Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)

α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από τον OveLix

Άι σταντ κορεκτιντ, σάλαξ, θενκς.

Γουάτ άι τράι το σόου γουίθ δις παρτίκιουλαρ ποστ ιζ χάου ιτ σάκς το ράιτ ιν ε λάνγκουατζ γουιθ άδερ κάρακτερς ινστέντ οφ δε ράιτ ουάνς.

Ντροπή σου Οβελίξ να μην αξιοποιείς τον πλούτο του ελληνικού ΑΒ. Γι'αυτό νεξτ τάημ να λες θενξ, σαξ κλπ :p :lol: :happy:

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

σαλακς, εσύ σταμάτα γιατί θα πω σε όλους τι ακριβώς σημαίνει ο γάτος στην υπογραφή σου :) :lol: :lol: :p :p
http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Προς ΤΝ97:

Όπως έχεις παρατηρήσει παρατηρήσει εδώ και λίγες μέρες συμμετέχω ενεργά στην εκστρατεία σου. Πριν έγραφα γκρικλισ μόνο και μόνο γιατί μου έπερνε λιγότερο χρόνο. Βρήκα όμως την λύση!!! Όταν θέλω να γράψω κάποιο μήνυμα, (κυρίως μεγάλο, δείτε π.χ. αυτο να γελάσετε λίγο... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=3900&perpage=20&pagenumber=1 (δείτε και την δεύτερη σελίδα)βγαίνω off line και γράφω χωρίς χρονικό άγχος. Επίσης όταν με ενδιαφέρει πάρα πολύ κάποια σελίδα δεν κάθομαι να την διαβάσω επι τόπου, γιατι παίρνει ώρες, την αποθηκεύω στον σκληρό (αρχείο--->αποθήκευση ως) και την διαβαζω μετά με την ησυχία μου. Αλλωστε στον δίσκο πιάνει ελάχιστο χώρο!

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι υπάρχει πρόβλημα αν γυρίσω πίσω και αλλάξω κάποια παλιά μηνύματα που είχα γράψει με γκρικλισ και κεφαλαία?

Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop®

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι υπάρχει πρόβλημα αν γυρίσω πίσω και αλλάξω κάποια παλιά μηνύματα που είχα γράψει με γκρικλισ και κεφαλαία?

Ίσα ίσα καλό θα κάνεις σ' αυτούς που διαβάζουν τα θέματα. Αρκεί να μην αλλάξεις το κείμενο και δημιουργηθούν ασυναρτησίες στη ροή των μηνυμάτων

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Προς ΤΝ97:

Όπως έχεις παρατηρήσει παρατηρήσει εδώ και λίγες μέρες συμμετέχω ενεργά στην εκστρατεία σου. Πριν έγραφα γκρικλισ μόνο και μόνο γιατί μου έπερνε λιγότερο χρόνο.

Εμμμ..... βρίσκω λίγο υπερβολικό τον όρο "εκστρατεία". Μάλλον "προτροπή" θα το έλεγα εγώ. ;)

Φίλε μου, δεν υπάρχει λόγος να φτάνουμε εκεί.

Στο θέμα μας τώρα, απευθυνόμενος σε όλους, θέλω να πω το εξής απλό: ο κυριότερος λόγος που όλοι εμείς προτρέπουμε την χρήση των ελληνικών χαρακτήρων, είναι ότι τα greeklish είναι κουραστικά στην ανάγνωση. Κατά την γνώμη μου, ακόμα και ένα ανορθόγραφο post με ελληνικούς χαρακτήρες, διαβάζεται πιο εύκολα από ένα post με greeklish.

Εννοείται πως κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να γράφει με ελληνικά. Όσοι όμως θέλουν, ας κάνουν μια προσπάθεια, και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα μας ωφελήσουν όλους. Αφ'ενός πολλά posts θα είναι πιο ευανάγνωστα, αφ'ετέρου θα μάθουμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες στο PC μας, γεγονός χρήσιμο.

Αρχικό Μήνυμα από τον sallax

Πρώτα απ'ολα δεν είναι Ι ράιτ αλλά Άη ράιτ :p :p

Αλλά και πάλι κάνετε ένα λάθος εδώ φίλοι μου... Μη ξεχνάτε πως όλοι αυτοί που γράφουν γκρήκλις δεν το κάνουν επίτηδες ή από αντίδραση αλλά τους έχει μείνει από παλιά όταν δε μπορούσαν να γράψουν ελληνικά. Παρόλο που τώρα δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό λόγο ν'αντιπαραθέσουν πέρα απ'τον λόγο ότι έχουν συνηθίσει τα γκρήκλις και βαριούνται ν'αλλάξουν, τότε ήταν απαραίτητο να τα χρησιμοποιούν. Ενώ το να γράφεις αγγλικά μ'ελληνικό αλφάβητο δε χρησίμευσε ποτέ και σε κανέναν :D

Τέλος πάντων, αρκετά το κούρασα και γω. Απλά θα κλείσω λέγοντας πως για μένα η ανορθογραφία είναι μεγαλύτερη ένδειξη ασέβειας προς την ελληνική γραφή από τα γκρήκλις.

θα συμφωνησω με το γεγονος οτι "εχω συνηθισει τα gr/sh, αλλα, οπως ειπα και στα 2 ποστ μου παραπανω, αλλαζω σε ελληνικα λογω αναγκης.

Και 8α η8ελα ζητησω συγνωμη για το αγγλικο post μου, αλλα

πιστευω οτι έγινε κατανοητος ο λογος που το μετεφρασα προσωπικα εγω κι οχι καποιος αλλος, για να δουμε πιο ειναι πιο κουραστικο.Βεβαια το οτι δεν ειχε ιδιαιτερη συνοχη δεν εγινε για να τονισει την δυσκολια του συγκεκριμενου post στο διαβασμα, αλλα εγινε απο την προσπα8εια μου να μεταφρασω ακριβως το greeklish post μου.

ειμαστε ομως σε τεχνολογικο forum και προσωπικα εγω πρεπει να αλλαζω συνεχεια τη γραφη απο english σε greek οπως επισης και 8εωρω οτι καποιος που γραφει σε ελληνικα εχει την υποχρεωση να σεβεται την ορθογραφια της ελληνικης(που προς το παρον μου ειναι ευκολο), οπως και τον τονισμο( σ' αυτο 8ελω λιγο ακομη..) :worry:

μεγαλα posts δε κανω συνη8ως και οταν τα κανω καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολα στην αναγνωση με greeklish ειδικά τώρα που εχουμε καλομάθει(βάζω και τον εαυτό μου μέσα σ' αυτούς) και γι'αυτό το λόγο και αλλαζω σε ελληνικη γραφή (εκτος απο το forum 9210i όπου ολοι εχουμε συνη8ισει τα greeklish λογω κινητου)

οσο για αυτούς που δε διαβαζουν τα greeklish posts δε χανουν και τιποτα!!(γιατι νομιζουν οτι πολλα ελληνικα posts τους προσφερουν περισσότερα? :confused: ) Έχουν κα8ε δικαίωμα και καλα κανουν.και αναφερομαι στο thread που υπέδειξε ο Trobocop® ...και οχι μονο αυτο.

α.. καλα! μεχρι να τελειωσω το post βλεπω άλλα δυο πιο κατω!!!

οπς! 5

:lock:

twitter.com/jojoGPS

Ρε παιδιά, μια απορία έχω. Τι πάει να πει "πρεπει συνεχεια να αλλαζω γλωσσα στο πληκτρολογιο". Ενας συνδυασμός πλήκτρων ειναι. ΕΝΑΣ. Τα οποία τα πατας ΜΑΖΙ. Ποση καθυστερηση είναι πια? ΤΟΣΟ πολυάσχολοι ειναι μερικοί που δεν έχουν χρόνο να πατουν ΕΝΑΝ συνδυασμό πλήκτρων? Δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά, απλά αυτό έχει ακουστεί ως δικαιολογία πολλές φορές.

Κατά τα άλλα είμαι πολύ χαρούμενος που το forum ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ τους χρήστες του να γράφουν ελληνικά και μόνο ελληνικά. Με κανόνες και απειλές δεν θα καταφέρναμε άλλο από το να στενοχωρηθούμε όλοι.

WTG my friends

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

και εγώ θα συμφωνήσω στη γραφή με ελληνικούς χαρακτήρες! Για μερικούς όμως μπορεί να είναι πιο εύχρηστο να γραφουν στα greeklish.

Εγγραφείτε στο κανάλι μου για χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική, fitness, διατροφή και εύκολες απολαυστικές και υγιεινές συνταγές!

http://www.youtube.com/irinifitness

Αρχικό Μήνυμα από τον jojo

οσο για αυτούς που δε διαβαζουν τα greeklish posts δε χανουν και τιποτα!!(γιατι νομιζουν οτι πολλα ελληνικα posts τους προσφερουν περισσότερα? :confused: ) Έχουν κα8ε δικαίωμα και καλα κανουν.και αναφερομαι στο thread που υπέδειξε ο Trobocop® ...και οχι μονο αυτο.

Φίλε jojo, αν αναφέρεσαι σε μένα δεν επιλέγω γενικά να μην διαβάζω τα greeklish posts από κακία. Συνήθως τα μηνύματα είναι μικρά και επομένως δεν με κουράζουν. Αν όμως δω ένα μεγάλο μήνυμα γραμμένο σε greeklish πιθανότατα θα το προσπεράσω. Και, παρά την αιχμή που άφησες, δυστυχώς δεν τα προσπερνάω λόγω κακού περιεχομένου. Είναι πιθανόν αυτά που έχει να πει αυτός που γράφει να είναι πολύ σημαντικά (πιο σημαντικά πάντως από τα δικά μου, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν προσφέρουν τίποτα :whistle: ), και να χάνουν από το γεγονός και μόνο της γραφής τους σε λατινικούς χαρακτήρες.

Ούτε εκστρατεία κάνω ούτε τίποτε. Και δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου. Χρησιμοποίησα τα λεγόμενά (ή καλύτερα γραφόμενά) σου για να δώσω έμφαση σε αυτό που ήθελα να τονίσω, οπότε οι αιχμές σου νομίζω ήταν περιττές.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επανέλθω (μιλάω για το προσωπικό, όχι για το θέμα των greeklish) γιατί οι προσωπικές αντεγκλήσεις κουράζουν τους υπολοίπους και δεν έχουν και κανένα νόημα

Παιδιά, δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις.

Είναι πολύ απλό: όποιος θέλει, ας κάνει μια προσπάθεια να γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες. Τους λόγους τους έχω εξηγήσει και πρωτύτερα, οπότε ας μην επαναλαμβάνομαι.

Αρχικό Μήνυμα από τον TN97

Παιδιά, δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις.

Είναι πολύ απλό: όποιος θέλει, ας κάνει μια προσπάθεια να γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες. Τους λόγους τους έχω εξηγήσει και πρωτύτερα, οπότε ας μην επαναλαμβάνομαι.

Εγώ έχω ήδη αρχίσει και βελτιώνομαι. :)

Χρειάζεται όμως προσπάθεια από όλους όσους θελουν να προτρέψουν στην γραφή των ελληνικών!!!

...έτσι Trobocop® ;) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=3900&perpage=20&pagenumber=1

pu ine to patatoθρεαντ?

Αρχικό Μήνυμα από τον TN97

Παρακάλεσα και πριν να μην γίνει patatothread το topic. Στο επόμενο ανάλογο post, το θέμα κλειδώνεται.

οπς sorry..

πατάτοthread ήθελα να πω..

twitter.com/jojoGPS

...έτσι, έτσι!!! ;) :up: :p

Και όσο για την "εκστρατεία"...χαλαρώστε λίγο, μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς!!! Σιγα μην πάρουμε και τα ντουφέκια!!!

:mad: :down: :'( Ή ίσως τα κινητά ΝΟΚΙΑ !!! (που έιναι και πιο επίκαιρο...)

Δείτε σχετικά αυτό...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=6005

και αυτό:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=74924#post74924

....και αυτό!!!

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=2357&perpage=20&pagenumber=1

το δικό σου δεν έχει πρόβλημα, το δικό μου όμως :worry: :eek:

ειδικά τώρα που δεν έχει και τα ελληνικά εγκατεστημένα

για να μη βγούμε τελειως off topic

twitter.com/jojoGPS

Δυστυχως καποια ατομα εδω μεσα με κανανε να "φοβαμαι" οτι τα post μου απο'δω και περα θα ειναι κατακριτεα <- (ναι, υπαρχει περιπτωση να μην το εγραψα σωστα αλλα προσπαθω διαβαζοντας το forum μας και οχι μονο να διορθωσω οποιαδηποτε λαθη μου).

Το οτι δεν βαζω τονους στο κειμενο που γραφω ειναι γιατι με βολευει προς το παρον λογω ταχυτητας (Ναι, Ναι, με βολευει) και γιατι ειμαι σε ενα forum που προσπαθω να μαθω κατι για ενα χομπι μου και να διασκεδασω περνοντας την ωρα μου στις σελιδες του... Προς Θεου, ενα forum ειναι, δεν γραφουμε κι εκθεση πια !!! :blink:

Δε νομιζω οτι ειναι τοσο ασχημο πια να μην εχει τονους ! Αν ειναι ετσι τοτε να αρχισω να γραφω greeklish αφου στο ιδιο καζανι βραζουν ολοι !

Ειναι το ιδιο -auto- με -αυτο- ; η το -pame gia kafe to bradaki- με το -παμε για καφε το βραδακι- ;

{Προσεξτε οτι δεν εχουν και πολυ διαφορα απο greeklish σε Ελληνικα (-α-τονα )}

Αν οντως το βλεπετε ιδιο τοτε πειτε μου το να αρχισω τα greeklish κι εγω :shifty:

Eides pou ksereis kalytera greeklish apo 'mena ? !!!

ok opote apo dw kai pera kalytera greeklish para ellhnika... ;)

Ante na ma8w kai greeklish twra ! Kalh fash !!!

Goustarw kollhma !!!

Αααχχχχχ... απο ειρωνια σε ειρωνια θα το παμε οποτε κοβω γιατι δεν θελω να παρεξηγηθω με κανεναν και να χαλασω την διαμονη μου στο forum... Δεν προκειτε να ξαναγραψω σε αυτο το θεμα ! 2ο και τελευταιο post !

Τουλαχιστον ας μην ειμαστε ακραιοι σε αυτα που πιστευουμε, αν δεν δωσεις περιθωριο σε καποιον να διορθωθει και τον κατακρινεις "με την πρωτη" τοτε το πιθανοτερο ειναι να μην διορθωθει ποτε !

Καλα να ειμαστε ολοι κι ας ηταν το μεγαλυτερο προβλημα μας τα -α-τονα ή -αν-ορθογραφα ελληνικα :)

Φιλικα παντα :)

Εγώ λέω όχι αλλά το wap δεν με αφήνει να αγιάσω! Μήπως μπορείτε να βρείτε μια λύση!!

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Έεελα όμως που έχετε βγει... :cool: Το θέμα εδώ δεν είναι να απευθύνεστε προσωπικά σε άλλα μέλη του forum, και με καλά καλυμμένες ειρωνίες να ανταλάσσετε τις απόψεις σας... :rolleyes:

Θα σε παρακαλέσω εσένα jojo, και τα υπόλοιπα μέλη εδώ, να παραμείνετε στο θέμα, να αναλύσετε τις απόψεις σας και ΜΟΝΟ αυτές, χωρίς να φθάνουμε στα άκρα. Αυτό είναι η τελευταία προειδοποίηση... ;)

Ευχαριστώ και sorry για τη διακοπή... :D

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Αρχικό Μήνυμα από τον manos the greek

Εγώ λέω όχι αλλά το wap δεν με αφήνει να αγιάσω! Μήπως μπορείτε να βρείτε μια λύση!!

Νομίζω ότι δεν υπάρχει :o

Αρχικό Μήνυμα από τον Mythozz

Έεελα όμως που έχετε βγει... :cool: Το θέμα εδώ δεν είναι να απευθύνεστε προσωπικά σε άλλα μέλη του forum, και με καλά καλυμμένες ειρωνίες να ανταλάσσετε τις απόψεις σας... :rolleyes:

Θα σε παρακαλέσω εσένα jojo, και τα υπόλοιπα μέλη εδώ, να παραμείνετε στο θέμα, να αναλύσετε τις απόψεις σας και ΜΟΝΟ αυτές, χωρίς να φθάνουμε στα άκρα. Αυτό είναι η τελευταία προειδοποίηση... ;)

Ευχαριστώ και sorry για τη διακοπή... :D

αφήστε να υπαρχουν και μερικα greeklish και για μας που δεν εχουμε εγκατεστημενα τα ελληνικα στο κινητο και αναγκαζομαστε να βαζουμε τη καρτα μας στο 7650, για να δουμε καποιο post μεσω wap

twitter.com/jojoGPS

• 1 month later...

Paidia den anteho allo na diavazo posts se greeklish. Eleos!!!

Grapste se ellinika! Lipithite ti glossa mas!!

Eimai se apognosi pleon.

ALLA TO HIROTERO APO OLA EINAI GREEKLISH KAI KEFALEA.

MARTI-RI-O (OHI I AGGAPI SOU)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από τον Βασίλης

Πλακα μας κανεις ναι;

Mία έρευνα(find) ;) στα ποστ του χρήστη Lewton με έπεισε ότι δεν κάνει πλάκα... :'(

Πάντως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί... :whistle: εκτενώς... :o