Jump to content

Γυμναστήρια: Ένας νέος τρόπος ζωής;

Dromeas
 Κοινοποίηση

Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;  

698 members have voted

1. 1. Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;

• Πάω Universal Studios, Gymnet κλπ (οργανωμένα γυμναστήρια)
      134
    • Πάω στο κλασικό γυμναστήριο της γειτονιάς μου...
      250
    • Δεν πάω γυμναστήριο, αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσω; :confused:
      186
    • Σιγά μην πάω γυμναστήριο... έχω αγώνα αύριο!
      128

Recommended Posts

Να ξέρεις μόνο ότι πολλά γυμναστήρια του δήμου είναι για φάπες... Το δικό μας πχ, πάμφθηνο (15 ευρώ το μήνα) αλλά έχει 2 διαδρόμους που φαίνονται από τη φωτογραφία ότι μπορεί και να μη δουλεύουν. Και είναι πολύ πιθανό να μην έχεις καμία υποστήριξη (καθοδήγηση στις ασκήσεις ή έκδοση προγράμματος).

Υπάρχουν και καλά συνοικιακά γυμναστήρια, κυρίως για εμάς τις γυναίκες που σπάνια αναζητούμε τα περίπλοκα μηχανήματα για να κάνουμε τα σουπερ-σετ μας. :p Τα αποκαλούν "σιδεράδικα" κι αν και δε σε εμπνέει ο χώρος, γίνεται δουλειά εκεί μέσα.

Επίσης υπάρχουν και προσφορές για εξάμηνες ή ετήσιες συνδρομές που κάνουν λίγο πιο εύκολο το οικονομικό θέμα. Αν και θα σου πρότεινα να πληρώσεις πρώτα έναν μήνα γιατί αν στο δρόμο αλλάξεις γνώμη, θα έχεις χάσει λιγότερα χρήματα από το να αγοράσεις από τώρα ετήσια. :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να ξέρεις μόνο ότι πολλά γυμναστήρια του δήμου είναι για φάπες... Το δικό μας πχ, πάμφθηνο (15 ευρώ το μήνα) αλλά έχει 2 διαδρόμους που φαίνονται από τη φωτογραφία ότι μπορεί και να μη δουλεύουν. Και είναι πολύ πιθανό να μην έχεις καμία υποστήριξη (καθοδήγηση στις ασκήσεις ή έκδοση προγράμματος).

Υπάρχουν και καλά συνοικιακά γυμναστήρια, κυρίως για εμάς τις γυναίκες που σπάνια αναζητούμε τα περίπλοκα μηχανήματα για να κάνουμε τα σουπερ-σετ μας. :p Τα αποκαλούν "σιδεράδικα" κι αν και δε σε εμπνέει ο χώρος, γίνεται δουλειά εκεί μέσα.

Επίσης υπάρχουν και προσφορές για εξάμηνες ή ετήσιες συνδρομές που κάνουν λίγο πιο εύκολο το οικονομικό θέμα. Αν και θα σου πρότεινα να πληρώσεις πρώτα έναν μήνα γιατί αν στο δρόμο αλλάξεις γνώμη, θα έχεις χάσει λιγότερα χρήματα από το να αγοράσεις από τώρα ετήσια. :rolleyes:

ακριβώς γιαυτό θέλω να κοιτάξω τα 2 του δήμου που έχω κοντά μου γτ αν τα παρατήσω τα ειναι 20 ευρω...

θα τα δω κ απο κοντα αν δεν λενε τπτ θα ψαξω κανα συνοικιακό να δω τι γινεται!!

Βάρη = περισσότερη μυϊκή μάζα= καλύτερος μεταβολισμος =μεγαλύτερη απωλια λιπώδη ιστού

Βάρη = περισσότερη μυϊκή μάζα= καλύτερος μεταβολισμος =μεγαλύτερη απωλια λιπώδη ιστού

Σχετικα ειναι αυτα, γιατι αυτη η περισσοτερη μυικη μαζα θελει και περισσοτερο φαι καθε μερα για να συντηρηθει.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Σχετικα ειναι αυτα, γιατι αυτη η περισσοτερη μυικη μαζα θελει και περισσοτερο φαι καθε μερα για να συντηρηθει.

Εχει να κανει με το εαν εισαι ενδο-μεσο-εκτο/μορφικός τύπος! :shock:

Χρειάζονται τα βάρη, για να καθαρίσει το σώμα και να φαίνεται ομορφότερο. Δεν χρειάζονται οι υπερβολές, αλλά πρέπει να υπάρχει ένταση στο πρόγραμμα.. Και η διατροφή είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά..! Πλέον από το καλοκαίρι έχω πάρει μυϊκά κιλά, έχω λιγότερο ποσοστό λίπους και αυτό το πέτυχα με διατροφή και βάρη (συν σπριντάκια και όχι απλά τρέξιμο ή ποδήλατο με σταθερό ρυθμό)

Η προπόνηση είναι αυστηρά 45 λεπτά την ημέρα και έχουν κοπεί τα πιτόγυρα, πίτσες αναψυκτικά αλκοόλ.

Μόνο και μόνο η διατροφή χωρίς γυμναστική θα βελτιώσει την εικόνα του σώματος!

Ωραια. Δεν καταλαβα τιποτα.:lol:

Χρειάζονται τα βάρη, για να καθαρίσει το σώμα και να φαίνεται ομορφότερο. Δεν χρειάζονται οι υπερβολές, αλλά πρέπει να υπάρχει ένταση στο πρόγραμμα.. Και η διατροφή είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά..! Πλέον από το καλοκαίρι έχω πάρει μυϊκά κιλά, έχω λιγότερο ποσοστό λίπους και αυτό το πέτυχα με διατροφή και βάρη (συν σπριντάκια και όχι απλά τρέξιμο ή ποδήλατο με σταθερό ρυθμό)

Η προπόνηση είναι αυστηρά 45 λεπτά την ημέρα και έχουν κοπεί τα πιτόγυρα, πίτσες αναψυκτικά αλκοόλ.

Μόνο και μόνο η διατροφή χωρίς γυμναστική θα βελτιώσει την εικόνα του σώματος!

Συμφωνω απολυτως. Ειδικα αυτο που λες για το σπριντ. Και αν εναι σε κλιση, ακομα καλυτερα.

Υπαρχει και το :google: για αμεσες απαντησεις. Θα σου απαντησω αυριο παντως αν θελεις να περιμενεις, για το τι εννοω.. :p

Υπαρχει και το :google: για αμεσες απαντησεις. Θα σου απαντησω αυριο παντως αν θελεις να περιμενεις, για το τι εννοω.. :p

Ξερω βρε, ετσι το ειπα, γιατι χρησιμοποιησες επιστημονικο ορο. :p

Μην μπαινεις στο κοπο αδικα.:)

Συγνώμη αλλά εγώ αυτό δεν το κατάλαβα!

Καλά, δεν μπαίνουν και τόσο εύκολα πια τα μυικά κιλά. Και όλες οι διατροφές είναι ανοιχτές σε αλλαγές αρκεί να παρακολουθείς στο καθρέφτη και στη ζυγαριά την πρόοδό σου.

Συγνώμη αλλά εγώ αυτό δεν το κατάλαβα!

Υπάρχουν "τύποι" σώματος. Οι εκτόμορφοι παίρνουν/χάνουν δύσκολα βάρος, οι ενδόμορφοι πολύ ευκολότερα. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με αυτή τη θεωρία. Δεν ισχύει για όλους, οι περισσότεροι είμαστε συνδυασμός των παραπάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλά, δεν μπαίνουν και τόσο εύκολα πια τα μυικά κιλά. Και όλες οι διατροφές είναι ανοιχτές σε αλλαγές αρκεί να παρακολουθείς στο καθρέφτη και στη ζυγαριά την πρόοδό σου..

Απλά, ήθελα να πώ ότι, μπορεί οι περισσότεροι μυς να καίνε περισσότερες θερμίδες, αλλά παράλληλα χρειάζονται και περισσότερες θερμίδες. Άρα, το αποτέλεσμα ισοσκελίζεται.

Επίσης ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στα πάντα.

Τώρα που έμαθα στο σχεδόν καθημερινό τρέξιμο, αυτή η δραστηριότητα δεν με αδυνατίζει πλέον.:p

Τώρα πρέπει να τρέχω, απλά για να συντηρούμαι. (ενώ παλιότερα, τρέχοντας λιγότερο από ότι τώρα, αδυνάτιζα).

Αν μάθεις να τρώς λίγο και μετά αρχίσεις να τρως λίγο παραπάνω (όχι πολύ, λίγο παραπάνω από το λίγο που έτρωγες) θα δείς οτι παχαίνεις. Ευτυχώς, ισχύει και το αντίστροφο.:lol:

Ο σωματοτυπος παίζει τεράστιο ρόλο....στο ποσο ,που βαζοβγαζεις κιλά.μπορεί οι περισσότεροι να είμαστε συνδυασμός αλλα αυτό δεν λέει κάτι.

Απλά, ήθελα να πώ ότι, μπορεί οι περισσότεροι μυς να καίνε περισσότερες θερμίδες, αλλά παράλληλα χρειάζονται και περισσότερες θερμίδες. Άρα, το αποτέλεσμα ισοσκελίζεται.

Επίσης ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στα πάντα.

Τώρα που έμαθα στο σχεδόν καθημερινό τρέξιμο, αυτή η δραστηριότητα δεν με αδυνατίζει πλέον.:p

Τώρα πρέπει να τρέχω, απλά για να συντηρούμαι. (ενώ παλιότερα, τρέχοντας λιγότερο από ότι τώρα, αδυνάτιζα).

Αν μάθεις να τρώς λίγο και μετά αρχίσεις να τρως λίγο παραπάνω (όχι πολύ, λίγο παραπάνω από το λίγο που έτρωγες) θα δείς οτι παχαίνεις. Ευτυχώς, ισχύει και το αντίστροφο.:lol:

Αυτό που αναφέρεις για το τρέξιμο, μου φάνηκε περίεργο. Δοκίμασες να αλλάξεις το πρόγραμμά σου? Πχ, να αυξήσεις ένταση και να μειώσεις απόσταση και αντίστροφα. Ακόμη καλύτερα, να προσθέσεις και καμία ανηφόρα/κατηφόρα.

Η ένταση της άσκησης εξαρτάται από τη φυσική μας κατάσταση. Σε έναν αρχάριο αρκεί το έντονο περπάτημα, σε έναν πιο προχωρημένο, χρειάζεται το τρέξιμο. Όπως ακριβώς και με τα βάρη. Τον πρώτο καιρό μαρτυρούσα να βγάλω την άσκηση με τα δίκιλα, τώρα θέλω 4κιλο αλτήρα για να νιώσω ότι κάτι κάνω. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ένταση της άσκησης εξαρτάται από τη φυσική μας κατάσταση. Σε έναν αρχάριο αρκεί το έντονο περπάτημα, σε έναν πιο προχωρημένο, χρειάζεται το τρέξιμο. Όπως ακριβώς και με τα βάρη. Τον πρώτο καιρό μαρτυρούσα να βγάλω την άσκηση με τα δίκιλα, τώρα θέλω 4κιλο αλτήρα για να νιώσω ότι κάτι κάνω. ;)

Ναι, ετσι ειναι. Ασε, δεν λεει, μπλεκεις.:lol::lol:

Όπου κι αν πας θα ρίξεις πρώτα μια ματιά!Είτε είναι δημοτικό είτε ιδιωτικό!

Δυστυχώς ελάχιστα δημοτικά γυμναστήρια είναι προσεγμένα και με ποικιλία!Αν ήσουν Νέα Σμύρνη δεν θα είχες θέμα (3 δημοτικά γυμναστήρια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πολλά ιδιωτικά!)!

Απλά δες πρώτα τι είδος άσκησης σου αρέσει και έπειτα κάνε την επιλογή σου! ;)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Όπου κι αν πας θα ρίξεις πρώτα μια ματιά!Είτε είναι δημοτικό είτε ιδιωτικό!

Δυστυχώς ελάχιστα δημοτικά γυμναστήρια είναι προσεγμένα και με ποικιλία!Αν ήσουν Νέα Σμύρνη δεν θα είχες θέμα (3 δημοτικά γυμναστήρια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πολλά ιδιωτικά!)!

Απλά δες πρώτα τι είδος άσκησης σου αρέσει και έπειτα κάνε την επιλογή σου! ;)

Γείτονας και εσύ? :)

Από γυμναστήρια ο δήμος πάει καλά πράγματι.

Καποιοι δημοι εχουν υπαιθρια οργανα στα αλσοι τους. Γαλατσι και Περιστερι ξερω. Συνηθως μαζευουν παππουδες, και τα μονα που αξιζουν ειναι τα μονοζυγα(δικεφαλλοι), τα διζυγα(τρικεφαλοι), και τους παγκους για κοιλιακους. Καποια ποδηλατα, ελληπτικα, και αλλα για ωμους και στηθος χρησιμοποιουνε το βαρος του σωματος σου για να παραγεις εργο, οποτε δεν ανεβαινεις επιπεδο. Βεβαια οταν βρεχει βρεχονται και αυτα..

Καποιοι δημοι εχουν υπαιθρια οργανα στα αλσοι τους. Γαλατσι και Περιστερι ξερω. Συνηθως μαζευουν παππουδες, και τα μονα που αξιζουν ειναι τα μονοζυγα(δικεφαλλοι), τα διζυγα(τρικεφαλοι), και τους παγκους για κοιλιακους. Καποια ποδηλατα, ελληπτικα, και αλλα για ωμους και στηθος χρησιμοποιουνε το βαρος του σωματος σου για να παραγεις εργο, οποτε δεν ανεβαινεις επιπεδο. Βεβαια οταν βρεχει βρεχονται και αυτα..

Και στη Ν. Σμύρνη έχει (στο άλσος) και είναι όπως τα λες. Με το βάρος του σώματος.

Ε, εντάξει, και αυτό πολύ είναι...

Πάντως εδώ μαζεύεται πολύς κόσμος. Πάρα πολύς.

Και εγώ πηγαίνω συχνά, γιατί το τρέξιμο στο δρόμο είναι πολύ διαφορετικό και κουραστικότερο από το διάδρομο.

Με τα όργανα δεν ασχολούμαι. Μερικά σετ πους-άπς μετά το τρέξιμο, έτσι για να πώ ότι έκανα κάτι. (Εννοείται αυτό είναι επιβοηθητικό, στο γυμναστήριο πάω κανονικά 3 φορές την εβδομάδα).

Edited by ddr2

Γείτονας και εσύ? :)

Από γυμναστήρια ο δήμος πάει καλά πράγματι.

Γείτονας και.... εργαζόμενος εκεί! ;-) Αν θέλεις πληροφορίες μου λες όπως μπορώ να βοηθήσω! :-)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Γείτονας και.... εργαζόμενος εκεί! ;-) Αν θέλεις πληροφορίες μου λες όπως μπορώ να βοηθήσω! :-)

Ευχαριστω πολυ φιλε μου, εχω ετησια συνδρομη σε ιδιωτικο γυμναστηριο.

Να σαι καλα παντως!:)

Παιδια, γνωριζει κανεις, για θεματα βουβωνοκοιλης, σε τι ειδικοτητας γιατρο πρεπει να απευθυνθω? :worry:

Παιδια, γνωριζει κανεις, για θεματα βουβωνοκοιλης, σε τι ειδικοτητας γιατρο πρεπει να απευθυνθω? :worry:

Γενικο χειρουργο.-

Υγ:περαστικα.μακαρι να μην ειναι κατι...

Edited by venoos

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Εγω στο νοσοκομειο πηγα ...τους ειπα τι πιστευα οτι ειχα ,με εξετασαν και εγινε εγχειρηση με τοπικη αναισθησια κατοπιν ραντεβου...σε μια μερα σπιτι,αλλα θελει το χρονο του για να επανελθεις πληρως...ψαξε για λαπαροσκοπικη μεθοδο,εχω ακουση για ταχυτερους χρνους επαναφορας απο τη κλασικη που εκανα εγω..