Jump to content

Eίναι κακό που θέλω να πάω σε ΙΕΚ;!


meleneevi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Είμαι και εγώ δυστυχώς ένα απο τα παιδιά που δεν πέτυχαν στις παννελαδικές εξετάσεις :cry: και δεν σκεύτομαι με τίποτα να ξαναδώσω για δεύτερη χρονιά! Αλλωστε πάντα μου άρεσε να ασχοληθώ με δημιουργικά επαγγέλματα ( μαγειρική,ζαχαροπλαστική και αισθητικός!) και γιαυτό έχω επιλέξει να πάω σε κάποιο ΙΕΚ στις ειδικότητες ζαχαροπλαστική ή ειδικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών (που παίρνεις και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη νυχιών :) ) Οι γονείς μου έτσι και αλλιώς ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τις επαγγελματικές μου επιλογές αλλά όταν λέω σε άλλους οτι πρόκειται να πάω σε ΙΕΚ με κοιτάνε..δε ξέρω υποτιμητικά θα έλεγα και αισθάνομαι κατα κάποιο τρότο κατώτερη.Δηλαδή δεν μπορώ και εγώ να πετύχω,ακόμη και να κερδίζω αρκετά χρήματα με το επάγγελμά μου;!!
Link to comment
Share on other sites

Να κανεις αυτο που θες και πιστευεις και να μην ακους κανεναν....ασε τους αλλους με τα κομπλεξ τους και κανε αυτο που σε κανει να εισαι καλα και ευτχισμενη !καλη επιτυχια.
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχισμένος είναι αυτός που κάνει τη δουλειά που αγαπάει. Αν από αυτή μπορεί να βγάζει και "καλά" λεφτά, ακόμη καλύτερα.
Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΜΙΑ δουλεια δεν ειναι ντροπη.χιλιες φορες να κανεις κατι που σου αρεσει και σε γεμιζει παρα να "βασανιζεσαι" μια ζωη.-

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που πέρασαν σε μια σχολή και κοιτούσαν "με μισό μάτι" όσους/όσες διάλεγαν να πάνε σε κάποιο ΙΕΚ και να μάθουν μια τέχνη και στο τέλος - οι πρώτοι - έμειναν με το φραπέ στο χέρι. ;)

 

Κάνε αυτό που αγαπάς και τέλος! Κανείς από αυτούς που σε κοιτάνε "κάπως" δεν θα σου βρει δουλειά μετά.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους σας παιδιά για τις συμβουλές σας:) Σημασία έχει να κάνεις ότι σε γεμίζει σαν άνθρωπο και όχι οτι θέλουν οι άλλοι! Εξάλλου ποτέ δε θα μου άρεσε να είμαι κλεισμένη σε ένα γραφείο για 8+ ώρες μόνο με βαρετά έγγραφα και χαρτούρα.Ας δουλέψω 12 ώρες και να κάνω κάτι που ευχαριστιέμαι!
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους σας παιδιά για τις συμβουλές σας:) Σημασία έχει να κάνεις ότι σε γεμίζει σαν άνθρωπο και όχι οτι θέλουν οι άλλοι! Εξάλλου ποτέ δε θα μου άρεσε να είμαι κλεισμένη σε ένα γραφείο για 8+ ώρες μόνο με βαρετά έγγραφα και χαρτούρα.Ας δουλέψω 12 ώρες και να κάνω κάτι που ευχαριστιέμαι!

 

Εχω δύο γνωστούς μου που τελείωσαν ΙΕΚ Le Monde, ο ένας μαγειρική και ό άλλος ζαχαροπλαστική. Αν σκέφτεσαι μαγειρικές σπουδές, προσπάθησε να τις συνδυάσεις με ξενοδοχειακές παράλληλα για να έχεις περισσότερα εφόδια.

 

Στο 2ο που αναφέρεις πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς γιατί από όσο ξέρω περνάει κρίση το επάγγελμα.

 

Οσοι σε κοιτούν επιτμητικά που λες για ΙΕΚ, αυτοί έχουν όλοι PhD και σε σνομπάρουν? Ακόμα και τότε δεν θα έπρεπε. Δεν πάμε καλά.

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Link to comment
Share on other sites

Μια γνωστη μου τελειωσε αρχιτεκτονικη. Αφου δουλεψε στο γραφειο του πατερα της μαζι με την πολιτικο μηχανικο αδερφη της για καποια χρονια εκανε μια τρελη στροφη. Πηγε σε ΙΕΚ και τελειωσε μαγειρικη και ασκει πλεον αυτο το επαγγελμα. Σε πληροφορω πως ποτε δεν ηταν πιο ευτυχισμενη.

 

Κατι τελευταιο που εχω να σου προτεινω. Ψαξε και βρες κατι που σου αρεσει πραγματικα αλλα και κατι μη συνηθισμενο.

 

Tip: δες λιγο την φυσικοπαθητικη

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

 

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Το να πας σε ΙΕΚ ειναι η καλυτερη επιλογη. Εγω το μετανιωσα που πηγα σε ΤΕΙ (Α) και δεν βρισκω δουλεια με τιποτα. Τζαμπα τα χρονια. Το μονο καλο ηταν η φοιτητικη ζωη με τα λεφτα του μπαμπα..:(

Εχει σχεση και με το τι σχολη θες παντως. Αν πας στο τομεα της υγειας πχ αξιζει.

Απλως εγω μαζι με χιλιαδες παιδια σπουδασαμε σε σχολες φαντασματα για το κρατος..

Στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα..:drool:

Link to comment
Share on other sites

Γιατι πολλοι που εχουν τελειωσει συν εμας που τελειωνουμε λεμε το ιδιο πραγμα?

Οκ, καλη η φοιτικη ζωη, χαβαλε, γνωριμιες, κλπ! Δουλεια παραλληλα με σπουδες δε συμβαδιζει(υπαρχουν και εξαιρεσεις) οποτε τρωγαμε τα ευρω του μπαμπα και της μαμας.

Μακαρι να γυρνουσα το χρονο πισω και να πηγαινα ιεκ ή οαεδ. Ακομη καλυτερα ομως να ξεκινουσα δουλεια απευθειας.

Link to comment
Share on other sites

Οτι θα πάω σε ΙΕΚ θα πάω αυτό είναι στάνταρακι! Το θέμα τώρα που με προβληματίζει είναι να πάω σε δημόσιο η ιδιωτικό; Το κακό με τα δημόσια είναι οτι δε βρίσκεις πολλές φορές τις ειδικότητες που θέλεις και αυτό το θεωρώ λιγο χαζό να τις αλλάζουν συνέχεια :/ .. Είναι επίσης σχετικά αξιόπιστα και δέ φοβάμαι μήπως πάνε χαμένα τα λεφτά σου (πόσα ιδιωτικά ΙΕΚ έχουν κλείσει και πρόκειται να κλείσουν.. )
Link to comment
Share on other sites

Eξαρτάται απο το τι προοπτικές έχεις για το μέλλον σου και μέχρι που θέλεις να φτάσεις.

 

Θα σου πώ μερικά παραδείγματα για το που τα ΙΕΚ σου κόβουν την πρόοδο, γενικά μιλώντας.

-Δεν μπορείς να κάνεις πολλά διαφορετικά πράγματα μετά το πτυχίο σου

-Δεν μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό (θέλει ΤΕΙ/ΑΕΙ)

-Δεν μπορείς να πάρεις μελλοντικά μέρος σε διαγωνισμούς που θέλουν ΤΕΙ/ΑΕΙ

-Εχεις περιορισμένη δύναμη υπογραφής (π.χ. ενας πολιτικός μηχανικός υπογράφει μελέτη μέχρι και για διαστημόπλοιο, ένας απόφοιτος ΙΕΚ δεν εχει δικαίωμα υπογραφής ούτε για μηχανάκι)

-Είναι πιο αναγνωρισμένο το πτυχίο σου, ειδικά στο εξωτερικό

-Με ενα μεταπτυχιακό σε συγκεκριμένους τομείς μπορεις ακόμη και να αλλάξεις κατηγορία (π.χ. απόφοιτος ΑΕΙ αν κάνει μεταπτυχιακό σε Λογιστική μπορει να υπογράφει ως λογιστής)

-Γενικά με ενα πτυχίο πανεπιστημίου σου ανοίγονται δρόμοι που με το πτυχίο του ΙΕΚ δεν θα μπορούσες να ακολουθήσεις.

 

 

Με λίγα λόγια: Καλό είναι και το ΙΕΚ, μπορεί να βρείς πολύ πιο γρήγορα δουλειά καθώς μισθολογικά είσαι κάτω απο την κλίμακα των ΤΕΙ/ΑΕΙ (είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού των ΙΕΚ!), έχεις πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για επαγγέλματα που σου αρέσουν, αλλά πάντα θα φτάνεις μέχρι κάποιο όριο χωρίς να μπορείς να πάς παραπάνω (εννοώ σε σπουδές, σε θέση εργασίας, σε δικαίωμα υπογραφής κλπ).

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Καλα,οπωσδήποτε σωστά αυτά που λες αλλά ποτέ δεν ήθελα καταβάθος να γίνω ακαδημαικός! Ανέκαθεν ήθελα να μάθω μια τέχνη γιατί δέν ήθελα ποτέ μια δουλειά γραφείου ή επιστημονική κατα κάποιο τρόπο.1ον γιατί θέλω να εργαστώ αρκετά νωρίτερα στο τομέα που θέλω και 2ον μετά θέλω να γίνω ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα που θέλω! Επιπλέον είναι ανάλογα και το επάγγελμα.Περισσότερες πιθανότητες έχει ενα παιδί να βρεί δουλειά που έχει τελειώσει ΙΕΚ μια καλή τεχνική ειδικότητα παρά ένας που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο κάποια φιλολογία ή σχολή με ελάχιστες επαγγελματικές προοπτικές (πχ κατι σλαβικών σπουδών κτλ) Κρίμα είναι ένα παιδί που πέρασε πχ ΦΠΨ να δώσει 4 ή 5 χρόνια σε όποια πόλη πέρασε τόσα λεφτά (νοίκια,λογαριασμούς,έξοδα λειτουργικά και άλλα πολλά) για να μείνει άνεργο.
Link to comment
Share on other sites

Σου είπα, εξαρτάται το που θέλεις να φτάσεις και τι έχεις σκοπό να κάνεις!

 

Μπορείς να πας σε ιεκ για ζαχαροπλαστική και μαγειρική, 'η μπορείς να πας και σε ένα αντίστοιχο πανεπιστήμιο που θα σου δώσει επιπλέον κάποια πράγματα. (Ένα από αυτά τα επιπλέον είναι η δυνατότητα να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό πάνω σε οικονομικά, διοίκηση 'η management ώστε να μπορείς να δουλέψεις την επιχείρηση σου καλύτερα).

 

Αν έχεις την άνεση, κι αν φυσικά γίνεται (δεν ξέρω, ψάξε το), να ξεκινήσεις τώρα το ιεκ που σε ενδιαφέρει και ταυτόχρονα το καλοκαίρι να ξαναδώσεις για κάποιο πανεπιστήμιο.

2 χρόνια είναι τα ιεκ. Στο πανεπιστήμιο (εάν περάσεις του χρόνου) μπορείς απλά να γραφτείς και να πάρεις την ίδια στιγμή αναβολή σπουδών για 1 χρόνο, ώστε να τελειώσεις το ιεκ σου χωρίς το βάρος των μαθημάτων του πανεπιστήμιου.

 

Ακολούθησε δηλαδή αυτό που αγαπάς αλλά ταυτόχρονα άφησε και κάποια πόρτα ανοιχτή για παραπάνω σπουδές, την αξία των οποίων θα αναγνωρίσεις γύρω στα 28 σου...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν το είχα σκευτεί.Σκευτομαι να το κάνω αλλά θα δηλώσω αθήνα για ευνόητους λόγους :) Ναι,νομίζω γίνεται να είσαι σε ΙΕΚ και ΑΕΙ η ΤΕΙ γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης.
Link to comment
Share on other sites

Μιας από τα ίδια και εγώ είχα τελειώσει ΤΕΙ δεν έβρισκα τπτ από θέμα δουλειάς κλπ πήγα ΙΕΚ επάγγελμα κοντά σε αυτό που είχα ξεκίνησα πρακτική που για καλή μου τύχη πλυρονομουν δούλευα μέχρι τώρα.. Δυστυχώς τώρα έχασα δουλειά (έφαγα μόνος μου γιατί μείωσαν των μισθό από 755 στα 280!! Έτσι δεν υπήρχε λόγος να μείνω και έφυγα δυστυχώς δεν έχει πλέον δουλειά είτε για το επάγγελμα μου είτε κάτι άλλο πληρώνουν ψίχουλα τύπου 250 ευρώ 9+ ώρες..

Καλύτερη λύση είναι να πας κάπου εξωτερικό μακριά από αυτή την τρύπα που θέλει να λέγεται και χώρα αν έχεις δυνατότητα σήκω φύγε σπούδασε έξω μην χαραμιζεις των εαυτό σου

Link to comment
Share on other sites

Αν αύτο θες να το κάνεις! Και χρήμα θα βγάλεις αν είσαι καλή. Εμένα η κομμώτρια μου για να με κουρεψει πρέπει να κλείσω ραντεβού 2 βδομάδες πριν. μιλάνε για πολύ πελάτισσα το μαγαζί!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Είμαι και εγώ δυστυχώς ένα από τα παιδιά που δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις :cry: και δεν σκέφτομαι με τίποτα να ξαναδώσω για δεύτερη χρονιά! Άλλωστε πάντα μου άρεσε να ασχοληθώ με δημιουργικά επαγγέλματα ( μαγειρική,ζαχαροπλαστική και αισθητικός!) και γιαυτό έχω επιλέξει να πάω σε κάποιο ΙΕΚ στις ειδικότητες ζαχαροπλαστική ή ειδικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών (που παίρνεις και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη νυχιών :) ) Οι γονείς μου έτσι και αλλιώς ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τις επαγγελματικές μου επιλογές αλλά όταν λέω σε άλλους ότι πρόκειται να πάω σε ΙΕΚ με κοιτάνε..δε ξέρω υποτιμητικά θα έλεγα και αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο κατώτερη.Δηλαδή δεν μπορώ και εγώ να πετύχω,ακόμη και να κερδίζω αρκετά χρήματα με το επάγγελμά μου;!!

 

Τα "θέλω" σου, δεν είναι δημοσκόπηση, είναι η προσωπικότητα σου !!!

Το αν θα πετύχεις η όχι, εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέληση σου σε συνδυασμό με τις ικανότητες σου.

Για τη γνώμη των "επιτυχημένων" στις πανελλαδικές (που σε κοιτάνε και υποτιμητικά - τρομάρα τους), θα πω μόνο το ότι αν σπουδάσεις κάτι που δεν θέλεις, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πετύχεις επαγγελματικά στη ζωή σου. Έχω φίλους/ες με πτυχία από ΤΕΙ, ΑΕΙ κλπ που δουλεύουν πακετάδες και σερβιτόροι/ες ... Έχω δύο πτυχία (χωρίς των Αγγλικών), αραγμένα σε κάτι συρτάρια εδώ και πολλά χρόνια... και εκεί θα μείνουν για πάντα !!!

Σούμα (λαϊκιστί) : Μη δίνεις μεγάλη βάση στα "δυνατά" πτυχία και στην κοινή γνώμη. Δεν είναι άχρηστα, αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός.

Από εμένα, εντελώς φιλικά και ας μη γνωριζόμαστε, κάνε αυτό που θέλεις εσύ και όταν πάρεις κάποιο πτυχίο πάνω σε αυτό θα είσαι πολύ καλά. :)

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Link to comment
Share on other sites

Πάντα μα πάντα στη ζωή μας θα υπάρχουν 5 6 άνθρωποι ίσως και περισσότεροι που θα μας κοιτάνε υποτιμητικά. Απλά προσπερνάμε καθότι το 2013 είναι προφανές οτι δεν χρειάζεται να εξηγούμε στον καθένα για κοινωνικές ισότητες Δηλαδή αν περνούσες αεί στατιστικής με 8000 μόρια θα ήσουν ανώτερη; κοίτα να σκεφτείς τι ειδικότητα σ αρέσει να πας και μη φοβάσαι κανένα. Εγώ είχα το ίδιο πράγμα επειδή τελείωσα ΤΕΙ και δεν έβρισκα για μεταπτυχιακό. Η δήθεν κοινωνία της μόρφωσης και του επιπέδου...
Link to comment
Share on other sites

Σωστά! Το ποιό σημαντικό σε κάθε κοινωνία εκτός απο τη γραμματική μόρφωση είναι η κοινωνική μόρφωση.Αυτό που είσαι σαν χαρακτήρας.Μπορεί κάποιος ως επιστήμονας να είναι αστέρι στο επάγγελμά του αλλα σαν άνθρωπος να είναι σκάρτος! Εγώ πάνω απ όλα θέλω να συνεργάζομαι με προσωπικότητα όχι με.."χάρτινη εγκυκλοπέδια"!!
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι φορές που μετράνε τα πτυχία κι όχι ο χαρακτήρας ή οι γνώσεις.

Επίσης, όταν παρακολουθείς μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις κλπ ανοίγει το μυαλό και σκέφτεσαι πιο σφαιρικά, πιο ανοιχτά.

 

Σαν παράδειγμα να σου αναφέρω τα αγγλικά. Υπάρχουν πολλοί που ξέρουν αγγλικά και δεν έχουν πτυχίο, υπάρχουν κι αυτοί που έχουν πτυχίο αλλά δεν ξέρουν και τόσο καλά. Δυστυχώς πολλές φορές σε ρωτούν αν έχεις πτυχίο για να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αντε τώρα να λές στον άλλον "ναι ξέρω, αν μιλήσουμε λίγο αγγλικά θα καταλάβεις". Θα προτιμήσει κάποιον με proficiency ωστε να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Το ίδιο και με κάποιο δίπλωμα υπολογιστών τύπου ecdl.

 

Δηλαδή, ναι μεν ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου, οι γνώσεις του και η αγάπη του για την δουλειά είναι πολύ σημαντικά, αλλά αν δεν έχεις κάποιο χαρτί απο πίσω να τα υποστηρίξεις τότε δεν κάνεις σωστή δουλειά.

 

 

Εστω οτι είμαι εργοδότης και παίρνω 2 βιογραφικά για ενα ιατρείο. Το ένα βιογραφικό ειναι γεμάτο με πτυχία, σεμινάρια, βεβαιώσεις, μεταπτυχιακό, αγγλικά, υποτροφίες.

Το άλλο είναι υπερβολικά φτωχό και το γράφει μέσα "ξέρω υπολογιστές και αγγλικά αλλά δεν έχω πάρει κάποιο δίπλωμα. Επίσης ξέρω και απο νοσηλευτική, φρόντιζα για ενα διάστημα κάποιους στο νοσοκομειο".

Ποιόν απο τους 2 θα διαλέξω ώστε:

1)Να είμαι σίγουρος οτι θα μου κάνει σωστά την δουλειά

2)Θα μπορεί να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και δεν θα γυρίσει κάποιος να μου πεί "μα είχες πάρει άτομο χωρίς πτυχίο και το έβαλες να κάνει ενέσεις; Λογικό είναι που πέθανε ο άλλος".

 

Επίσης αν βρείς τίποτα σεμινάρια (επιδοτούμενα ή μή) σε κανένα ΚΕΚ εκεί στη γειτονιά σου, καλό είναι να τα κάνεις. Όχι πάνω στο επάγγελμά σου. Π.χ. έξοδος απο την κρίση, διαχείριση, τρόποι επικοινωνίας με τον πελάτη κλπ. Παίρνεις γνώσεις και εφόδια. Κάνεις και γνωριμίες με μελλοντικούς σου πελάτες!

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ευτιχώς έχω πτυχίο Β2 στα Αγγλικά (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας) και Delf B2 Γαλλικά.ECDL λήγει του χρόνου :/ Σεμινάρια δωρεάν δεν έχω βρεί να με ενδιαφέρουν αλλα αυτά που με ενδιαφέρουν είναι απο 200+ ευρώ και πάνω .. Αnyway πήγα και γράφτηκα σήμερα στην ειδικότητα Αισθητικός Ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών! Μετά διαβασματάκι! (Ισως πιάσω τη γαλλική φιλολογία και λόγω αρχαίων και ιστορίας έχασα τι σχολή.Αν ήξερα ιταλικά θα είχα περάσει με τα μόρια που έβγαλα Ιταλική φιλολογία)!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Είμαι και εγώ δυστυχώς ένα απο τα παιδιά που δεν πέτυχαν στις παννελαδικές εξετάσεις :cry: και δεν σκεύτομαι με τίποτα να ξαναδώσω για δεύτερη χρονιά! Αλλωστε πάντα μου άρεσε να ασχοληθώ με δημιουργικά επαγγέλματα ( μαγειρική,ζαχαροπλαστική και αισθητικός!) και γιαυτό έχω επιλέξει να πάω σε κάποιο ΙΕΚ στις ειδικότητες ζαχαροπλαστική ή ειδικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών (που παίρνεις και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη νυχιών :) ) Οι γονείς μου έτσι και αλλιώς ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τις επαγγελματικές μου επιλογές αλλά όταν λέω σε άλλους οτι πρόκειται να πάω σε ΙΕΚ με κοιτάνε..δε ξέρω υποτιμητικά θα έλεγα και αισθάνομαι κατα κάποιο τρότο κατώτερη.Δηλαδή δεν μπορώ και εγώ να πετύχω,ακόμη και να κερδίζω αρκετά χρήματα με το επάγγελμά μου;!!

Κατ' αρχάς το ότι δεν πέρασες στις πανελλήνιες δε λέει απολύτως τίποτα για την αξία σου σαν άνθρωπος και πολύ περισσότερο για το αν θα βρεις μια δουλειά που θα σε γεμίζει και θα σου δίνει χρήματα. Πλέον οι σπουδές σε ένα πανεπιστήμιο από μόνες τους δε λένε απολύτως τίποτα, δε λύνουν αυτόματα κανένα απολύτως οικονομικό ή επαγγελματικό ζήτημα. Πάμε παρακάτω.

Όσο γι' αυτό που ρωτάς, πέρα από ένα γκάλοπ που είναι χρήσιμο να κάνεις ώστε να κατασταλάξεις ποια ειδικότητα από αυτές που σε ενδιαφέρουν θα έχει και μια κάποια επαγγελματική αποκατάσταση, κανένας δεν ξέρει και δε μπορεί να καθορίσει, ούτε φυσικά να κρίνει τις επιθυμίες σου πέρα από σένα.

Επομένως η ερώτησή σου "είναι κακό" δεν έχει κανένα νόημα αν θες την προσωπική μου γνώμη. Το τι θες και τι δε θες, το καθορίζεις εσύ και μόνο εσύ.

Επομένως βρες μια ειδικότητα που πάει στο χαρακτήρα σου, στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σου, που να έχει και μία κάποια εξασφάλιση επαγγελματικά (όσο είναι δυνατό αυτό στη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε) και ...καλές σπουδές. :D

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

για τις ειδικοτητες που θες να πας μια χαρα ειναι.οπως και αν ηθελες να γινεις γραματεας.και ακαποιες αλλες ειδικοτητες.αλλα για καποιες αλλες ειδικοτητες που εχει ανταγωνισμο απο αει-τει θα ηταν κακη επιλογη.η αγορα στον ιδιωτικο τομεα(δημοσιο δεν υπαρχει πλεον) ζηταει πτυχια για διαβατηριο εισοδου σε μια εταιρεια.ασχετο αν μετα στην πραξη δεν χρειαζεται.

 

τωρα για να υπαρχουν τοσα χρονια τα ιεκ στην αγορα αποτι φαινεται σε κατι χρησιμευουν δλδ. βγαζουν ειδικοτητες χρησιμες!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...