Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

όντως ρε παιδιά αυτό το frandom αξίζει τελικά??Περιμένω φόρτιση μπαταρίας να βάλω τον καινούργιο codeblue!!Απο τι διάβασα λίγο στα σχόλια στο xda και κατάλαβα γιατί με τα αγγλικά δεν τα έχω λίγο θέμα :p το hotplug τρέχει μόνο με δυο πυρήνες??

IPhone 15 Pro 

Ρε παιδιά τι είναι ο frandom και τι κανει το hotplug??Ευχαριστώ εκ των προτέρων

όντως ρε παιδιά αυτό το frandom αξίζει τελικά??Περιμένω φόρτιση μπαταρίας να βάλω τον καινούργιο codeblue!!Απο τι διάβασα λίγο στα σχόλια στο xda και κατάλαβα γιατί με τα αγγλικά δεν τα έχω λίγο θέμα :p το hotplug τρέχει μόνο με δυο πυρήνες??

Από τις ελάχιστες γνώσεις μου:

Ο linux kernel χρησιμοποιεί σε αρκετές διαδικασίες τυχαίους αριθμούς. Είτε στην κρυπτογράφηση είτε σε TCP. Αυτούς τους αριθμούς τους συλλέγει το entropy pool από τυχαία αριθμητικά γεγονότα (πχ κίνηση κέρσορα, στη δική μας περίπτωση τα αγγίγματα στην οθόνη) για να ενισχύσει την ασφάλεια, αφού αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Όταν όμως το entropy pool δεν έχει αρκετά τυχαία αριθμητικά δεδομένα, χρειάζεται κάτι να δημιουργεί τυχαίους αριθμούς. Εδώ έρχεται o urandom που ειναι ένας generator τυχαίων αριθμητικών δεδομένων και κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά.

O frandom είναι σαν τον urandom αλλά 60-70 φορές πιο γρήγορος. Απλά όπως είπα κ σε προηγούμενα ποστ η διαφορά του frandom δεν είναι ορατή ούτε σαν ταχύτητα στο σύστημα ΟΥΤΕ στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν κρυπτογραφικά δεδομένα. Μπορεί να είναι καλοδεχούμενη αλλαγή αλλά μου φαίνεται πιο πολύ παπάτζα για το hype.

To hotplug αφορά τον τρόπο που λειτουργούν οι πυρήνες του επεξεργαστή ανάλογα με το workload.

Στον stock kernel υπάρχει το MPDecision που είναι το στοκ hotplug χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις/επιλογές, έχει υπερβολικά aggressive scaling που έχει κόστος σε μπαταρία (μπορεί για ένα απλό task να πάει από 300Mhz στα 1728Mhz πχ) και ΔΕΝ έχει επιλογή για να βγάζεις πυρήνες offline.

Στους custom kernel υπάρχουν εναλλακτικοί custom hotplug governors (πχ MSM_MPDecision, CPUQuiet, Intelliplug και πλέον blu_plug στον Code_Blue) που δίνουν επιλογές για λιγότερους online πυρήνες σε συγκεκριμένα workload και γενικά ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο τους. Για παράδειγμα μπορούμε να περιορίσουμε τους max online πυρήνες όταν έχουμε screen off σε έναν, να επιλέξουμε πόσοι ακόμα πυρήνες θα λειτουργήσουν όταν ένα task φτάσει τον υπάρχων πυρήνα σε threshhold κλπ.

Τα παραπάνω μεταφράζονται σε λίιιγο καλύτερη μπαταρία και καλύτερη απόδοση (δεδομένου οτι το hotplug είναι σεταρισμένο σωστά :) )

Αυτά τα ολίγα, αν ξέρει κάποιος περισσότερα και θέλει να προσθέσει/διορθώσει στα παραπάνω ας το κάνει :D

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο linux kernel χρησιμοποιεί σε αρκετές διαδικασίες τυχαίους αριθμούς. Είτε στην κρυπτογράφηση είτε σε TCP. Αυτούς τους αριθμούς τους συλλέγει το entropy pool από τυχαία αριθμητικά γεγονότα (πχ κίνηση κέρσορα, στη δική μας περίπτωση τα αγγίγματα στην οθόνη) για να ενισχύσει την ασφάλεια, αφού αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν. Όταν όμως το entropy pool δεν έχει αρκετά τυχαία αριθμητικά δεδομένα, χρειάζεται κάτι να δημιουργεί τυχαίους αριθμούς. Εδώ έρχεται o urandom που ειναι ένας generator τυχαίων αριθμητικών δεδομένων και κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά.

O frandom είναι σαν τον urandom αλλά 60-70 φορές πιο γρήγορος. Απλά όπως είπα κ σε προηγούμενα ποστ η διαφορά του frandom δεν είναι ορατή ούτε σαν ταχύτητα στο σύστημα ΟΥΤΕ στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν κρυπτογραφικά δεδομένα. Μπορεί να είναι καλοδεχούμενη αλλαγή αλλά μου φαίνεται πιο πολύ παπάτζα για το hype.

To hotplug αφορά τον τρόπο που λειτουργούν οι πυρήνες του επεξεργαστή ανάλογα με το workload.

Στον stock kernel υπάρχει το MPDecision που είναι το στοκ hotplug χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις/επιλογές, έχει υπερβολικά aggressive scaling που έχει κόστος σε μπαταρία (μπορεί για ένα απλό task να πάει από 300Mhz στα 1728Mhz πχ) και ΔΕΝ έχει επιλογή για να βγάζεις πυρήνες offline.

Στους custom kernel υπάρχουν εναλλακτικοί custom hotplug governors (πχ MSM_MPDecision, CPUQuiet, Intelliplug και πλέον blu_plug στον Code_Blue) που δίνουν επιλογές για λιγότερους online πυρήνες σε συγκεκριμένα workload και γενικά ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο τους. Για παράδειγμα μπορούμε να περιορίσουμε τους max online πυρήνες όταν έχουμε screen off σε έναν, να επιλέξουμε πόσοι ακόμα πυρήνες θα λειτουργήσουν όταν ένα task φτάσει τον υπάρχων πυρήνα σε threshhold κλπ.

Τα παραπάνω μεταφράζονται σε λίιιγο καλύτερη μπαταρία και καλύτερη απόδοση (δεδομένου οτι το hotplug είναι σεταρισμένο σωστά :) )

Αυτά τα ολίγα, αν ξέρει κάποιος περισσότερα και θέλει να προσθέσει/διορθώσει στα παραπάνω ας το κάνει :D

Απλά και κατανοητά, ευχαριστούμε. Για περισσότερα Googleάρουμε

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Ευχαριστω dark!!

----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε συνδυασμό με το χθεσινό 29/8 update της Purity ---> διπλή ευτυχία :) ))))

Καλη η purity??Δουλευει με art?Πρεπει να συνεργαζεται σωστα με codeblue γιατι νομιζω ειναι ο ιδιος developer

IPhone 15 Pro 

@DaRk_dOg :cool:

Καλη η purity??Δουλευει με art?Πρεπει να συνεργαζεται σωστα με codeblue γιατι νομιζω ειναι ο ιδιος developer

Το "καλή" όπως καταλαβαίνεις είναι παντελώς σχετικό...

Για μένα που δεν μου αρέσουν τα πολλά φρου φρου είναι η βασική ρομ εδώ και μήνες.

Ό,τι κι αν δοκιμάσω μέσω multirom πάντα σε αυτή επιστρέφω.

Ίδιος developer δεν είναι, συνιστώμενος custom kernel είναι ο CodeBlue και απλά ο eng.stk είναι και beta tester της Purity.

Άψογα δουλεύει με ART.

@DaRk_dOg :cool:

Το "καλή" όπως καταλαβαίνεις είναι παντελώς σχετικό...

Για μένα που δεν μου αρέσουν τα πολλά φρου φρου είναι η βασική ρομ εδώ και μήνες.

Ό,τι κι αν δοκιμάσω μέσω multirom πάντα σε αυτή επιστρέφω.

Ίδιος developer δεν είναι, συνιστώμενος custom kernel είναι ο CodeBlue και απλά ο eng.stk είναι και beta tester της Purity.

Άψογα δουλεύει με ART.

Έχεις δίκιο για το 'καλή' θα την δοκιμάσω να δω πως πάει!!!Ελπίζω να υποστηρίζει τα ελληνικά στο purity-system

IPhone 15 Pro 

Μόλις δοκίμασα code blue σε στοκ ρομ... Κάνοντας antutu (όχι ότι τα πιστεύω απλά για να δω) έβγαλα score 36596. Πριν είχα τον elementalx 1.05 και έβγαλα 38895...απλ μπαταρία ήταν ότι καλύτερο ο elementalx τώρα θα δοκιμάσω κανένα τριήμερο τον codeblue... Αααα να ενημερώσω ότι το frandom δεν το πέρασα... Αν πρέπει μου το λέτε!

Για την δική μου χρήση, ο blue έχει καλύτερη διαχείρηση της μπαταρίας από τον elemental. Καλό είναι να περάσεις το frandom.

Φλάσαρα και γω r316 :D Στην αρχή έβλεπα στο synapse ότι δεν ήταν ενεργοποιημένο το hotplug απο default, μετά από ένα clear data είναι κομπλέ.

Device: Nexus 5 Black 16GB (LG-D821)

Rom: Purity (20141015) [4.4.4 KTU84Q]

Kernel: Elementalx 1.12

Recovery: TWRP 2.8.1.0

Για την δική μου χρήση, ο blue έχει καλύτερη διαχείρηση της μπαταρίας από τον elemental. Καλό είναι να περάσεις το frandom.

Είσαι στοκ; εγώ θα δοκιμάσω και θα σας πω σε λίγες μέρες ...

Φλάσαρα και γω r316 :D Στην αρχή έβλεπα στο synapse ότι δεν ήταν ενεργοποιημένο το hotplug απο default, μετά από ένα clear data είναι κομπλέ.

Πως το εβλεπες αυτο φιλε?

IPhone 15 Pro 

Πως το εβλεπες αυτο φιλε?

Από το app synapse πας εκεί που λέει hotplug.

Επίσης το synapse δεν είναι για στοκ ρομ;;

Εφόσον έχεις κάνει install το busybox, δεν νομίζω να υπάρχει κάνενα πρόβλημα.

Από το app synapse πας εκεί που λέει hotplug.

Εφόσον έχεις κάνει install το busybox, δεν νομίζω να υπάρχει κάνενα πρόβλημα.

Τελικά θέλει και το UCM πρώτα... Όλα εντάξει τώρα...

Το frandom πώς το βλέπουμε αν έχει εγκατασταθεί;

Edited by hgemwn

Τελικά θέλει και το UCM πρώτα... Όλα εντάξει τώρα...

Το frandom πώς το βλέπουμε αν έχει εγκατασταθεί;

Ναι το universal kernel manager λες. Sorry ξέχασα να το αναφέρω. Για frandom εννοείς αν έχει εγκατασταθεί μετά απο το φλασάρισμα του frandom zip?

Ναι το universal kernel manager λες. Sorry ξέχασα να το αναφέρω. Για frandom εννοείς αν έχει εγκατασταθεί μετά απο το φλασάρισμα του frandom zip?

Ναι μετά το φλασαρισμα..

ρε παιδια που υπαρχει το frandom.zip?

Στο νήμα για τον codeblue μετά που λέει για το κατέβασμα πιο κάτω λέει για releases, exp, beta...

Μετά ακριβώς γράφει To enable frandom flash this

Στο νήμα για τον codeblue μετά που λέει για το κατέβασμα πιο κάτω λέει για releases, exp, beta...

Μετά ακριβώς γράφει To enable frandom flash this

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου..xda ετσι? οχι στο site του ?

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου..xda ετσι? οχι στο site του ?

Στο xda είναι αυτό που σου έγραψα για Google + δεν έχω ιδέα..

----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Uber 31/8/14 - mahdi & adreno drivers!!!

[ATTACH]49182[/ATTACH]

Ωραίος.... Εγώ με στοκ πάντα ρομ και αλλαγή κερνελ (elementalx) είχα 38956.

Στο xda είναι αυτό που σου έγραψα για Google + δεν έχω ιδέα..

----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ωραίος.... Εγώ με στοκ πάντα ρομ και αλλαγή κερνελ (elementalx) είχα 38956.

Ο σημερινός uber τα σπαει.....έκανε τα μαγικά του παλι ο Kener!!! Και η mahdi βέβαια έχει στην τελευταία έκδοση βελτιστοποιήσεις σε bionic & dalvik binaries οπότε είναι συνδυασμός και των δυο!!!

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)