Jump to content

Επίσημα Firmwares / Kies Updates για το Galaxy S4 I9505

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα παιδια. Θελω να αλλαξω firmware στο τηλεφωνο μου. Διαβασα τον παραπανω οδηγο αλλα εχω καποιες αποριες. Οποτε οποιος μπορει/ξερει/δεν βαριεται να γραφει :p μου απανταει.

α) Ας πουμε οτι περναω καποιο αλλο firmware απ αυτο που εχει η συσκευη μου. Πώς επαναφερω το τηλεφωνο στο firmware που ειχε οταν αγοραστηκε? Μεσω της επαναφορας που λεει το kies? (κατι αντιστοιχο δηλαδη με το restore που λεμε στο itunes)

β)Απ οτι καταλαβα η ολη διαδικασια δεν χρειαζεται root.

Oμως ακυρωνει την εγγυηση? Αν το επαναφερω στο firmware που ειχα οταν το αγορασα υπαρχει καποιος counter που στο service να τους δειχνει οτι εχω επεμβει?

γ)Το odin τελικα που χρησιμευει? Διαβαζω στον οδηγο οτι απλα περιεχει τους drivers αλλα πουθενα στα παρακατω βηματα δεν ξανα-αναφερονται σε αυτο. Σαν να μη χρησιμοποιειται καθολου.

δ) Και τελος:

Το 9 βημα λεει:

''Τελευταίο βήμα, αν θέλεις να αλλάξεις το sales code για κάποια συγκεκριμένη χώρα, και το CSC το υποστηρίζει, κατέβασε το CSC selector, και επίλεξε τoν κωδικό που επιθυμείς (π.χ EUR για Ελλάδα). Kάθε firmware έχει τους δικούς του κωδικούς, ανάλογα με τις χώρες για τις οποίες προορίζεται. Με το παραπάνω βήμα γίνεται και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο τηλέφωνο.''

Απ οτι καταλαβαινω ειναι προαιρετικο βημα. Οποτε ρωταω καθαρα εγκυκλοπαιδικα ας πουμε...

Πρωτον, οταν κατεβαζω ενα firmware το sales code δεν αλλαζει απο μονο του αναλογα τη χωρα για την οποια προοριζοταν το firmware?

Δηλαδη περναω γερμανικο firmware το sales code γινεται γερμανικο, περναω ελληνικο γινεται ελληνικο κλπ..

Και δευτερον, γιατι να θελω να αλλαξω sales code? Tι θα μου προσφερει?

Αυτα και ευχαριστω εκ των προτερων.:)

• Απαντήσεις 2,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημερα παιδια. Θελω να αλλαξω firmware στο τηλεφωνο μου. Διαβασα τον παραπανω οδηγο αλλα εχω καποιες αποριες. Οποτε οποιος μπορει/ξερει/δεν βαριεται να γραφει :p μου απανταει.

α) Ας πουμε οτι περναω καποιο αλλο firmware απ αυτο που εχει η συσκευη μου. Πώς επαναφερω το τηλεφωνο στο firmware που ειχε οταν αγοραστηκε? Μεσω της επαναφορας που λεει το kies? (κατι αντιστοιχο δηλαδη με το restore που λεμε στο itunes)

β)Απ οτι καταλαβα η ολη διαδικασια δεν χρειαζεται root.

Oμως ακυρωνει την εγγυηση? Αν το επαναφερω στο firmware που ειχα οταν το αγορασα υπαρχει καποιος counter που στο service να τους δειχνει οτι εχω επεμβει?

γ)Το odin τελικα που χρησιμευει? Διαβαζω στον οδηγο οτι απλα περιεχει τους drivers αλλα πουθενα στα παρακατω βηματα δεν ξανα-αναφερονται σε αυτο. Σαν να μη χρησιμοποιειται καθολου.

δ) Και τελος:

Το 9 βημα λεει:

''Τελευταίο βήμα, αν θέλεις να αλλάξεις το sales code για κάποια συγκεκριμένη χώρα, και το CSC το υποστηρίζει, κατέβασε το CSC selector, και επίλεξε τoν κωδικό που επιθυμείς (π.χ EUR για Ελλάδα). Kάθε firmware έχει τους δικούς του κωδικούς, ανάλογα με τις χώρες για τις οποίες προορίζεται. Με το παραπάνω βήμα γίνεται και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο τηλέφωνο.''

Απ οτι καταλαβαινω ειναι προαιρετικο βημα. Οποτε ρωταω καθαρα εγκυκλοπαιδικα ας πουμε...

Πρωτον, οταν κατεβαζω ενα firmware το sales code δεν αλλαζει απο μονο του αναλογα τη χωρα για την οποια προοριζοταν το firmware?

Δηλαδη περναω γερμανικο firmware το sales code γινεται γερμανικο, περναω ελληνικο γινεται ελληνικο κλπ..

Και δευτερον, γιατι να θελω να αλλαξω sales code? Tι θα μου προσφερει?

Αυτα και ευχαριστω εκ των προτερων.:)

α) Ναι, μέσω Kies, ή απλά ξανακάνοντας την ίδια διαδικασία με το Odin και βάζοντας τη rom που έχεις τώρα. Μπορείς να τις βρεις όλες στο sammobile.com

β) Αν αλλάξεις firmware ακυρώνεται η εγγύηση. Αν γυρίσεις σ'αυτό που είχες, ξε-ακυρώνεται. Counter δεν υπάρχει, αλλά και στο root που υπάρχει, μπορείς να τον μηδενίσεις εύκολα. Εναλλακτικά, βάλε μια pre-rooted rom αν θες root και χωρίς counter.

γ) Εννοείς το Kies; Ναι, δε χρησιμεύει πουθενά.

δ) Όχι δε δουλεύει έτσι. Δεν αλλάζει το csc από μόνο του... αν έχεις π.χ. ισπανικό (που περιέχεται στο multicsc της rom που είχες), και βάλεις "ελληνική" rom, το csc παραμένει ισπανικό μέχρι να το αλλάξεις σε ελληνικό, αν θες.

Ο λόγος που ίσως να θες να το κάνεις, είναι ότι οι επίσημες αναβαθμίσεις δίνονται ως συνδυασμοί pda-modem-csc, οπότε αν έχεις ελληνικό pda-ελληνικό modem- ισπανικό csc στο παραπάνω παράδειγμα, δε θα δεις αναβάθμιση ποτέ μέσω Kies ή OTA, και η Samsung θα θεωρεί το firmware που φοράς λάθος. Ουσιαστικά δεν έχει καμία σημασία πια, είναι για λόγους τελειότητας (αν βάζεις μια rom να τη θέλεις ακριβώς όπως σχεδιάστηκε), ή απλά για να μπορείς να κάνεις αναβάθμιση επίσημη την επόμενη φορά, αν θέλεις.

Σε άλλες συσκευές είχε σημασία, γιατί το csc ας πούμε το ελληνικό περιείχε τα ελληνικά πληκτρολόγια, και κάποιες απαραίτητες ρυθμίσεις. Τώρα στο S4 που έχουν χώρο, τα βάζουν όλα μαζί στο PDA κομμάτι, οπότε η ισπανική και η ελληνική rom είναι πανομοιότυπες, εκτός από το csc που περιέχει μόνο κάποιες ρυθμίσεις και εφαρμογές παρόχων... και δεν έχει καμία επίπτωση στη λειτουργία της rom.

Εγώ ας πούμε αν βάλω μια γερμανική rom (που περιέχει το αγγλικό csc), δε θα το αφήσω στο γερμανικό, θα το αλλάξω, να φύγουν και οι βλακείες εφαρμογές (π.χ. Bild). Aλλά όπως κατάλαβες και μόνος σου, στο S4 είναι προαιρετικό.

- Alex

Σε ευχαριστω πολυ Alex για τις διευκρινισεις! Μου ελυσες οτι απορια ειχα και εμμεσως πολλα αλλα πραγματα που τα ειχα καταλαβει λαθος.

Δυο πραγματα ακομα μονο.

Pre-rooted roms που λες, που ακριβως βρισκω (αφου το sammobile εχει μονο επισημες και unroot)

Eπισης rom=firmware ή καμια σχεση?

Kαι για να ξερω ποια rom εχει τωρα το τηλεφωνο μου που κοιταω? Ποιο ειναι το αναγνωριστικο της?

Α και στο γ εννοουσα το kies ναι. Εκ παραδρομης εγραψα odin...

Αρα δηλαδη μπορω να το σβησω απ το pc το kies? Οι drivers απ οτι καταλαβα περνιουνται αυτοματα με το firmware ή οχι?

Ακριβώς ίδια κατάσταση με το παιδί οπότε αν βοηθήσετε εκείνον αμέσως βοηθάτε και εμένα !

Καλο βράδυ

Καλησπερα !

Ολα πηγαν καλως , περασα την mf8 , και καπακι το ροοταρα κιολας , οπως θυμομουν η διαδικασια παραμενει πανευκολη οποτε τελος καλο ολα καλα !

Φιλικά Σπύρος

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5663692#post5663692 <--πωλείται

Παιδια καποια βοηθεια οδηγο για να περασω την mf8 για να εχω 4g απο vodafone?

Τωρα εχω mea.

Τι παραπάνω θες από το αρχικό ποστ δηλαδή. Πιο αναλυτικά δε γίνεται!

Google Pixel 9 Pro XL

Ποιο firmware πρεπει να βαλω? Θα εχει καποια διαφορα απο αυτο που εχω τωρα?

Προφανώς αυτό που θες και λες στο ποστ σου. Το MF8 ή δοκιμάζεις και το πιο καινούριο που είναι το MGA. Μη με ρωτήσεις που να τα βρεις. Μπορείς να διαβάσεις και λίγο!

Google Pixel 9 Pro XL

Εχω κατεβασει και MGA και MF8...αν ειναι κανενας απο Σαλονικα μερια και ξερει ,κερναω καφε για να βαλουμε μια απ'τις δυο:)

Εχω κινητο Motorola....αυτο με την κεραια το καπακι και τα πρασινα γραμματα.Ναι αυτο που ζυγιζει 24Κg

Σταθερο FTTH 200Mbps

Πήγα sto sammobile κ δεν μπορώ να βγάλω άκρη πιο να κατεβάσω.

πατώντας *#1234# μου βγάζει

ΑP: I9505XXUBMEA

CP: I9505XXUBMEA

CSC: I9505OXXBMF1

απο ποια χωρα είναι?

κ στο sammobile κατεβάζω οπιαδήποτε που να ειναι mf8?

Edited by theospan

Πήγα sto sammobile κ δεν μπορώ να βγάλω άκρη πιο να κατεβάσω.

πατώντας *#1234# μου βγάζει

ΑP: I9505XXUBMEA

CP: I9505XXUBMEA

CSC: I9505OXXBMF1

απο ποια χωρα είναι?

κ στο sammobile κατεβάζω οπιαδήποτε που να ειναι mf8?

Aπο ποια χωρα ειναι ψαχνεις?

Πρεπει να βαλεις το S/N στο kies. Δες εδω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4424560#post4424560

Γιατι δεν κατεβαζεις την MGA που ειναι και πιο καινουργια?

Aπο ποια χωρα ειναι ψαχνεις?

Πρεπει να βαλεις το S/N στο kies. Δες εδω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4424560#post4424560

Γιατι δεν κατεβαζεις την MGA που ειναι και πιο καινουργια?

Προσπαθώ να έχει 4g με vodafone.

Με mga θα έχει?Κ απο που την κατεβάζω στο sammobile?

AA αυτο δεν το ξερω γιατι δεν εχω ασχοληθει.. Καλυτερα να απαντησει καποιος με vodafone.

Για τα MGA δες εδω..

http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9505

Για καποιο λογο δεν μπορω να τα βρω στο sammobile

Edit. Ακυρο.Τα βρηκα. Ειχε κολλησει το site προσωρινα

http://www.sammobile.com/firmwares/

Πατα πανω δεξια τον κωδικο της συσκευης GT-I9505 για να στα βγαλει.

Edited by Leon_G

AA αυτο δεν το ξερω γιατι δεν εχω ασχοληθει.. Καλυτερα να απαντησει καποιος με vodafone.

Για τα MGA δες εδω..

http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9505

Για καποιο λογο δεν μπορω να τα βρω στο sammobile

Απο τα λίγα που καταλαβαίνω το κινητο είναι ελληνικό, γτ κοιτάω στο sammobile όλα τα στοιχεία κ μάλλον είναι ελληνικό.

Απο τα λίγα που καταλαβαίνω το κινητο είναι ελληνικό, γτ κοιτάω στο sammobile όλα τα στοιχεία κ μάλλον είναι ελληνικό.

Δες τα edit που εκανα παραπανω.

Για την προελευση ανοιξε kies!:p

Δεν αρκει η ταυτιση που κανεις στο sammobile!

Σε ευχαριστω πολυ Alex για τις διευκρινισεις! Μου ελυσες οτι απορια ειχα και εμμεσως πολλα αλλα πραγματα που τα ειχα καταλαβει λαθος.

Δυο πραγματα ακομα μονο.

Pre-rooted roms που λες, που ακριβως βρισκω (αφου το sammobile εχει μονο επισημες και unroot)

Eπισης rom=firmware ή καμια σχεση?

Kαι για να ξερω ποια rom εχει τωρα το τηλεφωνο μου που κοιταω? Ποιο ειναι το αναγνωριστικο της?

Α και στο γ εννοουσα το kies ναι. Εκ παραδρομης εγραψα odin...

Αρα δηλαδη μπορω να το σβησω απ το pc το kies? Οι drivers απ οτι καταλαβα περνιουνται αυτοματα με το firmware ή οχι?

Pre-Rooted official ROMs μπορείς να βρεις εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2250824

Την rom που φορας την βρίσκεις στο ρυθμισεις-περισσοτερα-πληροφοριες συσκευης

Rom=firmware ουσιαστικά.

Γεια σας..νεος στο s4 και εγω..Ειναι Γερμανικο DBT.εχει ΜΕΑ ,αλλα δε μου βγαζει ουτε στο kies ουτε ΟΤΑ κάποια αναβαθμιση..Τι φταιει?

Στο kies μου βγαζει <<το gtΙ9505 δεν υποστηριζει αυτη τη λειτουργια>>

edit: τελικα με ενα ανοιγοκλειμα τους KIES μπορεσα να ανοιξω την προετοιμασια και εγκατασταση κτλ..αλλαμου λει οτι εχω το πιο προσφατο και παλι..Αφου υπάρχει και μετα το ΜΕΑ ομως.......

Edited by konsniper

Και με MF8 θα εχεις 4G vodafone και με την τελευταια την MGA.Και τις δυο εβαλα κ εχει κανονικα.;)

Το θέμα δεν είναι να κρατας καλά χαρτιά αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο!!!

Eρωτηση.

Εχω αυτην την ρομ:

GT-I9505 Galaxy S 4 LTE

PDA: I9505XXUBMEA

CSC: I9505OXABMEA

MODEM: I9505XXUBMEA

Added: 2013-05-31

Product Code: DBT

Και θελω να βαλω αυτη:

Model: GT-I9505

Country: Germany

Version: Android 4.2.2

Changelist: 917495

Build date: Wed, 19 Jun 2013 11:16:50 +0000

PDA: I9505XXUBMF8

CSC: I9505OXABMF8

MODEM: I9505XXUBMF8

Το kies θα την αναγνωριζει ως επισημη ρομ της samsung? Ή θα πρεπει να βαλω τον CSC selector ( που δεν θελω γιατι απ οτι διαβαζω θελει root)?

Ρωταω γιατι και οι δυο εχουν sales code DBT οποτε λογικα δεν θα θελει καποια αλλαγη...

Eρωτηση.

Εχω αυτην την ρομ:

GT-I9505 Galaxy S 4 LTE

PDA: I9505XXUBMEA

CSC: I9505OXABMEA

MODEM: I9505XXUBMEA

Added: 2013-05-31

Και θελω να βαλω αυτη:

Model: GT-I9505

Country: Germany

Version: Android 4.2.2

Changelist: 917495

Build date: Wed, 19 Jun 2013 11:16:50 +0000

PDA: I9505XXUBMF8

CSC: I9505OXABMF8

MODEM: I9505XXUBMF8

Το kies θα την αναγνωριζει ως επισημη ρομ της samsung? Ή θα πρεπει να βαλω τον CSC selector ( που δεν θελω γιατι απ οτι διαβαζω θελει root)?

Ρωταω γιατι και οι δυο εχουν sales code DBT οποτε λογικα δεν θα θελει καποια αλλαγη...

Προχώρα άφοβα.

Ερώτηση. Που χρησιμοποιείς αυτήν την αηδία το ΚΙΕΣ? ..

Προχώρα άφοβα.

Ερώτηση. Που χρησιμοποιείς αυτήν την αηδία το ΚΙΕΣ? ..

Απλα οταν βγει η επομενη αναβαθμιση μπορεις να αναβaθμισεις με τον επισημο τροπο.

Αυτο λεει ο καρν.

Edited by Leon_G

Ουσιαστικα ναι. Δηλαδη θελω να φαινεται επισημη μεσω kies ή ΟΤΑ για να μπορω οταν βγει η αναβαθμιση ( η επομενη της MF8 για γερμανια) να την περασω απο πανω χωρις προβλημα και χωρις να χρειαζεται να κανω factory reset. Με το ODIN πρεπει να κανω reset για να κατσει σωστα..

Ουσιαστικα ναι. Δηλαδη θελω να φαινεται επισημη μεσω kies ή ΟΤΑ για να μπορω οταν βγει η αναβαθμιση ( η επομενη της MF8 για γερμανια) να την περασω απο πανω χωρις προβλημα και χωρις να χρειαζεται να κανω factory reset. Με το ODIN πρεπει να κανω reset για να κατσει σωστα..

Λάθος. Εγώ από MF8 σε MGA κανονικά με odin και παίζει υποδειγματικά. Και φυσικά την ίδια τακτική ακολουθούσα και στο S1 και στο s2 και στο S3.. Μόνο σε major upgrades έκανα wipe.

Γεια σας..νεος στο s4 και εγω..Ειναι Γερμανικο DBT.εχει ΜΕΑ ,αλλα δε μου βγαζει ουτε στο kies ουτε ΟΤΑ κάποια αναβαθμιση..Τι φταιει?

Στο kies μου βγαζει <<το gtΙ9505 δεν υποστηριζει αυτη τη λειτουργια>>

edit: τελικα με ενα ανοιγοκλειμα τους KIES μπορεσα να ανοιξω την προετοιμασια και εγκατασταση κτλ..αλλαμου λει οτι εχω το πιο προσφατο και παλι..Αφου υπάρχει και μετα το ΜΕΑ ομως.......

Για να σου δείξει το MF8 θα πρέπει το κινητό να μην το συνδέσεις με τον υπολογιστή. Θα βάλεις το serial number της συσκευής και θα στην δείξει και αν το δεχτείς θα αρχίσει να την κατεβάζει. Απλά μέσω kies θα σου κάνει full wipe, που σημαίνει ότι θα σβηστούν όλα!

• The topic was unpinned