Jump to content

Οδηγός επιβίωσης για Flashing

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους εχω ενα lenovo a328 το ειχα κανει root και σημερα αποφασισα (δεν ξερω τι με επιασε...) να του κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμησεις και wipe cache (εκει εγινε ολος ο χαμος...) με αποτελεσμα να σβυσει τα παντα απο μεσα αυτη τη στιγμη μονο ξεκιναει μπενει στο boot menu αλλα δεν με αφηνει να κανω τιποτα αλλο... υπαρχει καμοια περιπτωση να το σωσουμε; δοκιμασα αυτα που λετε στην αρχη του συγκεκριμενου post αλλα δεν εγινε τιποτα ισως επειδη το τηλεφωνο προσπαθει να bootarei μονο του και δεν κλεινει ποτε... καμοια ιδεα;

Φιλικα Γιαννης

Υ.Γ δεν ξεκινησα νεα συζητηση γιατι δεν με αφηνει το forum μαλλον επειδη ειμαι νεος χρηστης.

• Απαντήσεις 856
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα σε ολους εχω ενα lenovo a328 το ειχα κανει root και σημερα αποφασισα (δεν ξερω τι με επιασε...) να του κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμησεις και wipe cache (εκει εγινε ολος ο χαμος...) με αποτελεσμα να σβυσει τα παντα απο μεσα αυτη τη στιγμη μονο ξεκιναει μπενει στο boot menu αλλα δεν με αφηνει να κανω τιποτα αλλο... υπαρχει καμοια περιπτωση να το σωσουμε; δοκιμασα αυτα που λετε στην αρχη του συγκεκριμενου post αλλα δεν εγινε τιποτα ισως επειδη το τηλεφωνο προσπαθει να bootarei μονο του και δεν κλεινει ποτε... καμοια ιδεα;

Φιλικα Γιαννης

Υ.Γ δεν ξεκινησα νεα συζητηση γιατι δεν με αφηνει το forum μαλλον επειδη ειμαι νεος χρηστης.

1 βρες και κατέβασε μια rom για το τηλέφωνο σου, μια καλή πηγή είναι το Needrom

2 βγάλε την μπαταρία για να σταματήσει να δουλεύει

3 διάβασε πολύ καλά τον οδηγό, σιγουρέψου για κάθε βήμα, κάνε εγκατάσταση

4 απόλαυσε

Aν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις.

Εκανα Format........ Δυστηχως δεν ειχα διαβασει τον οδηγο σου και βαδισα στα τυφλα! Εχω τωρα πρόβλημα με το IMEI και τις καρτες sim! Εχω το Α536 της LENOVO !

Αν εχεις να μου δωσεις τα φωτα σου στο θεμα ή να με παραπέμψεις σε κανεναν οδηγο θα με βοηθούσες παρα πολύ ......

Εκανα Format........ Δυστηχως δεν ειχα διαβασει τον οδηγο σου και βαδισα στα τυφλα! Εχω τωρα πρόβλημα με το IMEI και τις καρτες sim! Εχω το Α536 της LENOVO !

Αν εχεις να μου δωσεις τα φωτα σου στο θεμα ή να με παραπέμψεις σε κανεναν οδηγο θα με βοηθούσες παρα πολύ ......

Αν ψάξεις υπάρχουν πολλοί τρόποι να το επαναφέρεις. Δοκιμασε αυτόν: http://www.doctorandroid.gr/2014/04/invalid-imei-mediatek.html

Εάν σου βγάλει This command is not allowed in UserBuild, άφησε ένα κενο αναμεσα στο + και το EGMR και ξαναδοκιμασε

Αν ψάξεις υπάρχουν πολλοί τρόποι να το επαναφέρεις. Δοκιμασε αυτόν: http://www.doctorandroid.gr/2014/04/invalid-imei-mediatek.html

Εάν σου βγάλει This command is not allowed in UserBuild, άφησε ένα κενο αναμεσα στο + και το EGMR και ξαναδοκιμασε

οκ με τα ΙΜΕΙ τα βγάζει κανονικα! αλλά τωρα δεν μου διαβαζει τις SIM "please check if Sim Card is ready 1-2 !το SIM Management είναι απενεργοποιημένο και είναι κριμα γτ δουλεύει άψογα κατά τα αλλα! Ο οδηγός σου τα σπαει ...

Edited by jimakosgr1

Παιδια ειμαι ετοιμος το κινητο ειναι σαν καινουργιο και το root εχει φυγει.

Θελω να προσθεσω μια μικρη παρενθεση που κανει τη διαφορα ο λογος ειναι γιατι εχω windows 10 και οπως ειναι φυσικο δεν ειναι συμβατα στους drivers, ετσι λοιπον οταν ξεκινησουμε το flasharisma παταμε download και μετα συνδεουμε τη συσκευη πατοντας το volup &voldown ταυτοχρονα, σε περιπτοσεις σαν τη δικη μου με win 10 ή win 8 ισως να κολησει εκει.. τοτε παμε στη διαχειριση συσκευων (manager) και βλεπουμε οτι η USB μας εχει "κρεμασει" και απλα περναμε του drivers για win 7 (δουλευουνε μια χαρα).

Αυτα απο μενα προς το παρων παω να rootarw τωρα :P

οκ με τα ΙΜΕΙ τα βγάζει κανονικα! αλλά τωρα δεν μου διαβαζει τις SIM "please check if Sim Card is ready 1-2 !το SIM Management είναι απενεργοποιημένο και είναι κριμα γτ δουλεύει άψογα κατά τα αλλα! Ο οδηγός σου τα σπαει ...

Μήπως έχεις βάλει λάθος firmware; Ψάξε στο google, αν δε βγάλεις άκρη στείλε μου ένα πμ

Λεβεντες firmware για το Alcatel One Touch Idol X+ (TCL s960) υπαρχει ? εφαγα τον τοπο και δε βρηκα κατι

Πού έψαξες;

http://lmgtfy.com/?q=TCL+s960+firmware

http://www.needrom.com/category/tcl/s960t/

Τέτοιες αναζητήσεις φίλε μου έχω κάνει πολλές , έχω κατεβάσει πολλά αρχεία αλλά ήταν custom roms, δεν βρήκα κάποιο για να κάνω την διαδικασία με flash tools, μήπως μπορείς να το βρεις; όταν θα έχεις χρόνο και όρεξη ρίξε μια ματιά, ευχαριστώ

Τέτοιες αναζητήσεις φίλε μου έχω κάνει πολλές , έχω κατεβάσει πολλά αρχεία αλλά ήταν custom roms, δεν βρήκα κάποιο για να κάνω την διαδικασία με flash tools, μήπως μπορείς να το βρεις; όταν θα έχεις χρόνο και όρεξη ρίξε μια ματιά, ευχαριστώ

http://www.needrom.com/download/tcl-s960-idol-x/

Το δεύτερο που τελειωνει σε FL είναι για flash tool.

http://www.needrom.com/download/tcl-s960-idol-x/

Το δεύτερο που τελειωνει σε FL είναι για flash tool.

εισαι αρχοντας :) , δεν μου το εμφανιζε το δευτερο link και όταν το ανεφερες με προβληματισε, εμπαινα με google chrome που εχω addblock , με Mozilla όλα Ok, σ ευχαριστω πολύ φιλε :)

edit Φιλε Σταυρο κανει για το μοντελο idol x+ η είναι μονο για το x ?

Edited by ntilam

με αυτό μπορώ να διορθώσω το κινητό μου?? Open Source Code - Lenovo A536 Smartphone

http://support.lenovo.com/us/en/products/phones/a-series/a536-smartphone/downloads/DS100817

και αν ναι πως?

Παίρνω αυτό το error οταν προσπαθώ να flashaρω ένα μπρικαρισμένο thl w8s. Καμιά ιδέα;

Ξανακάντο ακολουθώντας σωστά τις οδηγίες απ' το πρώτο ποστ

με αυτό μπορώ να διορθώσω το κινητό μου?? Open Source Code - Lenovo A536 Smartphone

http://support.lenovo.com/us/en/products/phones/a-series/a536-smartphone/downloads/DS100817

και αν ναι πως?

Όχι, αυτό ειν τμήμα του κώδικα του λογισμικού του τηλεφώνου για μεταγλώττιση και δημιουργία custom rom

• 3 weeks later...
Παιδιά, είμαι κάτοχος ενός ECOO E04 PLUS. Θέλω να του περάσω την TWRP με το SP FLASHTOOL. Ενώ δημιούργησα ένα scatter αρχείο της Rom μου, όταν προσπαθώ να το φορτώσω μου βγάζει ένα μήνυμα το οποίο λέει invalid file. Το ίδιο συμβαίνει και όταν παίρνω το scatter αρχείο της Rom που κατέβασα από το needrom. Με μια παλαιότερη έκδοση του SP Flashtool που δοκίμασα, μου έβγαζε error 8417. Καμιά ιδέα?
Θάνος :)

Παιδιά, είμαι κάτοχος ενός ECOO E04 PLUS. Θέλω να του περάσω την TWRP με το SP FLASHTOOL. Ενώ δημιούργησα ένα scatter αρχείο της Rom μου, όταν προσπαθώ να το φορτώσω μου βγάζει ένα μήνυμα το οποίο λέει invalid file. Το ίδιο συμβαίνει και όταν παίρνω το scatter αρχείο της Rom που κατέβασα από το needrom. Με μια παλαιότερη έκδοση του SP Flashtool που δοκίμασα, μου έβγαζε error 8417. Καμιά ιδέα?

Πάρε το αρχείο recovery και εγκατέστησε το μέσω mobileuncletools από το κινητό σου. Πρέπει να είσαι root και να ονομάσεις το αρχείο recovery.

Αν δε ξέρεις έτσι που σου λέω, δες εδώ έναν άλλο τρόπο και διάβασε τα σχόλια από κάτω θα σε βοηθήσουν.

http://www.needrom.com/download/e04/

Edited by soulfunkdjx

Πάρε το αρχείο recovery και εγκατέστησε το μέσω mobileuncletools από το κινητό σου. Πρέπει να είσαι root και να ονομάσεις το αρχείο recovery.

Αν δε ξέρεις έτσι που σου λέω, δες εδώ έναν άλλο τρόπο και διάβασε τα σχόλια από κάτω θα σε βοηθήσουν.

http://www.needrom.com/download/e04/

Μάλλον θα δοκιμάσω το flashify, και αν δε δουλέψει θα ακολουθήσω τις δικές σου οδηγίες. Σε ευχαριστώ πολύ. Καμία ιδέα σχετικά με το τι μπορεί να πήγε στραβά με το Sp Flashtool?

Μάλλον θα δοκιμάσω το flashify, και αν δε δουλέψει θα ακολουθήσω τις δικές σου οδηγίες. Σε ευχαριστώ πολύ. Καμία ιδέα σχετικά με το τι μπορεί να πήγε στραβά με το Sp Flashtool?

Γενικώς πάνε πολλά στραβά με το flashtool. Δεν είναι και το πιο σταθερό πρόγραμμα. Πολλές φορές φταίνε οι drivers και άλλες φορές δε φταίει κάτι ιδιαίτερο και κάνεις μια επανεκκίνηση το pc και λειτουργεί καλά.

Δοκίμασα με το Flashify, αλλά μου ζητάει current recovery, και να επιλέξω ανάμεσα σε CWR ή TWRP/PHILZ. Εγώ όμως δεν έχω recovery. Τι να κάνω?

Edit: το βρήκα!

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο πριν κάνω το flashάρισμα: αν κάτι πάει στραβά, τι κάνω; Υπάρχει σωτηρία; Γιατί είναι η βασική συσκευή, και μετά θα έχω θέματα. Σας παρακαλώ απαντήστε μου το συντομότερο δυνατό. Επίσης, όταν ανοίγω το flashify, μου λέει πως δεν έχω δικαιώματα root, ενώ τρέχω εφαρμογές όπως titanium backup, kernel adiutor. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό? Ευχαριστώ προκαταβολικά.:worry::worry::worry: Edited by THD

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο πριν κάνω το flashάρισμα: αν κάτι πάει στραβά, τι κάνω; Υπάρχει σωτηρία; Γιατί είναι η βασική συσκευή, και μετά θα έχω θέματα. Σας παρακαλώ απαντήστε μου το συντομότερο δυνατό. Επίσης, όταν ανοίγω το flashify, μου λέει πως δεν έχω δικαιώματα root, ενώ τρέχω εφαρμογές όπως titanium backup, kernel adiutor. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό? Ευχαριστώ προκαταβολικά.:worry::worry::worry:

Αν κάτι πάει στραβά απλά δε θα έχεις recovery πράμα που σημαίνει ότι μπορείς να ξαναβάλεις όποτε θέλεις το original από την rom που φοράς, απλά θα πρέπει στο flashtool να φορτώσεις το scatter της rom σου και να τικάρεις μόνο το recovery.

Όσο για το root που λες δε ξερω γιατι στο κανει...κανε μια επανεκκινηση μηπως φτιαξει...

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο πριν κάνω το flashάρισμα: αν κάτι πάει στραβά, τι κάνω; Υπάρχει σωτηρία; Γιατί είναι η βασική συσκευή, και μετά θα έχω θέματα. Σας παρακαλώ απαντήστε μου το συντομότερο δυνατό. Επίσης, όταν ανοίγω το flashify, μου λέει πως δεν έχω δικαιώματα root, ενώ τρέχω εφαρμογές όπως titanium backup, kernel adiutor. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό? Ευχαριστώ προκαταβολικά.:worry::worry::worry:

το πετυχες τελικα και πως? αναμενω και εγω....:D

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Παιδιά, κατάφερα να το brickάρω προσπαθώντας να περάσω την spacerom. Καμία ιδέα για το πώς να το επαναφέρω; Δοκίμασα με SP Flashtool, αλλά όταν φορτώνω το scatter file της stock rom από το needrom, μου βγάζει ένα μήνυμα, το οποίο λέει: "Error: Initializing scatter file failed. Please check the name of scatter file which you load is legal". Τι μπορώ να κάνω; Σας παρακαλώ, helppppppp. Είναι η βασική συσκευή μου. Helpppppppppppp.:cry::cry::cry::cry::cry:

καλησπερα παιδια ειμαι κατοχος του lenovo a916 και εδω και καιρο του εχω περασει(μεσω sp flash tools)

custom rom απο το need rom,την s206.και αφου εκανα πολλες τροποποιησεις και αλλαγες για να ρθω οσο πιο κοντα γινεται στο καθαρο android,εκανα backup τη rom μεσω mtk droid tool(2 διαφορετικες ημερομηνιες)ετσι ωστε αμα χρειαστει να επαναφερω με sp flash tools.

το περιεργο ειναι πως οταν κανω restore τη ρομ που εφτιαξα προσφατα το κινητο κολλαει sto boot up log της lenovo,και οταν φλασαρω απο την παλιοτερη ημερομηνια το μονο που κανει ειναι να μου επαναφερει τις εργοστασιακες ρυθμισεις.

παιιδα χρειαζομαι τη βοηθεια σας να δω τι κανω λαθος,γιατι ειναι κριμα τοσος κοπος

ευχαριστω εκ των προτερων........

"το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο"