Jump to content

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100 / P5110)

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπαινοντας στη νεα rom , παμε πρωτα και ενεργοποιουμε τις επιλογες προγραμματιστη κι απο εκει > προσβαση root = εφαρμογες & adb ...Παμε μετα > Εφαρμογες > παταμε επανω τις 3 τελειες και επιλεγουμε & εφαρμογες συστηματος, και ξεκιναμε απο πανω απο την αρχη μια προς μια και δινουμε σε ολες δικαιωματα! (αλλιως μπορει να εχουμε προβλημα πχ η ταδε εφαρμογη εκλεισε κλπ) ...Μολις τελειωσεις ολα, επειδη η συσκευη με τη νεα rom "ταλαιπωρηθηκε" μπαινεις playstore , χτυπας Lag Fix θα σου βγαλει μερικες εφαρμογες..Επιλεγεις το Trimmer (fstrim) μπλε χρωμα ειναι by AdminseHow την ανοιγεις , βαζεις & τα τρια πανω ναι & πατας TRIM NOW ..Μολις τελειωσει, reboot on recovery > wipe > advanced wipe > cache & dalvik > swipe to wipe ΜΟΝΟ!! & reboot system ( στην ειδοποιηση swipe to install twrp app ειπαμε παντα! Do not install )...Τωρα η ROM θα ειναι πιο καθαρη & θα δουλευει καλυτερα....Lol
:respect:

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ωραία θα το κάνω μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των εφαρμογών που είχα. Δεν πιστεύω να πειράζει...
Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

Ωραία θα το κάνω μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των εφαρμογών που είχα. Δεν πιστεύω να πειράζει...

Το backup? Δεν πειραζει απλα ειναι η ασφαλεια σου (θα το κανεις οπως σου εγραψα γιατι στο πρωτο εκανες λαθος, το βρηκα το λαθος και στο εδειξα!)...Ειναι πολυ σταθερη ROM (πιο σταθερη κι απο τη προηγουμενη που σου αρεσε) και πολυ απλη σχεδον aosp ...Τον καθαρισμο αυτο με το Trimmer μπορεις να τον κανεις σταδιακα, ακομη κατεβαζεις πχ και το power clean & σου σβηνει ολα τα σκουπιδια που εχουν μεινει στη συσκευη απο παλια αρχεια κλπ ...Αν κατι θες στη συνεχεια η λειπει ( πχ widget καιρου κλπ πες μου να στο δωσω)...Αυτο που εσυ λες περιπετεια για μενα ειναι ρουτινα στα android & Linux ,ειναι κατι που κανω χρονια & ζω απο αυτο & γενικα θα εκανα και με δεμενα ματια, μηχανικα... Loooool (ποτε δεν επεμβαινω καπου οταν δεν γνωριζω η δεν ειμαι σιγουρος ειναι απλο,και ειχα και χρονο τωρα αλλιως δεν θα γινοταν)...

Εδω θα μπεις για το widget καιρου αν δεν εχει η νεα: https://drive.google.com/file/d/0B8v8ry9VnXSiVzVTTVByb052dnM/view?usp=drivesdk

Edited by daitalos

Ότι και να πω είναι λίγο φίλε daitale!! Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη και το εκτιμώ δεόντως!! Να είσαι καλά!! Χρωστώ πολλά κεράσματα στο έχω πει ξανά! Αν σε βγάλει ποτέ ο δρόμος από Κοζάνη ενημερώνεις!!!;) Τα υπόλοιπα με τις εντυπώσεις από αύριο....
Απόστολος - SAMSUNG NOTE 9 128GB 960F DUAL Πορτογαλίας μαύρο- SAMSUNG NOTE 4 C μαύρο- GALAXY S4 MGA - SAMSUNG GALAXY S4 MINI MJ7 - SAMSUNG GALAXY TAB 10'' 5100 SLIM - XIAOMI REDMI NOTE 3 SE & HTC HD II ROM 1.66

Ότι και να πω είναι λίγο φίλε daitale!! Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη και το εκτιμώ δεόντως!! Να είσαι καλά!! Χρωστώ πολλά κεράσματα στο έχω πει ξανά! Αν σε βγάλει ποτέ ο δρόμος από Κοζάνη ενημερώνεις!!!;) Τα υπόλοιπα με τις εντυπώσεις από αύριο....

Απο την Κοζανη ειναι η μανα μου κι ολο της το σοι εκει, φανταρος ημουν εκει το 1984 στο μαυροδενδρι ( πολυ χιονι μιλαμε!) ...

Τη πτολεμαιδα τη ξερω καλυτερα κι απο τη γειτονια μου, ειναι ολο το σοι του παππου μου απο τον πατερα μου κλπ κλπ μεχρι Αρδασσα- Κρυοβρυση-Εμποριο - Αναραχη κλπ και πιο περα τα εχω γυρισει ολα ...

Εχω χρονια πλεον που δεν εχω ανεβει λογω δουλειας κλπ δεν μπορεσα ...Ισως καποτε στο μελλον

Edited by daitalos

Δεν μας τα είπες αυτά!!! Οπότε έχεις πολλούς λόγους για να ανέβεις!;)

Καλημέρα! Τα έκανα όλα! Ήδη και από πριν δούλευε πολύ όμορφα! :D

Όπως είπα το τάμπλετ το δουλεύω ΕΛΑΧΙΣΤΑ έως καθόλου!! Το έχω τόσα χρόνια 5+ και είναι σαν καινούριο.

Καλημέρα! Τα έκανα όλα! Ήδη και από πριν δούλευε πολύ όμορφα! :D

Όπως είπα το τάμπλετ το δουλεύω ΕΛΑΧΙΣΤΑ έως καθόλου!! Το έχω τόσα χρόνια 5+ και είναι σαν καινούριο.

Eνταξει, το κυριοτερο ειναι να πηρες σωστο backup κι οχι οπως τη πρωτη φορα...Το Trimmer μπορεις κατα διαστηματα να το χρησιμοποιεις καλο θα κανει στη συσκευη. ..Πηρες το widget καιρου? Εχω και file manager αν θες ...Αν κατι αλλο χρειαστεις η λειπει μου το λες στη πορεια...

Eνταξει, το κυριοτερο ειναι να πηρες σωστο backup κι οχι οπως τη πρωτη φορα...Το Trimmer μπορεις κατα διαστηματα να το χρησιμοποιεις καλο θα κανει στη συσκευη. ..Πηρες το widget καιρου? Εχω και file manager αν θες ...Αν κατι αλλο χρειαστεις η λειπει μου το λες στη πορεια...

Ναι πήρα και τον καιρό!! file manager έχω το solid explorer. Δεν νομίζω να λείπει κάτι... αλλά αν χρειαστώ δεν θα την γλιτώσεις!!:D Ευχαριστώ!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Λίγο που το δούλεψα το τάμπλετ δείχνει να δουλεύει όπως έγραψα ξανά πολύ όμορφα!!

Απορίες ενός άσχετου!

Τι διαφορά έχει η stable(σταθερή) από την weekly(εβδομαδιαία); Πλέον βλέπω ότι δίνει σταθερά stable.

Με την stable πλέον γίνεται αναβάθμιση ελέγχοντας την ενημέρωση λειτουργικού από τις ''πληροφορίες συσκευής'' ή δεν κάνει τίποτε;

Αν βρίσκεται κανείς Αθήνα και τριγύρω και θέλει το Tab 2 που μου έχει μείνει να το κοιτάω από χαλασμένη μνήμη δωρεάν για ανταλλακτικά με συνάντηση και μόνο προς το τέλος του μήνα, ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Λίγο που το δούλεψα το τάμπλετ δείχνει να δουλεύει όπως έγραψα ξανά πολύ όμορφα!!

Απορίες ενός άσχετου!

Τι διαφορά έχει η stable(σταθερή) από την weekly(εβδομαδιαία); Πλέον βλέπω ότι δίνει σταθερά stable.

Με την stable πλέον γίνεται αναβάθμιση ελέγχοντας την ενημέρωση λειτουργικού από τις ''πληροφορίες συσκευής'' ή δεν κάνει τίποτε;

Μα και πριν την εκδοση stable 2 ειχες ...Τωρα εδωσε μια αναβαθμιση που πηρες τη stable 2.1 ....Η διαφορα αναμεσα σε nightly ( weekly εχει η slim που δεν παιρνει αλλες αναβαθμισεις εφοσον τις δινει στη stable ) & stable εκδοση ειναι αυτο που λεει η ιδια η λεξη , stable = σταθερη ....Οχι η slim δεν εχει συμπεριλαβει ενημερωσεις μεσω OTA , κατι που εχει πχ η Lineage13 (χθες πηρα το update ευκολα μεσω ota χωρις κανενα κοπο , τα εκανε ολα αυτοματα το Lineage updater )

Μα και πριν την εκδοση stable 2 ειχες ...Τωρα εδωσε μια αναβαθμιση που πηρες τη stable 2.1 ....Η διαφορα αναμεσα σε nightly ( weekly εχει η slim που δεν παιρνει αλλες αναβαθμισεις εφοσον τις δινει στη stable ) & stable εκδοση ειναι αυτο που λεει η ιδια η λεξη , stable = σταθερη ....Οχι η slim δεν εχει συμπεριλαβει ενημερωσεις μεσω OTA , κατι που εχει πχ η Lineage13 (χθες πηρα το update ευκολα μεσω ota χωρις κανενα κοπο , τα εκανε ολα αυτοματα το Lineage updater )

Μάλιστα!;) Πριν δεν πρέπει να είχα την προηγούμενη stable 2, αλλά υποθέτω weekly, μια που είχα να του κάνω αναβάθμιση από τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα!;) Πριν δεν πρέπει να είχα την προηγούμενη stable 2, αλλά υποθέτω weekly, μια που είχα να του κάνω αναβάθμιση από τα Χριστούγεννα.

Ενταξει και τα weekly builds σχεδον stable ειναι στη slim , εχουν κανει πολυ καλη δουλεια και μιλαμε για μια απο τις καλυτερες custom rom γενικα ..Σε σταθεροτητα κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερη απο τη πρωην CM και τωρα Lineage13 , και σχεδον καθαρη aosp χωρις περιττες εφαρμογες κλπ πολυ ελαφρια rom οτι πρεπει για μια συσκευη πλεον ξεπερασμενη & χαμηλων δυνατοτητων πλεον ...Στη συγκεκριμενη συσκευη παντα προτιμουσα η Slim η Omni απο αλλες roms...Δεν θα εχεις προβληματα νομιζω ειδικα αν δεν τη φορτωσεις εφαρμογες γιατι απο ram ειδικα η συσκευη χωλαινει! Και μακρια απο εφαρμογες τυπου facebook στη συσκευη αυτη, υπαρχει κι ο browser για τη δουλεια αυτη!

Όντως πολύ ελαφριά ρομ, χωρίς να ξέρω πόσο ελαφριές είναι οι άλλες. Αλλά όπως και να το κάνουμε όταν πιάνει μόλις 230+ MB από όσο θυμάμαι τότε τι να πει κανείς!!! Ουσιαστικά όλη η εσωτερική μνήμη του τάμπλετ είναι ελεύθερη!

Ναι για facebook-twitter-messenger κτλ μου έχεις πει ξανά και δεν τα χρησιμοποιώ. Εφαρμογές όμως έχω αρκετές, αλλά δεν έχει θέμα. Ίσως δεν είναι βαριές, οπότε τις αφήνω.;)

Όντως πολύ ελαφριά ρομ, χωρίς να ξέρω πόσο ελαφριές είναι οι άλλες. Αλλά όπως και να το κάνουμε όταν πιάνει μόλις 230+ MB από όσο θυμάμαι τότε τι να πει κανείς!!! Ουσιαστικά όλη η εσωτερική μνήμη του τάμπλετ είναι ελεύθερη!

Ναι για facebook-twitter-messenger κτλ μου έχεις πει ξανά και δεν τα χρησιμοποιώ. Εφαρμογές όμως έχω αρκετές, αλλά δεν έχει θέμα. Ίσως δεν είναι βαριές, οπότε τις αφήνω.;)

Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη σε αυτό..Η Lineage13 είναι τετραπλάσια σε όγκο..Η πιό ελαφριά είναι αυτή . Εφαρμογές να έχεις τις απαραίτητες κι.οσες χρησιμοποιείς συχνά..Μία εφαρμογή που χρησιμοποιείται μία φορά το μήνα καί λιγότερο , πιάνει τσάμπα χώρο!Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα σε αυτό..Μην ξεχνάς πώς πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις καί τήν sd ώς εσωτερική τώρα σε marshmallow (δεν το συνιστώ, και χρειάζεται μία πολύ καλή & γρήγορη sd αλλιώς οι εφαρμογές θα αργούν στο άνοιγμα) ..

Edited by daitalos

Μια ερώτηση γιατί έχω κολλήσει. Πως κάνω μετάδοση οθόνης στην tv?

αναλογως ποια rom εχεις θα δεις στη πανω μπαρα γραφει μεταδοση....υπαρχουν και καποιες εφαρμογες στο playstore(chromecast .mirroring,miracast, ακομη και μεσω wifi η και καλωδιο hdmi κλπ)..παιζει ρολο η συσκευη,η rom,και η εκδοση android της rom ...ακομη και το team viewer εχει τετοια δυνατοτητα ...πολυ ευκολα και με το chromecast

Παίρνεις το αρχείο tar-md5 της νεότερης twrp common unified: https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862714141 και το βάζεις στο “νταμακι” AP & πατάς το start χωρίς να πειράξεις τίποτα άλλο!! Όλα σε θέση default! Σε 1 λεπτό θα τελειώσει και θα κάνει reboot στη νέα twrp 3.1.0-2.... (εννοείται το pc έχει τους σωστους οδηγούς και αναγνωρίζει το tablet.. Στην αριστερή γωνία του Odin αν είναι σωστά ενωμενο θα γράψει added...) Οι σωστοί οδηγοί Samsung είναι αυτοί: http://samsungusbdriver.com/download/samsung-driver-v1-5-63-0

Αν και καθυστερημένα λόγω έλλειψης χρόνου κατάφερα να το κάνω χάρη στις οδηγίες του daitalos και τον ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και το κόπο που αφιερωσε για να με βοηθήσει... Αλλο tablet πλέον με την slim rom. Daitalos σε ευχαριστώ και πάλι..

εχω το Tab2 3110 και αντιμετοπιζω το εξης προβλημα......

Με περασμενη την slim.... κανει restart σε οποια εφαρμογη επιλεξω να τρεξει....

Περασα την παλαια cm 10.1.3 και κανει το ιδιο παλι. Τωρα εκλεισε και δεν ανοιγει καν...

Οταν ανοιξει μου βγαζει :

1) Δυστυχως η εφαρμογη αναζητηση Google εχει σταματησει ή

2) com.google.process,gapps εχει σταματησει ή

3) η εφαρμογη Trebuchet εχει σταματησει

και μετα δεν κανει τιποτα...ουτε σβυνει.

Να το πεταξω ????

Μπορει καποιος να βοηθησει αναλυτικα γιατι δεν εχω και πολλες γνωσεις απο android??

Ευχαριστω

Edited by jogatore

εχω το Tab2 3110 και αντιμετοπιζω το εξης προβλημα......

Με περασμενη την slim.... κανει restart σε οποια εφαρμογη επιλεξω να τρεξει....

Περασα την παλαια cm 10.1.3 και κανει το ιδιο παλι. Τωρα εκλεισε και δεν ανοιγει καν...

Οταν ανοιξει μου βγαζει :

1) Δυστυχως η εφαρμογη αναζητηση Google εχει σταματησει ή

2) com.google.process,gapps εχει σταματησει ή

3) η εφαρμογη Trebuchet εχει σταματησει

και μετα δεν κανει τιποτα...ουτε σβυνει.

Να το πεταξω ????

Μπορει καποιος να βοηθησει αναλυτικα γιατι δεν εχω και πολλες γνωσεις απο android??

Ευχαριστω

επανεκινησεις μπορει να κανει και η μπαταρια οταν ειναι στο τελος ζωης της...Στη Slim M6 πρεπει απο ρυθμισεις - εφαρμογες [παταμε και τις 3 τελειες επανω να μας βγαλει και συστηματος] και μια προς μια δινουμε δικαιωματα σε ολες...Επανεκκινησεις μπορει να κανει και καποια επιβλαβης εφαρμογη..Αυτο το βλεπουμε βαζοντας τη συσκευη σε ασφαλη λειτουργια και το χρησιμοποιουμε μερικες μερες..Αν εξακολουθει να το κανει σε ασφαλη λειτουργια τοτε φταιει καποια εφαρμογη η και ιος...Εδω μαλλον προκειται για μπαταρια...φλασαρε τη stock rom να δεις αν φτιαξει ...αν δεν φτιαξει ειναι μπαταρια

επανεκινησεις μπορει να κανει και η μπαταρια οταν ειναι στο τελος ζωης της...Στη Slim M6 πρεπει απο ρυθμισεις - εφαρμογες [παταμε και τις 3 τελειες επανω να μας βγαλει και συστηματος] και μια προς μια δινουμε δικαιωματα σε ολες...Επανεκκινησεις μπορει να κανει και καποια επιβλαβης εφαρμογη..Αυτο το βλεπουμε βαζοντας τη συσκευη σε ασφαλη λειτουργια και το χρησιμοποιουμε μερικες μερες..Αν εξακολουθει να το κανει σε ασφαλη λειτουργια τοτε φταιει καποια εφαρμογη η και ιος...Εδω μαλλον προκειται για μπαταρια...φλασαρε τη stock rom να δεις αν φτιαξει ...αν δεν φτιαξει ειναι μπαταρια

Ευχαριστω , εβαλα την stock δεν κανει επανεκινηση αλλα και παλι βγαζει καποια μυνηματα οπως προηγουμενα.

Αν ειναι ιος πως καθαριζει?

Ευχαριστω , εβαλα την stock δεν κανει επανεκινηση αλλα και παλι βγαζει καποια μυνηματα οπως προηγουμενα.

Αν ειναι ιος πως καθαριζει?

δεν είναι ιος...εφόσον φλασαρες τη stock δεν υπαρχει τετοια περιπτωση πλεον...ισως η μπαταρια είναι στα τελευταια της..

δεν είναι ιος...εφόσον φλασαρες τη stock δεν υπαρχει τετοια περιπτωση πλεον...ισως η μπαταρια είναι στα τελευταια της..

Συμπερασμα ,αν ειναι μπαταρια, ανακυκλωση? Νομιζω δεν συμφερει η αλλαγη της. Προσπαθησα να το ανοιξω για να την αλαζα καποτε αλλα καμμια τυχη.

Συμπερασμα ,αν ειναι μπαταρια, ανακυκλωση? Νομιζω δεν συμφερει η αλλαγη της. Προσπαθησα να το ανοιξω για να την αλαζα καποτε αλλα καμμια τυχη.

την αγοραζεις και τη περνας μονος..πανευκολο ειναι απλα θελει προσοχη στο ανοιγμα μη το γεμισεις σημαδια :

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100 / P5110)