Jump to content

LG Optimus L9 II (D605)

LotusEater
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

- Ποιότητα κατασκευής

Μια χαρά δείχνει. Το πλαστικό πιςω καπάκι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε ταλαιπωρία αλλα σίγουρα θα το βάλεις σε θήκη οπότε δεν νομιζω να αντιμετωπίσεις κανένα προβλημα. Και χωρις θήκη το ίδιο πιστεύω εκτός κι αν βάζεις βγάζεις μπαταρίες κάθε μέρα. Ποσο να κοστίζει ενα πιςω καπάκι μαμα να το αλλάξεις εαν σου χαλάσει; Άλλωστε και οι ναυαρχίδες της Samsung πλαστικές ειναι. Συνολικά ποιοτικό τηλεφωνο δείχνει μέχρι στιγμής.

Δαχτυλιες όλα κάνουν. Δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα εκτός κι αν παίζουν οι πιτσιρικάδες όπου και το iphone μου τα ίδια και χειρότερα παθαίνει όπως και ο tablet. Η οθόνη του μαλιστα αντέχει σε δαχτυλιες πολυ περισσότερο απο πολλα αλλα.

Τρίξιμο δεν εχει. Απλα κάποια κομμάτια (και το δικό μου) εχει 1/10 του χιλιοστού λάσκα στο κουμπωμα στην μια γωνία. Δεν το καταλαβαίνεις εκτός εαν το ψάξεις πολυ.

Εννοείται βέβαια οτι αν το συγκρίνεις πχ με το HTC Desire 300 το καπάκι του το θεωρείς πολυ χάλια. Αλλα το HTC δεν εχει φλας όμως.

- Με το φωτισμό στα πλήκτρα δεν ασχολήθηκα ποτέ και φυσικα δεν με ενόχλησε. Δεν κοιτάω τα πλήκτρα. Τρία ειναι. Ξέρω που βρίσκεται το καθένα. Το δάχτυλο παει μονο του. Εδω δεν πολυκοιτάω ουτε καν το πληκτρολόγιο όταν γραφω. Δεν νομιζω οτι αποτελεί θέμα καν

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

και σε εμενα υπηρχε τριξιμο αλλα οταν εβαλα θηκη το ξεχασα τελειως σαν να μην υπαρχει πια... αλλα δεν ειναι και κατι σοβαρο... και οσο για τον φωτισμο στα πληκτρα οπως ειπε και το παιδι απο πανω ειναι 3 πληκτρα ξερεις που ειναι ποια ειναι... το τηλεφωνο ειναι εξαιρετικο. πολλες λειτουργιες πολυ καλη μπαταρια μια χαρα!! περιμενουμε αναβαθμιση knock on και kitkat!!! :D:D

Άραγε το knock on θα το πάρουμε ξεχωριστά από το kitkat; Κάτι διάβασα ότι θα το έδιναν τέλη Ιανουαρίου.

Επίσης αυτά τα update (είτε kitkat είτε knock on κλπ) τα παίρνεις μέσω του application για ενημέρωση ή μέσω lg pc suite;

Ποτέ μην βιάζεστε για τις αναβάθμισεις. Πάντα μα πάντα εχουν προβληματάκια στην αρχή και πολλές φορές κάνουν τις συσκευές χειρότερες. Αφήστε να τις τεστάρουν άλλοι πρώτα για να μην ψάχνετε τρόπους να ξανα βάλετε την παλιότερη έκδοση μετα. Edited by SeNNinhA

Ποτέ μην βιάζεστε για τις αναβάθμισεις. Πάντα μα πάντα εχουν προβληματάκια στην αρχή και πολλές φορές κάνουν τις συσκευές χειρότερες. Αφήστε να τις τεστάρουν άλλοι πρώτα για να μην ψάχνετε τρόπους να ξανα βάλετε την παλιότερη έκδοση μετα.

Πολύ σωστά! Και όπως φαίνεται η έκδοση Android 4.4 KitKat δεν θα παριλαμβάνει τον stock browser αλλα κυρίως δεν υποστηρίζει πιά περιεχόμενο Flash.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Λοιπον ειμαι και εγω κατοχος του κινητου απο χθες και εχω μείνει αφωνος,καταρχας απο design σκιζει δεν τριζει το καπάκι οσο αφορα την ποιοτητα εδω το s4 ειναι απο πλαστικο. Τωρα για τα led notification και φωτισμο δεν με απασχολει ουτε στο ελαχιστο, για την καμερα τωρα διαβαζα αρκετα μετρια σχολια και σε αυτον τον τομεα ειμαι απολυτος ικανοποιημένος, την ημερα ειναι τέλειες το βραδυ αρκετα καλες του εκανα μια σύγκριση με το iphone4s της κοπελιας μου και το lg ειναι πολυ καλυτερο. Απο κει και περα το κινητο πεται το μενου της lg τα σπαει ακομα και στης λεπτομεριες π.χ μπορεισ να αλλαξεις το εικονιδιο των προγραμμάτων οπως στον Η/Υ . Τωρα μερικοι που εχουν αμφιβολια για των χωρο που αφηνει η RAM εγω ακούγοντας μουσικη εχοντας απο πισω fb και 3 σελίδες με sites το κινητο παλι πεταγε τωρα αμα μου το εχεις φορτώσει με 40 προγραμματα που ειναι και αχρείαστα τοτε τι να πω. Οσοι γνωστοι μου το ειδανε μεινανε με ανοιχτο το στομα τετοια κινηταρα με 230 δεν βρίσκεις μεγαλο μειον της lg για την Διαφήμιση αμα το ειχε παιξει καλυτερα μονο lg θα εβλεπες αν και για να πω την αληθεια προτιμώ που ειμαστε λιγοι. Για την μπαταρια θα μιλήσω σε λιγες μερες που θα εχω ολοκληρωμένη αποψη. Στα υπολοιπα τωρα ολα λειτουργουν τέλεια ξυπνητηρια,καπακια,ακουστικα, μεγαφωνα, ολα κομπλε και το προτεινω ανεπιφύλακτα στα λεφτα του δεν συγκρίνετε! Το μονο αρνητικο για μενα ειναι οτι οταν θελω να δω κατι πρεπει να παταω το power button αλλα κ αυτο θα διορθωθεί με το knockon.

Μια απορια για τους πιο εμπειρους τελευταία φορα που ειχα κανει ενημερωση λογισμικου ητανε σε ενα neo v που ειχα και οταν την έκανα άρχισαν τα κολλήματα που το παω τωρα, τα κινητά που βγαινουν με ενα συγκεκριμένο λογισμικο δεν παει να πει οτι με αυτο το λογισμικό τρεχουν καλύτερα και αμα κανουμε αναβάθμιση μπορει και μην το σηκώνει?

Edited by rispa

Προς καθε ενδιαφερομενο: ο στοκ browser ειναι μακραν πιο γρηγορος απο τον chrome. Οσο για τα updates σε κιτ κατ περιμεντε και μη βιαστειτε,παντα τα πρωτα updates βγαζουν προβληματα. Το 4.1.2 τεζα παει, μολις δουμε οτι το κιτ κατ εχει στρωσει το περναμε και ολα καλα.
Αλλο πράγμα η Alfa...

Καλησπέρα! Μία ερώτηση προς τους κατόχους-γνώστες: έχω το Nexus S και δεν παλεύεται από το καλοκαίρι ήδη αλλά τώρα πλέον μπορώ να αγοράσω καινούργιο. Το συγκεκριμένο μου αρέσει και έχει πολύ καλά specs. Αλλά φοβάμαι την αλματώδη αναβάθμιση του android. Πιστεύετε πως πρέπει να πάω σε κάποιο High End smartphone (G2) ή και το L9 II θα με καλύψει? (Δεν παίζω παιχνίδια) Έχετε παρατηρήσει lags ή ακαθόριστη συμπεριφορά του OS - UI ?? Ευχαριστώ!

Καλησπέρα! Μία ερώτηση προς τους κατόχους-γνώστες: έχω το Nexus S και δεν παλεύεται από το καλοκαίρι ήδη αλλά τώρα πλέον μπορώ να αγοράσω καινούργιο. Το συγκεκριμένο μου αρέσει και έχει πολύ καλά specs. Αλλά φοβάμαι την αλματώδη αναβάθμιση του android. Πιστεύετε πως πρέπει να πάω σε κάποιο High End smartphone (G2) ή και το L9 II θα με καλύψει? (Δεν παίζω παιχνίδια) Έχετε παρατηρήσει lags ή ακαθόριστη συμπεριφορά του OS - UI ?? Ευχαριστώ!

Καλησπερα. Η γνωμη μου ,ειδικα αφου δεν παιζεις παιχνιδια, ειναι οτι το L9 II θα σε καλυψει.Εγω το εχω φορτωσει με 90 εφαρμογες κ το μονο που εχω δει ειναι μια πολυ μικρη καθυστερηση οταν θελω να επαναφερω την αρχικη οθονη,και αυτο μονο οταν εχω ανοιχτες πολλες εφαρμογες.Το UI ειναι πολυ καλο επισης...και επισης οπως ακουγεται θα αναβαθμιστει σε κιτ-κατ οποτε ολα καλα. Προσωπικα δεν θα το αλλαζα με τπτ στα λεφτα του...ελπιζω να βοηθησα

Είμαι κ εγω κάτοχος του nexus s, το φορτωνα πάντα με το νεοτερο αντροιντ κ μπορώ να πω πως την παλευε. Αλλά εδώ και λίγες μέρες έχει βγάλει μια βλάβη στο digitizer και η επισκευή του είναι ασυμφερη. Η μία επιλογή μου είναι το l9 ii και η άλλη το lumia 925. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πάρω στα ίδια λεφτά. Η αγορά βλέπω να γίνεται καλοκαιρακι απλά είπα να ψαχτω λιγάκι να ξαναμπώ στο κλίμα. Θέλω να μου πείτε τι θετικά και αρνητικά έχει το κινητό. Για ποιο λόγο θα το προτινατε? Παιχνίδια δεν παιζω, πολύ σπάνια θα παιξω. Χρησιμοποιώ πολύ gps και φωτογραφίες. Θέλω καλο αποτέλεσμα στην κάμερα. Αν και από το nexus είναι σίγουρα καλύτερο. Απο αυτονομία πως πάει? Στο 3g data browsing?

Εφόσον σε ενδιαφέρει η εξέλιξη του Android, καλό είναι πριν την αγορά του D605 να έχεις στο νου σου ότι το κινητό σου (μοντέλο 2010) φοράει την ίδια έκδοση λειτουργικού με το δικό μας (μοντέλο 2013). Το πιθανότερο είναι το D605 να τερματίσει στην 4.4.

Οι εναλλακτικές επιλογές είναι μόνο το Moto G στα ίδια λεφτά ή το Nexus 5 στα διπλάσια χρήματα.

http://s4.postimg.org/kul22odml/420x150.jpg

Εφόσον σε ενδιαφέρει η εξέλιξη του Android, καλό είναι πριν την αγορά του D605 να έχεις στο νου σου ότι το κινητό σου (μοντέλο 2010) φοράει την ίδια έκδοση λειτουργικού με το δικό μας (μοντέλο 2013). Το πιθανότερο είναι το D605 να τερματίσει στην 4.4.

Οι εναλλακτικές επιλογές είναι μόνο το Moto G στα ίδια λεφτά ή το Nexus 5 στα διπλάσια χρήματα.

Η αλήθεια είναι ότι το είδα από κοντά το Nexus 5 και ήταν εντυπωσιακό. Δεν τρελαίνομαι τόσο να έχω το καινούργιο android κάθε εποχή αλλά να δουλεύει σωστά η συσκευή μου. Όταν πήρα το Nexus S με την 2.3 ήταν αξιοπρεπέστατο και σε μερικά σημεία "όπλο" για την εποχή (2010). Πλέον όμως έχει φτάσει να μην "αντέχει" ούτε τα βασικά. Ο μόνος ενδοιασμός μου είναι να μην κάνω το λάθος και πάρω μία ναυαρχίδα φοβούμενος ότι τα smartphones αντέχουν στην αγορά μέχρι 2 χρόνια, ενώ μπορώ να ικανοποιηθώ και από ένα midrange τηλέφωνο. Θα το ξαναδώ από κοντά άλλη μία φορά σίγουρα αλλά θα ήθελα να μου πείτε και στο θέμα αυτονομία πως τα πάει. Η μπαταρία σας γράφει 2150 mAh ή 2450?

----- προσθήκη μηνύματος 111 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπερα. Η γνωμη μου ,ειδικα αφου δεν παιζεις παιχνιδια, ειναι οτι το L9 II θα σε καλυψει.Εγω το εχω φορτωσει με 90 εφαρμογες κ το μονο που εχω δει ειναι μια πολυ μικρη καθυστερηση οταν θελω να επαναφερω την αρχικη οθονη,και αυτο μονο οταν εχω ανοιχτες πολλες εφαρμογες.Το UI ειναι πολυ καλο επισης...και επισης οπως ακουγεται θα αναβαθμιστει σε κιτ-κατ οποτε ολα καλα. Προσωπικα δεν θα το αλλαζα με τπτ στα λεφτα του...ελπιζω να βοηθησα

Με κάλυψες σε ένα μεγάλο μέρος...με 90 εφαρμογές το Nexus S θα ήταν στα πρόθυρα καπνών!!! Από αυτονομία?

Απο αυτονομια είναι πολύ καλό. Σκεψου οτι παιζουν οι πιτσιρικάδες παιχνίδια την μιση μέρα και βγάζει άνετα την ημέρα. 2150 η μπαταρια του. Το L7ii εχει 2450 :O

Το Moto G είναι επίσης εξαιρετική επιλογή (το L7ii ειναι πιο λεπτο και πιο ομορφο βεβαια) αλλα εαν το επιλεξεις να παρεις την 16GB εκδοση γιατι δεν δεχεται καρτες SD.

Ποσο πάει το moto g?

Δεν συμπαθώ και πολύ τη μοτορολα.

Είναι αξιοπρεπές τηλέφωνο? Η θα μας μείνει στα χέρια?

~ 200-220€ απο Amazon το 16αρι. Πολυ καλή κατασκευή όπως όλες οι συσκευές της Google. Πιο δεμένη απο το LG (και απο πολλα αλλα ακριβότερα) γιατι δεν ανοίγει για να βγαίνει η μπαταρια το πισω κάλυμμα.

Ήταν η ξεκάθαρη επιλογή μου για την γυναίκα μου πριν να βγάλει στα 200€ η Vodafone το L9ii.

Επέλεξα το L9ii για 3 λόγους. 1) Κρατάει περισσότερο η μπαταρια του (κοινό γνώρισμα στα LG γενικά). 2) Αγορα απο εδω με τιμολόγιο οποτε η τελική τιμή ήταν πολυ πιο χαμηλη και πιο εύκολη η οποια χρήση της εγγυησης. 3) Πιο λεπτεπίλεπτο σαν μέγεθος/σχήμα και άρα πιο αγαπητό στην γυναικα μου.

Μικρές λεπτομέρειες πολυ υποκειμενικές. Αν ήταν για δική μου χρήση θα είχα επιλέξει το MOTO G για την πλήρη υποστήριξη της Google απο πλευράς λειτουργικού και άμεσων αναβαθμισεων. Δεν θα έλεγα όμως οτι εχουν ουςιαςτικη διάφορα απόδοσης μεταξύ τους οι δυο συσκευές.

Edited by SeNNinhA

~ 200-220€ απο Amazon το 16αρι. Πολυ καλή κατασκευή όπως όλες οι συσκευές της Google. Πιο δεμένη απο το LG (και απο πολλα αλλα ακριβότερα) γιατι δεν ανοίγει για να βγαίνει η μπαταρια το πισω κάλυμμα.

Ήταν η ξεκάθαρη επιλογή μου για την γυναίκα μου πριν να βγάλει στα 200€ η Vodafone το L9ii.

Επέλεξα το L9ii για 3 λόγους. 1) Κρατάει περισσότερο η μπαταρια του (κοινό γνώρισμα στα LG γενικά). 2) Αγορα απο εδω με τιμολόγιο οποτε η τελική τιμή ήταν πολυ πιο χαμηλη και πιο εύκολη η οποια χρήση της εγγυησης. 3) Πιο λεπτεπίλεπτο σαν μέγεθος/σχήμα και άρα πιο αγαπητό στην γυναικα μου.

Μικρές λεπτομέρειες πολυ υποκειμενικές. Αν ήταν για δική μου χρήση θα είχα επιλέξει το MOTO G για την πλήρη υποστήριξη της Google απο πλευράς λειτουργικού και άμεσων αναβαθμισεων. Δεν θα έλεγα όμως οτι εχουν ουςιαςτικη διάφορα απόδοσης μεταξύ τους οι δυο συσκευές.

Συμφωνώ εν μέρει.

Οι ουσιαστικές διαφορές: το moto g κερδίζει μόνο στο ότι είναι 4πύρηνο και (υποκειμενικό βέβαια) μου αρέσει εμφανισιακά ίσως περισσότερο από το L9ii (στα θετικά και των 2 η απλή εμφάνιση χωρίς μπλιμπλίκια και υπερβολές).

Το moto g (16 gb) στην Ελλάδα έχει έρθει από 2 σκρουτζ μαγαζιά στα 243 (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Το L9 ii στο ότι παίρνει κάρτα μνήμης, έχει καλύτερη κάμερα και οθόνη και ίσως καλύτερη αυτονομία.

Α! Μην ξεχάσω ότι και τα 2 είναι smooth, το android τρέχει γρήγορα και χωρίς lag (βέβαια έχω παρατηρήσει -για το L9ii μιλάω- μικροκολλήματα στον stock android browser (παρεμπιπτόντως γρήγορος και καλός) και όπως είπε ένας προηγούμενος ελάχιστο lag σπάνια όταν κλείνω εφαρμογές με το home κουμπάκι. Πραγματικά αδιάφορα πράγματα αν δεν είσαι ψείρας.

Το τηλεφωνάκι είναι αξιαγάπητο.

Edited by GiannisMetal
Προσθήκη

Λέτε να πέσει καμια τιμη κατα το Πάσχα? Η να βγει καμιά προσφορά?

Σε σχέση με το moto g βλέπω πως το l9 ii έχει μεγαλύτερη κάμερα. Απο ποιότητα όμως πως πανε και τα 2?

Για καθημερινές απλές φωτο ικανοποιητικά ειναι και τα δυο. Τίποτε ιδιαίτερο. Τα Mpixel της κάμερας δεν λένε τίποτε για την ποιότητα της φωτογραφίας. Ο αλγόριθμος εχει σχέση και κυρίως η ποιότητα και το μέγεθος του αισθητήρα εχουν να κάνουν με την ποιότητα. Αν θες φωτογραφίες καλές με νορμαλ τιμή τηλεφώνου τότε πας σε Nokia Lumia πια χωρις δεύτερη σκέψη.

Για καθημερινές απλές φωτο ικανοποιητικά ειναι και τα δυο. Τίποτε ιδιαίτερο. Τα Mpixel της κάμερας δεν λένε τίποτε για την ποιότητα της φωτογραφίας. Ο αλγόριθμος εχει σχέση και κυρίως η ποιότητα και το μέγεθος του αισθητήρα εχουν να κάνουν με την ποιότητα. Αν θες φωτογραφίες καλές με νορμαλ τιμή τηλεφώνου τότε πας σε Nokia Lumia πια χωρις δεύτερη σκέψη.

Μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι πολλά mpixel=καλό, λίγα mpixel=κακό.

Εξάλλου και τα δύο ίδια ανάλυση έχουν στην οθόνη και μάλιστα το L9ii λιγότερα ppi, όμως προσωπικά θεωρώ τις οθόνες της LG (υπολογιστή, τηλεοράσεις, κινητά) πολύ καλύτερες από άλλες (και εδώ μπαίνει το προσωπικό κριτήριο, πόσο ζεστά θες τα χρώματα κλπ).

Αυτά τα λέω για να πω ότι δεν είμαι spec fan που κυνηγάει mpixel, ram, cpu κλπ.

Το θέμα είναι τί εμπειρία λαμβάνεις από τις συσκευές και κατά πόσο κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου. Γι'αυτό και δεν είπα στο φίλο L9 ii καλό, moto g κακό ή αντίστροφα.

Επισης αμα πας σε νοκια πας σε λειτουργικο windows που το θεωρω μεγαλο μειον.

Και σε θεμα ομορφιας γνωμη μου ειναι οτι το λ9 ειναι πιο κομψο απο το μοτορολα.

Κανένα νεότερο με το Knock on έμαθε κανείς; Έβγαλαν το δημοσίευμα στα blogs, αλλά από την LG (Ελλάδος) δε βρήκα πουθενά πρόσφατο δημοσίευμα.

Το κινητό πάντως συνεχίζει να πετάει. Δυστυχώς το έδωσα στη κόρη μου, που έριξε το δικό της στη λεκάνη (iphone 4 άι άι μάνα μου) και το LG της καλάρεσε. Μας βλέπω να αγοράζουμε και 2ο.

Φιρι φιρι το πας να χαλασεις το κινητουλι. Ασε να το τεσταρουν και να βγουν ολα τα bugs πρωτα και μετα το περνας. Πιστευεις οτι θα δουλευει παντου το ιδιο καλα στην αρχη? Edited by SeNNinhA

Παιδια επειδη εχω μπερδευτει με ενα τετοιο http://www.ebay.com/itm/1080P-MHL-Micro-USB-to-HDMI-HDTV-ADAPTER-CABLE-LEAD-FOR-SAMSUNG-GALAXY-S4-I9500-/141034620923?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccesories_MobilePhoneDataCables_JN&hash=item20d65187fb θα μπορω να συνδεσω το κινητο με την τηλεοραση ?

btw δεν εχω tv me dlna ή smart tv...

Edited by drakak1s

έχει βγει ένα μήνυμα από την LG για ενημέρωση λογισμικού. Ξέρει κανείς τι είναι κι αν πρέπει να το κάνω;

NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF

<ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!>

• The title was changed to LG Optimus L9 II (D605)