Jump to content

[S4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Superuser
 Κοινοποίηση

Σε s4 i9505 τι rom θα επιλέγατε?  

2 members have voted

1. 1. Σε s4 i9505 τι rom θα επιλέγατε?

• LineageOS 14.1
      2
    • Resurrection Remix 5.8.4
      0

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά δοκιμασα τον Perseus με στοκ ROM.

Έχω την εντύπωση οτι μεγάλο μέρος των χρηστών που εκθειάζουν τους διάφορους kernels κλπ δεν έχουν μεγάλη εμπειρία χρήσης.

Το φωνάζω απο τον καιρό του Sii αυτό.

Η δοκιμή έγινε με φρέσκο στημένη συσκευή η οποία δούλευε άριστα.

Πριν φλασαρω έκανα wipe cache & Dalvik.

Όχι μονο δεν είδα διαφορά σε ταχύτητα και smoothness, αλλα μου εμφανίστηκαν όλα τα lags που διαβάζουμε στο XDA απο χρήστες συσκευών με custom ROM & kernels που εγώ δεν είχα δει στο S4 μου ως τώρα με καμία official ROM.

Μιλώ για το lag στο άνοιγμα της κάμερας που αναφέρουν καθυστερήσεις όπως και στο άνοιγμα της συλλογής.

Με τον Perseus ή κάμερα καθυστερούσε πράγματι και όταν άνοιγε έμενε μαύρη για λίγο.

Το ίδιο και η συλλογή. Με τον official και χωρίς να τρέχει η εφαρμογή ουτε καν να υπάρχει στις recent apps, χρονομετρησα με το χρονόμετρο του nexus οτι χρειάζεται 2.2". Καμία σχέση με 7-8 που είδα με τον Perseus. Τα 2,2" είναι φυσιολογικός χρόνος αν αναλογιστουμε τι έχει φορτώσει Samsung στην εφαρμογή της κάμερας. Λογικό είναι να ανοίγει πιο γρήγορα στο Nexus 4 και iPhone 5. Εκεί υπάρχουν ελάχιστες ρυθμίσεις.

Δεν δοκιμασα overclocking. Οι δοκιμές έγιναν με τις default τιμές.

Απλά πριν ξανά γυρίσω στο backup μου, κατέβασα λίγο τα volt να δω πως τα πάει σε οικονομια και θερμοκρασία. Δεν είδα κάτι σπουδαίο.

Η γνώμη μου μετα απο 5-6 χρόνια που ασχολούμαι είναι:

Αν θέλετε σωνει και καλά να φλασαρετε προτίμησε custom που είναι όσο γίνεται πιο κοντά σε official απλά για τυχόν tweaks που σας είναι απαραιτητα.

Μην ασχολειστε με kernels αν δεν ξέρετε να παιζετε με τις ρυθμίσεις.

Πριν φλασαρετε κάντε ενα wipe cache & Dalvik και δουλεψτε για λίγο την συσκευή ώστε να έχετε πρόσφατη εικόνα το πως δουλεύει μετα απο refresh η συσκευή σας.

Πολλές φορές αυτό το refresh που γίνεται σε μια ROM που περάσαμε λίγο πριν μας δίνει ψευδείς εντυπώσεις.

Οι deodexed έχω την εντύπωση οτι μπουκωνουν μετα απο χρηση λίγων ημερών.

Το καλύτερο για μένα είναι μονο root και πέταμα όλων όσων δεν χρησιμοποιούμε.

Μην σκοτωνετε χωρίς λόγο κάθε τόσο τις recent apps. Ιδιαίτερα τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά. Έτσι κάνετε την συσκευή σας πιο αργή.

Αν θέλετε χρησιμοποιειστε την εφαρμογή Greenify για να μην ανοίγουν μόνες τους οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σπάνια και καταναλώνουν έστω λιγα MB αλλά και μπαταρια.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 4,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οπου εχω δοκιμασει Perseus δεν εμεινα ευχαριστημενος ,το μονο kernel που πραγματικα μου αρεσε στο S3 ηταν του boeffa , στο 4ρι ειναι σχετικα νωρις ακομα αλλα μεχρι τωρα προτιμω το google edition v4

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Θελω να περασω καμια custom rom,επειδη δεν ξερω καθολου τι παιζει με το s4, εχετε να μου προτεινετε καμια rom και kernel, να εχει τα κολπακια τις επισημης αλλα να ειναι πιο γρηγορη...;;

Πέρασα την omega 7,1 και μετά από επανεκκίνηση το κινητό κολλάει στο αρχικό logo που λέει i9505.

Ξαναπέρασα από πάνω την omega και πάλι τα ίδια.

Καμιά ιδέα?

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

Πέρασα την omega 7,1 και μετά από επανεκκίνηση το κινητό κολλάει στο αρχικό logo που λέει i9505.

Ξαναπέρασα από πάνω την omega και πάλι τα ίδια.

Καμιά ιδέα?

Ή ωμέγα έχει πολλές δυσκολίες. Όπως επίσης μετά μπορεί να μην δουλεύει το wifi.

Εγώ έβαλα την wanamlite και ηρέμησα.

Ή ωμέγα έχει πολλές δυσκολίες. Όπως επίσης μετά μπορεί να μην δουλεύει το wifi.

Εγώ έβαλα την wanamlite και ηρέμησα.

Εγω εχω περασει μεχρι τωρα 4 ωμεγα. Σε καμμια δεν ειχα ποτε προβλημα...

Μάριος...

παιδια περασα τον cf auto root, τωρα για να φλασαρω μια rom τι να κανω; ας μου πει καποιος που το εχει κανει γιατι φοβαμαι να το ρισκαρω... (σκεφτομαι να βαλω την omega 7.1 ειναι καλυτερη απο την oficial, να πω την αλη8εια εχω ξενερωσει λιγο με την ταχυτητα, το s2 το ειχα κανει τουμπανο )

Να ρωτήσω κάτι;

Όταν κάνεις backup με το titanium, μετά κάνεις restore και ας έχεις αλλάξει ρομ ;

Ρωτάω γιατί εγώ είχα κρατήσει αντίγραφο με την ομεγα 7 και όταν έβαλα την Google edition, μόλις έκανα επαναφορά, συνέχεια μου χτυπούσε με μηνύματα λάθους κατά την επαναφορά εννοώ. Και μετά πολλές λειτουργίες του κινητό είχαν θέμα... Όλο μηνύματα λάθους έπαιρνα. Τυχαίο ήταν;

Να ρωτήσω κάτι;

Όταν κάνεις backup με το titanium, μετά κάνεις restore και ας έχεις αλλάξει ρομ ;

Ρωτάω γιατί εγώ είχα κρατήσει αντίγραφο με την ομεγα 7 και όταν έβαλα την Google edition, μόλις έκανα επαναφορά, συνέχεια μου χτυπούσε με μηνύματα λάθους κατά την επαναφορά εννοώ. Και μετά πολλές λειτουργίες του κινητό είχαν θέμα... Όλο μηνύματα λάθους έπαιρνα. Τυχαίο ήταν;

Επαναφέρεις μόνο τις εφαρμογές σου και τα δεδομένα τους. Ποτέ δεν μεταφέρουμε εφαρμογές και δεδομένα συστήματος απο μια Ρομ στην άλλη.

Προαιρετικά μπορείς να μεταφέρεις κάποια δεδομένα σου που αποθηκεύονται στο σύστημα όπως bookmarks, SMS κλπ. Αυτά θα δεις οτι είναι με γραμματοσειρά πράσινου χρώματος που σημαίνει οτι μπορείς να τα επαναφέρεις.

Σε περιπτώσεις όμως που έχουμε μια εντελώς διαφορετική έκδοση όπως η 4.3, καλό είναι να μην μεταφέρεις ουτε αυτά.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο και αναβαθμίστηκα από την OMEGA 3.0 στην 7.1 Έβαλα και το Alexander theme και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση και κανένα θέμα στη λειτουργία της συσκευής. Στη συνέχεια αποφάσισα να αφήσω και τον TW και πέρασα τον Nova. Ακόμη μια θετική αλλαγή!

Ιδομενέας

iPhone 7 Black

iPad Air 2 Space Grey

παιδια περασα τον cf auto root, τωρα για να φλασαρω μια rom τι να κανω; ας μου πει καποιος που το εχει κανει γιατι φοβαμαι να το ρισκαρω... (σκεφτομαι να βαλω την omega 7.1 ειναι καλυτερη απο την oficial, να πω την αλη8εια εχω ξενερωσει λιγο με την ταχυτητα, το s2 το ειχα κανει τουμπανο )

Πρώτα περνάς custom recovery από εδω και μετά διάβασε σε αυτον τον οδηγό πως περνάς custom rom.

Samsung galaxy s21+

Πρώτα περνάς custom recovery από εδω και μετά διάβασε σε αυτον τον οδηγό πως περνάς custom rom.

Πέρασα το recovery μεσω Odin και μπήκα μετά στο cwm να κάνω backup την official rom και επειδή είδα ότι δεν είχα αρκετό χώρο έκανα επανακινηση και δεν ανοιγε. (Ενώ δεν είχα κάνει τπτ απλά μπήκα cwm και βγήκα....) και αναγκάστηκα να κάνω wipe cache & dalvin cache και έτσι άνοιξε...άνοιξα το τηλέφωνο και διέγραψε διάφορα για να έχω χώρο για τοback up και προσπάθησα να ξανά μπω cwm και δεν έμπαινε... Τι συμβαίνει τώρα με αυτό.. Πρέπει να ξανά περάσω το recovery μέσω Odin???

Απο χθες κατοχος του S4...Και ηρθε και η ερωτηση:Εκανα root μεσω του οδηγου και ολα πηγαν καλα.ΑΛΛΑ:Εχω το ιδιο θεμα που ειχα και στο S3...Οταν παω στις ενημερωσεις λογισμικου μου λεει οτι η συσκευη εχει τροποποιηθει και οτι δεν ειναι διαθεσιμες (οι ενημερωσεις).Εννοειται οτι εχω μηδενισεις τον counter με το triangle away.Δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο στη συσκευη.Το εχει συναντησει κανεις αυτο το "προβλημα";

ΥΓ:Το τηλεφωνο το εχω "κατεβασει" στο 1.0 ghz με το nofrills και εχω την αισθηση οτι ειναι ταχυτερο απο το S3 στο 1.4...Πραγματικα ειναι τρομερα δυνατο...Ακομα και ετσι δεν εχει lag...

Δημήτρης

Πέρασα το recovery μεσω Odin και μπήκα μετά στο cwm να κάνω backup την official rom και επειδή είδα ότι δεν είχα αρκετό χώρο έκανα επανακινηση και δεν ανοιγε. (Ενώ δεν είχα κάνει τπτ απλά μπήκα cwm και βγήκα....) και αναγκάστηκα να κάνω wipe cache & dalvin cache και έτσι άνοιξε...άνοιξα το τηλέφωνο και διέγραψε διάφορα για να έχω χώρο για τοback up και προσπάθησα να ξανά μπω cwm και δεν έμπαινε... Τι συμβαίνει τώρα με αυτό.. Πρέπει να ξανά περάσω το recovery μέσω Odin???

Ποιο τηλέφωνο εχεις I9505 ή I9500 ?? αν έχεις το I9505 περνά ξανά το cwm αλλιώς βρες το σωστό cwm (για I9500) και βάλε το .

Πάντως περίεργο ,αν τα έχεις κάνει όλα σωστά δεν υπάρχει λόγος να κολλάει ή να μην σε βάζει μέσα .

Απο χθες κατοχος του S4...Και ηρθε και η ερωτηση:Εκανα root μεσω του οδηγου και ολα πηγαν καλα.ΑΛΛΑ:Εχω το ιδιο θεμα που ειχα και στο S3...Οταν παω στις ενημερωσεις λογισμικου μου λεει οτι η συσκευη εχει τροποποιηθει και οτι δεν ειναι διαθεσιμες (οι ενημερωσεις).Εννοειται οτι εχω μηδενισεις τον counter με το triangle away.Δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο στη συσκευη.Το εχει συναντησει κανεις αυτο το "προβλημα";

ΥΓ:Το τηλεφωνο το εχω "κατεβασει" στο 1.0 ghz με το nofrills και εχω την αισθηση οτι ειναι ταχυτερο απο το S3 στο 1.4...Πραγματικα ειναι τρομερα δυνατο...Ακομα και ετσι δεν εχει lag...

Έχουμε πει οτι αν το τηλέφωνο ειναι root δεν μπορεί να δεχτεί OTA updates.

Samsung galaxy s21+

Ποιο τηλέφωνο εχεις I9505 ή I9500 ?? αν έχεις το I9505 περνά ξανά το cwm αλλιώς βρες το σωστό cwm (για I9500) και βάλε το .

Πάντως περίεργο ,αν τα έχεις κάνει όλα σωστά δεν υπάρχει λόγος να κολλάει ή να μην σε βάζει μέσα .

Έχουμε πει οτι αν το τηλέφωνο ειναι root δεν μπορεί να δεχτεί OTA updates.

ενταξη ολα καλα... δεν ηξερα οτι επρεπε να αφησω το power buttom οταν δονηθει η συσκευη... και απορω πως μπηκα την 1η φορα...

εβαλα omega 4.3 και ειναι τουμπανο αλλα δεν παιζει να την αφησω χωρις τα εφε τις cameras και τα κολπακια.... υπαρχει καμια ρομ σαν την 4.3 αλλα με τα εφε τις γνησιας;;;

Καλησπέρα παιδιά! Μια ερωτησούλα, έχω έδω και 2 εβδομάδες βάλει την omega v7.0, κάποιες φορές μετά από επανεκκίνηση, μου μένει στο logo της omega και δεν bootαρει. Δεν το κάνει συνεχώς βέβαια αλλά είναι λίγο εκνευριστικό. Σε γενικές γραμμές πάντως μια χαρά έχει κάτσει η rom, δεν έχω άλλα προβλήματα. Καμιά ιδέα? (πλην της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, τελευταία λύση είναι αυτή). Την rom την έβαλα με wipe και επαναφορά μετά την εγκατάσταση.

Καλησπερα σε ολους..θελω να περασω την 4.3 αλλα ειμαι ασχετος σε γενικες γραμμες ,μπορει καποιος να με βοηθησει;

Καλησπερα σε ολους..θελω να περασω την 4.3 αλλα ειμαι ασχετος σε γενικες γραμμες ,μπορει καποιος να με βοηθησει;

Αυτα που διαβαζω για το θεμα αυτο μου φαίνονται πολυ δυσκολα να τα καταφερω μονος μου..help

Καλημέρα.. Βασικά απευθύνομαι σε όσους δοκιμάζουν custom βασισμένες σε cm, έχει δοκιμάσει κανείς αυτή να πει εντυπώσεις?

Edit : Αλλαγή link. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2297534&page=19

Edited by Sofos_5

Καλημέρα.. Βασικά απευθύνομαι σε όσους δοκιμάζουν custom βασισμένες σε cm, έχει δοκιμάσει κανείς αυτή να πει εντυπώσεις?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2204170

αυτή η rom είναι για HTC One S :p

μήπως να κοιτάξεις εδω καλύτερα? http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=2162

Beauty Lies In The Eyes Of The Beholder

αυτή η rom είναι για HTC One S :p

μήπως να κοιτάξεις εδω καλύτερα? http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=2162

Πωπω θα κάψω κανέναν.. ναι συγγνώμη (χωρίς καφέ δεν γράφω ξανά..), βασικά χθες απ'οτι είδα βγήκε επίσημη έκδοση για το s4 οπότε θα βγει και στο xda σύντομα φαντάζομαι.

Πωπω θα κάψω κανέναν.. ναι συγγνώμη (χωρίς καφέ δεν γράφω ξανά..), βασικά χθες απ'οτι είδα βγήκε επίσημη έκδοση για το s4 οπότε θα βγει και στο xda σύντομα φαντάζομαι.

χχαχαχα...σε καταλαβαίνω,είμαι στον 2ο καφέ :p

πάντως οι άλλες 2 rom που αναφέρονται στο thread υπάρχουν ήδη διαθέσιμες για το S4,η liquid και η carbon...παρ'όλα αυτά,προσωπικά προσπάθησα να περάσω και τις 2 αλλά μου παρουσίασαν πρόβλημα και κυρίως στο bootαρισμα...δηλαδή,ενω είχα κάνει όλα τα wipe κλπ δεν κατάφερα να μπω ποτέ στο λειτουργικό...έχω δοκιμάσει 3-4 φορές αλλά τζίφος...τώρα μπορεί να κάνω εγω κάτι λάθος?να μην κάθονται καλά στο δικό μου κινητό,who knows?οπότε έχω μείνει και πειραματίζομαι με τις υπόλοιπες,τις πιο official (και καλά) rom!

τίποτα δεν είναι δύσκολο...λίγο διάβασμα και χρόνο θέλει!!!

οπότε ξεκίνησε από εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=364799 και εδω είμαστε πάλι!

Καλημερα παιδια,κανενα καλο gps programm για το S4 ξερετε?

Καλύτερα να ρωτήσεις στο κατάλληλο θεμα ώστε να πάρεις γρηγορότερη απάντηση χωρίς είμαστε off topic .

Samsung galaxy s21+

• The title was changed to [S4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις