DaRk_dOg Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Καινούριος Code_Blue (R316), με το νέο hotplug. Ευτυχία :))))) Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leuteris4 Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Ρε παιδιά τι είναι ο frandom και τι κανει το hotplug??Ευχαριστώ εκ των προτέρων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 όντως ρε παιδιά αυτό το frandom αξίζει τελικά??Περιμένω φόρτιση μπαταρίας να βάλω τον καινούργιο codeblue!!Απο τι διάβασα λίγο στα σχόλια στο xda και κατάλαβα γιατί με τα αγγλικά δεν τα έχω λίγο θέμα :p το hotplug τρέχει μόνο με δυο πυρήνες?? Παράθεση IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainMorgan Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Καινούριος Code_Blue (R316), με το νέο hotplug. Ευτυχία :))))) Σε συνδυασμό με το χθεσινό 29/8 update της Purity ---> διπλή ευτυχία :) )))) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaRk_dOg Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Ρε παιδιά τι είναι ο frandom και τι κανει το hotplug??Ευχαριστώ εκ των προτέρων όντως ρε παιδιά αυτό το frandom αξίζει τελικά??Περιμένω φόρτιση μπαταρίας να βάλω τον καινούργιο codeblue!!Απο τι διάβασα λίγο στα σχόλια στο xda και κατάλαβα γιατί με τα αγγλικά δεν τα έχω λίγο θέμα :p το hotplug τρέχει μόνο με δυο πυρήνες?? Από τις ελάχιστες γνώσεις μου: Ο linux kernel χρησιμοποιεί σε αρκετές διαδικασίες τυχαίους αριθμούς. Είτε στην κρυπτογράφηση είτε σε TCP. Αυτούς τους αριθμούς τους συλλέγει το entropy pool από τυχαία αριθμητικά γεγονότα (πχ κίνηση κέρσορα, στη δική μας περίπτωση τα αγγίγματα στην οθόνη) για να ενισχύσει την ασφάλεια, αφού αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Όταν όμως το entropy pool δεν έχει αρκετά τυχαία αριθμητικά δεδομένα, χρειάζεται κάτι να δημιουργεί τυχαίους αριθμούς. Εδώ έρχεται o urandom που ειναι ένας generator τυχαίων αριθμητικών δεδομένων και κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά. O frandom είναι σαν τον urandom αλλά 60-70 φορές πιο γρήγορος. Απλά όπως είπα κ σε προηγούμενα ποστ η διαφορά του frandom δεν είναι ορατή ούτε σαν ταχύτητα στο σύστημα ΟΥΤΕ στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν κρυπτογραφικά δεδομένα. Μπορεί να είναι καλοδεχούμενη αλλαγή αλλά μου φαίνεται πιο πολύ παπάτζα για το hype. To hotplug αφορά τον τρόπο που λειτουργούν οι πυρήνες του επεξεργαστή ανάλογα με το workload. Στον stock kernel υπάρχει το MPDecision που είναι το στοκ hotplug χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις/επιλογές, έχει υπερβολικά aggressive scaling που έχει κόστος σε μπαταρία (μπορεί για ένα απλό task να πάει από 300Mhz στα 1728Mhz πχ) και ΔΕΝ έχει επιλογή για να βγάζεις πυρήνες offline. Στους custom kernel υπάρχουν εναλλακτικοί custom hotplug governors (πχ MSM_MPDecision, CPUQuiet, Intelliplug και πλέον blu_plug στον Code_Blue) που δίνουν επιλογές για λιγότερους online πυρήνες σε συγκεκριμένα workload και γενικά ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο τους. Για παράδειγμα μπορούμε να περιορίσουμε τους max online πυρήνες όταν έχουμε screen off σε έναν, να επιλέξουμε πόσοι ακόμα πυρήνες θα λειτουργήσουν όταν ένα task φτάσει τον υπάρχων πυρήνα σε threshhold κλπ. Τα παραπάνω μεταφράζονται σε λίιιγο καλύτερη μπαταρία και καλύτερη απόδοση (δεδομένου οτι το hotplug είναι σεταρισμένο σωστά :) ) Αυτά τα ολίγα, αν ξέρει κάποιος περισσότερα και θέλει να προσθέσει/διορθώσει στα παραπάνω ας το κάνει :D Παράθεση Old noob, plays like a pro [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gialakias Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Από τις ελάχιστες γνώσεις μου: Ο linux kernel χρησιμοποιεί σε αρκετές διαδικασίες τυχαίους αριθμούς. Είτε στην κρυπτογράφηση είτε σε TCP. Αυτούς τους αριθμούς τους συλλέγει το entropy pool από τυχαία αριθμητικά γεγονότα (πχ κίνηση κέρσορα, στη δική μας περίπτωση τα αγγίγματα στην οθόνη) για να ενισχύσει την ασφάλεια, αφού αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Όταν όμως το entropy pool δεν έχει αρκετά τυχαία αριθμητικά δεδομένα, χρειάζεται κάτι να δημιουργεί τυχαίους αριθμούς. Εδώ έρχεται o urandom που ειναι ένας generator τυχαίων αριθμητικών δεδομένων και κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά. O frandom είναι σαν τον urandom αλλά 60-70 φορές πιο γρήγορος. Απλά όπως είπα κ σε προηγούμενα ποστ η διαφορά του frandom δεν είναι ορατή ούτε σαν ταχύτητα στο σύστημα ΟΥΤΕ στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν κρυπτογραφικά δεδομένα. Μπορεί να είναι καλοδεχούμενη αλλαγή αλλά μου φαίνεται πιο πολύ παπάτζα για το hype. To hotplug αφορά τον τρόπο που λειτουργούν οι πυρήνες του επεξεργαστή ανάλογα με το workload. Στον stock kernel υπάρχει το MPDecision που είναι το στοκ hotplug χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις/επιλογές, έχει υπερβολικά aggressive scaling που έχει κόστος σε μπαταρία (μπορεί για ένα απλό task να πάει από 300Mhz στα 1728Mhz πχ) και ΔΕΝ έχει επιλογή για να βγάζεις πυρήνες offline. Στους custom kernel υπάρχουν εναλλακτικοί custom hotplug governors (πχ MSM_MPDecision, CPUQuiet, Intelliplug και πλέον blu_plug στον Code_Blue) που δίνουν επιλογές για λιγότερους online πυρήνες σε συγκεκριμένα workload και γενικά ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο τους. Για παράδειγμα μπορούμε να περιορίσουμε τους max online πυρήνες όταν έχουμε screen off σε έναν, να επιλέξουμε πόσοι ακόμα πυρήνες θα λειτουργήσουν όταν ένα task φτάσει τον υπάρχων πυρήνα σε threshhold κλπ. Τα παραπάνω μεταφράζονται σε λίιιγο καλύτερη μπαταρία και καλύτερη απόδοση (δεδομένου οτι το hotplug είναι σεταρισμένο σωστά :) ) Αυτά τα ολίγα, αν ξέρει κάποιος περισσότερα και θέλει να προσθέσει/διορθώσει στα παραπάνω ας το κάνει :D Απλά και κατανοητά, ευχαριστούμε. Για περισσότερα Googleάρουμε Παράθεση OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro OOS | DU 11.2 Kernel : Flash 1.27 | stock Root MagiskSU Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Από τις ελάχιστες γνώσεις μου: Ο linux kernel χρησιμοποιεί σε αρκετές διαδικασίες τυχαίους αριθμούς. Είτε στην κρυπτογράφηση είτε σε TCP. Αυτούς τους αριθμούς τους συλλέγει το entropy pool από τυχαία αριθμητικά γεγονότα (πχ κίνηση κέρσορα, στη δική μας περίπτωση τα αγγίγματα στην οθόνη) για να ενισχύσει την ασφάλεια, αφού αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Όταν όμως το entropy pool δεν έχει αρκετά τυχαία αριθμητικά δεδομένα, χρειάζεται κάτι να δημιουργεί τυχαίους αριθμούς. Εδώ έρχεται o urandom που ειναι ένας generator τυχαίων αριθμητικών δεδομένων και κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά. O frandom είναι σαν τον urandom αλλά 60-70 φορές πιο γρήγορος. Απλά όπως είπα κ σε προηγούμενα ποστ η διαφορά του frandom δεν είναι ορατή ούτε σαν ταχύτητα στο σύστημα ΟΥΤΕ στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν κρυπτογραφικά δεδομένα. Μπορεί να είναι καλοδεχούμενη αλλαγή αλλά μου φαίνεται πιο πολύ παπάτζα για το hype. To hotplug αφορά τον τρόπο που λειτουργούν οι πυρήνες του επεξεργαστή ανάλογα με το workload. Στον stock kernel υπάρχει το MPDecision που είναι το στοκ hotplug χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις/επιλογές, έχει υπερβολικά aggressive scaling που έχει κόστος σε μπαταρία (μπορεί για ένα απλό task να πάει από 300Mhz στα 1728Mhz πχ) και ΔΕΝ έχει επιλογή για να βγάζεις πυρήνες offline. Στους custom kernel υπάρχουν εναλλακτικοί custom hotplug governors (πχ MSM_MPDecision, CPUQuiet, Intelliplug και πλέον blu_plug στον Code_Blue) που δίνουν επιλογές για λιγότερους online πυρήνες σε συγκεκριμένα workload και γενικά ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο τους. Για παράδειγμα μπορούμε να περιορίσουμε τους max online πυρήνες όταν έχουμε screen off σε έναν, να επιλέξουμε πόσοι ακόμα πυρήνες θα λειτουργήσουν όταν ένα task φτάσει τον υπάρχων πυρήνα σε threshhold κλπ. Τα παραπάνω μεταφράζονται σε λίιιγο καλύτερη μπαταρία και καλύτερη απόδοση (δεδομένου οτι το hotplug είναι σεταρισμένο σωστά :) ) Αυτά τα ολίγα, αν ξέρει κάποιος περισσότερα και θέλει να προσθέσει/διορθώσει στα παραπάνω ας το κάνει :D Ευχαριστω dark!! ----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Σε συνδυασμό με το χθεσινό 29/8 update της Purity ---> διπλή ευτυχία :) )))) Καλη η purity??Δουλευει με art?Πρεπει να συνεργαζεται σωστα με codeblue γιατι νομιζω ειναι ο ιδιος developer Παράθεση IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainMorgan Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 @DaRk_dOg :cool: Καλη η purity??Δουλευει με art?Πρεπει να συνεργαζεται σωστα με codeblue γιατι νομιζω ειναι ο ιδιος developer Το "καλή" όπως καταλαβαίνεις είναι παντελώς σχετικό... Για μένα που δεν μου αρέσουν τα πολλά φρου φρου είναι η βασική ρομ εδώ και μήνες. Ό,τι κι αν δοκιμάσω μέσω multirom πάντα σε αυτή επιστρέφω. Ίδιος developer δεν είναι, συνιστώμενος custom kernel είναι ο CodeBlue και απλά ο eng.stk είναι και beta tester της Purity. Άψογα δουλεύει με ART. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 @DaRk_dOg :cool: Το "καλή" όπως καταλαβαίνεις είναι παντελώς σχετικό... Για μένα που δεν μου αρέσουν τα πολλά φρου φρου είναι η βασική ρομ εδώ και μήνες. Ό,τι κι αν δοκιμάσω μέσω multirom πάντα σε αυτή επιστρέφω. Ίδιος developer δεν είναι, συνιστώμενος custom kernel είναι ο CodeBlue και απλά ο eng.stk είναι και beta tester της Purity. Άψογα δουλεύει με ART. Έχεις δίκιο για το 'καλή' θα την δοκιμάσω να δω πως πάει!!!Ελπίζω να υποστηρίζει τα ελληνικά στο purity-system Παράθεση IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Μόλις δοκίμασα code blue σε στοκ ρομ... Κάνοντας antutu (όχι ότι τα πιστεύω απλά για να δω) έβγαλα score 36596. Πριν είχα τον elementalx 1.05 και έβγαλα 38895...απλ μπαταρία ήταν ότι καλύτερο ο elementalx τώρα θα δοκιμάσω κανένα τριήμερο τον codeblue... Αααα να ενημερώσω ότι το frandom δεν το πέρασα... Αν πρέπει μου το λέτε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Για την δική μου χρήση, ο blue έχει καλύτερη διαχείρηση της μπαταρίας από τον elemental. Καλό είναι να περάσεις το frandom. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
K_hole Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Φλάσαρα και γω r316 :D Στην αρχή έβλεπα στο synapse ότι δεν ήταν ενεργοποιημένο το hotplug απο default, μετά από ένα clear data είναι κομπλέ. Παράθεση Device: Nexus 5 Black 16GB (LG-D821) Rom: Purity (20141015) [4.4.4 KTU84Q] Kernel: Elementalx 1.12 Recovery: TWRP 2.8.1.0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Για την δική μου χρήση, ο blue έχει καλύτερη διαχείρηση της μπαταρίας από τον elemental. Καλό είναι να περάσεις το frandom. Είσαι στοκ; εγώ θα δοκιμάσω και θα σας πω σε λίγες μέρες ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Φλάσαρα και γω r316 :D Στην αρχή έβλεπα στο synapse ότι δεν ήταν ενεργοποιημένο το hotplug απο default, μετά από ένα clear data είναι κομπλέ. Πως το εβλεπες αυτο φιλε? Παράθεση IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Πως το εβλεπες αυτο φιλε? Επίσης το synapse δεν είναι για στοκ ρομ;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
K_hole Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Πως το εβλεπες αυτο φιλε? Από το app synapse πας εκεί που λέει hotplug. Επίσης το synapse δεν είναι για στοκ ρομ;; Εφόσον έχεις κάνει install το busybox, δεν νομίζω να υπάρχει κάνενα πρόβλημα. Παράθεση Device: Nexus 5 Black 16GB (LG-D821) Rom: Purity (20141015) [4.4.4 KTU84Q] Kernel: Elementalx 1.12 Recovery: TWRP 2.8.1.0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 (edited) Από το app synapse πας εκεί που λέει hotplug. Εφόσον έχεις κάνει install το busybox, δεν νομίζω να υπάρχει κάνενα πρόβλημα. Τελικά θέλει και το UCM πρώτα... Όλα εντάξει τώρα... Το frandom πώς το βλέπουμε αν έχει εγκατασταθεί; Edited August 30, 2014 by hgemwn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
K_hole Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Τελικά θέλει και το UCM πρώτα... Όλα εντάξει τώρα... Το frandom πώς το βλέπουμε αν έχει εγκατασταθεί; Ναι το universal kernel manager λες. Sorry ξέχασα να το αναφέρω. Για frandom εννοείς αν έχει εγκατασταθεί μετά απο το φλασάρισμα του frandom zip? Παράθεση Device: Nexus 5 Black 16GB (LG-D821) Rom: Purity (20141015) [4.4.4 KTU84Q] Kernel: Elementalx 1.12 Recovery: TWRP 2.8.1.0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Ναι το universal kernel manager λες. Sorry ξέχασα να το αναφέρω. Για frandom εννοείς αν έχει εγκατασταθεί μετά απο το φλασάρισμα του frandom zip? Ναι μετά το φλασαρισμα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leuteris4 Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 ρε παιδια που υπαρχει το frandom.zip? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 ρε παιδια που υπαρχει το frandom.zip? Στο νήμα για τον codeblue μετά που λέει για το κατέβασμα πιο κάτω λέει για releases, exp, beta... Μετά ακριβώς γράφει To enable frandom flash this Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leuteris4 Δημ. August 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2014 Στο νήμα για τον codeblue μετά που λέει για το κατέβασμα πιο κάτω λέει για releases, exp, beta... Μετά ακριβώς γράφει To enable frandom flash this σε ευχαριστω πολυ φιλε μου..xda ετσι? οχι στο site του ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
souliar Δημ. August 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2014 Uber 31/8/14 - mahdi & adreno drivers!!! [ATTACH]49182[/ATTACH] Παράθεση Samsung S8 Plus midnight black Nexus 5 red 16GB Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ] TWRP : 3.0.2-0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hgemwn Δημ. August 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2014 σε ευχαριστω πολυ φιλε μου..xda ετσι? οχι στο site του ? Στο xda είναι αυτό που σου έγραψα για Google + δεν έχω ιδέα.. ----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Uber 31/8/14 - mahdi & adreno drivers!!! [ATTACH]49182[/ATTACH] Ωραίος.... Εγώ με στοκ πάντα ρομ και αλλαγή κερνελ (elementalx) είχα 38956. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
souliar Δημ. August 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2014 Στο xda είναι αυτό που σου έγραψα για Google + δεν έχω ιδέα.. ----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ωραίος.... Εγώ με στοκ πάντα ρομ και αλλαγή κερνελ (elementalx) είχα 38956. Ο σημερινός uber τα σπαει.....έκανε τα μαγικά του παλι ο Kener!!! Και η mahdi βέβαια έχει στην τελευταία έκδοση βελτιστοποιήσεις σε bionic & dalvik binaries οπότε είναι συνδυασμός και των δυο!!! Παράθεση Samsung S8 Plus midnight black Nexus 5 red 16GB Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ] TWRP : 3.0.2-0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts