Jump to content

Meizu MX3


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδες απο καμερα τη λεει,γιατι ειμαι αναμεσα σε αυτο και στο xiaomi mi3!

 

Δες λίγο το ποστ #81 αυτού του νήματος φίλε μου. Το έγραψε ο φίλος antdel_

Θα σε διαφωτίσει πιστεύω.

Π.Α.Ο.Κ. 1926
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 360
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δες λίγο το ποστ #81 αυτού του νήματος φίλε μου. Το έγραψε ο φίλος antdel_

Θα σε διαφωτίσει πιστεύω.

Εχω χασει τη μπαλα φιλε μου!!!Να παω στα 8mp του mx3 ή να παω στα 13mp xiaomi mi3??

Link to comment
Share on other sites

Εχω χασει τη μπαλα φιλε μου!!!Να παω στα 8mp του mx3 ή να παω στα 13mp xiaomi mi3??

 

Πιστεύω πως ο πιο κατάλληλος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι ο φίλος antdel_ :rolleyes:

Π.Α.Ο.Κ. 1926
Link to comment
Share on other sites

Εχω χασει τη μπαλα φιλε μου!!!Να παω στα 8mp του mx3 ή να παω στα 13mp xiaomi mi3??

 

Στο νημα του mx3 μην περιμενεις και την απολυτη αντικειμενικοτητα...γενικα εδω δεν ισχυει η φραση κλισε "παρε με κλειστα ματια xia..mi" :)

 

Στο θεμα μας... καταρχην μην συγχεουμε την ποιοτητα εικονας με τον αριθμο των megapixel (γενικα).

 

Επισης εχουν αναφερθει πολλακις ηδη τα υπερ και κατα των 2 και ποιες οι τεχνικες διαφορες τους στο θεμα της καμερας. Δεν εχω στα χερια μου το mi3 για να σου πω με αξιοπιστια ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο στην πραξη σε αυτον τον τομεα, εγω ειμαι πολυ ικανοποιημενος παντως και απο οσα reviews εχω δει πολλοι(οχι ολοι) εχουν την ιδια αποψη. Εχω καλη φωτογραφικη για ιδιαιτερες και δυσκολες καταστασεις αλλα σε ολα τα υπολοιπα με καλυπτει. Δεν το πηρα για την καμερα αλλα με εξεπληξε...δες τα δειγματα στο dropbox σε φουλ αναλυση απο προηγουμενο ποστ για να κρινεις αν σου κανει.

Link to comment
Share on other sites

αν η camera είναι σαν την camera toυ iphone 5/6 που και εκείνη είναι 8 MP,τώρα τι διαφορετικά χαρακτηριστικά θα έχουν μεταξύ τους δεν ξέρω.. τότε η camera του mx3 θα είναι μια χαρα
Link to comment
Share on other sites

Οτιδηποτε πανω απο 4mp ειναι μια χαρα, μπορει στο ζουμ να χανει αν καποιος θελει να τυπωνει αφισες αλλα εν τελει η ποιοτητα εικονας ειναι που μετραει(εστιαση, bokeh, ισορροπια λευκου, δυναμικο ευρος, αποδοση χρωματων, απουσια θορυβου και αρτιφακτς) . Μια καλη olympus compact δεκαετιας ενος φιλου με 4+ mp βγαζει νυχτερινες που δεν μπορει να βγαλει σχεδον κανενα κινητο.

 

Τωρα η καμερα του mx3 φαινεται optimized για κοντινες και εξ επαφης(μακρο) που δινουν δυνατοτητες για δημιουργικη φωτογραφια και πραγματικα ειναι πολυ καλη για κινητο και ειδικα αυτης της κατηγοριας. Σε landscape φωτογραφιες τοπιου απεικονιζει ωραια τα χρωματα ομως αν ζουμαρει καποιος αρκετα θα φανει η αναλυση των 8mp, κατι που ομως αφορα περισσοτερο τους pixel hunters. Το δυναμικο ευρος ειναι επισης καλο. Καποιες φορες στον ουρανο στα ακρα του καδρου εχει λιγο luminance noise αλλα τιποτα τραγικο. Οποιος θελει με 1 κλικ σε οποιοδηποτε καλο προγραμμα το εξαλειφει σχεδον τελειως.

 

Και με την ευκαιρια φωτο της συσκευης μεσα-εξω:

https://www.dropbox.com/sh/wd5tq4q4ohp06n4/AACO906R9DRzAI9OeGV3fkp1a?dl=0

 

μερικες νεες φωτο(ισως 2-3 να τις εχω ξαναποσταρει). Οι νυχτερινες ειναι βιαστικες, μπορει να βγαλει καλυτερα. Η 135509.jpg και 135520.jpg ειναι απλη και hdr αντιστοιχα.

https://www.dropbox.com/sh/9e0tz51pp0ko4fg/AABGnqb5_688X9t8cayzwdPja?dl=0

 

λιγα δοκιμαστικα βιντεο ( εδω να πω οτι στο firmware που εχω 3.5.2 ισως καποιες φορες φαινεται να σκαλωνει για λιγο, ομως ειναι καθαρα θεμα εκδοσης οπως εχει αναφερθει σε φορουμ). https://www.dropbox.com/sh/939eg41wuwgmdsa/AAC74Bx2lQTC4Kns4Eyt5usla?dl=0

 

Δεν χρειαζεται φυσικα να πω οτι πρεπει να κατεβει το πηγαιο αρχειο για να κρινουμε ποιοτητα...

 

p. s. : και χειροτερη καμερα να ειχε παλι σαν συσκευη αξιζει. καλη παραλαβη (ελπιζω) στα παιδια που παρηγγειλαν απο το "κατεργαρικο" σε αυτην την περιπτωση coolicool.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως στα σημεία που κάνει focus φαίνεται πολύ καθαρά.. αλλά εκεί που δεν κάνει είναι κάπως θολά..

 

Μα...φυσικα και ετσι πρεπει να ειναι στις πολυ κοντινες και στις μακρο! αυτο σημαινει ρηχο βαθος πεδιου και το θελουμε σφοδρα να υπαρχει(στις κοντινες εννοειται) και δειχνει καλα οπτικα. Αν δεν το θελει καποιος απλα εστιαζει λιγο μακρυτερα. Απομονωνεις ετσι το σημειο που θελεις να εστιασεις απο το υπολοιπο καδρο. Οσο πιο λειο το θαμπωμα τοσο το καλυτερο. Ριξε μια ματια στα αρθρα:

 

http://photographylife.com/what-is-bokeh

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Bokeh

Link to comment
Share on other sites

Κανοντας μια βολτα στην κοινοτητα της meizu (bbs.meizu.cn) ειδα μερικες καλες φωτο και δινω τα λινκς ετσι για να δουμε τι μπορει να κανει η 8αρα καμερα...φυσικα στα χερια καποιου που ξερει να βγαζει. Πολυ λιγες απο αυτες ειναι επεξεργασμενες.

 

νυχτερινες προφανως με χρηση μινι τριποδου

http://bbs.meizu.cn/thread-5269201-1-1.html

 

παραλια, πανοραμα, landscape, διαφορες

http://bbs.meizu.cn/thread-5151478-1-1.html

http://bbs.meizu.cn/thread-4879258-1-1.html

http://bbs.meizu.cn/thread-5170266-1-1.html

http://bbs.meizu.cn/thread-5082174-1-1.html

 

μακρο

http://bbs.meizu.cn/thread-4702039-1-1.html

 

εχει απειρες φωτογραφιες αλλα νομιζω αρκουν αυτες...

Link to comment
Share on other sites

φαίνονται όντως αρκετά καλές φωτογραφίες.. και αφού έχει και 2άρα μπροστά για βίντεο κλήσεις κλπ.. είναι μια χαρά..

 

antdel_ εσύ όταν το πήρες είχες ζητήσει να το ανοίξουν από εκεί και να δουν αν λειτουργεί κανονικά? και αν ναι, πιστεύεις πως είναι απαραίτητο αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Το meizu mx3 δουλεύει απροβλημάτιστα εξ'αρχής ή χρειάζεται να πειράξεις κάτι είτε απευθείας από το κινητό είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ?

 

Επίσης, γνωρίζουμε αν θα πάρει flyme 4 os με σιγουριά ?

Link to comment
Share on other sites

Η καμερα ειναι εξαιρετικη για μενα, μονο που λειπει απο την στοκ εφαρμογη η δυνατοτητα ρυθμισης γρηγορου κλειστρου(εχει αργου ομως) . Εχει και "lytro effect" (επιλογη light source) οπου μπορεις να κανεις εκ των υστερων focus... software τρυκ βεβαια! Τωρα αν καποιος την συγκρινει με ip5s, ip6 ή και τις νεες ναυαρχιδες του 2014 μπορει (δεν ξερω) να χανει αλλα ειναι και πολυ φθηνοτερο πλεον, vfm θα ελεγα.

 

Για τον ελεγχο παντα το ζηταω, ασχετα αν θα το κανουν root ή οχι, γιατι μία στο εκατομμυριο να ερθει doa ή γρατζουνισμενο το ξενερωμα και την αναμονη μεχρι να γυρισει και να ερθει αλλο δεν την αντεχω... μαλιστα μια φορα προτιμησα να κρατησω τελικα τηλεφωνο που ειχε σημαδι στην πλατη για αυτο τον λογο.

 

Φυσικα καποια (κ@λομαγαζα) πονταρουν σε αυτο και κουτοπονηρα μπορει να ξαναστελνουν, επαναλαμβανομενα, ελαττωματικα κομματια μεχρι που καποιος δυσμοιρος να τα κρατησει...δες προσφατα περιστατικα στο νημα φθηνα κινεζικα μαγαζια.

Link to comment
Share on other sites

καλά ότι είναι vfm δεν το συζητώ, όταν γνωστές ναυαρχίδες, είναι πανάκριβες..

 

Η camera σίγουρα με διάφορα tricks και software κλπ θα μπορείς να βγάλεις αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες..

 

όσον αφορά σχειτικά με το flyme? γιατί νομίζω το ποσταρα την ώρα που έγραφες το ποστ σου και ίσως να μην το είδες :D

Link to comment
Share on other sites

και η στοκ εφαρμογη μια χαρα ειναι...

 

Οταν ερθει χρειαζεται:

 

1. αλλαγη γλωσσας (κινεζικα σε αγγλικα) με κλικ στο γραναζι > υδρογειος(αριστερα κατω) > δεξια πανω αναδυομενη λιστα

 

2. εγκατασταση playstore απο app center (απλα γραφεις google play store στο search). google services και maps εχει ηδη, μονο που χρειαζεται ρυθμιση η τοποθεσια.

 

3. εγκατασταση πληκτρολογιου με Ελληνικα (πχ swiftkey)

 

4. αφαιρεση κινεζοεφαρμογων (οχι ομως το app center) με συρσιμο του εικονιδιου στο κατω μερος της οθονης (uninstall)

 

αυτα μπορει να τα κανει και το καταστημα αν το ζητησεις.

 

προαιρετικα root, δεν ειναι απαραιτητο ομως(για το πως γινεται δες προηγουμενο ποστ) . Με root δεν θα κανει update αυτοματα, θα λαμβανει ομως ειδοποιησεις για νεες stable εκδοσεις. Χειροκινητα οι αναβαθμισεις ειναι παιχνιδακι βεβαια.

 

επισης καλο ειναι να γινει λογαριασμος στο flyme.cn (χρειαζεται απο οτι καταλαβα για τις ενημερωσεις νεων εκδοσεων) μεσα απο τις ρυθμισεις.

 

ολα αυτα 5 λεπτα...

 

Για flyme 4 ειναι επισημα ανακοινωμενο για νοεμβριο το αργοτερο δεκεμβριο. Θα παρει και flyme 5 ισως και 6 στο μελλον αν δουμε οτι το mx2 θα παρει και αυτο το flyme 4 οπως ανακοινωθηκε. Μαζι με το flyme4 θα ερθουν και τα Ελληνικα εκτος συγκλονιστικου απροοπτου...

 

Για θηκες που ειχες ρωτησει εχω βρει αρκετες και καλες (θα ανεβασω link) αλλα περιμενω μπας και βγαλουν καπακι σε στυλ mx4.

 

p. s: μαλλον πρεπει να κανω ολοκληρωμενο οδηγο

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω ομως να μην με κυνηγατε αργοτερα αν δεν μεινετε ικανοποιημενοι :)

 

Οπως εχω πει δινω μεγαλο βαρος στο design και στο aspect ratio, ολα τα αλλα λιγο με ενδιαφερουν..

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να σαι καλά που μας βοηθάς.. το εκτιμούμε πολύ.. Και ακόμα και να μην μείνουμε ικανοποιημένοι σίγουρα ο τελευταίος που θα φταίει θα είσαι εσύ :P εξάλου οτι κάνουμε δικές μας επιλογές είναι!!

 

Επίσης νομίζω πως όσοι αγοράσαμε το meizu δεν δίνουμε τόσο βάση στα specs, που στην πράξη δεν καταλαβαίνεις διαφορές..

Πάντως μ'αρεσει το ότι η meizu έχει πολιτική apple και βγάζει ένα κινητό κάθε φορά.. Αυτό μου δίνει την αίσθηση ότι έχει αφιερώσει όλο τον χρόνο, έρευνα, κόπο κλπ πάνω σε ένα μοντέλο μόνο.. οπότε θέλω να πιστεύω πως ποιοτικά θα είναι αρκετά καλό, άσχετα αν έχει το καλύτερο hardware ή όχι, ελπίζω να τα έχουν συνδιάσει καλά και να μην είναι προχειροδουλειά.. να είναι απροβλημάτιστο δηλαδή, τουλάχιστον στην βασική χρήση του κινητού..

 

Από ομορφιά design κλπ ναι είναι φοβερό.. σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα κινητά..

 

Και επίσης μ'αρέσει που και στην υποστήριξη έχουν παρόμια πολιτική με την apple, όπως βλέπω flyme 4 os θα πάρει μέχρι και το meizu mx2.. οπότε για θέμα updates για 2 χρόνια ακόμα πιστεύω το mx3 θα παίρνει.. που σίγουρα μέχρι τότε το flyme θα έχει βελτιωθεί πολύ περισσότερο..

 

Θα ήταν κάλο πάντως να μαζεύαμε τα καλύτερα accessories για το κινητό για να δούμε τι θα πάρουμε και εμείς οι καινούργιοι.. (handsfree, θήκες, otg cable, αν χρειάζεται tempered glass ή όχι κλπ κλπ)..

Link to comment
Share on other sites

 

το θεμα είναι να πωλείται σε προσιτη τιμη

και

να υποστηριζει ελληνικα

Link to comment
Share on other sites

το θεμα είναι να πωλείται σε προσιτη τιμη

και

να υποστηριζει ελληνικα

 

Για τα ελληνικα ειναι πλεον θεμα εβδομαδων, η τιμη ειναι το μεγαλο ζητημα...για αυτους που ψωνιζουν απο το ραφι δεν θα υπαρχει διλλημα ουτως ή αλλως αλλα για τους υπολοιπους σαν και εμας εδω προβλεπω οτι θα προκυψει το εξης:

 

mx3 16gb απο ελλαδα με 2 χρονια εγγυηση ή mx4 32gb απο κινα/ευρωπη? αναμενομενη η απαντηση...

 

θα ηθελα να δω πως θα το πλασαρουν (και αν) στην αγορα και ευχομαι να διαψευστω ως προς την τιμη...

Link to comment
Share on other sites

Για τα ελληνικα ειναι πλεον θεμα εβδομαδων, η τιμη ειναι το μεγαλο ζητημα...για αυτους που ψωνιζουν απο το ραφι δεν θα υπαρχει διλλημα ουτως ή αλλως αλλα για τους υπολοιπους σαν και εμας εδω προβλεπω οτι θα προκυψει το εξης:

 

mx3 16gb απο ελλαδα με 2 χρονια εγγυηση ή mx4 32gb απο κινα/ευρωπη? αναμενομενη η απαντηση...

 

θα ηθελα να δω πως θα το πλασαρουν (και αν) στην αγορα και ευχομαι να διαψευστω ως προς την τιμη...

 

Εγώ έχω μεγάλη απορία πώς θα πλασαριστεί γενικά η meizu στην Ευρώπη με τόσο μικρή γκάμα σε κινητά.(κάτι για μένα καλό!)

Νομίζω μόνο η apple αν δε κάνω λάθος έχει ανάλογη πολιτική σε πλήθος συσκευών..

Link to comment
Share on other sites

Πόσο κοστίζει - κατά τη γνώμη σου - ενας χρονος επιπλέον εγγύηση, άμεση αγορά χωρίς αναμονή και default ελληνικό μενού;
Link to comment
Share on other sites

Πόσο κοστίζει - κατά τη γνώμη σου - ενας χρονος επιπλέον εγγύηση, άμεση αγορά χωρίς αναμονή και default ελληνικό μενού;

 

Νομίζω οτι θα παίξει 249-299. Ανάλογα και πώς θα λανσαριστεί.. Με δασμούς και φπα όπως και να το κάνουμε vfm δύσκολα να είναι...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...