nikos_76 Δημοσιεύτηκε September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 1, 2013 Γεια χαρά σε όλους! :) Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω το παρακάτω σύστημα (παραθέτω το link): http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01269083&tmp_track_link=ot_faqs/top_issues/en_gr/c01269083/loc:1&cc=gr&dlc=el&lc=en&product=3640723#N78 Επίσης λειτουργώ 64 bit λειτουργικό σύστημα windows 7 και έχω δύο slots μνήμης διαθέσιμες. Βρήκα τις παρακάτω επιλογές μνήμης για να ταιριάζουν στο σύστημα μου αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν όντως ταιριάζουν (παραθέτω τα links): 1. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.554109 2. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.553102 Σκέφτομαι ή να συμπληρώσω με άλλα 2GBytes τις υπόλοιπες θέσεις μνήμης που απομένουν (αποκτώντας τελικά 4GBytes μνήμης RAM) ή να βγάλω πρώτα τις παλιές μνήμες που έχει το σύστημά μου - για να μην έχω θέματα ασυμβατότητας - και να βάλω 4 x 2GBytes = 8GBytes τη μέγιστη μνήμη RAM που μπορεί να έχει το σύστημα μου αφού είναι 64bits. Το ερώτημά μου είναι αν οι παραπάνω μνήμες θα έίναι συμβατές με τον υπολογιστή μου και αν πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση στον υπολογιστή αφού τις τοποθετήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samarithan Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Γεια χαρά σε όλους! :) Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω το παρακάτω σύστημα (παραθέτω το link): http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01269083&tmp_track_link=ot_faqs/top_issues/en_gr/c01269083/loc:1&cc=gr&dlc=el&lc=en&product=3640723#N78 Επίσης λειτουργώ 64 bit λειτουργικό σύστημα windows 7 και έχω δύο slots μνήμης διαθέσιμες. Βρήκα τις παρακάτω επιλογές μνήμης για να ταιριάζουν στο σύστημα μου αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν όντως ταιριάζουν (παραθέτω τα links): 1. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.554109 2. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.553102 Σκέφτομαι ή να συμπληρώσω με άλλα 2GBytes τις υπόλοιπες θέσεις μνήμης που απομένουν (αποκτώντας τελικά 4GBytes μνήμης RAM) ή να βγάλω πρώτα τις παλιές μνήμες που έχει το σύστημά μου - για να μην έχω θέματα ασυμβατότητας - και να βάλω 4 x 2GBytes = 8GBytes τη μέγιστη μνήμη RAM που μπορεί να έχει το σύστημα μου αφού είναι 64bits. Το ερώτημά μου είναι αν οι παραπάνω μνήμες θα έίναι συμβατές με τον υπολογιστή μου και αν πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση στον υπολογιστή αφού τις τοποθετήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) Kαλημέρα, μην βγάλεις τις υπάρχουσες μνήμες, απλα βάλτες και τις δυο ή στα μπλέ ή στα μαύρα socket. Mετά αγόρασε τις μνήμες της αρεσκείας σου 2χ2 γιγα και βάλτες στο αντίθετο χρώμα απ'ότι έβαλες τις μανήσιες:) Τώρα τι έχεις επάνω 2χ1 γιγα ή 2χ2; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_76 Δημ. September 1, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 (edited) Ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα έχω πάνω 2 χ 1Gbyte. Μπορώ όμως να αγοράσω αυτές που βρήκα στα link στο eshop? θα ταιριάζουν? Όμως αν αφήσω αυτές πάνω (που έχω τώρα) και πάρω άλλες 2 χ 2 θα έχω συνολικά 6 GByte όχι 8. Θα δω διαφορά στην ταχύτητα του υπολογιστή αν πάω από τα 2 στα 6 Gbyte? και μια ακόμη ερώτηση... μπορώ να βάλω μέχρι 8GByte σωστά; Edited September 1, 2013 by mcde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Kαλημέρα, μην βγάλεις τις υπάρχουσες μνήμες, απλα βάλτες και τις δυο ή στα μπλέ ή στα μαύρα socket. Mετά αγόρασε τις μνήμες της αρεσκείας σου 2χ2 γιγα και βάλτες στο αντίθετο χρώμα απ'ότι έβαλες τις μανήσιες:) Τώρα τι έχεις επάνω 2χ1 γιγα ή 2χ2; Συμφωνω με τον φιλο. Εχει τωρα 2χ1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_76 Δημ. September 1, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 (edited) Επειδή μου ζητήθηκε να δώσω περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα μου... [ATTACH]35464[/ATTACH] [ATTACH]35465[/ATTACH] [ATTACH]35466[/ATTACH] [ATTACH]35467[/ATTACH] [ATTACH]35468[/ATTACH] Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις συγκεκριμένες μνήμες αυτές που βρήκα στο eshop (έχω δώσει τα links παραπάνω).. Ευχαριστώ Δηλαδή αν έχω καταλάβει καλά μπορώ να αγοράσω μια από τις παραπάνω μνήμες που βρήκα στο eshop??? επειδή δουλεύω σχεδιαστικό πρόγραμμα τύπου CAD τα 6GByte θα είναι αρκετά; το ρωτάω αυτό γιατί με τα 2GB ψιλοσέρνεται ορισμένες φορές όπως και όταν ανοίγω μερικές βαριές εφαρμογές ταυτόχρονα... :cry: Edited September 2, 2013 by zxr Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
empathis Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Αυτές που βρήκες ταιριάζουν. Δεν έχεις πρόβλημα εδώ. Εγώ καταλαβαίνω ότι θες να βάλεις όση ραμ σου επιτρέπει το σύστημα (δηλ. 8Gb) και για να το κάνεις αυτό πρέπει δυστυχώς να βγάλεις τις παλιές. Διαφορά από τα 2 στα 6Gb φυσικά και θα δεις, όχι στην ταχύτητα αλλά στο πολύ πιο άνετο multitasking και στην λειτουργία των εφαρμογών σου. Τώρα αν σου φτάνουν τα 6 για το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, δεν ξέρω. Αν κάποιος άλλος γνωρίζει από CAD, ας πει. Εγώ πάντως για σιγουριά θα έβαζα 8. Παράθεση I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_76 Δημ. September 1, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Αυτές που βρήκες ταιριάζουν. Δεν έχεις πρόβλημα εδώ. Εγώ καταλαβαίνω ότι θες να βάλεις όση ραμ σου επιτρέπει το σύστημα (δηλ. 8Gb) και για να το κάνεις αυτό πρέπει δυστυχώς να βγάλεις τις παλιές. Διαφορά από τα 2 στα 6Gb φυσικά και θα δεις, όχι στην ταχύτητα αλλά στο πολύ πιο άνετο multitasking και στην λειτουργία των εφαρμογών σου. Τώρα αν σου φτάνουν τα 6 για το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, δεν ξέρω. Αν κάποιος άλλος γνωρίζει από CAD, ας πει. Εγώ πάντως για σιγουριά θα έβαζα 8. Σωστά κατάλαβες. θέλω να χρησιμοποιήσω όση μνήμη περισσότερη μπορώ. Και γω μάλλον για 8 σκέφτομαι γιατί δεν είναι πολλά τα λεφτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samarithan Δημ. September 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2013 Σωστά κατάλαβες. θέλω να χρησιμοποιήσω όση μνήμη περισσότερη μπορώ. Και γω μάλλον για 8 σκέφτομαι γιατί δεν είναι πολλά τα λεφτά. Koίτα να δείς το Autocad που δουλεύεις εξαρτάται περισσότερο απο τον επεξεργαστή (το 2d) ενώ στο 3d παίζει πλέον ρόλο και η κάρτα γραφικών. Στη θέση σου τώρα θα έβαζα πρώτα τα 2χ2 εξτρα μπας και δω καμιά διαφορά, και αν όντως έβλεπα βελτίωση θα προχώραγα μετα από λίγο σε αγορά άλλων 2χ2 !!! Αλλιώς αν δεν έβλεπα βελτίωση θα ανέβαζα τον επεξεργαστή (overclocking) πράγμα όμως που δεν νομίζα να μπορείς να κάνεις:D Αν τα χρήματα δεν ήταν εμπόδιο θα άλλαζα πλατφόρμα σε s1555 μεταχείρισμένο (250 ευρώ cpu+mobo+ram) ή καινούργιο s1550 (350-400 ευρώ);) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_76 Δημ. September 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2013 (edited) Koίτα να δείς το Autocad που δουλεύεις εξαρτάται περισσότερο απο τον επεξεργαστή (το 2d) ενώ στο 3d παίζει πλέον ρόλο και η κάρτα γραφικών. Στη θέση σου τώρα θα έβαζα πρώτα τα 2χ2 εξτρα μπας και δω καμιά διαφορά, και αν όντως έβλεπα βελτίωση θα προχώραγα μετα από λίγο σε αγορά άλλων 2χ2 !!! Αλλιώς αν δεν έβλεπα βελτίωση θα ανέβαζα τον επεξεργαστή (overclocking) πράγμα όμως που δεν νομίζα να μπορείς να κάνεις:D Αν τα χρήματα δεν ήταν εμπόδιο θα άλλαζα πλατφόρμα σε s1555 μεταχείρισμένο (250 ευρώ cpu+mobo+ram) ή καινούργιο s1550 (350-400 ευρώ);) Για να είμαι ακριβής δουλεύω το sketchup το οποίο φαίνεται ότι σέρνεται σε πολύπλοκα 3d σχέδια. Θα βάλω σίγουρα όση περισσότερη μνήμη μπορώ (8 Gb) γιατί έτσι κ αλλιώς σε θέματα multitasking τα φτύνει ο υπολογιστής. Όσο για overlocking κουβέντα! :lol: Η πλατφόρμα S1555 που λές είναι συνδυασμός των παραπάνω τριών; Για να είμαι ακριβής δουλεύω το sketchup το οποίο φαίνεται ότι σέρνεται σε πολύπλοκα 3d σχέδια. Θα βάλω σίγουρα όση περισσότερη μνήμη μπορώ (8 Gb) γιατί έτσι κ αλλιώς σε θέματα multitasking τα φτύνει ο υπολογιστής. Όσο για overlocking κουβέντα! :lol: Η πλατφόρμα S1555 που λές είναι συνδυασμός των παραπάνω τριών; Η κάρτα γραφικών μου NVIDIA GT 8500 λες να φταίει; Edited September 5, 2013 by eLeKtriK EyE Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. September 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2013 γιατί έτσι κ αλλιώς σε θέματα multitasking τα φτύνει ο υπολογιστής Ο επεξεργαστης σου δεν υποστηριζει multitasking οπως λεει το system info που ανεβασες. Μην ψαχνεις μνημη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_76 Δημ. September 5, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2013 Ο επεξεργαστης σου δεν υποστηριζει multitasking οπως λεει το system info που ανεβασες. Μην ψαχνεις μνημη. Δηλαδή δεν θα δω καμμία διαφορά από τα 2GB στα 8GB (μιλάω γενικότερα για τον η/υ μου)? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samarithan Δημ. September 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2013 Δηλαδή δεν θα δω καμμία διαφορά από τα 2GB στα 8GB (μιλάω γενικότερα για τον η/υ μου)? Δεν νομίζω να δείς διαφορά, μπορείς να ανοίξεις ένα παράθυρο της διαχείρισης εργασιών και να δεις ενώ δουλεύεις το πρόγραμμα αυτό εαν ο επεξεργαστής είναι καρφωμένος στο 100% και πόσο υπόλοιπο μνήμης έχεις http://www.bild.me/bild.php?file=94814031.jpg , αν έχεις αρκετό υπόλοιπο μνήμης και επεξεργαστή να τείνει στο 100% τότε δεν γλυτώνεις με τίποτα την αναβάθμιση:p , αν συμβαίνει το αντίθετο - επεξεργαστής χαλαρός και μνήμες σε μεγάλο ποσοστό απασχολημένες - τότε 4 ή 8 gb μνήμης μπορεί να βελτίωνε την κατάστασή σου!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts