Jump to content

Είμαι εντελώς αρχάριος (κατά βάθος)...

discaris
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σύντομα, για να μη σας κουράσω..

Παρ' ότι ασχολούμαι με το Ιντερνετ εδώ και 3 χρόνια, ουσιαστικά δεν γνωρίζω τίποτα για τους υπολογιστές, αλλά θέλω να αρχίσω να μαθαίνω..

Ήμουν αφημένος μέχρι τώρα στις γνώσεις της sister μου, και αντιμετώπιζα τα των υπολογιστών με σχετικό "φόβο". Τώρα ήρθε -κάπως απότομα μα δεν πειράζει..- η ώρα να χειραφετηθώ εντελώς computerικά..

Ενα βασικό ερώτημα:

Παρ' ότι έχω τώρα Windows2000Prof (όχι αγορασμένα), έχω μια συμπάθεια στα ΧP διότι βγήκαν στην αγορά με το που ξεκίνησα κι εγώ..

Τα είχα για κάποιο διάστημα ("σπασμένα" κι αυτά), έπαθε κάτι το computerάκι μου.. η sister έβαλε τα 2000 "κι αν σ' αρέσουν!", κι από τότε είμαι με τον καημό..

Λοιπόν, με δεδομένο πως είμαι ένας user χωρίς πολλές ανάγκες προς το παρόν, αλλά αρκετά "φιλόδοξος" για την παραπέρα ενασχόλησή μου με τους υπολογιστές.. τι θα με συμβουλεύατε αγαπητοί φίλοι.. τι λειτουργικό να βάλω (με μια σχετική λεπτομέρεια σας παρακαλώ.. δηλ. XP Home, Prof, ελληνικά ή Αγγλικά <--τα γνωρίζω ικανοποιητικά, όχι όμως πολύ καλά ) ή να πάω σε 2000 πάλι αλλά γνήσια etc..

Nα σημειώσω πως σαν γνήσιος Ελληνας :!: δεν είμαι πολυδιατεθημένος να πληρώνω εταιρίες για το software :rolleyes: , αλλά για το λειτουργικό μπορώ να κάνω μια εξαίρεση αν χρειάζεται..

Και κάτι εκπαιδευτικό (το επάγελμά μου btw): Υπάρχει κάποια δημόσια σχολή που να μπορείς να πάρεις γνώσεις για την λειτουργία των υπολογιστών.. να σε βάλει σε ένα κλίμα.. να μάθεις και κάτι παραπάνω από τα βασικά?..

ή τέλος πάντων πως θα με συμβουλεύατε εσείς να αρχίσω να ασχολούμαι "σοβαρά" με τους υπολογιστές, έτσι ώστε κάποια στιγμή να μπορώ κι εγώ να χρησιμοποιώ τις δυνατότητες που μας δίνει πλέον η πληροφορική και η εξέλιξή της.. (1ος μεγάλος στόχος σε κάποιον καιρό να μπορώ να φτιάξω -σχεδόν- μόνος και κάποια προσωπική σελίδα, να την ανανεώνω.. να την προσέχω.. να την φροντίζω.. :* )

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις σας και λυπάμαι που δεν μπορώ να συμβάλω (yet) στην αύξηση των δικών σας γνώσεων... :o

:)

Μου αρέσει η ειλικρίνιά σου:)

Λοιπόν. Ασυζητητί, ΠΕΤΑ τα 2000. Μην ΚΟΛΛΑΤΕ σε παλιές ιδέες. Έχω παίξει ξύλο με άτομα για να βγάλουν τα 98 και 2000 και να βάλουν XP Professional, και μετά με ευγνομωνούσαν.

Μην λες ανοησίες να αγοράσεις τίποτα. Απλά βρες κάπου (κυκλοφορεί, ή αν δεν κυκλοφορεί φτιάχνεται πανεύκολα, αν είσαι Αθήνα βρισκόμαστε και στο δίνω και γω από Σεπτέμβρη) το Βοοtable CD-ακι, που κυκλοφορεί με τα ΧP Professional English +SP1. Τα XP Professional, χωρίς το SP1 είναι για πέταμα.

Βέβαια είναι προ των πυλών το SP2 τώρα, οπότε κάνε λίγο υπομονή, να φτιάξεις slipstreamed bootable CDάκι με το SP2 ;):)

Βεβαίως και έχεις προοπτικές να μάθεις. Όσο για εκπαιδευτικός, σε πληροφορώ πως έχω 2 γονείς καθηγητές β'βάθμιας. Και οι δύο χρησιμοποιούν επί καθημερινής βάσης υπολογιστή, ο πατέρας μου ήταν επιμορφωτής ανηλίκων με εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, ενώ εγώ ο ίδιος προσωπικά είχα δουλέψει σε ένα πρόγραμμα της ΕΠΕΑΕΚ ως βοηθός επιμορφωτή μέσης εκπαίδευσης (μαθαίναμε σε καθηγητές να χρησιμοποιούν pc-Internet). Πίστεψέ με, είναι εύκολο:)

Δεν χρειάζεται σχολή. Αρκεί να σου δείξει κάποιος πολλά χρήσιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο! Μετά θα κολλήσεις και δεν θα ξεκολλάς!

Η προσωπική σελίδα είναι μιλάμε κάτι το αστείο να φτιάξεις. Αλλά πάρε πρώτα αποφάσεις για το τι λειτουργικό θα βάλεις, και μετά μιλάμε και γιαυτό!

Δεν πειράζει που δεν συμβάλλεις στις δικές μας γνώσεις. Ούτε εμείς κάποτε συμβάλλαμε στις γνώσεις των άλλων...Εξάλλου τα fora δεν είναι ανταλλαγή γνώσης κυρίως, αλλά ανταλλαγή εμπειρίας περισσότερο.

Καλή μέρα και καλό καλοκαίρι!

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

Το βασικό για να μάθεις είναι να διαθέσεις χρόνο και να ψάχνεις. Τώρα υπάρχει και η εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου (google etc) που θα σε βοηθήσει σε οποιαδήποτε απορία σου (γι' αυτό ειδικά το Google θα πρέπει να μάθεις να το χρησιμοποιείς). Παλιότερα μόνο από βιβλία ή περιοδικά μπορούσες να μάθεις κάποια πράγματα. Κυρίως όμως θέλει ενασχόληση!

Εγω θα προτεινα τα 2000 βεβαια... (προσωπικες εμπειριες απο xp, πολυ μα πολυυυυυυυυυ κακες)

Τελος παντων. Περα απο το λειτουργικο, για σελιδα μπορεις να χρησιμοποιησεις το frontpage η το dreamweaver. Το frontpage θα σου φανει αρκετα ευκολο, λογω του οτι θυμιζει office σε υπερβολικο βαθμο (Στην αναγκη κανε τα πρωτα σου html απο το word...). Αλλα συνισταται η εκμαθηση εστω και στοιχειωδους html, για να ξερεις τι βλακειες κανει το frontpage.

Μετα το επομενο βημα ειναι να δημοσιευσεις καπου την σελιδα σου. Μια καλη λυση (για αρχη παντα) ειναι το http://www.geocities.com που ειναι τζαμπα....

Καλη σου τυχη παντως και μην ντρεπεσαι να ρωτας!

Υ.Γ. Αν κανεις το ...λαθος... και αποφασισεις να βαλεις xp, ΣΙΓΟΥΡΑ τα professional με το sp1. Τα home αν περασουν απο τα χερια σου, μπορεις πολυ ευκολα να τα στειλεισ για ανακυκλωση

Σας ευχαριστώ! για τις απαντήσεις σας... ήδη κατέληξα -σύμφωνα και με αυτά που σημειώσατε..- στα ΧΡ Prof._SP1_Eng._Hacked :D τα οποία νομίζω έχει διαθέσιμα και κάποιος φίλος μου..

Όταν βγει το Official SP2, θα περιμένω να "καθαρίσει" ο Ιερεμίας... ;) [είδα και την σελίδα σου, είχε Χρήσιμο & Πλούσιο υλικό.. μα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η εμφάνιση, το "lay out" αν το λέω σωστά.. :) ]

Σκέφτηκα πάντως, πως είναι λάθος πως δεν μπορώ να μεταφέρω κι εγώ κάποια γνώση σ' ένα τέτοιο Forum...

Ορίστε λοιπόν ορισμένα αγαπημένα μου -και κορυφαία στο είδος τους κατά την κρίση μου..- sites στο net..

www.euro2day.gr το πιο ευανάγνωστο οικονομικο-χρηματιστηριακό site στο διαδύκτιο με πολύ καλή ενημέρωση για τον χώρο.. (εδώ να σημειώσω -και χωρίς φυσικά να είμαι μάγος..- πως αν τυχόν οι δικοί σας ή ακόμα και εσείς αν είστε στα -άντα... έχετε κάποιες μετοχές του Χ.Α.Α., απαγορεύεται! αυτές να πωληθούν πριν το πέρας τον Ολυμπιακών Αγώνων.. Με το τέλος τους όμως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πρέπει να γίνει μερική ή και ολική πώληση των χαρτοφυλακίων... και από το '05 το ξαναβλέπετε...)

http://global.betfair.com Το απόλυτο Betting Site για μένα... δεν συμφωνείς/διαφωνείς με έναν παραδοσιακό book, αλλά αναζητάς/διαμορφώνεις εσύ τα odds που πιστεύεις πως πρέπει να παιχτούν.., με χρηματιστηριακή λογική στο στήσιμό του ("αγοραστές"/"πωλητές"), έχει και πολύ καλή ελληνική σελίδα... είναι λίγο πιο δυσνόητο από τα παραδοσιακά τέτοιου είδους sites... μα για εσάς εδώ μάλλον θα είναι παιχνιδάκι.. ;)

[εδώ ας σημειώσω... πως τα χρήματα δεν μου τρέχουν από τα πατζάκια όπως ίσως συνάγεται από τα παραπάνω... μα το να ασχολούμαι με θέματα κέρδους είναι πραγματικό "ελιξίριο" για την διάθεσή μου... ευτυχώς πάντως δεν είναι και το μοναδικό... τουλάχιστον όχι ακόμα... χαχαχα!]

www.aek.com (forum) Για τους οπαδούς της ομάδας (είσαι ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ! λέεεμε...) δεν υπάρχει νέο ή πληροφορία ή ακόμα και εκτίμηση που δεν περνάει από τα θέματα που αναρτώνται συνέχεια..

Το 1ο ιστορικά site Οπαδών στην Ελλάδα (since 1994), όπου πάντως απαγορεύονται τα Hooliganιλίκια αλλά και το βρισίδι..

Βest seller αυτόν τον καιρό, τα θέματα για την απόκτηση των καρτών διαρκείας για την νέα σαιζόν, για να στηριχτεί η καινούργια διοίκηση Ντέμη!...

και τέλος ένα underground erotica ελληνικό site -που πιθανολογώ πως κάποιοι το γνωρίζετε :cool:... http://kotsos.net/ , μου αρέσει εκτός των άλλων :whistle:... διότι έχει πραγματικά χύμα, ιδιαίτερη, όσο και απλή γραφή από τον χειριστή του...

Δυστυχώς(!), δεν γνωρίζω κάτι ανάλογο από το εξωτερικό (να το κάνει κάποιος δηλ. για την "πλάκα" του και με σχετικό humor..), εδώ λειτούργησε και το μέχρι τώρα απαγορευτικό της sis. "αν μπεις σ' αυτά! και κολλήσεις κανέναν ιό (γκουχ! γκουχ!) μη περιμένεις να στο φτιάξω..." οπότε λέω να μπω τώρα κανένα βράδυ... και ελπίζω να μην κολλήσω τίποτα αφού έχω και Norton! :p

Kαλώς Σας Βρήκα!

:)

Και εγώ 2000 θα πρότεινα.Με τα XP έχω δει προβλήματα.Καλή αρχή είναι και τα περιοδικά περί υπολογιστών που κατά καιρούς δίνουν ένθετα για αρχάριους.Υπομονή και όρεξη να έχεις...
Argonaftis

XP μετά το SP4.

Προς το παρόν 2000 με τρέλα (για να μην τρελαθείς εσύ).

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.