Jump to content

Help me να στήσω lan

eXecrable
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω 2 pc... Το ένα έχει ένσωματωμένη κάρτα δυκτίου.. Το άλλο όχι. Για να έχω συνδεση ανάμεσα στα 2 pc θα χρειαστώ μια κάρτα δικτύου, αλλά χρειάζεται απαραίτητα hub?

Η μία mainboard έχει ένα προγραμματάκι για να γίνεται συνδεση με άλλο pc μέσω usb... Γίνεται? Αν ναι τι ταχύτητες πιάνει???

αν τα δυο pc εχουν windows xp ,τα πραματα ειναι απλα.απλα δηλωνεις και στα 2 να εχουν το ιδιο workgroup και κανεις shared οποιο φακελο θελεις γιατι θα βλεπεις μονο τα shared folders που ειναι deafault απο τα windows,πρεπει βεβαια να πρσεξεις το καλωδιο που θα χρησιμοποιησεις.Για αμεση συνδεση 2 υπολογιστων χωρις hub-switch ,απαιτειται καλωδιο crossover ανεστραμενο.
Υπογραφή....

μια καρτα ethernet δεν ειναι πολυ ακριβη ,και με 30ευρω βρισκεις,εκτος και αν μιλαμε για μια pcmci για laptop οποτε ξεφευγει στην τιμη
Υπογραφή....

Guest powerulez
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος stefanos_79 (20 Ιούν. 2004 , 04:05)

αν τα δυο pc εχουν windows xp ,τα πραματα ειναι απλα.απλα δηλωνεις και στα 2 να εχουν το ιδιο workgroup και κανεις shared οποιο φακελο θελεις γιατι θα βλεπεις μονο τα shared folders που ειναι deafault απο τα windows,πρεπει βεβαια να πρσεξεις το καλωδιο που θα χρησιμοποιησεις.Για αμεση συνδεση 2 υπολογιστων χωρις hub-switch ,απαιτειται καλωδιο crossover ανεστραμενο.

akrivos opos ipe o filos... kai 98 na exi to allo pc pali ine poly efkoli diadikasia.... den nomizw na ine poly e3odi.. to poly 20 evro i ethrnet kai 5-10 evro to sirma... alla opos ipame (ANESTRAMENO-oxi straight)

Eγώ πάντως ευκολότερα έστησα το δίκτυο στα 98 παρά στα XP. :worry:

XP exoun kai ta dyo pc...

Na rwtisw, to anestrameno den xreiazetai hub e? alla to poulane etoimo i tha prepei na parw kanoniko kai na to metatrepsw egw???

Euxaristw gia tin boitheia paidia!!!

EDIT: (a kai milame gia pc, oxi laptop...)

Thanks Again :up:

Τέτοιο καλώδιο μπορείς να βρεις σε κατάστημα με υπολογιστές και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο, είναι έτοιμο. Χρησιμεύει μόνο για να συνδέσεις δύο υπολογιστές μεταξύ τους χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο hub ή switch.

Έχω δύο υπολογιστές, και οι δύο έχουν κάρτες δικτύου.

Δεν μπορώ να τους συνδέσω μεταξύ τους με κοινό τηλεφωνικό καλώδιο?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker (20 Ιούν. 2004 , 20:08)

Έχω δύο υπολογιστές, και οι δύο έχουν κάρτες δικτύου.

Δεν μπορώ να τους συνδέσω μεταξύ τους με κοινό τηλεφωνικό καλώδιο?

Με LAN όχι.

Θέλω να τους συνδέσω απ' ευθείας μεταξύ τους απο κάρτα δικτύου σε κάρτα δικτύου.

Κάνει ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο για αυτήν την δουλειά?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker (20 Ιούν. 2004 , 22:50)

Θέλω να τους συνδέσω απ' ευθείας μεταξύ τους απο κάρτα δικτύου σε κάρτα δικτύου.

Κάνει ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο για αυτήν την δουλειά?

Οχι φυσικα θελει καλωδιο crossover οπως ειπαμε πιο πανω

Υπογραφή....

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ολους που ασχοληθήκατε μαζί μου...!!!!

Thanks MyPhone!

Τρίτη θα πάρω κάρτα δικτύου και crossover καλώδιο και θα σας ενημερώσω για την πρόοδο μου...

Παιδιά εξαρτάται τι crossover θα πάρετε, εγώ πήρα 2 εργοστασιακά και είναι συνδεδεμένα με μούφα (έτσι λέγετε το adaptorάκι!). Το καλώδιό μου είναι γύρω στα 60 μέτρα αν θυμάμαι καλά. Θεωρητικά μπορεί να φτάσει μέχρι τα 100m αλλά μετά τα 75 αρχίζουν τα προβλήματα με lag.

Nexus 5: Pure Nexus 7.1.2 | Nova Launcher

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών - http://www.awmn.net

Αν πάντως έχετε ήδη καλώδιο RJ45 στο σπιτι, μπορείτε να φτιάξετε crossover πολυ ευκολα. Με ενα απλο google-search θα βρειτε πολλα guides... Εμενα παραπανω απο 5 λεπτα δε μου παιρνει. Ετσι γλυτωνεις κάποια λεφτα... και έχεις και την ευχαριστηση της δημιουργιας ;)
Tech evangelist, python apologist, tog enthusiast.

~ lan metaju win2000Pro kai winXP ~

kalnspera :) mias kai exw eva problnmataki me lan eipa va mnv dnmiourgnsw veo 8ema kai va to balw edw.. :)

Exw evav upologistn me win2000 Pro kai broadband suvdesn, kai eva laptop me winXP. Kai ta duo exouv kartes diktuou kai exw to katallnlo kalwdio. Auto pou 8elw eivai va suvdesw to laptop sto pc, wste va exei suvdesn sto diktuo kai va metaferovte eukola arxeia.

Ti exw dokimasei:

Dokimasa va ta topo8etnsw sto idio workgroup, alla dev avagvwrizei to eva to allo. Kapoia stigmn katafera va deixvei to laptop oti exei suvde8ei sto pc, kai oti tou stelvei dedomeva, alla

- dev epairve dedomeva

- to pc dev edeixve oti to laptop eixe suvde8ei (apo to eikovidio incoming connections pou eixa dnmiourgnsei)

Episns dokimasa va ru8misw prwta tnv suvdesn sto laptop me ta XP kai dnmiourgnsa mia disketa me ta stoixeia suvdesns, alla dev tnv dexetai to PC. Emfavizetai mnvuma oti gia va ru8misw tnv suvdesn prepei va koitajw sta arxeia bon8eias (apo oso eyaja, auto me tnv disketa mallov givetai movo me win2000 millenium).

Eyaja kai sto diktuo kai sta arxeia bon8eias twv windows olo to Sabbato, alla dev katafera tipota parapavw.

Opote exw tis parakatw erwtnsoules..

- givetai va ta suvdesw se lan me host ta win2000Pro?

ki av givetai, mnpws mporei kaveis va mou pei pws va to kavw n' estw va mou dwsei kapoia

istoselida pou to avaferei..? 8a to ektimousa afavtasta :)

Το PC με την broadband σύνδεση να έχει την ip 192.168.0.1 και να ενεργοποιήσεις το Internet Connection Sharing.Στο laptop πρέπει να βαλεις μια άλλη ip 192.168.0.xxx να έχουν και τα δύο το ίδιο subnet mask και στο laptop να ορίσεις ως gateway το 192.168.0.1.H σύνδεση που λες ότι έχεις δημιουργήσει είναι για VPN και δεν είναι απαραίτητη...

ευχαριστώ πολύ :):):)

τα σύνδεσα.. και κάνει ping το ένα στο άλλο :)

ενεργοποίησα και το intenet connection sharing :)

το μόνο περίεργο είναι πως ο i.explorer δεν ανοίγει ιστοσελίδες,

αλλα works offline

δοκίμασα και με όπερα, άλλα πάλι δεν τις ανοίγει

μήπως πρέπει να αλλάξω και τίποτα επιπρόσθετες ρυθμίσεις;

ευχαριστώ και πάλι :)

Πρέπει από το Tools->Internet Options->Connections να επιλέξεις το Never dial a connection και στο LAN settings nνα εχεις τσεκαρισμένο το automatically detect settings.Το Internet Connection Sharing πρεπει να είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή που ειναι συνδεδεμένος με το internet

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ... Δεν αναγνωρίζει το ένα το pc το άλλο..Το ένα pc λέει ότι στέλνει δεδομένα αλλα δεν λαμβάνει tpt και το άλλο ότι ούτε στέλνει ούτε λαμβάνει...WIN ΧΡ και στα 2 pc...

Guest powerulez
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG (22 Ιούν. 2004 , 16:21)

Πρέπει από το Tools->Internet Options->Connections να επιλέξεις το Never dial a connection και στο LAN settings nνα εχεις τσεκαρισμένο το automatically detect settings.Το Internet Connection Sharing πρεπει να είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή που ειναι συνδεδεμένος με το internet

sostos afti ine i lisi ixa kai ego to idio provlima prin 5-6meres

Λοιπόν help με again... Δεν μπορώ με τίποτα να στήσω το δίκτυο...

Έχω 2 pc (σταθερά όχι laptop) 2 κάρτες δικτύου, ένα ανάστροφο καλώδιο 3m και winXP και στα 2 pc... Τι πρέπει ακριβώς να κάνω για να στήσω το δίκτυο και να αναγνωρίζεται το ένα pc από το άλλο, και έτσι να μπορώ να μοιράζομαι αρχεία η να παίζω ένα παιχνίδι lan?

Βοηθήστε με σας παρακαλώ...