kallitheotis Δημοσιεύτηκε August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 28, 2004 Γεια σας.Φτιαχνω αυτο το θεμα γιατι με ενδιαφερει να ακουσω τις αποψεις σας γυρω απο το ποιο λειτουργικο χρησιμοποιειται και γιατι.Αν φυσικα σας αρεσει καποιο αλλο λειτουργικο τοτε ελευθερα.Και ας ξεκινησω εγω πρωτος.Το αγαπημενο μου ειναι το linux και μερικοι απο τους λογους ειναι οι παρακατω: 1.Γιατι ειναι τσαμπε. :D 2.Γιατι δεν χρειαζομαι antivirus,firewall,spy-ware,ad-ware,trojan-remover για μια αναζητηση στο διαδικτυο. :) 3.Γιατι μου αρεσει να εχω απολυτο ελεγχο του λειτουργικου 4.Γιατι μου αρεσει περισσοτερο το shell scripting απο την visual basic script 5.Γιατι μου αρεσει να προγραμματιζω σε C και τι καλυτερο απο linux και gcc; 6. Γιατι ο vi ειναι ο καλυτερος editor που εχω χρησιμοποιησει. 7.Γιατι αν θες απο το πρωτο install του λειτουργικου βαζεις μεσα ενα καρο compilers. 8.Γιατι δεν χρειαστηκε μια δεκαετια αποτυχημενων προσπαθειων για να φτιαχτει επιτελους ενα λειτουργικο που να μην crasharei με το παραμικρο. 9.Γιατι μπορω αν θελω να συνεισφερω και εγω κατι στο λειτουργικο. ...... Αν συνεχισω μαλλον θα σκεφτω και αλλα,αλλα το θεμα ειναι να δω τι λετε και εσεις. Παρατηρηση1:Το θεμα δεν εγινε για να τσακωθουμε για το πιο ειναι το καλυτερο λειτουργικο,αλλα για το ποιο προτιμαμε και γιατι. Παρατηρηση2:Δεν εβαλα ψηφοφορια γιατι δεν με ενδιαφερει να κρατησω στατιστικα και δεν το θεωρω και δικαιο για το linux. :p Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 Linux για όλα τα παραπάνω + 1. Τα εργαλεία διαχείρησης δικτύου 2. Τον ανοιχτό κώδικα (δωρεάν ή όχι δεν με νοιάζει αρκεί να είναι open source). Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phoenix Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) 2.Γιατι δεν χρειαζομαι antivirus,firewall,spy-ware,ad-ware,trojan-remover για μια αναζητηση στο διαδικτυο Ναι... αλλα το πιο ευκολο συστημα για hackαρισμα ειναι το unix (αρα και το linux) Ακομα και οι διαφοροι "οδηγοι" για hacking απο τους διαφορους "βετερανους" ειναι για στοχους unix... Καλο το οτι δεν ανησηχεις για τα add, viruses κλπ, αλλα οχι οτι εισαι και ασφαλης... Ψηφιζω Linux, ναι, αλλα για διδακτικους λογους αν εχεις απλετο χρονο. Διαλεγω ομως windows, γιατι τα εχω ολα ετοιματζιδικα + οτι ξερω (περισοτερο) τι κανω οταν το κανω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rocky13 Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 An thes sistima pou na einai sistima! vale linux (alla den einai eukolo na ta matheis) An thes eukolia vale WinXP (at your own risk! :p) ama den exeis ksanaasxolithei me linux prin, dokimase tin Mandrake 10.0 distribution.. diatheto kai ta 4 cd tis official ekdosis.. an endiaferese, stile pm me msn messenger account an thes na kanonisoume ta peretero.. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 Δεν είναι τόσο εύκολο να αποκτήσεις πρόσβαση σε σύστημα UNIX. Κι ακόμη και αν αποκτήσεις αν δεν είναι στον λογαριασμό του διαχειριστή δεν έχεις κάνει τίποτα. Με ένα απλό firewall ο άλλος μπορεί να σε σταματήσει εύκολα. Γι αυτό ακόμα και σε Linux έχω πάντα ενεργοποιημένο το Firewall. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) Γεια σας.Φτιαχνω αυτο το θεμα γιατι με ενδιαφερει να ακουσω τις αποψεις σας γυρω απο το ποιο λειτουργικο χρησιμοποιειται και γιατι.Αν φυσικα σας αρεσει καποιο αλλο λειτουργικο τοτε ελευθερα.Και ας ξεκινησω εγω πρωτος. Λοιπόν εγώ χρησιμοποιώ παράθυρα για μερικούς υπερβολικά απλούς λόγους: Δουλεύουν. Δεν χρειάζεται να ανοίξω καμία οδηγία χρήσης. Σε 2 ώρες (και όχι 2 εβδομάδες) τα πάντα είναι σεταρισμένα. Δίκτυο, νετ, ελληνικά, τα πάντα. Τα πάντα. Τα πάντα. Έχω αμέτρητα διαθέσιμα προγράμματα όλων των ειδών και εύκολη "πρόσβαση" σε αυτά. Όλοι οι γνωστοί μου παράθυρα έχουν. Η επικοινωνία με αυτούς και η συμβατότητα είναι δεδομένη και άμεση. Σε όποιον υπολογιστή και να κάτσω θα ξέρω να δουλέψω. Δεν χρειάζεται να μάθω τπτ από την αρχή ούτε να σπαώ το κεφάλι μου. Όλα τα περιφερειακά μου ξέρω ότι θα δουλέψουν. Δεν πρόκειται να παρακαλέσω καμία συσκευή. Επίσης όλα τα βασικά προγράμματα είναι προεγκατεστημένα. Δεν χρειάζεται να ψάχνω το καθένα ξεχωριστά. Δεν έχω και χρόνο άλλωστε. Αν και ΜΟΝΟ αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω θα ψάξω και θα βρω. Φυσικά τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά, δε λέω κάτι καινούριο. Το αγαπημενο μου ειναι το linux και μερικοι απο τους λογους ειναι οι παρακατω: 1.Γιατι ειναι τσαμπε. :D Guess what! Και τα Windows τζαμπέ είναι! Αν δεν ήταν δεν θα κατοικούσαν στο 90% των υπολογιστών παγκοσμίως. 2.Γιατι δεν χρειαζομαι antivirus,firewall,spy-ware,ad-ware,trojan-remover για μια αναζητηση στο διαδικτυο. :) Είναι για τον παραπάνω λόγο. Να χαίρεσαι για τον παραπάνω λόγο λοιπόν και να έυχεσαι ΠΟΤΕ να μην αποκτήσει Linux το 90%. Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις τότε... :whistle: 3.Γιατι μου αρεσει να εχω απολυτο ελεγχο του λειτουργικου Σου αρέσει, σου χρειάζεται όμως; Αν ναι έχει καλώς. Αν όχι δεν είναι λόγος. 4.Γιατι μου αρεσει περισσοτερο το shell scripting απο την visual basic script Το 90% όμως δεν ξέρει καν τι είναι αυτό... :whistle: 5.Γιατι μου αρεσει να προγραμματιζω σε C και τι καλυτερο απο linux και gcc; Όπως και παραπάνω. Δεν ασχολούνται όλοι με προγραμματισμό. 6. Γιατι ο vi ειναι ο καλυτερος editor που εχω χρησιμοποιησει. Όπως και παραπάνω. 7.Γιατι αν θες απο το πρωτο install του λειτουργικου βαζεις μεσα ενα καρο compilers. Όπως και παραπάνω. 8.Γιατι δεν χρειαστηκε μια δεκαετια αποτυχημενων προσπαθειων για να φτιαχτει επιτελους ενα λειτουργικο που να μην crasharei με το παραμικρο. Κι όμως χρειάστηκε. Ίσως όχι για να μην κρασάρει, αλλά για να αναγνωρίζει τα περιφερειακά του υπολογιστή. Όλες οι συσκευές στην αγορά γράφουν πάνω "Designed for Windows XP" όχι για Linux. Πιο σταθερό το λίνουξ, αν όμως δεν σε πειράζει να ξημεροβραδιάζεσαι ψάχνοντας οδηγούς και οδηγίες χρήσης ή να έχεις λιγότερες επιλογές στις αγορές σου. 9.Γιατι μπορω αν θελω να συνεισφερω και εγω κατι στο λειτουργικο. ...... Σωστός. Στην περίπτωση των παραθύρων όμως, για ποιο λόγο να ήθελα να συνεισφέρω στο λειτουργικό; Χάρη κάνω στον Μπιλ και που το χρησιμοποιώ. Αν συνεχισω μαλλον θα σκεφτω και αλλα,αλλα το θεμα ειναι να δω τι λετε και εσεις. Το βλέπεις όμως λίγο μονόπλευρα... :) Παρατηρηση1:Το θεμα δεν εγινε για να τσακωθουμε για το πιο ειναι το καλυτερο λειτουργικο,αλλα για το ποιο προτιμαμε και γιατι. Πάρα πολύ σωστός. Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε ποιο λειτουργικό είναι το καλύτερο :!: αφού ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. :!: Τις δικές μου απόψεις τις έγραψα στην αρχή. :) seeker, ΔΕΝ-ΔΕΝ-ΔΕΝ είναι απαραίτητο να συμφωνείς με αυτές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 Bάλε κανένα quote γιατί είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι έχεις γράψει εσύ και σε τι απαντάς. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kallitheotis Δημ. August 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 trpbocop πιστευω οτι εχεις δικιο σε αυτα που λες εκτος βεβαια οτι τα win ειναι free.Καθε αλλο,ειναι πανακριβα ασχετως που δεν ξερω κανενα που να τα εχει αγορασει.Η αποψη μου για τα windows ειναι οτι εκαναν καλο στους υπολογιστες γιατι με την ευκολια τους βοηθησαν τον κοσμο να μαθει να χρησιμοποιει υπολογιστες.Το γεγονος οτι με τα linux νιωθω πιο ασφαλης εχει να κανει με το γεγονος οτι τα linux δεν τα εχει βαλει κανεις στο ματι και κανεις δεν ασχολειται με ιους για linux ας πουμε.Το linux ειναι καθε αλλο απο bug-free λειτουργικο.Τελος συμφωνω οτι δεν ασχολουνται ολοι με προγραμματισμο γι'αυτο και ρωτησα γιατι σας αρεσει να χρησιμοποιειτε το καθε λειτουργικο.Ας πουμε και εγω αν θελω να παιξω κανα παιχνιδι δεν θα μπω linux. Και phoenix οτι τα περισσοτερα βιβλια για hacking αφορουν unix ειναι γιατι οι μεγαλυτεροι server στον κοσμο βασιζονται στα unix και οχι γιατι ειναι ευκολο να τα σπασεις.Καθε αλλο αυτοι που καταφερνουν να σπασουν τετοια συστηματα θεωρουνται elite. Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (29 Αύγ. 2004 , 00:28) trpbocop πιστευω οτι εχεις δικιο σε αυτα που λες εκτος βεβαια οτι τα win ειναι free.Καθε αλλο,ειναι πανακριβα ασχετως που δεν ξερω κανενα που να τα εχει αγορασει. Δε λέει να ανοίξω νέα δημοσκόπηση, οπότε σε παραπέμπω σε παλαιότερη που είχα ανοίξει. Είναι γενικότερου περιεχομένου και όχι ειδικά για λειτουργικά, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά... Δες: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=7032 Φυσικά και είναι ακριβά. Ειδικά τα Προ κοστίζουν σχεδόν τα 2/3 της τιμής ολόκληρου του υπολογιστή! Επαναλαμβάνω όμως, ελάχιστοι είναι αυτοί που τα πληρώνουν, όσοι ψωνίζουν για την επιχείρηση και όσοι ψωνίζουν ΟΕΜ. Αν αναγκάζονταν να πληρώσουν και οι υπόλοιποι... ε, δεν θα πήγαιναν σε παράθυρα, είναι απλό. :) Η αποψη μου για τα windows ειναι οτι εκαναν καλο στους υπολογιστες γιατι με την ευκολια τους βοηθησαν τον κοσμο να μαθει να χρησιμοποιει υπολογιστες. Σωστός. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα που είναι μια μικρή αγορά, το τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόμασταν είναι 2-3 διαφορετικές και άσχετες μεταξύ τους πλατφόρμες... Το γεγονος οτι με τα linux νιωθω πιο ασφαλης εχει να κανει με το γεγονος οτι τα linux δεν τα εχει βαλει κανεις στο ματι και κανεις δεν ασχολειται με ιους για linux ας πουμε. Το linux ειναι καθε αλλο απο bug-free λειτουργικο. Πάρα πολύ σωστός! :) :) :) Τελος συμφωνω οτι δεν ασχολουνται ολοι με προγραμματισμο γι'αυτο και ρωτησα γιατι σας αρεσει να χρησιμοποιειτε το καθε λειτουργικο. Ας πουμε και εγω αν θελω να παιξω κανα παιχνιδι δεν θα μπω linux. Ίσως τελικά αυτή είναι και η καλύτερη λύση, η χρήση και των δυο λειτουργικών αφού μάλλον για κάποιον με αυξημένες απαιτήσεις μόνο το ένα δεν είναι αρκετό... Του χρόνου πρόκειται να πάρω νέο υπολογιστή. Στον παλιό ο οποίος προφανώς δεν θαμε νοιάζει η τύχη του, σκέφτομαι να βάλω λίνουξ να πειραματιστώ. Και μετά βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή όμως ούτε 2ο PC έχω (Και το 1ο μου είναι 110% απαραίτητο για να το μπλέξω με πιγκουίνους) ούτε χρόνο για πειραματισμό... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kallitheotis Δημ. August 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 καλα θα κανεις.Με τον πειραματισμο παντα κατι μαθαινεις και τα Linux εχουν πολυ πραγμα για να πειραματιστεις.Γιατι ρε φιλε οπως και να το κανουμε αλλη γλυκα ας πουμε εχει το surfing αν εχεις σπασει το κεφαλι σου 2 βδομαδες να βρεις γιατι δεν αναγνωριζουν τα mandrake το netmod. ;) :p Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2004 Το δε σειραϊκό μου ΖΟΟΜ παίζει ακόμα και χωρίς να εγκαταστήσω οδηγούς: Standard 56K V92 modem με το καλημέρα... :) Plug&Play, όχι... Plug&Pray :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Προσυπογράφω 100% τα γραφόμενα του Trobocop, απλά βαριόμουνα να κάτσω να τα γράψω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ivassilis Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Υποστηρίζω ότι το Linux θα έπρεπε να έχει καλύτερη θέση στα πανεπιστήμια- και επομένως και στην αγορά. Στους 40 υπολογιστές ελεύθερης πρόσβασης μιας σχολής, όλοι σερφάρουν ή άντες γράφουν κάνα κείμενο και φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται (ή δεν γνωρίζει) αν από πίσω τρέχουν Windows ή το οποιοδήποτε Linux shell. Θέλω να πω, ότι τα πανεπιστήμια τουλάχιστον θα έπρεπε να προβάλλουν μια εναλλακτική φιλοσοφία... Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν από μεγαλύτερη εξάπλωση του Linux. Αναβαθμίσεις, προστασία έναντι ιών και υποστήριξη ευρύτερης γκάμας περιφερειακών προυποθέτουν μια κεντρική διαχείριση αλλιώς κανείς δεν θα μπορεί να εμπιστεύεται κανέναν. Με δεδομένο το μπάχαλο ακόμα και στα XP που υποτίθεται υπάρχει ένας συντονισμός, αντιλαμβάνεστε τί μπορεί να σημαίνει ή παντελής έλλειψή του.. Ισως κάθε μεγάλη εταιρεία (IBM, HP) να προσφέρει ειδικευμένη υποστήριξη -επί πληρωμή- βεβαίως στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη δική της διανομή του Linux, αλλά τί θα γίνει με την μεγάλη μάζα των απλών χρηστών... Οσο άξια και να είναι η Open source κοινότητα δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα, εκτός αν καταφέρει να πείσει τρίτες εταιρείες να βγάζουν τα προγράμματά τους και για λίνουξ, επιπλέον των windows εκδόσεων... Σίγουρα πάντως, δεν βλέπω καθόλου δεδομένη την κυριαρχία των windows μακροπρόθεσμα... Και να πω την αμαρτία μου, εμένα μου αρέσει το MacOS Χ- Unix μεν, εξευγενισμένο δε :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alphaleader Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 XP και για μενα. Δεν εχω την πολυτελεια για πειραματισμους. Θελω να κανω την δουλεια μου γρηγορα και με ασφαλεια, οποτε παραθυρα και μαλιστα πληρωμενα γιατι το αξιζουν (τα XP λεμε παντα... οχι τα αλλα). Παράθεση Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alphaleader (29 Αύγ. 2004 , 11:08) XP και για μενα. Δεν εχω την πολυτελεια για πειραματισμους. Θελω να κανω την δουλεια μου γρηγορα και με ασφαλεια, οποτε παραθυρα και μαλιστα πληρωμενα γιατι το αξιζουν (τα XP λεμε παντα... οχι τα αλλα). Το γρήγορα το καταλαβαίνω, και εγώ δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ όσο θα'θελα: Υπάρχουν και οι διανομές βέβαια που σου δίνουν ένα έτοιμο σύστημα σε linux και κάνεις τη δουλειά σου. Το ασφάλεια τι το ήθελες;;;; χεχεχε Φιλικά, εύκολα αλλά όχι και ασφαλης τα windows! Ένα σωρό τρύπες βγαίνουν καθημερινά στην επιφάνεια. Έχεις πληρώσει για τα windows. για το Office? Κανένα Photoshop? CD-writer? και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να τρέξει το pc σου? Αν ναι, πρέπει να έχεις δώσει 1,5 φορά περίπου τα λεφτά που αξίζει το hardware ή και παραπάνω. Εγώ δουλεύω με 2000 αλλά ζαχαρώνω και το πιγκουινακι που και που. Σε λίγο καιρό με βλέπω να μετακομίζω. :D Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kallitheotis Δημ. August 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Και τα linux γεματα τρυπες ειναι αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα σε ενα λειτουργικο που ειναι free και open-source.ενω τα xp επρεπε να ειναι σαφως καλυτερα απο πλευρα ασφαλειας.Ειδικα αν σκεφτει κανεις ποσο κοστιζουν. Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Κατ' αρχάς, να δηλώσω ότι δεν έχω κάποια άμεση προτίμηση σε λειτουργικό, απλώς περνάω περισσότερη ώρα στα Windows γιατί εκεί κάνω ευκολότερα τις περισσότερες δουλειές μου. Συνήθως έχω τουλάχιστον 3 εκδόσεις Windows και 2 διανομές Linux στο δίσκο μου. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (28 Αύγ. 2004 , 23:21) Λοιπόν εγώ χρησιμοποιώ παράθυρα για μερικούς υπερβολικά απλούς λόγους: Δουλεύουν. Δεν χρειάζεται να ανοίξω καμία οδηγία χρήσης. Σε 2 ώρες (και όχι 2 εβδομάδες) τα πάντα είναι σεταρισμένα. Δίκτυο, νετ, ελληνικά, τα πάντα. Τα πάντα. Τα πάντα. Έχω αμέτρητα διαθέσιμα προγράμματα όλων των ειδών και εύκολη "πρόσβαση" σε αυτά. Όλοι οι γνωστοί μου παράθυρα έχουν. Η επικοινωνία με αυτούς και η συμβατότητα είναι δεδομένη και άμεση. Σε όποιον υπολογιστή και να κάτσω θα ξέρω να δουλέψω. Δεν χρειάζεται να μάθω τπτ από την αρχή ούτε να σπαώ το κεφάλι μου. Όλα τα περιφερειακά μου ξέρω ότι θα δουλέψουν. Δεν πρόκειται να παρακαλέσω καμία συσκευή. Επίσης όλα τα βασικά προγράμματα είναι προεγκατεστημένα. Δεν χρειάζεται να ψάχνω το καθένα ξεχωριστά. Δεν έχω και χρόνο άλλωστε. Αν και ΜΟΝΟ αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω θα ψάξω και θα βρω. Φυσικά τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά, δε λέω κάτι καινούριο. Πέστα χρυσόστομε... :) Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) 1.Γιατι ειναι τσαμπε. :D Χμ, είναι αποδεδειγμένο ότι το Linux είναι τσαμπέ μόνο αν ο χρόνος σου δεν κοστίζει τίποτα. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) 2.Γιατι δεν χρειαζομαι antivirus,firewall,spy-ware,ad-ware,trojan-remover για μια αναζητηση στο διαδικτυο. :) Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα... Αν το Linux ξεπεράσει το ~30% που έχει τώρα (προσοχή: home pcs + servers) τότε το ξανασυζητάμε. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) 4.Γιατι μου αρεσει περισσοτερο το shell scripting απο την visual basic script 6. Γιατι ο vi ειναι ο καλυτερος editor που εχω χρησιμοποιησει. :wacko: Είναι σαν να προσπαθείς να γράψεις με το ένα χέρι δεμένο στην πλάτη σου, το άλλο κολλημένο στο πάτωμα, τα δύο πόδια δεμένα μεταξύ τους, και με κολλάρο που να γυρίζει μόνιμα το κεφάλι σου αριστερά (ενώ η οθόνη είναι μπροστά σου) ώστε ο μόνος τρόπος να πληκτρολογείς είναι με το αυτί σου!... Σοβαρά τώρα, αν και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αυτό το επιχείρημα είναι από τα λιγότερο ισχυρά... Αν αναφερόσουνα στην Καιτούλα (Kate) του KDE για editor, τότε αλλάζει το πράγμα... ;) Επίσης, αν ένα λειτουργικό *δεν* απαιτεί από εσένα να γράφεις scripts, αυτό είναι πλεονέκτημα... :p Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) 5.Γιατι μου αρεσει να προγραμματιζω σε C και τι καλυτερο απο linux και gcc; Εννοείς πέρα από το Visual Studio 2005; ;) Εδώ ο GCC στην πλέον διαδεδομένη έκδοση 2.95 (η οποία είναι και η συνιστόμενη για το compilation του πυρήνα του linux) δεν υποστηρίζει "ανακάτεμα" variable declarations (π.χ. int x) και statemens (π.χ. x = 5)! (αλλά πρέπει πρώτα να είναι όλα τα declatations και μετά όλα τα statements!) Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια (και γκρίνιες...) για να φτάσουμε στην σειρά 3.x, που κάποιος επιτέλους είπε να κοιτάξει λίγο τη γραμματική του gcc... Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) 8.Γιατι δεν χρειαστηκε μια δεκαετια αποτυχημενων προσπαθειων για να φτιαχτει επιτελους ενα λειτουργικο που να μην crasharei με το παραμικρο. LoL, μόνο μια δεκαετία για να ξεπεράσει το ~1% στους home users... ;) Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) 9.Γιατι μπορω αν θελω να συνεισφερω και εγω κατι στο λειτουργικο. Σε αυτό δεν έχω παρά να συμφωνήσω, αν και δεν χρειάζεται να περιοριστείς σε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό για να συνεισφέρεις σε open-source projects. Φιλικά πάντα. :wq ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kallitheotis Δημ. August 29, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 οχι ρε mikem και προγραμματισμο σε visual studio.Δηλαδη ημαρτον.Μην τα ισοπεδωνουμε και ολα,μην βαζουμε στο ιδιο καζανι gcc και visual studio.Καταρχην η visual δεν ακολουθει κανενα απολυτως ANSI προτυπο παρα μονο αυτο που θελει ο βασιλακης.Αν εσενα το προβλημα σου ειναι το ανακατεμα μεταβλητων ε τοτε παω πασο. Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mikem4600 (29 Αύγ. 2004 , 18:09) Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα... Αν το Linux ξεπεράσει το ~30% που έχει τώρα (προσοχή: home pcs + servers) τότε το ξανασυζητάμε. Το οτι το Linux στους servers είναι όπως τα Windows για τα Home PC's δεν σου λέει τίποτα? Η αντιστοιχία είναι η ίδια, ένας Server με Windows για 10 Server με Linux (και ΟΧΙ UNIX). LoL, μόνο μια δεκαετία για να ξεπεράσει το ~1% στους home users... ;) Για την ακρίβεια έχει περίπου το 10%... Θεωρώ τον Vi έναν απο τους καλύτερους editors που έγιναν ποτέ. Είναι απίστευτα χρησιμος μερικές φορές. Δεν κάνω εγκατάσταση διανομής χωρίς τον Vi Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (29 Αύγ. 2004 , 18:36) οχι ρε mikem και προγραμματισμο σε visual studio.Δηλαδη ημαρτον.Μην τα ισοπεδωνουμε και ολα,μην βαζουμε στο ιδιο καζανι gcc και visual studio.Καταρχην η visual δεν ακολουθει κανενα απολυτως ANSI προτυπο παρα μονο αυτο που θελει ο βασιλακης.Αν εσενα το προβλημα σου ειναι το ανακατεμα μεταβλητων ε τοτε παω πασο. Όντως, ήταν άδικη η σύγκριση από μέρους μου... :) Πάντως η VC++ 2003 ακολουθεί κατά 98% το ISO πρότυπο, και αυτό το ποσοστό αναμένεται να βελτιωθεί στην 2005. Και είναι περίεργος να ακούσω (ή μάλλον να διαβάσω) ποιο χαρακτηριστικό της VC++ που δεν ακολουθεί πιστά το πρότυπο σε εμπόδισε από το να κάνεις τη δουλειά σου... :rolleyes: Αντίθετα, μου έχει μείνει από όταν έπαιζα με sockets για μια εργασία - έπρεπε συνέχεια να πηγαίνω πάνω-κάτω όταν ήταν να δηλώσω μία μεταβλητή (ώστε να είναι πάντα στην αρχή της συνάρτησης)... Μάλιστα δεν το είχα πάρει χαμπάρι (γιατί στο σπίτι είχα gcc 3.3) και το είδα σχεδόν κατόπιν εορτής όταν πήγα να εξεταστώ και το σύστημα εκεί είχε τον "κλασικό" 2.95... Είναι εντελώς σπαστικό να μην μπορείς να κάνεις το πλέον απλό int x; x = 5; int y; y = 7; το οποίο είναι και απόλυτα έγκυρο, ενώ ο compiler έβγαζε άσχετα λάθη... Anyway, sorry για το off-topic. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker (29 Αύγ. 2004 , 19:51) Το οτι το Linux στους servers είναι όπως τα Windows για τα Home PC's δεν σου λέει τίποτα? Η αντιστοιχία είναι η ίδια, ένας Server με Windows για 10 Server με Linux (και ΟΧΙ UNIX). Μου λέει ότι μάλλον παίρνουμε τα δεδομένα μας από διαφορετικές πηγές... IDC Says Microsoft Is Moving into Dominant Role in Server Operating Environments, Even as Linux Grows Συνοπτικά δεδομένα από την παραπάνω πηγή: Windows Server ~55% Windows Client ~93% Linux Server ~23% Linux Client ~3% Πιο πρόσφατα, παραπλήσια δεδομένα για servers εδώ (αναφέρονται σε πωλήσεις, όχι σε market share). Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker (29 Αύγ. 2004 , 19:51) Θεωρώ τον Vi έναν απο τους καλύτερους editors που έγιναν ποτέ. Είναι απίστευτα χρησιμος μερικές φορές. Δεν κάνω εγκατάσταση διανομής χωρίς τον Vi Κι εγώ. Και μάλιστα χρησιμοποιώ και το GVim στα Windows για κάποιες δουλειές, μιας και τον έμαθα θέλοντας και μη στη σχολή. Αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη μου επιλογή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Δεν ξέρω για την αξιοπιστία της πηγής σου, ομώς εγώ άλλα διάβαζα πρίν απο 1 μήνα... Ομως κάλλιστα μπορείς να το επιβεβαιώσεις και μόνος σου. Φτιάξε ένα απλό προγραμματάκι που να το κάνει μόνο του. Αν ξέρεις να ασφαλίσεις ένα σύστημα με UNIXοειδές λειτουργικό (και ειδικά σε server) τότε τίποτα (και το τονίζω ξανά, ΤΙΠΟΤΑ) δεν μπορεί να περάσει. Η μόνη πιθανότητα για να εισβάλλει κάποιος τότε είναι να επιτεθεί στον ανθρώπινο παράγοντα όπως λέει και ο K.M. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. August 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2004 Αν ξέρεις να ασφαλίσεις ένα σύστημα με UNIXοειδές λειτουργικό (και ειδικά σε server) τότε τίποτα (και το τονίζω ξανά, ΤΙΠΟΤΑ) δεν μπορεί να περάσει. Η μόνη πιθανότητα για να εισβάλλει κάποιος τότε είναι να επιτεθεί στον ανθρώπινο παράγοντα όπως λέει και ο K.M. Και φυσικά ως μέγας hacker που είσα μπορείς να μιλήσεις με απόλυτη σιγουριά για το θέμα της internet security... ;) :p Τέσπα δεν γράφω τίποτα άλλο. Ο Trobocop με κάλυψε 110%. Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kallitheotis Δημ. August 30, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2004 Όντως, ήταν άδικη η σύγκριση από μέρους μου... Πάντως η VC++ 2003 ακολουθεί κατά 98% το ISO πρότυπο, και αυτό το ποσοστό αναμένεται να βελτιωθεί στην 2005. Και είναι περίεργος να ακούσω (ή μάλλον να διαβάσω) ποιο χαρακτηριστικό της VC++ που δεν ακολουθεί πιστά το πρότυπο σε εμπόδισε από το να κάνεις τη δουλειά σου... Ναι οπως λεει και το link που εδωσες το visual studio υποστηριζει 98% το iso c++.Δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα.Υπαρχει ενα μικρο προβλημα ομως.Εγω μιλουσα για C και απο το 1999 υπαρχει ενα νεο προτυπο -C99- για την C και η C++ επαψε να ειναι superset της C.Οι αλλαγες στην C ειναι τοσο μεγαλες που πλεον C και C++ θεωρουνται δυο εντελως διαφορετικες γλωσσες.O gcc πλησιαζει στο να καλυψει το 100% του νεου προτυπου πλεον,ενω το visual studio τωρα ξεκιναει με την νεα εκδοση 2005 προς αυτη την κατευθυνση αν και δεν ειναι η πρωτη τους προτεραιοτητα μιας και οπως λες και εσυ τους ενδιαφερει περισσοτερο να ακολουθουν το iso c++.Να και ενα link: C99 Να και link με τις διαφορες των δυο προτυπων: iso vs c99 ;) :) Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argonaftis Δημ. August 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis (28 Αύγ. 2004 , 16:18) Γεια σας.Φτιαχνω αυτο το θεμα γιατι με ενδιαφερει να ακουσω τις αποψεις σας γυρω απο το ποιο λειτουργικο χρησιμοποιειται και γιατι.Αν φυσικα σας αρεσει καποιο αλλο λειτουργικο τοτε ελευθερα.Και ας ξεκινησω εγω πρωτος.Το αγαπημενο μου ειναι το linux και μερικοι απο τους λογους ειναι οι παρακατω: 1.Γιατι ειναι τσαμπε. :D 2.Γιατι δεν χρειαζομαι antivirus,firewall,spy-ware,ad-ware,trojan-remover για μια αναζητηση στο διαδικτυο. :) 3.Γιατι μου αρεσει να εχω απολυτο ελεγχο του λειτουργικου 4.Γιατι μου αρεσει περισσοτερο το shell scripting απο την visual basic script 5.Γιατι μου αρεσει να προγραμματιζω σε C και τι καλυτερο απο linux και gcc; 6. Γιατι ο vi ειναι ο καλυτερος editor που εχω χρησιμοποιησει. 7.Γιατι αν θες απο το πρωτο install του λειτουργικου βαζεις μεσα ενα καρο compilers. 8.Γιατι δεν χρειαστηκε μια δεκαετια αποτυχημενων προσπαθειων για να φτιαχτει επιτελους ενα λειτουργικο που να μην crasharei με το παραμικρο. 9.Γιατι μπορω αν θελω να συνεισφερω και εγω κατι στο λειτουργικο. ...... Αν συνεχισω μαλλον θα σκεφτω και αλλα,αλλα το θεμα ειναι να δω τι λετε και εσεις. Παρατηρηση1:Το θεμα δεν εγινε για να τσακωθουμε για το πιο ειναι το καλυτερο λειτουργικο,αλλα για το ποιο προτιμαμε και γιατι. Παρατηρηση2:Δεν εβαλα ψηφοφορια γιατι δεν με ενδιαφερει να κρατησω στατιστικα και δεν το θεωρω και δικαιο για το linux. :p Με κάληψες... :D Παράθεση Argonaftis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts