Jump to content

Κάρτες μνήμης: Απορίες, συμβατότητα, προβλήματα κ.α.

eosid
 Κοινοποίηση

ποια να επιλεξω???  

3 members have voted

1. 1. ποια να επιλεξω???

• SAMSUNG
      1
    • Sandisk
      2

Recommended Posts

γεια σας! ψαχνω μια απαντηση απο καποιον που γνωριζει σχετικα με καρτες! εχω 2 καρτες trancend 4 κ 8 gb. τις χρησιμοποιουσα κανονικα σε φωτ. μηχανη olympus μεχρι που μια μερα που εβγαλε μηνυμα οτι η καρτα ειναι κλειδωμενη ενω δεν ηταν. να σημειωσω οτι οι καρτες λειτουργουνε κανονικα στον υπολογιστη. εστειλα λοιπον για επισκευη την μηχανη κ μου ειπανε οτι χαλασε η πλακετα κ ''βλεπει'' κλειδωμενη την καρτα χωρις να ειναι. κ επειδη εμεινα απο φωτογραφικη, ξεθαψα μια turbox παλια που ειχα κ εβαλα τις καρτες εκει. λειτουργουσανε τελεια για περιπου 3 εβδομαδες κ η ξαφνικα η μηχανη μου βγαζει card error. κ η απορια μου ειναι η εξης, ειμαι τοσο ατυχη που χαλασε κ η 2η φωτογραφικη με τον ιδιο τροπο ή κατι συμβαινει με τις καρτες? αν παρω καινουρια μηχανη κ συμβει το ιδιο??? μηπως ξερει καποιος??

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καλημερα σε ολους:)

προσπαθω εδω κ καιρο να αγορασω μια SD CARD και ολο μου βγαινουν ελαττωματικες:(

η μια 32αρα samsung class10 και καλα μου την εστειλαν κατσεστραμμενη. Η 2η class4 sandisk 32αρα κι αυτη. δε μπορει να παιξει καμια ταινια στο κινητο(υπερβολικα αργα τις παιζει) κ δε μπορω να αντιγραψω ουτε εικονες το 80% δεν τις αντιγραφει...

πηγα στο media markt εχτες κ ο πωλητης μου συστησε αυτη με 70€ :wacko::wacko::wacko:

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SAN-DISK-SDSDQX-032G-U46A-EX.-ANDROID-%28532716%29,99452,488179,1007419.html?langId=-18

ψαχνω στο e bay να παραγγειλω παλι καποια 32αρα class 10 αλλα φοβαμαι να διαλεξω μη δωσω τσαμπα λεφτα παλι. αν εχει καποιος να μου συστησει καποια καλη θα με βοηθουσε πολυ. :)

την θελω κυριως για να περασω πολλες φωτογραφιες στο κινητο, βιντεακια HD και αρκετες ταινιες...

ευχαριστω προκαταβολικα...

καλημερα σε ολους:)

προσπαθω εδω κ καιρο να αγορασω μια SD CARD και ολο μου βγαινουν ελαττωματικες:(

η μια 32αρα samsung class10 και καλα μου την εστειλαν κατσεστραμμενη. Η 2η class4 sandisk 32αρα κι αυτη. δε μπορει να παιξει καμια ταινια στο κινητο(υπερβολικα αργα τις παιζει) κ δε μπορω να αντιγραψω ουτε εικονες το 80% δεν τις αντιγραφει...

πηγα στο media markt εχτες κ ο πωλητης μου συστησε αυτη με 70€ :wacko::wacko::wacko:

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SAN-DISK-SDSDQX-032G-U46A-EX.-ANDROID-%28532716%29,99452,488179,1007419.html?langId=-18

ψαχνω στο e bay να παραγγειλω παλι καποια 32αρα class 10 αλλα φοβαμαι να διαλεξω μη δωσω τσαμπα λεφτα παλι. αν εχει καποιος να μου συστησει καποια καλη θα με βοηθουσε πολυ. :)

την θελω κυριως για να περασω πολλες φωτογραφιες στο κινητο, βιντεακια HD και αρκετες ταινιες...

ευχαριστω προκαταβολικα...

Μήπως φταίει η συσκευή σου; Τσέκαρε με κάποιον τρόπο αν τρέχει κάτι με το κινητό σου πριν προβείς σε οποιαδήποτε νέα αγορά, μήπως υπάρχει βλάβη και σου καταστρέφει τις κάρτες.

Εγώ πάντως δύο 32άρες class 10 έχω, αυτή εδώ στο κινητό μου, κι αυτή εδώ στο mp3 player μου. Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με ασυμβατότητες, κατεστραμμένες κλπ. Συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Μήπως φταίει η συσκευή σου; Τσέκαρε με κάποιον τρόπο αν τρέχει κάτι με το κινητό σου πριν προβείς σε οποιαδήποτε νέα αγορά, μήπως υπάρχει βλάβη και σου καταστρέφει τις κάρτες.

Εγώ πάντως δύο 32άρες class 10 έχω, αυτή εδώ στο κινητό μου, κι αυτή εδώ στο mp3 player μου. Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με ασυμβατότητες, κατεστραμμένες κλπ. Συνιστώ ανεπιφύλακτα.

πανο η συσκευη μου κατα 99% δεν φταιει γιατι καταρχην ειναι καινουρια κ κατα δευτερον οτι υπαρχει στη μνημη του τηλεφωνου παιζει κανονικα (ταινιες, ΜΡ3 κλπ). οταν τις μεταφερω στην καρτα εκει αρχιζουν τα προβληματα.. κ επισης εχω δοκιμασει κ σε αλλα κινητα τις καρτουλες κ παλι τιποτα..

αυτη τη samsung που εχεις στο κινητο υπαρχει περιπτωση να την βρω στο ΕΒΑΥ σε χαμηλοτερη τιμη? γιατι με μια ματια που εριξα βρηκα αρκετες 32αρες class10 στα 20€ αλλα φοβαμαι να ξανααγορασω

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση:)

πανο η συσκευη μου κατα 99% δεν φταιει γιατι καταρχην ειναι καινουρια κ κατα δευτερον οτι υπαρχει στη μνημη του τηλεφωνου παιζει κανονικα (ταινιες, ΜΡ3 κλπ). οταν τις μεταφερω στην καρτα εκει αρχιζουν τα προβληματα.. κ επισης εχω δοκιμασει κ σε αλλα κινητα τις καρτουλες κ παλι τιποτα..

αυτη τη samsung που εχεις στο κινητο υπαρχει περιπτωση να την βρω στο ΕΒΑΥ σε χαμηλοτερη τιμη? γιατι με μια ματια που εριξα βρηκα αρκετες 32αρες class10 στα 20€ αλλα φοβαμαι να ξανααγορασω

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση:)

Όχι, δεν έχω ψαχτεί με ebay. Ό,τι έχω πάρει από κάρτες ήταν όλα απ' το e-shop και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

βρηκα αυτη την καρτα απο ΕΒΑΥ

http://www.ebay.com/itm/SanDisk-Mobile-Ultra-32GB-32G-Micro-SDHC-Flash-Card-UHS-1-Class-10-SD-Adapter-/271044264021?pt=US_Cellphone_Memory_Cards&hash=item3f1b7f4055

- Speed Class 10 (Up to 30MB/sec - 200x) ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (MATROSKA) ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ?

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

βρηκα αυτη την καρτα απο ΕΒΑΥ

http://www.ebay.com/itm/SanDisk-Mobile-Ultra-32GB-32G-Micro-SDHC-Flash-Card-UHS-1-Class-10-SD-Adapter-/271044264021?pt=US_Cellphone_Memory_Cards&hash=item3f1b7f4055

- Speed Class 10 (Up to 30MB/sec - 200x) ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (MATROSKA) ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ?

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Δεν έχει σχέση η κάρτα. Το κινητό πρέπει να μπορεί να παίξει αυτό το φορμά. Η κάρτα μια χαρά είναι.

Δεν έχει σχέση η κάρτα. Το κινητό πρέπει να μπορεί να παίξει αυτό το φορμά. Η κάρτα μια χαρά είναι.

το κινητο μου μια χαρα ειναι :)

απλα δεν ξερω αυτο το "30MB/sec" αν ειναι αρκετο για να παιξει τις ταινιες κανονικα γιατι μια class 4 που εχω τωρα τις παιζει σε slow motion

το κινητο μου μια χαρα ειναι :)

απλα δεν ξερω αυτο το "30MB/sec" αν ειναι αρκετο για να παιξει τις ταινιες κανονικα γιατι μια class 4 που εχω τωρα τις παιζει σε slow motion

Αν τις παίζει σε slow motion φταίει το κινητό. Διαιρεσε το μέγεθος του αρχείου με τα δευτερόλεπτα, να δεις πόσο χρειάζεται.

Πχ 700 mb 90min. 90min=5400 sec.... 700 MB/5400 sec= κάνε πράξη να δεις τα ΜΒ/sec.

Και πέταξε την παντόφλα που έχεις και πάρε τηλεόραση. :lol:

Αν τις παίζει σε slow motion φταίει το κινητό. Διαιρεσε το μέγεθος του αρχείου με τα δευτερόλεπτα, να δεις πόσο χρειάζεται.

Πχ 700 mb 90min. 90min=5400 sec.... 700 MB/5400 sec= κάνε πράξη να δεις τα ΜΒ/sec.

Και πέταξε την παντόφλα που έχεις και πάρε τηλεόραση. :lol:

καλημερα, το ascend P1 εχω δεν νομιζω να μην μπορει να παιξει μια ταινια :)

αυτο που σκεφτομαι μηπως φταιει ειναι μηπως τα αρχεια που μεταφερω ειναι πολυ μεγαλα για το κινητο αφου οι ταινιες ειναι HD mkv αρχεια που τις εχω να τις βλπεω στην τηλεοραση μεσω λαπτοπ. απο 700mb μεχρι 2gb ειναι ολες:confused:

Δοκιμασες με αλλον player να τις παιξεις? Vlc, mx...

ναι παλι το ιδιο αργα τις παιζει. Βασικα φταιει η καρτα σιγουρα γιατι οταν αποθηκευω καποια ταινια στη μνημη του κινητου παιζει κανονικοταατα... μαλλον επειδη ειναι class 4 γι αυτο δεν μπορει να τις παιξει....:confused:

ναι παλι το ιδιο αργα τις παιζει. Βασικα φταιει η καρτα σιγουρα γιατι οταν αποθηκευω καποια ταινια στη μνημη του κινητου παιζει κανονικοταατα... μαλλον επειδη ειναι class 4 γι αυτο δεν μπορει να τις παιξει....:confused:

Δοκίμασε με μια άλλη class 4 αν σου βρίσκεται. Μήπως αυτή τάχει παίξει.

Δοκίμασε με μια άλλη class 4 αν σου βρίσκεται. Μήπως αυτή τάχει παίξει.

εχεις λυσσαξει να βγαλεις το κινητο μου για πεταμα μου φαινεται:p

δεν εχω αλλη class 4 ... αυτη παντως που ειχα στη συσκευασια κατι λεει για 384 kbps και διπλα εχει ενα εικονιδο-βιντεο... αν αυτο σημαινει οτι η ταχυτητα αναγνωσης ειναι 0.38 και η αλλη φτανει τα 30mb/sec τοτε η διαφορα ειναι χαωδης κ ετσι εξηγουνται ολα

Edited by crespo_3

δεν εχω αλλη class 4 ... αυτη παντως που ειχα στη συσκευασια κατι λεει για 384 kbps και διπλα εχει ενα εικονιδο-βιντεο... αν αυτο σημαινει οτι η ταχυτητα αναγνωσης ειναι 0.38 και η αλλη φτανει τα 30mb/sec τοτε η διαφορα ειναι χαωδης κ ετσι εξηγουνται ολα

Αν την αγορασεις κανε ενα τεστ την καρτα με καποια εφαρμογη απο το play, δεν εχω δει 30mb/sec σε τηλεφωνο :baby:

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

class 4 σημαινει 4 MB/SEC . Δεν γινεται 384ΚΒ

Λεω μήπως ταχει φτύσει η κάρτα.

Αν την αγορασεις κανε ενα τεστ την καρτα με καποια εφαρμογη απο το play, δεν εχω δει 30mb/sec σε τηλεφωνο :baby:

30 μπορει να μην πιανει αλλα οσο να ναι θα παιζει πιο γρηγορα απ την 4

class 4 σημαινει 4 MB/SEC . Δεν γινεται 384ΚΒ

Λεω μήπως ταχει φτύσει η κάρτα.

αφου ειναι ετσι οπως τα λες (εγω δεν γνωριζω) τοτε η class 10 θα τρεχει 2.5 φορες γρηγοροτερα.. αρα θα ειμαι οκ :)

30 μπορει να μην πιανει αλλα οσο να ναι θα παιζει πιο γρηγορα απ την 4

αφου ειναι ετσι οπως τα λες (εγω δεν γνωριζω) τοτε η class 10 θα τρεχει 2.5 φορες γρηγοροτερα.. αρα θα ειμαι οκ :)

Εννοείται ότι η κάρτα θα είναι μια χαρά. Απλώς θα δώσεις παραπάνω χρήματα χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αλλά πάντα η ταχύτερη κάρτα είναι ταχύτερη :D

Η Ταχύτητα εγγραφής, μην το ξεχνάς, είναι πολύ χαμηλότερη από την ταχύτητα ανάγνωσης.

Σήμερα το πρωί αγόρασα μια SanDisk 32gb class 10 από γνωστή αλυσίδα, επίσης σήμερα ήρθε και άλλη μια ίδια κάρτα που είχα αγοράσει από το eBay.

Εκτός από τη συσκευασία(δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό) υπάρχει διαφορά στα χρώματα της κάρτας, η μια κάρτα έχει σκούρα χρώματα σε σχέση με την άλλη.

Έχω αγοράσει ~10 κάρτες (8-16-32-64gb ultra class 10) της ίδιας εταιρείας, τόσο σκούρα χρώματα πρώτη φορά βλέπω....

Έχετε καμία άποψη για αυτό?

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

Δεν είναι από το ίδιο εργοστάσιο η δεν είναι ίδιες.

Ψάξε στο γκουγκλ τους αριθμούς που γράφουν και στείλε μειλ στην εταιρεία να σου πουν.

Αυτο που μου ηρθε πρωτο στο μυαλο ειναι να εχουν κανει λαθος στην αναλογια χρωματων ή καποια βλαβη στο μηχανημα που τυπωνει.

Φυσικα ''κραταω'' και αυτο που εγραψες για διαφορετικο εργοστασιο παραγωγης :)

Οπως και να εχει την κραταω και δεν κανω τιποτα, πρως το παρον δεν το ψαχνω.

Την σκουροχρωμη την πηρα απο γνωστη αλυσιδα, αν υπαρξει προβλημα θα την παω πισω.

Πριν λιγο καιρο που ειχα προβλημα με μια 64αρα (θα θυμασαι :)) την εστειλα στη SanDisk και η καινουρια που μου εστειλαν ειναι σαν την ανοικτοχρωμη.

Καλησπέρα. Σήμερα μου ήρθε μια sd 32gb, της περνάω μέσα κάποιες ταινίες για να έχω στο τηλέφωνο, και φαίνεται να γράφονται κανονικά. Οι πρώτες που περνιούνται παίζουν κανονικά οι άλλες όμως δεν ανοίγουν και καλά ο vsl δεν μπορεί να τις ανοίξει. Όπως είπα και πριν όταν ανοίγω τον φάκελο της sd φαίνεται η ταινία και το μέγεθος της κανονικά...τι μπορεί να φταίει; Είναι σε fat32

Καλησπέρα. Σήμερα μου ήρθε μια sd 32gb, της περνάω μέσα κάποιες ταινίες για να έχω στο τηλέφωνο, και φαίνεται να γράφονται κανονικά. Οι πρώτες που περνιούνται παίζουν κανονικά οι άλλες όμως δεν ανοίγουν και καλά ο vsl δεν μπορεί να τις ανοίξει. Όπως είπα και πριν όταν ανοίγω τον φάκελο της sd φαίνεται η ταινία και το μέγεθος της κανονικά...τι μπορεί να φταίει; Είναι σε fat32

Ποιο είναι το μέγεθος? Το fat32 δεν υποστηρίζει αρχεία πάνω από 4gb.

Δοκίμασες να τα ξαναγράψεις?

Ποιο είναι το μέγεθος? Το fat32 δεν υποστηρίζει αρχεία πάνω από 4gb.

Δοκίμασες να τα ξαναγράψεις?

32gb είναι. περνάω μικρότερο του 4gb τις περνάει κανονικά απλός δεν τις παίζει. ναι δοκίμασα και κάνει το ίδιο.

32gb είναι. περνάω μικρότερο του 4gb τις περνάει κανονικά απλός δεν τις παίζει. ναι δοκίμασα και κάνει το ίδιο.

Δοκίμασε μετά από επανεκκίνηση να ανοίξεις αυτές που δεν άνοιγε πριν. Αν τις ανοίξει φταίει ο player. Δοκίμασε άλλον.

Αν δεν, βάλε την κάρτα σε ανταπτορα σε ΗΥ, να δεις αν παίζει.