Jump to content

xpan

Members
  • Δημοσιεύσεις

    2.471
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

4 Followers

About xpan

  • Ημ. Γέννησης 29/07/1974

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

xpan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. Καλημέρα. Χρησιμοποιώ Outlook (έχω το Office365 αγορασμένο) και ενώ με το Microsoft Outlook Mobile App όλα συγχρονίζονται μια χαρά. Όμως όταν πάω να χρησιμοποιήσω άλλο app (π.χ. το Samsung Calendar) δεν συγχρονίζει με το λογαριασμό outlook. Ούτε από τον server ούτε προς τον server. Κάπου διάβασα για ένα τρικ που αλλάζεις τον exchange server (μέσα από το Samsung Email App) από eas.outlook.com σε outlook.office365.com με το οποίο κατάφερα να συγχρονίζω από τον server προς το κινητό, όμως και πάλι δε συγχρονίζει από τον κινητό προς τον server. Τι μπορεί να φταίει; Καμιά ιδέα πως να το λύσω; Το πρόβλημα μου είναι πως το Outlook Mobile App δεν με εξυπηρετεί σε αυτά που θέλω να κάνω και δυστυχώς δεν έχω καταφέρει άλλο calendar να προσφέρει two-way sync με τους server της Microsoft.
  2. xpan

    LG V30

    Καλημέρα παιδιά. Έχω το Samsung A5 (2017) και ήρθε ο καιρός για αναβάθμιση. Είμαι μεταξύ του Samsung S8 και LG V30. Προφανώς για να είμαι εδώ σημαίνει ότι το LG με ψήνει λίγο περισσότερο. Θεωρώ πως το V30 είναι κορυφαίο τηλέφωνο. Παλιά είχα το G2 και μου άρεσε πάρα πολύ. Όταν το πούλησα για να πάρω το A5 είχα στεναχωρηθεί. Ο λόγος, τότε, που πήγα σε Samsung ήταν τα bootloops που έπασχαν τα επόμενα του G2 κινητά. Αυτή τη στιγμή στο S8 αυτό που με ανησυχεί είναι ότι διαβάζω δω και εκεί ότι η οθόνη σπάει εύκολα ακόμα και όταν είναι σε θήκη και πέσει από μικρό ύψος. Αυτό για μένα είναι deal-breaker. Ειδικά για ένα κινητό που η οθόνη κοστίζει 200€+. Κατά τα άλλα είναι και αυτό εξαιρετικό τηλέφωνο και αυτή τη στιγμή στα 400 περίπου ευρώ είναι καλή περίπτωση. Όμως το V30 όλοι λένε ότι είναι καλύτερο τηλέφωνο. Αυτό που με ανησυχεί στην LG είναι η ίδια εταιρεία και η υποστήριξη που δεν παρέχει στα κινητά, πλέον, και αυτό μου δημιουργεί κάποια μικρο-ανασφάλεια. Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το V30. - Είχε κάποιος πρόβλημα με bootloop (έχω Cosmote); - Παίρνει εύκολα τις αναβαθμίσεις; Αυτή τη στιγμή ποιο Android φοράει; Το Α5 το κάνει αυτόματα το βράδυ που κοιμάμαι π.χ. - Εννοείται ότι από την 1η μέρα θα πάρω θήκη και προστατευτικό οθόνης, αλλά ήθελα να ξέρω πόσο αντέχει στις "κακουχίες" γενικά. Είμαι λίγο "ψείρας" με τις γραντζουνιές. - Είναι πρόβλημα που η Wide Angle δεν έχει OIS; Ένας από τους λόγους που πουλάω το A5 είναι γιατί η κάμερα δεν έχει OIS και έτσι πολλές φορές αναγκάζομαι να πάρω την ίδια φωτό 3-4 φορές για σιγουριά. - Σημαντικό! Η Samsung φημίζεται για το bloatware αλλά κάποια προγράμματα που έχει μου αρέσουν (π.χ. ο Samsung Browser και το Samsung Pass που μπορώ να κάνω login σε site με το fingerprint, όπως και ο Secure Folder το MyFiles, κλπ). ΤΟ LG V30 πως τα πάει με αυτό; Έχει μπόλικο; Είναι καλό; Βγαίνει / Απενεργοποιείται εύκολα αν χρειαστεί; Επειδή είμαι πολύ κοντά στο να τα "σπρώξω" ότι άλλο θετικό ή αρνητικό σχόλιο έχετε μου το λέτε. Λογικά σήμερα ή αύριο θα κάνω την αγορά γιατί "δεν κρατιέμαι άλλο". :-)
  3. Χρόνια πολλά παιδιά. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλη την ομάδα. :)
  4. Βγάζοντας το ψωμί μου κυρίως ως developer (φέτος θα έχω και την πρώτη μου εφαρμογή σε Android) μου κάνει τρομερή εντύπωση όταν βλέπω χρήστες να μην πληρώνουν για εφαρμογές που χρησιμοποιούν. Προφανώς και δεν αναφέρομαι στις δωρεάν που έχουν πλήρη λειτουργικότητα. Εκεί ο developer έχει άλλο στόχο. Άλλα αν μια εφαρμογή ικανοποιεί τις ανάγκες σου 100% γιατί να μην δώσεις 2-3€ να αγοράσεις την πλήρη έκδοση; Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν αρκετά λεφτά (α) για να έχουν ένα smartphone (β) για να πληρώνουν τη σύνδεση/κάρτα (γ) για να έχουν πρόγραμμα ίντερνετ στο κινητό. Οι περισσότεροι devs δουλεύουν ανεξάρτητα και ζουν από αυτό. Πως είναι δυνατόν να θέλουμε να έχουμε καλές και ποιοτικές εφαρμογές στα κινητά μας άλλα να μην πληρώνουμε; Εσείς αν αύριο δουλεύετε (ή εσείς που δουλεύετε ήδη) δε θέλετε να σας επιβραβεύουν για τη δουλειά σας; Αν πάντως δε θέλετε να πληρώσετε, τότε μπορείτε απλά να πατάτε που και που στις διαφημίσεις από κάτω. Είναι και αυτός ένας τρόπος να βγάλει ένα μικρό χαρτζιλίκι και ο dev. Δεν είναι εύκολη η δουλειά του, πιστέψτε με. (τα παραπάνω καλοπροαίρετα)
  5. Ευχαριστώ. Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινώνησε εδώ ή στο παραπάνω mail που έχω δώσει. :)
  6. Καλησπέρα. Στον ελεύθερο χρόνο μου (δεν είναι αρκετός) δημιούργησα ένα multiplayer browser game. Το παιχνίδι λέγεται The Merchants of Al Qazar και είναι παιχνίδι εμπορίου κυρίως. Οι παίχτες βγάζουν χρήματα καθώς εμπορεύονται προιόντα αγοράζοντας τα φθηνά και πουλώντας τα ακριβά σε διαφορετικές πόλεις. Υπάρχουν κάποια τυχαία γεγονότα που επηρεάζουν τις τιμές των προϊόντων για κάθε πόλη διαφορετικά. Δηλαδή οι τιμές των προιόντων καθορίζονται από ένα σύστημα αντίστοιχο του χρηματιστηρίου. Το παιχνίδι είναι δωρεάν. Δέχεται donations (μήπως βγάλω τα 10€ το μήνα που κοστίζει το hosting) και το δημιούργησα κυρίως για να ξεφύγω λίγο από την Java/JEE και να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου σε python/django. Μου πήρε περίπου ένα χρόνο να το ολοκληρώσω και ο κώδικάς του ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες γραμμές που σημαίνει ότι στο παιχνίδι υπάρχουν πολύ περισσότερα features από αυτά που περιέγραψα. Όποιος θέλει να κάνει beta-testing ας μου το λέει (επικοινωνήστε και στο info@alqazar.com) ώστε να του δίνω premium status. Προς το παρόν δε ξέρω τι πλεονεκτήματα θα έχουν οι beta-testers. Στο μέλλον όμως σίγουρα θα έχουν. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Χρίστος http://alqazar.com ΥΓ: Αν κάποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, είναι καλοδεχούμενος! :)
  7. όχι ακριβώς. Η Apple σου δίνει ένα κάρο εργαλεία και μεθοδολογίες να κάνεις εύκολα και γρήγορα μια εφαρμογή ακόμα και αν είσαι άσχετος με ObjectiveC (με μόνο 100€ εγγραφή) Αντίθετα στο WebOS οι devs φώναζαν για τις δυσκολίες που παρουσίαζε η ανάπτυξη εφαρμογών. Επίσης οι εφαρμογές web (που υποστηρίζει το WebOS) είναι (ενδεχομένως) πιο δύσκολες στην ανάπτυξη καθώς απαιτείται η καλή γνώση πολλών διαφορετικών τεχνολογιών (π.χ. javascript, css, jquery, html (4 ή 5), json, sql, κλπ). Ενώ σε σε iOS είναι μόνο μια (ObjC) και σε Android άλλη μια (Java)... Σε desktop περιβάλλον (windows, linux, mac) τα εργαλεία ανάπτυξης web εφαρμογών (που να τα συνδυάζουν όλα μαζί) είναι λίγα και πανάκριβα, φαντάζομαι το ίδιο θα είναι και για το webOS. Μπορεί να υπερβάλλω λίγο, άλλα κάπως έτσι μου φαίνεται. http://blog.cocoia.com/2011/hp-webos-event-roundup/
  8. όπως έχω πει χιλιάδες φορές και θα συνεχίσω να το λέω το κλειδί της επιτυχίας είναι εδώ: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=8To-6VIJZRE]YouTube - Steve Ballmer - Developers[/ame] όσο η HP δεν αγκαλιάζει τους developers (web και όχι μόνο) τότε τα πράγματα θα παραμείνουν δύσκολα. Κάποτε η Palm είχε τους περισσότερους developers, κάποτε η palm έλεγε "there is an app for that too" και μάλιστα στο palmgear και όχι στο απαράδεκτο iTunes Store. Που πήγαν όλοι αυτοί, λοιπόν; (εντάξει ξέρουμε όλοι που πήγαν είναι ρητορική η ερώτηση)
  9. mflo

    Καλημέρα,

     

    Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχαν ειπωθεί στο forum κάποια πράγματια για μαζικη αγορά του Pre? Ισχυει τίποτα. Έχει προχωρήσει κάτι και το έχω χάσει (ξενερώσε ο πολύς κόσμος, δεν αξίζει το τηλέγωνο)? ή περιμένουμε το Pre Plus?

    Αν έχεις την καλοσύνη let me know! Tnx!

    Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ γιατί

  10. Νίκο, μετά απο διαβούλευση κρίναμε ότι μάλλον πρέπει να πάει στα λοιπά κινητά καθώς δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η σχέση του με το PalmOS. Μπορεί να έχουν κρατήσει μέρος απο τον πυρήνα του άλλα το 90% να είναι ένα νέο λειτουργικό. Το πιθανότερο είναι να πήραν μόνο τεχνογνωσία και τίποτα άλλο.
  11. Προσωπικά και εγώ την αυτονομία την περίμενα καλύτερη. Μιλάω πάντα απο ένα παλιό hands free άλλου τηλεφώνου και έτσι το τηλέφωνο χρησιμοποιεί το δικό του μικρόφωνο και όχι του handsfree που δεν αναγνωρίζει. Το ακουστικό δουλεύει κανονικά. Πρόσφατα έτυχα σε μια δύσκολη μέρα. Ξεκίνησα να μιλάω όταν έλειπε μόνο η πάνω πάνω γραμμούλα της ένδιειξης της μπαταρίας (σχεδόν 90% δηλαδή). Μέχρι τότε κατεβαζα email και έκανα και τη σχετική πρωινή πλοήγηση για τις ειδήσεις. Μίλησα γύρω στη μιαμιση ώρα σχεδόν συνεχόμενα και η μπαταρία πέθανε. Φτάνοντας στο τέλος μου έκανε και ένα reset. Γενικά πάντως χρησιμοποιώ αρκετά το τηλέφωνο άλλα στο τέλος της ημέρας έχω μόνο 2-3 γραμμές να απομένουν... Δε χρησιμοποιώ ΒΤ, ούτε WiFi. H πλοήγηση γίνεται μέσω 3G ή GPRS και κατά μέσό όρο καίω 2-3ΜΒ ημερησίως σε GPRS data. Το σχόλιο του panosth στην αρχή της σελίδας μου φαίνεται άπιαστο όνειρο για μένα. Θα πάω πάντως και μια βόλτα απο ένα Νοκια Shop...
  12. Δοκίμασες να εγκαταστήσεις το smart connect απο την περιοχή download?
  13. Με ενδιαφέρει και μένα να εγκαταστήσω την τελευταία έκδοση στο λευκό Nokia E71 και είναι όντως περίεργο που το Nokia Updater μου λέει οτι η 110. που έχω είναι ήδη η τελευταία, θα ήθελα να μάθω γιατί σε αυτή τη σελίδα λέει οτι το λευκό υποστηρίζεται: http://symbianworld.org/1155-nokia-e71-firmware-v20021118/ Μήπως πρέπει να το πάω σε ένα κατάστημα Nokia?
  14. Ευχαριστώ. Αυτό δεν ισχύεί δυστυχώς μόνο για τα e-mail άλλα για όλες τις συνδέσεις δεδομένων. Π.χ. αν θέλω απλά να κατεβάσω ένα παιχνίδι απο τις "Λήψεις". Πάντα επιλέγει τα δεδομένα gprs παρόλο που είμαι συνδεδεμένος με wifi. Υπάρχει κάποιος τρόπος να θέσω το WiFi 1η επιλογή όταν είναι συνδεδεμένο;
×
×
  • Create New...