Jump to content

Περί... Nova γενικά

ng78
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

17 minutes ago, elkons said:

Ναι στα Ιωάννινα έχει πέσει 2G/4G/5G τεράστιο πρόβλημα. Αρκετός κόσμος έχει πάει σε καταστήματα μου ανέφερε φίλος. Ωστόσο, στην αναζήτηση δικτύου φαίνεται αλλά δε κάνει σύνδεση. 

Εύβοια μέχρι στιγμής ζει, καμπάνα.

Θα είναι το τσαφ που λέγατε.. @Nickchris36 @georgemv

Φωκίδα νεκρή.

Επανήλθε η Nova, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη γιατί είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε.

Στο Αίγιο εδώ και 2 με 3 ώρες δεν υπάρχει καθόλου δίκτυο τουλάχιστον δουλεύει το VoWiFi

https://nova.gr/anakoinoseis/texnikes-anakoinwseis/enhmerwsh-gia-blabh-diktyou-jun5

Η Nova ενημερώνει τους συνδρομητές της ότι σήμερα, 5 Ιουνίου 2026, από τις 10:36 π.μ. παρατηρούνται προβλήματα σε υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω βλαβών οφειλόμενων σε ταυτόχρονες τομές στο δίκτυο οπτικών ινών, απο εργασίες τρίτων.

Τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία εργάζονται για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης. Ζητούμε την κατανόηση των συνδρομητών μας.

Παρεπιπτόντως και στην Ηπειρο είχε θέμα, Στερεά η μισή. 

Τα εξειδικευμένα…
Παίζουμε με τις λέξεις πάλι…

Επεσε η νοβαρα???😝

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

εδώ και 2 εβδομάδες είναι τελείως οφ η κεραία δυτικά της Θήβας Thiva West-enb4936.καλυπτει μεγάλο μέρος της Δυτικής πλευράς του κέντρου της πόλης μαζί με τον περιφερειακό δρόμο μέχρι και κομμάτι της εθνικής οδού.με αποτέλεσμα να υπερφόρωνονται οι άλλες 2 κεραίες ThivaL+TopL.υπαρχει θέμα κάλυψης σε πάρα πολλά σημεία και αστείες ταχύτητες πχ 30-50 σε 4G και 100με το ζόρι σε 5G.επικοινωνησα 2 φορές και μου είπαν υπάρχει πρόβλημα και εργαζόμαστε πάνω σ' αυτό χωρις να ξέρουν να μου πουν τον χρόνο αποκατάστασης.δυο εβδομάδες;α ρε Νοβάρα...

Edited by nasos_79

Ιδέα μου, ή από την αρχή του έτους το δίκτυο είναι best effort στην καλύτερη;

4 ώρες πριν, nasos_79 said:

εδώ και 2 εβδομάδες είναι τελείως οφ η κεραία δυτικά της Θήβας Thiva West-enb4936.καλυπτει μεγάλο μέρος της Δυτικής πλευράς του κέντρου της πόλης μαζί με τον περιφερειακό δρόμο μέχρι και κομμάτι της εθνικής οδού.με αποτέλεσμα να υπερφόρωνονται οι άλλες 2 κεραίες ThivaL+TopL.υπαρχει θέμα κάλυψης σε πάρα πολλά σημεία και αστείες ταχύτητες πχ 30-50 σε 4G και 100με το ζόρι σε 5G.επικοινωνησα 2 φορές και μου είπαν υπάρχει πρόβλημα και εργαζόμαστε πάνω σ' αυτό χωρις να ξέρουν να μου πουν τον χρόνο αποκατάστασης.δυο εβδομάδες;α ρε Νοβάρα...

επανέρχομαι με νέα ενημέρωση από τη βονταφον αυτή τη φορά(με κάλεσαν άμεσα) μιας και είναι συνεγκατασταση η κεραία.γινεται αναβάθμιση μου είπε ο τεχνικός.τον ρώτησα αν πρόκειται για SA και μου απάντησε αρνητικά και ότι η αναβάθμιση αφορά αλλαγές στα cell.SA μου είπε προς το παρόν Πάτρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιλοτικά.

8 minutes ago, nasos_79 said:

επανέρχομαι με νέα ενημέρωση από τη βονταφον αυτή τη φορά(με κάλεσαν άμεσα) μιας και είναι συνεγκατασταση η κεραία.γινεται αναβάθμιση μου είπε ο τεχνικός.τον ρώτησα αν πρόκειται για SA και μου απάντησε αρνητικά και ότι η αναβάθμιση αφορά αλλαγές στα cell.SA μου είπε προς το παρόν Πάτρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιλοτικά.

Δε χρειάζεται να αλλάξουν εξοπλισμό για SA, απλά είχε ήδη αδειοδοτηθεί αναβάθμιση (ολική αλλαγή εξοπλισμού).

5 ώρες πριν, nasos_79 said:

Λίγη υπομονή…

1 ώρα πριν, georgemv said:

Ιδέα μου, ή από την αρχή του έτους το δίκτυο είναι best effort στην καλύτερη;

Δηλαδή;

17 ώρες πριν, Nickchris36 said:

Επεσε η νοβαρα???😝

Χτύπησε;;;

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

12 ώρες πριν, memoriesradio said:

Χτύπησε;;;

😝🤣

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

χωρίς ίντερνετ(σε fiber) και σταθερή τηλεφωνία στη Θήβα εδώ και κάνα δίωρο.δεν ξέρω αν υπάρχει και σε άλλη περιοχή πρόβλημα.χρονος αποκατάστασης 6 ώρες μου είπαν.

20 minutes ago, nasos_79 said:

χωρίς ίντερνετ(σε fiber) και σταθερή τηλεφωνία στη Θήβα εδώ και κάνα δίωρο.δεν ξέρω αν υπάρχει και σε άλλη περιοχή πρόβλημα.χρονος αποκατάστασης 6 ώρες μου είπαν.

Είναι που κάθε μέρα τους κόβει την οπτική κάποιος που κάνει έργα..

Χωρίς πλάκα, τις προάλλες πέρασα από έναν δρόμο όπου είχαν όδευση 7-8 οπτικές δίπλα δίπλα.
Ένας Ταρνανάς απλά χρειάζεται, για να τις πετσοκόψει όλες με πολύ ευκολία.
Και Ταρνανάδες (σκαπανείς, JCB, και όχι μόνο) έχει πολλούς εκεί έξω...

Αυτά είναι τα μειονεκτήματα του ενσύρματου (οπτική) δικτύου, υπέργεια και υπόγεια.

Edited by memoriesradio

4 ώρες πριν, memoriesradio said:

Χωρίς πλάκα, τις προάλλες πέρασα από έναν δρόμο όπου είχαν όδευση 7-8 οπτικές δίπλα δίπλα.
Ένας Ταρνανάς απλά χρειάζεται, για να τις πετσοκόψει όλες με πολύ ευκολία.
Και Ταρνανάδες (σκαπανείς, JCB, και όχι μόνο) έχει πολλούς εκεί έξω...

Αυτά είναι τα μειονεκτήματα του ενσύρματου (οπτική) δικτύου, υπέργεια και υπόγεια.

Και είναι καλύτερο το μικροκυματικό;

Εγώ προτιμώ να βλέπω 1400-1500 Mbps με fiber backhaul, παρά μικροκυματικό με 400-500 Mbps...

Είναι θέμα οργάνωσης να μην κόβονται οι ίνες -> χαρτογράφηση με GPS -> ο εργολάβος να συμβουλεύεται τους χάρτες πριν τις εργασίες και ΑΝ κόψει ίνα, να πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

29 minutes ago, bedazzled said:

Και είναι καλύτερο το μικροκυματικό;

Εγώ προτιμώ να βλέπω 1400-1500 Mbps με fiber backhaul, παρά μικροκυματικό με 400-500 Mbps...

Είναι θέμα οργάνωσης να μην κόβονται οι ίνες -> χαρτογράφηση με GPS -> ο εργολάβος να συμβουλεύεται τους χάρτες πριν τις εργασίες και ΑΝ κόψει ίνα, να πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Πρόσφατο συγκεκριμένο παράδειγμα μπροστά στο σπίτι μου. Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σκάψιμο για ΔΕΗ Fiber, δίπλα από ΟΤΕ & Inalan. Το σκαπτικό τα πετσόκοψε και τα 2. ΟΤΕ αποκατάσταση σχετικά σύντομα σε 1-2 μέρες, η Inalan μετά από μια βδομάδα. Τα άτομα του εργολάβου που είχαν αναλάβει το σκάψιμο για την ΔΕΗ, ΓΤΠ.
Ποια χαρτογράφηση, ποιο πρόστιμο.

Επίσης με (σύγχρονα) μικροκυματικά οι ταχύτητες είναι αρκετά υψηλότερες όταν η κάθε ζεύξη μπορεί να κουβαλήσει άνετα 2-3Gbit ή/και παραπάνω...

1 ώρα πριν, memoriesradio said:

Πρόσφατο συγκεκριμένο παράδειγμα μπροστά στο σπίτι μου. Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σκάψιμο για ΔΕΗ Fiber, δίπλα από ΟΤΕ & Inalan. Το σκαπτικό τα πετσόκοψε και τα 2. ΟΤΕ αποκατάσταση σχετικά σύντομα σε 1-2 μέρες, η Inalan μετά από μια βδομάδα. Τα άτομα του εργολάβου που είχαν αναλάβει το σκάψιμο για την ΔΕΗ, ΓΤΠ.
Ποια χαρτογράφηση, ποιο πρόστιμο.

Επίσης με (σύγχρονα) μικροκυματικά οι ταχύτητες είναι αρκετά υψηλότερες όταν η κάθε ζεύξη μπορεί να κουβαλήσει άνετα 2-3Gbit ή/και παραπάνω...

Και με σύγχρονη οπτική ίνα πιάνεις 10 Gbps για πλάκα.

Πάντα το καλώδιο θα είναι ανώτερο για backhauling.

° Μεθαύριο ξεκινάει το μουντιάλ και αν η ΝΟΒΑ, που θέλει να διαφημίζει τα αθλητικά της κατά διαστήματα, θα έπρεπε να έρθει σε συνεργασία με την ΕΡΤ, και να ανοίξουν ένα κανάλι σε 4Κ μετάδοση για τους αγώνες.