JG4 Δημ. September 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2013 Η δική μου έχει Miracast αν και δεν την πήρα γι αυτό. Στην περίπτωση που δεν έχει μία τηλεόραση και φυσικά δεν θα ξοδευτεί κάποιος για καινούργια, υπάρχει συσκευή που κάνει αυτή τη δουλειά. Συσκευές για την ακρίβεια. Δεν δενεσαι με την apple ούτε με την Samsung. Έχω μία αμφιβολία αν μπορείς με Bluetooth A2DP να "στείλεις" μουσική σε στερεοφωνικό με Bluetooth με το iPhone. Αν γίνεται κ υπάρχει video θα χαρώ να δω το link. Επίσης όπως είπα αν η tv είναι smart στέλνεις το βίντεο από το YouTube να το παίξει η tv χωρίς να χρειάζεται κάτι, στο ίδιο δίκτυο να είναι. Ακόμη και HTC κινητό το κάνει. Και μετά διαλέγεις από το κινητό και βάζεις και στην ουρά. Τέλος με ένα HDMI καλώδιο, ακόμη και smart tv να μην έχεις, κάνεις το S3 media player. Κατ'αρχάς με JB μπορείς να χρησιμοποιήσεις miracast σε iOS. Όμως, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά mirroring της συσκευής. Με Airplay, μπορείς πρώτα απ΄όλα να αξιοποιήσεις όλο το πλάτος της τηλεόρασης. Δεν έιναι δηλαδή απλά mirroring. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή σου ως controller. Ένα παράδειγμα: Με άλλα λόγια, δίνεις κάτι παραπάνω για μία Apple TV σε σχέση με ένα απλό αντάπτορα για miracast και έχεις πολύ ανώτερη εμπειρία. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. (για youtube κλπ δε χρειάζεσαι καμία σύνδεση, η Apple TV σου δίνει πρόσβαση απευθείας με ένα ωραίο user interface κατάλληλο για τηλεόραση και όχι απλά mirroring τηλεφώνου ;) ) ΥΓ. Τι να το κάνεις το bluetooth; Η σύνδεση μέσω WiFi είναι ταχύτερη και με μεγαλύτερη εμβέλεια Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Κατ'αρχάς με JB μπορείς να χρησιμοποιήσεις miracast σε iOS. Όμως, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά mirroring της συσκευής. Με Airplay, μπορείς πρώτα απ΄όλα να αξιοποιήσεις όλο το πλάτος της τηλεόρασης. Δεν έιναι δηλαδή απλά mirroring. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή σου ως controller. Ένα παράδειγμα: Με άλλα λόγια, δίνεις κάτι παραπάνω για μία Apple TV σε σχέση με ένα απλό αντάπτορα για miracast και έχεις πολύ ανώτερη εμπειρία. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. (για youtube κλπ δε χρειάζεσαι καμία σύνδεση, η Apple TV σου δίνει πρόσβαση απευθείας με ένα ωραίο user interface κατάλληλο για τηλεόραση και όχι απλά mirroring τηλεφώνου ;) ) ΥΓ. Τι να το κάνεις το bluetooth; Η σύνδεση μέσω WiFi είναι ταχύτερη και με μεγαλύτερη εμβέλεια Δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις αυτό που δείχνει στο video που έβαλες αλλά όποιος θέλει πραγματικά παιχνίδια και καλό χειρισμό έχει κονσόλα. Τα περισσότερα games στα κινητά (για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία) είναι για παιδάκια. Έχω παίξει και σε android και σε iOS. Ειδικά το nazi zombies της activision που έπαιξα πρέπει να είσαι πολύ μαζοχιστής για να το παίξεις σε touch screen (και πίστεψέ με είμαι πολύ φαν του παιχνιδιού στο xbox 360). Τα μόνα που μπορείς να παίξεις καλά είναι τα puzzle, plants vs zombies και γενικά "στατικά παιχνίδια". Action με την καμιά. Το youtube που ανέφερα δεν είναι mirroring. Γι αυτό είπα πρέπει να έχεις smart tv. Για να έχει εφαρμογή youtube. Βάζεις λοιπόν ένα video youtube στο κινητό να παίξει και του λες να το στείλει στην tv, ανοίγει η εφαρμογή στη SmartTV και παίζει. Στην συνέχεια μπορείς απλά να βάζεις στην ουρά από το κινητό σου και να παίζουν εκεί. Πολύ εύκολο φυσικά αρκεί να είναι οι 2 συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Φυσικά αν δεν έχεις SmartTV ή miracast αλλά έχεις τη συσκευή για τη σύνδεση, το κάνεις με mirroring. Όσον αφορά το screen mirroring εγώ προσωπικά το βρίσκω χρήσιμο στο σερφάρισμα και στο να διαβάσω κάτι ή να δω κάποιο βίντεο αποθηκευμένο στο κινητό στα γρήγορα. Τέλος μην το υποτιμάς το bluetooth. Σε συσκευές που υποστηρίζουν "ακρόαση μουσικής μέσω bluetooth" είναι πολύ χρήσιμο. Εγώ παράδειγμα ανοίγω το 2.1 home cinema, βάζω πηγή bluetooth, κάνω συνδέω κινητό (ή laptop αλλά στην περίπτωσή μας μιλάμε για κινητά) και ότι παίζει ο media player ακούγεται εκεί. Χωρίς καλώδιο, σε 30 δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα πατήσω το power και έχω μουσική. Χωρίς να ανοίξω την TV. Φυσικά το κάνει και με την TV που έχει bluetooth και να στείλω με οπτική τον ήχο στο 2.1 αλλά δεν έχει νόημα να το κάνω. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το ακουστικό bluetooth ή το αυτοκίνητο αρκεί να το υποστηρίζουν οι συσκευές (το S3 το υποστηρίζει φυσικά by default). Δεν θέλω να σε πείσω ότι είναι καλύτερο από το iphone. Απλά διαφωνώ με ειρωνικά σχόλια περί πλαστικούρας και αίσθησης στο χέρι κλπ ενώ πραγματικά το κινητό μπορεί να κάνει ΠΟΛΛΑ και εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Μόνο οι γκόμενες νοιάζονται για την εμφάνιση του κινητού. Αν θα είναι ροζ, φούξια, έτσι, αλλιώς, εκείνη η γωνία, αυτό, το άλλο κλπ. Δεν είναι top σχεδίαση το S3 ούτε τα υλικά του τα καλύτερα αλλά από λειτουργίες έχει ΠΟΛΛΕΣ. @ddr2 Η ταμπακιέρα είναι οι μαζεμένες καινοτομίες του 5s. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 (edited) @ddr2 Η ταμπακιέρα είναι οι μαζεμένες καινοτομίες του 5s. Για τις οποίες δεν μίλησα ποτέ εγώ. :) Εγώ αντίθετα είπα ότι δεν χρειάστηκε να καινοτομήσει επειδή δεν πιέστηκε και επειδή δεν καινοτόμησε κανείς άλλος. Έκανε απλά μια καλή αναβάθμιση του προηγούμενο μοντέλου, όπως και η σάμσουγκ στο νοτε 3 , στο s4 κλπ. Σε φυσιολογικά, αναμενόμενα πλαίσια δηλαδή. Αυτό με το youtube που λες πάντως, γίνεται και το κάνω, χωρις jb. το ίδιο και ακούω μουσική και βλέπω φωτό στην τv, μέσω dlna Edited September 17, 2013 by ddr2 Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Αυτό προσπαθουν να κάνουν πρωτα η apple και μετά ο μαθητής της η Samsung: Να σε αναγκάζουν να αγοραζεις όλα τα προϊόντα τους αν θέλεις απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους. Εξ ου και δικές τους εφαρμογές που δεν είναι συμβατές απο αλλες συσκευές. Εδώ όμως έρχεται η Google και αρχίζει να χτίζει ενα οικοσύστημα που το επίκεντρο δεν είναι οι συσκευές αλλά οι Google εφαρμογές που τρέχουν και στις δυο πλατφόρμες. Εννοείται οτι δεν το κάνει για την καλη της την καρδιά. Αυτή κερδιζει απ αλλού όχι απο τις πωλήσεις συσκευών. Σημασία όμως έχει τι συμφέρει εμάς που μπορεί να έχουμε android smartphone, iPad, Windows PC και LG TV. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις αυτό που δείχνει στο video που έβαλες αλλά όποιος θέλει πραγματικά παιχνίδια και καλό χειρισμό έχει κονσόλα. Τα περισσότερα games στα κινητά (για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία) είναι για παιδάκια. Έχω παίξει και σε android και σε iOS. Ειδικά το nazi zombies της activision που έπαιξα πρέπει να είσαι πολύ μαζοχιστής για να το παίξεις σε touch screen (και πίστεψέ με είμαι πολύ φαν του παιχνιδιού στο xbox 360). Τα μόνα που μπορείς να παίξεις καλά είναι τα puzzle, plants vs zombies και γενικά "στατικά παιχνίδια". Action με την καμιά. Δε διαφωνώ στην υπεροχή της κονσόλας, απλά σου δείχνω πως AppleTV δεν είναι απλά miracast. Το youtube που ανέφερα δεν είναι mirroring. Γι αυτό είπα πρέπει να έχεις smart tv. Για να έχει εφαρμογή youtube. Βάζεις λοιπόν ένα video youtube στο κινητό να παίξει και του λες να το στείλει στην tv, ανοίγει η εφαρμογή στη SmartTV και παίζει. Στην συνέχεια μπορείς απλά να βάζεις στην ουρά από το κινητό σου και να παίζουν εκεί. Πολύ εύκολο φυσικά αρκεί να είναι οι 2 συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Φυσικά αν δεν έχεις SmartTV ή miracast αλλά έχεις τη συσκευή για τη σύνδεση, το κάνεις με mirroring. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και σε iOS με το youtube (τώρα το διαπίστωσα). Η Google πριν κάποιους μήνες αναβάθμισε την εφαρμογή της και έδωσε τη δυνατότητα για pairing με SmartTV. Όσον αφορά το screen mirroring εγώ προσωπικά το βρίσκω χρήσιμο στο σερφάρισμα και στο να διαβάσω κάτι ή να δω κάποιο βίντεο αποθηκευμένο στο κινητό στα γρήγορα. Σύμφωνοι, γίνεται και σε iOS με AppleTV. Τέλος μην το υποτιμάς το bluetooth. Σε συσκευές που υποστηρίζουν "ακρόαση μουσικής μέσω bluetooth" είναι πολύ χρήσιμο. Εγώ παράδειγμα ανοίγω το 2.1 home cinema, βάζω πηγή bluetooth, κάνω συνδέω κινητό (ή laptop αλλά στην περίπτωσή μας μιλάμε για κινητά) και ότι παίζει ο media player ακούγεται εκεί. Χωρίς καλώδιο, σε 30 δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα πατήσω το power και έχω μουσική. Χωρίς να ανοίξω την TV. Φυσικά το κάνει και με την TV που έχει bluetooth και να στείλω με οπτική τον ήχο στο 2.1 αλλά δεν έχει νόημα να το κάνω. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το ακουστικό bluetooth ή το αυτοκίνητο αρκεί να το υποστηρίζουν οι συσκευές (το S3 το υποστηρίζει φυσικά by default). Δε με ενδιαφέρει αν χρησιμοποιώ bluetooth ή wifi ή nfc ή κάτι άλλο στο βαθμό που κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και αξιόπιστα. Ναι, χρειάζεται να χρησιμοποιώ συσκευές της Apple ή συμβατές με συσκευές της Apple, κάτι το οποίο κοιτάζω φυσικά πριν αγοράσω κάτι. Υπάρχουν πολλές υποκατάστατες λύσεις που συχνά δε λειτουργούν αξιόπιστα ή λειτουργούν με χαμηλή ποιότητα. Έχω πληρώσει για να το μάθω αυτό. Δε με ενδιαφέρει πια... Αυτό προσπαθουν να κάνουν πρωτα η apple και μετά ο μαθητής της η Samsung: Να σε αναγκάζουν να αγοραζεις όλα τα προϊόντα τους αν θέλεις απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους. Εξ ου και δικές τους εφαρμογές που δεν είναι συμβατές απο αλλες συσκευές. Εδώ όμως έρχεται η Google και αρχίζει να χτίζει ενα οικοσύστημα που το επίκεντρο δεν είναι οι συσκευές αλλά οι Google εφαρμογές που τρέχουν και στις δυο πλατφόρμες. Εννοείται οτι δεν το κάνει για την καλη της την καρδιά. Αυτή κερδιζει απ αλλού όχι απο τις πωλήσεις συσκευών. Σημασία όμως έχει τι συμφέρει εμάς που μπορεί να έχουμε android smartphone, iPad, Windows PC και LG TV. Λογικό δεν είναι να προσπαθούν να σε βάλουν στο οικοσύστημα τους; Το θέμα είναι αν αξίζει να μπεις ή όχι. Ανάλογα με τα γούστα και τα μέσα, για κάποιους η απάντηση είναι θετική και για άλλους αρνητική. Κριτική περί αυτού γίνεται για τους ίδιους λόγους που πας γήπεδο :rolleyes: Υ.Γ. Για τη Google δεν είσαι πελάτης, είσαι ... προϊόν ;) Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 ... Λογικό δεν είναι να προσπαθούν να σε βάλουν στο οικοσύστημα τους; Το θέμα είναι αν αξίζει να μπεις ή όχι. Ανάλογα με τα γούστα και τα μέσα, για κάποιους η απάντηση είναι θετική και για άλλους αρνητική. Κριτική περί αυτού γίνεται για τους ίδιους λόγους που πας γήπεδο :rolleyes: Υ.Γ. Για τη Google δεν είσαι πελάτης, είσαι ... προϊόν ;) Χα, χα, δηλαδή η apple μας βλέπει διαφορετικά ? Καλό αυτό. Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει συσκευες σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Τυχαινουν εξαιρετικές προσφορές που οι εταιρείες με τα κλειστά οικοσυστήματα δεν μας αφήνουν να εκμεταλλευθουμε. Αν βρω προσφορά μια LG θα πρέπει να αρνηθώ επειδή το θέλει η Samsung η Apple? Εκεί βρίσκεται η διαφορά σκέψης. Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει να μπαίνει σε καλούπια και να οδηγείται από τους τσοπαναραιους στο μαντρί. Θα πάρω iPhone αν με βολευει, αλλά θα χρησιμοποιήσω Google maps γιατί είναι καλύτερο, θα χρησιμοποιήσω Google keeper γιατί μπορώ να το έχω σε όλες τις συσκευές μου. Θα χρησιμοποιησω Hangouts γιατί το έχουν όλοι οι γνωστοί μου παντού από το smartphone τους μέχρι το PC τους. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Χα, χα, δηλαδή η apple μας βλέπει διαφορετικά ? Καλό αυτό. Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει συσκευες σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Τυχαινουν εξαιρετικές προσφορές που οι εταιρείες με τα κλειστά οικοσυστήματα δεν μας αφήνουν να εκμεταλλευθουμε. Αν βρω προσφορά μια LG θα πρέπει να αρνηθώ επειδή το θέλει η Samsung η Apple? Εκεί βρίσκεται η διαφορά σκέψης. Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει να μπαίνει σε καλούπια και να οδηγείται από τους τσοπαναραιους στο μαντρί. Θα πάρω iPhone αν με βολευει, αλλά θα χρησιμοποιήσω Google maps γιατί είναι καλύτερο, θα χρησιμοποιήσω Google keeper γιατί μπορώ να το έχω σε όλες τις συσκευές μου. Θα χρησιμοποιησω Hangouts γιατί το έχουν όλοι οι γνωστοί μου παντού από το smartphone τους μέχρι το PC τους. Έτσι είναι. :) Και θα χρησιμοποιούσα google calendar, αν μπορούσα ακόμα να συγχρονίζω με αυτό όλες τις συσκευές μου. Δυστυχώς, τα πράγματα οδεύουν προς περιχαράκωση και οι επιλογές από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνονται προσεκτικά. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Χα, χα, δηλαδή η apple μας βλέπει διαφορετικά ? Καλό αυτό. Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει συσκευες σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Τυχαινουν εξαιρετικές προσφορές που οι εταιρείες με τα κλειστά οικοσυστήματα δεν μας αφήνουν να εκμεταλλευθουμε. Αν βρω προσφορά μια LG θα πρέπει να αρνηθώ επειδή το θέλει η Samsung η Apple? Εκεί βρίσκεται η διαφορά σκέψης. Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει να μπαίνει σε καλούπια και να οδηγείται από τους τσοπαναραιους στο μαντρί. Θα πάρω iPhone αν με βολευει, αλλά θα χρησιμοποιήσω Google maps γιατί είναι καλύτερο, θα χρησιμοποιήσω Google keeper γιατί μπορώ να το έχω σε όλες τις συσκευές μου. Θα χρησιμοποιησω Hangouts γιατί το έχουν όλοι οι γνωστοί μου παντού από το smartphone τους μέχρι το PC τους. Δε σου απαγορεύει κανείς να αγοράσεις οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Αν θες το κάνεις. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ας πούμε, οποιοσδήποτε κατασκευαστής θέλει μπορεί να φτιάξει το δικό του app για να συνδέει iphone με Smart TV. Όπως έχει κάνει η Google με το Youtube. Απλά η Apple σου δίνει και τις δικές της λύσεις (extra) οι οποίες δουλεύουν καλά μεταξύ τους (και όχι με συσκευές τρίτων). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λύσεις τρίτων αν θες (το πολύ να πρέπει να πάρεις κανένα αντάπτορα παραπάνω) Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nakos90 Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Έτσι είναι. :) Και θα χρησιμοποιούσα google calendar, αν μπορούσα ακόμα να συγχρονίζω με αυτό όλες τις συσκευές μου. Δυστυχώς, τα πράγματα οδεύουν προς περιχαράκωση και οι επιλογές από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνονται προσεκτικά. Σε ποιες συσκευές δεν μπορείς να κάνεις συγχρονισμό με Google ημερολόγιο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Σε ποιες συσκευές δεν μπορείς να κάνεις συγχρονισμό με Google ημερολόγιο; Nokia E71, θα συμφωνήσει και ο ddr2 πιστεύω... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. September 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2013 Nokia E71, θα συμφωνήσει και ο ddr2 πιστεύω... Όλες οι σύμπιαν, το outlook (!) , και όσες συσκευές δεν υποστηρίζουν calDav. Και ποιος μου λέει ότι αύριο η google θα εξακολουθεί να υποστηρίζει το calDav και δεν θα το εγκαταλείψει, όπως έκανε με το active sync. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts