KostasV Δημοσιεύτηκε September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 5, 2003 Αντε επιτελους το καταλαβανε οτι στα δικαστιρια δε θα κερδισουν, αλλα στα ραφια των μαγαζιων..... Ο κ. Νταγκ Μόρις, γενικός διευθυντής της Universal Music Group, της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες δραματική μείωση στις τιμές των CDs, που θα φτάσουν να πωλούνται πλέον, στην Αμερική τουλάχιστον, μέχρι το πολύ 13 δολάρια το ένα. «Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε», είπε, «για να κτυπήσουμε την πειρατεία, που κυριολεκτικά μας έχει ρημάξει». «Αλλά και σεις ρημάξατε εμάς, τους καταναλωτές, κύριε», του ανταπάντησε από τη «Σικάγο Τρίμπιουν» ο σχολιαστής Μάικλ Κόουλ, υπενθυμίζοντάς του ότι δύο δεκαετίες τώρα, το προϊόν αυτό, η παραγωγή του οποίου κοστίζει λιγότερο απ' ό,τι κόστιζε μια κασέτα ή ένας δίσκος βινυλίου, επωλείτο μέχρι και 50 φορές πάνω από το κόστος του. Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 13$ aytoi, 3-4$ oi peirates. Pali xanoun :) Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. September 5, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 οχι δε χανουν... Αρνουμαι να δωσω 20 και 30 δολαρια για ενα CD ή ενα DVD. Αν ομως το κοστος ηταν 10 δολαρια, σαφως και θα εδινα 6 παραπανω απο οτισ το πειρατη, για να εχω το βιβλιαρακι, το βιομηχανικο CD και οχι το CD-R, τα εχταρ φεατθρεσ κλπ κλπ. Δεν αρνουμαστε να πληρωσουμε για να απολαυσουμε τη δουλεια των καλλιτεχνων, αρνουμαστε την εκμεταλευση των εταιριων... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Avior Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Ohm nama shivaya... Καλά λέει ο KostasV... Και εγώ, άμα τα CD των Astral projection ή το Transistance/Melodic Morning κλπ κάνανε 5-10 Eur. το ένα, θα τα αγόραζα γνήσια, σιγά μην έπαιρνα κωλοκόπιες ή κατέβαζα MP3z Παράθεση Brave new worlds... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasulm Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV οχι δε χανουν... 6 παραπανω απο οτισ το πειρατη, για να εχω το βιβλιαρακι, το βιομηχανικο CD και οχι το CD-R,... kostaki re file, den mou dineis emena 6 dollariakia parapano, pou den eimai kai peiratis, tha sou doso oti vivliarakia (vivlia kanonika) theleis, kai min nomizeis, kai to cdr einai apo biomixania :Ppppppp Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. September 5, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον tasulm kostaki re file, den mou dineis emena 6 dollariakia parapano, pou den eimai kai peiratis, tha sou doso oti vivliarakia (vivlia kanonika) theleis, kai min nomizeis, kai to cdr einai apo biomixania :Ppppppp You are missing the point.... Ayto poy kanoyme einai morrally correct oso yparxei h aisxrokerdia. Otan ayth fygei den exoyme kamia dikaiologia na kleboyme... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Και σκεφτείτε ότι το πραγματικό κόστος για την βιομηχανική παραγωγή ενός πλήρους CD (δισκάκι, κουτί, βιβλιαράκι, περιτύλιγμα) είναι μικρότερη από 3 ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι "πνευματικά δικαιώματα"και καθαρά κέρδη..... Παράθεση Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV για να εχω το βιβλιαρακι, το βιομηχανικο CD και οχι το CD-R, τα εχταρ φεατθρεσ κλπ κλπ. Τι είναι αυτά τα τα εχταρ φεατθρεσ :p :p :p Τα θέλω κι εγώ :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gmac Τι είναι αυτά τα τα εχταρ φεατθρεσ :p :p :p Τα θέλω κι εγώ :whistle: λολλλλλλλλλλ Κώστα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προτιμάς τα ελληνικά, αλλά το σωστό είναι έξτρα φίατσερς (καλά το σκότωσα και 'γω :D ) :p :p Πάντως τι να πω, επιτέλους σκέφτηκαν ορθά και τίμια αυτοί εκεί της μιούζικ ίνταστρη και καταλάβαν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να καταπολεμηθεί η πειρατεία... :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reginald Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 Η Μείωση τiμών ισχύει και για την Ελληνική Universal??Πολύ φοβάμε πως όχι.Προσωπικά θα είμουν ευχαρηστιμένος στα 10€ το CD,τοτέ σίγουρα θα αγόραζα το original. Παράθεση Επιτρέπεται 1 εικόνα όχι μεγαλύτερη από 420 X 150 pixels και όχι μεγαλύτερη από 16K. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 τι να πούμε που αγοράζουμε 25$ το CD.. αν ήταν $15-10 πολυ ευχαρίστως θα το έπερνα! Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Triton Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 Επιτέλους ξυπνήσανε οι κύριοι. Φυσικά και θα αγοράσει κάποιος ένα αυθεντικό cd όταν έχει 10 ευρώ - 15. Όπως με τις ταινίες ρε παιδιά... Βλέπεις ένα ωραίο dvd προσφορά στα 17 ευρώ. Ε θα το πάρω το άτιμο καθώς ακόμη και με αντιγραφή ποτέ δεν θα μπορέσω να βάλω όλα τα menu, γλώσσες, extras κλπ. Έτσι και με την μουσική. καλά τα mp3 (έχουμε γεμίσιε βαλίτσες με δισκάκια), καλά τα πειρατικά αλλά σαν τα αυθεντικά δεν. Μπορεί να έχει κάποιος 200 cd mp3 με συλλογές, με ακυκλοφόρητα, με χίλια δυο κι όμως 5 αυθεντικά δισκάκια να έχει αλλιώς θα τα "βλέπει" και προσέχει. Άιντε να πέσουν κι εδώ... (αν και τα είδη μου προσωπικά πάνω κάτω φθηνά είναι) Παράθεση Δεν εκπέσαμε εξαιτίας ενός ηθικού σφάλματος αλλά εξαιτίας ενός διανοητικού. Πήραμε τον κόσμο των φαινομένων για αληθινό ενώ ο φαινομενικός αυτός κόσμος δεν υπάρχει. Φ.Ντίκ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaFmAn Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 αντε να δουμε.. παντος το εχουν παρατραβιξει με τις τιμες των cd οχι μονο των μουσικων, γενικα...και ενα παιχνιδι το εχουν στα 50-60 ευρο ελεος δηλαδη.. προσωπικα αν δεν πεσουν οι τιμες θα συνεχισω να κατεβαzω mp3 και να αντιγραφω dvd/paixnidia.. :o ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον PaFmAn ...ενα παιχνιδι το εχουν στα 50-60 ευρο ελεος δηλαδη... Αυτό είναι βασικός κανόνας για να μειωθεί ο αριθμός της πειρατείας. Περισσότερο αυτό κοιτάω (χωρίς να θέλω να πωλούνται και 5 ευρώ τα παιχνίδια, γιατί πρέπει να πληρώνονται καλά αυτοί που τα φτιάχνουν), αλλά με ένα normal ποσό που όλοι λίγο πολύ θα έχουμε διαθέσιμο. Αν ένας έφηβος, θέλει να αγοράσει τα cd του αλλά και να πάρει και τα παιχνίδια του, πιστεύω πως προτιμάει την πειρατεία στα cd και τα official δισκάκια των games. Αλληλένδετα είναι και αυτά. Παράθεση 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 Σκεφτήκατε το ενδεχόμενο αν πέσουν οι τιμές των CD στα 12 Ευρώ (και πάλι διπλή τιμή από τα πειρατικά) τότε και οι μαύροι θα ρίξουν τις τιμές τους? :p Θα έχουμε πόλεμο τιμών δηλαδή, στον οποίο ο "μαύρος" θα είναι πάντα ωφελημένος (δεν εννοώ τον μαύρο στο χρώμα, αλλά αυτόν που συμμετέχει στη μαύρη αγορά :p ) Επίσης μην ξεχνάτε ότι μπορεί εδώ να είμαστε με τα προϊστορικά dial up αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν τρελές συνδέσεις. Με το broadband μου εδώ κατεβάζω ένα MP3 σε περίπου 1 λεπτό. Ολόκληρο album σε ένα 20λεπτο (για να πάω μέχρι το μαγαζί και να το αγοράσω θέλω 1 ώρα πήγαινε έλα). Και είναι 100% free (δεν έχω χρονοχρέωση). Άρα όσο και να πέσει η τιμή, συγκρινόμενη με το τσάμπα πάντα θα είναι υψηλή. Μπορεί 1-2 albums από συγκροτήματα που γουστάρουμε να σπεύσουμε να τα αγοράσουμε αυθεντικά. Τα υπόλοιπα όμως? Τίθεται έτσι ένα θέμα ποιότητας. Η γενιά των 60s-70s που μεγάλωσε με Led Zeppelin θα έδινε όσο όσο για ένα τους βυνίλιο. Η δική μας γενιά, θα προτιμήσει να κατεβάσει τσάμπα το CD της Britney (απλό παράδειγμα) από το να πάει να το αγοράσει, ακόμα και 5 Ευρώ να έχει. Σιγά την επένδυση, σε 1 μήνα θα το έχεις βαρεθεί. Μια ολόκληρη γενιά νέων γαλουχήθηκε με Napster, Audio Galaxy kai Kazaa. Αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να δίνουν δεκάρα τσακιστή για CD. Εμείς που έχουμε δώσει και 20-25 Ευρώ για CD αν μας πουν 15 θα τρέξουμε να το πάρουμε. Η γενιά του "τσάμπα" θα μείνει αδιάφορη, έτσι έμαθε... Καλή η κίνηση της μείωσης (αν μας έρθει) για εμάς τους καταναλωτές. Αμφιβάλω όμως τα μάλα :p ότι θα αποδώσει και θα σώσει τις δισκογραφικές από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν περιέλθει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 Τελικά η πειρατία ρίχνει τις τιμές. Ας πήγαινε σε έναν αρχαιολογικό χώρο ένας πακιστανός να πουλάει το νερό κρυφα 50 λεπτά (οσο πρέπει δηλαδη) και να δεις για ποτε θα έριχναν τις τιμές οι καντίνες που κοιτάνε να θησαυρίσουν. Πάντα χρειάζεται κάποιος να χαλάει την πιάτσα για να πέφτουν οι τιμές. Ε ρε Κουλούρης που τους χρειάζεται. Αλήθεια, αυτη την στιγμη αν πάτε σε μια καντίνα οπουδήποτε και σας ζητήσουν πάνω απο 50 λεπτά τι θα κάνετε? Εγω θα αφήσω στο τασάκι (αυτό μπροστά στον πάγκο) 50 λεπτά, θα πω ευχαριστώ και θα φύγω. Κι αν μου πει μα μου, ενα τηλ στην αστυνομία και όλα θα τακτοποιηθούν γρήγορα. Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
David Δημ. September 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2003 Όσο για τα CD, και τα βιβλιαράκια κλπ, έχω να πω ότι όσο παέι, τίνουμε να χρησιμοποιούμαι το PC για μουσική παρά το CD player. Ακόμα και σε καφετέριες, εστιατόρια κλπ. Αγοράζεις ένα CD, και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να το κάνεις MP3 (έστω 256-320kbps για καλή ποιότητα). Που να μπλέκεις τώρα με 10αδες CD που χωράνε 20 ψωροτράγουδα, βάλε βγάλε, να ακούς 1-2 καλά τραγούδια που έχει το κάθε ένα και να πρέπει να αλλάξεις δισκάκι. Θέλεις να κάνεις το τσιγάρο σου, και να ακούσεις 5 τραγουδάκια που γουστάρεις. Ε άντε σήκω κάτσε να αλλάζεις δισκάκια. Αναφέρομαι σε όσους έχουν το στερεοφωνικό συνδεδεμένο με το PC (που όσοι τα χουν στο ίδιο δωμάτιο και δεν τα χουν συνδέσει ακόμα χάνουν πολύ). Ενώ μπορείς απλά να έχεις τα πάντα στον υπολογιστή σε φακέλους, με τις playlists σου. Ακόμα και στο αυτοκίνητο σιγά σιγά τα mp3 γίνονται standard. Άρα ο έγχρωμος πωλητής είναι απλά διακινητής ψηφιακής πληροφορίας. Σε λίγο θα πουλάνε και DVD στις καφετέριες. Παράθεση HTC Desire Root User Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaTRiX57 Δημ. September 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2003 pantws epeidh ta afentika twn mavrwn grafoun ta CD se taxythtes treles 20x ta CDakia exoun pleon aisxrh poiothta kai kollane xtypane ktl... ta CD grafoun apo mesa pros ta e3w... oso paei to laser kai grafei pros ta e3w oi donhseis logw ths megalhs taxythtas einai polles kai to CD grafei polla klik-klik kai alla parasita... parathrhste se ena black CD oti apo to 10o tragoudi kai meta xalaei to CD entelws kamia fora... egw pantws protimw na agorasw me 2-3 filarakia ena original CD sta tria kai na to grapsoume meta se CD writer se ena KALO adeio CD oxi marka MURGULUTSUI kai se taxythta TO POLY 4x wste na mh xalaei h poiothta... kai mas erxetai panw katw to idio me sigourh poiothta kai antoxh... aytaaaaaaaaaaa Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. September 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον MaTRiX57 egw pantws protimw na agorasw me 2-3 filarakia ena original CD sta tria kai na to grapsoume meta se CD writer se ena KALO adeio CD oxi marka MURGULUTSUI kai se taxythta TO POLY 4x wste na mh xalaei h poiothta... kai mas erxetai panw katw to idio me sigourh poiothta kai antoxh... aytaaaaaaaaaaa Kαι ποιος είναι ο τυχερός που κρατάει το οριγιναλ με τα booklets και αυτά! Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο το αντεγραμμε΄νο και άλλο το original... :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. September 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2003 Με τις προσφορές που κάνουν Amazon κλπ έχουν φτάσει τα DVD να κάνουν το ίδιο με τα CD αν όχι και φτηνότερα πλέον... Δίνει καταπληκτικές ταινίες με 7λίρες... Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2003 Έγιναν και οι πρώτες μηνύσεις (από τη RIAA) σε χρήστες που κατέβαζαν πειρατικά αρχεία. Θα ακολουθήσουν πιθανώς χιλιάδες. Στο USA όλα αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasulm Δημ. September 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2003 pou? sto kazaa? kala, istoria mou amartoli, kati tha ginei pali, idi sto kazaa lite an enthymoumai kala yuparxei antiRIAA :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. September 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2003 Τα off topic ποστ μεταφέρθηκαν εδώ Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xraysr0x Δημ. September 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2003 Δέν ξέρω για σας αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος με τα downloads ελληνικής και αγγλικής μουσικής απο το internet. Τα έχω και τα ακούω στο pc και άμα τύχει και μου ζητήσουν οι παρέες και πελάτες (φιλοι φίλων κτλ) τους κάνω το σιντάκι και βγάζω και λεφτά ! :) Τα πουλάω ένα περίπου όσα τα πουλούν και οι πειράτές ! ( σε λογικές τιμες). Βέβαια έχω προσέξει πως οι περισσότεροι δεν θέλουν να αγοράζουν όλο το cd αλλα να φτιάχνουν ένα δικό τους cd με τα αγαπημένα τους τραγούδια μέσα όλα μαζι... Δεν συμφωνείτε μαζί μου ότι είναι μαλακία να αγοράζεις ένα cd επειδή σου άρεσει 1-2 τραγούδια απο όλο το album? :cool: Παράθεση Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasulm Δημ. September 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2003 pes ta re megale na se akousoune... stin teliki den vlepo ton logo na kanei ena cd esto kai 10 euro. kai ti na to kano to vivliaraki? sampos tha to diavazo kathe mera? an to pnevmatiko periexomeno tou cd den aksizei, den pa na exei kai to kalytero eksofyllo/vivliaraki? krima vevaia gia tous synthetes,alla kala na pathoun gia na min vgazoun kommatia gia soukse. tin mousiki tin kaneis epeidi goustareis, oxi gia na ta tseposeis. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts