Jump to content

Meizu MX3

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομίζω οτι θα παίξει 249-299. Ανάλογα και πώς θα λανσαριστεί.. Με δασμούς και φπα όπως και να το κάνουμε vfm δύσκολα να είναι...

Νομίζω +150 της τιμής στην κίνα...

• Απαντήσεις 360
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η αγορα της Ευρωπης (για να μην μιλησω για Ελλαδα) ειναι μικρη μπροστα στην αγορα της Κινας/Ασιας. Για αυτο και δεν πολυκαιγονται να επεκταθουν γρηγορα, τουλαχιστον οχι ακομα. Βλεπουμε οτι και η Xiaomi ανοιγεται προς Ινδια και γενικα σε αναδυομενες αγορες οπου το εδαφος ειναι πιο παρθενο, τα φραγκα ειναι λιγα και μετραει πολυ το vfm για την μεγαλη μαζα. Οι (βορειο)ευρωπαιοι (και οι αμερικανοι) ακομα εχουν την δυνατοτητα να δινουν 500-1000 ευρω για τηλεφωνα και δεν πολυκοιταζουν τα κινεζικα λογω και ιματζ. Αν δει κανεις τα σχολια στα καταστηματα ολοι σχεδον ειναι νοτιοευρωπαιοι, βαλκανιοι ή ρωσοι. Δεν εχω δει πχ καποιον Νορβηγο ή Ελβετο να λεει κατι...

Επισης χρειαζονται συμφωνιες και με τους παροχους...

Σιγα σιγα θα γινουν τα πραγματα και ας μην ξεχναμε οτι περιμενουμε αλλες 2-3 νεες συσκευες meizu στο προσεχες μελλον οποτε μιλαμε για σχετικα καλη γκαμα. Εχουμε μεχρι στιγμης mx3, mx4, mx4 pro εντος Νοεμβριου και επισης smartwatch.

Πόσο κοστίζει - κατά τη γνώμη σου - ενας χρονος επιπλέον εγγύηση, άμεση αγορά χωρίς αναμονή και default ελληνικό μενού;

Για μενα μονο για την εγγυηση θα αξιζε να δωσω μαξιμουμ 50 ευρω παραπανω απο κινα, για μεγαλυτερη διαφορα παλι κινα θα προτιμουσα. Γλωσσα και playstore ενα κλικ ειναι, σιγα τα ωα... αναμονη αντεχεται δεν θα παθουμε και τιποτα!

Να ρωτήσω κάτι.. η συσκευή με διάφορα ακουστικά hands-free πως ανταποκρίνεται? λειτουργούν όλα κανονικά? γιατί κάπου είχα δει πως μόνο με 3 μοντέλα λειτουργεί απροβλημάτιστα.. ή όχι?

Nομιζω oti αν θα ηταν στα +50 (€) διαφορα απο κινα θα ηταν εξαιρετικη τιμη και μεγαλος πονοκεφαλος για brand named ανταγωνιστες.

Το βρισκω ομως λιγο ανεφικτο με την ολη ελληνικη πραγματικοτητα.

Κυριοι μηπως καποιος γνωριζει αν πωλειται καπου επισημα Ευρωπη , κυριως απο Αγγλια η Γερμανια ενδιαφερομαι (για να εχει την ευρωπαικη εγγυηση), και αν ναι θα ηταν καλοδεχουμενο καποιο link.

Nα ειχαμε μια εικονα που τοποθετειται τιμολογιακα εντος EU.

Να ρωτήσω κάτι.. η συσκευή με διάφορα ακουστικά hands-free πως ανταποκρίνεται? λειτουργούν όλα κανονικά? γιατί κάπου είχα δει πως μόνο με 3 μοντέλα λειτουργεί απροβλημάτιστα.. ή όχι?

Δωσε μου το link που το λεει για να το δω...

Δυστυχως δεν ασχολουμαι καθολου με ακουστικα/hands free (αν και ειναι απο τα ισχυροτερα ατου της συσκευης λογω wolfson και dirac hd) ομως σε μια προχειρη δοκιμη με κατι sony και coby ακουστικα που βρηκα παραπεταμενα μια χαρα δουλεψαν σε κλησεις/μουσικη ειδικα τα δευτερα...

Αν καποιος θελει να παρει τα μεγιστα απο το συστημα ηχου θα πρεπει να παρει ακουστικα που να υποστηριζουν dirac hd οπως ειναι τα γνησια ep21 της meizu (καποιοι ειπανε οτι αποδιδουν καλυτερα και απο τα xiaomi pistons, δεν μπορω να το επιβεβαιωσω). Εγω μαλλον θα τα παρω γιατι θα αξιοποιηθουν και στο μελλον (mx4, mx5?).

στο λινκ λεει λεπτομερειες καθως και ποια ακουστικα ειναι πληρως συμβατα μεχρι στιγμης με meizu και dirac hd:

http://www.dirac.se/en/news-events/latest-news/dirac-hd-sound-supports-third-party-earphones-on-meizu-smartphones.aspx

Στο λινκ παρακατω κανει δοκιμη το συστημα ηχου με την, τοτε νεα, εκδοση flyme 3.3 και συμπεραινει στο τελος οτι ειναι απο τα καλυτερα android στον τομεα αυτο, πανω απo htc one/s4 και λιγο κατω απο vivo xplay (ηχο-κινητο)

http://www.soomal.com/doc/10100004669.htm

Δυστυχως δεν ειμαι audiophile για να βοηθησω περισσοτερο αλλα δεν χρειαζεται περαιτερω ψειρισμα νομιζω...

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Nομιζω oti αν θα ηταν στα +50 (€) διαφορα απο κινα θα ηταν εξαιρετικη τιμη και μεγαλος πονοκεφαλος για brand named ανταγωνιστες.

Το βρισκω ομως λιγο ανεφικτο με την ολη ελληνικη πραγματικοτητα.

Κυριοι μηπως καποιος γνωριζει αν πωλειται καπου επισημα Ευρωπη , κυριως απο Αγγλια η Γερμανια ενδιαφερομαι (για να εχει την ευρωπαικη εγγυηση), και αν ναι θα ηταν καλοδεχουμενο καποιο link.

Nα ειχαμε μια εικονα που τοποθετειται τιμολογιακα εντος EU.

Επισημα πωλειται απο το meizumart.com, το online shop της meizu, ερχεται απο κινα/hong kong και εχει κανονικη εργοστασιακη εγγυηση οπως και το mx4. Δεν συμφερει ομως γιατι το πουλανε 50-60 δολαρια λιγοτερο απο το mx4 (399/439 το 16/32).

Απο ευρωπη γνωριζω οτι υπαρχει το επισημο meizu.it το οποιο για το mx4 δινει 2ετη εγγυηση, για το mx3 πρεπει να το ψαξω και θα σου πω. Υπαρχει και το topresellerstore.it αλλα επισης ακριβο. Το πιο φθηνο ειναι το

http://m.rueducommerce.fr/Search/?keywords=mx3

το οποιο ειναι reseller με 1 χρονο εγγυηση. Αν εχεις ανθρωπο Γαλλια(δεν στελνει Ελλαδα) ειναι η καλυτερη λυση γιατι παιρνεις το 16αρι 199€ και το 64αρι 249!!!

Απο εκει και περα υπαρχει το Amazon.co.uk ή amazon.de αλλα δεν το εχω ψαξει.

Edit: δες και το νημα του mx4 για εναλλακτικες επιλογες αγορας, τα ιδια ψαχνουμε και εκει :)

Edited by antdel_

Οι μαιμουδες στο Ali ειναι τοσες πολλες οσα ειναι τα λαμογια στην πολιτικη :) , οποτε ορκο δεν παιρνω...μονο απο επισημο(ακριβο βεβαια) θα ημουν 100% σιγουρος.

Επισημα πωλειται απο το meizumart.com, το online shop της meizu, ερχεται απο κινα/hong kong και εχει κανονικη εργοστασιακη εγγυηση οπως και το mx4. Δεν συμφερει ομως γιατι το πουλανε 50-60 δολαρια λιγοτερο απο το mx4 (399/439 το 16/32).

Απο ευρωπη γνωριζω οτι υπαρχει το επισημο meizu.it το οποιο για το mx4 δινει 2ετη εγγυηση, για το mx3 πρεπει να το ψαξω και θα σου πω. Υπαρχει και το topresellerstore.it αλλα επισης ακριβο. Το πιο φθηνο ειναι το

http://m.rueducommerce.fr/Search/?keywords=mx3

το οποιο ειναι reseller με 1 χρονο εγγυηση. Αν εχεις ανθρωπο Γαλλια(δεν στελνει Ελλαδα) ειναι η καλυτερη λυση γιατι παιρνεις το 16αρι 199€ και το 64αρι 249!!!

Απο εκει και περα υπαρχει το Amazon.co.uk ή amazon.de αλλα δεν το εχω ψαξει.

Edit: δες και το νημα του mx4 για εναλλακτικες επιλογες αγορας, τα ιδια ψαχνουμε και εκει :)

mille merci ,,,,, που θα ελεγαν και οι Γαλλοι για την αναλυτικη πληροφορηση.

Απο Γαλλια δεν εχω κατι που να μου ερχεται στο μυαλο αυτη τη στιγμη ...... εκτος απο την παλια ταινια 'Ο ανθρωπος απο την Γαλλια" με τον Gene Hackman που παρεπιπτοντως ηταν εξαιρετικη. :)

Απο Αγγλια κ Γερμανια εχω ανθρωπους να μου το στειλουν η να το φερουν.

Ειπα για το ΜΧ3 επειδη εχει τον τελευταιο καιρο σημαντικη πτωση τιμης και για εμενα αυτο που προσφερει με την ποιοτητα που εχει με καλυπτει απολυτα στην χρηση που θελω.

Ζητησα info για εαν εχετε βρει καποια επισημη πηγη μεσα απο ΕU για να εχει την 2ετη Ευρωπαικη εγγυση. Συνεπως κατα την γνωμη μου δεν αξιζει για αγορα απο reseller απο Ευρωπη ,οσο και απο τa 2 amazon και εκει resellers αν υπαρχουν σιγουρα θα ειναι, οποτε δεν νομιζω οτι προσφερει κατι περισσοτερο απο οτι απο Κινα.

το online shop της meizu το εχω δει και ειναι οπως τα λες.

ΟΚ θα δω και το νημα του ΜΧ4 για οτι νεοτερες εξελιξεις.

Το πολυ πολυ αμα απο Ιταλια δινει με 2ετη εγγυηση και βοηθησει και στην τιμη ...... τοτε να πεταχτει καποιος με καμια ryanair να φερει καμια βαλιτσα γεματη για ολους μας :)

Edited by Thanos_ATH

δεν νομιζω να δεινει και το mx3 με την επισημη εγγυηση αλλα θα το ρωτησω. :)

Δημήτρης

XS Max 512gb.

δεν νομιζω να δεινει και το mx3 με την επισημη εγγυηση αλλα θα το ρωτησω. :)

Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.

Επισης προσπαθω να μπω στο meizu.it και αυτοματα με πεταει στο meizumart.com που ειναι το International site.

Μαλλον πιστευω οτι βλεπει την ip οτι δεν ειναι απο Ιταλια και με προωθει στο global site.

Συμβαινει σε ολους αυτο?

Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.

Επισης προσπαθω να μπω στο meizu.it και αυτοματα με πεταει στο meizumart.com που ειναι το International site.

Μαλλον πιστευω οτι βλεπει την ip οτι δεν ειναι απο Ιταλια και με προωθει στο global site.

Συμβαινει σε ολους αυτο?

Ναι...τι να πεις για τους ανθρωπους, ειναι ψειρες ακομα και σε αυτο! δοκιμασε με το app tunnelbear και αν αποτυχεις δοκιμασε πχ το ibVPN που ειναι δωρεαν για λιγο (tcp ρυθμιση και server Μιλανο).

παντως αν δεν ισχυει η 2ετης απο meizu.it , αξιζει ισως απο γαλλια ενα ταχυδρομικο forwarding λογω τιμης-χωμα για το 64αρι, αν το ειχα παρει χαμπαρι το καλοκαιρι θα το τολμουσα.

Ναι...τι να πεις για τους ανθρωπους, ειναι ψειρες ακομα και σε αυτο! δοκιμασε με το app tunnelbear και αν αποτυχεις δοκιμασε πχ το ibVPN που ειναι δωρεαν για λιγο (tcp ρυθμιση και server Μιλανο).

παντως αν δεν ισχυει η 2ετης απο meizu.it , αξιζει ισως απο γαλλια ενα ταχυδρομικο forwarding λογω τιμης-χωμα για το 64αρι, αν το ειχα παρει χαμπαρι το καλοκαιρι θα το τολμουσα.

Nαι διαβαζα το νημα του MX4 τωρα και εχω μια συνολικη εικονα τρου τι παιζει, και το διαβασα, αρα απο pc θελει κατι progs for hide ip αλλα πολλα απο αυτα ειναι αμφιβολο αν δουλεψουν.

επι της ουσιας ειδα το http://www.topresellerstore.it και ειδα που λεει ο Δημητρης οτι ειναι θυγατρικο του meizu.it

Ομως ειδα οτι οι τιμες ειναι +100 ευρω παραπανω απο τα μαγαζια απο κινα για το mx3.

Λογικο θα μου πεις αν καποιος αντιλαμβανεται την διαφορα σε φορους , vat, εγγυηση και αυξημενης μισθοδωσιας.

Συνεπως το γαλλικο που ειπες ειναι πολυ καλυτερη επιλογη για το mx3 τουλαχιστον. Το 16αρι το εχει 210 ευρω. και το 64ρι στα 250.

Θα το ψαξω μαλλον νομιζω για Γαλλια αφου και δεν μου ειναι τοσο επειγον σε στενα χρονικα ορια να το εχω αμεσα αλλα και απο οτι καταλαβα λετε οτι και ο γαλλος δινει αντιστοιχη εγγυηση για το MX4 που λογικα θα σημαινει αντιστοιχα και για το MX3.

Μονο τελος να παραθεσω κατι και οποιος γνωριζει σχετικα ας πει την γνωμη του, ως εναλλακτικη σε περιπτωση που το θεμα με Γαλλια δεν μπορει να προχωρησει.

Εχω διαβασει μεσα στο φορουμ καποιοι να αναφερουυν οτι για αγορες απο Κινεζικα μαγαζια η MEIZU ειναι η μονη εταιρια που παρεχει πραγματικη καλυψη για 1 ετος.

Δλδ αν εχεις καποιο προβλημα που οφειλεται στην συσκευη και μεσα στους ορους εγγυησης τοτε θα σε προσεχουν διαφορετικα απο οτι σε αλλα κινητα αλλων εταιριων που το πιθανοτερο ειναι να μην εχεις ουσιαστικα καλυψη και στην πραγματικοτητα η εγγυηση του 1 ετους ληγει με την ημερομηνια του dispute sto paypal.

Mε λιγα λογια η εταιρια μεσα στο ετος κανει την επισκευη δωρεαν χωρις το κινεζικο μαγαζι πωλησης να εχει επιβαρυνση ωστε να σου φερνει διαφορες αντιρρησεις και δικαολογιες.

Εξυπακουεται οτι εμεις το στελνουμε με δικα μας εξοδα και εχει και μεγαλο χρονο αναμονης η διαδικασια.

Ισχυει οντως αυτο? Εχουμε επιβεβαιωμενες περιπτωσεις?

Γιατι αν ειναι αληθεια και ισχυει τοτε ο 1 χρονος πραγματικη εγγυηση δεν ακουγεται ασχημα.

πχ το http://www.b2cbuying.com/meizu-mx3-2g-16g-mobile-phone.html το εχει 269$ που νομιζω ειναι εξαιρετικη τιμη για την συσκευη αυτη.

και μαλιστα ακουω πολυ καλες κριτικες για τους συγκεκριμενους πωλητες και εγω καποιες φορες που μιλησα στο chat ηταν πολυ εξυπηρετικοι και απο οσο μπορεσα να διακρινω χωρις μισολογα και υπερβολες.

Δεν αναφερομαι αποκελιστικα απο εκει και απο αλλους βεβαια εχει τιμες παραπλησιες.

Edited by Thanos_ATH

Εγώ THANOS_ATH παρότι το βρήκα σε ακόμα πιο καλή τιμή απο coolicool το έχω σκυλομετανιώσει που παρήγγειλα απο κινεζομάγαζο. Απο τις 24 Σεπτέμβρη η παραγγελία και ακόμα να το στείλουνε, άσπρισαν οι τρίχες μου. Δώσε κάτι παραπάνω καλύτερα και πάρε το κινητό με εγγύηση απο σοβαρότερους μεταπωλητές..

Εγώ THANOS_ATH παρότι το βρήκα σε ακόμα πιο καλή τιμή απο coolicool το έχω σκυλομετανιώσει που παρήγγειλα απο κινεζομάγαζο. Απο τις 24 Σεπτέμβρη η παραγγελία και ακόμα να το στείλουνε, άσπρισαν οι τρίχες μου. Δώσε κάτι παραπάνω καλύτερα και πάρε το κινητό με εγγύηση απο σοβαρότερους μεταπωλητές..

Αντιλαμβανομαι τι θες να πεις.

Βεβαια εγω αναφερθηκα κυριως στο after sales κομματι.

Το να ερθει κατι με 5-10 μερες καθυστερηση αν τελικα ολα ειναι οκ δεν με πολυπειραζει, δεν καιγομαι για τον χρονο παραδοσης.

Βεβαια παιζει ρολο στον χρονικο περιορισμο του dispute sto paypal.

Απο την αλλη για αυτο που λες φανταζομαι οτι πριν παραγγλειλεις ρωτησες και σου ειπαν οτι υπαρχει το τηλ και οχι απλα παρηγγειλες βλεποντας απλως το "in stock" στην περιγραφη γιατι αν ειναι ετσι τοτε εισαι κα εσυ κατα καποιο τροπο συμετοχος στην καθυστερηση.

Ευχομαι βεβαια να παραλαβεις συντομα οπως και να εχει και να εισαι απολυτα ευχαριστημενος στο τελος του τουνελ.

Απο την αλλη το να ψαχνουμε εναγωνιως ακρη για να μας το φερουν απο Γαλλια δεν νομιζω οτι κ αυτο ειναι η αρμοζουσα τακτικη.

Αν βεβαια καποιος μπορει ευκολα κ απλα να το κανει , συμφωνω να το κανει.

Γνωμη μου επισης ειναι οτι αν το ΜΧ3 εχει 300 ευρω στην Ιταλια ειναι μεγαλη η διαφορα για ενα χρονο επιπλεον εγγυηση μονο.

Επι της ουσιας για το θεμα του after sales απο Κινεζικο μαγαζι για την καλυψη ειδικα για την MEIZU οπως το αναφερω στο προηγουμενο ποστ εχουμε καποια συγκεκριμενα πραγματα που γνωριζουμε ??

Αντιλαμβανομαι τι θες να πεις.

Βεβαια εγω αναφερθηκα κυριως στο after sales κομματι.

Το να ερθει κατι με 5-10 μερες καθυστερηση αν τελικα ολα ειναι οκ δεν με πολυπειραζει, δεν καιγομαι για τον χρονο παραδοσης.

Βεβαια παιζει ρολο στον χρονικο περιορισμο του dispute sto paypal.

Απο την αλλη για αυτο που λες φανταζομαι οτι πριν παραγγλειλεις ρωτησες και σου ειπαν οτι υπαρχει το τηλ και οχι απλα παρηγγειλες βλεποντας απλως το "in stock" στην περιγραφη γιατι αν ειναι ετσι τοτε εισαι κα εσυ κατα καποιο τροπο συμετοχος στην καθυστερηση.

Ευχομαι βεβαια να παραλαβεις συντομα οπως και να εχει και να εισαι απολυτα ευχαριστημενος στο τελος του τουνελ.

Απο την αλλη το να ψαχνουμε εναγωνιως ακρη για να μας το φερουν απο Γαλλια δεν νομιζω οτι κ αυτο ειναι η αρμοζουσα τακτικη.

Αν βεβαια καποιος μπορει ευκολα κ απλα να το κανει , συμφωνω να το κανει.

Γνωμη μου επισης ειναι οτι αν το ΜΧ3 εχει 300 ευρω στην Ιταλια ειναι μεγαλη η διαφορα για ενα χρονο επιπλεον εγγυηση μονο.

Επι της ουσιας για το θεμα του after sales απο Κινεζικο μαγαζι για την καλυψη ειδικα για την MEIZU οπως το αναφερω στο προηγουμενο ποστ εχουμε καποια συγκεκριμενα πραγματα που γνωριζουμε ??

Τώρα να με συγχωρείς αλλά προσπαθείς να ωραιοποιήσεις την επιλογή που έχεις ήδη κάνει, δλδ να παραγγείλεις από Κίνα. Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε δεδομένο οτι έχουμε υπαιτιότητα αν κάποιος γράφει in stock και δε ρωτάμε τάχα να είμαστε 100% σίγουροι.. Ξέρεις κάτι μη με παρεξηγείς και εγώ το ίδιο με σένα έκανα, παραχωρήσεις στα στάνταρ μου. Ως παθών μιλάω.

Και όχι μου έχουνε πεί όλες τις δικαιολογίες περί της καθυστέρησης, το ότι δεν είναι διαθέσιμο δε το έχουνε πεί ακόμα. Συνοψίζοντας μιας και το θέμα έχει πολυσυζητηθεί.. Παραγγέλνεις και δε ξέρεις πότε θα το στείλουνε, αν θα το στείλουνε, αν παραλάβεις αυτό που παρήγγειλες χωρίς ελαττώματα. Τα λεφτά σου και οι άλλες επιλογές σου δεν υφίστανται μέχρι να παραλάβεις, μιας και έχεις ήδη δεσμέυσει ένα ποσό. Στο θέμα εγγύησης είσαι στο έλεος κάποιου μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά απο εσένα.. ακόμα και να σε καλύψουνε, θα πάρει μήνες. Σε θέματα εγγύησης ξέρουμε όλοι πολύ καλά οτι ακόμα και ελληνικά να μιλάει το service ακόμα και να είσαι εκεί ο ίδιος με φυσική παρουσία, αρκετές φορές σε δυσκολεύουν αφάνταστα να βγάλεις άκρη.. φαντάσου ξανά να στο κάνει το ίδιο ο κινέζος. Μιλάμε για άγχος.. σκέψου το καλά λοιπόν.

Κάτι που έχει αρχίσει και με ενοχλεί είναι η ευκολία που μερικοί προτείνουνε κινητά απο Κινέζους μεταπωλητές, λές και αν δε ψωνίσουνε απο εκεί είναι κορόιδα.. λές και είναι το πιό εύκολο πράμα στον κόσμο και όλα θα πάνε ρολόι. Με ξένα κόλυβα κάνω και εγώ κηδεία όμως. Κοινώς αν κάτι πάει στραβά ουδείς απο αυτούς τους καλοθελητές θα σε αποζημιώσει. Θέλω να πιστεύω οτι το φαινόμενο έχει να κάνει με την άγνοια των αναγκών ενός καταναλωτή, δε θέλω να πιστεύω οτι οφείλεται σε δόλο (δωράκια κτλ απο τα κινεζοsite) άποψη που διάβασα πρόσφατα σε άλλο topic για μέλη που πιθανό να έχουν τέτοια δραστηριότητα. Off topic αλλά να συμπληρώσω οτι οσοι πιστεύουν οτι η νούμερο ένα προτεραιότητα ενός καταναλωτή όταν αγοράζει κάτι είναι η τιμή, πλανώνται οικτρά. Μή κρίνετε πάντα απο τον εαυτό σας και τις δικές σας ανάγκες.

Και για να μη παρεξηγηθώ, δεν είμαι κατά των αγορών απο Κίνα. Είμαι υπέρ σε αγορές οικονομικές. Σε κινητά πχ 50-150 ευρώ μιας και απο εκεί και πάνω συνήθως υπάρχουν επιλογές απο Ελλάδα/Ευρώπη που καλύπτουν τις ανάγκες μας κι ας είναι λίγο πιο αργά στα benchmark.. Τώρα αν θές dual sim,2gb ram,αξιοπρεπείς επιδόσεις πχ ναί οκ πάρε με 100+ απο Κίνα μιας και απο Ελλάδα θές τα υπερδιπλάσια χρήματα. Κι αν πάθει κάτι ντάξει δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.. Αλλά να σκάμε 300άρες για κινητό με αμφιλεγόμενο support όσο τέλειο και αν είναι για εμένα είναι άθλημα για πολύ λίγους.

Μπορείς να κάνεις και λίγο υπομονή αν θές να δείς τι θα παιχτεί με την έλευση της Meizu στην Ελλάδα αν δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Η να βρεθεί καμμιά καλή προσφορά απο Ευρώπη, το mx3 παλιώνει και όλο και κάτι καλό θα σκάσει κατά τη γνώμη μου όσον αφορά την τιμή.

Δεν είχα σκοπό να γράψω όλο αυτό το τούβλο :rolleyes: , αλλά βρέθηκε η αφορμή να μοιραστώ τις σκέψεις μου το τελευταίο διάστημα που παρακολουθώ το φόρουμ. Αυτά απο εμένα φιλικά, χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης. Κάθε άποψη σεβαστή! Ευχαριστώ :)

Τα ιδια σχεδον εχω και εγω αναφερει μακροσκελως σε προηγουμενα μου σχολια για το θεμα κινεζικα μαγαζια + εγγυηση.

Αν αντρεξεις στις σχετικες απο κατω απαντησεις μου θα το διαπιστωσεις.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5675080#post5675080

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5676039#post5676039

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5675907#post5675907

Το λεω ξεκαθαρα για ακριβο κινητο ποτε απο Κινα. Μονο για την MEIZU μιλαω για κατι πιο ακριβο αλλα σιγουρα και πιο ποιοτικο. Για αυτο ζηταω πληροφοριες για το αν οντως η ΜΕIZU εχει αλλη πολιτικη κ καλυψη στο θεμα εγγυησης. Αυτην την εντυπωση εχω.

Ισως εγω δεν το εκανα καλα κατανοητο η εσυ το παρερμηνευσες με καθε καλη προθεση.

Τα ιδια λεμε επι της ουσιας.

Απλα ισως εσυ εχεις και λιγο μεγαλυτερη 'θερμοκρασια' εναντιον τους με το οτι εχει ανακυψει προβλημα με την συναλλαγη σου.

Πιθανον να ειχες κ στο μαλο σου οτι ο κινεζος ειναι με νοοτροπια Γερμανου, αλλα δυστυχως δεν ειναι ετσι.

Δυστυχως σε πολλες περιπτωσεις αποδεικνυεται οτι χρειαζονται πιο επιθετικο τροπο αντιμετωπισης. ισως κ ενα refund να επρεπε να τους το ειχες κανει αφου λες οτι εχουν περασει 20+ μερες απο την παραγγελια.

Εγω στο παρελθον εχω παρει 2 lenovo μετριας αξιας μεχρι τωρα ( απο αλλο μαγαζι) και ημουν καθολα ευχαριστημενος και απο συναλλαγη και βγηκαν και απροβληματιστα.

Δεν βλεπω καπου αντιπαραθεση , συμπτωση αποψεων βλεπω σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Edited by Thanos_ATH

αποψη μου για μενα δεν αξιζει να παρει καποιος το mx3 απο το meizu.it ακομα και αν εχει επισημη εγγυηση,γιατι ειναι πολυ μεγαλη η τιμη του.

Προσωπικα θα πηγαινα σε καποιο κινεζικο μαγαζι στα 200 ευρω και βαλε και τελος.

ειδικα για ενα μοντελο που ειναι παλιο.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

αποψη μου για μενα δεν αξιζει να παρει καποιος το mx3 απο το meizu.it ακομα και αν εχει επισημη εγγυηση,γιατι ειναι πολυ μεγαλη η τιμη του.

ακριβως Δημητρη ........

το ιδιο ειπα και εγω πιο πανω κ το κανω copy :

"Γνωμη μου επισης ειναι οτι αν το ΜΧ3 εχει 300 ευρω στην Ιταλια ειναι μεγαλη η διαφορα για ενα χρονο επιπλεον εγγυηση μονο."

Επισης θεωρω ως σχεδον απολυτως σιγουρο οτι κ στην Ελλαδα οταν κ αν ερθει θα εχει τιμη παραπλησια αν οχι μεγαλυτερη απο Ιταλια.

Καπου εχω δει να ανφερεται οτι η ΜΕΙΖU ειναι η μονο σοβαρη εταιρια απο Κινα στο after sales, για αυτο το ψαχνω και σας ρωταω για τυχον εμπειριες και γνωση επι του θεματος.

Τα ιδια σχεδον εχω και εγω αναφερει μακροσκελως σε προηγουμενα μου σχολια για το θεμα κινεζικα μαγαζια + εγγυηση.

Αν αντρεξεις στο τομο με τα μηνυματα μου θα το διαπιστωσεις.

Το λεω ξεκαθαρα για ακριβο κινητο ποτε απο Κινα. Μονο για την MEIZU μιλαω για κατι πιο ακριβο αλλα σιγουρα και πιο ποιοτικο. Για αυτο ζηταω πληροφοριες για το αν οντως η ΜΕIZU εχει αλλη πολιτικη κ καλυψη στο θεμα εγγυησης. Αυτην την εντυπωση εχω.

Ισως εγω δεν το εκανα καλα κατανοητο η εσυ το παρερμηνευσες με καθε καλη προθεση.

Τα ιδια λεμε επι της ουσιας.

Απλα ισως εσυ εχεις και λιγο μεγαλυτερη 'θερμοκρασια' εναντιον τους με το οτι εχει ανακυψει προβλημα με την συναλλαγη σου.

Πιθανον να ειχες κ στο μαλο σου οτι ο κινεζος ειναι με νοοτροπια Γερμανου, αλλα δυστυχως δεν ειναι ετσι.

Δυστυχως σε πολλες περιπτωσεις αποδεικνυεται οτι χρειαζονται πιο επιθετικο τροπο αντιμετωπισης. ισως κ ενα refund να επρεπε να τους το ειχες κανει αφου λες οτι εχουν περασει 20+ μερες απο την παραγγελια.

Εγω στο παρελθον εχω παρει 2 lenovo μετριας αξιας μεχρι τωρα ( απο αλλο μαγαζι) και ημουν καθολα ευχαριστημενος και απο συναλλαγη και βγηκαν και απροβληματιστα.

Δεν βλεπω καπου αντιπαραθεση , συμπτωση αποψεων βλεπω σε πολυ λεγαλο βαθμο.

Χαίρομαι που συμφωνούμε σε αρκετά σημεία. Λόγω και της ενασχόλησης μου με το εμπόριο γενικά (λιανική-χονδρική) για πολλά χρόνια, ήξερα καλά τι παραχωρήσεις έκανα παραγγέλνοντας απο κινέζο μεταπωλητή. Dispute θα είχα κάνει απο την 3ή μέρα.. το έχω αφήσει τόσο γιατί στα 167 ευρώ είναι τιμή που δε παίζει. Πλέον όμως έχω φτάσει στα όρια μου.. αυτό λέω. Να θυμίσω οτι οι τύποι μου ζήτησαν επιπλέον χρήματα γιατί "άλλαξε η τιμή" και μετά το κράξιμο στο τόπικ τους το αναίρεσαν.. Γιαυτό το λόγο πιστεύω δε καίγονται και να μου το στείλουν, μη σου πώ οτι ένα dispute θα τους βόλευε. Πάντως το 2ο μέλος του φόρουμ που το παρήγγειλε σε χαμηλή τιμή του έγινε -τελικά- shipped πρίν κανα δυό μέρες. Θέλω να πιστεύω οτι "αναγκαστικά" θα το στείλουν αυτή τη βδομάδα.. Αν παρέγγελνα σε "νορμάλ" τιμή παίζει να το είχα ήδη στα χέρια μου.

Δε διαφωνώ οτι η εγγύηση της meizu είναι πιθανό καλύτερη απο τους άλλους κινέζους κατασκευαστές και οτι οι συσκευές τους είναι ποιοτικότατες. Με τα ίδια κριτήρια το επέλεξα σε σχέση με ένα mi3 ή nubia z7 mini. Όσο καλή και να είναι όμως πρέπει και ο κινέζος μεταπωλητής να έχει την διάθεση να σε εξυπηρετήσει σε περίπτωση στραβής. Βάλε και τις αναμονές.. Όπως το βλέπω εγώ η αγορά απο Κίνα έχει ΙΣΩΣ ένα χρόνο εγγύηση ενώ η αγορά απο Ελλάδα/Ευρώπη έχει 2 χρόνια.

Θα συμφωνήσω φυσικά με τον pik οτι στα χρήματα που ζητάνε απο Ευρώπη αυτή τη στιγμή για mx3 είναι no deal για μένα.. απλά πολύ ακριβό. Ελπίζω σύντομα αυτό να αλλάξει :)

Χαίρομαι που συμφωνούμε σε αρκετά σημεία. Λόγω και της ενασχόλησης μου με το εμπόριο γενικά (λιανική-χονδρική) για πολλά χρόνια, ήξερα καλά τι παραχωρήσεις έκανα παραγγέλνοντας απο κινέζο μεταπωλητή. Dispute θα είχα κάνει απο την 3ή μέρα.. το έχω αφήσει τόσο γιατί στα 167 ευρώ είναι τιμή που δε παίζει. Πλέον όμως έχω φτάσει στα όρια μου.. αυτό λέω. Να θυμίσω οτι οι τύποι μου ζήτησαν επιπλέον χρήματα γιατί "άλλαξε η τιμή" και μετά το κράξιμο στο τόπικ τους το αναίρεσαν.. Γιαυτό το λόγο πιστεύω δε καίγονται και να μου το στείλουν, μη σου πώ οτι ένα dispute θα τους βόλευε. Πάντως το 2ο μέλος του φόρουμ που το παρήγγειλε σε χαμηλή τιμή του έγινε -τελικά- shipped πρίν κανα δυό μέρες. Θέλω να πιστεύω οτι "αναγκαστικά" θα το στείλουν αυτή τη βδομάδα.. Αν παρέγγελνα σε "νορμάλ" τιμή παίζει να το είχα ήδη στα χέρια μου.

Δε διαφωνώ οτι η εγγύηση της meizu είναι πιθανό καλύτερη απο τους άλλους κινέζους κατασκευαστές και οτι οι συσκευές τους είναι ποιοτικότατες. Με τα ίδια κριτήρια το επέλεξα σε σχέση με ένα mi3 ή nubia z7 mini. Όσο καλή και να είναι όμως πρέπει και ο κινέζος μεταπωλητής να έχει την διάθεση να σε εξυπηρετήσει σε περίπτωση στραβής. Βάλε και τις αναμονές.. Όπως το βλέπω εγώ η αγορά απο Κίνα έχει ΙΣΩΣ ένα χρόνο εγγύηση ενώ η αγορά απο Ελλάδα/Ευρώπη έχει 2 χρόνια.

Θα συμφωνήσω φυσικά με τον pik οτι στα χρήματα που ζητάνε απο Ευρώπη αυτή τη στιγμή για mx3 είναι no deal για μένα.. απλά πολύ ακριβό. Ελπίζω σύντομα αυτό να αλλάξει :)

Εδω μου τα χαλας ομως φιλτατε γιατι δεν ηξερα ολο αυτο το στορυ και την σχετικη διαπλοκη του.

Με λιγα λογια λες οτι εσυ πας να κανεις λαμογια στον κινεζο !! Δλδ να του την φερεις επειδη ειχε κανει καποια στιγμη λαθος στην τιμη που το ειχε ανεβασει. Αμα το δουμε κ αυτο θα εχουμε να το λεμε !! :)

Του λες με λιγα λογια εγω σε επιασα κοροιδο και οτι τα λαθη πληρωνονται !!

Και τωρα περιμενεις και απαιτεις ο Κινεζος να σε σεβαστει ?? !!!

Και μαλιστα βγαζεις και τοσο αρνητικη διαθεση για αυτους που δεν σε εξυπηρετουν ταχιστα !!

Αν ησουν εσυ σατη θεση αυτου με τα 10$ μεροκαματο που εκανε το λαθος στην τιμη κ πιθανον τα βαζει τωρα απο την τσεπη του θα σου ηταν ωραιο?

Και επιπλεον το ειδες ως αξιολογο για 30-40 ευρω να στεισεις ολοκληρο πανυγηρι και αλησβερησι ,,,, σου πα - μου πες, γιατι οχι, τι και πως,,,,, και να τρως μερες και ωρες απο τον πολυτιμο χρονο σου και να χαλας την διαθεση σου

Εσυ βεβαια ξερεις καλυτερα αν αυτο ειναι κατι που σου ειναι αυχαριστο στην τελικη.

Βεβαια για μενα αυτος φταιει που δεν σου εμβασε τα λεφτα πισω με την μια χωρις να σου πει κουβεντα και να ακυρωσει την παραγγελια.

Γν ωμη μου λοιπον ειναι οτι τωρα θα σε τρεχει για καιρο ακομα στην αναμονη και πιθανοτερο στο τελος του χρονικου οριζοντα που εχει θα σου στειλει τα λεφτα πισω,,,,,, αυτα που τωρα τα χρησιμοποιει για την αναπτυξη της εταιριας του.

Αλλα μαλλον ειναι πιο εμπειρος και μαγκας και θα το κανει οποτε θελησει.

Αρα το οτι δεν ζητας τα λεφτα πισω ειναι δικη σου επιλογη γιατι ετσι σε βολευει κ οχι γιατι σε κακομεταχειριστηκαν.

Γνωμη μου ειναι οτι επραξες λαθος και το λαθη συνηθως πληρωνονται ειτε νωρις (τωρα), ειτε αργοτερα (αν χρειαστεις κατι).

Χωρις να θεωρηθει προτροπη γνωμη μου ειναι παρε τα λεφτα πισω οσο ειναι καιρος γιατι στη τελικη θα σου στειελει κανενα απο αυτα που πουλανε στα πανυγηρια για να παιζουν τα παιδακια που ειναι με αυτοκολλητο επανω αντι για οθονη.

Δεν ειναι η περιπτωση σου ενδεικτικη για αυτο που αναφερομαι εγω στο θεμα της αξιοπιστιας των κινεζικων καταστηματων και της μετεπειτα εγγυησης .

Συγκεκριμενα εγω εδω μιλαω κ ζηταω info για το after sales της meizu αλλα με βαση την ορθη συναλλαγη κ τους προσηκοντες ορους κ προυποθεσεις.

Εδω μου τα χαλας ομως φιλτατε γιατι δεν ηξερα ολο αυτο το στορυ και την σχετικη διαπλοκη του.

Με λιγα λογια λες οτι εσυ πας να κανεις λαμογια στον κινεζο !! Δλδ να του την φερεις επειδη ειχε κανει καποια στιγμη λαθος στην τιμη που το ειχε ανεβασει. Αμα το δουμε κ αυτο θα εχουμε να το λεμε !! :)

Του λες με λιγα λογια εγω σε επιασα κοροιδο και οτι τα λαθη πληρωνονται !!

Και τωρα περιμενεις και απαιτεις ο Κινεζος να σε σεβαστει ?? !!!

Και μαλιστα βγαζεις και τοσο αρνητικη διαθεση για αυτους που δεν σε εξυπηρετουν ταχιστα !!

Αν ησουν εσυ σατη θεση αυτου με τα 10$ μεροκαματο που εκανε το λαθος στην τιμη κ πιθανον τα βαζει τωρα απο την τσεπη του θα σου ηταν ωραιο?

Και επιπλεον το ειδες ως αξιολογο για 30-40 ευρω να στεισεις ολοκληρο πανυγηρι και αλησβερησι ,,,, σου πα - μου πες, γιατι οχι, τι και πως,,,,, και να τρως μερες και ωρες απο τον πολυτιμο χρονο σου και να χαλας την διαθεση σου

Εσυ βεβαια ξερεις καλυτερα αν αυτο ειναι κατι που σου ειναι αυχαριστο στην τελικη.

Βεβαια για μενα αυτος φταιει που δεν σου εμβασε τα λεφτα πισω με την μια χωρις να σου πει κουβεντα και να ακυρωσει την παραγγελια.

Γν ωμη μου λοιπον ειναι οτι τωρα θα σε τρεχει για καιρο ακομα στην αναμονη και πιθανοτερο στο τελος του χρονικου οριζοντα που εχει θα σου στειλει τα λεφτα πισω,,,,,, αυτα που τωρα τα χρησιμοποιει για την αναπτυξη της εταιριας του.

Αλλα μαλλον ειναι πιο εμπειρος και μαγκας και θα το κανει οποτε θελησει.

Αρα το οτι δεν ζητας τα λεφτα πισω ειναι δικη σου επιλογη γιατι ετσι σε βολευει κ οχι γιατι σε κακομεταχειριστηκαν.

Γνωμη μου ειναι οτι επραξες λαθος και το λαθη συνηθως πληρωνονται ειτε νωρις (τωρα), ειτε αργοτερα (αν χρειαστεις κατι).

Χωρις να θεωρηθει προτροπη γνωμη μου ειναι παρε τα λεφτα πισω οσο ειναι καιρος γιατι στη τελικη θα σου στειελει κανενα απο αυτα που πουλανε στα πανυγηρια για να παιζουν τα παιδακια που ειναι με αυτοκολλητο επανω αντι για οθονη.

Δεν ειναι η περιπτωση σου ενδεικτικη για αυτο που αναφερομαι εγω στο θεμα της αξιοπιστιας των κινεζικων καταστηματων και της μετεπειτα εγγυησης .

Συγκεκριμενα εγω εδω μιλαω κ ζηταω info για το after sales της meizu αλλα με βαση την ορθη συναλλαγη κ τους προσηκοντες ορους κ προυποθεσεις.

Lol καλά το πήγαινες αλλά τελικά αποκαλύφθηκες. Λαμογιά στον Κινέζο? Ο Κινέζος μια χαρά ήξερε τι έκανε όταν έβαζε τιμή κράχτη για 2 μέρες. Παίρνει τα ωράια μας λεφτάκια και μετά ζητάει και απο επάνω επιπλέον και όποιο κορόιδο πιάσει. Όσο καθυστερεί να εκτελεστεί μια παραγγελία αυτός κερδίζει στο χρηματο-οικονομικό μιας και τα λεφτά μας μιας χαρά τα εκμεταλεύεται κατα βούληση. Αρνητική διάθεση φυσικά και θα βγάλω μιας και κάθε μέρα μου λένε ψέμματα και μόνο σε σοβαρό μαγαζί δε παραπέμπει η στάση τους. Καλά αυτο το 10$ και οτι τα βάζει απο την τσέπη του, no comment.. δάκρυσα :lol:

Δεν έχει να κάνει με τα 30-40 ευρώ. Αν ήξερα αγαπητέ οτι θα πάει τόσες μέρες θα την είχα ακυρώσει. Δε μπορείς να το ξέρεις όμως όταν κάθε μερά σου λένε ψέμματα οτι θα το στείλουνε. Και η διαδικασία dispute μέσω paypal έχει και αυτή μια διαδικασία που θα φάει κάποιες μέρες άρα ελπίζεις να στο στείλουνε παρά να κάνεις dispute.

Ναι οκ. Άκου τι λές "Βεβαια για μενα αυτος φταιει που δεν σου εμβασε τα λεφτα πισω με την μια χωρις να σου πει κουβεντα και να ακυρωσει την παραγγελια." . Αυτά είναι! Θα στήσω και εγώ τέτοιο μαγαζί. Θα σου παίρνω τα φράγκα, θα τα παίζω πχ στο στοίχημα ή στο χρηματιστήριο και θα τα επιστρέφω όποτε θέλω και όποτε μου πεί το paypal. Ποιός σου είπε εσένα οτι έτσι λειτουργεί το εμπόριο? Οτι το μαγαζί κάνει οτι γουστάρει? Ναι έμπειρος και μάγκας είναι γιατί έχει καταφέρει να παρέχει χάλια εξυπηρέτηση και ένας άγνωστος σε αυτόν έλληνας μερικές χιλιάδες χλμ μακρυά κάθεται και τον δικαιολογεί :lol: και τα θεωρεί όλα αυτά φυσιολογικά. Α και άσε τη γνώμη σου για τον εαυτό σου για το τι θα κάνει.. 2 κινητά παραγγείλαμε σε αυτή την τιμή, το ένα το έστειλε λέμε, ΟΕΟ. Εδώ καλά καλά δε ξέρουμε στα σίγουρα οτι η καθυστέρηση οφείλεται στην χαμηλή τιμή, υποθέσεις κάνουμε.

Ναι με βολέυει απίστευτα να κάνω πάλι μέρες να πάρω πίσω τα λεφτά μου, να βρώ άλλο κινέζο, να κάνω άλλη παραγγελία, να περιμένω κτλ κτλ. Αν στείλει μούφα όπως λές απλά θα επιβεβαιώσει αυτά που λέμε περί κινέζικων μεταπωλητών. Λάθος είναι που ανοίγω διάλογο μαζί σου μιας και η αντίληψη μας είναι επιεικώς.. διαφορετική! Εσύ κάτσε να τον υποστηρίζεις.. το φτωχό Κινέζο με τα 10$ μεροκάματο, που λέει μια τιμή και μετά την αναιρεί, που αργεί και ψεύδεται κάθε μέρα, που αν στείλει πέτρες θα σου φανεί νορμάλ :).

Πάλι λάθος.. μια χαρά ενδεικτική είναι η περίπτωση μου. Αλλιώς όποτε κάποιος ψωνίζει απο Κινέζο επειδή έχει πιο χαμηλή τιμή απο τον ανταγωνισμό του, τότε θεωρείς μια χαρά σωστό να τον εξαπατούν. Άσε τη meizu την εγγύηση της και τις ορθές συναλλάγες :lol:, α! και τους προσηκοντες ορους κ προυποθεσεις :rotfl:. Είτε πάρεις το meizu απο τον Κινέζο στα 150 είτε στα 250 το τι εγγύηση σου παρέχει είναι στην διακριτική του ευχέρια.

ΑΜΗΝ !

ps. Επειδή το πάς σε flame και επειδή δουλεύουμε κιόλας και δεν έχουμε χρόνο να γράφουμε μακρυνάρια σε φόρουμ κάνε μου σε παρακαλώ τη χάρη και μην μου απαντήσεις. Καταλάβα τι εννοείς και συμφωνούμε οτι διαφωνούμε. Καλές αγορές. Ευχαριστώ :)

• Administrators
Οι off topic συζητήσεις και ειδικά αυτές που άρχισαν να μετατρέπονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, απομακρύνθηκαν γιατί δεν ενδιαφέρουν κανέναν που θέλει να βρει πληροφορίες για τη συσκευή του τίτλου. Όποιος θέλει να συζητήσει για αγορές από Κίνα (ή όχι) υπάρχει σχετικό θέμα. Εδώ συζητάμε για το MX3 και μόνο...

Modpic.gif

Συμφωνω, αν ειναι να δωσει κανεις τοσα μπορει να παει με λιγα ακομα στο mx4. Αρα θα ελεγα οι επιλογες, απο οσα ξερω τουλαχιστον, περιοριζονται σε 2:

α) απο Γαλλια το 64αρι (αυτο θα διαλεγα εγω)

β) απο αξιοπιστο κινεζομαγαζο το 32αρι γυρω στα 230-240 νομιζω οτι εχει τωρα.

τωρα αν υπαρχει κατι καλυτερο δεν γνωριζω, επισης μπορει ξαφνικα να βγει καμμια προσφορα οπως του Coolicool (που μαλλον λαθος ηταν) .

Η συσκευη ειναι σε πολυ ωριμο σταδιο πλεον, οτι προβλημα ηταν να βγαλει το εβγαλε στις πρωτες παρτιδες (νομιζω κανενα σοβαρο, ειδικα σε hardware). Απο την στιγμη που θα το παρει καποιος εχει 15 μερες περιπου μεχρι να ληξει το περιθωριο του paypal για να διαπιστωσει αν ειναι ελαττωματικο, απο εκει και περα ισχυει κανονικα η εγγυηση με την γνωστη καθυστερηση. Δεν χρειαζεται να το κουραζουμε αλλο. 2 μηνες τωρα δεν εχει κανει κιχ και δεν νομιζω οτι θα απογοητευσει καποιον εκτος ισως αν προερχεται απο πανακριβες συσκευες.

• 2 weeks later...