Jump to content

discaris

Members
  • Δημοσιεύσεις

    16
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by discaris

  1. sorry για offtopic, μα δεν βρίσκω θέμα για το ZTE Blade A570 που αγόρασα μέσα στην εβδομάδα μέσω Media Markt.. :ninja:
  2. σ' ευχαριστώ! Λάζαρε. *κρίμα που δεν έχει rating ή like το forum για τα posts, να μην "απασχολούμε" και τους φανατικούς αναγνώστες του..
  3. καλημέρα. αντιμετωπίζω ένα απλό πρόβλημα στο οποίο θα ήθελα την έμπειρη συμβουλή σας. έχω ένα nexus5 [επιλογή του bro μου, εγω δεν διαθέτω τις γνώσεις/χρόνο/μεράκι] κοντεύαμε τα 2 χρόνια απροβλημάτιστα. πριν 2 μήνες το έβαλα κατα λάθος.. κ@λότσεπη και χάλασε η οθόνη [έγινε.. Matrix] -αφού έκατσα για 1' σε σκληρό σκαμπώ. πάω amazon.usa παραγγέλνω το ποιο φθηνό digitizer 40€ [τα θεωρούσα όλα γνήσια, πρωτάρης..], ούτε capital controls, ούτε τελωνεία, σε 10 μέρες έρχεται. Αλλάζουμε την οθόνη με.. εμπειροτέχνη φίλο ακολουθώντας τα βήματα youtube vid [και why not δηλ]. Η δουλειά του πιστεύω ήταν firm [έλαβε και την μικρή αμοιβή του], μα στην βδομάδα πάνω ήρθε το 1ο ράγισμα. μέσα σε ένα μήνα η οθόνη είχε 3-4 χαρακιές αλλά λειτουργούσε. κάποια στιγμή χθες, έγινε πάλι matrix. λογικό. Εδώ τι κάνουμε? 1) Αγοράζω πάλι digitizer via net [εδώ τα amazon http://goo.gl/Fqp5o9] προσέχοντας [πώς άραγε?] να είναι σωστό το προϊόν Υπ όψην, από αντιπροσωπεία LG μου ζήτησαν κοντά στα 130€, πέρα που είναι στην άλλη άκρη. Τον εμπειροτέχνη φίλο αναγκαστικά θα τον αλλάξω. πρέπει αν και δεν πιστευω πως φταίει [ψυχανάλυση :-] 2) Αγοράζω καινουργιο, μιας που ειδα να σημειώνετε/αι σε άλλα topic πως μπορεί να βρεθεί με 150€. Η επιδιόρθωση θα μου πάει στα μισά με αβέβαιο αποτέλεσμα.. χμμ... απ την άλλη βαριέμαι να ξαναρυθμίζω/ επανεγκαταστώ. μα ίσως πρέπει... Όποιος θέλει/μπορεί, ας συμβάλλει. αν και νομίζω το έχω κάπως λυμένο γράφοντας. ευχαριστώ. *υγ. δεν διεκδίκησα από seller κ amazon κάτι ιδιαιτερο. στον seller εγραψα προ 15νθημέρου.. δεν απάντησε. η αγορά ειχε γινει πριν 1,5 μήνες. Τον μοναστέρωσα με παράλληλη κακή [δίκαιη πιστευω] κριτική. Ίσως επικοινωνήσω κι amazon για την τιμή των όπλων
  4. χθες βράδυ μπήκαν σπίτι και κλέψαν 2-3 "πραγματάκια". Το σημαντικότερο ήταν το Gateway MT6840 Notebook, διότι πέρα από μαύρο κουκλί ήταν και δώρο του Brother from abroad.. Aπ ότι μου μετέφερε προ ολίγου, η εταιρία δεν πρέπει να κυκλοφορεί Ελλάδα.. (εύκολα αναγνωρίσιμο άρα..) Το "Serial Number" (Part Number, P/N) είναι ΙΜΑ7Α000103, ενώ το Gateway Serial Number: T3C75H1025376 Αν κάποιος το εντοπίσει, παρακαλώ θερμά να ειδοποιήσει (προς το παρόν μόνο μέσω i-net αφού "πέταξε" και το κινητό). Υπάρχει αξιόλογη αμοιβή, την οποία αν δεν αποδεχτεί ο ευρών.. θα γίνει κατάθεση στο "χαμόγελο του παιδιού" ή όπου αλλού αυτός επιλέξει. Ευχαριστώ. * "Το σκοτεινό αντικείμενο του κλέφτη": http://www.gateway.com/retail/mt6840.php
