elteo Δημ. March 13, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2004 Εχω ενα σετ ΑΑ μπαταριες της texcus 2200mAh μαζι με εναν φορτιστη. Θελω να ρωτησω πως μπορω να μετρησω την χωριτικοτητα τους σε mAh? Mε ενα πολυμετρο μπορω να το κανω? Για να επιβεβαιωσω οτι κανει σωστα την δουλεια του ο φορτιστης! Επισης γιατι οι αλκαλικες του εμποριου εχουν ταση 1,5V και οι επαναφορτιζομενες 1,2V..? Ευχαριστω εκ των προτερων Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sagiadinos Δημ. March 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2004 Οι χωρητικότητες μετρώνται μόνον με καπασιτόμετρο, όργανο χωρίς ευρεία χρήση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. March 13, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2004 Μπορω να βρω λογω επαγγελματος... Η ταση γιατι ειναι διαφορετικη? Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Αρχιμήδης Δημ. March 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (13 Μάρ. 2004 , 17:58) Μπορω να βρω λογω επαγγελματος... Η ταση γιατι ειναι διαφορετικη? Για καθαρά φυσικούς/χημικούς λόγους. Αν θυμάσαι τα σχολικά βιβλία, οι μπαταρίες κατασκευάζονται βάζοντας δύο ηλεκτρόδια από διαφορετικό υλικό μέσα σε αγώγιμο διάλυμα (ηλεκτρολύτη). Η τάση που αναπτύσεται στα δύο ηλεκτρόδια εξαρτάται από το υλικό που είναι φτιαγμένα, γι' αυτό βγαίνει 1,5V στις απλές μπαταρίες, 1,2V στις συνήθεις επαναφορτιζόμενες Ni-Cd, 2V στις μπαταρίες μολύβδου (γι' αυτό και οι μπαταρίες αυτοκινήτων 12V έχουν 6 τέτοια στοιχεία στη σειρά), κοκ. Δες π.χ. http://www.tmth.edu.gr/el/kiosks/electricity/technology/elec_mpataria2.html Παράθεση Είμαστε όλοι εδώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. March 13, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2004 Σε ευχαριστω πολυ! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thaner Δημ. March 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2004 mporeis parola ayta na breis kai epanafortizomenes me 1.5 volt. kai an den breis kapasimetro mporeis na deis an kanei swsta ti douleia tou o fortisths elegxontas tin tash sthn opoia ftanei i mpataria i opoia sinithos prepei na einai gyrw sto 10% panw apo tin onomastiki timh. Παράθεση Dulce et decorum est pro sciencia mori. ---------------------------------------------- milan - kountera : 1 - 0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Ligo asheto me tin arhiki aporia.. To pc magazine pou kikloforei ehei sigritiko me epanafortizomenes mpataries. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. March 14, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2004 Το ξερω το διαβασα αλλα ειναι περισσοτερο ενημερωτικο! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. March 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2004 Μια απορια,εχω δει σε αρκετες μικροσυσκευες -πχ σε ενα πολυτηλεχειριστηριο που αγορασα προσφατα- να λεει οτι απαγορευεται να χρησιμοποιηθουν επαναφορτιζομενες μπαταριες(ασχετως μαρκας),και να δουλεψει μονο με αλκαλικες πχ γιατι υπαρχει κινδυνος εκρηξης κλπ. Γιατι το λενε αυτο;Οντως μπορει να ισχυει κατι τετοιο ή θελουν να "ριξουν" την χρηση των επαναφορτιζομενων; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. March 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2004 Bασιλη πρωτη φορα το ακουω.. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. March 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (16 Μάρ. 2004 , 19:11) Μια απορια,εχω δει σε αρκετες μικροσυσκευες -πχ σε ενα πολυτηλεχειριστηριο που αγορασα προσφατα- να λεει οτι απαγορευεται να χρησιμοποιηθουν επαναφορτιζομενες μπαταριες(ασχετως μαρκας),και να δουλεψει μονο με αλκαλικες πχ γιατι υπαρχει κινδυνος εκρηξης κλπ. Γιατι το λενε αυτο;Οντως μπορει να ισχυει κατι τετοιο ή θελουν να "ριξουν" την χρηση των επαναφορτιζομενων; λαθος καταλαβες!Λεει οτι απαγορευεται να φορτισεις μπαταριες που δεν ειναι επαναφορτιζομενες γιατι υπαρχει περιπτωση εκρηξης!Ξαναδεστο. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. March 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2004 Ας αφησουμε τα περι εκρηξεως,αυτο που ρωτω ειναι γιατι πολλα manuals λενε οτι απαγορευεται η χρηση επαναφορτιζομενων μπαταριων γενικα.Και καλα σαν να μην ειναι συμβατες δηλαδη(που δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. March 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (17 Μάρ. 2004 , 15:16) Ας αφησουμε τα περι εκρηξεως,αυτο που ρωτω ειναι γιατι πολλα manuals λενε οτι απαγορευεται η χρηση επαναφορτιζομενων μπαταριων γενικα.Και καλα σαν να μην ειναι συμβατες δηλαδη(που δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι). oπως σου ειπα και πριν ειμαι σχεδον 100% σιγουρος οτι δεν εχεις διαβασει καλα το Manual ή απλά λενε να μη χρησιμοποιεις επαναφορτιζομενες γιατι συνηθως εχουνε μικρη διαρκεια.να απαγορευεται για καποιο λογο,οτι θα χαλασει το μηχανημα κλπ δεν νομιζω...εχεις κανενα συγκεκριμενο Manual κατα νου που μπορουμε να το βρουμε και στο νετ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. March 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Nrg (17 Μάρ. 2004 , 17:22) oπως σου ειπα και πριν ειμαι σχεδον 100% σιγουρος οτι δεν εχεις διαβασει καλα το Manual ή απλά λενε να μη χρησιμοποιεις επαναφορτιζομενες γιατι συνηθως εχουνε μικρη διαρκεια.να απαγορευεται για καποιο λογο,οτι θα χαλασει το μηχανημα κλπ δεν νομιζω...εχεις κανενα συγκεκριμενο Manual κατα νου που μπορουμε να το βρουμε και στο νετ? Οι επαναφορτιζομενες εχουν μικρη διαρκεια;Ετσι και βαλω τις 1800 που εχω για την ψηφιακη,στο τηλεχειριστιριο πιστευω να τις ξαναφορτισω μετα απο 5 χρονια! :p Αλλα ας πουμε οτι εχουν,αυτοι τι ζορι τραβανε και το γραφουν εν ειδη απαγορευσης;Γιατι οταν γραφει "Do not use rechargable batteries" εμενα μου δινει να καταλαβω οτι δεν πρεπει να τις βαλω για τον οποιονδηποτε λογο!Αλλιως θα εγραφε προτιμηστε τις ταδε και παει λεγοντας. Υ.Γ. Μην με βαζεις να σκαναρω το manual τωρα,πιστεψε με απο οραση παω καλα(οταν φοραω τα γυαλια μου τουλαχιστον :p ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Don_VitoCorleone Δημ. March 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2004 Εχω κι εγω μια φωτογραφικη μηχανη Nikon και αναφερει ρητα να μη χρησιμοπιω επαναφορτιζομενες μπαταριες.Στο καπακι της μπαταριας γραφει NiCd και εχει ενα Χ απο πανω.Δε λεει δε προτεινονται αλλα να μη τησ χρησιμοποιεις.Παρ ολα αυτα δεν εξηγει τι θα χαλασει αν το κανεις.Παντως δε διατιθεμαι να κανω το πειραμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. March 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2004 και εώ είχα διαβάσει κάτι παρόμοιο σε manual παλίοτερων συσκευών αλλά χρησιμοποιούσα χαλάρα επαναφορτιζόμενες και δεν έπαθαν τίποτα!@ Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. March 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2004 και εγώ το είχα διαβάσει σε manual παλίοτερων συσκευών αυτό, χρησιμοποίησα επαναφορτιζόμενες και δεν έπαθαν τίποτα Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. March 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Don_VitoCorleone (18 Μάρ. 2004 , 23:28) Εχω κι εγω μια φωτογραφικη μηχανη Nikon και αναφερει ρητα να μη χρησιμοπιω επαναφορτιζομενες μπαταριες.Στο καπακι της μπαταριας γραφει NiCd και εχει ενα Χ απο πανω.Δε λεει δε προτεινονται αλλα να μη τησ χρησιμοποιεις.Παρ ολα αυτα δεν εξηγει τι θα χαλασει αν το κανεις.Παντως δε διατιθεμαι να κανω το πειραμα. εγώ πάντως που έχω μια coolpix2000 χρησιμοποιώ sanyo 2100mAh και είνια μια χαρά! Τις κανονικές τις τσάκιζε αμέσως! ήταν ασύμφορο πια! ;) Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. March 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (17 Μάρ. 2004 , 21:07) Οι επαναφορτιζομενες εχουν μικρη διαρκεια;Ετσι και βαλω τις 1800 που εχω για την ψηφιακη,στο τηλεχειριστιριο πιστευω να τις ξαναφορτισω μετα απο 5 χρονια! :p το κοστος για να αγορασεις 2 μπαταριες 1800αρες ειναι αρκετα μεγαλο,εγω μιλουσα για απλες επαναφορτιζομενες,με τα ιδια χρηματα ανετα παιρνεις 5-6 ζευγαρια αλκαλικες μπαταριες και απο τις καλες μαλιστα :cool: Τωρα για το θεμα μας παλι,ειναι τρελοιιιιιιιιιι αυτοι οι κατασκευαστες :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. March 21, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Nrg (21 Μάρ. 2004 , 08:53) το κοστος για να αγορασεις 2 μπαταριες 1800αρες ειναι αρκετα μεγαλο,εγω μιλουσα για απλες επαναφορτιζομενες,με τα ιδια χρηματα ανετα παιρνεις 5-6 ζευγαρια αλκαλικες μπαταριες και απο τις καλες μαλιστα :cool: Τωρα για το θεμα μας παλι,ειναι τρελοιιιιιιιιιι αυτοι οι κατασκευαστες :wacko: Καμια σχεση φιλε μου... Εγω αγορασα ενα φορτιστη και 4 ΑΑ 2200mAh 35 ευρω. Με την καταναλωση που εχει η ψηφιακη μου Canon (παιρνει 4)θα επρεπε να αλλαζω τις αλκαλικες καθε 70 ληψεις! Ενω με τις επαναφορτιζομενες εχω διπλασια και, αυτονομια! Το κοστος ενος σετ 4 αλκαλικων ΑΑ ειναι γυρω στα 3,5 με 3,8 ευρω! Κανε τους υπολογισμους και θα καταλαβεις... Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. March 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2004 για ψηφιακη σιγουρα συμφερει,για το παραδειγμα του τηλεκοντρολ ομως σιγουρα δεν συμφερει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marantz Δημ. May 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2005 Χαιρετώ και ζητάω συγνώμη από τους mod αν ανοίγω νέο θέμα σε λάθος θρέντ αλλά μετά από αναζήτηση δεν μου έβγαλε κάτι (επαναφορτιζόμενες μπαταρίες) και θεώρησα σωστό ότι εδώ θα κολλαγε σαν θέμα. :O Αν κάνω λάθος ας μεταφερθεί στο σωστό θρέντ. Η ερώτηση μου είναι η εξής : Είχα πάρει ένα σετ μπαταρίες επαναφορτιζόμενες μαζί με τον φορτίστή απο ένα Carrefour πρίν από κανά χρόνο αλλά μετά από αρκετές φορτίσεις-εκφορτίσεις οι τύπου ΑΑΑ έχουν αρχίσει και τα παίζουν και αποφάσισα να τις αλλάξω.Όλα καλά μέχρι εδώ. Έλα όμως που δεν πρόσεξα τις καινούργιες πόσα mAh είναι και φοβάμαι για κανενά ΜΠΑΜ (και δεν είναι και ΝΟΚΙΑ οι καινούργιες για να αποζημιωθώ ;) ) λόγω φορτιστή. Συγκεκριμένα οι καινούργιες είναι : Νi-MH, 650mAh, 1,2V και οι παλίες είναι : Ni-Cd, 240mAh, 1,2V και ο φορτίστής βγάζει : 50mAh, V2,8V Έχω καμιά πιθανότητα ή πήγα και αγόρασα "μπαρούτι για βόμβα"? Οποιος γνωρίζει σχετικά με μπαταρίες ας βοηθήσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. May 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2005 Εάν δεν κάνω λάθος, δε θα έχεις πρόβλημα. Απλώς θα χρειάζεσαι περισσότερη ώρα για να φορτίσουν οι μπαταρίες. Εάν κάπου κάνω λάθος, ας με διορθώσουν "ειδικότεροι" ;) Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
topman Δημ. May 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2005 Φίλε νομίζω πως από έκρηξη δεν κινδυνεύευεις απλά οι νέες μπαταρίες σου δεν θα φορτίζονται σωστά.Κι εγώ είχα το ίδιο ερώτημα πριν λίγο καιρό όταν με σύνθεση έναν παλιό Ni-Cd ORBIT 50 Hz, 350 MAh προσπάθησα να φορτίσω μια τετράδα SONY Ni-Mh στα 1700 και δεν κατάφερα τίποτα, μέχρι που προμηθεύτηκα έναν καινούριο φορτιστή και για τους δύο τύπους και ησύχασα. Συμβουλή μου: ψάξε έναν που να έχει ΚΑΙ discharger είναι ό,τι καλύτερο για μεγάλη διάρκεια ζωής στις μπαταρίες σου. Υπόψιν ότι είχα κάποιες παλιές 650άρες από τον Γερμανό για πολλά χρόνια αν θυμάμαι καλά από το '96 έως το 2001 και με τον φορτιστή αυτόν δούλεψαν άψογα...Θητεία 2 ετών έβγαλαν με καθημερινή χρήση... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marantz Δημ. May 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2005 Ευχαριστώ και τους δυο φίλους που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν αλλά θα ήθελα ακόμα μια διευκρίνηση από τον φίλο topman επειδή είπες Φίλε νομίζω πως από έκρηξη δεν κινδυνεύευεις απλά οι νέες μπαταρίες σου δεν θα φορτίζονται σωστά. όπως επίσης ...όταν με σύνθεση έναν παλιό Ni-Cd ORBIT 50 Hz, 350 MAh προσπάθησα να φορτίσω μια τετράδα SONY Ni-Mh στα 1700. Εμένα τέτοιος είναι ο τύπος του φορτιστή αλλά οι μπαταρίες είναι Νi-MH,δεν θα υπάρχει πρόβλημα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts