Jump to content

Sony Xperia Z Ultra


vezyro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα :) έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το θέμα και αν είναι εύκολο παιδιά να δίνεται και λινκ ώστε να είναι λίγο πιο εύκολο και για όσους δεν έχουν την εμπειρία όπως η αφεντια μου :rolleyes: Ευχαριστώ.

 

 

Καλημέρα άρχοντα. Που κολλάς αν είσαι Root και έχει και recovery το wipe πριν και μετά το φλασαρισμα είναι παιχνιδάκι.. αρχικά μπες σε recovery … κανε backup.. με το που τελειώσει πήγαινε στο Wipe κάνε Wipe.. ούτε 3 δευτερόλεπτα δεν διαρκεί το Wipe.. μετά πήγαινε στο Install … βρες την SdCard … και πήγαινε κάτω κάτω εκεί που είναι το αρχείο flashable-prerooted-signed.. κάνε install το αρχείο .. περιμένεις κανα 4λεπτο μέχρι να τελειώσει… μετά ξανά πας στην αρχική με το βελάκι … κάνε ξανά Wipe… Και τέλος ..πατα στο reboot … και σου βγάζει το τι θες να κανεις … κάνε reboot system.. θα ανάψει αμέσως αλλά το μενού γλώσσας θα σου εμφανιστεί σε κάνα 10λεπτο … αυτό είναι ολο

 

http://oi65.tinypic.com/2v9u789.jpg

 

http://oi68.tinypic.com/6h85sl.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ βρε ennio για την απάντηση και τον κόπο σου :) κομματάκι δύσκολα αυτά για εμένα :O ρουτ δεν είμαι, αντε κάνα kingroot, μέχρι εκεί :rolleyes:

 

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

     Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

          Samsung Galaxy buds live white. 

 

hqdefault.jpg

Link to comment
Share on other sites

@ennio Καλημέρα

¨Ειμαι πολύ χαρούμενος που φάσαρες τη ρομ και επιβαιβέωσες ότι είναι απροβλημάτιστη και "τούμπανο" τα καλούδια της. Τώρα οι πιο διστακτικοί θα φλασάρουν και εκείνη. Σχετικά με τις ρυθμίσεις του Viper4A μην επμιστευεσαι κανέναν παρά μόνο τα αυτιά σου διότι ο καθένας έχει διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική ψυχοαακουστική αντίληψη. Παρόλο τον πρόλογο θα σας δώσω ρυθμίσεις που ταιριάζουν στο 90% των περιπτώσεων και τις έχω δοκιμάσει και με τα 5 ακουστικά μου και στο αυτοκίνητο και πουθενά αλλού. Ναι μεν έχω συνδέσει το ULTRA στον ενισχυτή του σπιτιού αλλά δεν έχω κάνει optimazation για τον ενισχυτή. Ακόμα όμως και έτι παίζει απείρως καλύτερα.

Πάμε λοιπόν:

  • MASTER POWER: ENABLED τσεκαρισμένο. Αν το ξετσεκάρετε απλά απενεργοποιείτε το VIPER4Android.
  • FORCE ENABLED V4A: Δεν το επιλέγετε. Αυτό είναι για ρομ που έχουν πρόβλημα με την εφαρμογή για διάφορου λόγους π.χ. βιβλιοθήκες με conflicts. Η συσκεκριμμένη ρομ είναι πολύ προσεγμένη διότι είμαι ψυχάκιας και έχω κάνει ότι έπρεπε για να μην χρειάζεται Force enabled που δεν το εμπιστεύομαι!
  • PLAYBACK GAIN CONTROL:ENABLED
  • SELECT EFFECT STRENGTH :MODERATE
  • MAX GAIN 9X
  • MAX OUTPUT:-1.9 db (Αυτές οι 4 ρυθμίσεις πρακτικά κάνουν το κινητό να ακυρώνει τον περιορισμό της Sony που έχει βάλει την ένταση του ενυσχιτή του τηλεφώνου να περιρίζεται από ένα script. Με λίγα λόγια να τω γραψω λαϊκά θα δυναμώσει η "φωνή" του τηλεφώνου. Αν έχετε πολύ ευαίσθητα (sensitivity) ακουστικά αφήστε το στο 5Χ. Η ρυθμιση MAX Output αημαίνει ότι ακόμα και αν έχουμε δυναμώσει παραπάνω τη "φωνή" και με κάθε κλικ στο πάτημα της ένατσης της φωνής θα κούμε πολύ πιο δυνατά η τελική στάθμη της φωνής ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ξεπεράσει το -1.9 db για να μην επέλθει κώφωση.
  • Αν θέλετε να κάνετε μικρομετρική ρύθμιση στην ένταση της φωνής κατεβάστε το module Volume Steps+ από το Xposed Repository.
  • VIPER DDC: Aν βρεις τα ακουστικά σου (Listening Device) να τo επιλέξεις! Αν δεν τα βρεις τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα DDC που ξέρεις ότι το συγκεκριμμένο ακουστικό που ισοσταθμίζει έχει παρόμοια τονική ισοροπία με τα δικά σου ακουστικά. (Φέξε μου και γλύστρισα το λένε στο χωριό μου...:lol:) Ισοσταθμίζει τα ακουστικά για να παίζουν με ήχο αναφοράς! Συνεχώς κυκλοφορούν στο internet νέα DDC οπότε υπάρχει ελπίδα να καλύψει και το δικό σας ακουστικό. Αν κατεβάεστε DDC αρχείο πρέπει να το ρίξετε στο φάκελο με τα DDC αρχεία. Ποιος είναι αυτός ο φάκελος θα σας το πει ο καλός σας φίλος το Google :p
  • Spectrum Extension :Αν ακούτε αρχεία με συμπίεση 320 Kbps ή αρχεία loosless π.χ. Flac, Apple Losseless κ.τ.λ. MHN το ενεργοπιείται. Διαφορετικά ενεργοποιείσται το . Αυτό που κάνει είναι να υπερσταθμίζει τις υψηλές συχνότητες που αποκόπτονται κατά την συμπίεση ενός αρχείου (τραγουδιού). Εγώ ακούω στα 320 Kbps οπότε δεν το ενεργοποιώ.
  • Firequalizer enabled: Για τα γούστα μου έχω βρει το Acoustic Preset το πιο ορθολογιστικό. Γενικά δεν μου αρέσουν τα τεχνουργήματα - τερατουργήματα στη μουσική αναπαραγωγή και δεν εντυπωσιάζομαι με άχρηστα db π.χ. τα αυτοκίνητα των πιτσιρικάδων που ακούν hip - hop . ΠΟΛΛΑ db δεν σημαίνει ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Με γνώμωνα ότι:
    Ποιότητα είναι η όσο το δυνατόν ποιο πιστή αναπαραγωγή του τραγουδιού όπως αυτό παίχτηκε από τον καλλιτέχνη την ώρα της ηχογράφησης στο στούντιο ή την ώρα της συναυλίας.
    Τα υπόλοιπα presets είναι μεν εντυπωσιακά αλλά ακραία και ψεύτικα σε πιστότητα. Φυσικά μπορείται να κάνετε το δικό σας custom equalisation. Σας δίνεται η δυνατότητα αυτή.
  • CONVOLVER Enabled τσεκαρισμένο!
  • Impulse response: Εδώ θα βρείτε τα IRS που ρίξατε μέσα στο φάκελο kernel! Επιλέξτε ότι γουστάρεται. Σε πρώτη φάση προτίνω κάτι από Dolby, DTS, DFX, που είναι οι κορυφαίες εταιρείες αλγορίθμων και για τους ποιο purisτες σαν και μένα παίξτε με Tubes, που είναι εξομοιώσεις από ενυσχιτές λυχνίας ειδικά αν ακούτε μουσική δωματίου, φολκ, τζαζ, κλασσική, Ryth n Blues, και Vocal. Αν Ακουτε Hip-Hop, Metal, εννοείται μακριά από Tubes convolvers. H ενεργοποίηση του convolver τσακίζει την μπαταρία, διότι ο επεξεργαστής δουλεύει σπασμένος για να τρέξει τον αλγόριθμο, αλλά χαλάλι! Μπρος στα κάλη τι είναι ο πόνος? Τα ακούς iPhone? To iPhone δεν ακούει την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια αχαχα. :lol:
  • Field surround: Προτείνω να ενεργοποιειθεί όταν συνδέσετε το κινητό με ενισχυτή αφού για την ψευδαίσθηση surround υπάρχουν άλλοι ειδικοί αλγόριθμοι για ακουστικά.
  • Differential surround: Εμένα μου αρέσει. Τι κάνει? Καθυστερεί κάποιο ms τον ήχο του δεξιού ακουστίκου έτσι ώστε ψυχοακουστικά να αντιλαμβανόμαστε τον ήχο σαν surround διότι το sorround πάντα έχει μέσα καθυστέρηση λόγω ανάκλασης του ήχου. Αυτό το ψυχοακουστικό μοντέλο το έχει ανακαλύψει ένας κύριος που ονομάζεται HAAS γι΄αυτό και ονομάζεται αλλιώς HAAS EFFECT. Eίναι μία καλή προσέγγιση. Δείτε το. Εδώ η ιστορία του:https://en.wikipedia.org/wiki/Precedence_effect ΔΟΥΛΕΥΕΙ!
  • Headphone surround: Αλγόριθμος ο οποίος δεν είναι propriety αλλά εξελίχθηκε από τον developer της εφαρμογής (μεγάλος ψυχάκιας ο Κινέζος). VHS+ είναι αρκτικόλεξο των λέξεων = Viper Headphone Surround + Μπορείται να τον κάνετε enabled αλλά αν έχετε κάνει και τον παραπάνω αλγόριθμο (Differential surround ) enabled τότε αρχίζει το τεχνούργημα ή λαϊκώς η "ψευτάτζα" και εγώ δεν γουστάρω "ψευτάτζα". Εγώ όμως δεν είμαι "εσείς". Δοκιμάστε τους και τους δύο ενεργοποιημένους και βλέπετε...
  • Select effect Level θα προτιμήσω Level 1 διότι είμαι πάντα υπερ των μετριοπαθών ρυθμίσεων. Επαναλαμβάνω "ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ".
    Φοβού τα τεχνουργήματα και δώρα φέροντες...
  • Reverbation: Πρακτικά μπορείς να κατασκευάσεις τον δικό σου αλγόριθμο αν πιστεύεις ότι η Dolby, Dts δεν αξίζουν φράγκο. Μπορείται να το χρησιμοποιήσετε όταν συνδέσετε το κινητό με ενισχυτή για αναπαραγωγή ταινίας. Εξομοιώνεις κινηματογραφικές αίθουσες ή συναυλιακούς χώρους ή μέγαρα μουσικής ή όπερες. Αλλά νομίζω με τόσα έτοιμα IRS κατασκευασμένα από ειδικούς ας μην είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως. Παρόλα αυτά το ότι ο Κινέζος developer της εφαρμογής έχει προσθέσει και αυτή τη δυνατότητα και μόνο στα υπέρ καταγράφετε και εδώ καταλαβαίνετε ότι το Viper4A δεν είναι ένα ακόμη equalizer αλλά ένα πανίσχυρο εργαλείο για μηχανικούς ήχου και παραγωγούς μουσικής και μάλιστα εργαλείο χειρός και εργαλείο τσέπης. (Τρέμε iPhone, iPod Classic :lol:)
  • TUBE SOUND SIMULATOR (6N1J) Για ανθρώπους που εξακολουθούν να ακούνε μουσική με λαμπάτους ενισχυτές (εγώ ακούω με λάμπες) και ενεργοποιώντας το εξομοιώνει τον ήχο της λάμπας 6N1J μαλακώνει τα πρίμα και γλυκαίνει της χαμηλομεσαίες κρίσημες για την ποιότητα συχνότητες. Δεν είναι για mainstream μουσικη π.χ. beat, house κ.τ.λ. Μπορει να χρησιμοποιειθεί συνδιαστικά με IRS τύπου Tube.
  • Fidelity control. Εnabled Viper Bass τσεκαρισμένο ΠΑΝΤΑ και σε όλους όταν ακούτε με ακουστικά! Select mode bass: Natural (Ουκ εν το πολλώ το ευ) select bass frequency από 50 έως 66 HZ ανάλογα την ποιότητα των ακουστικών σας και πόσο χαμηλά πορούν να κατεβούν σε συχνότητες. (Πρακτικά εδώ ρυθμίζεις την αποκοπή των χαμηλών συχνοτήτων και εξαναγκάζεις την εφαρμογή να μην τροφοδοτεί τα ακουστικά σου με συχνότητες π.χ. κάτω από 66HZ διότι τα ακουστικά σου παραμορφώνουν γιατί δεν μπορούν να αναπαράξουν αυτές τις χαμηλές συχνότητες λόγω φτηνής ποιότητας (ουφφφ). Select Bass Boost: Απλό όσο παραπάνω db επιλέξεις τόσο μεγαλύτερη ισοστάθμιση απολαμβάνεις στα όρια της συχνότητας αποκοπής. Απλό! εγώ βάζω 10 db και αποκοπή 50 hZ . Εσείς ανάλογα εξοπλισμό βάλτε ότι σας λένε τα αυτιά σας. Enable viper clarity. Δεν το χρησιμοποιώ διότι αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να ισοσταθμίσει συχνότητες υπερτονίζοντας αυτές, συχνότητες οι οποίες χάθηκαν κατά την απωλεστική συμπίεση του αρχείου του τραγουδιού. Ξαναγράφω ακούω στα 320Kbps και μια φορά που το ενεργοποίησα τα πρίμα ήταν τσιμπημένα και ψεύτικα. Επιλέξτε τη κατά το δοκούν και υπό συνθήκες. Απλά εξήγησα τι κάνει. Εξάντλησα το κομμάτι του Fidelity control και προχορώ παρακάτω.
  • Αuditory system protection: Τεχνολογία που αποκόπτει τις υπερ υψηλές συχνότητες έτσι ώστε να μην επέλθει "επαγγελματική κώφωση" και μπορείται να την χρησιμοποιείται αν ακούτε ιδιαίτερα δυνατά και αν έχετε επιλέξει equaliser ή IRS με τσιμπημένα πρίμα ή έχετε ενεργοποιήσει το Viper Clarity. Σαν οδηγία να σας πω ότι αυτο που κάνει είναι να ακυρώνει όλα τα παραπάνω που έχετε επιλέξει από κάποια db στάθμης και επάνω. Δεν είναι καλό να έχετε ακραίες ρυθμίσεις και μετά με φίλτρα να "κόβετε" αυτές τις ρυθμίσεις. Είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ γιατί ουσιαστικά ενεργοποιείτε 200 τεχνολογίες μαζί (τρόπος του λέγειν) και τελικά η φυσική αναπαραγωγή ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. Πάντως και πάλι μπράβο στον Κινέζο!! developer που ανέπτυξε αυτή την τεχνολογία.
  • ΑΝΑLΟGX: Αυτο είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δυνατότητα και η μοναδική αλλαγή που έγινε στην τεευτία έκδοση του app που κυκλοφόρησε προ περίπου 10 ημερών. Είχε να κυκλοφορήσει καινουρια έκδοση του app πάνω από 2 χρόνια σε σημείο που ο κόσμος πίστευε ότι ο developer είχε παρα΄τησει την εφαρμογή. Πρακτικά η εφαρμογή έχει ποιο πολλά από ότι έχουν τα πανάκριβα επαγγελματικά software (λεμε τωρα) οπότε δεν είχε και τι άλλο να βελτιώσει. Αυτά τα λίγα για την ιστορία. Λοιπόν εγώ αυτό το έχω enabled γιατί δίνει στον ήχο μία αναλογική υφή σαν του βυνιλίου ενώ όταν το απενεργοποιώ ο ήχος είναι σαν να παίζει από CD . Πάντα λάτρευα τις γλυκές μεσαίες της λάμπας και του βυνιλίου που είναι ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ. Αν ακούς Βέρτη δεν έχει νόημα να το επιλέξεις. :lol:
  • Master gate limiter :Επειδή είναι "MASTER" περιορίζεις την maximum ένταση του ήχου σε συγκεκριμένες σταθμες db ή ανά κανάλι (channel path). Προφανώς και δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται με ακουστικά αλλά με ενισχυτή. Με λιγα λόγια κάνει υποβίβαση σταθμης σε ότι τεχνολογία αλγορίθμου έχουμε ενεργοποιήσει πιο πάνω και όχι μόνο σε κάποιο συγκεκριμμένο αλγόριθμο.

Παιδία συγνώμη για τα ορθογραφικά γιατί έχω γράψει 3 σεντόνια. Η απορία μου είναι πως ο Κινέζος δίνει αυτό το App δωρεάν!!! αλλά αν μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του πουλάει IRS οπότε σου δίνει το app για να σε "φτιάξει" και μετά βγάζει χρήματα από τα IRS. Μπράβο του!

Καλές ακροάσεις και καλή απόλαυση!

Υ.Γ. Μην αντιγράψετε έτοιμες ρυθμίσεις που θα βρείτε από άλλους διότι ο δικός τους εξοπλισμός σε ακουστικά, ενισχυτή , ηχεία είναι διαφορετικός, ακούνε αλλο είδος μουσικής και τα ψυχοακουστικά τους κριτήρια είναι διαφορετικά από τα δικά σας. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΑΣ!

 

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Σε ευχαριστώ βρε ennio για την απάντηση και τον κόπο σου :) κομματάκι δύσκολα αυτά για εμένα :O ρουτ δεν είμαι, αντε κάνα kingroot, μέχρι εκεί :rolleyes:

Κάνε root έτσι που είναι αστείο:http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6561745#post6561745

Και μετά εγκατέστησε αυτό https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cgollner.flashify

και κένε εγκατάσταση το xposed και το viper4A με αρχεία που θα σου στείλω. ΙΣΩΣ (ισως γραφω αν και δεν νομιζω) να μπορέσεις να κάνεις εγκατάσταση και recovery ΑΛΛΑ χλομώ το κόβω.

Πάντως θα είσαι root και θα εχεις Xposed! και Dolby Atmos που ειναι πανεύκολα στο "στήσιμο"

I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και απο εμενα παρακολουθω τις πολυ χρησημες πληροφοριες του νηματος και μολις προχτες καταφερα να ρουταρω το θηριο με kingroot και μετα suma app που πληρωσα στο play, δθλαδη ο ευκολος τροπος που εγραψε ο teoprofil παραπανω.

Δεν μπορω να εγκαταστησω twrp recovery kai to exposed framework ομως... χρειάζομαι απαραιτητα το flashtool μεσω pc η μπορω και αλλιως?

Εχω ακομα κλειδωμενο bootloader.

Παρακαλω ξεστραβωστε πως φλασαρω ρικοβερι, πως βαζω exposed και τελος να εγκαταστησω τη ρομ του teoprofil.

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με τα Xperia είναι ότι η Sony για να σε αποτρέψει να ξεκλειδώσεις τον bootloader έχει δημιουργήσει ένα boot image αρχείο στο οποίο όμως μέσα έχει ενσωματώσει τον kernel και την εργοστασιακή recovery. Οπότε δεν μπορείς να φλασαρεις recovery με apps όπως flashify και άλλες παρόμοιες που φλασαρουν αρχεία από recovery με κατάληξη. . img. Γιατί η recovery δεν είναι γραμμένη σε φάκελο συστήματος αλλά στο boot image. Οπότε θα δείτε βίντεο με τύπους οι οποίοι εγκαθιστουν το flashify και άλλα παρόμοια και φλασαρουν recoveries. Σε HTC & XPERIA απλά δεν θα δουλέψει ποτέ εκτός και αν έχετε ξεκλειδώσει τον bootloader. Στα Xperia αν ξεκλειδώσεις τον bootloader χάνεις την εγγύηση αλλά αν το τηλέφωνο πάθει ζημιά τον ξανακλειδωνεις και το στέλνεις για service. ΑΛΛΑ το θέμα δεν είναι να τον ξανακλειδωσεις! Το θέμα είναι ότι αν το ξανακλειδωσεις επειδή τα μοναδικά κλειδιά που ονομάζονται DRM δηλαδή digital rights management ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ στο service θα σε πάρουν χαμπάρι ότι είσαι παπατζης! Παράλληλα όταν σβηστούν τα DRM σε κάποια XPERIA παρατηρείται το φαινόμενο να μην δουλεύει η κάμερα οπότε πρέπει να εγκαταστησετε νέα εφαρμογή κάμερας που το θεωρώ μικρή ζημιά γιατί οι εφαρμογές για κάμερες της Sony είναι δυσχρηστες και άθλιες σε επικοινωνία με τον sensor του φακού. Παράλληλα ομως με το πρόβλημα της κάμερας, εξαφανίζεται και ο φοβερός αλγόριθμος X-reality for mobile ο.οποιος βελτιώνει σε υπερβολικό βαθμό την κίνηση και τα χρώματα στις ταινίες και τις φωτογραφίες και ενεργοποιηται από τις ρυθμίσεις της οθόνης του τηλεφώνου. Ειδικά στο ultra των 6.4 ιντσών κάνει ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ο αλγόριθμος.

ΟΠΟΤΕ Η ΛΥΣΗ είναι να κάνουμε backup τα DRM πριν ξεκλειδωσουμε τον bootloader. Αν τον έχουμε ξεκλειδώσει πριν κάνουμε backup ΑΝΤΙΟ. ΔΙΟΤΙ ακόμα και αν κάποιος μας δώσει το δικό του backup πάλι από ίδιο XPERIA και κάνουμε restore το backup πριν κλειδώσουμε πάλι τον bootloader, το τηλέφωνο θα γίνει τούβλο ή όπως λέω εγώ μπρικι εκ του brick στα αγγλικά ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕΙ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Αν έχεις ξεκλειδώσει τον bootloader και θες να τον ξανακλειδωσεις αν δεν έχεις backup θα κλειδώσει μεν αλλά X-reality και κάμερα καπουτ. Και αν σου δώσει άλλος ξένο backup μην κάνεις τη λαλακια και το χρησιμοποιήσεις πριν ξανακλειδωσεις τον bootloader.

Ο λόγος να ξεκλειδώσεις τον bootloader είναι να περάσεις custom rom π.χ. Cyanogen, Xperia free project aosp, κτλ. Εγώ αυτά δεν τα εμπιστεύομαι γιατί όλο τρώνε σκαλωματα. Προτείνω να έχεις μαμά stock rom και με xposed να κάνεις ότι tweak έχουν οι custom rom και ακόμα περισσοτερα και με kernel Sony!

Θα γράψω δικιά μου ρομ αναγκαστικά για marshmallow γιατι η σονυ δεν θα μας δωσει Marshmallow αλλά για lollipop προτείνω ΜΑΝΙΣΙΑ ρομ & root και xposed και μόνο!

Οπότε εκ του πρακτέου επειδή οι περισσότεροι δεν έχετε ξεκλειδώσει τον bootloader μια και θεωρω ότι μάλλον φοβάστε να μην χάσετε την εγγύηση (οπότε και δεν μπορείτε να φλασάρετε recovery μέσω Flashify apk λογω κλειδωμένου bootloader), με κλειδωμένο τον bootloader μόνο ένας τρόπος υπάρχει να βάλεις recovery. Μην κάθεστε και παρακολουθειται βίντεο από παπατζηδες που επειδή το έχουν κάνει π.χ. Σε Motorola το προτείνουν για όλα τα τηλέφωνα. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

Ο τρόπος είναι αυτός:

Κατεβάζετε αυτό το αρχείο και μόνο αυτό διότι το κάθε Xperia θέλει άλλο αρχείο. Οκ?https://drive.google.com/file/d/0B3zS2D7vfqO7aURtNU00bzk3TUk/view?usp=docslist_api

Το κάνετε αποσυμπίεση στο δίσκο C: πουθενά αλλού μόνο στο C: κλίμακες το αρχείο install και όταν τρέξει η εφαρμογή σε περιβάλλον terminal ξέρετε αυτό που μοιάζει με DOS πατάτε το 1 στο πληκτρολόγιο. Θα γίνει εγκατάσταση της recovery και μάλιστα dual recovery που θα περιλαμβάνει και την κορυφαία TWRP για τους πιο μοντερνους και την Phil Touch για τους πιο παραδοσιακους και μάλιστα στις τελευταίες εκδόσεις τους. Επίσης θα γίνει εγκατάσταση και ένα apk που ονομάζεται NDR Utils το οποίο σου επιτρέπει από το launcher να διαλέξεις recovery και όχι με τον συνδυασμό πλήκτρων όταν κάνεις επανεκκίνηση. Όταν η διαδικασία τελείωσε το τηλέφωνο θα κάνει reboot από μόνο του.

Θα σας ζητηθεί μόλις πατήσεις τo πληκτρο στο keyboard "1" και θα πρέπει να δώσεις δικαιώματα grant access στην εφαρμογή μέσω της εφαρμογής SuperSU που έχεις ήδη περασμένη στο κινητό. Θα πρέπει να έχεις ενεργοποιησει πιο μπροστά τη λειτουργία για πρoγραμματιστες και το USB debuging ενεργοποιημενο. Στα ελληνικά το USB Debuging ονομάζεται "αποσφαλματωση USB" και είναι μέσα στο μενού των προγραμματιστων. Το μενού ενεργοποιειται αν πατήσεις 7 συνεχόμενες φορές την έκδοση του τηλεφώνου στο about. Προσοχή γιατί την πρώτη φορά που θα τσεκάρετε το USB Debuging ή στα ελληνικά "αποσφαλματωση USB" ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ check box του!!!! Αλλιώς δεν προχωρά η διαδικασία. Αν έχετε ενεργοποιήσει πιο παλιά την διαδικασία ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ρομ αυτό το βήμα παραβλέψτε το!!!

Η όλη διαδικασια κραταει μισό λεπτό και μετα το τηλεφωνο κανει επανεκίνηση μόνο του. Μετα από το NDR Utils μπαίνετε πάλι σε recovery και εγκαθιστατε τη rom που σας έχω δώσει.

Και πριν κάνετε wipe cache και wipe dalvik ΞΑΝΑΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗ RECOVERY ενώ είστε μέσα στη recovery! Πράγμα.που σημαίνει ότι το αρχείο με τη recovery που κατεβάσετε και αποσυμπιεσατε στον υπολογιστή σας ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ SD ΣΕ ΜΟΡΦΗ zip. Διαφορετικά αν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να χάσετε τη recovery. Το γιατί είναι μεγάλη κουβέντα αλλά αν σας ενδιαφέρει σας το εξηγώ.

Δείτε και το βίντεο πως γίνεται :https://youtu.be/XcVZrBnXMyw

Καλή επιτυχία!

Edited by Theoprofil
Συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Βελτίωση οδηγού.
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα στην παρεα....

Καλα ρε παιδιά ποίο σιγα ρε παιδια.....

Εσείς θα με ξαναστειλετε στο δημοτικό παναθεμα σας!!

Ειπα και εγω ο κακομοιρης να μπω να δω αν γραψατε κατι εδω και με χαζεψατε!!

Χαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση θα το κανω μολις μπορεσω.

Το exposed apk το εγκαθιστω αλλα δεν λειτουργει μου γραφει οτι δεν ειναι συμβατο και τετοια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση θα το κανω μολις μπορεσω.

Το exposed apk το εγκαθιστω αλλα δεν λειτουργει μου γραφει οτι δεν ειναι συμβατο και τετοια.

 

Ποιο πας να εγκαταστήσεις εγώ στην 236 είχα βάλει το XposedInstaller_3.0_alpha4 και rar το xposed-v78-sdk22-arm σε έμενα με αυτά δούλεψε.. για ψαχτώ

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα και πάλι.... Έψαξα για όλες τις εκδοχες για την σπασμένη οθόνη. Δυστυχώς για μεταχειρισμένο είναι δύσκολο καθώς στο κινητό μέσα είχα κάποια αρχεία που γα χρειάζομαι και δεν πρόλαβα να τα κάνω backup παρότι κάνω κάθε βδομάδα.... Αποφάσισα να το στείλω για επισκευή όμως σήμερα παρατήρησα το εξής... Στη. Υποδοχή του ακουστικου εμφανίστηκε ένα κίτρινο αντικείμενο σαν γυαλί..... Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι;;;; μήπως υγρό από την μπαταρία.... Το κινητό ανοίγει κανονικά..... Απλά δεν λειτουργεί ο αισθητήρας στην οθόνη.... Αύριο θα το στείλω και ότι γίνει.... Απλά αν ξέρει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό στην υποδοχή του ακουστικου.... Edited by ChrisBlack
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα και πάλι.... Έψαξα για όλες τις εκδοχες για την σπασμένη οθόνη. Δυστυχώς για μεταχειρισμένο είναι δύσκολο καθώς στο κινητό μέσα είχα κάποια αρχεία που γα χρειάζομαι και δεν πρόλαβα να τα κάνω backup παρότι κάνω κάθε βδομάδα.... Αποφάσισα να το στείλω για επισκευή όμως σήμερα παρατήρησα το εξής... Στη. Υποδοχή του ακουστικου εμφανίστηκε ένα κίτρινο αντικείμενο σαν γυαλί..... Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι;;;; μήπως υγρό από την μπαταρία.... Το κινητό ανοίγει κανονικά..... Απλά δεν λειτουργεί ο αισθητήρας στην οθόνη.... Αύριο θα το στείλω και ότι γίνει.... Απλά αν ξέρει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό στην υποδοχή του ακουστικου....

 

Καλησπέρα,

 

θα το στείλεις στην αντιπροσωπεία για αλλαγή οθόνης;

Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

θα το στείλεις στην αντιπροσωπεία για αλλαγή οθόνης;

Καλησπέρα... Αρχικά έλεγα να παραγγείλω οθόνη από eBay που βρήκα αλλά μου φάνηκε δύσκολη η αλλαγή..... Και τώρα προέκυψε και αυτό στην είσοδο των ακουστικών... Σαν μια σταγόνα γυάλινη κίτρινο χρώμα και φοβάμαι μήπως έπαθε η έσκασε κάτι μεσα...πάντως η συσκευή ανοίγει κανονικά.... Εσύ την άλλαξες μόνος σου;

Link to comment
Share on other sites

Ποιο πας να εγκαταστήσεις εγώ στην 236 είχα βάλει το XposedInstaller_3.0_alpha4 και rar το xposed-v78-sdk22-arm σε έμενα με αυτά δούλεψε.. για ψαχτώ

Το τελευταίο είναι το xposed v80 sdk 22-arm. Όποιος θέλει το κατεβάζει από εδώ. https://docs.google.com/ucid=0B3zS2D7vfqO7UmhNT3RGakRBeXc&export=download. Μετά wipe cache και wipe.dalvik. Οκ?

Επειδή εσύ φλασαρες τη ρομ έχεις την τελευταία version 80 sdk 22

Μάλλον ο φίλος πάει να βάλει το apk χωρίς πρώτα να φλασαρει το zip. Αυτό το κάναμε στο kit kat. Και προσοχή το apk να είναι το XposedInstaller_3.0_alpha4 όχι κάποιο άλλο από τα παλιά που είναι για kit kat. Το κατεβάζει από εδώ ο φίλος το νέο apk https://docs.google.com/uc?id=0B3zS2D7vfqO7bGJuOS13cWlibVE&export=download

Edited by Theoprofil
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα... Αρχικά έλεγα να παραγγείλω οθόνη από eBay που βρήκα αλλά μου φάνηκε δύσκολη η αλλαγή..... Και τώρα προέκυψε και αυτό στην είσοδο των ακουστικών... Σαν μια σταγόνα γυάλινη κίτρινο χρώμα και φοβάμαι μήπως έπαθε η έσκασε κάτι μεσα...πάντως η συσκευή ανοίγει κανονικά.... Εσύ την άλλαξες μόνος σου;

 

Καλημέρες και καλή εβδομάδα :)

 

την περιμένω να έρθει και ναι θα την αλλάξω μόνος. Περίπου 230€ αγόρασα το θηρίο καινούριο. Να δώσω 220€ για την οθόνη δεν μου πάει.

Edited by faji
Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην παρέα :) χθες μου έκανε μια στραβή το θηρίο και ξανά μανα εργοστασιακες ρυθμίσεις :mad::mad: ένα ηλιθιο app το system monitor έκανε τα δικά του, αφού δεν έφυγε στον τοίχο πάλι καλά :ninja:

Faji :) ξεκίνα την δουλειά γιατί σε περιμένει και το ταμπλετ που έσπασαν οι μικρές :( βρε όλοι οι καλοί κάτω είστε... Ο ένας Βόλο ο άλλος Πειραιά, ο ennio ανά την υφήλιο :) που θα βρω κάποιον κοντά να μου φτιάξει όλα αυτά τα ωραία πράγματα να ακούω τις μουσικές μου....

 

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

     Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

          Samsung Galaxy buds live white. 

 

hqdefault.jpg

Link to comment
Share on other sites

@ Theoprofil :shock: :w00t: :clap: :respect: βρε φίλε με εξέπληξες.

 

Πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά!!! Χίλια μπράβο

 

Με το καλό θα την δοκιμάσω κι εγώ όταν είναι πάλι λειτουργικό το τηλέφωνο μου ;)

 

:thanks:

Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

Οκ τα καταφερα kai φλασαρισα ρικοβερι και xposed!

Ευχαριστω πολυ.

Αυτά είναι! Δεν πρέπει να μείνει ούτε ένα θηρία αφλασάριστο!!!!! Όποιος παρατηρήσει οποιοδήποτε πρόβλημα με rom είτε viper4A είτε dolby atmos θα μου εξηγήσει αναλυτικά το πρόβλημα να φτιάξω νέα ρομ.

I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

@ Theoprofil :shock: :w00t: :clap: :respect: βρε φίλε με εξέπληξες.

 

Πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά!!! Χίλια μπράβο

 

Με το καλό θα την δοκιμάσω κι εγώ όταν είναι πάλι λειτουργικό το τηλέφωνο μου ;)

 

:thanks:

Καταρχήν ευχαριστω.

Σε δευτερη φαση μην ψαρωνεις. Δεν έχω κανει και κατι τόσο σπουδαίο. Μπορεί να σου φαίνεται "ουαου¨ αλλά ο καθένας την δουλειά του αλουνού την βλέπει "ουάου".

Εγώ π.χ. δεν μπορώ να τοποθετήσω πλακάκια και αν βλέπω πλακά λέω "Καλά ρε δεν τον πονάνε τα γονατά του? Πως μπορεί?". Α κάπως έτσι. Κοίτα το θέμα είναι να αγοράζεις ότι τηλέφωνο αγοράζω και εγώ αχαχαχα:lol:

Επίσης είμαι μεγάλος τεμπέλης. Είχα Kit Kat 1 ½ χρόνο γιατί βαριόμουν να ασχοληθώ, διότι καθε νεα αναβαθμιση χανεις το root. Και όταν πλέον χαμπάριασα ότι αποκλείεται να πάρουμε άλλη αναβάθμιση κάθισα και το έκανα γιατι τηλέφωνο αλλο να αγοράσω δεν παίζει και λόγω ότι τώρα είμαι στριμωγμένος (3 παιδιά έχω) και γιατί το τηλέφωνο ακόμα σκωτώνει. Δεν υπάρχει κάτι που να λέει ΟΧΙ. Οπότε όσο δουλεύει θα το κρατήσω.

Αντε καλημέρες. Την οθόνη θα την αλλάξεις μόνος? Εχεις ξαναλλάξει ποτέ? Εγώ έχω την κόρη 3η γυμνασίου και επειδή τα χέρια της έχουν γράσσο (παίζει τερματοφύλακας στην εθνική ουγκαντας :lol:) έχω αλλάξει οθόνη σε iPhone 3gs, Samsung Galaxy mini s3, Samsung Note 4 (το διέλυσε και αυτό την δεύτερη μέρα.... :mad:) και σαν συμπέρασμα σου λέω ότι στο s3 ηταν αστειο , στο iphone δυσκολο, και στο Note δυσκολο) οπότε δεν ξερω τι θα αντιμετωπίσεις....

Μακαρι να ειναι ευκολο και περιμένουμε ενημέρωση.

Edited by zxr
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

βρε φίλε μόνο που διάβασα τροχάδην τα σεντόνια που έγραψες είπα χαρά στον κόπο του !!!

 

απο οθόνες κι εγώ έχω αλλάξει κάτι αφής Samsung (παλιοσειρές) :lol: και ενα Desire 510. Όλα εύκολα θα έλεγα. Το θηρίο θα περιμένω να δω πως θα πάει.

 

Για τη ROM φαντάζομαι χρησιμοποίησες την Android Kitchen ( ; )

Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.
Link to comment
Share on other sites

@Theprofil, είσαι φοβερός ρε φίλε, έχω πάθει πλάκα. Θα κοιτάξω όταν βρω χρόνο, να διαβάσω ξανά τα φοβερά που γράφεις, να φτιάξω ξανά το εργαλείο όπως πρέπει

και θα σε ξανα-απασχολήσω, να είσαι σίγουρος. Στην χειρότερη θα κατέβω Βόλο και θα τα πούμε από κοντά, αλλά πιστεύω να τα καταφέρω.

 

Μου λείπει πολύ το xposed αλλά πολύ θά'θελα να άκουγα και μαμάτο ήχο από το μασίνι.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Link to comment
Share on other sites

“Μασίνι” αχαχα τι είναι ρε πάλι αυτό? Πως το σκέφτηκες ? Δεν το έχω ξανακούσει. Πάντως παιδιά ο ήχος είναι τούμπανο. Και επιτέλους έχει ένταση όχι αυτό το ξεψυχισμενο silent politically correct αψυχο πράγμα. Επειδή καθημερινά είμαι στη Λαμία αν κάποιος θέλει να με βρει εκτός από Βόλο μπορεί να με βρει και Λαμία. Δέχομαι και parcels για φλασαρισμα πάντα τζαμπανταν εννοείται.

Καλημερες

I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην παρέα :) πάντως άργησες @Theoprofil :) να επιστρέψεις στο νήμα αλλά το έκανες την κατάλληλη στιγμή :happy: μετά τις ατυχιες που είχαν τα παιδιά με τις σπασμένες οθόνες :( ήρθες με επικά και άνευ προηγούμενου ποστ με φρέσκο και περιεκτικό υλικό :) σήμερα πιστεύω να έχω μπει στο κλαμπ των μεταλλαγμενων θηρίων και να έχω και τον ήχο που έψαχνα και υπάρχει μόνο σε premium κατασκευές :ninja:

Μασινι... Ίσως μηχανή;

Edited by Arxontas71

 

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

     Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

          Samsung Galaxy buds live white. 

 

hqdefault.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με αυτά και με αυτά θα με κάνετε να βγάλω το Ultra από το ντουλάπι....

 

Ο theoprofil τυγχάνει και παλιός γνώριμος από άλλα φορουμ για άλλα δίτροχα αντικείμενα (Vespa), τον ευχαριστώ για τον κόπο του και τη διάθεσή του να μοιραστεί...

My devices: Mi 10T Pro, Sony Xperia Z Ultra

Link to comment
Share on other sites

Μετά από ένα χρόνο χρήσης του Z Ultra, με μόνο ουσιαστικό παράπονο τη μετριότατη φωτογραφική του (στα όρια της αξιοπρέπειας στο φως της ημέρας και ψιλοτραγωδία το βράδυ) προχώρησα στην αντικατάσταση του με ένα LG G4. Ο βασικός λόγος: μα φυσικά η εξαιρετική φωτογραφική του! Βεβαίως και το MM λειτουργικό είναι ένα πρόσθετο συν.

 

Βεβαίως το Z Ultra μου, με ένα χρόνο υπόλοιπο εγγύησης, μπαίνει προς πώληση...

 

Υ.Γ. : Δυστυχώς δεν μπορώ να δημοσιεύσω στις αγγελίες, παρόλο που είμαι αρκετά παλαιό μέλος, λόγω περιορισμένου αριθμού δημοσιεύσεων. Καλώς ή κακώς, ποστάρω μόνο όταν έχω κάτι ουσιαστικό να πω... Αν υπάρχει πρόβλημα, ας σβήσει κάποιος moderator την αναφορά μου στην πώληση.

Link to comment
Share on other sites

@Arkantas & @Akis Σας ευχαριστώ για τα κοπλιμεντα αν και αισθάνομαι αβολα. Στον φίλο που θέλει να πουλήσει το ultra ας επικοινωνήσει μαζί μου στο pavlos@theoprofil.com. Τον ευχαριστώ!

@faji όχι το android kitchen είναι παρωχημενο project.

Edited by Theoprofil
I love Android, i love OS X, i hate iPhone and Windows for desktops. Alternative i could live with Linux Elementary OS & a Windows Phone 950XL. Theoprofil Rules!
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Sony Xperia Z Ultra

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...