Jump to content

myphone Ιστορικά: Το Symbian, η αρχή και το τέλος του

SaintPetrouil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξερω ατομα που προτιμουν να δωσουν 100€ να φτιαξουν χαλασμενη οθονη Ν8 για αν το χρησιμοποιησουν παρα να δωσουν 100€ να παρουν ενα android.

Te_Salat συμφωνω με αυτο που λες . Δεν ξερω αν με λυπει η καταντια της nokia πιο πολυ ή ο θανατος του symbian. Αλλα συνηθως επελεγα συσκευη και οχι λειτουργικο, γι αυτο το λογο δεν πηγα απο το Ν900 στο Ν9. Ηταν αναβαθμιση λειτουργικου ,υποβαθμιση ομως συσκευης.

Παντως αν δεν θες να το παραδεχτεις, εγω μεχρι σημερα δεν εχω βρει smartphone android που να με καλυπτει οπως ενα nokia symbian. Αν για εσενα τηλεφωνο ειναι μονο καλος browser και μεγαλη οθονη αφης.

Δεν κάνω μόνο browsing. Η συσκευή μου είναι εργαλείο δουλειάς πρώτα απ όλα.

Χρησιμοποιώ συνεχώς συγκεκριμενες εφαρμογές. Θα πρέπει να δεις την υλοποίηση τους στα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα για να καταλάβεις.

Συμφωνώ μαζί σου, έπρεπε να κάνει βήματα μπροστά που ΔΕΝ έκανε. Το 808 έπρεπε να το δούμε τουλάχιστον 2 χρόνια πίσω. Όπως και όλη της η γκάμα είναι τοποθετημένη λάθος χρονολογικά, έπρεπε πάντα να είναι 1-2 χρόνια πίσω. Θα είχε όλα τα περιθώρια να ανταγωνιστεί τους πάντες ανοιχτά και το Symbian θα ήταν ζωντανό. Τώρα δυστυχώς είναι αργά για δάκρυα και το ξέρουν όλοι, ακόμα και οι πιο φανατικοί (πχ εγώ). Αλλά μακάρι να βγει αληθινό ένα «όνειρο», η ανάσταση σε κανένα χρόνο αν τα WP πατώσουν. Ίδια πολιτική ακολουθούν γιατί, με specs 1-2 χρόνια πίσω.

Τα WP κακολογουνται πολύ και το θεωρώ άδικο.

Χρειάζονται ελάχιστα πράγματα και πιο επιθετική πολιτική από την ms.

Οσο όμως έχουν ceo τον σαπιο-κοιλιά θα βρίσκονται ένα βήμα πίσω.

Για παράδειγμα τα wp υπερτερούν σ ενσ βασικό σημείο έναντι κάθε άλλου λειτουργικού.

Ποίο είναι αυτό?

Το multi touch. Σε μια οθόνη 3.7" ιντσων μπορείς να δουλέψεις σ ενα αρχείο Excel επιλέγοντας με touch τρομερά μικρά αντικείμενα όπως filters κλπ.

Το ίδιο στον browser. Χωρίς να κάνεις zoom μπορείς να επιλέξεις από το μενού που σου βγάζει όταν πατάς στο nickname σου στο myphone πχ τα υποπαρακολουθηση.

Όταν είναι καλύτερο ακόμα και από το ios σ αυτόν τον τομέα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε το Symbian belle να φτάσει σ αυτά τα επίπεδα.

Ξέρετε ότι πλέον είμαστε στην εποχή του touch

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 190
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μαζι θα τα φορτισουμε ...

Απο ανωριμοτητα αλλο τιποτα , λυπαμαι πραγματικα.

Κουβεντα εκτος θεματος και σχολια ακομα πιο εκτος και απο εκτος...

συγνωμη αλλα εκτος θεματος? ηρθατε με τα φανταστικα σουπερ ουαου ρομποτικα κινητα σας σε θεμα για symbian να μας πειτε τι? ποσο καλο ειναι το android? υπαρχουν πολλα θεματα για να το κανετε αυτο. αφηστε εμας που ακομη και τωρα symbian θα αγοραζαμε να πεταξουμε οπως θελουμε τα χρηματα μας. τα ακουσαμε ολα αλλα οτι και το 808 δεν εχει καλη αφη και δεν σκρολαρει καλα δεν περιμεναμε να το ακουσουμε. εσεις με τα lg καντε καμια προσευχη να παρετε καμια αναβαθμιση και αφηστε εμας να κλαιμε το πεθαμενο symbian :) θα μας βγαλετε την lg την καλυτερη εταιρεια και τους χρηστες τους myphone δεν ξερω κι εγω τι.

Edited by nektaria

Το ίδιο στον browser. Χωρίς να κάνεις zoom μπορείς να επιλέξεις από το μενού που σου βγάζει όταν πατάς στο nickname σου στο myphone πχ τα υποπαρακολουθηση.

Όταν είναι καλύτερο ακόμα και από το ios σ αυτόν τον τομέα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε το Symbian belle να φτάσει σ αυτά τα επίπεδα.

Ξέρετε ότι πλέον είμαστε στην εποχή του touch

Ξερεις ποιος ειναι ο καλυτερος browser που εχω χρησιμοποιησει; Του Ν900. Ξερεις ποιος θα επαιρνε αυτον το browser με την ενοποιηση των UI και την QT; Το symbian. Να χαμε να λεγαμε ομως.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Κρίμα, πραγματικά πολύ κρίμα να βλέπεις έναν πρώην τιτάνα των os να εγκαταλείπετε έτσι από τη μάνα του... :(

Ε55 και Ε65 ήταν οι συσκευές που προσωπικά με έκαναν να λατρέψω αυτό το λειτουργικό, κρατώντας ακόμα το 1ο για συναισθηματικούς λόγους. ;)

RIP Symbian, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ...

για να απαντήσω στο φιλο μου παραπάνω-έχει εν μέρει δίκιο, το Ν8 -808 δεν συγκρίνεται σαν εμπειρία ίντερνετ με πχ τον γαλαξία3 που είχα, όταν όμως έχεις μάθει το ξύπνητηρακι που κτυπά με κλειστό τηλέφωνο, την οθόνη clear black που βλέπεις τα πάντα κάτω από τον ήλιο, την φοβερή πραγματικά κάμερα να βγάζει εκνευρίστηκα φυσικες φωτό και βίντεο κάτω από όλες τις συνθήκες σε αντίθεση με όλα τα ρομπότ, την δυνατότητα να περνάς τα αρχεία σου με καλωδιο σε στικ καθ οδόν και αρκετά αλλά-αυτα και μόνο σε κάνουν να θέλεις να κρατήσεις έστω και για δεύτερο ένα Ν8.από την άλλη , ο αναιμικός φωτισμός του S3 που δεν βλέπεις την τυφλά σου στον ήλιο η και το κουλο με τις επαφές να φορτώνουν με ταχύτητα χελώνας, πέρα του ότι είναι μη μου άπτου στα πεσιματα , γιαυτό το έδωσα. Το οneΧ δεν κάνει βιντεοκλησεις μέσω παροχου που κάνω συχνά με την κόρη μου και η κάμερα του είναι σαφώς κατώτερη του S3 πόσο μάλλον του Ν8 και 808.Όσον αφορά την αφή, δοκιμάστε ένα 808 στα μέντια μάρκετ με οποιοδήποτε ρομπότ στο ρολλαρισμα και πείτε μου μετά.δεν ειμαι κολλημένος με το συμπιαν απλώς να ξέρουμε τι λέμε. Ας μου δώσει ένα ανδροειδες ότι μου δίνει ένα 808 και έφυγα σφαίρα να το αγοράσω. Από ομορφιά και εμπειρία χρήσης σαφώς το andrοid είναι ανώτερο. Στα οπτικα μου τα χαλάει κυρίως. Για όσους δεν ζητούν πολλά από φωτό είναι μονόδρομος το andrοid.

Μπράβο μια χαρά το έχεις. Browser δεν άνοιξες για να ολοκληρωθεί η όλη εικόνα.

Ορίστε και browser.

Για απλά πράγματα και για αυτό που το θέλω κάνει και ελαφρύ browsing.

Έτσι και αλλιώς όταν είμαι έξω συνήθως δε κάνω browsing απλά τα βασικά τα έχω και μάλιστα άνετα.

Στο ξαναλέω το 808 με το νεο συμπιαν και μάλιστα περιποημενο απ το lagoskon η τη nektaria είναι καθ όλα αξιοπρεπές και στο browsing γιατί σα τηλέφωνο και κάμερα απλά ΔΕΝ έχει αντίπαλο ειδικά στα λεφτά που το βρίσκεις τώρα.

Sorry ξέχασα να βάλω το link :)

http://db.tt/QdeGWfi8

Edited by manan69t

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Να σχολιάσω....πως είναι το scrolling στο browsing ?

Πάλι καλά που τα αλλά τα δέχεσαι

Και σε browsing το symbian σκρολαρει καλυτερα απο οτι το android σε arm v6 επεξεργαστη. Το θεμα ειναι οτι εγω εχω αποψη και εικονα και απο τα δυο λειτουργικα και μαλιστα σε βαθος. Εσυ δεν εχεις πιασει ποτε σου συσκευη symbian belle και σχολιαζεις για το scrolling εχοντας στο νου σου την εμπειρια απο omnia του αδερφου σου. Αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι εισαι λαθος, δεν μπορω να σε βοηθησω.

Σε αντιστοιχο hardware με το 808, το android θα ηταν βασανιστηριο.

Τωρα αν θες να μαθεις πως και γιατι θαφτηκε το symbian και γιατι δεν βγηκαν συσκευες με δυνατοτερο hardware, εδω ειμαι, ρωτα.

Αλλα οταν λες κατι, εστω και πισω απο την ανωνυμια του πληκτρολογιου, να μπορεις να το υποστηριξεις με επιχειρηματα οπως ο φιλος που ανεβασε βιντεακι με το 808 και οπως η nektaria που εδειξε οτι αυτο που κοιταει τα ραδικια αναποδα, πηρε τους διπλασιους ψηφους εδω μεσα απο το 4Χ.

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

Δεν με ενδιαφέρει ο armv6...

Tegra 3 έχω....με φοβερή web browsing experience....δεν μιλάω για τα φτηνο android τηλ....

Σαν resistive είναι και φυσικά οφείλεται στο symbian που ποτέ του δεν χωνεψε την αφή. Να μην μιλήσω για scrolling...

Το βλεπεις το ποστ σου? Γιατι ξεχνας μου φαινεται..

Δεν μπορεις να συγκρινεις την αποδοση δυο λειτουργικων πανω σε διαφορετικο hardware.

Πες μου λοιπον τι αποδοση εχει ο browser του android σε παρομοιο harware με το flash ενεργοποιημενο κιολας αφου ο browser του symbian εχει εγγενη υποστηριξη flashlite που αποτρεπει το gpu rendering.

Επειδή δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις και κάποιος από εδώ μπορεί να βοηθήσει (εάν ψήνεται βέβαια). Και μιλάω πιστεύω on topic. Υπήρχαν τεχνικοί λόγοι, που η belle δεν μπορούσε να υποστηρίξει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης και καλύτερο browser; Ή αυτά χρειάζονται εκ βάθρων ανανέωση του λειτουργικού; Όπως επίσης για να τρέξει σε cortex A9 επεξεργαστές χρειαζόταν καινούριο γράψιμο;

Όσο για το Ν8, νομίζω, ότι το αδικούν, όσοι το κακολογούν με αφορισμούς για αρχαιότητα κλπ. Πρόβλημα ήταν ο browser και οι εφαρμογές. Αλλά σε μια πληθώρα θεμάτων, ακόμα και με αυτό το παλιό hw, πιστεύω από προσωπική εμπειρία, ότι στέκεται ακόμα και σήμερα, όχι απλά ικανοποιητικά αλλά και στα ίσα δίπλα στον ανταγωνισμό. Και μιλώ για high end συσκευές.

Ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός..

Ορίστε και browser.

Για απλά πράγματα και για αυτό που το θέλω κάνει και ελαφρύ browsing.

Έτσι και αλλιώς όταν είμαι έξω συνήθως δε κάνω browsing απλά τα βασικά τα έχω και μάλιστα άνετα.

Στο ξαναλέω το 808 με το νεο συμπιαν και μάλιστα περιποημενο απ το lagoskon η τη nektaria είναι καθ όλα αξιοπρεπές και στο browsing γιατί σα τηλέφωνο και κάμερα απλά ΔΕΝ έχει αντίπαλο ειδικά στα λεφτά που το βρίσκεις τώρα.

Sorry ξέχασα να βάλω το link :)

http://db.tt/QdeGWfi8

Χαχα εισαι θεουλης! Κιιααλο scrolling θες?

Επειδή δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις και κάποιος από εδώ μπορεί να βοηθήσει (εάν ψήνεται βέβαια). Και μιλάω πιστεύω on topic. Υπήρχαν τεχνικοί λόγοι, που η belle δεν μπορούσε να υποστηρίξει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης και καλύτερο browser; Ή αυτά χρειάζονται εκ βάθρων ανανέωση του λειτουργικού; Όπως επίσης για να τρέξει σε cortex A9 επεξεργαστές χρειαζόταν καινούριο γράψιμο;

Όσο για το Ν8, νομίζω, ότι το αδικούν, όσοι το κακολογούν με αφορισμούς για αρχαιότητα κλπ. Πρόβλημα ήταν ο browser και οι εφαρμογές. Αλλά σε μια πληθώρα θεμάτων, ακόμα και με αυτό το παλιό hw, πιστεύω από προσωπική εμπειρία, ότι στέκεται ακόμα και σήμερα, όχι απλά ικανοποιητικά αλλά και στα ίσα δίπλα στον ανταγωνισμό. Και μιλώ για high end συσκευές.

Ο kernel θεωρητικα υποστηριζει ακομα και x86 αρχιτεκτονικη, μονο οι drivers επρεπε να γραφτουν και να γινει καποιo optimization.

Αφου ο Ελοπ εκλεισε τον sourcecode δεν μπορουσε καποιος κατασκευαστης να πλησιασει την Νοκια και να γραψει drivers πανω στο symbian και ετσι εμεινε μονη της η accenture απλα να δωσεις καποια firmware updates.

Επισης η qualcomm ηταν μελλος του symbian foundation αλλα εκδιωχθηκε και αυτη (οπως και οι samsung, sony κλπ) με την κινηση του Ελοπ να εξαγορασει το μεριδιο της psion και να κλεισει το symbian foundation (Γιατι καποιοι στην αρχη ειπαν οτι οι υπολοιπες εταιριες εγκατελειψαν το symbian, πραγμα που δεν ισχυει)

Ειναι προφανες λοιπον οτι ο θανατος του symbian ηταν προσχεδιασμενος.

Γιατί με πας πίσω δεν καταλαβαίνω....συγκρινα εγΩ φτηνο android με symbian?

Από την άλλη σου ξαναλέω ότι το 8910 ακόμη και με τον όπερα δεν με ικανοποίησε στο ίντερνετ.

Όσον αφορά το παραπάνω βιντεάκι ασ σηκώσει καμία καλή web σελίδα και βλέπουμε πως θα πάει....

Όλα αυτά σε 640x360 η μια mobile σελίδα και η άλλη το myphone που στο στιγμιότυπο φόρτωσε τεξτ σελίδα ελαφριά

Δηλαδη θες να πεις οτι το symbian εχει χαλια browsing επειδη δεν μπορει να αποδωσει με μονοπυρηνο arm11 οπως αποδιδει το android με τετραπυρηνο Α9? Και θες να σε παρω στα σοβαρα?

Το omnia ηταν s^1, ξεκολλα, αλλο λειτουργικο, αλλος κωδικας, αλλο framework, αλλος kernel. (Την πατατα με την resistive δεν την σωζεις, ασ'το)

Edited by Sofoklas

Καλά, δεν μπορείτε να κάνετε μια κανονική συζήτηση χωρίς χαρακτηρισμούς και χωρίς να είστε έτοιμοι να αρχίσετε τις μπουνιές; :down: Έλεος δηλαδή, για κινητά μιλάμε. Επίσης, όταν κάτι μας εκνευρίζει ή θεωρούμε πως εκτρέπει την κουβέντα, δεν απαντάμε αλλά το κάνουμε αναφορά.

Έγιναν διαγραφές μηνυμάτων. Παρακαλώ εάν συνεχίσετε να μην συνεχίσετε στο ίδιο κλίμα.

@@Μανο καλά όσα λες αλλά επειδή ξέρω την χρήση σου, αν δεν είχες παράλληλα κάποιο δυνατό android δεν θα το αγόραζες σαν μοναδική συσκευή.

Κι εγώ είμαι κατα-ευχαριστημενος με το Lumia 800 αλλα δεν θα μπορούσα να το εχω σαν μοναδική συσκευή προς το παρών. Σε κάνα χρόνο όμως πιθανότατα να με καλύπτει το WP.

Τώρα για ήχο συνομιλίας κλπ, είναι θέμα hardware. Το Lumia έχει πολύ χειρότερη ποιότητα από το Siii και Note2. Το 808 όπως λες ανώτερη. Λογικό, είναι ανάλογα την ποιότητα υλικών που χρησιμοποιήθηκε.

Όπως και να χει με κανένα τηλέφωνο τα τελευταία χρόνια δεν έχω πρόβλημα να ακούσω με άνεση τον συνομιλητή μου.

Και όπως ξέρεις βρίσκομαι πολλές ώρες σε χώρο εργοστασίου και μάλιστα δεν μιλώ στην μητρική μου γλώσσα, πράγμα που απαιτεί πεντακάθαρο ήχο για να καταλάβω τι μου λένε.

Συνεπώς αυτο δεν είναι πια κριτήριο αφού όλες οι συσκευές κάνουν ικανοποιητικά την δουλειά τους.

Αυτο ενοειτε Κωστα οτι δε με καλυπτει πληρως το 808,ουτε καμια συσκευη για μοναδικη!

Και ο λογος ειναι απλως,επειδη κατα 90% εχω καταργησει το PC για ιντερνετ,ενημερωση,mail κ.α. θελω 1 συσκευη οσο το δυνατον ανετη και με δυνατη αυτονομια(απεχθανομαι τα ταμπλετ),οποτε και τι καλυτερο απ το Note2!!

Τη συσκευαρα αυτη την εχω σα βαση για ολα τα αλλα!

Παντα αυτο εκανα επι εποχης wm(qtek,htc),ειχα 1 μεγαλο κυριως για το σπιτι η το τσαντακι παντα μαζι μου και 1 καλο τηλεφωνο.

Οταν δοκιμασα να εχω 1 συσκευη για ολα απετυχα κυριως λογο αυτονομιας(π.χ. galaxy nexus)η μικρης οθονης(S3)σε σχεση με νοτελι ολα αυτα!

Οποτε εχεις δικιο οτι δε με καλυπτει το 808 σα μοναδικο τηλεφωνο!

Και εδω να ξεκαθαρισω οτι το android σαφως ειναι πιο φρεσκο και αν το ξερεις κανεις απιστευτα πραγματα με αυτο αλλα ηθελα να τονισω με ολα αυτα που ειπα οτι και το τελευταιο συμπιαν που φοραει το 808 που εχω δεν ειναι του πεταμου οπως το παρουσιαζουν μερικοι αλλα απολυτα αξιοπρεπες που με πολυ μικρες απαιτησεις hardware δουλευει πολυ ανετα και οπως ανεβασα και στα προχειρα βιντεακια σε θεματα αμεσοτητας τηλεφωνου,ξυπνηματος οθονης,dialer,contacts παει αερας και πιστεψε με καλυτερα απ το Νοτε2!

Εκει που χανει κατα κρατος ειναι σε ιντερνετ και βεβαιως εμπειρια χρησης,εφαρμογες κ.α. και ειναι λογικοτατο.

Απλα ξαναλεω δεν ειναι του πεταμου και σα λειτουργια τηλεφωνου(και καμερας βεβαιως) ειναι σαφως ΑΝΩΤΕΡΟ ακομα και απ το Note2,και αυτο δεν ειναι λιγο!

Οσο για το ακουστικο που λες οτι ολα ειναι καλα,επετρεψε μου να σου πω οχι γιατι επειδη μεχρι πριν λιγο καιρο τουλαχιστον ειχα χομπι(τρελα)να αγοραζω και να δοκιμαζω σχεδον οτι κυκλοφορουσε να σου πω πως υπηρχαν κινητα οπως η σολα της Σονυ που το κολλαγες στο αυτι να ακουσεις τι λεει ο αλλος και αν,και στο δρομο αν ειχε λιγο κινηση μονο η δονηση ισως σε εσωζε απ το να χανεις κλησεις.

Οσο για τα wp προσωπικα ειχα ξετρελαθει απ το smooth και τη φρεσκαδα τους αλλα μετα απο καιρο βαρεθηκα τη μονοτονια τους οπως και τους περιορισμους τους(τα εχω αφησει στην 7.5)και πλεον κατεληξα μονο σε android μεχρι νεοτερας(περιμενω το LG Nexus και βλεπουμε για το Ζ καποια στιγμη)!

Τελος ναξαναπω αν το προσεχε το συμπιαν και δε μιλαω για σσκευες παλαιοτερες του 808 με αρχαια χαρακτηριστικα οπως το Ν8(εξαιρειτε η καμερα) αλλα για τη τελευταια μπελα fp2 αν εκανε αυτα που επρεπε ηταν και ειναι αψογο για mid range.

Δυσκολα θα δεις lag στο 808 και ειναι πολυ πιο αερατο απ το π.χ. μονοπυρινο s duos που ειχα για λιγες μερες(πως δε το εσπασα απ τα νευρα μου!)

Σκεψου να ηταν 2πυρινο με 1 γκιγκα RAM,αερας θα πηγαινε!

σσ

Παλια τα συμπιαν οταν δεν ηταν αυτο που επρεπε τα ειχα κατακρινει και εγω οποτε ΔΕΝ ειμαι φανμποι και το ξερουν οσοι με παρακολουθουν,απλως το 808 με τη νεα μπελα ειναι το συμπιαν οπως επρεπε να ειναι πριν 2 χρονια και με μαρκετινγκ και προοπτικες θα ηταν σιγουρο χαρτι για τη Νοκια!:)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Θέλω να πω ότι δεν έχει αξία να λυσατε για πράγματα του παρελθόντος...πάμε μπροστά όχι πίσω.

Τωρα το αν θα με παρεις στα σοβαρά είναι δικό σου θέμα, βαρέθηκα να μοιραζω αναφορές...

Καλά, κάνε λίγο πιο πέρα τώρα μη σε πάρουν τα σκάγια του αρχαίου μου μονοπύρηνου. Δε θα μπαίνω σε διαλόγους ανούσιους πλέον, απλά θα δείχνω αυτό.

Όλα ήταν θέμα timing. Η NOKIA επαναπαύτηκε στις δάφνες της και άργησε να διορθώσει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της S60 και μόλις βγήκαν στην επιφάνει οι touch συσκευές, το S60 v5 θύμιζε τα Windows Vista όταν η κοινότητα του Linux πρόλαβε τη Microsoft με τα εφέ της Επιφάνειας Εργασίας... Πολλά προβλήματα και καθημερινές αναβαθμίσεις (βλεπε 5800XM). Κάπου εκεί πιστεύω οτι έχασε το τρένο, καθώς μέσα στον "πανικό" για βελτίωση του S60 V5 ξεπετάχτηκε το iOS και το Android και πήραν όλους τους δυσαρεστημένους χρήστες... Στην ουσία η ΝΟΚΙΑ μπήκε στην touch εποχή με το Symbian^3 το οποίο όταν κυκλοφόρησε και άρχισε να παίρνει τα πάνω του με το θρυλικό πλέον Ν8 ήρθε "κάποιος" κ. Ellop ο οποίος ως πρώην στέλεχος της Microsoft είδε οτι θα χαλάσουν τα σχέδιάτου για υιοθέτηση του Windows Phone και άρχισε το "θάψιμο" περί τερματισμού του Symbian κτλ. Επίσης ως γνωστόν έδωσε την ανάπτυξή του στην Accenture και είναι πολύ λογικό λοιπόν οι υφιστάμενοι χρήστες του Symbian να δυσανασχετούν πλέον... Δεν είναι τυχαίο που οι πωλήσεις των S^3 (με Anna τότε) αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο και μετά τις ανακοινώσεις που ερχόταν σα βροχή μειωνόταν ασταμάτητα...

Γενικότερα, το Symbian σημάδεψε τα smartphone και αναμφησβήτητα είναι ο μακρινός πατέρας τους. Πιστεύω οτι τα δικαιώματά του κάποια στιγμή θα πουληθούν σε άλλη εταιρία και θα ξαναυπάρξει στο μέλλον έστω και σε άλλη μορφή. Αν και στην άκρη του μυαλού μου κάτι μου λέει οτι η ΝΟΚΙΑ θα το έχει πάντα ως δεύτερη λύση σε περίπτωση αποτυχίας του WP.

...everything can happen...

Καλά, κάνε λίγο πιο πέρα τώρα μη σε πάρουν τα σκάγια του αρχαίου μου μονοπύρηνου. Δε θα μπαίνω σε διαλόγους ανούσιους πλέον, απλά θα δείχνω αυτό.

Πηγαινε ετοιμασου, περιμενει η κοπελα :p

Μαζι θα τα φορτισουμε ...Χαιρομαι παντως που λες για την μπαταρια γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο να μας κατηγορισει κανεις για την επιλογη μας....

Δεν με ενδιαφέρει ο armv6...

Tegra 3 έχω....με φοβερή web browsing experience....δεν μιλάω για τα φτηνο android τηλ....

Εμένα που είμαι γραμμένος και παίρνω ένα mail για κάθε απάντηση, μπορείτε να μου πείτε τι φταίω και διαβάζω για την LG, για τον Tegra3, για το XDA και για άλλα παντελώς άσχετα πράγματα ????? Αίντε καλά μου παιδιά στο επίσημο θέμα σας, πήξαμε από μισαλλοδοξία, δεν θέλουμε άλλη ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Μπράβο μια χαρά το έχεις. Browser δεν άνοιξες για να ολοκληρωθεί η όλη εικόνα.

Με opera μια χαρά πάει. Βάλε android σε armv6 επεξεργαστή κι αν πάει καλύτερα στο σερφάρισμα σφύρα μας. Αν το πρόβλημα σου είναι το hardware της nokia, μην κράζεις το symbian

Το θεμα μπερδευτηκε πολυ καθως εγω μιλουσα για το Ν8 και μετα μπλεξατε το 808 μεσα και γινανε τα παντα αχταρμα....

Θα σου πω κατι....οταν πρωτοβγηκε το 808 μπαινοντας στο πλαισιο μου ορμαει μια γκομενα που του εκανε promotion και μου το πλασαρει με την μια.....

το πιανω στα χερια μου...τις λεω γιατι ειναι ετσι η αφη.....?

μου λεει εχει φοβερη καμ - λειτουρικο symbian μπλα μπλα μπλα....την ξαναρωταω...γιατι ειναι ετσι η αφη.....φανταζομαι ξερεις την καταληξη να μην συνεχισω.....η νοκια λοιπον εβαλε τα χερακια της και εβγαλε τα ματακια της....

Yeah sure :lol:

Κρίμα :(

Πρίν

χρόνια, με 256 ram, 62 !!! εφαρμογες "τρεχουν" σε symbian κινητο. Ελεύθερη ram 4,9 :lol: Κάποιοι σήμερα με ρομποτακι ανεβάζουν video με 15 εφαρμογες,συγνωμη apps, και χαιρονται:lol: Οι επαφες τους, το τηλεφωνο,μηνυματα και το μητρωο τους για να "τρεξουν" θελουν 200mb ram :lol: Φτανει με το android,σας αρεσει το καταλαβαμε. Υπαρχουν παρα πολλα θεματα για να γραψετε ποσο καλο είναι με τους "ομοθρησκους" σας. Να φύγετε κυριοι να
αλλου:lol:

Πες τα Χρυσόστομε (η).......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

το 808 παιδια δεν κολλαγε με τιποτε,σε αντιθεση με το ν8 που μερικες φορες δυσκολευοταν και φυσικο ειναι.με 30 εφαρμογες ανοικτες και πολλες φορες βαριες και ποτε δεν μου κολλησε.και ο γαλαξιας το ιδιο αλλα ειχε αλλου θεματακια.αν ειχε ασχοληθει η νοκια στο να αναβαθμισει το συμπιαν απο πλευρας εμφανισης δενθα ειχε αντιπαλο.για οποιους το εχουν δουλεψει το τηλ ειναι τουμπανο.αλλα χωρις μαρκετινγκ,υποστηριξη τι να το κανεις?μονον για φωτογραφικη.πολυ μου ελειψε το sygic aura που τρεχει μονο στο ν8 και αλλες εφαρμογες που δεν ετρεχαν πια στο 808.γιαυτο το σουταρησα οσο ηταν καιρος και περιμενω μια συσκευη αντροιντ που θα εχει ασχοληθει σοβαρα και με τον τομεα της καμερας αλλα μεχρι τωρα ολα ειναι απο μετρια μεχρι αστα να πανε σε αυτο τον τομεα.για w8 ουτε συζητηση:X Edited by monster1971
λαθος

οπως και να εχει,το symbian δυστυχως μας αφησε χρονους :(

καιρος να δοκιμασουμε και κατι νεο, δοκιμασαμε και android 4.01,καιρος να παμε σε wp 7.8 για αρχη,τουλαχιστον για εμενα.

αν και θα προτιμουσα να δοκιμαζω blackberry 10,καθως μου φαινεται πιο κοντινο στο symbian,αλλα λογω χρονου και μαλλον κοστους θα συμβιβαστω με wp 7.8.

ισως του χρονου παμε στο blackberry επιτελους...

Symbian, Die hard

το 808 παιδια δεν κολλαγε με τιποτε,σε αντιθεση με το ν8 που μερικες φορες δυσκολευοταν και φυσικο ειναι.με 30 εφαρμογες ανοικτες και πολλες φορες βαριες και ποτε δεν μου κολλησε.και ο γαλαξιας το ιδιο αλλα ειχε αλλου θεματακια.αν ειχε ασχοληθει η νοκια στο να αναβαθμισει το συμπιαν απο πλευρας εμφανισης δενθα ειχε αντιπαλο.για οποιους το εχουν δουλεψει το τηλ ειναι τουμπανο.αλλα χωρις μαρκετινγκ,υποστηριξη τι να το κανεις?μονον για φωτογραφικη.πολυ μου ελειψε το sygic aura που τρεχει μονο στο ν8 και αλλες εφαρμογες που δεν ετρεχαν πια στο 808.γιαυτο το σουταρησα οσο ηταν καιρος και περιμενω μια συσκευη αντροιντ που θα εχει ασχοληθει σοβαρα και με τον τομεα της καμερας αλλα μεχρι τωρα ολα ειναι απο μετρια μεχρι αστα να πανε σε αυτο τον τομεα.για w8 ουτε συζητηση:X

Μαζί σου, και εγώ περιμένω επιτέλους σοβαρή κάμερα σε android για να το σκεφτώ να πάω. Δε μπορούν να καταλάβουν μερικοί ότι ξέρουμε τα ελαττώματα και του 808 και του Ν8 και του symbian γενικότερα, απλά αναπωλούμε τις στιγμές του πως θα ήταν αν. Πως θα ήταν αν δεν το είχε παρατήσει, πως θα ήταν αν είχαμε και εμείς 4 πυρήνες και tegra και megra και όλα τα καλά. Και πολύ θα το θέλαμε να είχε σύγχρονους επεξεργαστές γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα ζούσε και όχι μόνο θα ζούσε αλλά σύμφωνα με το βιντεάκι που ανέβασα δε νομίζω να είχε αντίπαλο. Από εκεί και πέρα όμως είναι επιλογή μου (μας) το να θυσιάσουμε τον tegra (ή οτιδήποτε παρεμφερές) για να έχουμε άλλα καλά που τα βρίσκουμε στο μακαρίτικο λειτουργικό μας... Όπως την κάμερα πχ. Και όπως είδατε δε θυσιάζουμε και τόσα πολλά.. Προσωπικά μου λείπει το sygic όπως είπες και εσύ monster1971 και το soundhound που δουλέυει μεν, αλλά κολάει το history.

αναγνωριζω το λαθος μου!

εννουσα το Ν8...το 808 δεν το εχω δει καν απο κοντα και δεν μπορω να εκφερω γνωμη ουτε θετικη ουτε αρνητικη....

Να ανεβάσω βιντεάκι και με Ν8 να αναγνωρίσεις και δέυτερο λάθος?

Το symbian μπορει να γινει port σε αλλες συσκευες?

Yeah sure :lol:

Στου κουφου τη πορτα οσο θελεις βροντα τι το ψαχνεις

Θέλω να πω ότι δεν έχει αξία να λυσατε για πράγματα του παρελθόντος...πάμε μπροστά όχι πίσω.

Τωρα το αν θα με παρεις στα σοβαρά είναι δικό σου θέμα, βαρέθηκα να μοιραζω αναφορές...

Μιας και το βλεπεις έτσι (και ίσως να έχεις δίκιο) θα σου πρότεινα να μην ασχολείσαι με τέτοιου είδους πεθαμένα θέματα γιατι χάνεις τον χρόνο σου και όπως λες, έχεις και αρκετο φόρτο........

Βρε κακό που μας βρηκε? Android ή θάνατος.......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Να τρεξεις καμια mobile σελιδα και να μου δειξεις ποσο καλα "ρολαρει"? τι θελεις να μου πεις? οτι o 680 MHz ARM 11 - τα κανει ολα και συμφερει? για την φοβερη αναλυση των 640x360?

Έχε χάρη που το E71 είναι όπως είναι, να δεις τι μάγκας είναι ο ARM4 στα 369MHz και με Skype, Opera Mini, Mail Client, CorePlayer και άλλες βαριές εφαρμογές στην 320 x 240... Και χωρίς mobile sites...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB