Jump to content

Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εσείς που λέτε ότι το κινητό έχει λαγκ που μπορεί να ισχύει αν το γεμισεις εφαρμογές η έχετε εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο, για ποιο λόγο το πηρατε τότε;; Αν δεν σας αρεσει το λαγκ παρτε μια ανώτερη συσκευή απο 600€ και πανω για να μην λετε οτι εχει λαγκ και άλλη εταιρία LG η HTC η να αλλαξετε λειτουργικό σύστημα μιας και αυτο θέλετε οπως ios(ετσι και αλλιώς apple funboy-δες είστε/εισασταν για να τα λετε αυτα) η windows phone αφου δεν σας αρέσει το λαγκ.. Μην δω κανέναν άλλων να κατακρινη το κινητό για το τίποτα εχει καταντησει γελοιο.. Γελαει ο κόσμος με αυτά που λέτε..

Φιλικά πάντα.. :)

Υ.Σ. Μην παραπληροφορειτε τον κόσμο γιατι κάνετε την τριχα τριχια με αυτά που λετε για τυχόν λαγκ!!

Edited by Giannis_95
Sony Ericsson W760i -> Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX 2.3.7 - OC) -> Samsung S3 Mini (R-Mod v2) -> Samsung Galaxy S6 (Stock) -> Samsung Galaxy S20

• Απαντήσεις 4,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εσείς που λέτε ότι το κινητό έχει λαγκ που μπορεί να ισχύει αν το γεμισεις εφαρμογές η έχετε εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο, για ποιο λόγο το πηρατε τότε;; Αν δεν σας αρεσει το λαγκ παρτε μια ανώτερη συσκευή απο 600€ και πανω για να μην λετε οτι εχει λαγκ και άλλη εταιρία LG η HTC η να αλλαξετε λειτουργικό σύστημα μιας και αυτο θέλετε οπως ios(ετσι και αλλιώς apple funboy-δες είστε/εισασταν για να τα λετε αυτα) η windows phone αφου δεν σας αρέσει το λαγκ.. Μην δω κανέναν άλλων να κατακρινη το κινητό για το τίποτα εχει καταντησει γελοιο.. Γελαει ο κόσμος με αυτά που λέτε..

όχι φίλε μου κάνεις λάθος θεωρώ τον εαυτό μου νοκια boy μιας και πρώτι φορά έρχομαι στο ανδροιδ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω δοκιμάσει τα πάντα .για μένα τα ποιο σταθερά λογισμικά είναι πρώτα WP8 kai μετά IOS.κινητά με WP8 των 150-200 ευρό πάνε αέρας παντού εχώ δοκιμάσει πολλά .και κάποια απο αυτά ρίχνουν τάπες σε ναυαρχήδες ανδροιδ .

Υ.Σ. Μην παραπληροφορειτε τον κόσμο γιατι κάνετε την τριχα τριχια με αυτά που λετε για τυχόν λαγκ!!

Καταρχήν,μιλάς με ανθρώπους πού έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα.πού έχουν τεστάρει σχεδόν τα πάντα.

Δεν μιλάμε για funs εδώ.

Μου αρέσει το android γι αυτό άλλωστε κι έχω.

Όμως κάποια πράγματά είναι αδικαιολόγητα,από την samsung κι όχι από το κινητό,γιατί από specs είναι περίφημο και το γράφω για άλλη μία φορά με κεφάλαιά ΕΛΛΗΝΙΚΑ...Η SAMSUNG τα κάνει μπάχαλο με το software της.

Και φυσικά δεν μιλάω για κινητά με κάργα εφαρμογές.

Μιλάω για κινητά με εφαρμογές λίγες,άλλα περισσότερες αλλά με διαθέσιμη ram στα 400 κάτι mb και σαφώς με closed ότι τρέχει στο background...

Αλλά και με open εφαρμογές στο background να πούμε,αυτή είναι η δουλειά τους και είναι άδικο να έχεις στα χέρια σού μία καλή συσκευή πού την χαντακώνει η εταιρεία της και να βλέπεις άλλες συσκευές από άλλες εταιρείες με τα ίδια ακριβώς πράγματά μέσα,από εφαρμογές εννοώ και να τρέχουν νεράκι.

Ελπίζω αυτό η samsung να το διορθώσει με κάποιο μελλοντικό update γιατί η συσκευή αξίζει.

Μιλάω με το μυαλό και τα μάτια ανοιχτά και με καμία διάθεση για vs,αν τώρα κάποιοι το βλέπουν τέλειο,πασο.στην θεωρία μπορεί,στην πράξη όμως,δεν είναι.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

όχι φίλε μου κάνεις λάθος θεωρώ τον εαυτό μου νοκια boy μιας και πρώτι φορά έρχομαι στο ανδροιδ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω δοκιμάσει τα πάντα .για μένα τα ποιο σταθερά λογισμικά είναι πρώτα WP8 kai μετά IOS.κινητά με WP8 των 150-200 ευρό πάνε αέρας παντού εχώ δοκιμάσει πολλά .και κάποια απο αυτά ρίχνουν τάπες σε ναυαρχήδες ανδροιδ .

Και τότε γιατι δεν πηρες κανένα windows phone που δεν κολανε ειναι και Nokia αλλα πηρες το S4 mini που κατά την γνώμη σου "κολαει" κιόλας;;;

Sony Ericsson W760i -> Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX 2.3.7 - OC) -> Samsung S3 Mini (R-Mod v2) -> Samsung Galaxy S6 (Stock) -> Samsung Galaxy S20

Η συζήτηση είναι λίγο γελοία.....όλα τα κινητά έχουν τα υπέρ και τα κατά.... και τα iphone και τα windows phones. Τώρα στην αγορά ισχύει και ένας νόμος.... ότι δίνεις παίρνεις.... βέβαια δεν συμπεριλαμβάνει τα iphone τα οποία είναι από την φύση τους υπερεκτιμημένα. Και ναι για μένα το μόνο κινητό που δεν είχα lag ήταν το Nokia 8210 και το Motorola flirt που ζύγιζε 0, 5 κιλό και είχε και 20cm κεραία. :sly: :Dο

Σε ότι αφορά το s4 mini είναι ένα απ τα πιο γρήγορα για διπύρηνο που έχω δοκιμάσει και ας έχει λίγο lag στις επαφές....ξεπερνάει και τετραπύρηνα.

Edited by jimsiv
Samsung Galaxy S4 (GT-i9506)

Καταρχήν,μιλάς με ανθρώπους πού έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα.πού έχουν τεστάρει σχεδόν τα πάντα.

Δεν μιλάμε για funs εδώ.

Μου αρέσει το android γι αυτό άλλωστε κι έχω.

Όμως κάποια πράγματά είναι αδικαιολόγητα,από την samsung κι όχι από το κινητό,γιατί από specs είναι περίφημο και το γράφω για άλλη μία φορά με κεφάλαιά ΕΛΛΗΝΙΚΑ...Η SAMSUNG τα κάνει μπάχαλο με το software της.

Και φυσικά δεν μιλάω για κινητά με κάργα εφαρμογές.

Μιλάω για κινητά με εφαρμογές λίγες,άλλα περισσότερες αλλά με διαθέσιμη ram στα 400 κάτι mb και σαφώς με closed ότι τρέχει στο background...

Αλλά και με open εφαρμογές στο background να πούμε,αυτή είναι η δουλειά τους και είναι άδικο να έχεις στα χέρια σού μία καλή συσκευή πού την χαντακώνει η εταιρεία της και να βλέπεις άλλες συσκευές από άλλες εταιρείες με τα ίδια ακριβώς πράγματά μέσα,από εφαρμογές εννοώ και να τρέχουν νεράκι.

Ελπίζω αυτό η samsung να το διορθώσει με κάποιο μελλοντικό update γιατί η συσκευή αξίζει.

Μιλάω με το μυαλό και τα μάτια ανοιχτά και με καμία διάθεση για vs,αν τώρα κάποιοι το βλέπουν τέλειο,πασο.στην θεωρία μπορεί,στην πράξη όμως,δεν είναι.

Δεν λέω και εγώ πιστεύω οτι το κινητό εχει λαγκ άλλωστε δεν υπάρχει και κινητό που να μην εχει λαγκ αλλα εσείς κάνετε την τριχα τριχια με τα λαγκ!!

Και τότε γιατι δεν πηρες κανένα windows phone που δεν κολανε ειναι και Nokia αλλα πηρες το S4 mini που κατά την γνώμη σου "κολαει" κιόλας;;;

μου άρεσε πολύ το κινητό όπως μου αρέσει και το σκάλισμα στα κινητά .καταργήθηκε το symbian και για μένα ήταν μονόδρομος .το κινητό λέει πολλά εάν ξέρεις να το σκαλίσεις. τα προβλήματα είναι από την samsung τα λαγ που έχει .εμεις πάντα μιλάμε για ένα μέσο άνθρωπο που θα το αφήσει το κινητό έτσι όπως το πήρε .

Η συζήτηση είναι λίγο γελοία.....όλα τα κινητά έχουν τα υπέρ και τα κατά.... και τα iphone και τα windows phones. Τώρα στην αγορά ισχύει και ένας νόμος.... ότι δίνεις παίρνεις.... βέβαια δεν συμπεριλαμβάνει τα iphone τα οποία είναι από την φύση τους υπερεκτιμημένα. Και ναι για μένα το μόνο κινητό που δεν είχα lag ήταν το Nokia 8210 και το Motorola flirt που ζύγιζε 0, 5 κιλό και είχε και 20cm κεραία. :sly: :Dο

Σε ότι αφορά το s4 mini είναι ένα απ τα πιο γρήγορα για διπύρηνο που έχω δοκιμάσει και ας έχει λίγο lag στις επαφές....ξεπερνάει και τετραπύρηνα.

Και εγώ αυτο πιστεύω οτι υπερκτιμημενα αλλα οταν μιλάμε για λειτουργικό σύστημα ειναι και αυτο μέσα μαζί με το android και windows phone!! ;)

μου άρεσε πολύ το κινητό όπως μου αρέσει και το σκάλισμα στα κινητά .καταργήθηκε το symbian και για μένα ήταν μονόδρομος .το κινητό λέει πολλά εάν ξέρεις να το σκαλίσεις. τα προβλήματα είναι από την samsung τα λαγ που έχει .εμεις πάντα μιλάμε για ένα μέσο άνθρωπο που θα το αφήσει το κινητό έτσι όπως το πήρε .

Και μένα μου αρέσει αυτο το κινητό γιατι ειναι ιδανικό και στο μέγεθος αλλα και για αυτά που προσφέρει σε αυτά τα λεφτά (στο Σκρουτζ).. Και μένα μου αρέσει να σκαλιζω το κινητό αλλα οχι ακόμα μιας και ειναι ακόμα καινούργιο και δεν ξέρω τι προβλήματα θα μου βγάλει και έχω το knox αλλιώς θα το είχα κάνει οπως το x8 που είχα με custom kernel και custom rom!!

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Και μένα μου αρέσει αυτο το κινητό γιατι ειναι ιδανικό και στο μέγεθος αλλα και για αυτά που προσφέρει σε αυτά τα λεφτά (στο Σκρουτζ).. Και μένα μου αρέσει να σκαλιζω το κινητό αλλα οχι ακόμα μιας και ειναι ακόμα καινούργιο και δεν ξέρω τι προβλήματα θα μου βγάλει και έχω το knox αλλιώς θα το είχα κάνει οπως το x8 που είχα με custom kernel και custom rom!!

τι διαφορές έχεις προσέξει μετά από την αναβάθμηση γιατι εγώ λόγο του knox είμαι ακόμα σε MG8 μπας και ρίξω κανα ροοτ όταν χρειαστεί

τι διαφορές έχεις προσέξει μετά από την αναβάθμηση γιατι εγώ λόγο του knox είμαι ακόμα σε MG8 μπας και ρίξω κανα ροοτ όταν χρειαστεί

Το κινητό το έχω εδώ και μια εβδομάδα και μου την είχε εγκατεστημενη τη αναβάθμιση με το Knox και γιαυτό δεν το κάνω και ροοτ ακομα.. Οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω τι διάφορες εχει με την MJ7!!

ποιος ξέρει να μου απαντήσει σε αυτό που ρώτησα ??

Θωμά εγώ δεν είδα καμιά διαφορά στην καινούργια έκδοση πέρα από το knox. Μείνε καλύτερα όπως είσαι.

Samsung Galaxy S4 (GT-i9506)

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με την προγραμματιστική αρχιτεκτονική του Android θα ήθελα να εκφέρω την προσωπική μου άποψη μιας και είχα μια σχετική συζήτηση πρόσφατα στο XDA με τον ερχομό του Kit Kat 4.4 . Καταρχήν να επισημάνω ότι δεν θα ασχοληθώ καθόλου με την διαδικασία του debugging που γίνεται στο 1st layer (linux kernel) απλά θα κάνω μια εστίαση στο θέμα καθαρά στο επίπεδο οπού η interface (java class) απευθύνεται στον χρήστη. Πιο συγκεκριμένα το πολυσυζητημένο “lag” υπόκειται συνήθως στο Application Framework και αναφέρω συνήθως γιατί εκεί γίνεται η διαδικασία για το ενδιάμεσο στάδιο της RAM (εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στο στάδιο των αρχικών τιμών της RAM όταν ξεκινάει το κινητό). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το κινητό στην αρχική του state έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα (και κατά βάση της επικοινωνίας του hardware) και από εκεί και πέρα η οποιαδήποτε εφαρμογή να καταλαμβάνει την δικιά της ανάγκη στο windows & package manager του application framework. Πιο απλά, μετά την μετάβαση από το Eclair 2.1 και Froyo 2.2 στο Gingerbread η διαχείριση μνήμης προσπαθεί να αξιοποιηθεί καλύτερα και αυτό θα είναι εμφανές πιο πολύ στο Kit Kat 4.4 λόγω της πιο άμεσης επικοινωνίας στο middle layer (υπάρχει και άθρο στο myphone.gr το οποίο εξηγεί πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας). Στο θέμα πάλι, για να ξεφύγουμε από την αρχιτεκτονική του Android, οι πιο πιθανές αιτίες του lag καθαρά από προγραμματιστική και χρηστική ενέργεια είναι:

[1] - Ο αριθμός των εφαρμογών. Όσο περισσότερες εφαρμογές υπάρχουν στο τηλ και ανάλογα τα privileges που ζητάνε από το σύστημα σίγουρα καταναλώνουν και χρειάζονται περισσότερη RAM. Να σημειωθεί ότι μέγιστη κατανάλωση RAM έρχεται την στιγμή που χρησιμοποιεί όλους του πόρους της, αν η εφαρμογή χρειάζεται ιντερνέτ για να λειτουργήσει π.χ. να κατεβάσει κάποιες τιμές από κάποιο database τότε η χρησιμοποίηση για την αναγκαία RAM θα είναι μεγαλύτερη όταν η εφαρμογή μπορεί να βρεθεί online.

[A-Tip]: Προσπαθήστε να εγκαταστήστε εφαρμογές όπου γνωρίζεται τις ανάγκες τους στα privileges της συσκευής.

[2] - Ο αριθμός των widget. Όσα περισσότερα widgets και ανάλογα των αριθμό σελίδων στις οποίες υπάρχουν, όπως είναι λογικό χρειάζονται RAM και για το παραπάνω λόγο που αναφέρθηκα αλλά αυτή την φορά και για την γραφική απεικόνιση.

[Β-Tip]: Προσπαθήστε να διατηρείται τα σημαντικότερα γραφικά στοιχεία στις σελίδες και αυτά που πιστεύετε ότι αξίζουν την κατανάλωση της RAM.

[3] - Ο Ακόμα και η κάρτα SD μπορεί να παίζει ρόλο σε κάποιο lag εφαρμογών, αλλά κυρίως γραφικών στοιχείων αν η εφαρμογή έχει μετακινηθεί στην SD και υπάρχει χαμηλό access CLASS.

[C-Tip]: Αν και η Class της SD κάρτας αφορά συνήθως την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, μπορεί κάποιο buffer να δημιουργήσει ένα lag την στιγμή που εφαρμογή/γραφικό στοιχείο θελήσει να αποθηκεύσει/να κάνει εγγραφή στοιχείου σε αυτή.

[General-Tip]: Δοκιμάστε Ρυθμίσεις > Επιλ.Προγραμματιστή > Κλίμακα (Σχεδίου) από 1x στο 0.5x όπως προτάθηκε από developers για την ενίσχυση συστήματος υπό των γραφικών συνθηκών.

Για να κλείσω το θέμα με το lag θα πω ότι τα παραπάνω υπόκεινται σε καθαρά official και όχι σε third party custom ROMS όπου εκεί το θέμα αλλάζει τελείως και με βγάζει εντελώς off topic.

Message Today, 10:49 #1398

Θα συμφωνήσω μαζί σου το ότι το lag υπάρχει στα περισσότερα κινητά με Android, κρατάω μια επιφύλαξη για το 4.4 γιατί το έχω δει μονό στο Nexus 5 και στο sdk tool μέσω του Eclipse και δεν μου έχει δείξει σημάδια lag ακόμα και heavy debugging με default simulate RAM. Το βασικό τεστ θα έρθει με την Samsung, Sony e.t.c. όταν θα προβάλουν την ενσωμάτωση στο δικό τους custom ROM. Με αυτό πιστεύω να σε καλύπτω και να πω πως συμφωνώ απόλυτα ότι το TouchWiz είναι βαρύ και ότι από εκεί και περά η Samsung και η κάθε εταιρία αποφασίζει πόσο καθαρό από customization θα δώσει το Android λειτουργικό της, ωστόσο ακόμα και στο dialer που ανέφερες σημαντικό ρόλο παίζει η ενσωμάτωση ιδιοτήτων του (TouchWiz Dialler). Αν βάλεις κάποιον διαφορετικό είναι καλύτερα τα πράγματα. Και το λέω αυτό γιατί πάλι πριν λίγο καιρό στο XDA είχε αναφερθεί η συγκεκριμένη καθυστέρηση ακόμα και στο S4 (2GB-RAM) και οι 3 πιο βασικοί λόγοι που δεν κατανοούσουν πολλοί είναι η βασική λειτουργία του TouchWiz Dialler που ανέφερα παραπάνω, αλγόριθμος sorting/hashing καθώς και τα μέσα από τα οποία έχουν συγχρονιστεί οι επαφές (πεδίο εγγραφών που κατέχουν κ.τ.λ) π.χ. αν υπάρχει viber, whatsup είναι απόλυτα κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα app με τα privileges που έχουν θα σαρώσουν όλη την λίστα του dialler όταν ανοίξει καθώς και τον έλεγχο των επαφών για την διαπίστωση whatsup επαφών. Όσο αναφορά στην πληκτρολόγηση κειμένου ουδέποτε είδα η διάβασα για κάποιο lag (προσωπικά) εκτός και αν χρησιμοποιείς Swype, SlideIT ή και ακόμα σε μερικούς browsers που όντως αργούσε η πληκτρολόγηση αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Message Today, 11:38 #1400

Φιλέ μου θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη σου σχετικά ότι το Android δεν σε ικανοποιεί σαν χρήστη αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση σύγκρινες δυο λειτουργικά συστήματα εντελώς διαφορετικών προγραμματιστικών λειτουργιών, ίσως κατά μια έννοια από άποψη επικοινωνίας hardware (flow code) να υπάρχει ένα ίδιο concept αλλά από άποψη επικοινωνίας με το software δεν υπάρχει καμία σύνδεση. Μπορεί να δημιουργεί ίδιο μοντέλο βασισμένο στο linux αλλά η τελική διαμόρφωση του kernel είναι λογικό να υστερεί του android για παρά πολλούς προγραμματιστικούς και framework λόγους. Χωρίς να συμπεριλαμβάνω καν τα APIs. Επίσης το ότι δεν το Symbian δεν είχε lag είναι πολύ γενικευμένο γιατί πάλι απλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αν σκεφτείς ότι το όλο project δεν άξιζε να προχωρήσει προγραμματιστικά λόγω των περιορισμών του στα μέσα του 2010 λόγω του υπάρχοντος iOS και τον ερχομό του πολύ-υποσχόμενου android πιστεύω ότι η Nokia ξέρει καλύτερα από όλους μας την αλήθεια. Και πάλι όμως πιστεύω ότι είναι ένα αξιόλογο λειτουργικό πάντα βασισμένο στις ανάγκες του καθενός.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω όπως πάντα, ότι όλα τα παραπάνω βασίζονται στην προσωπική μου εμπειρία και σκέψη και προφανώς (ίσως) κάποιες πληροφορίες να εμφανιστούν ανακριβής σε κάποιους και να δημιουργήσουν αντιθέσεις. Εννοείται ότι για κανένα λόγο δεν επιδιώκω κάτι τέτοιο και προσπαθώ πάντα να συνδυάζω την γνώμη μου (σε μέγιστο βαθμό και όσο αυτό γίνεται) με επαγγελματισμό και τεκμηριωμένη άποψη. Πραγματικά πιστεύω ότι το αν μια συσκευή/ λειτουργικό είναι “καλή/ό “ (σε γενικές γραμμές) υπόκειται πάντα στις ανάγκες του κάθε χρήστη και των διαφορετικών απαιτήσεων του.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την προσοχή σας, Best Programmer

Programmer πολυ σωστά τα λες και απλα μπραβο σου που αφιερωσες τοσο πολύτιμο χρονο για να γράψεις όλο αυτο.. Γενικά εγώ αυτο που πιστεύω ειναι οτι απο την στιγμή όμως που περνεις android και ειδικά μια συσκευή που δεν ειναι καν και το τονιζω ΚΑΝ ναυαρχίδα αμέσως μπαινεις στο "κλαμπ" (ακόμα και ναυαρχιδες εχουν λαγκ βλέπε S4) και κατακρινεις το κινητο για λαγκ των 450€ (270€ στο σκρουτζ) και να απαιτείς το κινητό να μην εχει λαγκ.. Αμα ηταν έτσι η Samsung και η κάθε Samsung θα είχε βάλει λουκετο γιατι αυτοί που θα αγοραζαν τις ναυαρχιδες τις θα ηταν ελάχιστοι σε σχέση με κάθε αλλη συσκευή της.. Και σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι αυτά τα λεφτά ειναι λίγα γιατι και εγώ δεν ειμαι και κανένας νεοπλουτος κάθε 3-4 χρόνια αλλαζω κινητό και αυτο το σκευτομαι αν θα δωσω 300€ που εχει δώσει ο καθένας μας για να αγοράσει αυτή την συσκευή η την κάθε παρόμοια συσκευη αλλα θα πω οτι να μην τα θέλουμε και ολα δικά μας και την πιτα ολόκληρη αλλα και το σκύλο χορτατο και ειδικα οταν περνουμε μεσαιες συσκευές!! Να πω αυτοί που εχουν το μεγάλο S4 και αντιμετώπιζουν λαγκ να πω ένταξη εχουν δώσει τόσα λεφτά και με το δίκιο τους και εννοώ 600€+!!

Φιλικά πάντα!! Και να τελειώνει εδώ η συζήτηση περι λαγκ εχει καταντηση γελοιο και γραφικό!!

Edited by Giannis_95

Sorry giannis 95 αλλα δεν θα συμφωνησω με την επιχειρηματολογια σου δηλαδη αυτος που περνει μεσαια συσκευη θα εχει λαγκ και να το δεχθει;;;;;οι συσκευες πρεπει να λειτουργουν απροσκοπτα ειτε στοιχιζουν 1 ευρω ειτε 1000, αλλο να μην εχει τεχνικα χαρακτηριστικα υψηλου επειπεδου και αλλο να λειτουργει κομπιαζοντας..τωρα βεβαια αν καποιος σε οικονομικη συσκευη την μεταχειριστει σαν να εχει την ναυαρχιδα δεν φταιει η συσκευη αλλα το ατομο.και μην ξεχνας ακομη οτι η μεσαια συσκευη,οπως χαρακτηριζεις το s4 mini, εχει τα ιδια και καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα απο πρωην ναυαρχιδες που παρα την ηλικια τους δεν λαγκαρουν...s2 πχ.

Programmer πολυ σωστά τα λες και απλα μπραβο σου που αφιερωσες τοσο πολύτιμο χρονο για να γράψεις όλο αυτο.. Γενικά εγώ αυτο που πιστεύω ειναι οτι απο την στιγμή όμως που περνεις android και ειδικά μια συσκευή που δεν ειναι καν και το τονιζω ΚΑΝ ναυαρχίδα αμέσως μπαινεις στο "κλαμπ" (ακόμα και ναυαρχιδες εχουν λαγκ βλέπε S4) και κατακρινεις το κινητο για λαγκ των 450€ (270€ στο σκρουτζ) και να απαιτείς το κινητό να μην εχει λαγκ.. Αμα ηταν έτσι η Samsung και η κάθε Samsung θα είχε βάλει λουκετο γιατι αυτοί που θα αγοραζαν τις ναυαρχιδες τις θα ηταν ελάχιστοι σε σχέση με κάθε αλλη συσκευή της.. Και σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι αυτά τα λεφτά ειναι λίγα γιατι και εγώ δεν ειμαι και κανένας νεοπλουτος κάθε 3-4 χρόνια αλλαζω κινητό και αυτο το σκευτομαι αν θα δωσω 300€ που εχει δώσει ο καθένας μας για να αγοράσει αυτή την συσκευή η την κάθε παρόμοια συσκευη αλλα θα πω οτι να μην τα θέλουμε και ολα δικά μας και την πιτα ολόκληρη αλλα και το σκύλο χορτατο και ειδικα οταν περνουμε μεσαιες συσκευές!! Να πω αυτοί που εχουν το μεγάλο S4 και αντιμετώπιζουν λαγκ να πω ένταξη εχουν δώσει τόσα λεφτά και με το δίκιο τους και εννοώ 600€+!!

Φιλικά πάντα!! Και να τελειώνει εδώ η συζήτηση περι λαγκ εχει καταντηση γελοιο και γραφικό!!

τωρα ολο αυτο με τα χρηματα τι σχεση εχει με το λαγκ...δεν καταλαβαινω...εσυ οταν αγοραζες nokia 3330 η n95 εβλεπες λαγκ;αν δεν καταλαβαινεις τον παραληρησμο...

Τέλος πάντων,ο καθένας έχει της απόψεις του.

Για μένα το κινητό έχει περίσσιο lag από το επιτρεπόμενο.όχι πάντα βέβαια αλλά συχνά.

Μηνύματα γράφω με το smart keyboard κι εκεί κάποιες φορές τρώει το σκάλωμα του.

Από κει και πέρα,θέλω να πιστεύω ότι η samsung θα δώσει λύση για το θέμα αυτό.

Δεν είναι δυνατόν κινητά όπως το l9 2,Asus padphone first,xperia t,sp,Motorola xt890,πού θεωρητικά έχουν χαμηλότερα specs να είναι λιγότερο laggy.

Ελπίζω στην γρήγορη διόρθωσή.

Και δεν τα φαντάζομαι όλα αυτά.η samsung έχει lag σε όλα της τα κινητά κάτι πού δεν συμβαίνει σε άλλους κατασκευαστές.τουλάχιστον όχι τόσο έντονα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ο καθένας εχει την δικιά του αντίληψη οπως και να εχει αν η Samsung στην συγκεκριμένη συσκευή αν δεν έκανε τα μαγικά τις οπως κάνει σε όλες τις συσκευές (ακόμα και στο μεγάλο S4 αλλα με λιγότερα λαγκ) ποιός ο λόγος να πάει κάποιος στην ναυαρχίδα της;;; Πάνω κάτω την "ίδια" δουλεια κάνουν και το S4 να ανοίγε την εφαρμογή π.χ. σε 0.2' και το mini σε 0.3' (μεγάλη διάφορα)!!

@Kopoulos αυτό με τα χρήματα κολαει (τουλάχιστον για μένα) στο οτι απο τότε που ήρθαν να εξυπνα κινητά οτι πληρωνεις περνεις και μην μου συγκρινεις κινητά του 2000 :P ηταν αλλες εποχές τοτε!!

Edited by Giannis_95

Καλημέρα σε όλους. Πρίν απο λίγο παρέλαβα κι εγώ με courier το S4 mini. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ κι εγώ τις πρώτες μου εντυπώσεις...

Huawei P8 Titanium Grey, Android 5.0.1

Samsung Galaxy S4 mini (GT-I9195 Black), Android 4.4.2

Samsung Galaxy S Advance (GT-I9070 Black) Android 4.1.2

Samsung Wave I (GT-S8500) BadaOS 2.0

Η μπαταρία του πιστεύω πως είναι λίγο μικρή για τις απαιτήσεις μας.Ενδιαφέρομαι για την αγορά του αλλά τα 1900 τα βλέπω λίγα.Εσείς τι λέτε?

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Η μπαταρία του πιστεύω πως είναι λίγο μικρή για τις απαιτήσεις μας.Ενδιαφέρομαι για την αγορά του αλλά τα 1900 τα βλέπω λίγα.Εσείς τι λέτε?

Επι του πρακτέους κ ασχέτος αριθμων, για μένα η μπαταρία είναι λίγη.

Ή πιο σωστά το κινητό είναι υπερβολικών απαιτήσεων σε σχέση με τη μπαταρία που φοράει.

"LG V30 (αξεπέραστο)+ Samsung A52 (της γυναίκας)"

Κ τώρα HTC U24pro

"Η όραση ανήκει σε όλους, αλλά η αντίληψη σε λίγους"

η μπαταρία πάει ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας εμένα κρατάει με απλή χρήση μόνο τηλέφωνα μηνήματα και κανα 2 ώρες WIFI την ημέρα σχεδόν 3 μέρες .εάν το λιώσω πραγματικά 1 μέρα. μπορεί να έχει 1900 αλλά κρατάει πολύ .

η μπαταρία πάει ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας εμένα κρατάει με απλή χρήση μόνο τηλέφωνα μηνήματα και κανα 2 ώρες WIFI την ημέρα σχεδόν 3 μέρες .εάν το λιώσω πραγματικά 1 μέρα. μπορεί να έχει 1900 αλλά κρατάει πολύ .

Έτσι ακριβώς! Νομίζω ότι λίγα κινητά (έξυπνα κινητά) έχουν τέτοια αυτονομία!

Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

• The title was changed to Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)