Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τελευταίο διάστημα έχω προσπαθήσει να βάλω τις εκδόσεις του ElementalX 0.4 και 0.41 αφού έχω κάνει αναβάθμισή στην SlimKat 5.4 και 5.6 αντίστοιχα με αποτέλεσμα να έχω bootloop και να επιστρέφω στην ElementalX 0.38.

Στις αναβαθμίσεις της SlimKat έχω κάνει wipe cache, dalvik και system. Η αλήθεια είναι δεν έχω κάνει wipe και την cache γιατί δεν έχω τον χρόνο για σεταρισμα από την αρχή. Πριν το δοκιμάσω ήθελα να ρωτήσω αν κανένας από εσάς έχει παρόμοιο πρόβλημα ή αν του έχει τύχει κάτι σαν αυτό και μήπως το έλυσε χωρίς clean install της rom.

Τέλος ξέρετε αν στην SlimKat βάζουν και τους κανούριους GPU driver στις αναβαθμίσεις?

Phone: Nexus 5

ROM: SlimKat

Kernel: ElementalX

Recovery: TWRP

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το τελευταίο διάστημα έχω προσπαθήσει να βάλω τις εκδόσεις του ElementalX 0.4 και 0.41 αφού έχω κάνει αναβάθμισή στην SlimKat 5.4 και 5.6 αντίστοιχα με αποτέλεσμα να έχω bootloop και να επιστρέφω στην ElementalX 0.38.

Στις αναβαθμίσεις της SlimKat έχω κάνει wipe cache, dalvik και system. Η αλήθεια είναι δεν έχω κάνει wipe και την cache γιατί δεν έχω τον χρόνο για σεταρισμα από την αρχή. Πριν το δοκιμάσω ήθελα να ρωτήσω αν κανένας από εσάς έχει παρόμοιο πρόβλημα ή αν του έχει τύχει κάτι σαν αυτό και μήπως το έλυσε χωρίς clean install της rom.

Τέλος ξέρετε αν στην SlimKat βάζουν και τους κανούριους GPU driver στις αναβαθμίσεις?

Στο site της slim αναφέρονται αναλυτικά οι τρόποι για clean install αλλά και dirty flash.

Σε κάθε περίπτωση μόνο μετά από clean install μπορείς να αναζητάς λύση πάνω σε τέτοια θέματα.

Το μόνο που μπορώ να σου διαβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία είναι πως κάθε έκδοση του ElementalX δουλεύει άψογα με κάθε build της Slim καθώς επίσης και πως η Slim όπως και οι περισσότερες custom roms δεν έχουν τους αναβαθμισμένους GPU drivers.

Στο site της slim αναφέρονται αναλυτικά οι τρόποι για clean install αλλά και dirty flash.

Σε κάθε περίπτωση μόνο μετά από clean install μπορείς να αναζητάς λύση πάνω σε τέτοια θέματα.

Το μόνο που μπορώ να σου διαβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία είναι πως κάθε έκδοση του ElementalX δουλεύει άψογα με κάθε build της Slim καθώς επίσης και πως η Slim όπως και οι περισσότερες custom roms δεν έχουν τους αναβαθμισμένους GPU drivers.

Λογικό να θέλει clean install απλά είπα μήπως δεν χρειαζόταν. Στην πρώτη ευκαιρία πάω για clean install. Ευχαριστώ

Edited by pagratios

Phone: Nexus 5

ROM: SlimKat

Kernel: ElementalX

Recovery: TWRP

να δουμε ποτε θα περασει σε ολες τις custom rom η 4.4.3

ξερει καποιος αν η αναβαθμισμενοι drivers περνανε μεσω των ρομ? η θελουν ξεχωριστο φλασαρισμα?

Vamos Aris

Ημουν root με Stock Rom, elementalX Kernel και Xposed-gravity....Θελω να βαλω 4.4.3

Περασα τον Stock Kernel, απενεργοποιησα το xposed, flashara το image system της 4.4.2 και παω απο custom recovery να περασω το ΟΤΑ zip της 4.4.3 και τρωω failed και με wipe cache, dalvik...τι κανω λαθος?? καμια βοηθεια?? εχω TWRP 2.7.0.0

Dalas - Mi-4c

Rom - sMiui

Kernel - Stock

Root SuperSU | TWRP

Εγώ την έβαλα από το flashable zip που υπάρχει στο xda (bigxie).

Είμαι και με στοκ kernel τώρα, όταν βγει κάποιος από sources θα δω αν θα βάλω. Νομίζω ότι stock+xposed είναι καλός συνδυασμός

Ημουν root με Stock Rom, elementalX Kernel και Xposed-gravity....Θελω να βαλω 4.4.3

Περασα τον Stock Kernel, απενεργοποιησα το xposed, flashara το image system της 4.4.2 και παω απο custom recovery να περασω το ΟΤΑ zip της 4.4.3 και τρωω failed και με wipe cache, dalvik...τι κανω λαθος?? καμια βοηθεια?? εχω TWRP 2.7.0.0

Πρέπει να φλασάρεις και το boot.img. Γράψε και τι λάθος σου βγάζει. Επίσης δεν θέλει wipes μετά το φλασαρισμα της ΟΤΑ.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Εγώ την έβαλα από το flashable zip που υπάρχει στο xda (bigxie).

Είμαι και με στοκ kernel τώρα, όταν βγει κάποιος από sources θα δω αν θα βάλω. Νομίζω ότι stock+xposed είναι καλός συνδυασμός

Έκανες και κάνα wipe; Απλά φλασαρες τη rom ή έβαλες και το radio;

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Πρέπει να φλασάρεις και το boot.img. Γράψε και τι λάθος σου βγάζει. Επίσης δεν θέλει wipes μετά το φλασαρισμα της ΟΤΑ.

Το boot img δεν ειναι για τον Kernel η κανω λαθος? Γιατι τον Kernel τον περασε απο recovery σε zip που βρηκα στο XDA

Dalas - Mi-4c

Rom - sMiui

Kernel - Stock

Root SuperSU | TWRP

Το boot img δεν ειναι για τον Kernel η κανω λαθος? Γιατι τον Kernel τον περασε απο recovery σε zip που βρηκα στο XDA

Δεν ακολουθείς τα βήματα που έχω γράψει και χάνεσαι. Φλασαρε system.img και boot.img και θα περάσει. Απλά.

Edit Γράψε και το error που βγάζει. Να δούμε που χτυπάει λάθος.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Έκανες και κάνα wipe; Απλά φλασαρες τη rom ή έβαλες και το radio;

Το συγκεκριμένο πακέτο είχε zip για τη rom και zip για το radio ξεχωριστά.

Wipe data+cache ->install zip->install radio.

Έβαλα και z2 patches, πάει μια χαρά το κινητό, πληροφοριακά και με stock kernel έβγαλα 36024 στο antutu. Με patches εννοείται.

Και επειδή το έθιξες το θέμα, υπάρχει στο xda και άλλη stock rom, χωρίς ξεχωριστό radio, το έχει μέσα η rom. odexed, με ξεχωριστό superu για root.

Μου ήρθε αναβάθμιση .να κάνω reset πριν την περασω; η δεν χρειαζεται;

Δεν χρειάζεται. Αλλιώς δεν θα ερχόταν και θα μας έλεγαν βάλτε τη factory image κατευθείαν. Το νόημα είναι να διατηρούνται όλα.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Δεν χρειάζεται. Αλλιώς δεν θα ερχόταν και θα μας έλεγαν βάλτε τη factory image κατευθείαν. Το νόημα είναι να διατηρούνται όλα.

Παιζει να χάσω τίποτα η μόλις πάω σπίτι να αναβάθμιση;

Ερώτηση.Αν φλασαρω με toolkit την στον καικανω unroot θα μου ερθει η 4.3 ota?Έχει κανένας εμπειρία να μας πει αν βελτιώθηκε η αυτονομία και η ποιότητα κλήσεων;
EVERYTHING YOU KNOW IS WRONG!

Παιζει να χάσω τίποτα η μόλις πάω σπίτι να αναβάθμιση;

Αν δεν έχεις πειράξει κάτι μη φοβάσαι.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Καταρχάς να ευχαριστήσω και δημόσια το Νίκο από τους διαχειριστές για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια του χθες βράδυ μήπως και σώσω την ανοησία που έκανα, αν και τελικά δεν τα κατάφερα. Όλοι μαζί μπορείτε να μου αποδώσετε το μετάλλιο της ανοιχτής παλάμης, καθώς πάνω που είχα έτοιμο τον οδηγό τροποιήσεων για rom+kernel , κατάφερα και τον έσβησα :X.

Μουτζώστε ελεύθερα, κι εγώ μαζί σας. Μια φορά δεν κράτησα backup και την πάτησα. Οπότε ηθικό δίδαγμα για όλους ( και περισσότερο γι αυτό το λέω ). Αν τυχόν ξαναβρώ χρόνο και το κουράγιο ίσως το ξαναπροσπαθήσω.

( ότι ακριβώς χθες πάντως, ο eng.stk σε μια συντήρηση του server του, κατάφερε και έχασε τις τελευταίες εκδόσεις του Code Blue και μετά ζητούσε από τους χρήστες να του στείλουν τα backup τους για να τα ξανανεβάσει, ε με έκανε να νιώσω κάπως καλύτερα, ουδείς "άσφαλτος" που έλεγε και μια ψυχή :rolleyes: )

Αυτά, μούτζα, και πάμε παρακάτω.

Επειδή η Carbon στα τελευταία builds μου έκανε διάφορα νερά + ότι δεν μου άρεσαν κάποιες "εξυπνάδες" ( ντε και καλά αλλαγή των stock ΚΚ UI ήχων πχ ) το ξαναγύρισα σε Purity ( όχι ότι είχε βγει και ποτέ από το κινητό ) σαν DD. Εν αναμονή του πιθανού update και του Slim rebase της C Rom, βλέπουμε.

Δεν είχα εγώ ποτέ θέμα με το tapatalk, μόνο σε διάφορες rom μετά το 4.4.x, έτρωγε το adaway κάτι κολλήματα κατά την εγκατάσταση, μπορείς να δοκιμάσεις το AdAway v2.8.1 with d4rken mod από εδώ.

Με έφτιαξες μιλάμε. Δουλεύει τέλεια. Ευχαριστώ.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

before

[ATTACH]45716[/ATTACH]

and after

[ATTACH]45717[/ATTACH]

Kαλού κακού απενεργοποίησα το xposed πριν το flash, αλλά λειτουργεί κανονικά και μετά. Το root παρέμεινε.

Το xposed γιατί το απενεργοποίησες πριν φλασάρεις;

ξερει καποιος αν η αναβαθμισμενοι drivers περνανε μεσω των ρομ? η θελουν ξεχωριστο φλασαρισμα?

H 4.4.3 έχει GPU drivers v53 (μπορείς να το δεις από το Antutu).

Εγώ φλάσαρα τους τελευταίους (v66) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το xposed γιατί το απενεργοποίησες πριν φλασάρεις;

Καλού-κακού γιατί δεν ήξερα θα έπαιζε πάνω στην 4.4.3 ή θα έτρωγα bootloop.

Παίζει πάντως κανονικά. Σήμερα πήρε και update για την 4.4.3 το GravityBox.

Take your time :p

Εδώ υπάρχουν οι v66 Qualcomm Adreno GPU drivers για όποιον ενδιαφέρεται.

Φυσικά παίζουν άψογα στην 4.4.3

Δεν παίζει το δευτερο λινκ

Η c-rom γύρισε σε aosp από caf; οποίος παρακολουθεί το θέμα, ας γράψει όταν φτάσει και στην έκδοση 4.4.3.

Μου ήρθε και εμένα η αναβάθμιση σε 4-4-3 είμαι Ρουτ μονο με χponsed τι θα πρεπει να κάνω για να πάρει την αναβάθμιση; λέτε για εναν οδηγό του γιαλακια που τον βρίσκω; το Ρουτ θα χαθεί μετά ευχαριστώ!

Ερώτηση αρχάριου:είμαι με στόκ ρομ,ρούτ κ xposed framework.Ποιό τρόπο πρέπει να ακολουθήσω απ τομ οδηγό του Gialakias,και πρίν κάνω οτιδήποτε πρέπει να απενεργοποιήσω το xposed?ευχαριστώ

Τελικα ηθελε και το boot.img ειχες δικαιο..την περασα και ολα καλα..Ευχαριστω για την βοηθεια

Dalas - Mi-4c

Rom - sMiui

Kernel - Stock

Root SuperSU | TWRP

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)