Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)

α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;

Recommended Posts

Πάντα ελληνικά, εκτός απίθανου τεχνικού προβλήματος. Παλιά στις αρχές του internet στην Ελλάδα δικαιολογούνταν ίσως και έτσι γράφαμε οι περισσότεροι, τώρα όχι. Επιπλέον μου είναι και κάπως δύσκολο να γράψω greeklish πια, όχι μόνο να διαβάσω.
KCB

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest lagoudakis
ελληνικα βασικα ουτε που διαβαζω κατι που ειναι greeklish,οκ τονους δεν βαζω,αλλα και λαθη ορθογραφικα να δω δεν θα κατακρινω τον αλλον ουτε θα του βαλω κακο βαθμο

emena pali oute to uni mou exei ellinika pou sostaro sinithos, to laptop mou einai aggliko, opote den exei ellinika grammata kai polles fores kano lathi kai mpros piso gia na diorthono lekseis. episis ektos tou oti to na allazeis sinexeia alt-shift nai einai kourastiko, einai kai thema sinitheias re paidia, ego px pou asxoloumai apo ton kairo tou bbs, e de mou polipaei tora na grafo ellinika, oute se irc, oute msn, oute forums, pouthena. apo tin alli..sta sms mou grafo panta kai mono ellinika, dikaiologo mono kapoion na mi grafei ellinika sta sms tou otan to kinito tou den exei ellinika mesa (px edo agglia), kata ta alla to neo trend me greeklish sta sms de mou aresei katholou (edo den paizei thema sinitheias afou opos eipa to trend einai neo eno i ipostiriksi ellinikon sta kinita einai sxedon apo ta prota vimata tous, kai sigoura poli prin exei to kathe pitsiriki kinito kai stelnei sms me greeklish). auta apo mena..kai prosopiki psifos logo sinitheias, sto greeklish.

Eμένα η πράξη να γράφεις greeklish είναι αγένεια προς τους άλλους, που πρέπει να βγάλουν τα μάτια τους για να καταλάβουν τί γράφεις... Εκτός και αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουν πολλοί, δηλαδή μεγάλα greeklish μηνύματα, όπως το παραπάνω, να τα προσπερνούμε. Το κάνω εγώ και και το κάνουν πολλοί άλλοι. Το συγκεκριμένο όμως το διάβασα και γι' αυτό απαντάω.

Και εγώ έχω αγγλικό laptop αλλά του πρόσθεσα την ελληνική γλώσσα (είναι τόόόόόσο εύκολο Start -> Control Panel -> Date, Time, Language, and Regional Options -> Add Other Languages).

Μετά η δικαιολογία έλλειψης χρόνου για να πατήσω Control + Alt (που προβλήθηκε από άλλους χρήστες) μου φαίνεται γελοία ως ηλίθια.

-iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product]

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Eμένα η πράξη να γράφεις greeklish είναι αγένεια προς τους άλλους, που πρέπει να βγάλουν τα μάτια τους για να καταλάβουν τί γράφεις... Εκτός και αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουν πολλοί, δηλαδή μεγάλα greeklish μηνύματα, όπως το παραπάνω, να τα προσπερνούμε. Το κάνω εγώ και και το κάνουν πολλοί άλλοι. Το συγκεκριμένο όμως το διάβασα και γι' αυτό απαντάω.

Και εγώ έχω αγγλικό laptop αλλά του πρόσθεσα την ελληνική γλώσσα (είναι τόόόόόσο εύκολο Start -> Control Panel -> Date, Time, Language, and Regional Options -> Add Other Languages).

Μετά η δικαιολογία έλλειψης χρόνου για να πατήσω Control + Alt (που προβλήθηκε από άλλους χρήστες) μου φαίνεται γελοία ως ηλίθια.

Εσύ κάθησες και το διάβασες. Εγώ δεν προσπάθησα όπως συνήθως.

Εσείς που υποστηρίζετε αυτήν την ανύπαρκτη και άθλια γραφή, δεν θέλετε οι άλλοι να διαβάζουν αυτά που γράφετε;

Γιατι αν είναι πάνω από 2 σειρές, λίγοι μπαίνουν στον κόπο να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής.

Οι δικαιολογίες του τύπου δεν μπορώ να αλλάζω συνέχεια το πληκτρολόγιο ή δεν θέλω να ψάξω να δω πως γράφεται η κάθε λέξη είναι μάλλον αστείες. Γράφατε από το δημοτικό σ' αυτή την γλώσσα και είναι δύσκολο να συνηθίσετε τις ξένες γλώσσες;

Χίλιες φορές να κάνει κάποιος ορθογραφικά λάθη από την λύση αυτή.

Μπράβο ρε συ tasosmaroulitsis. Πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι όλοι οι κάτω των 20 γράφαν σε γκρίγκλις. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τις ηλικίες αυτών που υποστηρίζουν την γραφή αυτή.

Μπράβο ρε συ tasosmaroulitsis. Πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι όλοι οι κάτω των 20 γράφαν σε γκρίγκλις. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τις ηλικίες αυτών που υποστηρίζουν την γραφή αυτή.

Ναι,συνήθως είναι οι μικρότεροι...

Κοιτάξτε,καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι βιάζονται και γράφουν greeklish,είναι πιο γρήγορα,αλλά τόσος κόπος τους είναι να γράψουν Ελληνικά που είναι πιο κατανοητά και διαβάζονται και γρηγορότερα...;;;:O

Ναι μωρέ σιγά τους businessmen όλους τους!!! Ήμαρτον. Απλά βαριούνται/δεν ξέρουν καλή ορθογραφία/θέλουν να ακολουθούν την μόδα. Τέλος... Σορρυ για τον τόνο γραφής αλλά δεν υπάρχουν "λογικές δικαιολογίες"

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Ναι μωρέ σιγά τους businessmen όλους τους!!! Ήμαρτον. Απλά βαριούνται/δεν ξέρουν καλή ορθογραφία/θέλουν να ακολουθούν την μόδα. Τέλος... Σορρυ για τον τόνο γραφής αλλά δεν υπάρχουν "λογικές" δικαιολογίες"

Έχεις δίκαιο...Μάλλον βαριούνται...:(

Ακόμα μια εκστρατεία κατά των greeklish... :yawn:

O καθένας γράφει όπως τον βολεύει. Αυτή ειναι η τελική απόφαση. Όποιον κουράζουν τα greeklish απλά δεν κάθεται να τα διαβάσει. Κουραστικά απλό...:X

ok,ειπαμε να γραφουμε με ελληνικα αλλα οχι και τονουμενα...;)

τεσπα εγω δεν εχω προβλημα με κανενα απο τα 2,απλα τα ελληνικα ειναι αισθητικα πιο ομορφα..

(μου αρεσουν τα ωραια και τα ομορφα γι αυτο και τα επελεξα :happy:)

Ελληνικά και χωρίς ορθογραφικά λάθη!!

Δεν είναι δύσκολο να γράψουμε το κείμενο σε φύλλο word και να κάνουμε ορθογραφικό έλεγχο πριν δημοσιεύσουμε το κείμενό μας!!

Ελληνικά λοιπόν και όχι ellinika!!

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

γιατί με παραπέμπεις σε κλειδωμένα threads;

σε ενοχλεί περισσότερο που έχει συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα απο το να διαβάζεις (διαβάζουμε) ακόμη greeklish σε δημόσιο χώρο;

δεν μπορούν τα greeklish απλά να απαγορευτούν απο τους κανόνες;

τι γνώμη έχουν οι super admins του myphone για τα greeklish;

έχεις υπόψη τον αριθμό νέων που έχουν διαστρεβλώσει την ορθογραφία μέσα στο κεφάλι τους λόγω των greeklish;

είναι δικαιολογία η γραπτή φράση "βαριέμαι να αλλάζω" πληκτρολόγιο;

Λίγο ή πολύ τα ερωτήματά που θέτεις έχουν απαντηθεί στο παρελθόν (αυτό με την παραπομπή στα κλειδωμένα θέματα παύει να ισχύει, αφού αυτά συνενώθηκαν με το δικό σου και παράλληλα ξεκλειδώθηκαν με αφορμή την εκστρατεία σου και την έξυπνη προτροπή σου μέσω της υπογραφής).

Η επίσημη άποψη πλέον περιγράφεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ακόλουθη παράγραφο:

# Η μεταγραφή των ελληνικών με τη χρήση του λατινικού αλφαβήτου (πρακτική ευρέως γνωστή ως greeklish) δεν αποτρέπεται, ωστόσο αποθαρρύνεται. Οι δημοσιεύσεις που περιέχουν greeklish είναι κατά κανόνα δυσανάγνωστες, ενώ επιπρόσθετα, δεν εντοπίζονται εύκολα σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης/μέλος επιχειρήσει να αναζητήσει πληροφορίες στο myphone.gr, με τη χρήση ελληνικών λέξεων-κλειδιών.

Με την ευκαιρία της συνένωσης να σε παραπέμψω για πιο αναλυτικές απαντήσεις στα ερωτήματά σου στο σχετικό μήνυμα του Mythozz από το 2004. Κλείνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω όλους (για μια ακόμη φορά) να γράφουν στα ελληνικά - έστω και με μετατροπείς όπως τους παρακάτω:

http://00357.com/com/index2/greeklish/default.asp

http://www.greeklish.net/index.php?option=com_wrapper&Itemid=32

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp (όριο 255 χαρ.)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σαφώς και γίνεται ΚΑΙ χωρίς λάθη. Αλλά προτιμούμε τα ανορθόγραφα ελληνικά από τα άσχημα γκρίγκλις

Ελληνικά και χωρίς ορθογραφικά λάθη!!

Δεν είναι δύσκολο να γράψουμε το κείμενο σε φύλλο word και να κάνουμε ορθογραφικό έλεγχο πριν δημοσιεύσουμε το κείμενό μας!!

Ελληνικά λοιπόν και όχι ellinika!!

Εγω αμα γραψω greeklish τωρα ποια θα ειναι λογω κακης εγκαταστασης λειτουργικου και απωλεια χρονου για να το ρυθμησω.

Παντως, ο τονισμος στο πληκτρολογιο ειναι ενοχλητικη διαδικασια, ειδικα οταν εχεις πληκτρολογιο αγγλικο σαν εμενα και πρεπει να ψαχνεις μια ωρα να πετυχεις το πληκτρο...

Τωρα για ορθογραφικα λαθη... προτιμω να μου την "πουν" για τα λαθη μου και να προσπαθησω να τα διορθωσω, παρα να κανω κατι τετοιο και να κρυψω το προβλημα μου...

Και οσο το ηλιθια δικαιολογια ειναι το alt&shift που περνει χρονο... τοσο το οτι κουραζεστε με τα greeklish.... cut the crap dudes...

Δε θα έπρεπε να υπήρχε και ένα φίλτρο που να κόβει όλα τα μηνύματα γραμμένα με greeklish, σαν την black-list?:shifty:
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

nai opos tha eprepe na iparxei filtro kai gia off topic apantiseis..stis 2 apantiseis.. black list :D
Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Ψηφίζω Ελληνικά

ΝΤΟΝΤ ΡΑΪΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚΛΙΣ, ΙΤ ΙΖ ΝΤΙΦΙΚΟΛΤ ΤΟΥ ΡΙΝΤ ΔΕΜ

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

nai opos tha eprepe na iparxei filtro kai gia off topic apantiseis..stis 2 apantiseis.. black list :D

Aυτή δε θα ήταν black-list, αλλά βλάξ-list! :lol:

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg