Jump to content

καλυτερο zip program?

lazaross
 Κοινοποίηση

Καλύτερο zip program?  

61 members have voted

1. 1. Καλύτερο zip program?

• 7z
      2
    • WinAce
      2
    • WinRar
      44
    • WinZip
      10
    • Άλλο ( Ποιό; )
      3

Recommended Posts

PowerArchiver γιατι μου μου αρεσει το interface του αλλα και οι λειτουργιες του.Επισης υποστηριζει τα περισσοτερα φορμα συμπιεσης οπωτε δεν χρειαζετε να εχεις ενα σωρο zip προγραμματα στο pc σου;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (18 Ιούν. 2004 , 20:36)

Μόνο εγώ χρησιμοποιώ winzip δηλαδή; :worry: :p

Κι εγώ... Χρησιμοποιώ το WinZip πολλά χρόνια (από το 1997 αν θυμάμαι καλά) και το έχω συνηθήσει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (18 Ιούν. 2004 , 23:09)

noiz ελεος.. πιο ευχρηστο το winzip? σκετη βλακεια ειναι και μια ωρα κανεις να συνηθισεις το interface του.

lazaross μήπως τα έχεις μπερδέψει? Δε νομίζω ότι το interface του winzip είναι τόσο δύσκολο αντιθέτως μάλιστα είναι πολύ user friendly. Μεγάλα και ευδιάκριτα εικονίδια λίγα και καλά, σε σχέση με το WinRAR είναι πολύ πιο εύχρηστο.

Nexus 5: Pure Nexus 7.1.2 | Nova Launcher

Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών - http://www.awmn.net

winrar απο εμένα........

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Μα ποιός χρησιμοποιεί δισκέτες πλέον;

Γενικά δε βρίσκω κάποιο πλεονέκτημα στο winrar και από τη στιγμή που το winzip έχει κλάσεις ανώτερο και ομόρφοτερο interface, προτιμώ να χρησιμοποιώ αυτό.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (15 Ιούν. 2004 , 22:20)

μα ειναι αργο το winace επειδη ακριβως κανει καλη συμπιεση και το αντιθετο με το winzip..

Δεν είναι αντιστρόφως ανάλογα αυτά. Είναι θέμα αλγορίθμου και βελτιστοποίησής του. Για το 1-2% έξτρα συμπίεσης που κερδίζει το winace δεν δικαιολογείται το 20-30% περισσότερου χρόνου που απαιτείται.

Μιχάλης :alien:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (19 Ιούν. 2004 , 15:36)

Γενικά δε βρίσκω κάποιο πλεονέκτημα στο winrar και από τη στιγμή που το winzip έχει κλάσεις ανώτερο και ομόρφοτερο interface, προτιμώ να χρησιμοποιώ αυτό.

Εγώ.

WinRAR απο μένα.

;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (19 Ιούν. 2004 , 15:36)

Εχμ... ένα πλεονέκτημα είναι ότι διαβάζει rar :p

Και μη μου πεις ότι δεν σου έτυχε ποτέ να κατεβάσεις ένα .rar αρχείο. Άσε που τα rar είναι κλάσεις ανώτερα σε αλγόριθμο συμπίεσης.

Το ποσοστό .rar που κατεβάζω είναι ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με τα .zip.

Προτιμώ λοιπον να έχω και τα 2 και να βλέπω το απαρχαιωμένο interface του winrar, όσο λιγότερο γίνεται.

Όσο για την καλύτερη συμπίεση, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα χώρου, ούτε χρησιμοποιώ δισκέτες. Άσε που όσες φορές έχω δοκιμάσει να συμπιέσω το ίδιο αρχείο, η διαφορά μεγέθους που έβγαλαν τα 2 προγράμματα ήταν τραγικά μικρή.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (19 Ιούν. 2004 , 18:31)

Άσε που όσες φορές έχω δοκιμάσει να συμπιέσω το ίδιο αρχείο, η διαφορά μεγέθους που έβγαλαν τα 2 προγράμματα ήταν τραγικά μικρή.

Χμμ..

Συμπίεση σελιδών html με τα περιεχόμενα τους

Αρχικό μέγεθος αρχείων: 457 KB (468.112 byte)

Μέγεθος στο δίσκο: 2,53 MB (2.654.208 byte)

Συμπίεση σε zip, best compression: 259 KB (266.135 byte)

Συμπίεση σε rar, best compression: 241 KB (247.553 byte)

Συμπίεση σε rar, best compression, solid archive: 55,9 KB (57.342 byte) :eek: :whistle:

Τα αρχεία είναι στη διάθεση σας, όποιος θέλει ας μου δώσει το μέηλ του να του τα στείλω για να διαπιστώσει και με δικές του δοκιμές πόσο ανώτερος είναι ο αλγόρυθμος συμπίεσης του rar. :cool:

WinRAR με μεγάλη διαφορά......
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (19 Ιούν. 2004 , 18:46)

Συμπίεση σελιδών html με τα περιεχόμενα τους

Αρχικό μέγεθος αρχείων: 457 KB (468.112 byte)

Μέγεθος στο δίσκο: 2,53 MB (2.654.208 byte)

Συμπίεση σε zip, best compression: 259 KB (266.135 byte)

Συμπίεση σε rar, best compression: 241 KB (247.553 byte)

Συμπίεση σε rar, best compression, solid archive: 55,9 KB (57.342 byte) :eek: :whistle:

για να διαπιστώσει και με δικές του δοκιμές πόσο ανώτερος είναι ο αλγόρυθμος συμπίεσης του rar. :cool:

δεν αμφιβαλλω για τις δυνατοτητες του winrar, αλλα πιστευω οτι σε ορισμενα μονο αρχεια, συμπεριλαμβανομενου και τα gif,jpeg,exe, και σε roms κανει ultra compression. στα υπολοιπα ειναι παρομοια η αποδοση του με αυτη του winzip. επισης μηπως οταν εγιναν 56 kbytes μεταβληθηκαν καθολου τα δεδομενα?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (19 Ιούν. 2004 , 19:50)

επισης μηπως οταν εγιναν 56 kbytes μεταβληθηκαν καθολου τα δεδομενα?

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απώλεια ή αλλοίωση δεδομένων ;)

Η συμπίεση που κάνουν αυτά τα προγράμματα είναι lossless. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνεται πληροφορία.

Α, δεν ήξερα για το solid archive. Τι είναι αυτό πάλι;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (19 Ιούν. 2004 , 23:55)

Α, δεν ήξερα για το solid archive. Τι είναι αυτό πάλι;

Αν έχεις να συμπιέσεις πολλά παρόμοια αρχεία, το πρόγραμμα εκμεταλλεύεται τις μεταξύ τους ομοιότητες και αυξάνει το επίπεδο συμπίεσης.

Έχει κι άλλα καλούδια το WinRAR, μπορείς επίσης να αυξήσεις το Dictionary Size και έτσι να αυξήσεις πάλι το επίπεδο συμπίεσης. Επίσης τα rar είναι πιο ασφαλή.