ή 32 κλπ έως τη μέγιστη με την οποία γράφεται το τελευταίο μέρος μόνο!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Λοιπον παιδια αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η ταχυτητα που αναγραφεται σε καθε CD ειναι η μεγιστη ταχυτητα στην οποια μπορουν να γραφτουν χωρις ομως να σημαινει οτι ολα τα CD-R μπορουν να γραψουν ολα τα δισκακια που κυκλοφορουν στην αγορα σε αυτη τη μεγιστη ταχυτητα. Το Nero σου λεει σε τι ταχυτητα μπορει το δικι σου μηχανημα να γραψει το καθε δισκακι και πολλες φορες δυο μηχανηματα διαφορετικης μαρκας το γραφουν σε διαφορετικες ταχυτητες. Ακομα και αν αλλαξεις το Firmware σε ενα CD-R θα δεις διαφορα στην ταχυτητα στης ιδιας ποιοτητας δισκακια πριν και μετα. Οσο για το Nero για να δεις την πραγματικη ταχυτητα που γραφει καθε στιγμη θα γραψετε στο run:

regedit

και θα πατε στο HKEY_CURRENT_USER

μετα στο \Software\Ahead\NERO-Burning Rom\Recorder

στη δεξια μερια θα βρειτε το ShowSingleRecorderSpeed και την τιμη 0 θα την κανετε 1.

Welcome my son, welcome to the machine. Where have you been? It's allright we know where you 've been

Και βα χρησιμοποιείτε πάντα 80πινη καλωδιοταινία και στις συσκευές CD-DVD όχι μόνο στους δίσκους.
I Am The One, Orgasmatron...

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω patch για να βλέπετε την πραγματική ταχύτητα εγγραφής στο Nero.

realspeed.zip

Το θέμα δεν ειναι τόσο η πραγματική ταχύτητα εγγραφής real time αλλά η ταχύτητα με την οποία σου επιτρέπει το nero να γράψεις στο CD. Για το nero 6 υπάρχει ανάλογο patch ή registry entry? ότι κι αν δοκίμασα στο registy, δεν δουλεύει γιατι το nero αλλάζει μόνο του τις τιμές όταν ανοιγει...

Κι εγώ αγοράζω τα πιό φτηνά δισκάκια από το Πλαίσιο, αλλά στο Nero γράφω μέχρι και με 48Χ. Μήπως φταίει το CD Writer;
Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω patch για να βλέπετε την πραγματική ταχύτητα εγγραφής στο Nero.

για ποία έκδοση του nero είναι?

Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx

για ποία έκδοση του nero είναι?

Νομίζω για όλες, εγώ το έχω δοκιμάσει μόνο στις 5.x όμως.