  5. γκουχ! γκουχ!.. :shifty: σήμερα το πολύ αύριο θα γίνει format και θα βάλω κι εγώ επιτέλους winΧP (είμαι στην αιχμή της τεχνολογίας μιλάμε.. αλλά τα 2000 με κάλυψαν καλά μερικά χρονάκια..). Αν θυμάμαι correct.. μου τα έχει δώσει ένας φίλος..;) Η sister μου που με καθοδηγεί στα των Η/Υ (πληροφορικάρια μεν αλλά με κάποια κολλήματα λέω εγώ..) με "τρομοκρατεί" να μην πάιρνω updates από την MS διότι υπάρχει περίπτωση να με κλειδώσει. Το να λαμβάνει το pc μου updates εμένα μου αρέσει πολύ!, αισθάνομαι σαν να γίνεται μετάγγιση/αναβάθμιση αίματος στον οργανισμό του και δεν θα ήθελα να τα στερηθεί το μηχάνημα.. Τι ισχύει/πρέπει να κάνω στην περίπτωση? *Tα XP μου θα είναι ελληνικά, proffesional SP2.. [δεχόμεθα και pm αν κρίνεται ορθότερο..] και μια 2η ερώτηση "ήσσονος (μικρότερης) σημασίας": εδώ και 20 μέρες στο browsing μου αντιμετωπίζω πολλά "Runtime errors", βγαίνει δηλ. αυτό το σπαστικό κουτάκι που λέει "Do U wish to debbug?" Εγώ πιστεύω πως κάτι (δικό μου) έχει "ξεχαρβαλωθεί". Η sis λέει πως το problem το έχουν τα sites.. μα δεν έχει δίκιο λογικά αφού δεν γίνεται να αρχίσουν να "βαράνε" το Yahoo mail, το Capital.gr και μερικά άλλα ταυτόχρονα.. Πότε λοιπόν αντιμετωπίζουμε τέτοιο problem και σε γενικές γραμμές (όχι αναλυτικά αφού με το format θα ξεπεραστεί πιστεύω) πως αντιμετωπίζουμε αυτή την ενοχλητική κατάσταση?.. Χρησιμοποιώ Ι.Ε. μα είμαι "ώριμος" να περάσω σε firefox.. Καλή Χρονιά κι ένα tune από τα καλύτερα της προηγούμενης, σύμφωνα με ορισμένες λίστες αλλά και το δικό μου κριτήριο.. edit#1 έγινε το πέρασμα σε XP (και μάλιστα χωρίς format) και όλα αρχίζουν να δουλεύουν ρολόι.. απάντηση στο ερώτημα για τα updates υπάρχει 2-3 σελίδες πίσω σ' αυτό το Topic. όλα καλά.. :)
  6. Globy σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μωρέ είμαι συνδεδεμένος με τις ώρες! και έχω να πάρω update από 16/8/06 :worry: Μιλάμε, να μπαίνω στο http://www.capital.gr ας πούμε.. να μου δίνει security warning (επειδή περιέχει και "κομμάτια" από άλλα sites) και "να πηγαίνει η ψυχή μου στην κούλουρη" [Εχουμε φτάσει να ανησυχούμε πιο πολύ για την υγεία του υπολογιστή μας.. από την δική μας! :lol: ]
  7. δεν έχω καλό επίπεδο γνώσεων.. και με την βοήθεια συγγενικού μου προσώπου έχω περασμένο kaspersky και με το κλειδί να είναι ενεργό.. εδώ και ακριβώς 1 μήνα δεν κάνει update και έχει την ένδειξη "Signatures are Obsolete" Μπαίνοντας στο "update now" τα Update Size, Traffic, και Transfer Rate είναι μηδενισμένα, ενώ το Duration μετράει κανονικά τον χρόνο που είμαι συνδεδεμένος.. Μιλώντας στο τηλ. με το ίδιο πρόσωπο ελένξαμε τις ρυθμίσεις του Kasp. και τα βρήκαμε o.k. "Κάποια χαζή ρύθμιση ή επικάλυψη θα είναι.." μου είπε.. "Φέρε(ρ) τον φίλο σου τον Δημήτρη.." -"θα το γράψω στο my phone, πιο έγκυρο.." Έχω κάνει και μια mini αναζήτηση, δεν βρήκα κάτι να με εξυπηρετεί.. Μήπως κάποιος έχει την εμπειρία ή έστω την υπόνοια, τι συμβαίνει & βασικά πως να το επαναφέρω?.. Να σημειώσω πως από την στιγμή που σταμάτησε να κάνει updates δεν έχω προσθέσει κάτι στο σύστημά μου, έτσι κι αλλιώς browsing* κάνω σχεδόν αποκλειστικά.. και λόγο της -απλής- dsl μου χωρίς κάποια άλλη προστασία.. με έχουν ζώσει τα φίδια :cry: * σε πολύ συγκεκριμένα sites, δεν το ρισκάρω.. ειδικά τώρα. Ευχαριστώ in advance, και για όσους έκαναν τον κόπο να ανοίξουν το Topic ένα μικρό Tip με "τα Sites που άλλαξαν τον κόσμο!" (από το newsletter της Forthnet)
