Jump to content

Φωτογραφίες & βίντεο από Nokia Lumia συσκευές

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ λέω να μετατρέψουμε το θέμα σε καλλιστεία !!!

Πυ-πυ-πυραυλος...

http://i1.ytimg.com/vi/_o98p4XWiwk/hqdefault.jpg

Γουστάρω τα Smarties για κολιέ... :lol:

Πλάκα κάνω. Μια χαρά κοπέλα είναι...

:rtfm:

Γυρίζοντας από τριήμεριο οπου τράβηξα ουκ ολίγες φωτογραφίες δε μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστημένος από τη ποιότητα τους σε αυτόματο φυσικά.. Πίστευα οτι θα ήταν πολύ καλύτερη η φωτό από του 925. Δε βλέπω μεγάλη διαφορά δυστυχώς. Ίσως να φταίει και η 8.1 δε ξέρω...
- There is no place like 127.0.0.1 -

Γυρίζοντας από τριήμεριο οπου τράβηξα ουκ ολίγες φωτογραφίες δε μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστημένος από τη ποιότητα τους σε αυτόματο φυσικά.. Πίστευα οτι θα ήταν πολύ καλύτερη η φωτό από του 925. Δε βλέπω μεγάλη διαφορά δυστυχώς. Ίσως να φταίει και η 8.1 δε ξέρω...

Μερικες μερες υπομονη.Οι καινουριοι αλγοριθμοι της καμερας στην επισημη 8.1 λενε οτι κανουν παπαδες...

Poco X3 nfc 6/128

Μερικες μερες υπομονη.Οι καινουριοι αλγοριθμοι της καμερας στην επισημη 8.1 λενε οτι κανουν παπαδες...

Μέχρι στιγμής πάντως εγώ βλέπω τραγικές φωτογραφίες... και μέρα και νύχτα. Πολύς θόρυβος,pixelιάσματα, θαμπά χρώματα. θολούρες. κακό focus.

Το video εν τω μεταξυ είναι απλά μαγικό. μαμεί και δέρνει.

Μέχρι στιγμής πάντως εγώ βλέπω τραγικές φωτογραφίες... και μέρα και νύχτα. Πολύς θόρυβος,pixelιάσματα, θαμπά χρώματα. θολούρες. κακό focus.

μηπως φταιει η καμερα σου...για ανεβασε κανα δειγμα να δουμε.Σε σχεση με τις δικες μου....βλεπεις διαφορες? πως ειναι?

Πειραματιστηκες με ρυθμισεις καμερας?Μηπως εχει προβλημα η συσκευη σου?:confused:

Poco X3 nfc 6/128

Πολυ δυσκολη φωτογραφια....σκοταδι, κοσμος που κινειται, ανεξελεγκτος φωτισμος κ.τ.λ

Και δύο μέτρα πόδια στο κέντρο να σου αποσπούν την προσοχή! Αντίξοες συνθήκες φωτογράφισης! :p

Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα.

Αν συνεχίσεις έτισ το καλοκαιρί θα τεστάρεις το ζουμ του 1020 στα μπραζίλ να φανταστώ?? :lol:
Powerd by OnePlus 7 Pro

Και δύο μέτρα πόδια στο κέντρο να σου αποσπούν την προσοχή! Αντίξοες συνθήκες φωτογράφισης! :p

Μια απο τα ίδια...εγώ κοσμο δεν είδα σε αυτή την φωτογραφία.... :p

Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη από τη κινητάρα μας γι αυτά που είπα πιο πάνω... Το πρόβλημα που αντιμετώπισα με τη ποιότητα των φωτογραφιών μου ήταν η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή που τις έβλεπα...

Παιδιά τις είδα αλλού και έπαθα θετικό σοκ. Απίστευτες. :X

Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη από τη κινητάρα μας γι αυτά που είπα πιο πάνω... Το πρόβλημα που αντιμετώπισα με τη ποιότητα των φωτογραφιών μου ήταν η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή που τις έβλεπα...

Μα λεω κι εγω,ενταξει 100% ευχαριστημενοι δεν ειμαστε,αλλα δεν λες και σκαρτες τις φωτογραφιες που βγαζει...Ισα-ισα

Poco X3 nfc 6/128

Μα λεω κι εγω,ενταξει 100% ευχαριστημενοι δεν ειμαστε,αλλα δεν λες και σκαρτες τις φωτογραφιες που βγαζει...Ισα-ισα

Όντως 100% δεν είναι όλες καλές. Εύχομαι με την cyan να έχουμε καλύτερη αυτόματη ρύθμιση.

Οντως και εγω επαθα το ιδιο...Σε αλλο pc ειδα πολυ καλυτερες φωτο,αλλωστε και στην οθονη του κινητου δειχνουν εξαιρετικες...Πρεπει να φτιαξω την αναλυση του λαπτοπ...

3310 3510 3650 6270 Ε65 5800 iphone4 X1 Lumia1020

Οντως και εγω επαθα το ιδιο...Σε αλλο pc ειδα πολυ καλυτερες φωτο,αλλωστε και στην οθονη του κινητου δειχνουν εξαιρετικες...Πρεπει να φτιαξω την αναλυση του λαπτοπ...

Δε ξέρω ρε παιδιά τα dpi Πόσο ρόλο παίζουν... Οκ όλοι λένε οτι δεν έχει σημασία αν είναι 72 ή 300 αλλά τελικά δεν έχω καταλάβει τι αντίκτυπο έχει αυτό στο πως βλέπουμε μια φωτό. Έχει να κάνει με την εκτύπωση; Δώστε κανείς τα φώτα σας.

Δε ξέρω ρε παιδιά τα dpi Πόσο ρόλο παίζουν... Οκ όλοι λένε οτι δεν έχει σημασία αν είναι 72 ή 300 αλλά τελικά δεν έχω καταλάβει τι αντίκτυπο έχει αυτό στο πως βλέπουμε μια φωτό. Έχει να κάνει με την εκτύπωση; Δώστε κανείς τα φώτα σας.

Δεν εχει να κανει με την εκτυπωση,εχει να κανει καθαρα με την απεικονιση στην οθονη του εκαστοτε κινητου.Οσα περισσοτερα dpi τοσο ευκρινεστερες λεπτομερειες

Poco X3 nfc 6/128

To Nokia 808 και το Ν8 εχουν 320 dpi ενω το 1020 εχει 72 dpi....Πως εξηγειται αυτο?

Όσο και να το έχω μελετήσει δε μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά...

To Nokia 808 και το Ν8 εχουν 320 dpi ενω το 1020 εχει 72 dpi....Πως εξηγειται αυτο?

Αυτό πιστεύω εγώ...

The dpi-value in the EXIF is meaningless. It is a fictitious number.

(A photo has no dpi, only pixels)

You can find the properties of your digital photos in a photo editing program, but also in the Windows Explorer. Do a rightclick on your file and next: Properties > Summary > Advanced. These properties are called the EXIF-data. Or short EXIF. In that row also a value for dpi is given, f.e. the number 72, 180, 300 etc. This is a number without any meaning, it is an invented number! A box (field) has to be filled in, so every producer simply invents a number. Don't get confused, it is nonsense. A photofile in a camera or (stored at) a computer has no size in centimeters or inches. So no ppi (or dpi). Such a file only has a subdivision, a resolution, in pixels. From the moment you are going to print there is the matter of size, given in inches or centimeters. Only then you can speak of pixels per inch (ppi, regrettably ususally called dpi).

DPI δεν υπάρχει στην ψηφιακή φωτογραφία. Όταν αυτή περάσει σε αναλογική μορφή (εκτυπωτής) τότε θα παίξει ρόλο...

:rtfm:

Να στο πω πολύ χοντρά, μιας και είναι κομμάτι της δουλειάς μου.

Άλλο πράγμα στο πως ΒΛΕΠΟΥΜΕ μια εικόνα και άλλο στο πως την τυπώνουμε.

Πάρε παράδειγμα τη φωτό που του paok4270 με το μακρύκανο στη μέση της φωτογραφίας.

Μια χαρά την βλέπεις. Είναι μόνο 800x452 pixel στα 72 ppi (pixels per inch) και μέγεθος 1,03ΜΒ.

Πήγαινε να δεις την ορίτζιναλ. Είναι λίγο μεγάλη έτσι; 3993x2253 στα 72 ppi και μέγεθος 25,7 ΜΒ!

Για να την δεις ολόκληρη σε μια κλασσική οθόνη 1200χ1024 , θα χρειαστεί να κάνεις μια σμίκρυνση γύρω στο 32%.

Άρα ποιος ο λόγος να τραβάς το τέρας των 25ΜΒ όταν και με το 1,03 κάνεις τη δουλίτσα σου;

Η απάντηση είναι βέβαια η λεπτομέρεια. Στις 2 φωτό μπορείς να δεις την μεγέθυνση της πρώτης και της δεύτερης.

Μέχρι στιγμής λοιπόν τα ppi δεν σε απασχολούν. Σε απασχολούν (λίγο) οι διαστάσεις.

