Jump to content

Galaxy S Duos (S7562) : Root / Flash Custom ROM

xristosxat
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας και από μένα, έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το root

1. Γιατί να το κάνει κάποιος το root

2. Αν κάνει κάποιος μόνο το root και όχι το custom rom υπάρχει πρόβλημα

3. Πώς θα καταλάβω ότι κάτι πήγε στραβά

Μπορεί να είναι χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά είμαι λίγο άσχετος και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος

ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων

• Απαντήσεις 243
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γεια σας και από μένα, έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το root

1. Γιατί να το κάνει κάποιος το root

2. Αν κάνει κάποιος μόνο το root και όχι το custom rom υπάρχει πρόβλημα

3. Πώς θα καταλάβω ότι κάτι πήγε στραβά

Μπορεί να είναι χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά είμαι λίγο άσχετος και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος

ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων

1.root κανεις για να ξεκλειδωσεις το κινητο και να μπορεις να πεταξεις οτι σαβουρα εχουν βαλει στο κινητο ειτε η εταιρεια του ειτε η τηλεφωνικη εταιρεια που στο πουλησε και δεν σου επιτρεπονται αλλιως να τα σβησεις απο εκει. Και ετσι ελευθερωνεις μνημη χωρητικοτιτας αλλα και μνημη ραμ ποτε και λιγοτερη καταναλωση μπαταριας.

2. Αν θες να περασεις κατευθειαν custom rom δεν χρειαζεται να κανεις root γιατι ολες οι custom rom κανουν το κινητο σου root.

3. Διαβασζεις πολυ προσεκτικα ολες τις οδηγιες πριν ξεκινησεις οτιδηποτε και μονο αφου εισαι σιγουρος οτι τα εχεις καταλαβει ολα!!!! Δεν κανεις βιαστικες κινησεις. Αν κατι παει στραβα λογικα θα το καταλαβεις.

Η custom rom τι ακριβώς κάνει; Μπορώ να κάνω μόνο root και να κρατήσω την rom του κινητού; Πάλι δεν θα μπορώ να πετάξω ότι άχρηστο υπάρχει;

Η custom rom τι ακριβώς κάνει; Μπορώ να κάνω μόνο root και να κρατήσω την rom του κινητού; Πάλι δεν θα μπορώ να πετάξω ότι άχρηστο υπάρχει;

Ναι με root απλως εχεις ξεκλειδωσει το κινητο σου και μενεις στην ρομ σου και απλα πετας χειροκινητα οτι θελεις προσεξε μονο μην σβησεις τιποτα απαραιτητο. Η custom rom ειναι φτιαγμενη απο καποιον ειναι ήδη ξεκλειδωτη και εχουν πεταχτει οι σαβουρες και εχει πειραχτει αναλογως τις προτιμησεις του καθε κατασκευαστη της ετσι ωστε να βελτιστοποιει οσο μπορει καλυτερα τη χρηση του εκαστοτε κινητου.

Εχω κανει root το κινητο μονο και μονο για να περασω το link2sd, και μου εβγαλε η samsung καινουρια αναβαθμιση λογισμικου που ομως δεν την δεχεται τωρα το κινητο.. εχω κανει κατι λαθος;

Καλησπέρα. Δύο ερωτήσεις.

1.Έχω την 10,1 και θέλω να μάθω εαν και πώς μπορούμε να διαγράψουμε απο μέσα προγράμματα που εγκαταστάθηκαν με την ROM και όχι που βάλαε εμείς. Ασ πούμε το youtube δεν το χρησιμοποιώ και θέλω να το διαγράψω.

2. Έχει βάλει κανείς την 10,5 να μας πεί εντυπώσεις;

Μέσα από την διαχείριση εφαρμογών δεν μπορείς να το κάνεις;

Το update της 10.5 το πέρασα κατευθείαν μετά την εγκατάσταση της 10.1 στην συσκευή της γυναίκας και μέχρι στιγμής πάει μια χαρά.

παιδια με την 10.5 σας κλεινει το google play καποιες φορες με το μηνυμα οτι διακοπηκε?

και επισης ποιες rom εχετε δοκιμασει και ποια ειναι η πιο καλη?

Edited by john2004

Καλημέρα,

Εχω το samsung GT s7562 και προσπαθώ να το rootάρω. Αν και ακολουθώ τις οδηγίες σας, δεν το έχω καταφέρει.

Αναφέρω το πρόβλημα σε κάθε βήμα.

Μπαίνω στις ρυθμίσεις, επιλογές προγραμματιστή και κλικάρω το κουτί "εντοπισμός σφαλμάτων usb".

Το κλείνω και το ανοίγω πατώντας τα τρία κουμπιά και βγαίνει το Android Logo και γράφει κάποια στοιχεία.

Συνδέω το τηλέφωνο με καλώδιο στον Η/Υ και ξεκινάει στον υπολογιστή το MoboGenie και κάνει εγκατάσταση τους drivers.Εκεί μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχω κλικάρω το κουτί "εντοπισμός σφαλμάτων usb". Το ζητάει και το ξαναζητάει. Αν και προχωράω με το odin δεν καταφέρνω να καταλάβω τι λάθος κάνω.

Υπάρχει κάποια βοήθεια;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

• 2 weeks later...
καλησπέρα,

είμαι στο βήμα 12. Καντε επανεκινηση σε Recovery Mode πατωντας Vol. UP + Vol. Down + Home + Power

Κρατηστε τα πατημενα μεχρι να δειτε το λογοτυπο της Samsung και μολις το δειτε

αφηστε τα κουμπια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ BACK AND RESTORE ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ FULL NADROID

BACKUP ΔΙΑΛΕΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ BACKUP. θΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ

Με τα πληκτρα Vol. Up και Down μεταφερθητε στο install zip from sdcard και

πατηστε το Home Button για να το επιλεξετε.

Επιλεξτε install zip from sd card.

πατω Vol. UP + Vol. Down + Home + Power

και οι επιλογές που μου εμφανίζει έιναι

reboot system now

apply update from external storage

wipe data/factory reset

wipe cache partition

apply update from cache

κ εγω αυτο παθαινα...........η λυση ειναι να περασεις με το ODIN πρωτα αυτο

S7562XXBMD6_S7562OXXBME1_S7562XXBMD4_HOME.tar.md5

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα με το κινητό... Έχω περασμένη την έκδοση 7 της pmp lite rom και δεν μου έρχονται οι ειδοποιήσεις από καμιά εφαρμογή (Facebook, whats app, viber, email τπτ) πρέπει να ανοίξω την εφαρμογή για να δω αν έχω κάτι. Υπάρχει περίπτωση να μην φταίει η rom αλλά το clean Master που έχω για καθαριστή? Δεν έχω κάποια άλλη εφαρμογή που να εμποδίζει τις ενημερώσεις πχ Greenify! Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ!

Σχετικά με το πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω.

Διεγραψα το clean Master και το πρόβλημα έχει λυθεί μερικώς! Δηλαδή πλέον οι ειδοποιήσεις έρχονται και μάλιστα στην ώρα τους σε όλες τις εφαρμογές (mail, viber, whats app, Facebook) αλλά αυτό με την προϋπόθεση ότι έχουν ανοιχτεί έστω και μια φορά μετά την ενεργοποίηση της συσκευής! Είναι δηλαδή σαν να μην μπορούν οι εφαρμογές να ενεργοποιηθουν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού! Καμιά ιδέα???

Ευχαριστώ!

• 2 weeks later...
Σχετικά με το πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω.

Διεγραψα το clean Master και το πρόβλημα έχει λυθεί μερικώς! Δηλαδή πλέον οι ειδοποιήσεις έρχονται και μάλιστα στην ώρα τους σε όλες τις εφαρμογές (mail, viber, whats app, Facebook) αλλά αυτό με την προϋπόθεση ότι έχουν ανοιχτεί έστω και μια φορά μετά την ενεργοποίηση της συσκευής! Είναι δηλαδή σαν να μην μπορούν οι εφαρμογές να ενεργοποιηθουν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού! Καμιά ιδέα???

Ευχαριστώ!

κατέβασε το All-In-One Toolbox ( https://play.google.com/store/apps/details?id=imoblife.toolbox.full ) και δες από το tab "tools" τι αφήνει και τι όχι να τρέχει στην εκκίνηση και πραττεις αναλόγως.

SAMSUNG GALAXY S DUOS ( GT-S7562 )

ΟΔΗΓΟΣ ROOT

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

1. Συσκευη SAMSUNG GALAXY S DUOS GT-S7562

2. Προσφατους drivers της συσκευης

( http://forum.xdadevelopers.com/showthread.php?t=961956 )

3. Odin Flashing Tool

( http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1383328&d=1349631901 )

4. CWM 5 RECOVERY

( http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1384777&d=1349682668 )

5. Superuser η SuperSU ZIP

( http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1384788&d=1349683486 SUPERSU )

( http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1384789&d=1349683486 SUPERUSER )

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Εγκαταστηστε τους τελευταιους drivers για την συσκευη

2. Κλειστε την συσκευη

3. Πατηστε και κρατηστε πατημενα ταυτοχρονα "Vol. Down + Home + Power" μεχρι η συσκευη να δονηθει. Μολις δονηθει αφηστε ολα τα κουμπια.

4. Θα σας βγαλει μια προειδοποίηση. Πατηστε το Vol. UP για να συνεχισετε.

5. Θα σας δειξει την Odin3 οθονη σε κατασταση download mode

6. Συνδεστε τη συσκευη στον υπολογιστη σας και περιμενετε να εγκατασταθουν οι drivers ( αν δεν υπαρχουν ηδη )

7. Κατεβαστε και αποσυμπιεστε το Odin Flashing Tool.

Ανοιξτε το Odin. Θα διαβασει τη συσκευη σας σε καποια COM Port.

Θα δειτε μια εικονα σαν αυτη :

http://i.imgur.com/1krfn.jpg

8. Πατηστε στο PDA και διαλεξτε το CWM 5 Recovery που κατεβασατε πριν.

Θα δειτε αυτο :

http://i.imgur.com/8FbMS.jpg

9. Βεβαιωθειτε οτι ειναι τσεκαρισμενα τα:

Auto-Reboot τσεκαρισμενο.

F. Reset Time τσεκαρισμενο.

Ολα τα υπολοιπα οχι.

Πατηστε start.

Το odin θα αρχισει να κανει flashing.

Περιμενετε 2 - 3 λεπτα.

Θα γινει αυτοματη επανεκινηση στη συσκευη σας και στον υπολογιστη σας θα

γραψει pass στο προγραμμα Odin.

Αφηστε τη συσκευη σενδεδεμενη στον υπολογιστη σας.

10. Αφηστε τη συσκευη σας να ανοιξει κανονικα και μετα κλειστε το odin απο

τον υπολογιστη σας.

11. Τωρα εχετε δυο επιλογες. Η να περασετε το Superuser η το SuperSU, και τα δυο

δουλευουν το ιδιο καλα. Οποτε επιλεγετε οποιο θελετε.

Οποιο διαλεξετε περαστε το στην καρτα μνημης η στην μνημη του τηλεφωνου.

12. Καντε επανεκινηση σε Recovery Mode πατωντας Vol. UP + Vol. Down + Home + Power

Κρατηστε τα πατημενα μεχρι να δειτε το λογοτυπο της Samsung και μολις το δειτε

αφηστε τα κουμπια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ BACK AND RESTORE ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ FULL NADROID

BACKUP ΔΙΑΛΕΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ BACKUP. θΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ

Με τα πληκτρα Vol. Up και Down μεταφερθητε στο install zip from sdcard και

πατηστε το Home Button για να το επιλεξετε.

Επιλεξτε install zip from sd card.

Επιλεξτε choose zip from sdcard (αν τα αρχεια ειναι στην εξωτερικη καρτα)

η choose zip from internal sdcard ( αν ειναι στην μνημη του τηλεφωνου ).

Επιλεξτε το Superuser η το SuperSU που διαλεξατε πριν και αφηστε το να

εγκατασταθει.

Αυτο ηταν. Με το power button μεταφερθητε πισω και επιλεξτε reboot the phone.

Ο οδηγος ειναι απλα μια μεταφραση απο εδω: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1912654&page=4 post 40.

Παροτι η διαδικασια δεν εχει κινδυνους να ξερετε οτι αν κατι παει στραβα υπευθυνοι ειστε εσεις και μονο. Σε καμια περιπτωση δεν φταιει αυτος που εφτιαξε τον οδηγο και ποσο μαλλον εγω που τον μετεφρασα.

Φίλε μου κάνω όλα τα βήματα κανονικά αλλα στο τέλος δε μου κάνει εγκατάσταση κανένα απο τα 2 προγράμματα.Μου βγάζει σφάλα.τι μπορει να φταίει?ευχαριστώ.

Edited by djboyster

παιδια στην pmp light 10.5 εχει κανεις προβλημα στην ληψη κλησεων οταν χρησιμοποιει δεδομενα απο την αλλη καρτα..ενω ειναι τικαρισμενο στις ρυθμισεις για να δεχεται κλησεις ειναι αχνο και σε οποιον καλει φαινεται να ειναι κλειστο και ερχονται ειδοποιησεις..

καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν με τις παραπανω rom έχει λυθεί τελικα το πρόβλημα με την αναζήτηση στις επαφές μέσω της δεξιάς μπάρας, όπου το αλφάβητο δυστυχώς είναι αγγλικό.

Ευχαριστώ! ! !

Βαλε εναν αλλο dialer να ησυχασεις.

Ουτως η αλλως ειναι πιο αργος κι απο ριπλει ο μαμα

Same Sh..t , Different Day

Βαλε εναν αλλο dialer να ησυχασεις.

Ουτως η αλλως ειναι πιο αργος κι απο ριπλει ο μαμα

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Είμαι στην διαδικασία του διαβάσματος για rootαρισμα και σχετική λύση δεν φαίνεται να έχει βρεθεί...

Γι' αυτό που λες, δεν έχεις και άδικο!!!

Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιον dialer που να υποστηρίζει ελληνικό αλφάβητο στην μπάρα αναζήτησης των επαφών;;;

Ξέρει κανένας κάποιον καλό,δωρέαν dialer; Έβαλα 2 δωρεάν και είναι δοκιμαστικές εκδόσεις για 6-7 μέρες .

Εχει αλλαξει κατι πλεον; Ρωταω επειδη ο οδηγος ειναι παλιος. Και εαν γινεται να μου στειλει καποιος σε πμ, καποια καλη εκδοση για να περασω στο κινητο.

Κανεις δεν εχει πλεον αυτο το κινητο;

δεν εχει αλλαξει κατι..περασε την αλλη rom οπως λενε οι οδηγιες

• 3 weeks later...

καλησπέρα,

έχω την pmp light 10.1.0

και το κινητό μου κάνει αρκετά συχνά επανεκκινήσεις..

ειδικά όταν μιλάω στο τηλέφωνο, όταν το λειτουργώ σαν gps και στο σερφάρισμα αρκετές φορές.

έχει κανείς κάποια λύση? ή πρόταση?

συμβαίνει και σε κάποιον άλλο?

επίσης που βρίσκουμε την 10.5?