Jump to content

blogging @ myphone.gr: Editor's voice, Nexus 5


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άργησε λίγο, αλλά τελικά η αναμονή φαίνεται ότι άξιζε. Στις 31 Οκτωβρίου η Google παρουσίασε το Nexus 5, ένα smartphone που υπόσχεται να διαλύσει τον ανταγωνισμό. Κορυφαία χαρακτηριστικά, όμορφος σχεδιασμός και άκρως ανταγωνιστική τιμή είναι η τριλογία της επιτυχίας για την Google. Θα τα καταφέρει; Οι Editors του myphone.gr απαντούν.

 

DJDB[/member] - Editor in Chief

Θυμάμαι κάποτε λέγαμε πως τα smartphones της σειράς των Nexus απευθύνονταν στους developers και, μάλιστα, στους «προχωρημένους». Από την παρουσίαση του Nexus 4 και μετά όμως, νομίζω πως έγιναν κάτι διαφορετικό: Μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία για τον καθένα να αποκτήσει ένα ισχυρό smartphone, με vanilla Android και όλα τα τελευταία updates από τη Google, σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Και, παράλληλα, μια ευκαιρία για την ίδια τη Google να αποδείξει πως μπορούν να υπάρξουν προσιτά και αξιόπιστα smartphones τα οποία να είναι και «hyped». Αυτό είναι το Nexus 5. Ακόμη και αν δεν πείθεις κανέναν πως κάποιος πάτησε τα λάθος κουμπιά ή πως κάποιος άλλος βιάστηκε να το χρησιμοποιήσει... Too much sugar.

 

 

gnt[/member] - Trainee Editor in Chief

Nexus 5. Συνολικά ένα εξαιρετικό smartphone, με ισχύ που περισσεύει και τιμή που το καθιστά μακράν κορυφαίο σε value for money. Bελτιώνει κάποια από τα αδύνατα στοιχεία του προκατόχου του (camera, αποθηκευτικός χώρος) και έχει εγγυημένα γρήγορη υποστήριξη από την Google (έστω και για ένα 18μηνο). Είναι όμως το καλύτερο Αndroid smartphone; Οι Nexus συσκευές είναι μεν η βιτρίνα του Android, υποκύπτουν όμως συστηματικά σε συμβιβασμούς (θύρα microSD, FM Radio κα). Ωραίες οι νέες φωνητικές λειτουργίες αλλά καλύτερες θα ήταν κάποιες από τις καινοτομίες που είδαμε στο στο LG G2 ή στο Moto X. Aν τουλάχιστον έχει βελτιωθεί η αυτονομία του, πολλοί θα παραβλέψουν τα όποια (λίγα) αρνητικά του.

 

 

liberostelios[/member] - News Editor

Το Nexus 5 συνεχίζει τη μικρή «επανάσταση» που έφερε ο προκάτοχός του. Στη μισή τιμή από τους υποτιθέμενους ανταγωνιστές του, προσφέρει τα κορυφαία χαρακτηριστικά. Όπως πάντα, όμως, η Google θα αφήσει ανικανοποίητους όσους απαιτούν την ύπαρξη δέκτη ραδιοφώνου ή επέκταση μνήμη, αν και τα 16GB και 32GB είναι αρκετά αξιόλογες προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση, το Nexus 5 είναι μία εξαιρετική Value for Money πρόταση, με τις επιπλέον ελευθερίες που προσφέρουν οι Nexus συσκευές και την εγγύηση της άμεσης αναβάθμισης λογισμικού για 18μήνες.

http://content.myphone.gr/photo/full/18824/nexus5-tilted.jpg

charlie_pace4[/member] - News Editor

Για άλλη μια φορά η Google μας παρουσιάζει μια value for money πρόταση, και μένει να πιάσουμε το κινητό στα χέρια μας για να επιβεβαιωθεί!

Η κάμερα, ίσως ένα από τα μειονεκτήματα του Nexus 4, φαίνεται να έχει βελτιωθεί, ενώ μπορεί η Google να μην μας έκανε το χατίρι για μεγαλύτερη μπαταρία, θα έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα γίνεται η διαχείριση της από την καινούρια έκδοση του Android, Kit Kat 4.4.

 

 

saintpetrouil[/member] - News Editor

Pure Android, απίστευτα specs, απίστευτη τιμή, πανέμορφο(καθαρά υποκειμενική άποψη), πολλά υποσχόμενη κάμερα και επιτέλους με επιλογή για αποθηκευτικό χώρο στα 32Gb. Προσωπικά το λευκό θα το προτιμήσω σε λίγο καιρό. Κρίμα θα είναι μία συσκευή με αυτά τα specs να υποστηριχθεί μόνο για 18 μήνες...

 

 

Hit_en_nuc[/member] - Trainee News Editor

Pure Android/Direct updates, απίστευτη οθόνη, πανίσχυρος επεξεργαστής, προσιτή τιμή. Αδυνατώ να εντοπίσω κάποιο μειονέκτημα όσο κι αν ψάχνω. Το Nexus 5 τα έχει όλα. Με τέτοια χαρακτηριστικά και τέτοια τιμή, αποτελεί αναμφισβήτητα την κορυφαία Android πρόταση για φέτος.

 

 

http://content.myphone.gr/photo/full/18820/nexus5a.jpg

 

 

vlachaquito[/member] - myPhone Editor in Chief

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πάρα πολλά για το Nexus 5. Με μια κίνηση η Google σμπαραλιάζει την αγορά των high-end smartphone. Το κορυφαίο ίσως smartphone της αγοράς στην μισή τιμή από τους ανταγωνιστές. Και σε περισσότερες αγορές ανά την Ευρώπη. Δεν μπορεί, όλο και κάποιον γνωστό θα έχετε στις αρχικές χώρες διανομής. Τι περιμένετε λοιπόν;

 

 

plankton69[/member] - iOS.autopost.bot

Όταν μιλάμε για Nexus, το μυαλό μας αυτόματα αντιστοιχίζει τη συσκευή με κορυφαίο hardware, pure Android εμπειρία και φυσικά, πάρα πολλές δυνατότητες. Όλα αυτά ισχύουν και στην περίπτωση του Nexus 5, το οποίο παραμένει κορυφαίο και φυσικά, άξιος αντικαταστάτης του Nexus 4. Με τιμή που προκαλεί, αλλά και χαρακτηριστικά που "κόβουν" την ανάσα είναι σίγουρο πως, ακόμα και οι πιο hardcore χρήστες θα βρουν όσα χρειάζονται.

 

 

nagata[/member] - a.k.a autopost mod-droid

Ψάχνω να βρω κάτι αρνητικό πάνω του, αλλά έχοντας διαβάσει την πλήρη λίστα τεχνικών χαρακτηριστικών γρήγορα συνειδητοποιώ πως LG-Google τον έχουν εξοπλίσει καταλλήλως, προκειμένου να ανταπεξέλθει σε κάθε μας ανάγκη. Συμμαζεμένο ως προς τις διαστάσεις του, ιδανικό βάρος για να μην σου φανεί ούτε ελαφρύ ούτε όμως και βαρύ, λεπτό προφίλ και με hd οθόνη 5 ιντσών. Αν και στην κάμερα περίμενα να ενσωματωθεί 13MP αισθητήρας, παρόλα αυτά μια χαρά και η 8αρα με τις έξυπνες λειτουργίες. Συνολικά, η συσκευή έχει τα πάντα, ένα σύγχρονο hardware (ασύρματη φόρτιση, NFC, Bluetooth 4.0, CPU Snapdragon 800 στα 2.2GHz,κ.ά) και σε λογική τιμή.

Edited by gnt
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 58
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Android συσκευή και ειδικότερα κινητό χωρίς επέκταση μνήμης Micro SD δεν μου αρέσει.. πως θα το φορτώσεις με μουσική και διάφορα άλλα καλούδια;;;; και δυστυχώς δεν είναι λύση το USB OTG για μένα..
Link to comment
Share on other sites

Μα θα βάλεις 10 GB μουσική; Αντέχει η μπαταρία τόσες ώρες μουσική;
Siemens c10, c25, m35i, mc60, Sony ericsson w810i, LG 505 gt, Samsung Nexus S (Stock 4.1.2), Asus Nexus 7 (4.4.4 Stock root), LG Optimus L9 II D605 (4.1.2 Stock), Sony Xperia E4g (4.4.4 Stock), Lenovo A7010 (5.1 Stock).
Link to comment
Share on other sites

Μα θα βάλεις 10 GB μουσική; Αντέχει η μπαταρία τόσες ώρες μουσική;

Η μπαταρία αντέχει γιατί η οθόνη είναι κλειστή :-)

Ο καθένας έχει τις ανάγκες του, εγώ δέχομαι όταν ο άλλος λέει ότι δεν του φτάνουν τα 32gb. Οι υπόλοιποι είμαστε τυχεροί λοιπόν και όντως η έκδοση των 32GB είναι επιτέλους σοβαρή λύση nexus. Προσωπικά δεν μου αρέσει το γυμνό vanilla Android αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά. Από την άλλη εμείς εδώ μέσα συχνά πυκνά αλλάζουμε γούστα και προτιμήσεις :)

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ηταν και απο τους λογους που πηρα το z1 η θυρα επεκτασης και το ραδιο ,ειναι φυσικα καλυτερο απο το n4 το οποιο εχω αλλα δεν μπορω τους συμβιβασμους ,μαλιστα αν αναλογιστω οτι η 32 εκδοση ειναι 400 ευρω απο αγγλια και τα μεταφορικα αλλο κανα 20ευρω τοτε τα 80 ευρω επιπλεον που δωσα δεν μου φανταζουν πολλα ιδιαιτερα για την μνημη την οποια κατα περιεργο λογο υπερκοστολογουν ολες οι εταιριες .ο μεσος χρηστης φυσικα θα το προτιμησει καθως και ο ψαγμενος απλα οι εκπτωσεις σε καποια χαρακτηριστικα δεν μπορει να περασουν απαρατηρητες

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω τους λάτρεις των Nexus να μιλάνε πολύ τώρα για ένα κινητό χωρίς επέκταση μνήμης, χωρίς Radio (ποιο μου θυμίζει; )

 

Καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί. Είναι μεγάλο fail η απουσία υποδοχής microSD για εμένα, που θέλω να κουβαλάω πολλά multimedia δεδομένα πάνω μου. Γιατί; Μα γιατί θέλω να μπορώ. :p

Link to comment
Share on other sites

Μα θα βάλεις 10 GB μουσική; Αντέχει η μπαταρία τόσες ώρες μουσική;

 

εγώ προσωπικά βαριέμαι υπερβολικά αυτό που περνάω με το iTunes στο 4άρι για να περάσω ή να αφαιρέσω μουσική από το κινητό μου... οπότε προτιμώ την ευκολία του να έχεις τουλάχιστον 32GB χώρο σε μια MicroSD με πάρα πολύ μουσική παρά να πρέπει να προσθέτω-αφαιρώ κάθε εβδομάδα!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω τους λάτρεις των Nexus να μιλάνε πολύ τώρα για ένα κινητό χωρίς επέκταση μνήμης, χωρίς Radio (ποιο μου θυμίζει; )

 

Καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί. Είναι μεγάλο fail η απουσία υποδοχής microSD για εμένα, που θέλω να κουβαλάω πολλά multimedia δεδομένα πάνω μου. Γιατί; Μα γιατί θέλω να μπορώ. :p

 

Μάλλον δεν βλέπεις καλά μιας κσι υπαρχουν ηδη 2 τοπικ ανοιχτα με παρα πολλά σχόλια και επίσης η συσκευή έχει τελειώσει παντού.

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα το Nexus 5 εχει ελλειψεις αλλα σαν ποιοτητα/ χαρακτηριστικα/ τιμη ειναι ενα τελειο πακετο. Επισης τα 32 γιγα για πλειοψηφια ειναι υπεραρκετα οποτε πιστευω οτι ο κοσμος θα το τιμησει το κινητο οπως εκανε τοσο καιρο με τα προηγουμενα nexus. Η μπαταρια μονο να κραταει λιγο περισσοτερο και ολα μια χαρα!
Link to comment
Share on other sites

Μετά το φάουλ της μή αναβάθμισης του Galaxy Nexus, έπαψα να θεωρώ τις pure Android συσκευές μονόδρομο για τη πλατφόρμα... Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Απλα πραγματα..

Στα 350 ευρω απο αγγλια περνεις nexus 5 χωρις συμβιβασμο...

Στα 450 ευρω απο skroutz παιρνεις lg g2 με οτι συνεπαγεται...

Στα 550 ευρω παιρνεις νοτε 3 αν θες μεγαλυτερη οθονη και εκτοξευεσαι...

 

Γι αυτο λοιπον ο καθενας βαζει το χερι του στη τσεπη του, στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν θα βρει τιποτα στο Ελλαδισταν, και αποφασιζει...

Στο μεταξυ για ραδιοφωνακια κτλ υπαρχουν πολλες ενδιαμεσες λυσεις..

Καμια ομως στα 350 ευρω με αυτα τα χαρακτηριστικα.

 

Αν η τσεπη βγαλει 150-200 ευρω τοτε η κινα ειναι μονοδρομος για ενα υπερ αξιολογο συγχρονο smartphone.

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Link to comment
Share on other sites

αυτο το ταπεινο fm radio ειναι τοσο δυσκολο να το εχουν στη συσκευη?(γενικοτερο θεμα για πολλα κορυφαια μοντελα).

Το κύκλωμα για FM πρέπει να υπάρχει πάνω στο SOC. Τα SOC της Qualcomm δεν το έχουν, λόγω της πλάστιγγας των ηλίθιων πατεντών.

Android developer at Singletonapps

www.singletonapps.com

Link to comment
Share on other sites

Το κύκλωμα για FM πρέπει να υπάρχει πάνω στο SOC. Τα SOC της Qualcomm δεν το έχουν, λόγω της πλάστιγγας των ηλίθιων πατεντών.

 

πως τοτε το z1 εχει δικο του ραδιο?

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να έρθει στην Ελλάδα θα έχουν ηδη περάσει τρείς μήνες απο τους 18 τον αναβαθμίσεων και θα κοστίζει γύρω στα 450€ το 32GB, φυσικά σε τρείς μήνες και με 450€ θα παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο και μην ξεχνάμε οτι χαρακτηριστικά όπως το Google Now που είναι ενσωματωμένα στον launcher δε δουλεύουν στην Ελλάδα και στα ελληνικά γενικότερα.

 

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι ένα καθαρά developer phone που αφορά κυρίως αυτούς που αναπτύσουν εφαρμογές για το Play Store και θέλουν να έχουν την τελευταία έκδοση της Google στο τηλέφωνο τους για πειραματισμούς. Επίσης το 18άμηνο των αναβαθμίσεων δείχνει οτι πλεον οι Google συσκευές δε είναι μονόδρομος για Vanilla Android, ρόλο παίζει ο κατασκευαστής του SoC και αν τον υποστηρίζει η κοινότητα ανοιχτού λογισμικού.

Link to comment
Share on other sites

πως τοτε το z1 εχει δικο του ραδιο?

 

...και το Ζ μην ξεχνιόμαστε

sony xperia S... Z... Ζ1... Z2... LG G3... Z3... Z5 Premium... X Performance ...Xperia XZ για λίγο S8 ...xperia XZ1 ...mate 10 pro ...xperia XZ2 ...xiaomi mi 8 and now ...xiaomi mi 9

pEtEr

Link to comment
Share on other sites

Ενώ γενικά τα Nexus είναι πολύ αξιόλογες συσκευές σε τρομερή τιμή και με εγγυημένες αναβαθμίσεις, η έλλειψη ραδιοφώνου και κάρτας μνήμης είναι για μένα μεγάλα φάουλ. Ειδικά το ράδιο για πολλούς είναι απαραίτητη συντροφιά και υπάρχει και σε συσκευές των 30 ευρώ, όπως και η microsd (βλέπε nokia 101)...
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

Οτι είχα να γράψω το έγραψα στο thread της παρουσίασης.

Δεν άλλαξε η φιλοσοφία των nexus γιατί δεν γίνεται φθηνότερο.

Όπου υστερούσε τα προηγούμενα χρόνια έναντι των άλλων, θα υστερεί και το N5.

Διαφωνώ με τους editors.

Όσο και φθηνό να είναι δεν κάνει για όλους. Δεν είναι μόνο επεξεργαστής σ ενα smartphone.

Προσπάθησα 2 φορές να μείνω με κύρια συσκευή κάποιο Nexus, αλλά μου έλειπαν πολλά πράγματα. Κατέληξαν στην σύζυγο και στα παιδιά μου.

Τα παίρνω μόνο όταν βγαίνει καινούργια έκδοση Android για να την δοκιμάσω σε χρήση.

 

Επειδή εχω δει καλά το G2 το θεωρώ γενικά πολύ πιο ολοκληρωμένη πρόταση. Και μέχρι να έλθει το N5 στην Ελλάδα σε τιμές Ευρώπης, το G2 θα κοστίζει Τα Ίδια χρήματα η και λιγότερο αν πάρουμε παράδειγμα τα LG G & Ν4.

Αν δώσει η LG γρήγορα το kit kat παύει καθε ενδυασμος.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν είδαμε review και έγινε Editor's Choice? Σκέψου να βγουν όλα τα bugs στο review :lol:

 

Editor's voice όχι editor's choice

http://farm3.static.flickr.com/2691/4355497255_7c56e0d919_m.jpg
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι προκατηλημένος αλλά καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή το κινητό είναι value for money.Και να δούμε σε ένα χρόνο από τώρα που δυστηχώς βλέπω να καταργούνται οι micro sd κτλ. και να πηγαίνουν όλα προς το cloud τι θα γίνει..
Link to comment
Share on other sites

έχοντας το 4 περίπου 7 μήνες σαν πρώτη συσκευή Android(ειχα πριν iPhone 4 & 4s), μπορώ να δηλώσω πως με το 5 γίνεται προσπάθεια να εξαλείψει τις ατέλειες που έχει το 4αρι. Η κάμερα όπως φαίνεται από τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά καλύτερη και για την μπαταρία περιμένουμε για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Νομίζω ότι είναι ο ορισμός του value for money device και αυτό κάνει καλό σε όλους μας σαν καταναλωτές. Μόλις το πάρω θα πω περισσότερα..
Link to comment
Share on other sites

Αυτά που με δυσαρέστησαν ήταν η κάμερα και η 2300 mhA μπαταρία. Για την έλειψη micro sd δεν θα το αναφέρω ώς αρνητικό διότι είναι η πολιτική του κάθε Nexus οπότε ήδη το γνωρίζει κάποιος πριν το αγοράσει. Σαφώς με το 32άρη σε τέτοια τιμή είναι κάποιος καλυμένος. Πολύ καλό κόστος για αυτά που προσφέρει

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

απο την στιγμη που υπαρχει 32αρα εκδοση στα 400 € η ελειψη SD παυει να υφιστατε.

η ελειψη ραδιοφονου ειναι ενα θεμα που στουσ επομενους μηνες θα γενικευθει και στα υπολοιπα smartphones

 

το θεμα με την μπαταρια ειναι το μονο που δεν εχει λειθει ακομα ικανοποιητικα:mobile::mobile:

 

παρολαυτα μολις το παρελαβα και ειναι οτι καλυτερο εχω παρει πολυ καιρο τωρα και χωρις να ματωσω οικονομικα:google::google::google:

:)
Link to comment
Share on other sites

Ας υπήρχε play store να το αγοράσω εδώ και θα το έκανα από χθες :)

Τώρα απλά υπομονή. ...

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...