Τα ppi αρχίζουν να σε απασχολούν όταν τυπώνεις επαγγελματικά. Τα dpi (dots per inch) είναι ο εκτυπωτικός όρος και σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που θα στείλω να τυπωθούν, καλό είναι να έχουν ανάλυση 300ppi. (χωρίς να είναι υποχρεωτικό)

Αν λοιπόν ήθελα να τυπώσω την φωτό του paok4270 θα πήγαινα στο photoshop και θα ανέβαζα τα ppi από 75 σε 300.

Οι διαστάσεις της φωτογραφίας θα γινόντουσαν 16637x9387 και το μέγεθος 446,8 ΜΒ!!! (Σε cm αυτές οι διαστάσεις είναι 140,86x79,48).

Αυτά τα μεγέθη (ειδικά που σήμερα οι δουλειές πηγαινοέρχονται με το internet) είναι λίγο τερατώδη και δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα εκτός κι αν πάμε να τυπώσουμε poster.

Αν η φωτογραφία έμπαινε σε ένα σαλόνι περιοδικού απ' άκρη σ' άκρη, θα φρόντιζα μεν να αυξήσω τα ppi σε 300, αλλά ταυτόχρονα θα μείωνα τις διαστάσεις σε περίπου 6280x3487pixel (53χ30 cm) και το μέγεθος θα κατέβαινε στα 62,7 ΜΒ.

Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης σε μια τελευταία δουλειά που έκανα για σαλόνι περιοδικού, οι διαστάσεις που μου έστειλε ο φωτογράφος από μια Hasselblad H3D-31, ήταν 5483 x 4125 στα 300ppi και μέγεθος 86.84 MB, TIFF.

Καλά όλα αυτά αλλά που κολλάνε τα ρημαδοdpi;

Κολλάνε εκεί που κολλάνε οι διαστάσεις. Στην λεπτομέρεια.

Αν ο πελάτης έβλεπε ας πούμε τη φωτογραφία και μού έλεγε εντάξει μ' αρέσει για το σαλόνι του περιοδικού, αλλά ζούμαρε στη κοπελίτσα με το ροζ και πέτα τους μαντράχαλους που υπάρχουν τριγύρω, τότε στα 72ppi θα είχα ένα πρόβλημα.

Στο πως βλέπεις την φωτό δεν θα είχε και καμιά σπουδαία διαφορά, αφού στην οθόνη η ανάλυση 3993x2253 θα σε υπερ-κάλυπτε και στο zoom.

Στην εκτύπωση όμως, θα έβλεπες μια θολούρα. Όχι φοβερή γιατί οι αλγόριθμοι των προγραμμάτων σήμερα κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά θα την έβλεπες.

Συμπέρασμα: Αν θες το Lumia για επαγγελματικές εκτυπώσεις, χρειάζεσαι κάτι καλύτερο (αν και έχω δει δουλειές με Lumia που ο κόκκος γίνεται κομμάτι της άποψης, θα βρεις τέτοιες στο site της Nokia).

Αν όχι είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία πάντως είναι όντως πολύ δύσκολη και το Lumia τα πήγε πολύ καλά.

Σε αντίστοιχη επαγγελματική δουλειά θα παίζανε ρεφλέκτορες, πολλά έξτρα φώτα, τριπόδια, φακοί, φίλτρα και όλα τα σχετικά για να τραβηχτεί. Το φως είναι το 70% μιας φωτογραφίας. (τουλάχιστον). Και δεν ξέρω αν η μεγάλη είναι raw ή jpg.

Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί με τις φωτογραφίες του Lumia.

Οκ, σε κάποιες έχει ένα "σηκωμένο" κίτρινο, αλλά είναι υπόθεση ενός λεπτού να φτιάξω την ισορροπία στο photoshop.

Ευχαριστούμε ειλικρινά για την ανάλυση. Αρχίζω και το πιάνω. Κι εδώ έρχεται η ερώτηση.

Θέλω να τυπώσω μια από τις photo Που τράβηξα με τα 34mp χαρτί φωτοιγραφικό για laser. Θα έχω πρόβλημα που είναι 72dpi;

Πριν τυπώσω πρέπει να το ανεβάσω σε 300dpi στο photoshop;

Ναι.....απλα στο 1020 η νοκια μπήκε στοβτριπακι ότι η φωτονειναι για PC tablet tv άρα τα 300 δεν λέει κάτι...τα 72 είναι υπεραρκετά....η εκτύπωση όμως πάει σύννεφο...εκει Το 808 απλά παραμένει ο βασιλιάς
KTLK