Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1. http://phonecollector.cjb.net/ πρόγραμμα που καταγράφει τις εξερχόμενες κλήσεις μέσω netMod (MALLON αυτο θα σε κανει)!

 

 

2.http://www.faethon.net/isdncli/

 

εχω κι'αλλα

αν ειναι ξαναπες μου.

στα λεω ενα - ενα γιατι τα ψαχνω οταν εχω χρονο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

geia sas,

8a h8ela gia thn etairia pou douleuei o kollhtos mou na bro thlefoniko kentro.......kserete pou uparxoun kales times?

an uparxei kapoios pou na kserei kai na kanei kai kales times perimeno pm!

 

 

euxaristo polu!

 

 

 

sorry gia to post se allh enothta!

Link to comment
Share on other sites

30 Σεπτεμβριου (Πεμπτη) παρελαβε ο κουριερ την αιτηση μου, για Vivody 256/128 Full LLU.

 

5 Οκτωβριου (Τριτη) την καταχωρισαν (οποτε αρχιζει να μετραει το χρονομετρο!). Τους πηρε λεει τοσες μερες, γιατι ο κουριερ δεν τα φερνει αυθημερον - μιας και δεν τον πληρωνουν κανονικα! :whistle: )

 

Απο τοτε, επικοινωνω με Vivody καθε εβδομαδα, και περνω παντα την ιδια απαντηση:

"Κανενα προβλημα, ολα ειναι μια χαρα, απλα περιμενουμε τον ΟΤΕ..."

Καμια αλλη πληροφορια, οσο κιαν εχω πιεσει!

Δεν εχουν τιποτα αλλο να μου πουν εκτος απο το να περιμενω!

 

Εχουν περασει 40 ημερες!

Και δεν μπορουν ΟΥΤΕ να μου εγγυηθουν οτι δεν θα περασουν 2 μηνες, και μετα θα μου πουν "sorry" τελεικα δεν γινεται γιατι ...μπλα μπλα ο ΟΤΕ ...μπλα μπλα...

Ελπιζω να μην περιμενω αδικα. (Φιλος που πηγε με Forthnet ειχε ADSL σε 15 μερες! )

 

Κανενας αλλος συμπάσχων ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xalias23 (15 Νοέ. 2004 , 11:16)

 

βαλε telepassport να βρεις την υγεια σου. σου βγαζει τον οτε.40 ευρω χωρισ φπα για 2 γραμμες dsl 184 +1 ωρα δωρεαν

 

 

Ωραία όλα αυτά αλλά και πάλι τον ΟΤΕ πρέπει να περιμένει για να δώσει τη γραμμή στην ΤΡ.

Hello!!!!!! :!:

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

To πρώτο ποστ θα αντιγραφεί στο επισημασμένο για vivodi θέμα και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση εκεί :)

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=4860

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κάποιος γνωρίζει πως μπορώ να συνδέσω ασύρματα ένα laptop με την τηλεφωνικη γραμμή του σπιτιού μου γιά να μην σκοντάφτουν όλοι στα καλώδια απο τηλεφωνικό φις μέχρι το laptop.

Eυχαριστώ.(isdn γραμμή)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

kalhspera

 

thelw topothetisw se ena pararthma tou grafeiou mou pou exw stin viomhxanikh zwni stin kavala adsl alla den exoun dystyxws

thelw dynath syndesi opote isdn den me kalyptei

anagastika koitaw to satelite

tha ithela na rwtisw ean yparxei periptwsi amfidromis epikoinwnias mesw doryforou?

dld epeidh eimai kapou stis 18-20wres tin imera online na min exw xronoxrewsi san tin lysh pou protinei i EOL i opoia apaitei syndesi gia uploading.

ti borw na kanw?

thanx a lot!

Link to comment
Share on other sites

Σκοπεύω να μετατρέψω την PSTN γραμμή μου σε ADSL. Διαβάζοντας διάφορες πληροφορίες σε site του ΟΤΕ και άλλων εταιριών, έχω μπερδευτεί αρκετά.

 

Στο σπιτι μου έχουμε 2 τηλεφωνικές (pstn) γραμμές. Θέλω να μετατρέψω ΜΟΝΟ τη δική μου τηλεφωνική γραμμή σε adsl. Κάνοντας αυτή την αλλαγή θα παραμείνει η τηλεφωνική γραμμή; Δηλαδή, μετά την μετατροπή, θα μπορώ να χρησιμοποιώ την γραμμή και για τηλέφωνα ή θα είναι ΜΟΝΟ για το Internet;

 

Και το δεύτερο ερώτημα... Τώρα στο σπίτι λόγω του ότι έχουμε 2 τηλεφωνικές γραμμές, χρησιμοποιούνται και τα 2 συρμάτινα ζεύγη που ξεκινούν από το "κουτι" της πολυκατοικίας και φτάνουν στο διαμέρισμα. Για την adsl θα χρειαστούν κι άλλα καλώδια; Πως θα γίνει η σύνδεση;

 

Ευχαριστώ πολύ παιδες ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το

Link to comment
Share on other sites

στη πρώτη ερώτηση: Θα παραμείνει η γραμμή για κλήσεις

Στη δεύτερη ερώτηση: Δεν χρειάζεται άλλο ζεύγος :)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμη που εχεις 2 διαφορετικες τηλεφωνικες γραμμες σαφως και δεν θα επηρεαστει απο τη στιγμη που αποφασισεις να κανεις τη μια dsl.

Σ'αυτο που θα βαλεις dsl θα εχεις κανονικα και τηλεφωνο οπως και πριν.

Οσο για το δευτερο ερωτημα δεν νομιζω να αντιμετωπισεις προβλημα αρκει βεβαια να γνωριζεις σε ποια τηλεφωνικη πριζα ειναι η γραμμη σου που θα μπει η dsl.

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif
Link to comment
Share on other sites

Αμα βαλεις aDSL, μπορεις να εχεις και φωνη και internet, μπορεις να σερφαρεις και να μιλας στο τηλεφωνο (απο την ιδια γραμμη).

Κανενα προβλημα με τη συνδεση που εχεις. Τα δυο καλωδια που ειναι για να περναει η φωνη της δικης γραμμης, θα χρησιμοποιηθουν και για aDSL. Αυτο που θα χρειαστεις ειναι ενα φιλτρο ή splitter για να γινει διαχωρισμος φωνης και data (για να μπορεις και να μιλας και να ακους). Ενα φιλτρο ή ενα splitter σου το παρεχει ο ΟΤΕ δωρεαν. Το βαζεις αναμεσα στο τηλεφωονο και τη μπριζα τηλεφωνου. Για το modem τραβας καλωδιο κατευθειαν απο την μπριζα τηλεφωνου. Εδω βολευει το splitter γιατι σου εχει δυο εξοδους, μια για τηλεφωνο και μια για το modem.

Link to comment
Share on other sites

re paidia kserete tipota gi ayto to thema?exw kai allous 2 gnwstous pou exoume kanei etisi gia dsl sxedon 2 mino kai akoma perimenoume,opote pernw til mou lene kati oti den tous dinei tin adeia o ote kai einai sta dikastiria!!!einai kaneis enimeromenos?giati kai 40 eyrw edwsa kai perimenw kai san ton m......
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3
Link to comment
Share on other sites

Ωραία, ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!

 

Εμένα αυτό κυρίως που με ενδιέφερε ήταν να μάθω αν χρειάζεται και τρίτο ζεύγος καλώδια! Αφου δεν χρειάζεται και είμαι οκ με το ένα ζευγος που έχω εγώ στη δική μου γραμμή, είμαι εντάξει!!!!! :)

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν.

στο σπίτι έχουμε ISDN αποκλειστικά και μόνο επειδή θέλουμε ανά πάσα στιγμή να μπαίνουμε στο ιντερνετ. ως κάθε γνήσιος haevy internet user αποφασίσαμε κάποια στιγμή να βάλουμε DSL. φυσικά δεν είχαμε λόγο να κρατήσουμε και τη δεύτερη γραμμή οπότε είπαμε να τη μετατρέψουμε πρώτα σε PSTN και μετά να βάλουμε DSL. Φυσικά ο οτε σου λέει πρώτα να κάνεις το ένα και αφού γίνει μετά να κάνεις το άλλο (μάλιστα οι ευγενικότατοι κύριοι στο κατάστημα με παρέπεμψαν στο 134 για να κάνω την αίτηση). Φυσικά όταν το άκουσε ο πατέρας μου δεν μπόρεσε να το δεχθεί γιατί πολύ απλά δεν μπορεί επί ένα 4ωρο την ημέρα είτε να μην έχει ιντερνετ είτε να μην έχει τηλέφψνο για 15 μέρες.

Όταν τηλεφωνήσαμε στο 134 βγήκε μια ευγενικότατη κοπελίτσα η οποία κατόπιν συννενοήσεως με τον προιστάμενό της μου είπε να κάνς αίτηση για DSL και κατα το τέλος της αναμονής να τηλεφωνήσω για να ακυρώσω τη PSTN(τα οποία παρεπιπτόντως γίνονται από το ίδιο συνεργείο αν κρίνω από τα τηλέφωνα που μου έδωσαν), οπότε έκανα και εγώ την αίτηση.

Από τότε έχω μιλήσει με τρεις προσταμένους και επόπτες που προσπαθούν να μου εξηγήσουν γιατί δεν γίνεται αυτό που ζήτησα. ο τελευταίος μάλιστα αν και ο πιο τεχνικά καταρτισμένος και αυτός που κάθησε να μου εξηγήσει το πραγματικό πρόβλημα, με ανάγκασε να κρατάω το ακουστικό στο μισό μέτρο (εγώ ήξερα ότι συνήθως οι πελάτες είναι αυτοί που αγανακτούν και φωνάζουν). παρεπιπτόντως οι 5 από τους 6 υπαλλήλους με τους οποίους μίλησα συνολικά είτε στα καταστήματα είτε στο τηλέφωνο, προσπαθούσαν να με πείσουν να βάλω τη DSL κρατώντας την ISDN (μιας και λέει η διαφορά είναι πολύ μικρή - άμα δεν το χρειάζομαι όμως?)

 

Το ερώτημα είναι, πρέπει σώνει και καλά ο ΟΤΕ να θυμίζει ότι παλαιότερα ήταν δημόσια υπηρεσία και να με υποχρεώνει (φαντάζομαι δεν θα είμαι ο μόνος) να μείνω 10-15 μέρες χωρίς ιντερνετ αν θέλω να αναβαθμίσω τη γραμμή μου? δεν μπορεί να έχει μια διαδικασία για να με εξυπηρετήσει?

 

Το χειρότερο στην υπόθεση είναι ότι στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάλυψη από τη vivodi.

 

προς το παρόν η αίτηση έχει καταργηθεί ("αποφασίστε εδώ και τώρα, να τι σκίσω την αίτηση" - "θα δω τι θα κάνω και θα σας πω" - "δεν έχει θα δείτε πείτε μου τώρα, τη σκίζω η την προχωράω όπως σας είπα?"

κοινώς πολυ ευγενικά δεν μου άφησε ούτε το περιθώριο να συνεννοηθώ με τον πατέρα μου για να αποφασίσουμε...

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Link to comment
Share on other sites

ela re file pos kaneis etsi...den ftaite eseis...alla o ote pou sas efere isdn k dsl....an den ta eihe katholou tha paraponiosoun tora?ohi vevaia...akou ekei....mou theloune k dsl oi tsopanides....(ego ekana aitisi metaforas eppagelmatikon tilefonon k zitisa tin apli grammi na tin kanoun isdn epi tin eykairia...am de....prota metaferontai...perimeneis kamia vdomada na dilosoun oi tehnikoi oti i metafora egine,meta perneis sto 134 gia aitisi isdn k meta ksana stous tehnikous gia rantevou gia tin metatropi...ouf..kourastika ....)
οτι ποναει δεν σημαινει πως αξιζει κιολας.....
Link to comment
Share on other sites

Ε vivodi διάλεξες, ψαχνόμαστε λίγο πρώτα για τέτοιες κινήσεις αν δεν μας αρέσει να περιμένουμε ;)
Link to comment
Share on other sites

...Η ερώτηση είναι απλή...Τι γίνεται με το θέμα? Γιατί θεωρώ σημαντική τη μέρα που θα μπορεί κάποιος να πάρει το 210 του (ή το 2310 του ή οτιδήποτε) και να το πάει σε άλλη εταιρία πλην του ΟΤΕ...

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων που δεν κάθομαι να διαβάσω τα πολλά threads που υπάρχουν στο συγκεκριμένο forum. Ελπίζω να μου συγχωρέσετε τη δραματική έλλειψη χρόνου που με μαστίζει την τελευταία περίοδο...

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποιες εταιρείες συμφέρουν για κλήσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προς κινητά?

 

Οι κλήσεις θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας (έως 10λεπτο, με μέση κλήση γύρω στα 4 λεπτά).

 

Φαντάζομαι ότι παίζει σοβαρό ρόλο και η ποιότητα συνομιλίας... Ποιες είναι οι εναλλακτικές λοιπόν;

 

Επίσης με ενδιαφέρει πολύ το να βγαίνουν οι λογαριασμοί και σε ηλεκτρονική μορφή... Νομίζω η ACN παρέχει κάτι τέτοιο, ή κάνω λάθος; Για τη δουλειά που τη θέλω, συμφέρει;

 

 

Ευχαριστώ

To understand the human mind:

http://www.noesistheory.com

Link to comment
Share on other sites

pira vivodi giati kserw pws einai i pio oikonomiki toulaxiston otan eida ti prosfora tou kalokairiou,epeidi den gnwrizw tipota apo dsl pia einai i kalyteri kai sxetika oikonomiki?ap oso kserw i vivodi sou edine kai 1:30 wra dwrean kai eixe kai sxetika xamiles xrewseis.voithiste opoios kserei na glitwsw!
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3
Link to comment
Share on other sites

Αν θες και e-billing και με δεδομένο ότι οι κλήσεις σου θα είναι πάνω από ένα λεπτό συνήθως, η Vivodi είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

en tw metaksi afou eidame oti kammia alli etairia den parexei dsl stin periohi mas, eipame paei sta kommatia, as kanoume tin aithsh me isdn na teleiwnoume. pairnei tilefwno o pateras mou, afou teleiwnoun me tin aithsh, i kopelitsa leei "wraia. twra dwste mou dyo kinhta sas" me ta polla na min gemisw pali dyo selides, xwris na eksigisei tipota ston patera mou ithele swnei kai kala na mas balei otepiloges. o pateras mi kserwntas ti elege i kopela mou edwse emena to tilefwno na tin kse... hmm...

 

alla to problima den einai ayto. meta apo mia wra pairnoun tilefwno...

 

- gia sas mia dieykrinisi gia tin aithsh gia dsl pou kanate...

thelete mono ti syndesi dsl, i thelete to paketo prosfora pou ehoume pou ehei kai syndesi me isp kai modem kai odigies gia egkatastasi?

 

- gia to connex lete?

 

-nai

 

- oxi, lew, provider ehw, kai opws leei stin aithsh, thelw mono grammi, tha tin egkatastisw egw, kai modem den kserw akoma apo pou tha parw.

 

- a kala..

 

meta apo mia wra ksanapairnoun tilefwno...

 

- gia sas mia dieykrinisi gia tin aithsh gia dsl pou kanate...

thelete mono ti syndesi dsl, i thelete to paketo prosfora pou ehoume pou ehei kai syndesi me isp kai modem kai odigies gia egkatastasi?

 

- gia to connex lete?

 

-nai

 

- oxi, lew,eiste i deyteri pou me pairnei gia na mou to rwtisei ayto, elpize kai i teleytaia, provider ehw, kai opws leei stin aithsh, thelw mono grammi, tha tin egkatastisw egw, kai modem den kserw akoma apo pou tha parw.

 

otan tous zitas mia eksyphrethsh (logikotath nomizw) oxi mono se grafoun sta pa... hmm tous, alla plakwnoun gia na se fane kiolas, alla otan einai na proothisoun ayta pou theloun sta prizoun mehri aidias kai meta aporoun pou tsatizesai kiolas...

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...