Jump to content

Amoi N828

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Administrators
Προφανώς η συσκευή σου δεν έχει custom recovery και θα πρέπει να του το περάσεις εσύ για να ξεκινήσεις τα πειράματα στα ενδότερα της συσκευής.

Modpic.gif

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προφανώς η συσκευή σου δεν έχει custom recovery και θα πρέπει να του το περάσεις εσύ για να ξεκινήσεις τα πειράματα στα ενδότερα της συσκευής.

Ναι μάλλον αυτό ισχύει, οπότε άκυρο και το backup της ROM μεχρι να περάσω CWM.

Μια ακόμα ερώτηση. Πέρασα από moborobo επαφές και μηνύματα από το παλιό μου κινητό. Για κάποιο λόγο τα μηνύματα δεν ομαδοποιούνται σωστά και δεν μου αναγνωρίζει και τον αποστολέα σε όλα. Η ομαδοποίηση μηνυμάτων και η αναγνώριση του αποστολέα γίνεται σύμφωνα με τον αριθμό κινητού αλλά δεν θεωρεί ίδια τα νούμερα που ξεκινάνε με πρόθεμα +30 με τα νούμερα που δεν έχουν το πρόθεμα. Πρόβλημα του android να υποθέσω εεε???

• Administrators
Αν βάλεις στη συσκευή σου το gravitybox, μέσα στα πολλα και ενδιαφέροντα που περιλαμβάνει είναι και το fix για το πρόβλημα σου.

Modpic.gif

Αν βάλεις στη συσκευή σου το gravitybox, μέσα στα πολλα και ενδιαφέροντα που περιλαμβάνει είναι και το fix για το πρόβλημα σου.

Οπότε βάζω cwm για να πάρω ένα backup και μετά ακολουθώ οδηγίες από XDA για το gravitybox.

Για το CWM μου κάνει ο οδηγός Δημιουργείστε το δικό σας CWM recovery με DroidTools που υπάρχει στο φορουμ?

Edited by panandreas

Οπότε βάζω cwm για να πάρω ένα backup και μετά ακολουθώ οδηγίες από XDA για το gravitybox.

Για το CWM μου κάνει ο οδηγός Δημιουργείστε το δικό σας CWM recovery με DroidTools που υπάρχει στο φορουμ?

...ο οδηγός αυτός είναι για να δημιουργήσεις δικό σου cwm recovery. Εφόσον υπάρχει ήδη για το ΑΜΟΙ N828 δε βλέπω το λόγο να εμπλακείς εκτός και αν επιθυμείς να μάθεις από τις διαδικασίες. Οπότε απλά κατέβασε το τελευταίο cwm (6.0.3.7) για το κινητό σε μορφή .img και φλασάρεις είτε με Flash Tool (εφόσον συνοδεύεται από το κατάλληλο Android_scatter_emmc.txt αρχείο), είτε μέσω Mobile Uncle Tools με recovery update (προτεινόμενο λόγω ευκολίας). Εφόσον έχεις ήδη custom recovery, μπορείς να φλασάρεις κάποιο άλλο (π.χ. TRWP) και υπό μορφή .zip απευθείας από το υπάρχον recovery (install/flash). Όλα αυτά βρίσκονται, π.χ. εδώ: http://forum.china-iphone.ru/amoi-n828-proshivki-t27390.html (μεταφράζεις σε αγγλικά/ελληνικά αν θες)

Αν οπωσδήποτε θες το τελευταίο CWM 6.0.3.7, τότε ή το δημιουργείς όπως περιγράφεται στον οδηγό που παρέθεσες, ή αναμένεις να το δημιουργήσει κάποιος. Εγώ προτείνω για την ώρα TWRP 2.5.0.0 ή COT touch recovery αν έχεις διάθεση για port.

Edited by emxa2k

Τελικά μάλλον είμαι αρκετά άσχετος. Το κινητό έμπαινε σε recovery, άλλα έπρεπε να πατήσω το αριστερό soft button για να δω ένα μενού με τις παρακάτω επιλογές:

-rebbot system now

-apply update from ADB

-apply update from sdcard

-apply update from cache

-wipe data/factory reset

-wipe cache partition

-backup user data

-restore user data

Έκανα το backup user data άλλα το αρχείο μου φαίνεται πολύ μικρό (file name: userdata_20131014_134017.backup, μέγεθος: 40Μb) για να είναι full backup της ROM. Υποθέτω δεν είναι αυτό το nandroid backup που είδα στους οδηγούς. Τι γίνεται τελικά? Δεν είναι cmw αυτο που μπήκα γιατί δεν είδα άλλη επιλογή για backup. Παίζει ρόλο που δεν έχω βάλει κάρτα μνήμης στο κινητό και δεν εμφανίζονται κάποιες επιλογές?

Επίσης αν επιλέξω wipe data/factory reset θα επανέλθει το κινητό μου στην αρχική κατάσταση όπως όταν το πήρα ή μένουν πράγματα μέσα?

Και κάτι ακόμα. Κατέβασα το TWRP_V2.5.0.0_recovery.img. Εαν το βάλω σε SD Card ποια επιλογή επιλέγω απο το recovery που εχω ήδη στο κινητό γιατι δεν βλέπω επιλογή install?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας

Edited by panandreas

Τελικά μάλλον είμαι αρκετά άσχετος. Το κινητό έμπαινε σε recovery, άλλα έπρεπε να πατήσω το αριστερό soft button για να δω ένα μενού με τις παρακάτω επιλογές:

-rebbot system now

-apply update from ADB

-apply update from sdcard

-apply update from cache

-wipe data/factory reset

-wipe cache partition

-backup user data

-restore user data

Έκανα το backup user data άλλα το αρχείο μου φαίνεται πολύ μικρό (file name: userdata_20131014_134017.backup, μέγεθος: 40Μb) για να είναι full backup της ROM. Υποθέτω δεν είναι αυτό το nandroid backup που είδα στους οδηγούς. Τι γίνεται τελικά? Δεν είναι cmw αυτο που μπήκα γιατί δεν είδα άλλη επιλογή για backup. Παίζει ρόλο που δεν έχω βάλει κάρτα μνήμης στο κινητό και δεν εμφανίζονται κάποιες επιλογές?

Επίσης αν επιλέξω wipe data/factory reset θα επανέλθει το κινητό μου στην αρχική κατάσταση όπως όταν το πήρα ή μένουν πράγματα μέσα?

Και κάτι ακόμα. Κατέβασα το TWRP_V2.5.0.0_recovery.img. Εαν το βάλω σε SD Card ποια επιλογή επιλέγω απο το recovery που εχω ήδη στο κινητό γιατι δεν βλέπω επιλογή install?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας

Εδώ θα βρεις το CWM μαζί με το κατάλληλο scatter αρχείο για να βάλεις μόνο το recovery κι όχι ολόκληρο το rom. Το βάζεις με SP Flash Tool, το οποίο θα σου πει ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αν βάλεις μόνο ένα αρχείο κι όχι ολόκληρο rom αλλά δε σε νοιάζει μην ανησυχείς, θα το περάσει κανονικά. Μετά μπαίνεις με τον κλασσικό τρόπο Volume up + Power button... :D

εχω και εγω το AMOI N828 και εδω και λιγο καιρο οταν με παιρνουν τηλ και προσπαθω να απαντησω στην κληση η οθονη δεν ανταποκρινεται και αναγκαζομαι να πατησω το power button 2 φορες και μετα μπορω και απαντω στην κληση. εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο? διορθωνεται αυτο? γενικα βλεπω οτι η οθονη καποιες φορες δεν ανταποκρινεται και σε αλλες περιπτωσεις. Ευχαριστω εκ των προτερων

Εδώ θα βρεις το CWM μαζί με το κατάλληλο scatter αρχείο για να βάλεις μόνο το recovery κι όχι ολόκληρο το rom. Το βάζεις με SP Flash Tool, το οποίο θα σου πει ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αν βάλεις μόνο ένα αρχείο κι όχι ολόκληρο rom αλλά δε σε νοιάζει μην ανησυχείς, θα το περάσει κανονικά. Μετά μπαίνεις με τον κλασσικό τρόπο Volume up + Power button... :D

Σε ευχαριστώ πολύ! Το πέρασα και κατάλαβα ότι αυτο που ειχα σαν recovery δεν ήταν (ή τουλάχιστον δεν εγραφε) cwm-based recovery. Αυτο που μου έδωσες ειναι v6.0.1.5 οποτε τωρα μεσα απο αυτό περναω εαν θέλω το cwm v6.0.3.6 ή το TWRP v2.5.0.0 που βρήκα με την βοηθεια σας.

_____

edit 1

Πέρνωντας backup απο το cwm v6.0.1.5 και απο το v6.0.3.6 λεει οτι δεν βρηκε sd-ext δεν είναι προβλημα υποθέτω εεεε?

_____

edit 2

Το TWRP recovery ρωτάει ποια partitions να πάρει backup. Υπάρχει πουθενά κάνας οδηγος που να εξηγει τι περιέχει το καθε partition ή απλα να τα πάρω ολα backup????

Τα partition που μου εμφανίζει είναι: boot, cache, data, recovery, android secure, system, nvram, uboot. Default έχει τσεκαρισμένα τα boot, data και system. Επίσης καπου διάβασα το παρακάτω:

Known Issues

- When restoring a backup with [boot] selected, it will restore it and then crash TWRP. Logs seem to indicate it restores all the way to block 0x420000 then blows up.

Workaround: restore [data] and [system] first, then restore [boot]. This is untested.

Έχει δοκιμάσει κανείς το backup απο TWRP εαν δουλευει ή να επιστρεψω στο CWM v6.0.3.6 για να πέρνω backup

Σας ευχαριστώ και πάλι!!!!

Edited by panandreas

...δουλεύει, αλλά αν νιώθεις καλύτερα μείνε σε CWM κατά προτίμηση την κατά το δυνατόν τελευταία έκδοση (6.0.3.6+).

Παρεπιπτόντως, όπως σου έγραψα και παραπάνω, πιο εύκολη μέθοδος αλλαγής/αντικατάστασης custom recovery, είναι μέσω του Mobileuncle MTK Tools με update recovery.

Προφανως εννοεις αν εχει ζελατινα; ναι εγω του την εβαλα. o αισθητηρας που ακριβως βρισκεται;

Δεξιά από την εμπρός κάμερα, σε αποσταση 1cm, θα δεις δυο "ματάκια".

Το ένα είναι το proximity και το αλλο το ambient light sensor.

...δουλεύει, αλλά αν νιώθεις καλύτερα μείνε σε CWM κατά προτίμηση την κατά το δυνατόν τελευταία έκδοση (6.0.3.6+).

Παρεπιπτόντως, όπως σου έγραψα και παραπάνω, πιο εύκολη μέθοδος αλλαγής/αντικατάστασης custom recovery, είναι μέσω του Mobileuncle MTK Tools με update recovery.

Λέω να μείνω με το twrp, αφού μου λες ότι δεν έχει πρόβλημα στο backup. Περνώ backup τα boot, data, system ή επιλέγω και κάνα φάκελο επιπλέον? Restore όλα μαζί?

Σας ευχαριστώ όλους, μου έχετε λύσει τα χέρια

Λέω να μείνω με το twrp, αφού μου λες ότι δεν έχει πρόβλημα στο backup. Περνώ backup τα boot, data, system ή επιλέγω και κάνα φάκελο επιπλέον? Restore όλα μαζί?

Σας ευχαριστώ όλους, μου έχετε λύσει τα χέρια

πάρε τα πάντα φίλε μου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

...τα πάντα όπως είπε και ο φίλτατος, ειδικά το πρώτο backup. Αλλά δεδομένου του επιπέδου εξοικοίωσης σου, θα σου πρότεινα να μείνεις στο τελευταίο CWM, που απλοποιεί κάπως τα πράγματα στο backup και επιπλέον είναι πιο δύσκολο να κάνεις λάθος επιλογή εκ παραδρομής. :-)

Η ανοιχτή ακρόαση μου φάνηκε αρκετά σιγανή και είπα να αυξήσω λίγο την ένταση. Δεν ξέρω εάν το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος.

Έκανα όλες τις γνώστες διαδικασίες ( mobileuncle tools – engineer mode - engineer mode mtk - hardware testing – audio – loudspeaker mode) και ειδα το max volume στα 152

http://img42.imageshack.us/img42/4926/qt7h.png

Σύμφωνα με το xda δεν είναι συνετό το max volume να είναι πάνω από 150 διότι υπάρχει περίπτωση να χαλάσουμε το ηχείο (You can set this value up to 160 but above 150 is not recommended else it may damage your speaker)

Ισχύει; Θέλω να το αυξήσω αλλά φοβάμαι μην του κάνω κακό.

Δεύτερον το Level0 τι είναι;

καμια εφαρμογη να μπλοκαρουμε τις διαφημησεις??

εχω δοκιμασει τις γνωστες adblock adfree και δε δουλευουν

Η ανοιχτή ακρόαση μου φάνηκε αρκετά σιγανή και είπα να αυξήσω λίγο την ένταση. Δεν ξέρω εάν το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος.

Έκανα όλες τις γνώστες διαδικασίες ( mobileuncle tools – engineer mode - engineer mode mtk - hardware testing – audio – loudspeaker mode) και ειδα το max volume στα 152

http://img42.imageshack.us/img42/4926/qt7h.png

Σύμφωνα με το xda δεν είναι συνετό το max volume να είναι πάνω από 150 διότι υπάρχει περίπτωση να χαλάσουμε το ηχείο (You can set this value up to 160 but above 150 is not recommended else it may damage your speaker)

Ισχύει; Θέλω να το αυξήσω αλλά φοβάμαι μην του κάνω κακό.

Δεύτερον το Level0 τι είναι;

Δεν ισχύει αυτό, εξαρτάται απ τη συσκευή και το ηχείο. Στο Ν828 βάλτο άνετα 160, το ηχείο του είναι γερό. Αν δεις οτι τρίζει, χαμήλωσέ το

• Administrators
καμια εφαρμογη να μπλοκαρουμε τις διαφημησεις??

εχω δοκιμασει τις γνωστες adblock adfree και δε δουλευουν

Είναι rooted η συσκευή σου; Αν ναι... θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά.

Modpic.gif

Είναι rooted η συσκευή σου; Αν ναι... θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά.
ειναι rooted αλλα το προβλημα εχω την εντυπωση οτι ειναι η εκδοση android ειναι 4.2.1

• Administrators
ειναι rooted αλλα το προβλημα εχω την εντυπωση οτι ειναι η εκδοση android ειναι 4.2.1

Και σε εμένα η ίδια έκδοση είναι και δουλεύει κανονικά.

Modpic.gif

Και σε εμένα η ίδια έκδοση είναι και δουλεύει κανονικά.
γραψε μου αν θελεις ποια απο τις 2 εχεις και ποια εκδοση