Jump to content

Γυμναστήρια: Ένας νέος τρόπος ζωής;

Dromeas
 Κοινοποίηση

Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;  

698 members have voted

1. 1. Πάτε γυμναστήριο; Αν ναι, που; Αν όχι, γιατί;

• Πάω Universal Studios, Gymnet κλπ (οργανωμένα γυμναστήρια)
      134
    • Πάω στο κλασικό γυμναστήριο της γειτονιάς μου...
      250
    • Δεν πάω γυμναστήριο, αλλά μήπως πρέπει να ξεκινήσω; :confused:
      186
    • Σιγά μην πάω γυμναστήριο... έχω αγώνα αύριο!
      128

Recommended Posts

Μμμμμμ, μόνη σου έδωσες την απάντηση.... :D

Μα αυτός ήταν ο σκοπός μου, να σου δείξω γιατί ο καθρέφτης δεν είναι σοβαρός τρόπος παρατήρησης της προόδου σου. :)

Κι όμως αυτά που λες ΔΕΝ ισχύουν σε αυτόν τον βαθμό!Πρακτικά ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να καταλάβεις ακριβώς τι έχεις χάσει είναι μέσω ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗΣ!Τελεία και παύλα!Άλλος τρόπος πιο απλός που δεν χρειάζεσαι ούτε καθρέφτη ούτε τίποτα είναι.......τα παντελόνια σου! ;)

Ατυχία! Ρώτησα χθες στο γυμναστήριο αν κάνουν λιπομέτρηση και μου είπαν ότι διακόπηκε η συνεργασία τους με το κέντρο διατροφής και δεν κάνουν πια. :(

Λέτε να κάνουν σκέτη λιπομέτρηση οι διαιτολόγοι; Ή θα την πληρώσω χρυσή;

Μέτρηση με δερματοπτυχόμετρο μπορώ να κάνω μόνη μου ή πρέπει να είσαι ειδικός;

Οι ζυγαριές με λιπομέτρηση του εμπορίου είναι αξιόπιστες;

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μα αυτός ήταν ο σκοπός μου, να σου δείξω γιατί ο καθρέφτης δεν είναι σοβαρός τρόπος παρατήρησης της προόδου σου. :)

τράβα μια φώτο έστω και τώρα, τράβα άλλη μία ένα μήνα μετά και κοίτα τις διαφορές... εκτός αν σου περισσεύουν και θέλεις να πηγαίνεις κάθε 3 και λίγο για λιπομετρηση. εμένα δεν με ενδιαφέρει τόση λεπτομέρεια.. ο καθρέπτης λέει 10%, τώρα αν πάω να κάνω λιπομετρηση και βγει ότι έχω 9 ή 11% δεν με ενδιαφέρει από την στιγμή που ειμαι οκ με το σώμα μου, διατροφή, κλπ... Δηλαδή θα νιώσεις καλύτερα αν κάνεις λιπομετρηση και σου πουν πχ 20%, αλλά εσύ βλέπεις νιώθεις ότι δεν έχεις πιάσει τον στόχο σου;

Edited by naxiand

Κοίτα να δεις, το πού θα σταματήσεις τη δίαιτα ή θα λασκάρεις τη γυμναστική εξαρτάται από το πώς σου αρέσει το σώμα σου. Έχω φιλενάδες με τα παχάκια τους, που τους αρέσουν όμως κι έχουν ύφος, στιλ και σεξαπίλ που θα ζήλευε κι η Σκλεναρίκοβα ή ποια είναι τέλος πάντων το όνειρο των αντρώς αυτόν τον καιρό.

Εγώ από την άλλη θέλω να ξέρω πού βαδίζω. Άσε το έξω, στο μέσα θέλω να ξέρω τι γίνεται. Το ζόρι μου το τραβάω πολλά χρόνια τώρα κι όχι από προχθές που άρχισα το γυμναστήριο. Και δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το βιντεάκι που είδα που εξηγούσε ο γιατρός σε μια κοπέλα ότι παρόλο που είναι στα ίδια κιλά, έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό λίπους της και ενώ παλιά δεν είχε πρόβλημα υγείας, τώρα βρίσκεται σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Ούτε θα ξεχάσω το γιατρό που του πήρε 2 ώρες παραπάνω η επέμβαση γιατί βρήκε τόσο σπλαχνικό λίπος που δε μπορούσε να με χειρουργήσει.

Και όχι, δεν έχω τόσο σοβαρό πρόβλημα βάρους, ούτε είμαι ψυχάκιας. Πού βρίσκομαι θέλω να ξέρω. Πάντως ο δικός μου ο καθρέφτης δεν κάνει λιπομέτρηση και θα προτιμήσω να πάω μια και καλή σε κάποιον που ξέρει και όχι να κοροϊδεύω τον εαυτό μου με ημίμετρα ή αμφίβολες μετρήσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

αν δεν υπάρχει κάτι το παθολογικο (για υγείες ανθρώπους γίνεται η κουβέντα δεν είμαι γιατρός) σωστή διατροφή που έχει διάρκεια και γίνεται και τρόπος ζωής, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος εσωτερικό λίπος σε επικίνδυνο βαθμό...

Οι εξετάσεις βέβαια, αίμα, ουρά, αντε και λιπομετρηση καλό είναι να γίνονται 1-2 φορές τον χρόνο....

@naxiand

Σε νορμάλ κατηγορίες ανθρώπων (όσον αφορά τα κιλά εννοώ), το σπλαχνικό λίπος είναι πολύ μικρό το οποίο ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ(όχι η υπερβολή!)!

Οι εξετάσεις καλό είναι να γίνονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 φορά τον χρόνο!Η λιπομέτρηση όμως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτές!Είναι κάτι εντελώς το διαφορετικό!

@anarxaki

Όσον αφορά την λιπομέτρηση......δεν πρόκειται να στο αναλύσω από την μεριά του εργοφυσιολόγου-εργομέτρη για να μην σε μπερδέψω παραπάνω!Σε γενικές γραμμές εσένα σε ενδιαφέρουν τα εξής με βάση τις απορίες σου:

-Το δερματοπτυχόμετρο (υπάρχουν τα πλαστικά που είναι οικονομικά αλλά και τα μεταλλικά που είναι έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά είναι και ακριβότερα) είναι από τις πιο αξιόπιστες (με μικρή απόκλιση) μεθόδους χωρίς τρελό εξοπλισμό(από πλευράς κόστους)!ΟΜΩΣ το σημαντικότερο είναι αυτός που στο κάνει να ΞΕΡΕΙ πώς.....πιάνει με την δαγκάνα τα σημεία ώστε να μετρήσει τα χιλιοστά!Με λίγα λόγια θέλει και εμπειρία!

-Για μένα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μέθοδο βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας!Αυτό γίνεται μέσω των ζυγαριών που έχουν λιπομέτρηση αλλά και με άλλα μηχανήματα πιο ακριβά!Εσύ όμως μην μπλέξεις και πάρεις κάτι ακριβό!ΔΕΝ υπάρχει λόγος!Απλά πάρει μια ζυγαριά που κάνει και λιπομέτρηση και με αυτό τον τρόπο θα παρακολουθείς αν βελτιώνεσαι ή όχι!Απλά θυμίσου να κάνεις λιπομέτρηση μια στάνταρ ώρα το πρωί (1 φορά τον μήνα περίπου), στην μέση του κύκλου σου, να μην έχεις πιει καφέ και αλκοολούχα ποτά, να μην έχεις πιει μεγάλη ποσότητα νερού αλλά ούτε βέβαια να αφυδατωθείς και θα έχεις μια αρκετά αξιόπιστη λιπομέτρηση!Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό, όταν πάρεις πες μου να σου πω ακριβώς τι να προσέχεις και πώς!

Υ.Γ.:Όσον αφορά τα προηγούμενα δες ένα αρθράκι μου για να πάρεις μια ιδέα:

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_26.html

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Και πώς νομίζεις εσύ ότι μου ήρθε το δερματοπτυχιόμετρο; Ουρανοκατέβατο; Το άρθρο είχα διαβάσει. ;)

Εντάξει, είχα δει και μερικές εκπομπές πλαστικών χειρουργών που έπιαναν όπως το δερματοτέτοιο το δέρμα κι έβλεπαν πού έπρεπε να κάνουν λιποαναρρόφηση. Και με αυτόν τον τρόπο βλέπω κι εγώ ότι τα χέρια μου είναι εντελώς λιπόσαρκα αλλά οι γάμπες μου... ρόπαλα!

Ευχαριστώ και πάλι, θα ενημερώσω όταν συναντηθούν οι δρόμοι μας με τη ζυγαριά-λιπομετρητή.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ε, ναι, αλλά αφού ήθελε να δει και την λιπομετρηση την έβαλα :D

Όσο για το σπλαχνικο λίπος, ναι γενικά είναι είναι νορμάλ σε νορμάλ κιλά, μπορεί να είναι όμως και αρκετό (ανάλογα με το τι τρώει)... Αδύνατος απέξω, δεν σημαίνει αδύνατος και εσωτερικά ;-) ξέρω περιπτώσεις που είχε αρκετό λίπος στο ήπαρ λόγο διατροφής και ήταν αδύνατος. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στην λιπομετρηση...

Edited by naxiand

Ε, ναι, αλλά αφού ήθελε να δει και την λιπομετρηση την έβαλα :D

Όσο για το σπλαχνικο λίπος, ναι γενικά είναι είναι νορμάλ σε νορμάλ κιλά, μπορεί να είναι όμως και αρκετό (ανάλογα με το τι τρώει)... Αδύνατος απέξω, δεν σημαίνει αδύνατος και εσωτερικά ;-) ξέρω περιπτώσεις που είχε αρκετό λίπος στο ήπαρ λόγο διατροφής και ήταν αδύνατος. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στην λιπομετρηση...

Δεν μπορούμε να μιλάμε για τις εξαιρέσεις του κανόνα με ακραία πράγματα!Για όλα όμως υπάρχει μια λύση!

@anarxaki

:p

Το που και πώς πιάνουν έχει να κάνει με την εμπειρία που σου λέω!Επίσης παίζει ρόλο και από πόσα σημεία παίρνουν τιμές για να χρησιμοποιήσουν τις ανάλογες εξισώσεις!Δυστυχώς δεν έχω δικό μου δερματοπτυχόμετρο και στην δουλειά έχουμε μηχάνημα βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας (με ηλεκτρόδια) το οποίο αν ακολουθήσεις κάποια πράγματα όπως σου ανέφερα σου δίνει αξιόπιστες τιμές! ;)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Και μετά από 2 εβδομάδες γκρίνια "Αυτό το πρόγραμμα είναι εύκολο", "Βαρέθηκα ήδη ρε παιδί μου", έρχεται ο γυμναστής χθες και μου λέει "Έλα να δούμε πώς θα αλλάξουμε το πρόγραμμα σου".

θα μου βάλει κυκλικό κι επειδή θα έχει όλες τις μυικές ομάδες, θα πρέπει να το κάνω μέρα παρά μέρα. Μικρή κι αφελής εγώ, τον ρωτάω "Δηλαδή δε θα έρχομαι Τρίτη-Πέμπτη;". Όχι βέβαια! Τρίτη-Πέμπτη θα κάνω σκέτη αερόβια. "Ε να, ξέρεις... βαριέμαι αφόρητα τον διάδρομο". Τέλεια, μου λέει, τότε θα σπας τον διάδρομο με ποδήλατο, τους κοιλιακούς σου, λίγο σκοινάκι, ελλειπτικό, ή έλα να κάνεις κανένα ομαδικό.

Πρέπει να μάθω επιτέλους να λέω "ναι" σε αυτόν τον άνθρωπο γιατί όταν του λέω "όχι" μου βάζει χειρότερα. :lol::lol::lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σωστή! :)

Στην ουσία σου βάζει και ποικιλία στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα για να μην βαρεθείς!Καλό αυτό!Κάτσε συζήτα το μαζί του και θα βρείτε μαζί το ιδανικό πρόγραμμα που θα σε βολέψει συνολικά! :)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Σύντομο μάθημα συμπεριφοράς στα γυμναστήρια: Μη γκρινιάζετε ότι το πρόγραμμα είναι βαρετό, θα σας δώσουν άλλο χειρότερο. :lol:

Το καινούριο κυκλικό πρόγραμμα που μου έβγαλε ο γυμναστής είναι θάνατος! 7 ασκήσεις (μία για κάθε μυική ομάδα), 15 επαναλήψεις η κάθε μία, 30 δεύτερα ανάπαυση ανά άσκηση και στο τέλος 2 λεπτά σκοινάκι. Στο πρώτο σετ ήμουν χαλαρή και τόλμησα να παραπονεθώ ότι "δεν το ένιωσα και πολύ". Στο δεύτερο ήμουν παπί στον ιδρώτα. Στο τρίτο απλά σύρθηκα ως το σκαλάκι και προσπαθούσα να βρω την ανάσα μου ενώ με κοιτούσαν τα άλλα τα θεριά με οίκτο κι ο γυμναστής μου έκανε το ΟΚ με τον αντίχειρα γελώντας. :wacko:

Τέλειο ήταν! :love:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λοιπον παιδια, λογω καποιων ενοχλησεων, τις οποιες , ορθα δεν αγνοησα, πηγα σε γιατρο και η διαγνωση ηταν "αρχομενη βουβονοκηλη"....:(

Μου ειπε να προσεχω , αν και κανονικα θα επρεπε να το κοψω ολα, και μου ειπε να αγορασω ενα ειδικο σοβρακοκορσε :p που θα τον φοραω στο γυμναστηριο.

Προς το παρον δεν τιθεται θεμα εγχειρησης, καθως ειναι στην αρχη.

Παιδια, κανεις με παρομοια εμπειρια? θα μου συστεινατε ισως να πηγαινα και σε καποιον αθλιατρο? θα μπορουσε να μου πει κατι περισσοτερο?

Ειμαι λιγο μπερδεμενος και απογοητευμενος. Ξερω, καθε εμποδιο για καλο, αλλα.....:O

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Καλά, αυτό εννοείται. Οποιαδήποτε πάντως συμβουλή θα ήταν καλό δεχόμενη, κυρίως από γνωστές ή και πάσχοντες.

Αυτον τον "κορσε" η καποιον παρομοιο μου λεγανε παλια στο γυμναστηριο να το φοραω και γω, ειτε για να ειναι ορθη η σταση μου, ειτε για την εφιδρωση και καλα καιω λιπος, αλλα ακομα και τωρα δεν ξερω αν βοηθαει σε κατι. Το φορουσα για κανα εξαμηνο χωρις καποιο προβλημα υγειας οπως εσυ αναφερεις, αλλα απλως δε ξερω αν με βοηθησε. Απο μεσα ηταν απο καουτσουκ. Υπηρχε και ενας αλλος κορσες-ζωνη που φορουσαν κυριως αυτοι που σηκωναν πολλα βαρη. Μαλλον για να μη βγαλουν κηλη νομιζω ή απλως για να εχουν σωστη σταση σωματος.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Αυτον τον "κορσε" η καποιον παρομοιο μου λεγανε παλια στο γυμναστηριο να το φοραω και γω, ειτε για να ειναι ορθη η σταση μου, ειτε για την εφιδρωση και καλα καιω λιπος, αλλα ακομα και τωρα δεν ξερω αν βοηθαει σε κατι. Το φορουσα για κανα εξαμηνο χωρις καποιο προβλημα υγειας οπως εσυ αναφερεις, αλλα απλως δε ξερω αν με βοηθησε. Απο μεσα ηταν απο καουτσουκ. Υπηρχε και ενας αλλος κορσες-ζωνη που φορουσαν κυριως αυτοι που σηκωναν πολλα βαρη. Μαλλον για να μη βγαλουν κηλη νομιζω ή απλως για να εχουν σωστη σταση σωματος.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Αν εννοεις κατι σαν σλιπακι κολλητο, μου το προτεινε ο γιατρος. Με μαξιλαρακι απο μεσα. Θα βοηθησει να κρατηθει η κηλη μεσα στη θεση της.

• 4 months later...

Καλησπέρα!!

Θα ξεκινήσω σιγά σιγά να διαβάζω της 51 σελίδες αλλά ως τότε θα ήθελα απόψεις αν κάποιος έχει επισκεφτεί τα γυμναστήρια curves!!

Είναι μόνο για γυναίκες κ ψάχνω απόψεις, πως είναι αν έχουν αποτέλεσμα τιμές!!

Καλησπέρα!!

Θα ξεκινήσω σιγά σιγά να διαβάζω της 51 σελίδες αλλά ως τότε θα ήθελα απόψεις αν κάποιος έχει επισκεφτεί τα γυμναστήρια curves!!

Είναι μόνο για γυναίκες κ ψάχνω απόψεις, πως είναι αν έχουν αποτέλεσμα τιμές!!

Αποτέλεσμα θα έχεις αν ακολουθήσεις σωστό τροπο ζωής,πρέπει να φτιάξεις διατροφή αλλιως το γυμναστήριο απο μόνο του δεν κάνει τιποτα.Για τα curves δεν ακούω καλές εντυπώσεις,καλητερα ένα παραδωσιακο γυμναστήριο με όργανα τροχαλιες.

Αποτέλεσμα θα έχεις αν ακολουθήσεις σωστό τροπο ζωής,πρέπει να φτιάξεις διατροφή αλλιως το γυμναστήριο απο μόνο του δεν κάνει τιποτα.Για τα curves δεν ακούω καλές εντυπώσεις,καλητερα ένα παραδωσιακο γυμναστήριο με όργανα τροχαλιες.

Κοίτα διατροφή έχω φτιάξει αρκετά!

Σε παραδοσιακό γυμναστήριο είχα γραφτει πήγα ένα μήνα και το παράτησα και η χαζή είχα πληρώσει ετήσια συνδρομή...

Η γυμνάστρια ήταν απών (σε εναν που πηγαινε μηνες ειπε να μ δειξει) συν οτι μ ειχε βγαλει ενα προγραμμα 2 ωρων που με επεφτε η γλωσσα και δεν μ αρεσε ο κοσμος του καθολου (πολυ ξενοι κ με κοιταζαν κ σαν ξερολουκουμο) και τρομαξα η γυναικα!! :/ γιαυτό ψαχνω πληροφοριες για τα curves γτ πανε μονο γυναικες!!!

Ούτε εγώ έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν ξέρω να σου πω και τι ήταν εκείνο που δεν άρεσε σε αυτούς που το κακολογούν.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας ζητάει άλλο πράγμα από το γυμναστήριό του, οπότε ένα σκέτο "καλό" ή "κακό" δε σημαίνει τίποτα. Αλήθεια, εσύ τι θες από το γυμναστήριό σου; Αν θες περισσότερο ασκήσεις με βάρη, είναι δεν είναι η γυμνάστρια εκεί, μπορείς και μόνη σου να μάθεις τις ασκήσεις. Υπάρχουν σελίδες και φόρουμ που μπορούν να σε βοηθήσουν. Αν πάλι προτιμάς τα ομαδικά προγράμματα, θα πρέπει να δεις τι τμήματα έχει κι αν σου καλύπτουν τα γούστα.

Πάντως αυτό το "με κοιτάνε όλοι" πολύ με παραξενεύει. Δεν είναι ότι δε σε πιστεύω, απλά στο δικό μου γυμναστήριο δε μου δίνουν καμία σημασία. Καμία όμως. Άντε να μου πουν κανένα "γεια" άμα συναντηθούν οι δρόμοι μας. :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ούτε εγώ έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν ξέρω να σου πω και τι ήταν εκείνο που δεν άρεσε σε αυτούς που το κακολογούν.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας ζητάει άλλο πράγμα από το γυμναστήριό του, οπότε ένα σκέτο "καλό" ή "κακό" δε σημαίνει τίποτα. Αλήθεια, εσύ τι θες από το γυμναστήριό σου; Αν θες περισσότερο ασκήσεις με βάρη, είναι δεν είναι η γυμνάστρια εκεί, μπορείς και μόνη σου να μάθεις τις ασκήσεις. Υπάρχουν σελίδες και φόρουμ που μπορούν να σε βοηθήσουν. Αν πάλι προτιμάς τα ομαδικά προγράμματα, θα πρέπει να δεις τι τμήματα έχει κι αν σου καλύπτουν τα γούστα.

Πάντως αυτό το "με κοιτάνε όλοι" πολύ με παραξενεύει. Δεν είναι ότι δε σε πιστεύω, απλά στο δικό μου γυμναστήριο δε μου δίνουν καμία σημασία. Καμία όμως. Άντε να μου πουν κανένα "γεια" άμα συναντηθούν οι δρόμοι μας. :lol:

Δεν ειναι το κοιτανε ολοι ειναι το με κοιτανε καπως κ τρομαξα...

Τεσπα το αλλο που σκεφτομαι γτ θελω να χασω αρκετα κιλα κ τα curves μου λενει ειναι για ενδυναμωση ειναι να παω να γραφτω σε ενα γυμναστηριο του δημου να κανω τον διαδρομο μου μερικα βαρυ να δω τι εχει τι λετε εσεις οι πιο εμπειροι??

Εννοείται να πας, απλώς μην το παρακάνεις στην αρχή και ζήτα από διατροφολόγο συμβουλές για αλλαγές στην καθημερινή σου διατροφή, χρειάζεται απαραιτήτως να τροποποιήσεις το πρόγραμμά σου όσον αφορά τα γεύματά σου.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Το βρίσκω χάσιμο χρόνου να χάσεις πρώτα το περιττό λίπος και μετά να αρχίσεις τα βάρη. Γιατί να μην τα κάνεις παράλληλα και κάθε κιλό λίπους που θα φεύγει να αποκαλύπτει ένα γραμμωμένο σώμα;

Και μη μου πεις ότι τα βάρη κάνουν το λίπος μυς ή εγκλωβίζουν το λίπος ή δεν θυμάμαι τι άλλο λένε, είναι όλα μύθος. Όχι απλά θα "κερδίσεις χρόνο" ξεκινώντας από τώρα τα βάρη, αλλά είναι γεγονός ότι ο μυικός ιστός έχει μεγαλύτερες θερμιδικές ανάγκες. Όπως λέει και μια γυμνάστρια "Κάνε το σώμα σου μηχανή καύσης λίπους". :happy:

Όσο για τη διατροφή, είναι το Α και το Ω της κάθε προσπάθειας. Αν δεν τρως σωστά, τις θερμίδες που πρέπει και τις τροφές που χρειάζεται ο οργανισμός σου, ό,τι κι αν κάνεις στο γυμναστήριο δε θα μπορέσει να αποδώσει στο βαθμό που περιμένεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το βρίσκω χάσιμο χρόνου να χάσεις πρώτα το περιττό λίπος και μετά να αρχίσεις τα βάρη. Γιατί να μην τα κάνεις παράλληλα και κάθε κιλό λίπους που θα φεύγει να αποκαλύπτει ένα γραμμωμένο σώμα;

Και μη μου πεις ότι τα βάρη κάνουν το λίπος μυς ή εγκλωβίζουν το λίπος ή δεν θυμάμαι τι άλλο λένε, είναι όλα μύθος. Όχι απλά θα "κερδίσεις χρόνο" ξεκινώντας από τώρα τα βάρη, αλλά είναι γεγονός ότι ο μυικός ιστός έχει μεγαλύτερες θερμιδικές ανάγκες. Όπως λέει και μια γυμνάστρια "Κάνε το σώμα σου μηχανή καύσης λίπους". :happy:

Όσο για τη διατροφή, είναι το Α και το Ω της κάθε προσπάθειας. Αν δεν τρως σωστά, τις θερμίδες που πρέπει και τις τροφές που χρειάζεται ο οργανισμός σου, ό,τι κι αν κάνεις στο γυμναστήριο δε θα μπορέσει να αποδώσει στο βαθμό που περιμένεις.

Γιαυτό σαν προοπτική σκέφτομαι του δήμου το γυμναστηριο, μου βγαίνει πιο φθηνά (γτ η τσέπη δεν έχει κ πολλά άνεργη βλέπεις)

κι εκεί θα μπορώ να κάνω και τον διαδρομάκο μου και την αεροβική μ σε προγραμματάκι με άλλους και έχει κ τα οργανάκια του...

Ενώ στα curves που μιλαγα με μια κοπελα που παει κ ακριβα ειναι κ ειναι καθαρα για ενδυναμωση κ χασιμο ποντων... ενω σε ενα γυμναστηριο απλο θα μπορω να κανω απολα!!

*Το εχω παρει πολυ πιο ζεστα αποτι πριν απο ενα χρονο...