  8. το πρόβλημα στο οποίο αναφέρθηκα πριν 2-3 post (και καμιά δεκαριά μέρες!, προφανώς η antivirus κατάστασή μας είναι άριστη ως ΜyPhone για να μην προχωρούν οι σελίδες.. :) ) ξεπεράστηκε χάρις ένα live scan στο http://www.pandasoftware.com/products/activescan και ευχαριστώ τον tria12345_ που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο.. το μόνο προβληματάκι(?) ασφαλειας που αντιμετωπίζω μοιάζει να είναι τα "Internet Attacks" που μου υποδεικνύει σε κάθε session το Kaspersky.. μα έχω συνηθίσει και 2 χρόνια τώρα δεν μοιάζει να με ενοχλεί παραπέρα.. Θα μου μείνει βέβαια το ερώτημα "πως την κόλλησα την λαλακία", αφού λόγω έλλειψης χρόνου και χαμηλής σύνδεσης έμπαινα standar σε όχι πάνω από 10 site και δεν κατέβαζα και τίποτα.. Τώρα βέβαια αλλάζουν οι ισσοροπίες.. ενεργοποιείται η dsl μου οσονούπω και ο χρόνος θα είναι με το μέρος μου μέχρι Σεπτέμβρη :D
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Το Kaspersky συμφωνεί μαζί σας και μου σημειώνει πως πρέπει να το αφαιρέσω "at system start up". (υποτίθεται πως θα το έκανε μόνο του βέβαια, μα δεν μπορεί..) Αυτά που μου σημειώνετε μου είναι λίγο άγνωστα & δεν τα έχω ξαναεπιχειρήσει. Θα δω τι μπορώ να κάνω μεταμεσονύχτια που μπαίνω και σε φόρμα. Ίσως με βοηθήσει και άτομο που γνωρίζει περισσότερα.. Μιλάμε για 10ήμερο μεγάλης γκαντεμιάς.. Merci και πάλι. Την συμπάθειά μου και στον Iron Maiden :rolleyes:
  10. τις τελευταίες μέρες το Kaspersky με το που φορτώνουν τα Windows μου βγάζει ένδειξη πως υπάρχει κάποιος trojan ονόματι "backdoor.Win32.sdbot.asr" το οποίο και δεν μπορεί να αφαιρέσει ("cannot be deleted You have no access rights, or access is denied"). μπορώ να κάνω κάτι? (του έχω κάνει scan τις τελευταίες ώρες με ότι αντιβιοτικό υπάρχει στο pc, Search & Destroy, Ad Aware, Giant (πρωην), σάρωση συντήρησης από το Windows Live (αυτό έδειχνε πως αναγνώριζε κάποιο ιό στην διαδικασία του scan αλλά τελικά έδειξε μηδενικά αποτελέσματα στην τελική φόρμα) {δεν είμαι dynamic χρήστης/γνώστης, ακόμα..}
  11. Σ' ευχαριστώ! Φίλιππε, να 'σαι καλά... Ακολούθησα αυτό που είπες.. το κατέβασα μια χαρά!, διάβασα τις οδηγίες του... έκανα και το 1ο μου scan/fix -για την Ιστορία, μου βρήκε 42 threats, όλες κόκκινες!.. Επίτρεψέ μου και 2-3 εύκολες (μάλλον) ακόμα ερωτήσεις, με την υποσημείωση πως δεν θα επανέλθω εδώ.. για να μην αλλιώσω και την φυσιογνωμία του Thread.. *Κάθε πότε? (ή σκέτο "Πότε?") πρέπει να καθαρίζουμε την cache?... *Όταν έκανα την Ιnstallation του Προγράμματος, δεν επέλεξα κάτι που ανάφερε για Τea Timer... Περί τίνος πρόκειται?.. *Σχεδόν ότι βρήκε σαν "απειλή" ήταν "trucking cookie". Μέχρι να βρω ένα εύχρηστο και ενημερωμένο on line λεξικό πληροφορικής, μήπως θα μπορούσα να μάθω τι σημαίνει?.. (cookie γνωρίζω τι είναι, δεν είμαι και εντελώς... ) :)
  12. Σας παρακαλώ απαντήστε μου : Έκανα ότι ακριβώς ανάφερε ο Φίλιππος παραπάνω.. είχα το παλιό Spybot, το απεγκατέστησα/Restart/ πήγα στην 3η στην σειρά διεύθυνση που αναφέρεται.. το κατέβασα (σε χρόνο ρεκόρ, about 5 sec, σαν να το είχε όλο μέσα του το pc μου.. -είμαι καινούργιος στον χώρο και ορισμένα μου κάνουν εντύπωση..) και μόλις πήγα να το ανοίξω από το desktop.. μου έβγαλε την ένδειξη: Χ C:\Documents& Settings\Desktop\spybotsd13.exe is not a valid Win32 application.. Προφανώς το σύστημά μου δεν το αποδέχεται.. Και μετά?... :worry:
  13. Επειδή μου άρεσε το παραπάνω κολπάκι.. να ρωτήσω κάτι εξειδικευμένο, μήπως και γνωρίζετε... Στα διάφορα Betting Sites (Bet&Win, William etc.) με μια τέτοια χρεωστική της WinBank μπορείς να κάνεις και καταθέσεις αλλά και αναλήψεις! στην κάρτα?... [Όχι πως είμαι κανένας καθημερινός παίκτης βέβαια.. :o ] Εdit: Διαβάζω εδώ και κάτι ώρες! :wacko: ένα μεγάλο Topic για τις πιστωτικές που υπήρχε η παραπομπή του σε προηγ. post, και νομίζω πως βρίσκομαι κοντά στη λύση του μυστηρίου..
  14. Σας ευχαριστώ! για τις απαντήσεις σας... ήδη κατέληξα -σύμφωνα και με αυτά που σημειώσατε..- στα ΧΡ Prof._SP1_Eng._Hacked :D τα οποία νομίζω έχει διαθέσιμα και κάποιος φίλος μου.. Όταν βγει το Official SP2, θα περιμένω να "καθαρίσει" ο Ιερεμίας... ;) [είδα και την σελίδα σου, είχε Χρήσιμο & Πλούσιο υλικό.. μα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η εμφάνιση, το "lay out" αν το λέω σωστά.. :) ] Σκέφτηκα πάντως, πως είναι λάθος πως δεν μπορώ να μεταφέρω κι εγώ κάποια γνώση σ' ένα τέτοιο Forum... Ορίστε λοιπόν ορισμένα αγαπημένα μου -και κορυφαία στο είδος τους κατά την κρίση μου..- sites στο net.. www.euro2day.gr το πιο ευανάγνωστο οικονομικο-χρηματιστηριακό site στο διαδύκτιο με πολύ καλή ενημέρωση για τον χώρο.. (εδώ να σημειώσω -και χωρίς φυσικά να είμαι μάγος..- πως αν τυχόν οι δικοί σας ή ακόμα και εσείς αν είστε στα -άντα... έχετε κάποιες μετοχές του Χ.Α.Α., απαγορεύεται! αυτές να πωληθούν πριν το πέρας τον Ολυμπιακών Αγώνων.. Με το τέλος τους όμως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πρέπει να γίνει μερική ή και ολική πώληση των χαρτοφυλακίων... και από το '05 το ξαναβλέπετε...) http://global.betfair.com Το απόλυτο Betting Site για μένα... δεν συμφωνείς/διαφωνείς με έναν παραδοσιακό book, αλλά αναζητάς/διαμορφώνεις εσύ τα odds που πιστεύεις πως πρέπει να παιχτούν.., με χρηματιστηριακή λογική στο στήσιμό του ("αγοραστές"/"πωλητές"), έχει και πολύ καλή ελληνική σελίδα... είναι λίγο πιο δυσνόητο από τα παραδοσιακά τέτοιου είδους sites... μα για εσάς εδώ μάλλον θα είναι παιχνιδάκι.. ;) [εδώ ας σημειώσω... πως τα χρήματα δεν μου τρέχουν από τα πατζάκια όπως ίσως συνάγεται από τα παραπάνω... μα το να ασχολούμαι με θέματα κέρδους είναι πραγματικό "ελιξίριο" για την διάθεσή μου... ευτυχώς πάντως δεν είναι και το μοναδικό... τουλάχιστον όχι ακόμα... χαχαχα!] www.aek.com (forum) Για τους οπαδούς της ομάδας (είσαι ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ! λέεεμε...) δεν υπάρχει νέο ή πληροφορία ή ακόμα και εκτίμηση που δεν περνάει από τα θέματα που αναρτώνται συνέχεια.. Το 1ο ιστορικά site Οπαδών στην Ελλάδα (since 1994), όπου πάντως απαγορεύονται τα Hooliganιλίκια αλλά και το βρισίδι.. Βest seller αυτόν τον καιρό, τα θέματα για την απόκτηση των καρτών διαρκείας για την νέα σαιζόν, για να στηριχτεί η καινούργια διοίκηση Ντέμη!... και τέλος ένα underground erotica ελληνικό site -που πιθανολογώ πως κάποιοι το γνωρίζετε :cool:... http://kotsos.net/ , μου αρέσει εκτός των άλλων :whistle:... διότι έχει πραγματικά χύμα, ιδιαίτερη, όσο και απλή γραφή από τον χειριστή του... Δυστυχώς(!), δεν γνωρίζω κάτι ανάλογο από το εξωτερικό (να το κάνει κάποιος δηλ. για την "πλάκα" του και με σχετικό humor..), εδώ λειτούργησε και το μέχρι τώρα απαγορευτικό της sis. "αν μπεις σ' αυτά! και κολλήσεις κανέναν ιό (γκουχ! γκουχ!) μη περιμένεις να στο φτιάξω..." οπότε λέω να μπω τώρα κανένα βράδυ... και ελπίζω να μην κολλήσω τίποτα αφού έχω και Norton! :p Kαλώς Σας Βρήκα! :)
  15. Σύντομα, για να μη σας κουράσω.. Παρ' ότι ασχολούμαι με το Ιντερνετ εδώ και 3 χρόνια, ουσιαστικά δεν γνωρίζω τίποτα για τους υπολογιστές, αλλά θέλω να αρχίσω να μαθαίνω.. Ήμουν αφημένος μέχρι τώρα στις γνώσεις της sister μου, και αντιμετώπιζα τα των υπολογιστών με σχετικό "φόβο". Τώρα ήρθε -κάπως απότομα μα δεν πειράζει..- η ώρα να χειραφετηθώ εντελώς computerικά.. Ενα βασικό ερώτημα: Παρ' ότι έχω τώρα Windows2000Prof (όχι αγορασμένα), έχω μια συμπάθεια στα ΧP διότι βγήκαν στην αγορά με το που ξεκίνησα κι εγώ.. Τα είχα για κάποιο διάστημα ("σπασμένα" κι αυτά), έπαθε κάτι το computerάκι μου.. η sister έβαλε τα 2000 "κι αν σ' αρέσουν!", κι από τότε είμαι με τον καημό.. Λοιπόν, με δεδομένο πως είμαι ένας user χωρίς πολλές ανάγκες προς το παρόν, αλλά αρκετά "φιλόδοξος" για την παραπέρα ενασχόλησή μου με τους υπολογιστές.. τι θα με συμβουλεύατε αγαπητοί φίλοι.. τι λειτουργικό να βάλω (με μια σχετική λεπτομέρεια σας παρακαλώ.. δηλ. XP Home, Prof, ελληνικά ή Αγγλικά <--τα γνωρίζω ικανοποιητικά, όχι όμως πολύ καλά ) ή να πάω σε 2000 πάλι αλλά γνήσια etc.. Nα σημειώσω πως σαν γνήσιος Ελληνας :!: δεν είμαι πολυδιατεθημένος να πληρώνω εταιρίες για το software :rolleyes: , αλλά για το λειτουργικό μπορώ να κάνω μια εξαίρεση αν χρειάζεται.. Και κάτι εκπαιδευτικό (το επάγελμά μου btw): Υπάρχει κάποια δημόσια σχολή που να μπορείς να πάρεις γνώσεις για την λειτουργία των υπολογιστών.. να σε βάλει σε ένα κλίμα.. να μάθεις και κάτι παραπάνω από τα βασικά?.. ή τέλος πάντων πως θα με συμβουλεύατε εσείς να αρχίσω να ασχολούμαι "σοβαρά" με τους υπολογιστές, έτσι ώστε κάποια στιγμή να μπορώ κι εγώ να χρησιμοποιώ τις δυνατότητες που μας δίνει πλέον η πληροφορική και η εξέλιξή της.. (1ος μεγάλος στόχος σε κάποιον καιρό να μπορώ να φτιάξω -σχεδόν- μόνος και κάποια προσωπική σελίδα, να την ανανεώνω.. να την προσέχω.. να την φροντίζω.. :* ) Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις σας και λυπάμαι που δεν μπορώ να συμβάλω (yet) στην αύξηση των δικών σας γνώσεων... :o :)
×
×
  • Create New...