Revan Δημοσιεύτηκε July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 10, 2004 Λοιπόν η ιστορία αυτή άρχισε πριν 1 μήνα περίπου. Σε άσχετες φάσεις ο υπολογιστής μου έβγαζε μπλε οθόνη με όλα τα γράμματα αλαμπουρνέζικα και το μόνο που μπορούσα να διαβάσω ήταν κάτω κάτω "blackdrv.sys". Και αμέσως γινόταν επανεκκίνηση. Η οθόνη εξαφανιζόταν πολύ γρήγορα και έτσι δε μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως μόνο η τελευταία σειρά ήταν στα Αγγλικά. Έκανα ένα search και βρήκα ότι το blackdrv.sys ήταν αρχείο του BlαckIce Internet Security Firewall το οποίο και έβγαλα και στη θέση του έβαλα το Sygate. Κανένα πρόβλημα λοιπόν εδώ και ένα μήνα μέχρι πριν από λίγο που η μπλε οθόνη αυτή ξαναβγήκε και αυτή τη φορά κάτω κάτω έγραφε "ati3duag " το οποίο είναι αρχείο του Catalyst 4.7. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω κάνει full system scan με up-to-date Norton, έχω κάνει scan με up-to-date Spysweeper και έχω και firewall απ'το οποίο δεν περνάει τπτ... Σε θερμοκρασία το αποκλείω να οφείλεται αφού ο υπολογιστής μου είναι AMD64 με qool&quiet και πιάνει max 50-55 C. Τα δύο αρχεία αυτά υπέθεσα ότι έτρεχαν στο background αλλά τουλάχιστον στο taskmanager δεν εμφανιζονται. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω??? :worry: PS: Τα Windows μου είναι XP Pro GR χωρίς Service pack 1 και χωρίς τα περισσότερα updates. Please ας προσπαθήσουμε πρώτα να βρούμε πού οφείλεται το πρόβλημα και μην μου πείτε να κάνω update. Όλα τα updates είναι περίπου 70ΜΒ και έχω 56Κ σύνδεση... Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vanirov Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 ftei i karta sou i ati ixa to idio progbila ke ego me tin 9800pro tora tin ksanaebala proxtes me ta new driver (catalyst) ke kata magias kanena problima! epitelous isixasa ligo giati me ixe katastrepsi.... bale ke esi ta new driver ke tha prepi na ise ok! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. July 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Μα έχω τους καινούργιους Catalyst 4.7.... Εξ'άλλου το πρώτο μήνυμα είχε να κάνει με το BlackIce :wacko: Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vanirov Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 ego ixa to idio problima... gia auto meta agorasa tin nividia fx5900! tora xtes tin ksanaebala ke to problima me ta new catalyst mou lothike... euxome na ine kati alo se sena! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Δοκίμασε να βάλεις πιο παλιούς drivers. Το πρόβλημα με το BlackIce, μάλλον ήταν άσχετο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Εμένα πάλι βγάζει σχεδόν κάθε μέρα μπλε οθόνη με πολλούς διαφορετικούς κωδικούς. Κι ύστερα σου λένε πως τα XP είναι σταθερότερα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. July 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Θα ξαναβάλω τους 4.6 αν και αν θυμάμαι καλά η μπλε οθόνη του blackice βγήκε ενώ είχα τους 4.6... πωω και οι επιδόσεις της X800 βελτιώθηκαν αρκετά με τους 4.7... :worry: Πάντως δε νομίζω η οθόνη του blackice να ήταν άσχετη... απ'όσο πρόλαβα να δω είναι ολόιδιες EDIT: Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (10 Ιούλ. 2004 , 19:07) Εμένα πάλι βγάζει σχεδόν κάθε μέρα μπλε οθόνη με πολλούς διαφορετικούς κωδικούς. Κι ύστερα σου λένε πως τα XP είναι σταθερότερα... εμένα πάλι πρώτη φορά... Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vanirov Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (10 Ιούλ. 2004 , 19:07) Εμένα πάλι βγάζει σχεδόν κάθε μέρα μπλε οθόνη με πολλούς διαφορετικούς κωδικούς. Κι ύστερα σου λένε πως τα XP είναι σταθερότερα... mipos ke esi ati exis??? giati den ftene ta xp.... ftene ta driver video!! pistepse me.... ke ego to idio prob ixa... pleon oxi pia! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Όχι, nVidia έχω. Και η πλάκα είναι ότι η ηλίθια οθόνη δε σου δίνει καμία πληροφορία για το τι φταίει. Άσε που κάθε φορά αλλάζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 δοκιμασε αλλη μνημη Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος william blake (10 Ιούλ. 2004 , 21:35) δοκιμασε αλλη μνημη Είναι γεγονός ότι τα XP, 2000 είναι πολύ ευαίσθητα με την μνήμη. Θυμάμαι όταν είχα κάνει την αλλάγή από 98 σε 2000 και είχα αγοράσει τότε μια μνήμη. Τα 98 δούλευαν μια χαρά αλλά τα 2000 βάραγαν μπλε οθόνες σε άσχετες στιγμές με διάφορα μηνύματα. Την κατάλαβα την δουλειά και την πήγα πίσω όπου άρχισαν να μου λενε διάφορα και τελικά την αλλάξαν και δούλευε μια χαρά μετά. Υπάρχουν κάποια boot CD με το πρόγραμμα memtest στο internet που μπορείς να δοκιμάσεις την μνήμη, βέβαια παίρνει κάποια ώρα. Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gbil (11 Ιούλ. 2004 , 00:06) Υπάρχουν κάποια boot CD με το πρόγραμμα memtest στο internet που μπορείς να δοκιμάσεις την μνήμη, βέβαια παίρνει κάποια ώρα. Σε μένα είναι μια χαρά η μνήμη. Το memtest86 το έτρεξα για κανένα μισάωρο και δεν έβγαλε ούτε μισό error. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Waiting for Longhorn.... H simantikoteri allagi se leitourgiko sistima tis Microsoft meta apo ta windows 95..... Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jim87 Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Τα οποία όπως λέγετε όμως θα χρειαστούν τεράστεια μνήμη για να τρέχουν... Παράθεση Φιλικά Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Makari na einai a3iopista....pragma diskolo kai me tin mnimi....tha veleftoume...e3alou oso perna o kairos...oi apaitiseis...af3anontai... :) Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. July 11, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 You are off-topic..... :whistle: Το memtest86 το έχω, θα το τρέξω σε λίγο και θα σας πω τι βγάζει. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια :) Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Signwmi 3efigame :) Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (11 Ιούλ. 2004 , 16:10) Σε μένα είναι μια χαρά η μνήμη. Το memtest86 το έτρεξα για κανένα μισάωρο και δεν έβγαλε ούτε μισό error. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα είχα και εγώ σε 2 υπολογιστές (άσχετες μπλε οθόνες, σε άσχετες στιγμές) για αρκετό καιρό μέχρι που αποφάσισα να το ψάξω... Ακόμα και με ΟΚ τα tests γινόταν πανικός από μπλε οθόνες. Άλλαξα τη μνήμη με επώνυμη και ησύχασα. Το ίδιο παρατήρησα και σε υπολογιστή γνωστού μου. Συγκεκριμένα, είχαμε πάρει και οι 2 υπολογιστές από το Πλαίσιο, και η no-name μνήμη τους απλώς... δεν λειτουργεί... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. July 11, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Λοιπόν έχουμε και λέμε.... έτρεξα το memtest86 4 φορές (περίπου 40 λεπτά σύνολο) και δεν βρήκε τπτ... Βρήκα εγώ όμως κάτι που με ανησυχεί. εκεί που αναφέρει την ταχύτητα της RAM έγραφε 1580 ΜΒ/s ! Οι μνήμες μου είναι δύο 256MB PC3200 (DDR 400) και η mobo υποστηρίζει dual-ddr. Κανονικά δε θα έπρεπε να γράφει 3200 MB/s ή ακόμα καλύτερα 6400 MB/s (λόγω dual-ddr)??? :confused: Κοίταξα το manual της m/b και σε έναν πίνακα που έχει για την τοποθέτηση της RAM γράφει ότι για 2 DIMM's SingleSide DDR400 θα πρέπει να τα τοποθετήσω στα DIMM's 1 και 3. Οι τύποι από το Πλαίσιο τα είχαν βάλει στις θέσεις 2 και 3 οι οποίες είναι αν οι μνήμες είναι DDR200! Αλλάζω λοιπόν τα DIMM's και τα βάζω στα 1 και 3 και τώρα στο Memtest μου έβγαζε ταχύτητα 1300!!! :wacko: Ξέρει μήπως κανείς τι τρέχει??? PS1: Συγγνώμη που σας ζαλίζω και με καινούργιο πρόβλημα αλλά αφού η συζήτηση γύρισε στις μνήμες... PS2: Οι μνήμες είναι Kingston οπότε δε νομίζω να είναι θέμα ποιότητας της μνήμης (όσον αφορά τις μπλε οθόνες) PS3: @mikem Οι μνήμες του Πλαισίου δεν είναι no-name. Οι μνήμες που πουλάει είναι ή Kingston ή -αν θυμάμαι καλά- Samsung, απλά επειδή πουλάει μνήμες και από τις 2 αυτές εταιρίες και δεν τις ξεχωρίζει δεν βάζει κατασκευαστή όταν τις παραγγέλνεις. (και οι δικές μου από Πλαίσιο είναι) Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. July 12, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2004 Λοιπόν... κατ'αρχας μόλις αντιλήφθηκα ότι η m/b δεν υποστηρίζει dual-ddr (καλός μ@λ@κ@ς είμαι και εγώ, ούτε ένα manual δεν κοιτάω). Τεσπα, το πρόβλημα παραμένει αφού αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε η ταχύτητα της μνήμης να είναι διπλάσια δηλαδή 3200ΜΒ/s. Παραθέτω εδώ κάποιες εικόνες από το cpu-z. Κατ'αρχάς δεν ξάρω γιατί στην κάρτα της cpu δεν δείχνει το bus speed και κυρίως γιατί στις κάρτες των RAM μου δείχνει ότι έχουν Frequency 200Mhz ενώ είναι DDR400. CPU: http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/Revan/22405/287245 DIMM1:http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/Revan/22405/287245 DIMM2:http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/Revan/22405/287246 Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. July 13, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2004 Λοιπόν η μπλε οθόνη ξαναβγήκε αλλά χάρη στη συμβουλή ενός φίλου δεν μου έκανε reboot. Έχουμε και λέμε ορίστε η οθόνη (συγχωρέστε με για την κακή ποιότητα αλλά είναι τραβηγμένη με το SX1) : http://briefcase.pathfinder.gr/download/Revan/22405/287648/0/error.JPG Όπως βλέπετε όλα είναι ιερογλυφικά εκτός από το κόκκινο πλαίσιο. Αυτό αναφέρει: *** STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xBFAA3BD2, 0xF86D628C, 0x00000000) *** ati3duag.dll - Address BFAA3BD2 base at BFA27000, DateStamp 40c91980 Καμια ιδέα τι μπορεί να σημαίνει? Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kentoner2000 Δημ. July 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2004 Εγω μπορω να σου πω κατι για τα ιερογλυφικα.Φαινονται ιερογλυφικα μαλλον επειδη εχεις Windows ελληνικα. Και κατι αλλο που ισως ειναι λιγο off-topic :Οσων αφορα το πλαισιο για το οποιο μιλησατε προηγουμενως ενα εχω να πω:το ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!! Ειχα αγορασει απ'το πλαισιο μια καρτα γραφικων η οποια μετα απο τρεις μηνες ΚΑΗΚΕ.Την εκανα αλλαγη και μου δωσαν μια αλλη η οποια μετα απο δυο μηνες ΚΑΗΚΕ.Εγινε αλλαγη και αυτη και μου εδωσαν μια αλλη η οποια προς το παρων δουλευει ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. July 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan (13 Ιούλ. 2004 , 14:36) Όπως βλέπετε όλα είναι ιερογλυφικά εκτός από το κόκκινο πλαίσιο. Αυτό αναφέρει: *** STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xBFAA3BD2, 0xF86D628C, 0x00000000) *** ati3duag.dll - Address BFAA3BD2 base at BFA27000, DateStamp 40c91980 Καμια ιδέα τι μπορεί να σημαίνει? Πέρα από το ότι πιθανώς να πρόκειται για driver της ATI δεν προκύπτει κάτι άλλο. (Και αυτό εικασία είναι, δεν έχω κάρτα ATI, οπότε δεν ξέρω τι είναι αυτό το ati3duag.dll - κάνε ένα search και βρες το στο δίσκο σου, και δες τα properties του για περισσότερες πληροφορίες.) Επίσης, αν έχεις αποκλείσει πρόβλημα hardware, κανένα re-install/update του driver ίσως σε βοηθήσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KM_TS Δημ. July 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2004 Παιδιά έχω να αναφέρω και κάτι άλλο μήπως έχει τύχει σε κανέναν από εσάς και γνωρίζετε γιατί συμβαίνει. Σε win xp gr ένας φίλος μου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα: Έχει 2 συνδέσεις στο ίντερνετ και ενώ με την μία μπαίνει κανονικά με την άλλη όταν φτάνει στο verification του βγάζει μπλε οθόνη και κάνει restart. Any ideas? :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kentoner2000 Δημ. July 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2004 Εκανα ενα search στο PC μου επειδη εχω και εγω καρτα της ATI για το ati3duag.dll και βρηκα αυτο : Company:ATI Technologies Inc. Description:Radeon (R300 Family) Windows 2000 DirectDraw/Direct3D Universal Driver Product name:ATI Technologies Inc. Radeon DirectX Universal Driver Special Build Description: DevStudio Build Αρα το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι εχεις καποιο προβλημα με τους drivers της καρτας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts