Jump to content

Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ θα περιμένω και τα skroutζομάγαζα.

Αυτή τη στιγμή το S4 παίζει στα 497€, οπότε το mini λογικά θα είναι 100€ κάτω [τουλάχιστον]

Καλησπερα. Φιλε μου δυστυχως το πιο φθηνο στο σκρουτζ ειναι στα 430 και το πιο ακριβο 480 ενω το κανονικο s4 ειναι τωρα στα 496. Υπομονη και θα πεσει.

Κύριοι από σήμερα είμαι ευτυχής κάτοχος του Galaxy S4 Mini LTE (i9195) Black Mist :D

Συγχαρητήρια φίλε μου.

Πόσο το πήρες?

Απο φωτογραφική που με ενδιαφέρει πολύ τί λέει?Ίδια με του s3?

Συγχαρητήρια φίλε μου.

Πόσο το πήρες?

Απο φωτογραφική που με ενδιαφέρει πολύ τί λέει?Ίδια με του s3?

475 από Expansys (έφτασε σε 1 μέρα από Αγγλία!)

Από φωτογραφική θα ξέρω αύριο που θα έχει φως. Πάντως όλες οι λειτουργίες του S4 υπάρχουν :)

*1 εμφανησιακά το κινητό μου θυμίζει iPhone 5 σε καλούπι Samsung :X

*2 ο κωδικός *#0228# ισχύει κανονικά και μπορούμε να δούμε και τη θερμοκρασία του επεξεργαστή (δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από τους 34!)

Edited by OculatusAbis

475 από Expansys (έφτασε σε 1 μέρα από Αγγλία!)

Από φωτογραφική θα ξέρω αύριο που θα έχει φως. Πάντως όλες οι λειτουργίες του S4 υπάρχουν :)

*1 εμφανησιακά το κινητό μου θυμίζει iPhone 5 σε καλούπι Samsung :X

*2 ο κωδικός *#0228# ισχύει κανονικά και μπορούμε να δούμε και τη θερμοκρασία του επεξεργαστή (δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από τους 34!)

Ωραία φίλε μου.Να μας πείς και αν εχει την λειτουργεία να βγαζεις φωτογραφίες όση ώρα τραβάς βίντεο.

Απο Ελλάδα θα έκανε περισσότερο να έρθει :lol:

Ωραία φίλε μου.Να μας πείς και αν εχει την λειτουργεία να βγαζεις φωτογραφίες όση ώρα τραβάς βίντεο.

Ναι, γίνεται και αυτό :)

Γινεται να περασεις παιχνιδια σε Sd card και να παιζεις κανονικα χωρις να εισαι root?

Προφανώς ναι γιατί υπάρχει η επιλογή "move to SD card".

Μετά από 1 μέρα χρήσης, οι εντυπώσεις μου συνοπτικά είναι:

1. Αυτονομία: καλύτερη από S2/S3/S4

2. Οθόνη: πολύ καλή ποιότητα. Δεν είδα διαφορά με τα ppi του σε σχέση με το S4 (εκτός από το μέγεθος οθόνης φυσικά)

3. Έχει ραδιόφωνο :shifty:

4. Απόκριση άμεση σε μενού και εφαρμογές. Κανένα lag εκτός από ένα παιχνίδι όπου 1-2 φορές είχε μικρό lag.

5. Ακουστικό και ποιότητα κλήσεων: loud and clear

6. Φορητότητα άψογη και είναι πανάλαφρο. Δουλεύεται άνετα με το ένα χέρι.

7. GPS ταχύτατο. Λοκάρει σε δευτερόλεπτα, ακόμα και με cold boot

8. Feedback πλήκτρων πολύ καλό

9. Κάμερα σίγουρα στα επίπεδα του S3, ίσως και ανάλογο του S4 κατά περιπτώσεις. Έχει όλες τις επιλογές του S4 στο μενού της κάμερας.

10. Λόγω αυξημένης ανάλυσης στις 4.3", η γραμματοσειρά δείχνει λίγο μικρή αλλά έχει επιλογή αύξησης μεγέθους.

11. Η οθόνη είναι 4.3" αλλά είναι wide. Σε σχέση με το S2 η y διάσταση είναι μεγαλύτερη αλλά η x είναι μικρότερη.

12. Κάρτα μνήμης και SIM κάτω από την μπαταρία, οπότε ξεχάστε τα hot plug.

13. Ένταση ήχου στο ηχείο αρκετά καλή. Θα μπορούσε να είναι δυνατότερη.

14. Δεν έχει led ειδοποιήσεων αλλά έχει υπέρυθρες, αυτόματο φωτισμό κλπ.

Γενικά είναι σαν ένα S4 σε μικρότερο μέγεθος. Οι -2 πυρήνες δεν έδειξαν διαφορά στην απόκριση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος :D

*έκανα αναβάθμιση σε UAMF7

Edited by OculatusAbis

Skroutzμάγαζα απο σήμερα στα 429€ λογικά σε 1.5 μήνα θα ειμαστε στα 280-300€ :D

iPhone 15 Pro  COSMOTE Gigamax Unlimited

Μετά από 1 μέρα χρήσης, οι εντυπώσεις μου συνοπτικά είναι:

1. Αυτονομία: καλύτερη από S2/S3/S4

2. Οθόνη: πολύ καλή ποιότητα. Δεν είδα διαφορά με τα ppi του σε σχέση με το S4 (εκτός από το μέγεθος οθόνης φυσικά)

3. Έχει ραδιόφωνο :shifty:

4. Απόκριση άμεση σε μενού και εφαρμογές. Κανένα lag εκτός από ένα παιχνίδι όπου 1-2 φορές είχε μικρό lag.

5. Ακουστικό και ποιότητα κλήσεων: loud and clear

6. Φορητότητα άψογη και είναι πανάλαφρο. Δουλεύεται άνετα με το ένα χέρι.

7. GPS ταχύτατο. Λοκάρει σε δευτερόλεπτα, ακόμα και με cold boot

8. Feedback πλήκτρων πολύ καλό

9. Κάμερα σίγουρα στα επίπεδα του S3, ίσως και ανάλογο του S4 κατά περιπτώσεις. Έχει όλες τις επιλογές του S4 στο μενού της κάμερας.

10. Λόγω αυξημένης ανάλυσης στις 4.3", η γραμματοσειρά δείχνει λίγο μικρή αλλά έχει επιλογή αύξησης μεγέθους.

11. Η οθόνη είναι 4.3" αλλά είναι wide. Σε σχέση με το S2 η y διάσταση είναι μεγαλύτερη αλλά η x είναι μικρότερη.

12. Κάρτα μνήμης και SIM κάτω από την μπαταρία, οπότε ξεχάστε τα hot plug.

13. Ένταση ήχου στο ηχείο αρκετά καλή. Θα μπορούσε να είναι δυνατότερη.

Γενικά είναι σαν ένα S4 σε μικρότερο μέγεθος. Οι -2 πυρήνες δεν έδειξαν διαφορά στην απόκριση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος :D

*έκανα αναβάθμιση σε UAMF7

Καλημέρα . Θα ήθελα να σου κάνω 2 ερωτησούλες γιατί σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του κινητού μόλις πέσει κάτω από τα 400 ευρώ .

1ον) Η LTE έκδοση έχει και 3G ? Γιατί σκέφτομαι να πάρω την LTE έκδοση αλλά να την δουλεύω μέχρι τέλους του χρόνου με 3g Κάρτα (Cosmote)

2ον) Θα ήθελα να μου πεις πόσες ώρες χρήσης της Οθόνης είχες μέχρι να φτάσει η μπαταρία στο 10%-15%

Ευχαριστώ

ΥΓ: Το 3G μοντέλο να ξέρετε ότι θα έχει 50-80 ευρώ χαμηλότερη τιμή

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

Καλησπέρα παιδιά,

θα μπορούσε κάποιος να μας πει σίγουρα και 100% ποιες είναι οι διαφορές των δυο μοντέλων; Γιατί στα Skroutzoμάγαζα τα τεχνικά χαρακτηριστικά εμφανίζουν συνεχείς και περίεργες διαφοροποιήσεις. Ο επεξεργαστής μεταβάλλεται από 1.6 σε 1.7 και 1.9 και στα δυο μοντέλα. Η RAM άλλοτε 1.5 και άλλοτε 2 και για τις δυο εκδόσεις. Λίγο χαμός δηλαδή.

Μπορούμε λοιπόν να έχουμε κάτι λίγο πιο ξεκάθαρο από κάποιον γνώστη;

Ευχαριστώ,

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Η LTE έκδοση έχει και 3G ? Γιατί σκέφτομαι να πάρω την LTE έκδοση αλλά να την δουλεύω μέχρι τέλους του χρόνου με 3g Κάρτα (Cosmote)

Το ότι είναι η μία συσκευή LTE δεν σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίζει 3G.. Όσο για την sim σου δεν νομίζω ότι την αλλάζεις πια. Είναι όλα θέμα δικτύου και φυσικά συσκευής. Αν και τα 2 υποστηρίζουν 4G, έχεις 4G.

Νικος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Multi Window τελικά υποστηρίζει ? Γιατί στα φόρουμ που διαβάζω οι απόψεις ποικίλουν και δεν ξέρω τι να πιστέψω

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

Καλημέρα . Θα ήθελα να σου κάνω 2 ερωτησούλες γιατί σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του κινητού μόλις πέσει κάτω από τα 400 ευρώ .

1ον) Η LTE έκδοση έχει και 3G ? Γιατί σκέφτομαι να πάρω την LTE έκδοση αλλά να την δουλεύω μέχρι τέλους του χρόνου με 3g Κάρτα (Cosmote)

2ον) Θα ήθελα να μου πεις πόσες ώρες χρήσης της Οθόνης είχες μέχρι να φτάσει η μπαταρία στο 10%-15%

1. Ναι, εννοείται. Στις επιλογές δικτύου, σε Cosmote βγάζει

LTE/GSM/WCDMA (auto connect), GSM/WCDMA (auto connect), GSM only και WCDMA only

2. Τώρα έχω 54% μπαταρία με 10ω, 23λ, 12δ χωρίς φόρτιση και η οθόνη γράφει 48%

Η RAM άλλοτε 1.5 και άλλοτε 2 και για τις δυο εκδόσεις. Λίγο χαμός δηλαδή.

Μπορούμε λοιπόν να έχουμε κάτι λίγο πιο ξεκάθαρο από κάποιον γνώστη;

Η έκδοση i9195 (LTE) έχει 1.5GB RAM. Δεν ξέρω πως βγαίνουν τα 2GB αλλά στην ανάλυση της διαθέσιμης RAM μου βγάζει πχ 0.89GB/1.32GB

Multi Window τελικά υποστηρίζει ? Γιατί στα φόρουμ που διαβάζω οι απόψεις ποικίλουν και δεν ξέρω τι να πιστέψω

Δεν βρήκα τέτοια επιλογή.

Edited by OculatusAbis

Το πηρα και΄γω σήμερα(LTE) και οι αρχικές μου εντυπώσεις είναι αριστες,συμφωνώ σε όλα με τον Oculatis και συμπληρώνω...

1.Δεν εγκαθίστανται στην εξωτερική κάρτα microSD οι εφαρμογές (τουλάχιστον με την UAMF5 που φοράει το δικό μου γερμανικό)-λέει μεταφορά σε κάρτα SD αλλά προφανώς εννοεί την εσωτερική SD γιατί και ο φάκελος Android δεν δυμιουργήθηκε/υπάρχει στην δομή της micro SD.

2.Το watchon(τηλεκοντρολ) δουλεύει υποδειγματικά και μου θύμισε το Nokia 6600 που τότε(πριν 15.000 χρόνια:lol::lol:) λειτουργούσε με την εφαρμογή Total IRremote(τι θυμήθηκα τώρα.....:wacko::confused:)....

3.Η κάμερα ευτυχώς έχει συνεχόμενη αυτόματη εστίαση στην λήψη βίντεο.

4.η ram είναι στο 1,32 για την ακρίβεια και σου αφήνει 700+ ΜΒ συνήθως ελεύθερη.

5.Φορητότητα,ποιότητα κατασκευής πολύ καλή,γενικά είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το S3 Mini ας πούμε και είναι μια χαρά τώρα για καλοκαίρι κλπ.:)

Παιδιά η RAM στο LTE είναι 1.5GB κι όχι 2. Το γράφει στο πίσω μέρος της συσκευασίας :rolleyes:

Σήμερα έκανα μία βόλτα από διάφορα μαγαζιά για να βρω θήκη. Όταν έβλεπαν το κινητό, όλοι γούρλωναν τα μάτια τους! Δεν το περίμεναν τόσο όμορφο και ποιοτικό. Με ρωτούσαν πως είναι σε σχέση με το κανονικό S4 και όταν τους είπα λεπτομέρειες άρχισαν να λένε κι εκείνοι ότι το S4 είναι αρκετά υπερτιμημένο. Ένας πωλητής της Wind μου λέει "θα δώσω το S4 και θα πάρω αυτό" :lol:

Τη dual sim έκδοση δε βλέπω πουθενά ακόμα. Ελπίζω να τη δούμε προς τα μέρη μας.. Επίσης αφού στα skroutzομαγαζα πλέον το βρίσκεις από 425ευρω τη 3g έκδοση θα πρέπει να ξεκινάει κάτω από τα 350

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Το να αλλάξει κάποιος το s4 του με αυτό είναι τρέλα,εκτός κι αν δεν τον βολεύει το μέγεθος του big brother.

Για second device βέβαια το σκέφτομαι αλλά η τιμή πάρα πολύ τσιμπημένη έως και υπερβολικά ακριβό.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Το να αλλάξει κάποιος το s4 του με αυτό είναι τρέλα,εκτός κι αν δεν τον βολεύει το μέγεθος του big brother.

Για second device βέβαια το σκέφτομαι αλλά η τιμή πάρα πολύ τσιμπημένη έως και υπερβολικά ακριβό.

Φίλε μου εγώ είχα πριν το S4, το δούλεψα από την αρχή που βγήκε κι έχω να πω ότι το να αλλάξω σε S4 mini δεν ήταν τρέλα. Δεν είναι μόνο το μέγεθος του S4 που δεν παλεύεται με ένα χέρι αλλά και το ότι ακόμα και τώρα, μετά από αρκετά firmware upades, το S4 έχει ακόμα θέματα με υπερθέρμανση, lags, μέτρια αυτονομία, smoothness, χαμηλή απόκριση σε εντολές κλπ. Τέτοια προβλήματα δεν έχει το S4 mini και είναι πολύ πιο έτοιμο σαν κινητό από την 1η μέρα κυκλοφορίας του. Άλλαξα 4 κινητά S4 και όλα είχαν κάποιο θέμα από αυτά που προανέφερα. Δεν ξέρω αν τα επόμενα updates διορθώσουν κάτι στο S4 αλλά και να γίνει, τη φορητότητα, την αυτονομία και την ευχρηστία του S4 mini δεν θα τη δούμε εύκολα. Ειδικά με την αυτονομία, δεν περίμενα το mini να είναι καλύτερο. Σκέψου ότι το δουλεύω με όλο το bloatware ενεργό γιατί ακόμα δεν έχει βγει μέθοδος root αλλά και πάλι η μπαταρία του κρατάει περισσότερο. Ποιός είπε ότι η τεράστια οθόνη και οι 4 πυρήνες δεν θα είχαν κάποιο τίμημα;

Φίλε μου εγώ είχα πριν το S4, το δούλεψα από την αρχή που βγήκε κι έχω να πω ότι το να αλλάξω σε S4 mini δεν ήταν τρέλα. Δεν είναι μόνο το μέγεθος του S4 που δεν παλεύεται με ένα χέρι αλλά και το ότι ακόμα και τώρα, μετά από αρκετά firmware upades, το S4 έχει ακόμα θέματα με υπερθέρμανση, lags, μέτρια αυτονομία, smoothness, χαμηλή απόκριση σε εντολές κλπ. Τέτοια προβλήματα δεν έχει το S4 mini και είναι πολύ πιο έτοιμο σαν κινητό από την 1η μέρα κυκλοφορίας του. Άλλαξα 4 κινητά S4 και όλα είχαν κάποιο θέμα από αυτά που προανέφερα. Δεν ξέρω αν τα επόμενα updates διορθώσουν κάτι στο S4 αλλά και να γίνει, τη φορητότητα, την αυτονομία και την ευχρηστία του S4 mini δεν θα τη δούμε εύκολα. Ειδικά με την αυτονομία, δεν περίμενα το mini να είναι καλύτερο. Σκέψου ότι το δουλεύω με όλο το bloatware ενεργό γιατί ακόμα δεν έχει βγει μέθοδος root αλλά και πάλι η μπαταρία του κρατάει περισσότερο. Ποιός είπε ότι η τεράστια οθόνη και οι 4 πυρήνες δεν θα είχαν κάποιο τίμημα;

+1000

Συμφωνώ απόλυτα αν και δεν πήρα το S4 ποτέ (και ούτε πρόκειται) αλλά το είχα για 4 μέρες από εναν φίλο που είχε πάρει και 2ο,όντως στην καθημερινή χρήση είδα διάφορα που δεν......:X

Το S4 Mini από την άλλη είναι πολύ πιο έτοιμη συσκευή out of the box με πολύ καλή αυτονομία όντως και με έχει βολέψει πάρα πολύ,δεν πολυζεσταίνεται από την άλλη και κάνει τα πάντα υποδειγματικά.:)

Προσθέτω επίσης ότι το GPS του λοκάρει το ίδιο γρήγορα με του S4, το WiFi είναι δυνατό και η πλοήγηση σε μενού και λίστα επαφών είναι λειωμένο βούτυρο :D

Όσο για την οθόνη, σαφώς το S4 υπερτερεί σε ευκολία ανάγνωσης λόγω μεγέθους αλλά προσωπικά δεν είδα καλύτερη ευκρίνεια ή απόδοση χρωμάτων. Το μάτι τερματίζει την αναγνώριση διαφορών στα 300ppi και το S4 mini έχει 255ppi. Δεν είναι στο όριο των 300 αλλά και τα 440ppi του S4 (+140 από το όριο για το μάτι) δεν ξέρω τι περισσότερο προσθέτουν πέρα από στοιχείο marketing...:rolleyes:

*έκανα wipe cache και μετά reboot. Η μπαταρία από 33% πήγε στο 40% :blink:

Edited by OculatusAbis

Δεν ξέρω,τόσα θέματα με το s4 δεν τα έχω.

Δουλεύει ρολόι,με βολεύει χρήση με το ένα χέρι.από θέμα θερμοκρασίας τίποτα το τραγικό η να νιώθω τρελά την ζέστη του.και μπαταρία,στη ξεφτίλα 4ώρες ανοιχτή οθόνη.

Το s4 mini σαφώς και είναι υποψήφιο προς αγορά βέβαια καθώς δείχνει πολύ αξιόλογο.όχι όμως σε τιμή πάνω από τα 350 ευρώ...και πολλά λέω.

Αλήθεια εδώ γιατί λέει 2gb ram?

http://www.kaizershop.gr/Samsung_I9195_Galaxy_S4_mini_LTE_White

Τι παίζει?

Edited by ταξιδιωτης22

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Δεν ξέρω,τόσα θέματα με το s4 δεν τα έχω.

Δουλεύει ρολόι,με βολεύει χρήση με το ένα χέρι.από θέμα θερμοκρασίας τίποτα το τραγικό η να νιώθω τρελά την ζέστη του.και μπαταρία,στη ξεφτίλα 4ώρες ανοιχτή οθόνη.

Το s4 mini σαφώς και είναι υποψήφιο προς αγορά βέβαια καθώς δείχνει πολύ αξιόλογο.όχι όμως σε τιμή πάνω από τα 350 ευρώ...και πολλά λέω.

Αλήθεια εδώ γιατί λέει 2gb ram?

http://www.kaizershop.gr/Samsung_I9195_Galaxy_S4_mini_LTE_White

Τι παίζει?

Δεν έχει 2GB αλλά 1.5GB. Το γράφει και στη συσκευασία αλλά το βλέπεις και στα στοιχεία της RAM από το σχετικό μενού.

...

Σχετικά με τις ειδοποιήσεις, δεν σε ενημερώνει για χαμένες κλήσεις μηνύματα κτλ, με κάποιο τρόπο όταν είναι κλειδωμένο και απενεργοποιημένη η οθόνη?

Δηλαδή πρέπει να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο για να τσεκάρεις?

• The title was changed to Samsung Galaxy S4 Mini (I9190 / I9195)