StratosGR Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 πάντως φίλε πιστεύω ότι καλό θα του κάνει ο νέος bootloader και όχι κακό. τίποτα δεν είναι τυχαίο. εμενα το τηλ είναι mp 1.400 αλλά με όλα αυτά που ακουμε μας έχουν ξενερώσει. Ανάλογα τι θεωρείς καλό. Για τη ζυγαριά τη δική μου έχω περισσότερο όφελος να μην αλλάξω. Και όχι δεν έχω ξενερώσει καθόλου. :happy: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocous Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 (edited) Ανάλογα τι θεωρείς καλό. Για τη ζυγαριά τη δική μου έχω περισσότερο όφελος να μην αλλάξω. Και όχι δεν έχω ξενερώσει καθόλου. :happy: δεκτο φιλε μου Στράτο απλα εγω απο την μεριά μου πιστευω οτι τετοια update οπως του bootloader είναι σημαντικά. ειδικα οταν μια εταιρία οπως η Samsung που σου αφήνει σχεδον ξεκλείδωτο το κινητό δεν νομίζω να θέλει να το αλλάξει αυτό γιατί θα έχει χάσιμο. εγω μαθημενος απο τα HTC μου φάνηκε γελοίος ο τρόπος ασφάλειας που εχει η Samsung αλλά πιστεύω οτι είναι σκόπιμα όλα. Edited January 6, 2013 by cocous Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
m7ixalis Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Εμένα πάντως προσωπικά το θέμα με τον "ξαφνικό θάνατο " δεν με ενοχλεί και ουτε εχει αλλάξει την γνώμη για το s3 και την samsung . Αντίθετα αυτό με το bootloader με έχει προβληματίσει και μου θυμίζει τακτικές htc -sony ....Θέλω πλήρη πρόσβαση στο τηλέφωνο με την δυνατότητα downgrade /upgrade όποτε θέλω και χωρίς να υπάρχει θέμα εγγύησης . Είμαι λίγο επιφυλακτικός σε όλα αυτά που διαβάζω μέχρι να ηρεμήσουν λίγο τα πραγματα και να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον bootloader . Παράθεση Samsung galaxy s21+ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
super_sayian Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 εγω παιδια έχω φάει μεγάλη ήττα με το γαλαξία αυτές τις μέρες παθαίνει συνέχεια freeze ολοκληρωτικό και μονο με αφαιρεση μπαταριας ξεκιναει παλι. δοκιμασα επαναφορα δεδομένων , φλασαρα και την XELLA ΡΟΜ ΚΑΙ πάλι τα ίδια! Συνεχίζει τα προβλήματα με τον ίδιο ρυθμό μέσα στη μέρα μιλάμε πλέον για 15-20 freeze ασχέτως εφαρμογής αλλά όχι πάντα. Άρα το θεμα με τη νέα ρομ ή δεν ισχύει ή κάτι άλλο παίζει. μαλλον θα παει για σερβις, εκτος αν έχετε καμια προταση ακόμα να δοκιμάσω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tyxerakias Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 εγω παιδια έχω φάει μεγάλη ήττα με το γαλαξία αυτές τις μέρες παθαίνει συνέχεια freeze ολοκληρωτικό και μονο με αφαιρεση μπαταριας ξεκιναει παλι. δοκιμασα επαναφορα δεδομένων , φλασαρα και την XELLA ΡΟΜ ΚΑΙ πάλι τα ίδια! Συνεχίζει τα προβλήματα με τον ίδιο ρυθμό μέσα στη μέρα μιλάμε πλέον για 15-20 freeze ασχέτως εφαρμογής αλλά όχι πάντα. Άρα το θεμα με τη νέα ρομ ή δεν ισχύει ή κάτι άλλο παίζει. μαλλον θα παει για σερβις, εκτος αν έχετε καμια προταση ακόμα να δοκιμάσω Το πρόβλημά σου είναι άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αν σου κολλάει πάλι αφού κάνεις factory reset χωρίς εφαρμογές μέσα, συμφωνώ να το πας για service. Παράθεση - Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocous Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Λοιπον απο τι φαινεται βρεθηκε τροπος επιστροφης σε παλιο bootloader. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2081748 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STELSTEL Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα να το τσεκάρω; Ναι υπάρχει. Το exynos-mem exploit που υπάρχει στο Market δεν τσεκάρει σωστά. Κατέβασε αυτό το apk που έχει φτιάξει ο chainfire. Είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σωστός τρόπος να δεις αν είσαι affected (το thread για το apk είναι εδώ) Εγώ το έτρεξα και στο reboot μου έγραψε "exploit failed" που σημαίνει ότι είμαι οκ. Παράθεση ----------------------------- LG G4 ----------------------------- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Λοιπον απο τι φαινεται βρεθηκε τροπος επιστροφης σε παλιο bootloader. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2081748 3 τρόπος είναι αυτός :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STELSTEL Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 3 τρόπος είναι αυτός :) Στράτο αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος !!! Κυριολεκτικά αντικατέστησα τον XXELLA με τον XXALEF σε δευτερόλεπτα, χρησιμοποιόντας 4 εντολές όπως αναφέρει ο dev από το terminal emulator. Έτσι ούτε πείραξα τίποτε, ούτε παιδεύτηκα. Έπειτα χρησιμοποίησα το triangle away και όλα είναι 0 και official :) Παράθεση ----------------------------- LG G4 ----------------------------- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Στράτο αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος !!! Κυριολεκτικά αντικατέστησα τον XXELLA με τον XXALEF σε δευτερόλεπτα, χρησιμοποιόντας 4 εντολές όπως αναφέρει ο dev από το terminal emulator. Έτσι ούτε πείραξα τίποτε, ούτε παιδεύτηκα. Έπειτα χρησιμοποίησα το triangle away και όλα είναι 0 και official :) Δε ξέρουν όλοι να χρησιμοποιουν terminal, αλλιώς ναι. Ο πιο προσιτός στον απλο χρήστη αλλά συνάμα πιο επικίνδυνος, είναι με το πιτ. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocous Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 (edited) Στράτο αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος !!! Κυριολεκτικά αντικατέστησα τον XXELLA με τον XXALEF σε δευτερόλεπτα, χρησιμοποιόντας 4 εντολές όπως αναφέρει ο dev από το terminal emulator. Έτσι ούτε πείραξα τίποτε, ούτε παιδεύτηκα. Έπειτα χρησιμοποίησα το triangle away και όλα είναι 0 και official :) απλα αν ειναι ευκολο φιλε μου πες μας που εβαλες τον bootloader και το τηλ το ειχες σε download mode? τι ακριβως? απλα Ελληνικα. ευχαριστω λοιπον αγορινες κατι ποιο ευκολο. αυτο το τρεχουμε με CWR και δουλευει αψογα και επιστρεφουμε απο XXELLA σε XXBLFB δοκιμασμενο και απο χρηστες του xda και απο εμενα. στο thread που το βαλανε δεν εμεινε πολυ διοτι δεν το ηθελε ο dev που το δημιουργησε (το thread) αλλα προλαβα και το κατεβασα. link: http://www.mediafire.com/?kl9zak6bz6cpelm thread : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2081748&page=6 Edited January 7, 2013 by cocous Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BabisT Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Αν πάντως τα κολλήματα σε επίπεδο το κινητό να μην ανοίγει και να θέλει να μπει και να βγει η μπαταρία είναι κάποιου είδους "ένδειξη" για επερχόμενο sudden death ...σήμερα το πρωί μου έγινε για τρίτη φορά το τελευταίο 20ήμερο. Έκανα κακού κακού ένα back up μέχρι να μου έρθει η 4.1.2 με ενσωματωμένη την οποία λύση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STELSTEL Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 (edited) απλα αν ειναι ευκολο φιλε μου πες μας που εβαλες τον bootloader και το τηλ το ειχες σε download mode? τι ακριβως? απλα Ελληνικα. ευχαριστω λοιπον αγορινες κατι ποιο ευκολο. αυτο το τρεχουμε με CWR και δουλευει αψογα και επιστρεφουμε απο XXELLA σε XXBLFB δοκιμασμενο και απο χρηστες του xda και απο εμενα. στο thread που το βαλανε δεν εμεινε πολυ διοτι δεν το ηθελε ο dev που το δημιουργησε (το thread) αλλα προλαβα και το κατεβασα. link: http://www.mediafire.com/?kl9zak6bz6cpelm thread : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2081748&page=6 Πάντως αυτό που χρειαζότανε ήταν copy τα αρχεία του επιθυμητού bootloader στην sdcard της συσκευής, άνοιγμα του termimal emulator (το κατεβάζεις από το google play) και τις εξής εντολές $ su # dd if=/sdcard/sboot.bin of=/dev/block/mmcblk0p1 # dd if=/sdcard/tz.img of=/dev/block/mmcblk0p2 # dd if=/sdcard/param.bin of=/dev/block/mmcblk0p4 # reboot fota_bl μετά τέλος. Διαδικασία λεπτών (ούτε download mode, ούτε cwm, ούτε τίποτε) Αν πάντως τα κολλήματα σε επίπεδο το κινητό να μην ανοίγει και να θέλει να μπει και να βγει η μπαταρία είναι κάποιου είδους "ένδειξη" για επερχόμενο sudden death ...σήμερα το πρωί μου έγινε για τρίτη φορά το τελευταίο 20ήμερο. Έκανα κακού κακού ένα back up μέχρι να μου έρθει η 4.1.2 με ενσωματωμένη την οποία λύση! Δεν υπάρχουν ενδείξεις. Μπορεί να είναι από κάποια εφαρμογή μέχρι οτιδήποτε. Κάνε ένα factory reset και αν συνεχίζει να το κάνει, μάλλον πας για service... Edited January 7, 2013 by STELSTEL Παράθεση ----------------------------- LG G4 ----------------------------- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocous Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Πάντως αυτό που χρειαζότανε ήταν copy τα αρχεία του επιθυμητού bootloader στην sdcard της συσκευής, άνοιγμα του termimal emulator (το κατεβάζεις από το google play) και τις εξής εντολές $ su # dd if=/sdcard/sboot.bin of=/dev/block/mmcblk0p1 # dd if=/sdcard/tz.img of=/dev/block/mmcblk0p2 # dd if=/sdcard/param.bin of=/dev/block/mmcblk0p4 # reboot fota_bl μετά τέλος. Διαδικασία λεπτών (ούτε download mode, ούτε cwm, ούτε τίποτε) φίλε μου διευκρίνησε λιγο αν μπορεις σε παρακαλώ. τα zip που δίνει ο dev με το καθε bootloader τα αποσυμπιεζουμε στην sd η τα βάζουμε όπως είναι; ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STELSTEL Δημ. January 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2013 (edited) φίλε μου διευκρίνησε λιγο αν μπορεις σε παρακαλώ. τα zip που δίνει ο dev με το καθε bootloader τα αποσυμπιεζουμε στην sd η τα βάζουμε όπως είναι; ευχαριστώ Τα αποσυμπιέζεις πρώτα Edited January 8, 2013 by STELSTEL Παράθεση ----------------------------- LG G4 ----------------------------- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ackel Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 (edited) Ενας από τους μεγαλύτερους devs στο xda, ο AndreiLux, εγραψε πριν λιγη ωρα οτι ο νέος kernel της LLA εχει fix για το Sudden death. Ο bootloader δεν έχει καμία σχέση με αυτό το fix όπως λεγοταν. Διαβάζοντας παραπάνω πράγματα από το xda, λένε και αλλοι devs ότι το fix της Samsung είναι για το VTU00M emmc chipset, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα. Ο AndreiLux ενσωματωσε τo fix στον kernel του, αλλά είπε επίσης ότι είναι πρόβλημα το recovery και θα πρέπει οι devs να patchαρουν τα custom recovery τους. Ο StratosGR ή όποιος άλλος ξέρει ας δει αυτό που ανεβασε ο AndreiLux και αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον ας το μοιραστει μαζί μας! https://github.com/AndreiLux/Perseus-S3/commit/a03cc073ac1fc4c790635cf5d555156c5c4db9cc Edited January 9, 2013 by ackel Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount25012014 Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Την "διορθωση" του προβληματος την εχει μονο η βρετανικη ROM ; Οι μεταγενεστερες της ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FJ_12 Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Την "διορθωση" του προβληματος την εχει μονο η βρετανικη ROM ; Οι μεταγενεστερες της ; Οσες ειναι LLA. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tsaglis Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Από ότι είδα βγήκε και για Λουξεμβούργο (!) Δεν θα σχολιάσω την επιλογή χωρών! :lol::p Παράθεση Αλέξανδρος, Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ackel Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Την "διορθωση" του προβληματος την εχει μονο η βρετανικη ROM ; Οι μεταγενεστερες της ; Δεν είναι "διόρθωση". Είναι ΔΙΟΡΘΩΣΗ του προβληματος που όντως τελικά υπάρχει. Υπουλα η Samsung επίσης έβαλε καινούργιο bootloader για να φάμε το τυρακι και να ελέγξει οσο πιο πολύ μπορεί τα ρουταρισματα. Πολύ πολύ υπουλες τακτικές από μια εταιρεία που εννοείται υποστηρίζει τους devs του xda. Επίσης πότε δεν δημοσιευσε τον exynos source code που ειχε υποσχεθεί. Applιζει επικίνδυνα η sammy και θα το πληρωσει και αυτή αν συνεχίσει θεωρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tsaglis Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Δεν είναι "διόρθωση". Είναι ΔΙΟΡΘΩΣΗ του προβληματος που όντως τελικά υπάρχει. Υπουλα η Samsung επίσης έβαλε καινούργιο bootloader για να φάμε το τυρακι και να ελέγξει οσο πιο πολύ μπορεί τα ρουταρισματα. Πολύ πολύ υπουλες τακτικές από μια εταιρεία που εννοείται υποστηρίζει τους devs του xda. Επίσης πότε δεν δημοσιευσε τον exynos source code που ειχε υποσχεθεί. Applιζει επικίνδυνα η sammy και θα το πληρωσει και αυτή αν συνεχίσει θεωρω. Δεν διαφωνώ ότι θα έπρεπε να είναι δημοσιευμένα όλα τα sources του Exynos, αλλά που το πλήρωσε η Apple δεν κατάλαβα:confused: Στο μεταξύ δεν έχει απαγορέψει να γίνει root η συσκευή. Προσπαθεί μόνο (κακώς για μένα σαν καταναλωτής) να ελέγχει αν μια συσκευή που πάει για επισκευή έχει πειραχτεί, σε κομμάτια που μπορεί να επηρεάσουν την καλή λειτουργία της (όπως την εννοεί αυτή). Αλλά δεν νομίζω ότι το έχει κάνει και πολύ δύσκολο, αρκεί κανείς να διαβάσει λίγο στο XDA και θα βρεί την άκρη! Παράθεση Αλέξανδρος, Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Νομίζω ότι βιάζεστε πολύ.Με το που γραφτεί κάτι, αμέσως να το υιοθετήσουμε. Μέχρι χτες φαγώθηκε ο κόσμος να με πείσει για τον bootloader. Δεν εξέφρασα αμφιβολία καν.Εξέφρασα αντίθεση και σήμερα δικαιώθηκα. Προς το παρόν και παρόλο το σεβασμό στο πρόσωπο των συγκεκριμένων προσώπων που ανακοίνωσαν το "fix", έχω σοβαρές αμφιβολίες και σήμερα.Δε δηλώνω αντίθεση ακόμα, αλλά θα δείξει... Έχει ζουμί η υπόθεση και θα τοποθετηθώ συνολικά άλλη στιγμή. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
avesalom Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 (edited) Θεωρητικά το 0xf1 VTU00M eMMC ευθύνεται για το s.d. των s iii . Στο δικό μου μετά το test που έτρεξα εμφάνισε το 0xf0 VWU00M eMMC το οποίο δεν είναι affected. Το μοντέλο μου είναι των 32gb που δεν έχει εμφανίσει το πρόβλημα από ότι έχω ψάξει. Άρα οι κάτοχοι 32gb (και 64gb όσοι είναι :) ) μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε... Αυτό που με εκνευρίζει με τη Samsung είναι ότι εκμεταλεύθηκε το γεγονός και μας πάσαρε τον νέο bootloader με τα γνωστά "καλούδια" του και ο ο οποίος δεν έχει σχέση με το λεγόμενο "fix". Root και customιές η μόνη λύση... Edited January 9, 2013 by avesalom Παράθεση Device: Samsung Galaxy S III 32GB Device: Motorola XOOM 3G Device: HTC Desire Device: iPhone 4 16GB Device: iPad Mini 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telmusic Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Θα συμφωνησω με τον Στράτο. Απο την στιγμη που δεν υπάρχει τιποτα επίσημο απο την Samsung δεν βρισκω λόγω να βαζω οτι ανακοινώνει ο καθε ένας στο xda. Αν οντως υπάρχει πρόβλημα και οντως καποιο update που το διορθώνει τοτε θα περιμενω να δωθει επισημα. Εκτος και αν η Samsung προτιμά να καίγονται τα κινητα της παρα να δωσει λυση Παράθεση Honor 6 Xiaomi Note 3 Prime Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STELSTEL Δημ. January 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2013 Και εγώ συμφωνώ με τον Στράτο, αλλά αυτήν την φορά δεν είναι σαν τον bootloader. Ενοοώ ότι, αυτήν την φορά δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε, καθώς όλοι οι custom kernels θα συμπεριλαμβάνουν το fix καθώς και o επίσημος XXELLA kernel συμπεριλαμβάνει το fix (πχ η Pulse 3.3 φλασάρεται μαζί με αυτόν τον kernel). Οπότε μπορεί να μην κερδίσουμε κάτι, αλλά σίγουρα δεν χάνουμε... Παράθεση ----------------------------- LG G4 ----------------------------- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts