Jump to content

Τραμ υψηλής τεχνολογίας

guru
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εξακολουθεί να μην μας τα λέει καλά το τραμ ακόμα...έχουν περάσει τόσες μέρες και τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν χειροτερεύουν και μάλιστα άσχημα... :!:

Πρώτη φορά σήμερα αποφάσισα να πάω στη δουλειά με τα ΜΜΜ και να αφήσω το αμάξι στην άκρη..Ξεκίνησα απο το δημοτικό θέατρο και περίμενα για 10' να έρθει το 040..ήρθε ένα παλιό διπλό απο αυτά που είχαν αποσύρει... :whistle: :wacko:

Τεσπα,στις 13:30 ήμουν στην αφετηρία του τραμ στο ΣΕΦ και περίμενα συρμό για Γλυφάδα.Ήρθαν 3 συρμοί οι οποίοι πήγαιναν όλοι για Σύνταγμα γιατί απο ότι έλεγαν οι οδηγοί έχει πολύ κόσμο στο Σύνταγμα( στα τέτοια μας δηλαδή για τα άλλα δρομολόγια και αυτούς που περιμένουν). :mad:

Η στιγμή της αποθέωσης ήταν ότι οι οδηγοί των τραμ λίγο πριν φτάσουν στην αφετηρία κατέβαιναν απο τον συρμό και με το ειδικό εργαλείο άλλαζαν τις ράγες για να κατευθύνουν το τραμ στην αποβάθρα που ήθελαν!!Μιλάμε απίστευτες σκηνές,κρίμα που δεν είχα την ψηφιακή μαζί να βγάλω φωτογραφίες.. :(

Τελικά δρομολόγιο για Γλυφάδα ήρθε στις 14:45 και έφτασα στον προορισμό μου 15:20 ... :mad: δηλαδή 2 ώρες παρά 10 λεπτά για μια διαδρομή 17χλμ... :confused: :(

Ενημέρωση μηδέν απο τους υπαλλήλους,τα 2 ταμπλό που ειδοποιούν για τα επερχόμενα δρομολόγια,δεν δούλευαν καν,τα μισά ακυρωτικά χαλασμένα,και το χειρότερο..μεγάλος θόρυβος μέσα στον συρμό,θόρυβο που έκαναν τα τρένα του '50

Επίσης μεγάλη προσοχή στο φανάρι Λ.Ποσειδώνος και Αχχιλέως,τα φανάρια δεν είναι συνχρονισμένα με αποτέλεσμα τώρα το βράδυ που ερχόμουν,να περνάει τραμ και να έχει πράσινο για τα ΙΧ,και χωρίς να υπάρχει και τροχονόμος στο σημείο( ή μάλλον κάπου θα καθόταν..)

• Απαντήσεις 97
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης ( 3 Αύγ. 2004 , 00:42)

Επίσης μεγάλη προσοχή στο φανάρι Λ.Ποσειδώνος και Αχχιλέως,τα φανάρια δεν είναι συνχρονισμένα με αποτέλεσμα τώρα το βράδυ που ερχόμουν,να περνάει τραμ και να έχει πράσινο για τα ΙΧ,και χωρίς να υπάρχει και τροχονόμος στο σημείο( ή μάλλον κάπου θα καθόταν..)

παναγιά μου! πέρσα από κει με το ΙΧ μαλλιά κουβάρια σήμερα, θα προσέχω άλλη φορά. Φίλε Βασίλη σήμερα στο τσακ αποφάσισα να πάρω ΙΧ για Καστέλλα-Άγιο Κοσμά, έλεγα να δοκιμάσω το τραμ. Να μην το κάνω λες???

Σπύρος

http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemanis ( 3 Αύγ. 2004 , 01:24)

παναγιά μου! πέρσα από κει με το ΙΧ μαλλιά κουβάρια σήμερα, θα προσέχω άλλη φορά. Φίλε Βασίλη σήμερα στο τσακ αποφάσισα να πάρω ΙΧ για Καστέλλα-Άγιο Κοσμά, έλεγα να δοκιμάσω το τραμ. Να μην το κάνω λες???

Σπύρος

Αν έχεις γερά νεύρα και δεν βιάζεσαι να πας στον προορισμό σου τότε πηγαίνε με το τραμ,αλλιώς αν βασιστείς σε αυτό για να φτάσεις εγκαίρως τότε άστο καλύτερα...

Πολλές "παιδικές" ασθένειες που ελπίζω να διορθωθούν,δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι το παρέδωσαν σε λειτουργία και το μόνο που δούλευε σωστά ήταν η παροχή ρεύματος στους συρμούς... :(

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης ( 3 Αύγ. 2004 , 01:33)

Αν έχεις γερά νεύρα και δεν βιάζεσαι να πας στον προορισμό σου τότε πηγαίνε με το τραμ,αλλιώς αν βασιστείς σε αυτό για να φτάσεις εγκαίρως τότε άστο καλύτερα...

Πολλές "παιδικές" ασθένειες που ελπίζω να διορθωθούν,δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι το παρέδωσαν σε λειτουργία και το μόνο που δούλευε σωστά ήταν η παροχή ρεύματος στους συρμούς... :(

ΔΕΝ έχω γερά νεύρα :o

το πακέτο όμως είναι ότι παρότι δουλεύω για την !@#$!@$#ολυμπιάδα στον Άγιο Κοσμά, δε μας αφήνουν να παρκάρουμε όχι μέσα στο πάρκιν, αλλά ούτε καν κοντά.... αλλά άμα είναι όπως τα λες καλύτερα να περπατήσω :confused:

Σπύρος

http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemanis ( 3 Αύγ. 2004 , 01:37)

το πακέτο όμως είναι ότι παρότι δουλεύω για την !@#$!@$#ολυμπιάδα στον Άγιο Κοσμά, δε μας αφήνουν να παρκάρουμε όχι μέσα στο πάρκιν, αλλά ούτε καν κοντά.... αλλά άμα είναι όπως τα λες καλύτερα να περπατήσω :confused:

Χρειαζεσαι το vapp για να μπεις αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο αφου ουτε δωρεαν μεταφορα δεν υπαρχει για τους εργαζομενους.

Δικιο δεν ειχα οταν ελεγα ποια η επιπλεον χρησιμοτητα του τραμ??

Mutilator :shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemanis ( 3 Αύγ. 2004 , 01:37)

ΔΕΝ έχω γερά νεύρα :o

Σπύρος

και λιγα λες , αμα σου πω τι τραβηξα σημερα στο Ελληνικο ( με αμαξι που ΕΧΕΙ διαπιστευση για ΟΛΕΣ της Ολυμπιακες Εγκαταστασεις ) μια ωρα σε καθε εισοδο venue για να εξηγησω στον ΒΛΑXO φρουρο οτι κουβαλαω ΒΑΡΙΑ πραγματα και οτι ΠΡΕΠΕΙ το αμαξι να μπει στην εγκατασταση, και αφου με αφηναν οι φρουροι ερχεται μια ( ποθ μαλλον δεν την ευχαριστει ο αντρας της ) να μου πει να παω να παρκαρω στο Baseball οταν η δουλεια μου ειναι στο Μπασκετ!!! ( μιλαμε για αποσταση 600-700 μετρα ) αντε μετα να κουβαλησεις εσυ 50 κιβωτια 45 κιλα το καθενα εκει :blink:

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

• 2 weeks later...

Αθήνα

Τη ζωή του έχασε 33χρονος Κορεάτης, εργαζόμενος στην εταιρεία ΤΡΑΜ ΑΕ, όταν παρασύρθηκε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας από συρμό του τραμ, ενώ προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές στη διασταύρωση Ποσειδώνος και Αβέρωφ, στο Τροκαντερό.

Ο άτυχος Κορεάτης εργαζόταν ως συντηρητής στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, τα οποία έχει τοποθετήσει κορεάτικη εταιρεία.

Ο πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ Αγγελος Λάσκαρης δήλωσε ότι η εταιρεία έχασε ένα δικό της άνθρωπο και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία.

Από την αρχή λειτουργίας του νέου μεταφορικού μέσου έχουν συμβεί 13 ατυχήματα, η ευθύνη των οποίων βάρυνε τους αυτοκινητιστές.

in.gr

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (16 Αύγ. 2004 , 23:29)

Αθήνα

Τη ζωή του έχασε 33χρονος Κορεάτης, εργαζόμενος στην εταιρεία ΤΡΑΜ ΑΕ, όταν παρασύρθηκε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας από συρμό του τραμ, ενώ προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές στη διασταύρωση Ποσειδώνος και Αβέρωφ, στο Τροκαντερό.

Ο άτυχος Κορεάτης εργαζόταν ως συντηρητής στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, τα οποία έχει τοποθετήσει κορεάτικη εταιρεία.

Ο πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ Αγγελος Λάσκαρης δήλωσε ότι η εταιρεία έχασε ένα δικό της άνθρωπο και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία.

Από την αρχή λειτουργίας του νέου μεταφορικού μέσου έχουν συμβεί 13 ατυχήματα, η ευθύνη των οποίων βάρυνε τους αυτοκινητιστές.

in.gr

έγινε τέτοιο πράγμα; :confused: :worry: :o

μα καλά δεν κοιτάνε; δεν προσέχουν; :confused:

είναι και δύσκολο να σταματήσει και ο οδηγός προφανώς :blink: :!:

Εγινε δυστυχως και μαλιστα πανω στη σταση στο Τροκαντερο,λιγο πριν σταματησει τελειως ο συρμος.Ημουν στον απεναντι συρμο προς Γλυφαδα και περασα 5 λεπτα αφοτου ειχε γινει,τον προλαβα σκεπασμενο με το σεντονι.. :(

Βασιλη, να σε ρωτήσω κάτι...?

Απ 'οτι έχω καταλάβει χρησιμοποιείς αρκετά το τραμ...

Έχω ακούσει ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Επειδή έχω πάρει εισιτήρια για μπέιζμπολ και μπάσκετ στο Ελληνικό, υπάρχει περίπτωση να πάθω καμιά νίλα και να καθυστερήσω λόγω αργοπορίας του τραμ ή αυτά που ακούγονται είναι μεμονωμένες περιπτώσεις???

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seventh_heaven (17 Αύγ. 2004 , 01:07)

Βασιλη, να σε ρωτήσω κάτι...?

Απ 'οτι έχω καταλάβει χρησιμοποιείς αρκετά το τραμ...

Έχω ακούσει ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Επειδή έχω πάρει εισιτήρια για μπέιζμπολ και μπάσκετ στο Ελληνικό, υπάρχει περίπτωση να πάθω καμιά νίλα και να καθυστερήσω λόγω αργοπορίας του τραμ ή αυτά που ακούγονται είναι μεμονωμένες περιπτώσεις???

Σχεδον καθολου θα ελεγα,σημερα μονο το χρησιμοποιησα για να παμε στο Ελληνικο.Καθυστερησεις οπως στην αρχη της λειτουργιας του δεν εχει,αλλα τα προβληματα παραμενουν και δεν βλεπω να λυνονται:φαναρια ανυπαρκτα,συγχρονισμος των δρομολογιων μηδεν,πολυ μικρη ταχυτητα, και σε συνδυασμο με τις υπερβολικα πολλες στασεις για μενα,το καθιστουν ανεπαρκες.

Επισης ειδα για 4η φορα προσωπικα και μου το επιβεβαιωσαν και αλλοι δυο,τον οδηγο να κατεβαινει και να αλλαζει μονος του τις ραγες..Συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση...

Παντως εγω, εχω τις χειροτερες εμπειριες απο το τραμ.

Προχθες ειπα να το χρησιμοποιησω για να παω στο Καραισκακη και απο Ν.Κοσμο που ξεκινησα στις 7.15 εφτασα στις 9 στο σταθμο του Τροκαντερο :mad: :mad: οπου ακινητοποιηθηκε λογω διακοπης ρευματος.

Περιμενα κανα δεκαλεπτο και αφου τα νευρα μου ειχαν γινει πλεον τσαταλια το εκοψα με τα ποδια.

Το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι αυτες τις μερες πολλοι απ'αυτους που διακινουνται με το συγκεκριμενο μεσο ειναι ξενοι και γινομαστε διεθνως ρεζιλι.

Ειλικρινα ενιωσα πολυ ασχημα,κυριως ως Ελληνας με τα υποτιμητικα σχολια που εκαναν.

Αν συνεχιστει αυτη η κατασταση δεν το βλεπω να φτουραει πανω απο χρονο.

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Νομίζω (από αυτά που διαβάζω και ακούω) ότι μάλλον βιάστηκαν να ξεκινήσουν την λειτουργία του τράμ (λόγω Ο.Α. φαντάζομαι). :(

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bel (17 Αύγ. 2004 , 07:31)

Το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι αυτες τις μερες πολλοι απ'αυτους που διακινουνται με το συγκεκριμενο μεσο ειναι ξενοι και γινομαστε διεθνως ρεζιλι.

Ειλικρινα ενιωσα πολυ ασχημα,κυριως ως Ελληνας με τα υποτιμητικα σχολια που εκαναν.

Άντε πάλι το διεθνές ρεζίλι...

Δηλαδή δε μας απασχολεί που πληρώσαμε όσα πληρώσαμε για ένα μέσο που αποδείχτηκε άχρηστο, δε μας απασχολεί που δε βελτιώθηκε καθόλου η συγκοινωνιακή κάλυψη των περιοχών από τις οποίες περνάει, μας απασχολεί το διεθνές ρεζίλι!

Λες και μέσα στην μαγευτική ολυμπιακή Αθήνα το τραμ θα έχει να θυμάτει ο επισκέπτης! Λες και στο εξωτερικό όλα λειτουργούν τέλεια! Έχουμε πάει και τα έχουμε δει τα χάλια τους!

Μου θυμίζεις αυτούς που έλεγαν "ελπίζω να πάνε καλά οι αγώνες για να μη γίνουμε διεθνώς ρεζίλι", όχι γιατί η ενδεχόμενη (και αποφευχθείσα ευτυχώς όπως όλα δείχνουν:)) αποτυχία τους θα είναι καταστροφική για τη χώρα και για εμάς τους πολίτες της.

Μου θυμίζεις έναν οδηγό φορτηγού που είχε κάνει μια ******* μπροστά στο Καλλιμάρμαρο και του έλεγαν οι περαστικοί "φύγε γιατί βλέπουν οι ξένοι"! Όχι "φύγε γιατί εμποδίζεις την κυκλοφορία", το σημαντικό είναι να μη θιγούν οι ξένοι!

Φτάνει με το διεθνές ρεζίλι!

Στο κάτω κάτω όποιος ξένος κακοπερνάει στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα στο καλό. Όπως βλέπεις όμως έρχονται κι ας τους γδύνουμε, άρα μάλλον τους αρέσει. ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (17 Αύγ. 2004 , 17:22)

Άντε πάλι το διεθνές ρεζίλι...

Δηλαδή δε μας απασχολεί που πληρώσαμε όσα πληρώσαμε για ένα μέσο που αποδείχτηκε άχρηστο, δε μας απασχολεί που δε βελτιώθηκε καθόλου η συγκοινωνιακή κάλυψη των περιοχών από τις οποίες περνάει, μας απασχολεί το διεθνές ρεζίλι!

Λες και μέσα στην μαγευτική ολυμπιακή Αθήνα το τραμ θα έχει να θυμάτει ο επισκέπτης! Λες και στο εξωτερικό όλα λειτουργούν τέλεια! Έχουμε πάει και τα έχουμε δει τα χάλια τους!

Μου θυμίζεις αυτούς που έλεγαν "ελπίζω να πάνε καλά οι αγώνες για να μη γίνουμε διεθνώς ρεζίλι", όχι γιατί η ενδεχόμενη (και αποφευχθείσα ευτυχώς όπως όλα δείχνουν:)) αποτυχία τους θα είναι καταστροφική για τη χώρα και για εμάς τους πολίτες της.

Μου θυμίζεις έναν οδηγό φορτηγού που είχε κάνει μια ******* μπροστά στο Καλλιμάρμαρο και του έλεγαν οι περαστικοί "φύγε γιατί βλέπουν οι ξένοι"! Όχι "φύγε γιατί εμποδίζεις την κυκλοφορία", το σημαντικό είναι να μη θιγούν οι ξένοι!

Φτάνει με το διεθνές ρεζίλι!

Στο κάτω κάτω όποιος ξένος κακοπερνάει στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα στο καλό. Όπως βλέπεις όμως έρχονται κι ας τους γδύνουμε, άρα μάλλον τους αρέσει. ;)

Καλα ντε μην πιανεσαι απο μια κουβεντα μου γιατι ετσι χανουμε την ουσια του πραγματος.

Και βεβαια με απασχολει το γεγονος οτι δαπανηθηκαν τοσα χρηματα για ενα εργο που μαλλον θα αποδειχτει αχρηστο.

Και εγω ως κατοικος μιας περιοχης που υποτιθεται οτι καλυπτει το τραμ,ηλπιζα οι μετακινησεις μου να γινουν ευκολοτερες.

Ομως εξαιτιας της ανοργανωσιας και της τσαπατσουλιας καποιων, επισης δεν ανεχομαι να γινομαι ως Ελληνας αντικειμενο χλευασμου απο κατι ηλιθιους και ξενερωτους τουριστες.

Δυστυχως οτι και να λεμε τα οσα στραβα κι αναποδα συμβαινουν στο συγκεκριμενο μεσο μεταφορας ειναι αξια αναφορας ακομα και απο τους ξενους.

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Δώστε του (του τράμ) και μια πίστωση χρόνου πάντως, δεν είναι και λίγο πράγμα να δοκιμάζεται στα άκρα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Σωστό και αυτό Αιμίλιε, το ρίξαμε με τη μια στα βαθιά.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

hi basika den prepi na grafo gia to tram-xelona- poy akoma den mpika kai oyte 8a mpo giati apla exo mixani kai ama3i den exo logo na mpo mpori argotera poy 8a perasi i mpora!!!!

8elo apla na po oty to tram xelona poy exoyme den sikrinete me olandia milame to blepo sixna giati doylebo syntagma re paidia kai gelao :D

ma kanena kanali den to eipe ayto mono lene ti gamato einai kai ti kalo kai 8a einai paradigma gia toys 3enoys ...tstststt

p.s ean edo i xelona mas patage merikoys na katalaboyne epiteloys oti erxete tram ....akoma meriki apo edo mesa 8a perimenete stin stasi :p

p.s pantos pio polli gia touristiko tram einai para kanoniko blepe kriti pernis to trenaki kai kanis bolta p.x :D :D :D xalaraaaaaaaaa

p.s pantos tram den einai exo mpi se tram -olandia -

GIVE ME YOUR MIND AND I'M A OPEN IT,NAME A LAW AND I'VE ALREADY BROKEN IT,CAUSE I DON'T GIVE A FUCK ABOUT THE SYSTEM-----By_Fidel

Πήγα με το τράμ για να δώ beach volley.

Πανικός.Έφυγαν δύο μαζί απο το Σ.Ε.Φ.,υπεργεμάτα,με πολύ κόσμο να περιμένει στις αποβάθρες,με ταχύτητα δάκρυ και με δύο black out στην πορεία.

Πρώτη εντύπωση ασχημη. :wacko: Γύρισα σπίτι μου με την X11 και μετά ταξί.Ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

...Barcelona,such a beautiful horizon

Barcelona,like a jewel in the sun

Por ti sere gaviota de tu bella mar...

my blog

• 10 months later...

Αθήνα

Ένα νέο οικολογικό μέσο έρχεται να αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το ηλιακό τραμ, το οποίο κινείται σε ράγες με καύσιμο τον ήλιο. Ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει στην Καλαμάτα, ενώ αναζητούνται πόροι για άλλες πέντε πόλεις.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Πέμπτης, στην Καλαμάτα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της μήκους 11χλμ διαδρομής και έχει διασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου από την ΕΕ σε ποσοστό 85%.

Στην Πάτρα, το Ηράκλειο, τον Βόλο, τη Λάρισα και τη Ρόδο έχουν προχωρήσει οι προκαταρκτικές συγκοινωνιακές μελέτες, αλλά αναζητούνται πόροι.

Το ηλιακό τραμ δεν μοιάζει καθόλου με το αντίστοιχο της Αθήνας. Διαθέτει ένα βαγόνι και για την κίνησή του δεν απαιτείται εγκατάσταση ηλεκτροδότηση, καθώς λειτουργεί με τον ήλιο μέσω ενός μηχανισμού που βρίσκεται στην οροφή.

Έχει δυνατότητα μεταφοράς 76 επιβατών, με μέγιστη ταχύτητα τα 50χλμ, που περιορίζεται στα 30χλμ όταν κινείται σε πεζόδρομο.

Στο Ηράκλειο έχουν κυκλοφορήσει και χάρτες με τις δύο διαδρομές του τραμ, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων, ενώ στην Πάτρα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή τροχιοδρόμου που θα συνδέει το λιμάνι με το εμπορικό κέντρο.

news.in.gr

Αθήνα

Ένα νέο οικολογικό μέσο έρχεται να αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το ηλιακό τραμ, το οποίο κινείται σε ράγες με καύσιμο τον ήλιο. Ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει στην Καλαμάτα, ενώ αναζητούνται πόροι για άλλες πέντε πόλεις.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Πέμπτης, στην Καλαμάτα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της μήκους 11χλμ διαδρομής και έχει διασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου από την ΕΕ σε ποσοστό 85%.

Στην Πάτρα, το Ηράκλειο, τον Βόλο, τη Λάρισα και τη Ρόδο έχουν προχωρήσει οι προκαταρκτικές συγκοινωνιακές μελέτες, αλλά αναζητούνται πόροι.

Το ηλιακό τραμ δεν μοιάζει καθόλου με το αντίστοιχο της Αθήνας. Διαθέτει ένα βαγόνι και για την κίνησή του δεν απαιτείται εγκατάσταση ηλεκτροδότηση, καθώς λειτουργεί με τον ήλιο μέσω ενός μηχανισμού που βρίσκεται στην οροφή.

Έχει δυνατότητα μεταφοράς 76 επιβατών, με μέγιστη ταχύτητα τα 50χλμ, που περιορίζεται στα 30χλμ όταν κινείται σε πεζόδρομο.

Στο Ηράκλειο έχουν κυκλοφορήσει και χάρτες με τις δύο διαδρομές του τραμ, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων, ενώ στην Πάτρα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή τροχιοδρόμου που θα συνδέει το λιμάνι με το εμπορικό κέντρο.

news.in.gr

:blink: Aυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο έτσι?

:blink: Aυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο έτσι?

:p

Όχι δεν είναι,αλλά καλού κακού ας μας το επιβεβαιώσει κανένας απο Καλαμάτα ή απο Ηράκλειο που λέει ότι έχουν κυκλοφορήσει και χάρτες.. :worry:

:p

Όχι δεν είναι,αλλά καλού κακού ας μας το επιβεβαιώσει κανένας απο Καλαμάτα ή απο Ηράκλειο που λέει ότι έχουν κυκλοφορήσει και χάρτες.. :worry:

Για την Καλαμάτα είναι γνωστό εδώ και 2 χρόνια ότι θα αποκτήσει τραμ και υπάρχει και ο χάρτης.

Ωστόσο δεν είχα ακούσει ότι θα είναι καθαρά ηλιακό... :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στη Ρόδο πάντως ακούστηκε εδώ και καμιά εβδομάδα αυτή η είδηση (και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις :X )...

Πάντως οι τοπικές εφημερίδες γράφουν ότι ο δήμος Ροδίων δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα.

• 1 year later...

Η ΤΡΑΜ Α.Ε. συμπράττει με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εφέτος αφιερωμένη στον ποιητή και ζωγράφο Νίκο Εγγονόπουλο.

Στρατηγική επιλογή της ΤΡΑΜ Α.Ε. είναι να καταστήσει το τραμ όχι μόνο ένα ποιοτικό μέσο μεταφοράς, αλλά και ένα αποτελεσματικό όχημα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, μέσω του οποίου μπορούν να μεταφερθούν μηνύματα στους χιλιάδες καθημερινούς του επιβάτες. Επικοινωνώντας με την επιβατική βάση, στόχος της εταιρίας είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κοινών σημείων αναφοράς ή ακόμα και αξιών, όπως η αγάπη για το περιβάλλον, ο εθελοντισμός, η πρόσβαση στον πολιτισμό.

Η ιδιαιτερότητα της συμμετοχής της ΤΡΑΜ Α.Ε. έγκειται στο διαδραστικό με τον επιβάτη χαρακτήρα, αφού τα μηνύματα αφομοιώνονται αποτελεσματικότερα μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Έτσι, στις 21 Μαρτίου, αγόρια και κορίτσια της ΤΡΑΜ Α.Ε. θα 'εισβάλουν' στα τραμ εν ώρα λειτουργίας, θα μοιράσουν έντυπα και αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του τραμ, θα προτρέπουν το επιβατικό κοινό να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι: διαβάζοντας αποσπάσματα από ποιήματα του Εγγονόπουλου που θα προβάλλονται στις 14 οθόνες που υπάρχουν μέσα σε κάθε τραμ, οι επιβάτες θα πρέπει να λύσουν γρίφους, να βρουν τον τίτλο και να συμπληρώσουν τους χαμένους στίχους στα ειδικά έντυπα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν δώρα που σχετίζονται με τον τιμώμενο ποιητή.

«Η έκθεση σε ποιήματα του Εγγονόπουλου και μάλιστα εν κινήσει σε χρόνο που για τους περισσότερους παραμένει αναξιοποίητος, πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει ώστε να βγει η ποίηση από τα στεγανά της και ενδεχομένως να αποτελέσει αντίδοτο στην πεζή καθημερινότητά μας», δήλωσε η κ. Εριφύλη Γαλλή, Εμπορική Διευθύντρια της ΤΡΑΜ Α.Ε., συμπληρώνοντας «Αν έστω και ένας από τους 60.000 καθημερινούς μας επιβάτες επιλέξει το βράδυ που θα γυρίσει σπίτι του να διαβάσει ένα ποίημα αντί να χαζέψει στα τηλεοπτικά παράθυρα, για εμάς θα σημαίνει ότι η συμμετοχή μας είχε νόημα».

Τραμ και Ακρόπολις

μες στη μονότονη βροχή

τις λάσπες

την τεφρήν ατμόσφαιρα

τα τραμ περνούνε

και μεσ' από την έρημη αγορά

- που νέκρωσε η βροχή -

πηγαίνουν προς

τα

τέρματα

η σκέψη μου

γιομάτη συγκίνηση

τ' ακολουθεί στοργικά ώσπου

να φθάσουν

εκεί π' αρχίζουν τα χωράφια

που πνίγει η βροχή

στα τέρματα τι θλίψη θα ήτανε - Θε μου -

τι θλίψη

αν δε με παρηγορούσε την καρδιά

η ελπίδα των μαρμάρων

κι η προσδοκία μιας λαμπρής αχτίδας

που θα δώσει νέα ζωή

στα υπέροχα ερείπια

απαράλλαχτα όπως

ένα κόκκινο λουλούδι

μες σε πράσινα φύλλα

(Νίκος Εγγονόπουλος, Μην ομιλείτε εις τον οδηγόν, 1938)

[sIGPIC][/sIGPIC]