Jump to content

Κινέζικα κινητά: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, απορίες

Κοινοποίηση

Recommended Posts

με το καλο να σου ερθει στο antutu σκοτωνει!
Ενοικιαζομενα δωμάτια και διαμερίσματα στην παραλία των Μυλων Αργολιδος δέκα λεπτά απο το Ναύπλιο σε προσιτές τιμές.

• Απαντήσεις 12,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

με το καλο να σου ερθει στο antutu σκοτωνει!

Το δικό μου σήμερα το παρέλαβε η SP, άντε να δούμε πότε θα το "φορτώσουν" και πότε θα έλθει ... :)

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

Huawei P6 --> $399.99

Huawei G700 --> $268.00

Huawei Ascend Honor 3 --> $345.99

ολα απο minideal

αν εξαιρεσουμε το g700 σαν πιο φθηνο.. απο εκει και περα ποιο πιστευετε αξιζει...?

ουτως η αλλως ειμαι διατεθιμενος να δωσω εως 300€..

εχω κι αλλα στο μυαλο μου.. αλλα ας αρχισω στο ξεκαθαρισμα απο huawei...

Είμαι σε δίλλημα και θα ήθελα τη γνώμη σας!

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αγοράσω? Κάποιο κινέζικο κινητό των 200 ευρώ, όπως NEO N003, Thl W8s , ή μεταχειρισμένο το Nexus 4 με λίγο πάνω απο 200 ευρώ από την Αγγλία?

Επειδή έχω και τα δύο, nexus4 και jiayu g4 δεν το συζητώ, δεν υπάρχει σύγκριση σε τίποτα.Καλά τα κινέζικα αλλά κατά την γνώμη μου με τίποτα δεν πρέπει να δίνουμε πάνω από 150 € για "κινέζικο"

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επειδή έχω και τα δύο, nexus4 και jiayu g4 δεν το συζητώ, δεν υπάρχει σύγκριση σε τίποτα.Καλά τα κινέζικα αλλά κατά την γνώμη μου με τίποτα δεν πρέπει να δίνουμε πάνω από 150 € για "κινέζικο"

Συμφωνω με τον taliban.Παροτι λατρης των Κινεζικων smartphone θεωρω το να δωσεις πανω απο 150 ευρω,με την εγγυηση στην Κινα με οτι αυτο συνεπαγεται,ρισκο.Για μενα τα κορυφαια κινεζικα smartphones παιζουν σ αυτες τις τιμες 100-200.Αναλογικα παντα τι χρηση κανω και την σχεση ποιοτητας τιμης.Δεν θα δινα για κανενα λογω 400 ευρω για ενα Zopo οσο εξαιρετικα λογια κ αν εχω ακουσει οταν με 420 παιρνω S4 απο Ελλαδα με 2 χρονια εγγυηση.Παντως κουμαντο στην τσεπη του αλλου δεν κανουμε.

Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ

Υπαρχει κανενα αξιολογο κινεζικο αντροηντ με πληκτρολογιο? παλια υπηρχαν και με τηλεοραση αλλα πλεον δεν τα βρισκω...
Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5)

Ξερω οτι δεν ειναι το καταλληλο τοπικ, αλλα το τοπικ με τις αποστολες ειναι κλειδωμενο.

Μια απορια ειναι οποτε δε νομιζω να επεκταθει πολυ.

Το singpost μου βγαζει την παραγγελια μου despatched to overseas απο τις 14 του μηνα, ενω το 4px αλλαξε σε αυτο το στατους σημερα. Ποιο απο τα δυο ισχυει?

Aυτο μου το βγαζει απο 12/11 "Item in conta IPS".

Τωρα ποιο ισχυει δεν ξερω παντως σιγουρα δεν εφυγε σημερα. Αυτο θα με ξενερωνε :lol:

Ευχαριστω minotavre

Καλησπέρα! Ψάχνω για ένα Lenovo κινητό και ενώ στην αρχή έλεγα για το Α820 κατέληξα στο S820 λόγω ομορφιάς, καλύτερων χαρακτηριστικών κλπ. Σκέφτηκα και το S920 αλλά γρήγορα άλλαξα γνώμη.

Ήθελα να ρωτήσω, επειδή πολλοί και διάφοροι με προέτρεψαν και για άλλα κινητά πχ Thl, ZTE κλπ απο την στιγμή που έχουν το ίδιο chipset και γενικά πάνω κάτω τα ίδια σπεκς που εντοπίζονται οι διαφορές; Δεν λέω για εξωτερική εμφάνιση.

Πχ το S820 λέει πως έχει Gorilla Glass αλλά δεν το είδα σε κάποια επίσημη σελίδα;

Σε σχέση με ένα παλιό android πχ Nexus S και Galaxy S που θα δω διαφορά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

ΥΓ. Φαντάζομαι όλοι ρωτάνε τα ίδια λίγο πολύ. Εγώ πέρα του εξωτερικού δυσκολεύομαι να διακρίνω διαφορές στα σπεκς και δυστυχώς δεν έχω δει κάτι/κάποιο απο κοντά.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Ψάχνω κινητό με 1GB RAM μέχρι 4 ίντσες περίπου (όχι παντόφλα) που να έχει καλό gps γιατί άκουσα τα προβλήματα αυτών με επεξεργαστή MTK. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μία απορία... τι διαφορά έχει εάν ο φορτιστής του τηλ είναι 5V1A και το φορτίσω με φορτιστή 5V2A;

Θα φορτίσει πιό γρήγορα ή θα του κάνω καμμία ζημιά;; :worry:

Ευχαριστώ.

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

Η μπαταρία πρέπει να φορτιζεται με τα μισα απο τα αμπερ της περιπου για να παρατεινουμε όσο γίνεται τη διαρκεια ζωής της.

Π.χ αν έχω μια μπαταρία 2000mah καλό θα ειναι να φορτίζεται με φορτιστη που δίνει 1000mah.

Οχι ότι δε φορτίζεται με φορτιστή που δινει παραπάνω ρεύμα αλλά ζορίζεται πολύ και μικραίνει η ζωή της.

No root->No problem

Μία απορία... τι διαφορά έχει εάν ο φορτιστής του τηλ είναι 5V1A και το φορτίσω με φορτιστή 5V2A;

Ευχαριστώ.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν έχει καμία διαφορά, είτε φορτίσεις τη μπαταρία με έναν φορτιστή 5V 1A είτε με έναν 5V 100A. Και αυτό γιατί το κινητό ή/και η μπαταρία έχουν πάνω τους το κύκλωμα φόρτισης και προστασίας της μπαταρίας και όταν το φορτίζεις θα τραβήξει μόνο τόσο ρεύμα όσο πραγματικά χρειάζεται και όχι παραπάνω.

Αυτό που λέμε σαν "φορτιστή" στα κινητά δεν είναι στην ουσία φορτιστής, αλλά ένας μετατροπέας τάσης από τα 230VAC της μπρίζας στα 5VDC. Ο φορτιστής, δηλαδή το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας, βρίσκεται πάνω στο κινητό ή/και στην ίδια τη μπαταρία.

Τώρα με τα κινέζικα ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όλες οι ασφάλειες είναι εκεί που πρέπει να είναι οπότε.... προσοχή!

Οχι δεν ισχυει.Αλλο τα Volt και αλλο τα Amper. Αλλιιως θα ειχαν βγαλει φορτιστη που θα φορτιζε τη μπαταρια σε ενα λεπτο.Δεν το κανουν ομως γιατι τοτε η μπαταρια θα τα έφτυνε ισως και απο την πρωτη φορτιση.

Αλλο η προστασια της μπαταριας απο την υπερφορτηση και αλλο ο ρυθμος φορτισης.

No root->No problem

Η μπαταρία πρέπει να φορτιζεται με τα μισα απο τα αμπερ της περιπου για να παρατεινουμε όσο γίνεται τη διαρκεια ζωής της.

Π.χ αν έχω μια μπαταρία 2000mah καλό θα ειναι να φορτίζεται με φορτιστη που δίνει 1000mah.

Οχι ότι δε φορτίζεται με φορτιστή που δινει παραπάνω ρεύμα αλλά ζορίζεται πολύ και μικραίνει η ζωή της.

Απο που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Με βάση δηλαδή ποιά θεωρία;

Συμφωνώ περισσότερο με τον Z_TEc γιατί όντως το κύκλωμα φόρτισης είναι στο κινητό μέσα. Ένας απο τους λόγους που φορτίζει αργά η μπαταρία έχει να κάνει με κίνηση των ηλεκτρονίων στην μπαταρία, μια και την τάση που θέλουμε μπορούμε να την πετύχουμε εύκολα!

Νομίζω βγήκαμε τελείως off topic :)

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Οχι δεν ισχυει.Αλλο τα Volt και αλλο τα Amper. Αλλιιως θα ειχαν βγαλει φορτιστη που θα φορτιζε τη μπαταρια σε ενα λεπτο.Δεν το κανουν ομως γιατι τοτε η μπαταρια θα τα έφτυνε ισως και απο την πρωτη φορτιση.

Αλλο η προστασια της μπαταριας απο την υπερφορτηση και αλλο ο ρυθμος φορτισης.

Συμφωνώ. Ο ρυθμός φόρτισης καθορίζεται από το κύκλωμα φόρτισης το οποίο ΔΕΝ είναι ο "φορτιστής" που έχουμε στο νου μας, δηλαδή το κουτάκι που μπαίνει στη πρίζα. Το κύκλωμα φόρτισης βρίσκεται πάνω στο τηλέφωνο, άρα ότι κουτάκι και να του βάλεις και εφόσον έχει έξοδο στα 5V, τότε το κύκλωμα φόρτισης θα τραβήξει όσο ρεύμα χρειάζεται και όχι παραπάνω. Το κύκλωμα φόρτισης καθορίζει το ρυθμό φόρτισης της μπαταρίας και όχι το κουτάκι "φορτιστής". Δε νομίζω ότι είχα άδικο σε κάποια από αυτά που έγραψα πριν.

Επίσης δεν έχει βγει φορτιστής που φορτίζει τη μπαταρία σε ένα λεπτό γιατί υπάρχει περιορισμός στη χημική διεργασία που γίνεται μέσα στις κυψέλες της μπαταρίας, όχι γιατί δε μπορούμε να φτιάξουμε τέτοιο φορτιστή.

edit: με πρόλαβε ο aliengoa, και όντως είμαστε offtopic...

Edited by Z_teC

Συμφωνω εαν υπαρχει εξτρα κυκλωμα στο κινητο που καθοριζει ετσι κι'αλλιως το ρυθμο φοτισης.

Αν ομως προκειται για universal charger θα πρεπει να λυφθουν υπ'οψην τα αμπερ που βγαζει ο φορτιστης.

No root->No problem

Συμφωνω εαν υπαρχει εξτρα κυκλωμα στο κινητο που καθοριζει ετσι κι'αλλιως το ρυθμο φοτισης.

Αν ομως προκειται για universal charger θα πρεπει να λυφθουν υπ'οψην τα αμπερ που βγαζει ο φορτιστης.

Σωστός. Απλά στα κινητά ΠΑΝΤΑ υπάρχει αυτό το έξτρα κύκλωμα που λέμε. Αν φορτίζεις μπαταρίες άλλου είδους (πχ αυτοκινήτου) τότε ναι παίζει ρόλο ο φορτιστής και το ρεύμα που δίνει.

Τέλος πάντων επειδή είμαστε πολύ offtopic, για απάντηση στην απορία του φίλου που ρώτησε πιο πάνω και σαν reference για τους επόμενους, δεν έχει σημασία πόσο ρεύμα μπορεί να σου παρέχει ο "φορτιστής". Το κύκλωμα φόρτισης του κινητού θα κάνει τη δουλειά του και θα φορτίσει τη μπαταρία με το ρεύμα που αντέχει. Αν γουστάρεις φόρτισε το κινητό σου από τη USB που δίνει μέχρι 500mA, αν θές πάλι φόρτισέ το με το εργαστηριακό τροφοδοτικό σου που δίνει 10Α. Αν πχ έχουμε μια μπαταρία των 2000mAh και το μέγιστο ρεύμα που επιτρέπει το κύκλωμα φόρτισης να πάει στη μπαταρία είναι 1000mA τότε στην πρώτη περίπτωση θα φορτίσει σε 4 ώρες στη δεύτερη περίπτωση σε 2 ώρες. Δεν έχει σημασία που το τροφοδοτικό σου δίνει 10Α, το κύκλωμα φόρτισης θα τραβήξει μόνο 1Α.

(Τα παραπάνω πολύ χοντρικά, δε συμβαίνει έτσι στην πραγματικότητα)

Επειδη δεν ειχα ποτε μου android phone και σκεφτομαι να παρω καποιο απο Lenovo..., Θα θελα να ρωτησω αν τα κινεζοτηλεφωνα εχουν κατι αντιστοιχο οπως το Siri του μηλου ή το S voice της Samsung...?

Επειδη δεν ειχα ποτε μου android phone και σκεφτομαι να παρω καποιο απο Lenovo..., Θα θελα να ρωτησω αν τα κινεζοτηλεφωνα εχουν κατι αντιστοιχο οπως το Siri του μηλου ή το S voice της Samsung...?

to s-voice το βάζεις χειροκινητα και μονος σου. υπάρχει και το παρομοιο της google, φωνητικές οδηγίες

Ευχαριστώ.

Η διαφορα ειναι πως μπορεί να φορτίζει πιο γρήγορα, ΑΛΛΑ, με 2A θα υπερθερμανθεί το κύκλωμα φόρτισης του κινητού και θα καεί. Οπότε μην το κάνεις. Το πολύ 1.3Α δώσε