Jump to content

MLS NAVIGATOR or DESTINATOR3

petrakish
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

έχω χρησιμοποιήσει στη Γαλλία στην Toulouse πρόσφατα..

Είναι πολύ καλοί αλλά νομίζω η TomTom είναι η κορυφή στο συγκεκριμένο θέμα ,γιατί κατά τη γνώμη μου έχει το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης.

Για την υπόλοιπη Ευρώπη αν δεν κάνω λάθος αγοράζεις ένα πακέτο που έχει όλη την Ευρώπη..

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastrengo (27 Νοέ. 2004 , 14:00)

ωραία με την βάση στο ταμπλώ , με το PDA όμως τι γίνεται ?

Θα χρησιμοποιήσουμε velkro ή διπλής όψεως(που είναι μάλλον αδύνατον) ? :confused:

Προχθές μου ήρθε από ισπανία το SEIDIO G2100S βάση με βεντούζα & κλιπάκια για αεραγωγούς...καθώς και με φορτιστή παρακαλώ!!! Επίσης έχει έξοδο για τροφοδοσία και για το GPS !!!!! Και τέλος έχει DC-OUT επίσης !!!! Νομίζω η τιμή 70,95 $ μαζί με έξοδα αποσολής είναι πολύ καλή !!!

Θα σας βάλω φωτογραφίες πολύ σύντομα....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fnwokke (27 Νοέ. 2004 , 15:59)

Προχθές μου ήρθε από ισπανία το SEIDIO G2100S βάση με βεντούζα & κλιπάκια για αεραγωγούς...καθώς και με φορτιστή παρακαλώ!!! Επίσης έχει έξοδο για τροφοδοσία και για το GPS !!!!! Και τέλος έχει DC-OUT επίσης !!!! Νομίζω η τιμή 70,95 $ μαζί με έξοδα αποσολής είναι πολύ καλή !!!

Θα σας βάλω φωτογραφίες πολύ σύντομα....

Κανένα link να την δούμε και μείς , υπάρχει ?

Είναι universal ή ειδική για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου ?

"Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια"

http://www.seidio-europe.com

(Παρ'όλο που λέει για παράδοση σε 7-10 εργάσιμες με την πιο φτηνή μέθοδο τα ΕΛΤΑ ...εμένα μου ήρθε σε 3 εργάσιμες !!!!)

Οι Seidio είναι ίσως οι καλύτερες βάσεις..

Το πρόβλημα τους είναι πως

1) Είναι device specific, που σημαίνει αν αλλάξεις συσκευή τα λεφτά σου πάνε περίπατο(70 Ε δεν είναι και λίγα)..Οι universal βάσεις σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο..Προσωπικά χρησιμοποιώ μια βάση τύπου cradle που κάνει για όλα τα ipaq.

2) Χρησιμοποιείς το φορτιστή της Seidio.

Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο τον original φορτιστή αυτοκινήτου..

Από το φορτιστή που είχε το navman μου είχε καει mb και μπαταρία σε ένα ipaq που είχα παλιά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastrengo (27 Νοέ. 2004 , 14:28)

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς χάρτες του Destinator 3 για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ? Aξίζουν όσο και οι Ελληνικοί χάρτες της NGI :whistle: ή υπάρχουν και άλλων εταιρειών που είναι καλλίτεροι από του Destinator ?

Από τιμή ξέρουμε κάτι ?

Οι Ευρωπαϊκοί χάρτες του Destinator είναι της Teleatlas και αν δεν κάνω λάθος, ακριβώς τους ίδιους χρησιμοποιεί και η TomTom. Η μόνη περίπτωση να έχουν κάτι διαφορετικό, είναι να χρησιμοποιούν εναλλακτικά χάρτες της Navteq.

Σας μεταφέρω με επιφύλαξη κάποιες πληροφορίες που έχω ακούσει σχετικά: Και τα δύο συστήματα πλοήγησης μπορούν και λειτουργούν με χάρτες και από τους δύο κατασκευαστές (Teleatlas, Navteq). Από εκεί και πέρα είναι θέμα πολιτικής και συμφωνιών ποίους χάρτες προτείνουν σε κάθε πακέτο στην αγορά. Λέγεται ότι οι χάρτες ορισμένων χωρών, της Navteq, έχουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια αλλά δεν καλύπτουν πλήρως όλη την Ευρώπη. Στενοί μου συγγενείς πάντως στην Γερμανία, χρησιμοποιούν το Destinator με τους standard χάρτες της Teleatlas και είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος maximi01 (27 Νοέ. 2004 , 10:32)

Ένας φίλος του forum βρήκε μια απλή και μεγαλοφυή κατά την γνώμη μου λύση για να στηρίξει το PDA, στο αυτοκίνητο. Σας την προωθώ γιατί μπορεί να σας ενδιαφέρει, ειδικά αν έχετε MIO 168 και σας έχει σπάσει το cradle !

........................................

Ένας ακόμα απλούστερος τρόπος είναι αυτός που έχω εφαρμόσει εγώ στο αυτοκίνητο μου, μιας και η βάση στήριξης του ΜΙΟ 168 με την βεντούζα δεν είναι και ότι καλύτερο έχω δει από βάσεις PDA.

Απαιτούμενα Εργαλεία: κόφτης , μονωτική ταινία.

1. Παίρνουμε την βάσης στήριξης με την βεντούζα και με τον κόφτη την κόβουμε στην μέση.

2. Αφαιρούμε με προσοχή το πλαστικό σπιράλ μεταξύ της βάσης στήριξης και του σημείου που κόψαμε για να εμφανιστεί το εύκαμπτο χοντρό σύρμα.

3. Μονώνουμε με την μονωτική ταινία το εύκαμπτο σύρμα .

4. Στα περισσότερα αυτοκίνητα στο σημείο που τέμνεται το ταμπλό με το ντουλαπάκι του συνοδηγού υπάρχει ένα διάκενο εφαρμόζουμε και τοποθετούμε ανάμεσα του το μονωμένο εύκαμπτο χοντρό σύρμα εφαρμόζοντας την βάση στο επιθυμητό σημείο τοποθέτησης .

5. Ρυθμίζουμε την γωνία κλήσης που θέλουμε να έχει η βάση μας μέσω του εύκαμπτου σύρματος της βάσης

Σχετικές φωτογραφίες αύριο ...

MEXΡΙ ΤΟΤΕ ΜΙA ΠΡΟΧΕΙΡΗ

http://minotavrs.freehomepage.com/Image%2808%29.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος maximi01 (27 Νοέ. 2004 , 17:45)

Οι Ευρωπαϊκοί χάρτες του Destinator είναι της Teleatlas και αν δεν κάνω λάθος, ακριβώς τους ίδιους χρησιμοποιεί και η TomTom. Η μόνη περίπτωση να έχουν κάτι διαφορετικό, είναι να χρησιμοποιούν εναλλακτικά χάρτες της Navteq.

Σας μεταφέρω με επιφύλαξη κάποιες πληροφορίες που έχω ακούσει σχετικά: Και τα δύο συστήματα πλοήγησης μπορούν και λειτουργούν με χάρτες και από τους δύο κατασκευαστές (Teleatlas, Navteq). Από εκεί και πέρα είναι θέμα πολιτικής και συμφωνιών ποίους χάρτες προτείνουν σε κάθε πακέτο στην αγορά. Λέγεται ότι οι χάρτες ορισμένων χωρών, της Navteq, έχουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια αλλά δεν καλύπτουν πλήρως όλη την Ευρώπη. Στενοί μου συγγενείς πάντως στην Γερμανία, χρησιμοποιούν το Destinator με τους standard χάρτες της Teleatlas και είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Η Destinator μάλιστα πουλάει όποιους χάρτες θέλεις (Teleatlas ή NavTeq) στο site της με την 3.0.75.

To interface του ΤomTom το προτιμώ από αυτό του Destinator.

Δηλαδή Maxim01 οι δικοί σας χάρτες μπορούν να παίξουν και στο TomTom;

Μέγιστο μέγεθος εικόνας 420Χ150

Μόλις τις έβγαλα τις φωτό με την βάση της SEIDIO...αν και βράδυ...Προσέξτε πως μπορώ να γυρνάω επιτόπου την βάση σε LANDSCAPE ή NORMAL θέση για το PDA !!!!! Καλό ????

Φίλε fnwokke πως μπόρεσες να παραγγείλεις βάση ειδικά για το XDA σου αφού δεν υπάρχει στο site τους? Το ρωτάω γιατί ούτε για Loox 720 βρήκα και λέω μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος να παραγγείλεις custom βάση. Εκτός αν λόγω της περασμένης ώρας μου ξέφυγε κάτι στο site τους!

:o

Samsung Galaxy Note 9

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fnwokke (28 Νοέ. 2004 , 03:00)

Μόλις τις έβγαλα τις φωτό με την βάση της SEIDIO...αν και βράδυ...Προσέξτε πως μπορώ να γυρνάω επιτόπου την βάση σε LANDSCAPE ή NORMAL θέση για το PDA !!!!! Καλό ????

Poli kali fenete me ti pianei me ventouza h me aftokolito ?

Tις βασεις SEIDIO τις στελνουν απο Αμερικη η απο Ευρωπη ?? Με λιγα λογια θα εχουμε προβλημα με τελωνεια κ.λ.π ?
Current mobile devices : iPhone 6s Plus,iPad Air 2,Nexus 6

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Minotavrs (27 Νοέ. 2004 , 17:52)

Ένας ακόμα απλούστερος τρόπος είναι αυτός που έχω εφαρμόσει εγώ στο αυτοκίνητο μου, μιας και η βάση στήριξης του ΜΙΟ 168 με την βεντούζα δεν είναι και ότι καλύτερο έχω δει από βάσεις PDA.

Απαιτούμενα Εργαλεία: κόφτης , μονωτική ταινία.

1. Παίρνουμε την βάσης στήριξης με την βεντούζα και με τον κόφτη την κόβουμε στην μέση.

2. Αφαιρούμε με προσοχή το πλαστικό σπιράλ μεταξύ της βάσης στήριξης και του σημείου που κόψαμε για να εμφανιστεί το εύκαμπτο χοντρό σύρμα.

3. Μονώνουμε με την μονωτική ταινία το εύκαμπτο σύρμα .

4. Στα περισσότερα αυτοκίνητα στο σημείο που τέμνεται το ταμπλό με το ντουλαπάκι του συνοδηγού υπάρχει ένα διάκενο εφαρμόζουμε και τοποθετούμε ανάμεσα του το μονωμένο εύκαμπτο χοντρό σύρμα εφαρμόζοντας την βάση στο επιθυμητό σημείο τοποθέτησης .

5. Ρυθμίζουμε την γωνία κλήσης που θέλουμε να έχει η βάση μας μέσω του εύκαμπτου σύρματος της βάσης

Σχετικές φωτογραφίες

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Minotavrs (28 Νοέ. 2004 , 12:30)

Kai mia patenta gia exwteriko hxeio (prwhn hfree by tommorow) kai fortish tou Mio taftoxrona...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Starback (28 Νοέ. 2004 , 04:51)

Φίλε fnwokke πως μπόρεσες να παραγγείλεις βάση ειδικά για το XDA σου αφού δεν υπάρχει στο site τους? Το ρωτάω γιατί ούτε για Loox 720 βρήκα και λέω μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος να παραγγείλεις custom βάση. Εκτός αν λόγω της περασμένης ώρας μου ξέφυγε κάτι στο site τους!

:o

Ποιο site... της SEIDIO? Φυσικά και υπάρχει καθώς και για άλλα PDA. Για κοίτα καλύτερα....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Minotavrs (28 Νοέ. 2004 , 09:45)

Poli kali fenete me ti pianei me ventouza h me aftokolito ?

Με βεντούζα αλλά έχει και τρόπο αν δεν θες να την βάλεις στο τζάμι, να την βάλεις πάλι με βεντούζα αλλά αλλού ! Επίσης έχει και επιλογή να την βάλεις με κλιπάκια στους αεραγωγούς αν θες...(όλα είναι στην συσκευασία μαζί με τον φορτιστή αυτοκινήτου παρακαλώ !!!!). Μην ξεχνάμε την έξοδο που έχει για DC-OUT, ΤΗΝ DC-IN & έξοδο για τροφοδοσία ρεύματος και του GPS !!!!! Θέλετε & άλλα ???

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TLG (28 Νοέ. 2004 , 10:39)

Tις βασεις SEIDIO τις στελνουν απο Αμερικη η απο Ευρωπη ?? Με λιγα λογια θα εχουμε προβλημα με τελωνεια κ.λ.π ?

Υπάρχει site και στην αμερική αλλά και στην ευρώπη. Φυσικά θα παραγγείλεις από ευρώπη! Μάλιστα με εξέπληξε η ταχύτητα...σε 3 εργάσιμες με τον φτηνότερο & πιο αργό τρόπο (με ΕΛΤΑ δηλ.), ενώ λέγανε ότι θα πάει σε 7-10 εργάσιμες !!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fnwokke (28 Νοέ. 2004 , 15:32)

Με βεντούζα αλλά έχει και τρόπο αν δεν θες να την βάλεις στο τζάμι, να την βάλεις πάλι με βεντούζα αλλά αλλού ! Επίσης έχει και επιλογή να την βάλεις με κλιπάκια στους αεραγωγούς αν θες...(όλα είναι στην συσκευασία μαζί με τον φορτιστή αυτοκινήτου παρακαλώ !!!!). Μην ξεχνάμε την έξοδο που έχει για DC-OUT, ΤΗΝ DC-IN & έξοδο για τροφοδοσία ρεύματος και του GPS !!!!! Θέλετε & άλλα ???

ναι να εχει και εξοδο audio & video για συνδεση με τηλεωραση αυτοκινητου

Όλα αυτά που έχει το seidio μπορείτε να τα βρείτε και αλλού φτηνότερα, και το σημαντικότερο συμβατά και με μεταγενέστερα μοντέλα..

Απόλυτη συμβατότητα ΔΕ γίνεται, γιατί ο αντάπτορας διαφέρει , αλλά τουλάχιστον συμβατότητα ανάμεσα στην ίδια μάρκα είναι το ελάχιστο που ζητάω..

Θα σας κάνω screenshot από το δικό μου..

Έρχεται με

1) βάση τύπου cradle

2) ηχείο , είσοδο και μικρό καλωδιάκι για σύνδεση με το audio out του ipaq

3) dc in

4) dc out για σύνδεση με gps και τροφοδοσία του gps

5) και από εκεί και πέρα ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ τον τύπο συνδεσμολογίας που θέλεις:

βεντούζα, κλιπάκια για αεραγωγούς, αυτοκόλλητο, βιδωτό.

Μπορείς να τα αγοράσεις όλα.

6) φορτιστή αυτοκινήτου

7) Φυσικά μπορεί να τοποθετηθεί landscape αν θέλεις

η διαφορά από τα seidio:

1) Με το shipping σου έρχεται λιγότερο από 50Ε

2) Είναι συμβατό με όλα τα ipaq ,οπότε με αλλαγή ipaq δεν πάνε περίπατο τα χρήματα σου

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...