VarX Δημοσιεύτηκε June 23, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas-k (15 Ιούν. 2004 , 10:30) Sorry, λάθος έκανα. 384/128 kbps. :o Απλά η ταχύτητα download είναι χαμηλή (25ΚΒ/sec περίπου) Φιλε μου,ακριβως το ιδιο πραγμα ειχα παθει κ ακριβως με την OTEnet μολις ειχα ενεργοποιηση την DSL γραμμη μου (Ιαν 04) σε ΟΤΕnet 384/128 dymanic flate rate αοριστου Επειδη ψιλιαστηκα την κατασταση απο τις πρωτες κιολας μερες,εκανα παραπονα 2 η 3 φορες στα κεντρικα DSLAM της Θεσ/νικης (ΟΤΕ),οπου συνδεεται η Β.Ελλαδα,για χαμηλες ταχυτητες κ τετοια κ τεκμηρια για το πως το καταλαβα Απο οτι καταλαβα,ηταν ενα "κακο" κολπο του ΟΤΕ για να αυξηθουν οι users στο διαθεσιμο bandwidth που υπηρχε τοτε,καθως ειχε αρχισει το "μεγαλο" κυμα νεων συνδεσεων κ επρεπε να τους χωρεσουν ολους στην υπαρχουσα γραμμη Μετα την παρατηρηση,η ταχυτητα πηγε εκει που επρεπε (42-43 kb/sec) κ επανηλθε ακομα στα παλια επιπεδα (21-24kb/sec) καποια περιοδο κ με νεες παρατηρησεις απο τοτε δεν ειχα ποτε ξανα προβλημα με τον bandwidth της γραμμης μου Προτινω να το ελεχγει ο καθενας με bandwidth meters http://www.dumeter.com για να ειναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι του παρεχεται η ταχυτητα που πληρωνει.... Ριξτε μια ματια κ εσεις,ποτε δεν ξερετε... Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. June 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2004 Δυστυχως αλλα εδω θα σε απογοητευσω. Δεν πληρωνει κανεις για καμια ταχυτητα. Πληρωνεις για την υπηρεσια aDSL οπου (ακομα και στο συμφωνητικο που υπογραφεις με τον ΟΤΕ) λεει οτι δεν ειναι εγγυημενη και ενδεχεται να ειναι πολυ πιο κατω απο την ονομαστικη της τιμη αναλογα τους χρηστες που ζητουν και κανουν χρηση την εν λογω υπηρεσια ανα δεδομενη χρονικη στιγμη. Συνεπως δεν μας κοροιδευει κανενας και ισα-ισα που οι περισσοτεροι απο εμας ανα την Ελλαδα πετυχαινουμε σχεδον παντα μια τιμη κοντα στην πρακτικα ονομαστικη. Αυτο για εμενα σημαινει πως ο οτε κανει προσπαθειες να κρατησει οσο μπορει και οσο τον συμφερει οικονομικα στο καλυτερο δυνατο επιπεδο τις ταχυτητες. Αλλοιως τι διαφορα θα υπηρχε της aDSL με την μισθωμενη γραμμη??? Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNCubO Δημ. June 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2004 448/160 Se siemens dslam Παράθεση Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό - www.transfermoney.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guru Δημ. June 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος iNCubO (23 Ιούν. 2004 , 12:01) 448/160 Se siemens dslam Κι εγώ τα ίδια :D Ας είναι καλά η Siemens :cool: Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg ● Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα) ● Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VarX Δημ. June 23, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2004 Panagioths συμφωνω για το τι υπογραψαμε για την παροχη της γραμμης κ οτι δεν προσφερει παντα ο ΟΤΕ την ταχυτητα που ομως ζητησαμε Δεν ειναι απαραδεκτο απο αυτον τον κολοσο να μην παρεχει αυτα που δινει; Αυτα ειναι μικροτητες που δεν αρμοζουν σε τοσες μεγαλες εταιριες κ ΠΡΕΠΕΙ να παρεχουν αυτα που δινουν,με τις παρατηρησεις ομως στρωσαν..δηλαδη μπορουν να μας το παρεχουν Η μισθωμενη γραμμη ειναι εντελως αλλη υποθεση απο την οικιακη ευρωζωνικη γραμμη που εχουμε,εξαλλου εκει μιλαμε για Static IP και χρηση για αλλες αναγκες,επιχειρησης κ οχι οικιας Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. June 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2004 Ναι συμφωνω πως πρεπει να δινει και να κανει οτι καλυτερο μπορει... Αν και με τοσες αιτησεις που του εχουμε κανει δεν ξερω και εγω τι bandwidth θελει εσωτερικα για να μπορεσει να μην μας απογοητευσει.... Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. June 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Panagioths (23 Ιούν. 2004 , 16:07) Ναι συμφωνω πως πρεπει να δινει και να κανει οτι καλυτερο μπορει... Αν και με τοσες αιτησεις που του εχουμε κανει δεν ξερω και εγω τι bandwidth θελει εσωτερικα για να μπορεσει να μην μας απογοητευσει.... Φίλε Panagioths, Δεν φταίμε εμείς οι συνδρομητές που κάναμε τις πολλές αιτήσεις! Να μην του ζητάμε συγγνώμη κι από πάνω επειδή ενδιαφερθήκαμε για την νέα του τεχνολογία... Ο ΟΤΕ φταίει που δεν πρόβλεψε να κάνει τις ανάλογες επενδύσεις για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση! Γι'αυτό και τόσο καιρό τώρα έχουν παγωσει οι αιτήσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα! Γιατί η ζήτηση ξεπέραδε κατά πολύ τις προβλέψεις και ο ΟΤΕ δεν μπορεί ακόμα να συντονιστεί και να παραγγείλει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αναβαθμίσει τα DSLAM του αλλά και το δίκτυο κορμού του για να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις σε εσωτερικό bandwidth όπως είπες κι εσύ. Κι άντε, για την αρχή το δέχομαι ότι ο ΟΤΕ δεν πρόβλεψε την αυξημένη ζήτηση. Από εκεί και πέρα έχει περάσει πάνω από μισός χρόνος τώρα που διαπιστώθηκε αυτή η τρομερή αύξηση της ζήτησης και ο ΟΤΕ ακόμα δεν έχει καταφέρει ούτε να κάνει τις βασικές παραγγελίες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgioui Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Panagioti, oxi oti den ftaiei o OTE!! Eixe paralabei ton aparetito exoplismo gia na stisei ta DSLAMs 2 xronia prin ta topothetisei. Eixe kai kala problimata giati to prosopiko den eixe ekpedeutei ... alla tin idia ora estelnan to prosopiko na ekpedeutei se auto pou sto exoteriko exoun aporipsei edo kai xronia- THN ISDN. Stin agglia den xeroun ti simenei ISDN. Einai elaxistoi autoi pou exoun ISDN. O OTE exei brei tous m@l@kes kai edo kai 6-7 xronia prospathei na kanei olon ton kosmo na anabathmisei tis PSTN se ISDN oste na tous ta parei kai meta na tous ta ksanaparei me ek neou anabathimisi se ADSL. Oso gia tin diafora tis leased line kai tis ADSL, isos na min iparxei diafora. Kai auto giati einai 2 diaforetikes texnologies kai i ADSL apla eftase meta to misthomeno kikloma stin agora. Giati diladi sto exoteriko i ADSL sou parexete me egiimeno to bandwidth? Ekei douleuei diaforetika i texnologia? Oxi! Apla o OTE exei xasei ta abga kai ta pasxalia giati den itan etoimos na bei ston xoro tou antagonismou kai kinite akoma me nootropia dimosias ellinikis eterias. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georgioui (29 Ιούν. 2004 , 10:20) Panagioti, oxi oti den ftaiei o OTE!! Eixe paralabei ton aparetito exoplismo gia na stisei ta DSLAMs 2 xronia prin ta topothetisei. Eixe kai kala problimata giati to prosopiko den eixe ekpedeutei ... alla tin idia ora estelnan to prosopiko na ekpedeutei se auto pou sto exoteriko exoun aporipsei edo kai xronia- THN ISDN. Stin agglia den xeroun ti simenei ISDN. Einai elaxistoi autoi pou exoun ISDN. O OTE exei brei tous m@l@kes kai edo kai 6-7 xronia prospathei na kanei olon ton kosmo na anabathmisei tis PSTN se ISDN oste na tous ta parei kai meta na tous ta ksanaparei me ek neou anabathimisi se ADSL. Oso gia tin diafora tis leased line kai tis ADSL, isos na min iparxei diafora. Kai auto giati einai 2 diaforetikes texnologies kai i ADSL apla eftase meta to misthomeno kikloma stin agora. Giati diladi sto exoteriko i ADSL sou parexete me egiimeno to bandwidth? Ekei douleuei diaforetika i texnologia? Oxi! Apla o OTE exei xasei ta abga kai ta pasxalia giati den itan etoimos na bei ston xoro tou antagonismou kai kinite akoma me nootropia dimosias ellinikis eterias. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα, αλλά στο θέμα της ISDN ας μην γινόμαστε αφοριστικοί! Το γεγονός ότι αυτή η τεχνολογία δεν είναι διαδεδομένη στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι είναι καλό, πρόκειται για εμπορική βλακεία της ΒΤ που έκανε διάφορες αλχημείες με την υπηρεσία μέχρι να καταλήξει. Υπενθυμίζω ότι η υπηρεσία ξεκίνησε και είναι πολύ επιτυχημένη στην κεντρική Ευρώπη (ιδίως στις γερμανόφωνες χώρες και τη Σκανδιναβία). Το ISDN είναι μία πολύ χρήσιμη τεχνολογία που παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, βέβαια συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται για τον απλό χρήστη που θέλει γρήγορο internet και ο οποίος θα πρέπει να βάλει DSL. O OTE δηλαδή πιέζει βλακωδώς τους συνδρομητές και προσπαθεί να ξεπουλήσει ό,τι του έμεινε από μία παλιά τεχνολογία για να μπει στην καινούρια (αν και τώρα τελευταία βλέπω ότι έχει έλλειψη και σε Netmod...) Το ISDN δεν παύει πάντως να προσθέτει μεγάλη χρηστικότητα στην φωνητική τηλεφωνία σε χρήστες, εννοείται, που το επιλέγουν συνειδητά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georgioui (29 Ιούν. 2004 , 10:20) Giati diladi sto exoteriko i ADSL sou parexete me egiimeno to bandwidth? Και ποιος σου είπε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο; Εγώ σε αγγλικά περιοδικά που έχω διαβάσει αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο, αν και σημειώνουν ότι οι εταιρίες μπορούν να σου εγγυηθούν το bandwidth με πολύ αυξημένο κόστος όμως. Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr (29 Ιούν. 2004 , 12:28) Και ποιος σου είπε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο; Εγώ σε αγγλικά περιοδικά που έχω διαβάσει αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο, αν και σημειώνουν ότι οι εταιρίες μπορούν να σου εγγυηθούν το bandwidth με πολύ αυξημένο κόστος όμως. Πράγματι δεν συμβαίνει παντού και πάντα... Πράγματι σε μερικές περιπτώσεις το εγγυημένο bandwidth δίνεται με αυξημένο κόστος ενώ σε άλλες δίνεται κανονικά στη συνδρομή και σε άλλες ακόμα δεν δίνεται καθόλου εγγύηση. Εξαρτάται από την περίπτωση. Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα δεν δίνει κανείς εγγύηση bandwidth... Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί σε αυτό αλλά και σε πολλά άλλα θέματα (όπως και παραπάνω για την ISDN) παίρνουμε την Αγγλία ως παράδειγμα. Δεν είναι ούτε εκεί όλα ρόδινα καθώς κι εκεί εταιρείες υπάρχουν και κοιτάνε κατά κύριο λόγο το κέρδος τους! Εγγυημένο bandwidth σίγουρα υπάρχει σε άλλες χώρες και μάλιστα μέσα στη βασική συνδρομή όχι σαν επιπρόσθετο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
broxopoios Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Για πές μερικές τέτοιες χώρες και τιμες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Καλα δεν ειπα οτι ο ΟΤΕ ειναι αγιος και δεν πρεπει να ζηταμε καλυτερες υπηρεσιες αλλα θα πρεπει να υπαρχει και μια μετριοφροσυνη στο τι ζηταμε συναρτησει του τι μπορει να μας δωσει. Δηλαδη λογικες απαιτησεις για να εχουμε πιθανοτητες να μας δωσει καποια απο αυτα!!! ;-) ;-) Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. June 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Panagioths (29 Ιούν. 2004 , 16:53) Καλα δεν ειπα οτι ο ΟΤΕ ειναι αγιος και δεν πρεπει να ζηταμε καλυτερες υπηρεσιες αλλα θα πρεπει να υπαρχει και μια μετριοφροσυνη στο τι ζηταμε συναρτησει του τι μπορει να μας δωσει. Δηλαδη λογικες απαιτησεις για να εχουμε πιθανοτητες να μας δωσει καποια απο αυτα!!! ;-) ;-) Δεν συμφωνώ... Ως καταναλωτής, ποσώς με ενδιαφέρει τι "μπορεί" να δώσει ο ΟΤΕ! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω αυτό που θέλω και στην ποιότητα και την τιμή που το θέλω! Στις συναλλαγές με επιχειρήσεις δεν υπάρχει συμπόνια και καταννόηση και ούτε νομίζω ότι υπάρχουν πραγματικά πράγματα που δεν μπορεί να τα κάνει ο ΟΤΕ, μάλλον θα πρέπει να λέμε τι θέλει να μας προσφέρει. Τα πάντα είναι θέμα αποφασιστικότητας! Και στο κάτω κάτω η αγορά τείνει να γίνει ανταγωνιστική, και σε λίγο καιρό αυτό που θέλει ο καταναλωτής και δεν μπορεί ο ΟΤΕ, θα το μπορεί κάποιος άλλος και ο πελάτης θα πάει στον άλλο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. June 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2004 Είμαι σε dslam siemens και πιάνω συνεχώς τα 46-47 kb/sec ( αν φυσικά έχει καλή σύνδεση ο server που υπάρχει το κάθε αρχείο ή στο kazaa ο χρήστης που έχει το αρχείο που θέλω ) :) Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. June 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2004 384/128 aystira.... exw tyxei na dw gia 384 ru8mismeni sta 464 Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
muhaha Δημ. June 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2004 Εσενα θα στη ρυθμίσω πιο ψηλά για να συνδέεις και το P900 - τι έχεις τώρα - ασύρματα μέσω bluetooth. :p :p :cool: Παράθεση Εν οίδα ότι εν οίδα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. June 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour (29 Ιούν. 2004 , 20:58) Δεν συμφωνώ... Ως καταναλωτής, ποσώς με ενδιαφέρει τι "μπορεί" να δώσει ο ΟΤΕ! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω αυτό που θέλω και στην ποιότητα και την τιμή που το θέλω! Στις συναλλαγές με επιχειρήσεις δεν υπάρχει συμπόνια και καταννόηση και ούτε νομίζω ότι υπάρχουν πραγματικά πράγματα που δεν μπορεί να τα κάνει ο ΟΤΕ, μάλλον θα πρέπει να λέμε τι θέλει να μας προσφέρει. Τα πάντα είναι θέμα αποφασιστικότητας! Και στο κάτω κάτω η αγορά τείνει να γίνει ανταγωνιστική, και σε λίγο καιρό αυτό που θέλει ο καταναλωτής και δεν μπορεί ο ΟΤΕ, θα το μπορεί κάποιος άλλος και ο πελάτης θα πάει στον άλλο! Αν ειχα παρει μισθωμενη ΝΑΙ θα τα εκανα λιμπα και θα απαιτουσα αυτο για το οποιο πληρωνω. Αλλα επειδη εχω aDSL που δεν δινει εγγυημενα οσα η μισθωμενη το καλυτερο που εχω να πραττω ειναι να ζηταω αλλα δεν εχω δικαιωμα να απαιτω για full bandwidth. Δεν λεω να μην ζηταω καθολου αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα στο ζηταω και στο απαιτω. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VarX Δημ. July 7, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος porcupine (30 Ιούν. 2004 , 14:01) 384/128 aystira.... exw tyxei na dw gia 384 ru8mismeni sta 464 Μηπως ειναι 512/128 που ειναι τοσο το πραγματικο download χωρις να περιλαμβανονται τα overheads; ;) Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fox Δημ. July 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2004 Eίναι συνείδηση πια ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων ότι το Iντερνετ δεν είναι απλώς μια «παιχνιδομηχανή» ή ένα πιο γρήγορο και φθηνό ταχυδρομείο, αλλά ένα πολυδύναμο εργαλείο προόδου και ανάπτυξης, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των κοινωνιών και των οικονομιών στο μέλλον. Δυστυχώς όμως σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα η Eλλάδα, παρά τις μεγαλοστομίες περί «εκσυγχρονισμού», αναδεικνύεται σε ουραγό της Eυρωπαϊκής Eνωσης. Eνα βαθύ ψηφιακό χάσμα διαμορφώνεται μεταξύ της χώρας μας και της υπόλοιπης Eυρώπης, με κίνδυνο να μας οδηγήσει σε μια νέα μορφή καθυστέρησης, ακόμα πιο επώδυνης από την παλιότερη, που μπορεί να σφραγίσει τον 21ο αιώνα. Πρόκειται για κορυφαίο πολιτικό θέμα, με μεγάλες και συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες, όπου συμπυκνώνονται όλες οι αρρώστιες της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής. H πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Σήμερα, λιγότεροι από ένας στους τέσσερις Eλληνες χρησιμοποιούν το Iντερνετ, όταν στην Ευρωπαϊκή Eνωση ο μέσος όρος ξεπερνά τον ένα στους δύο. Μάλιστα, εάν υπολογίσουμε και τη συχνότητα της χρήσης, που είναι πολύ μικρότερη στην Eλλάδα, ο βαθμός αξιοποίησης του Iντερνετ είναι ακόμα χαμηλότερος. Ταυτόχρονα, ο κοινωνικός χάρτης των «κυβερνοναυτών» στη χώρα μας αποκαλύπτει ότι η πλοήγηση στο Διαδίκτυο είναι κοινωνικά περιορισμένη. O Eλληνας πολίτης δεν μπορεί να απολαύσει τα οφέλη της νέας τεχνολογίας στην καθημερινότητά του. H ανύπαρκτη υποδομή των κρατικών και εν γένει δημόσιων υπηρεσιών δεν επιτρέπει την κατάργηση των ουρών, την απλοποίηση και συντόμευση των διαδικασιών, την κατάργηση του «γρηγορόσημου». Oργανισμοί όπως το IKA δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ψηφιακά εκατομμύρια πολίτες. Ποιος δεν θυμάται την κατάρρευση του TAXIS; ΄H ποιος μπορεί να είναι ευχαριστημένος όταν μόλις 140.000 φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά; Στον τεχνολογικό μεσαίωνα H καθυστέρησή μας είναι ακόμα μεγαλύτερη στις πιο σύγχρονες εφαρμογές του Iντερνετ, όπως στις ευρυζωνικές συνδέσεις, που μπορούν να φέρουν στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας όλα τα θαυμαστά δώρα του «παγκόσμιου χωριού», από τη δυνατότητα να «εξεταστούμε» από το γιατρό μας από απόσταση μέχρι να διαλέξουμε βίντεο από χιλιάδες επιλογές. Oταν στην Eυρώπη η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων πάει ολοταχώς προς το 20%, στην Eλλάδα είμαστε στο μηδέν, για την ακρίβεια στο 0,3%. Kαταδικασμένοι να βλέπουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις από απόσταση, από τις διαφημίσεις ή από τον κινηματογράφο, λες και είμαστε σε άλλον αιώνα. Oι εκπρόσωποι των χρηστών τονίζουν ότι η Eλλάδα βρίσκεται στον μεσαίωνα… Tι φταίει γι’ αυτήν την ψηφιακή τραγωδία; Eδώ δεν χωρούν εύκολες δικαιολογίες ούτε μπορεί να εμφανισθούν ως άλλοθι οι παραδοσιακές υστερήσεις της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. H πιο γρήγορη ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι δυνατή, ακόμα και αν ξεκινάς από μια πιο χαμηλή βάση, όπως δείχνει και το παράδειγμα της ψηφιακής Iνδίας. Πίσω από την υστέρηση του Iντερνετ στην Eλλάδα αποκαλύπτεται όλη η παθογένεια του συστήματος. H μονοπωλιακή συγκρότηση του τομέα των τηλεπικοινωνιών, με τον OTE να είναι ο αποκλειστικός κλειδούχος του ελληνικού Iντερνετ, οδηγεί σε τρομερές στρεβλώσεις. Πανάκριβα τιμολόγια, καθυστέρηση στην προώθηση των νέων τεχνολογιών ώστε να απορροφηθεί το στοκ των ήδη ξεπερασμένων (φτιαγμένων από την Iντρακόμ), προσπάθεια ποδηγέτησης των επόμενων βημάτων, ασφυκτικός εναγκαλισμός από τους μοναδικούς προμηθευτές του οργανισμού. O OTE λειτουργεί σαν φράγμα αναχαίτισης στα κύματα της ψηφιακής τεχνολογίας. H διαπλοκή κυριαρχεί. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων της Kοινωνίας της Πληροφορίας έχει δεσμευθεί από την Iντρακόμ του κ. Kόκκαλη και την Aλτέκ του κ. Aθανασούλη. Xρειάζεται πολιτική παρέμβαση για να σπάσει η αλυσίδα που φρενάρει την ανάπτυξη. Oι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άνοιξαν τις λεωφόρους της πληροφορίας. Δέσμιες μιας παραδοσιακής λογικής για την ανάπτυξη και υπό την πίεση των προθεσμιών των Oλυμπιακών, στράφηκαν αποκλειστικά σχεδόν στις κλασικές λεωφόρους και τα μεγάλα δομικά έργα, εξυπηρετώντας και το κύκλωμα των εργολάβων. Oι δαπάνες για την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες για το 2001-2002, ως ποσοστό του AEΠ, είναι στη χώρα μας οι δεύτερες χαμηλότερες στην Eυρώπη, ξεπερνώντας μόνο την Tουρκία και ευρισκόμενες κάτω από τη Pουμανία και τη Bουλγαρία! H απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την Kοινωνία της Πληροφορίας είναι ελάχιστη, ενώ κυριαρχούν οι διαμάχες των επιχειρήσεων για τον έλεγχό τους. Oι κρατικοί οργανισμοί αδιαφορούν για την ψηφιακή επανάσταση στις υπηρεσίες τους. Kαι ο ιδιωτικός τομέας, με μόνη εξαίρεση τις τράπεζες, βρίσκεται λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο, αφού δεν έχουν διαμορφωθεί οι υποδομές και το ευρύτερο περιβάλλον επενδύσεων στον τομέα. Oι κυβερνήσεις, αλλά και ευρύτερα η πλειοψηφία του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού αποδείχθηκαν συντηρητικοί, χωρίς έμπνευση και όραμα για τον τόπο, ανέτοιμοι να συνειδητοποιήσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής. Σήμερα, καθώς η Eλλάδα βλέπει το τρένο της νέας τεχνολογίας από το τελευταίο βαγόνι, υπάρχει ακόμα χρόνος για τη μεγάλη ανατροπή, αρκεί να ληφθούν τολμηρές πολιτικές αποφάσεις. Tου Γιάννη Eλαφρού (Καθημερινή 4.7.04) Παράθεση Fiat justitia et pereat mundus. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fox Δημ. July 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2004 Eίναι συνείδηση πια ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων ότι το Iντερνετ δεν είναι απλώς μια «παιχνιδομηχανή» ή ένα πιο γρήγορο και φθηνό ταχυδρομείο, αλλά ένα πολυδύναμο εργαλείο προόδου και ανάπτυξης, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των κοινωνιών και των οικονομιών στο μέλλον. Δυστυχώς όμως σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα η Eλλάδα, παρά τις μεγαλοστομίες περί «εκσυγχρονισμού», αναδεικνύεται σε ουραγό της Eυρωπαϊκής Eνωσης. Eνα βαθύ ψηφιακό χάσμα διαμορφώνεται μεταξύ της χώρας μας και της υπόλοιπης Eυρώπης, με κίνδυνο να μας οδηγήσει σε μια νέα μορφή καθυστέρησης, ακόμα πιο επώδυνης από την παλιότερη, που μπορεί να σφραγίσει τον 21ο αιώνα. Πρόκειται για κορυφαίο πολιτικό θέμα, με μεγάλες και συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες, όπου συμπυκνώνονται όλες οι αρρώστιες της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής. H πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Σήμερα, λιγότεροι από ένας στους τέσσερις Eλληνες χρησιμοποιούν το Iντερνετ, όταν στην Ευρωπαϊκή Eνωση ο μέσος όρος ξεπερνά τον ένα στους δύο. Μάλιστα, εάν υπολογίσουμε και τη συχνότητα της χρήσης, που είναι πολύ μικρότερη στην Eλλάδα, ο βαθμός αξιοποίησης του Iντερνετ είναι ακόμα χαμηλότερος. Ταυτόχρονα, ο κοινωνικός χάρτης των «κυβερνοναυτών» στη χώρα μας αποκαλύπτει ότι η πλοήγηση στο Διαδίκτυο είναι κοινωνικά περιορισμένη. O Eλληνας πολίτης δεν μπορεί να απολαύσει τα οφέλη της νέας τεχνολογίας στην καθημερινότητά του. H ανύπαρκτη υποδομή των κρατικών και εν γένει δημόσιων υπηρεσιών δεν επιτρέπει την κατάργηση των ουρών, την απλοποίηση και συντόμευση των διαδικασιών, την κατάργηση του «γρηγορόσημου». Oργανισμοί όπως το IKA δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ψηφιακά εκατομμύρια πολίτες. Ποιος δεν θυμάται την κατάρρευση του TAXIS; ΄H ποιος μπορεί να είναι ευχαριστημένος όταν μόλις 140.000 φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά; Στον τεχνολογικό μεσαίωνα H καθυστέρησή μας είναι ακόμα μεγαλύτερη στις πιο σύγχρονες εφαρμογές του Iντερνετ, όπως στις ευρυζωνικές συνδέσεις, που μπορούν να φέρουν στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας όλα τα θαυμαστά δώρα του «παγκόσμιου χωριού», από τη δυνατότητα να «εξεταστούμε» από το γιατρό μας από απόσταση μέχρι να διαλέξουμε βίντεο από χιλιάδες επιλογές. Oταν στην Eυρώπη η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων πάει ολοταχώς προς το 20%, στην Eλλάδα είμαστε στο μηδέν, για την ακρίβεια στο 0,3%. Kαταδικασμένοι να βλέπουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις από απόσταση, από τις διαφημίσεις ή από τον κινηματογράφο, λες και είμαστε σε άλλον αιώνα. Oι εκπρόσωποι των χρηστών τονίζουν ότι η Eλλάδα βρίσκεται στον μεσαίωνα… Tι φταίει γι’ αυτήν την ψηφιακή τραγωδία; Eδώ δεν χωρούν εύκολες δικαιολογίες ούτε μπορεί να εμφανισθούν ως άλλοθι οι παραδοσιακές υστερήσεις της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. H πιο γρήγορη ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι δυνατή, ακόμα και αν ξεκινάς από μια πιο χαμηλή βάση, όπως δείχνει και το παράδειγμα της ψηφιακής Iνδίας. Πίσω από την υστέρηση του Iντερνετ στην Eλλάδα αποκαλύπτεται όλη η παθογένεια του συστήματος. H μονοπωλιακή συγκρότηση του τομέα των τηλεπικοινωνιών, με τον OTE να είναι ο αποκλειστικός κλειδούχος του ελληνικού Iντερνετ, οδηγεί σε τρομερές στρεβλώσεις. Πανάκριβα τιμολόγια, καθυστέρηση στην προώθηση των νέων τεχνολογιών ώστε να απορροφηθεί το στοκ των ήδη ξεπερασμένων (φτιαγμένων από την Iντρακόμ), προσπάθεια ποδηγέτησης των επόμενων βημάτων, ασφυκτικός εναγκαλισμός από τους μοναδικούς προμηθευτές του οργανισμού. O OTE λειτουργεί σαν φράγμα αναχαίτισης στα κύματα της ψηφιακής τεχνολογίας. H διαπλοκή κυριαρχεί. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων της Kοινωνίας της Πληροφορίας έχει δεσμευθεί από την Iντρακόμ του κ. Kόκκαλη και την Aλτέκ του κ. Aθανασούλη. Xρειάζεται πολιτική παρέμβαση για να σπάσει η αλυσίδα που φρενάρει την ανάπτυξη. Oι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άνοιξαν τις λεωφόρους της πληροφορίας. Δέσμιες μιας παραδοσιακής λογικής για την ανάπτυξη και υπό την πίεση των προθεσμιών των Oλυμπιακών, στράφηκαν αποκλειστικά σχεδόν στις κλασικές λεωφόρους και τα μεγάλα δομικά έργα, εξυπηρετώντας και το κύκλωμα των εργολάβων. Oι δαπάνες για την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες για το 2001-2002, ως ποσοστό του AEΠ, είναι στη χώρα μας οι δεύτερες χαμηλότερες στην Eυρώπη, ξεπερνώντας μόνο την Tουρκία και ευρισκόμενες κάτω από τη Pουμανία και τη Bουλγαρία! H απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την Kοινωνία της Πληροφορίας είναι ελάχιστη, ενώ κυριαρχούν οι διαμάχες των επιχειρήσεων για τον έλεγχό τους. Oι κρατικοί οργανισμοί αδιαφορούν για την ψηφιακή επανάσταση στις υπηρεσίες τους. Kαι ο ιδιωτικός τομέας, με μόνη εξαίρεση τις τράπεζες, βρίσκεται λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο, αφού δεν έχουν διαμορφωθεί οι υποδομές και το ευρύτερο περιβάλλον επενδύσεων στον τομέα. Oι κυβερνήσεις, αλλά και ευρύτερα η πλειοψηφία του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού αποδείχθηκαν συντηρητικοί, χωρίς έμπνευση και όραμα για τον τόπο, ανέτοιμοι να συνειδητοποιήσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής. Σήμερα, καθώς η Eλλάδα βλέπει το τρένο της νέας τεχνολογίας από το τελευταίο βαγόνι, υπάρχει ακόμα χρόνος για τη μεγάλη ανατροπή, αρκεί να ληφθούν τολμηρές πολιτικές αποφάσεις. Tου Γιάννη Eλαφρού (Καθημερινή 4.7.04) Παράθεση Fiat justitia et pereat mundus. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. August 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2004 η ταχυτητα 35κβ/σ-40κβ/σ πως φαινετε για adsl 384/128 ? provider εχω την forthnet και router το copperjet 811 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. August 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone ( 1 Αύγ. 2004 , 09:53) η ταχυτητα 35κβ/σ-40κβ/σ πως φαινετε για adsl 384/128 ? provider εχω την forthnet και router το copperjet 811 egw me forthnet kai jetspeed500 modem pianw 40-41 maximum speed. Na ksekatharisw oti exw piasei poli megaliteres taxitites alla otan lew maximum speed ennow maximum sinexomenh speed. Diladi 1cd download me 41 or 40. To pio sinithismeno einai na katevazw me 36-38 Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VarX Δημ. March 25, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2006 Kάνω ποστ στα συγκεκριμένα θέματα,επειδή πολύ απλά διαπίστωσα ότι ΠΟΛΛΑ άτομα στην Ελλάδα την τωρινή στιγμή έχουν ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς πρόβλημα με εμένα και πιστέυω ότι είναι καλό να ενημερωθείτε όλοι και να καταλάβετε ΤΙ μπορεί να φταίει στην νέα σας dsl και γιατί δεν είναι τελικά ΤΟΣΟ γρήγορη όσο φανταζόσταν.... Για όποιες απορίες εδώ είμαστε,πάντως κατάλαβα καλά ότι με ΟΛΑ αυτά τα πακέτα και τις προσφορές των Χριστουγέννων έγινε αφόρητη η κατάσταση και ούτε την μισή ταχύτητα δεν μας παρέχει ο Provider + OTE (dslam). Παραπονεθείτε γιατί αλλιώς με τα ίδια τα χάλια θα μείνουμε. Σημείωση,για πρώτη φορά είχα άριστη (140ms ping max) επικοινωνία με Skype από UK --> Thessaloniki (384dsl Otenet) ενώ τόσα χρόνια είχα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ISP και μια χαρά με Forthnet. Tην δεδομένη στιγμή η Forthnet είναι η χείριστη ενώ με την OTEnet έχω άριστα pings...πως αλλάζουν τα πράγματα Παράθεση The Future Belongs To The Brave Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
john75 Δημ. April 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2006 Simera egine i alagi apo 512 se 1024 otenet kai i taxitita pou eida eitan apogoiteutiki!!Download me 55kb :( To upload eitan mia xara 24 me 25kb! Παράθεση Σαν θα πεθάνω βάλτε μου,το κινητό στ'αυτάκι,για να μιλάω στα βαθιά με κανα πιπινάκι! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3 KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts