Jump to content

[S4] Προβλήματα υπερθέρμανσης

teo_notis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν αντιλέγω, απλώς επισημαίνω πως το πρόβλημα με την υπερθέρμανση υπάρχει σε μερικά μόνο S4 κι όχι σε όλα. Δεν έχει σχέση αν είναι Γερμανίας ή Ελλάδας κλπ. Υπερθέρμανση μπορεί να εμφανίσει ένα S4 οποιασδήποτε προέλευσης. Θεωρώ πως τώρα που το lag έχει χαθεί, η υπερθέρμανση είναι η μοναδική "παιδική ασθένεια" που του έμεινε...
Πιστευω οτι με καποια updates θα ερθει καποια στιγμη σε καλα επιπεδα και δεν τιθεται θεμα να περιμενουμε το φθινοπωρο για να πεσει η θερμοκρασια.Τρανο παραδειγμα ειναι το s3 το οποιο τον πρωτο καιρο ειχε κι αυτο θεματα θερμοκρασιας (οχι βεβαια οσο το s4,αλλα ειχε) και τωρα δεν υπαρχει ουτε ιχνος,ο γιος μου το σκιζει κυριολεκτικα ολη μερα με παιχνιδια μες το κατακαλοκαιρο και δεν καταλαβαινει τιποτα.

• Απαντήσεις 621
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πέρνα λοιπόν και μια βόλτα από το νήμα του one στο οποίο λόγω μεταλλικής κατασκευής τα πράγματα είναι χειρότερα...

Εγώ πάντως 1 πήρα και τέτοια προβλήματα με θερμοκρασία δεν είχα, ζεσταίνεται παραπάνω από το note 2 που είχα αλλά πάλι δεν πρόλαβα να το δουλέψω καλοκαίρι με τέτοιες θερμοκρασίες για να είμαι σίγουρη.

Και η αλήθεια είναι ότι με την τελευταία ρομ τη γερμανική και παρόλη τη ζέστη που έχουμε δεν έχω ούτε τις αρχικές θερμοκρασίες που είχε :rolleyes:

Βαλερια το Note2 είναι από άλλο ανέκδοτο.

Εκτός πολυ δυνατων games για να αισθανθώ ζεστή την πλάτη της συσκευής θα πρέπει να το δουλέψω σκληρά σε εξωτερικούς χώρους με θερμοκρασίες πανω απο 37°.

Δεν εχω δει ποτέ θερμοκρασία μπαταρίας πάνω απο 38° σε νορμάλ χρήση τωρα το καλοκαίρι.

Τον χειμώνα έπαιζε απο 23-34°.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Πιστευω οτι με καποια updates θα ερθει καποια στιγμη σε καλα επιπεδα και δεν τιθεται θεμα να περιμενουμε το φθινοπωρο για να πεσει η θερμοκρασια.Τρανο παραδειγμα ειναι το s3 το οποιο τον πρωτο καιρο ειχε κι αυτο θεματα θερμοκρασιας (οχι βεβαια οσο το s4,αλλα ειχε) και τωρα δεν υπαρχει ουτε ιχνος,ο γιος μου το σκιζει κυριολεκτικα ολη μερα με παιχνιδια μες το κατακαλοκαιρο και δεν καταλαβαινει τιποτα.

Ακόμη κι αν το S3 είχε κάποια θέματα με θερμοκρασίες, δεν ήταν στην έκταση που παρουσιάζονται στο S4. Το είχα κι εγώ το S3 και παρακολουθούσα τις διάφορες συζητήσεις από την αρχή που ήταν διαθέσιμο. Τέτοιο πρόβλημα δεν είδα να συζητείται τόσο πολύ. Εύχομαι τα επόμενα updates να καθαρίσουν τη "μπουγάδα" ;)

Δεν αντιλέγω, απλώς επισημαίνω πως το πρόβλημα με την υπερθέρμανση υπάρχει σε μερικά μόνο S4 κι όχι σε όλα. Δεν έχει σχέση αν είναι Γερμανίας ή Ελλάδας κλπ. Υπερθέρμανση μπορεί να εμφανίσει ένα S4 οποιασδήποτε προέλευσης. Θεωρώ πως τώρα που το lag έχει χαθεί, η υπερθέρμανση είναι η μοναδική "παιδική ασθένεια" που του έμεινε...

Πιο ζεστό το νιώθω πλέον μόνο όταν φορτίζω και ασχολούμε ταυτόχρονα μαζί του, έχει στρώσει πάρα πολύ :)

Βαλερια το Note2 είναι από άλλο ανέκδοτο.

Εκτός πολυ δυνατων games για να αισθανθώ ζεστή την πλάτη της συσκευής θα πρέπει να το δουλέψω σκληρά σε εξωτερικούς χώρους με θερμοκρασίες πανω απο 37°.

Δεν εχω δει ποτέ θερμοκρασία μπαταρίας πάνω απο 38° σε νορμάλ χρήση τωρα το καλοκαίρι.

Τον χειμώνα έπαιζε απο 23-34°.

Κώστα το note 2 είναι το πιο "κρύο" κινητό που έχω πιάσει στα χέρια μου ούτε μία φορά δεν ένιωσα ζεστό το κινητό, αλλά επειδή το δούλεψα μόνο τους χειμωνιάτικους μήνες και τώρα βράζει ο τόπος για αυτό δεν είπα με σιγουριά.

Xiaomi Mi5 White 32GB

Έχω ξενερώσει πάρα πολύ με την αγορά του S4. Δεν έχω καιρό που το πηρα (από σκρουτζμάγαζο) και με το που το ανοίγω να χαζέψω στο μενού να κοιτάω φωτογραφίες που έχω τραβήξει, αυτό μέσα σε λίγα λεπτά καίει όσο δε πάει. Και ακόμα δεν έχω βάλει κάρτα sim μέσα γιατί χρησιμοποιώ το s2 για κλίσεις. Έχει πάει κανείς να το αφήσει στο σέρβις της samsung έστω για να το κοιτάξουνε. Το ότι σε 5 λεπτά να καίγεται τόσο σαν να παίζω 2 ώρες real racing 3, κάτι δεν είναι σωστό....Δηλαδή που να έκοβα τη κάρτα sim για να έμπαινε στο s4 και να μίλαγα τι έχει να γίνει!!!!

υ.γ. θερμοκρσία ΑΡ μου έχει δείξει μέχρι και 64!!!!!

Έχω ξενερώσει πάρα πολύ με την αγορά του S4. Δεν έχω καιρό που το πηρα (από σκρουτζμάγαζο) και με το που το ανοίγω να χαζέψω στο μενού να κοιτάω φωτογραφίες που έχω τραβήξει, αυτό μέσα σε λίγα λεπτά καίει όσο δε πάει. Και ακόμα δεν έχω βάλει κάρτα sim μέσα γιατί χρησιμοποιώ το s2 για κλίσεις. Έχει πάει κανείς να το αφήσει στο σέρβις της samsung έστω για να το κοιτάξουνε. Το ότι σε 5 λεπτά να καίγεται τόσο σαν να παίζω 2 ώρες real racing 3, κάτι δεν είναι σωστό....Δηλαδή που να έκοβα τη κάρτα sim για να έμπαινε στο s4 και να μίλαγα τι έχει να γίνει!!!!

Με τι rom εισαι φιλε μου??

KNIGHT RIDER

One man can make a difference

εγώ παντως ξενέρωσα απίστευτα με το πρόβλημα της θερμοκρασίας, που μου έριχνε και με το ζόρι τη φωτεινότητα ώστε να μπορέσει να ρίξει τη θερμοκρασία του, και σήμερα το πούλησα, συνεχίζω να χρησιμοποιώ το note 2 μου, το οποίο είναι πραγματικά αψεγάδιαστο κινητό σε όλα. Μια ανάλυση 1080p του λείπει βέβαια στην οθόνη, αλλα κάνω υπομονή για το note 3 :lol:

Πέρνα MDM ή μεταγενέστερη..

AME2 η μεταγενεστερη εννοεις. Η MDM σε μενα ηταν χαλια μαυρα...

Έχεις δίκιο, για την ακρίβεια εννοούσα MEA or later.

Με τι rom εισαι φιλε μου??

Πληκτρολογώ *#1234# μου βγάζει το εξής AP:I9505XXUBMEA, CP:I9505XXUBMEA, CSC:I9505AUTBMF1 άρα είναι Ελβετικό.

Με το που το αγόρασα και άνοιξα το κινητό μού έκανε 3 αναβαθμίσεις από μόνο του άρα να υποθέσω ότι φοράω τη τελευταία rom.

Edited by Aussiev

Συχνές ερωτήσεις / FAQ για το Galaxy S4

Επίσης να σημειώσω πως για συζήτηση περί Firmwares υπάρχει συγκεκριμένο θέμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Παιδια πως παμε με το θεμα; Ειμαι έτοιμος να προχωρήσω σε αγορα αλλα με προβληματίζει το γεγονος αρκετα...

Ναι μεν έχω το 9500 με τον exynos, αλλά κι αυτό με την αρχική ROM έκαιγε. Πλεον με τα νεότερα updates δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το παρακολουθώ κοιτώντας την θερμοκρασία της μπαταρίας που είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτική και κοντά σ αυτήν που αισθάνεσαι στο χέρι σου.

Εκτός αυτού έτσι μπορω να το συγκρινω με το Note2.

H θερμοκρασία σε νορμαλ λειτουργίες βρίσκεται μεταξύ 30-35°.

35 έχω δει σε παρατεταμένη χρηση εφαρμογών που χρειάζονται επεξεργαστική ισχύ.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα βαριά games άλλα σ αυτά ζεστενονταν και το Note2.

Γενικά θα έλεγα οτι παρόλο που κινείται στα ίδια επίπεδα θερμοκρασιας με το Note, στο S4 γίνεται περισσότερο αισθητή λόγο μικρότερου μεγέθους που συνέπαγεται στριμωγμα και βραδυτερη αποβολή.

Όπως είναι μετα την πρωτη εργοστασιακή το θεωρώ φυσιολογικό και συμφωνούν οι περισσοτεροι έμπειροι συμφορουμιτες.

Την πρωτη μέρα δεν πέρασα αμέσως το update και ήθελα να το πετάξω.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κώστα όπως σου είπα μετά την πρώτη αναβάθμιση και 2-3 μέρες χρήσης θα καταλήξεις κι εσύ με τη σειρά σου ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση αυτή τη στιγμή. Η οθόνη, δε, δεν είναι μάρκετινγκ τρυκ, αλλά μια απολαυστική full hd οθόνη που κρατά τα μάτια ξεκούραστα...

Ναι μεν έχω το 9500 με τον exynos, αλλά κι αυτό με την αρχική ROM έκαιγε. Πλεον με τα νεότερα updates δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το παρακολουθώ κοιτώντας την θερμοκρασία της μπαταρίας που είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτική και κοντά σ αυτήν που αισθάνεσαι στο χέρι σου.

Εκτός αυτού έτσι μπορω να το συγκρινω με το Note2.

H θερμοκρασία σε νορμαλ λειτουργίες βρίσκεται μεταξύ 30-35°.

35 έχω δει σε παρατεταμένη χρηση εφαρμογών που χρειάζονται επεξεργαστική ισχύ.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα βαριά games άλλα σ αυτά ζεστενονταν και το Note2.

Γενικά θα έλεγα οτι παρόλο που κινείται στα ίδια επίπεδα θερμοκρασιας με το Note, στο S4 γίνεται περισσότερο αισθητή λόγο μικρότερου μεγέθους που συνέπαγεται στριμωγμα και βραδυτερη αποβολή.

Όπως είναι μετα την πρωτη εργοστασιακή το θεωρώ φυσιολογικό και συμφωνούν οι περισσοτεροι έμπειροι συμφορουμιτες.

Την πρωτη μέρα δεν πέρασα αμέσως το update και ήθελα να το πετάξω.

Τελευταια έκδοση δεν θα εχει λογικα περασμένη; Οποτε να μην με απασχολεί ιδιαιτερα αυτο το θεμα.

Δεν είναι σίγουρο αυτό. Το δικό μου ήταν δύο εκδόσεις πριν.

Και για να γίνω πιο σαφής, όσον αφορά την θερμοκρασία, δεν λέω ότι δεν ζεσταίνεται. Απλά δεν ζεσταίνεται περισσότερο από άλλες συσκευές αυτή την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Παράδειγμα το iPhone 4s με 3g και χωρίς να κάνω τίποτα σπουδαίο, στο Facebook ήμουν έκαιγε σε σημείο να ενοχλεί η επαφή με το μέταλλο.

Εγώ βρίσκομαι σε χώρα που έχει μέσο όρο 5° παραπάνω από την Αθήνα.

Το αισθάνομαι πιο ζεστό από το Note2 αλλά βλέπω να γράφει την ίδια θερμοκρασία και εξήγησα τον λόγο.

Μην ξεχνάμε και την FHD οθόνη. Συμβάλλει κι αυτή.

Edited by Te_salat

Παιδια πως παμε με το θεμα; Ειμαι έτοιμος να προχωρήσω σε αγορα αλλα με προβληματίζει το γεγονος αρκετα...

Εγώ το πήρα πρόσφατα. Μόλις έκανα αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση το κινητό μου, το θέμα με την θερμοκρασία λύθηκε. Μπορεί με πολύ χρήση να είναι λίγο πιο ζεστό στο πίσω μέρος (λίγο κάτω από τη κάμερα) αλλά μέχρι εκεί. Για μένα προχωρά άφοβα.

Σίγουρα πάντως είναι πιο ζεστό γενικά σε σχέση με το s3.

Εγώ το πήρα πρόσφατα. Μόλις έκανα αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση το κινητό μου, το θέμα με την θερμοκρασία λύθηκε. Μπορεί με πολύ χρήση να είναι λίγο πιο ζεστό στο πίσω μέρος (λίγο κάτω από τη κάμερα) αλλά μέχρι εκεί. Για μένα προχωρά άφοβα.

Εγω πάντως θυμάμαι ότι το S3 ήταν αυτά ίδια επίπεδα.

Ετσι ειναι, μαζευτηκε αρκετα η θερμοκρασια και οντως είναι αρκετα πιο ζεστο απο το s3 (για το note2 δε λεω, γιατι ειναι Σιβηρια μπροστα του)

Παιδιά το Note2 είναι αλλου, τουλαχιστον όσο είναι με 4.1.2.

Γιατί με την 4.2.2 ζεστενεται μέχρι και το τεράστιο σε μέγεθος Nexus 7, όπως επίσης και το Nexus 4 στα δικά μου χέρια βέβαια, οχι όταν το υπολειτουργεί η σύζυγος.

Το Note2 το ένιωθα ζεστό μόνο όταν το χρησιμοποιούσα εντατικά στους χώρος του εργοστασίου όπου από τα μηχανήματα η θερμοκρασία είναι μονίμως πάνω από 32°.

Το S4 πάντως σε browsing, tapatalk, FB, mailing, κλπ δεν ανεβάζει. Απλα αισθάνεσαι την διαφορά σε σχέση με πριν που ηταν σε sleep mode.

Αν τραβήξεις συνεχόμενα FHD video, photo και επεξεργασία θα πιάσει 35°-37° και θα το αισθανθείς αλλά τονίζω οτι δεν θα καιγεσαι όπως με το One X με τα firmwares πριν το Αύγουστο.

Περιμένετε να δούμε και το Note3 που θα έχει κι αυτό FHD οθόνη, exynos acts η snapdragon 800 με 4.2.2. Βέβαια θα είναι Οκτώβριος τότε καιη μέγιστη θα είναι 22°c.

Εγω πάντως θυμάμαι ότι το S3 ήταν αυτά ίδια επίπεδα.

Έχεις δίκιο,με τις αναβαθμίσεις όμως πού ακολούθησαν έστρωσε

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Έχεις δίκιο,με τις αναβαθμίσεις όμως πού ακολούθησαν έστρωσε

Και το S4 θα στρώσει. Αυτό που βλέπω όμως στο δικο μου που είναι το 9500, έχει διαφορετική συμπεριφορά απο firmware σε firmware.

Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι και τα δυο παρόλο ότι έχουν διαφορετικό επεξεργαστή παρουσιάζουν θέμα θερμοκρασίας σε κάποια firmwares. Επιμένω οτι έχει βάλει και η Google το χερακι της με την 4.2.2

Είχα την ΜΕΑ που είναι η τελευταία επίσημη για την περιοχή μου και οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν φυσιολογικές. Έβαλα χθες την τελευταία Ρωσική MG1 και επέστρεψε στην κόλαση των πρώτων firmwares. Μοναδική ορατή διάφορα τα benchmarks που έπιασαν και πάλι κορυφή. Στην πράξη όμως τίποτα καινούργιο. Σίγουρα θα υπάρχουν βελτιώσεις άλλα δεν γίνονται αντιληπτές.

Ξαναγυρισα στην ΜΕΑ και ησυχασα.

Edited by Te_salat

Εμενα απο χθες που εβαλα την mf8 δεν εχω δει καποια μεγαλη υπερθερμανση!!!Οταν φορτιζει ενταξει ζεστενει λιγο ρε παιδια

αλλα ενταξει πιστευω οτι ειναι σε λογικα πλαισια θα το παρακολουθησω παντως να δω !!! ;) ;)

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Samsung Galaxy S21 Ultra / Galaxy Watch Ultra ;)

• The title was changed to [S4] Προβλήματα υπερθέρμανσης