Jump to content

[ROM] Omega Rom και Omega Files

ioathe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βασικές και στοιχειώδεις διαφορές με την 34?πριν λίγο καιρό την πέρασα και το μόνο μου θέμα είναι κάποιο lag που παρατηρώ σχεδόν άμεσα μετά από reboot... και μου αφήνει γύρω στα 300 mb free ίσως και λιγότερο κάτι που δεν μου έκανε όσο το έιχα stock root... και μια λεπτομέρεια βασική!για να περάσω την 35 πρέπει να κάνω clean install και πάλι με όλα τα wipes?ή υπάρχει άλλος τρόπος?πάνω στην 34 πχ... :ninja:

ευχαριστώ!

"What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow

ΚΩΣΤΑΣ

Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell

• Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

βασικές και στοιχειώδεις διαφορές με την 34?πριν λίγο καιρό την πέρασα και το μόνο μου θέμα είναι κάποιο lag που παρατηρώ σχεδόν άμεσα μετά από reboot... και μου αφήνει γύρω στα 300 mb free ίσως και λιγότερο κάτι που δεν μου έκανε όσο το έιχα stock root... και μια λεπτομέρεια βασική!για να περάσω την 35 πρέπει να κάνω clean install και πάλι με όλα τα wipes?ή υπάρχει άλλος τρόπος?πάνω στην 34 πχ... :ninja:

ευχαριστώ!

διάβασε το Inside Omega v35 και το changelog

σε reboot δεν είχα τέτοιο θέμα ,

με τα 2 wipe την περνάς , αλλά αν είχα τέτοια προβλήματα θα έκανα full wipe , θα την δοκίμαζα , και μετά θα έβαζα τις εφαρμογές μου μία μία , θα τις δοκίμαζα , κ.λ.π. γνωστά είναι

edit

προσοχή στο 4

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35630149&postcount=38985

την έβαλα στην αρχή χωρίς full wipe , δούλευε καλά , και μετά με full wipe (το προτιμώ)

η rom είναι πολύ καλή , γρήγορη, απαλή...

Edited by tora33
OnePlus 8 pro + Mi 10t lite + poco f1

check... ευχαριστώ πολύ!νομίζω πάντως ότι θα την περάσω με full wipe να έχω το κεφάλι μου ήσυχο... το έμαθα πλέον το "κόλπο" :lol::lol:

"What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow

ΚΩΣΤΑΣ

Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell

παιδια ποιος πιστευεται πως ειναι ο καλυτερος launcher για την ωμεγα??) Edited by spinaci

Παρατηρώ ότι στη λίστα επαφών εμφανίστηκε ένα εικονίδιο για κλήσεις ενώ στην ν34 δεν υπήρχε. Πως μπορούμε να το αφαιρέσουμε; Δεν βλέπω σχετική καταχώρηση στο csc\others.xml

παιδια ποιος πιστευεται πως ειναι ο καλυτερος launcher για την ωμεγα??)

εδώ και αρκετές εκδόσεις δεν τον αλλάζω , θα τους δοκιμάσω και αν μ αρέσει κάποιος περισσότερο θα αναφέρω , είναι γούστα αυτά

Παρατηρώ ότι στη λίστα επαφών εμφανίστηκε ένα εικονίδιο για κλήσεις ενώ στην ν34 δεν υπήρχε. Πως μπορούμε να το αφαιρέσουμε; Δεν βλέπω σχετική καταχώρηση στο csc\others.xml

χρησιμοποιούσα το τηλέφωνο και όχι τις επαφές , με αυτό το εικονίδιο θα χρησιμοποιώ μόνο τις επαφές , δεν ξέρω αν μπορούμε να το αφαιρέσουμε

χρησιμοποιούσα το τηλέφωνο και όχι τις επαφές , με αυτό το εικονίδιο θα χρησιμοποιώ μόνο τις επαφές , δεν ξέρω αν μπορούμε να το αφαιρέσουμε

Βρήκα τη λύση. πχ με το Root Explorer πηγαίνουμε στον φάκελο /system/csc και με τον text editor ανοίγουμε το αρχείο feature.xml. Μετά διαγράφουμε τη γραμμή:

<!-- Enable call button in contact list -->

<CscFeature_Contact_EnableCallButtonInList>true</CscFeature_Contact_EnableCallButtonInList>

μετά κάνουμε save, reboot και είμαστε έτοιμοι :)

Η gallery μου εμφανιζε τον φακελο με τις photo του κινητου ως "Καμερα".

Κοιταξα στον φακελο "τα αρχεια μου" και ο φακελος ειχε την ονομασια "Camera"

Εψαχνα να βρω γιατι δεν μου το εμφανιζει ως "Camera" το οποιο προτιμουσα, αλλα δεν εβγαλα ακρη.

Λεω η 4.1.2 μπορει να το εχει ετσι.

Μετα απο μερες πεφτει το ματι μου τυχαια και ειδα οτι το εχει εμφανισει πλεον ως "Camera". Μια χαρα λεω.

Σημερα που περασα ενα mod για το πληκτρολογιο και εκανα wipe cache και wipe davlik μου το εμφανισε ξανα ως "Καμερα"

Παντα για την gallery αναφερομαι. Ο φακελος στα αρχεια μου οπως ειπα εχει την ονομασια "Camera"

Ξερετε πως μπορω να το αλλαξω;

Εμενα μετα που περασα την ν35(με clean cache,davlic cache) μου εμφανιζει στα εισερχομενα μυνηματα μονο τον αριθμο κ οχι ονομα..Πως διορθωνεται αυτο??

Edited by nikaki71
Poco X3 nfc 6/128

Εμενα μετα που περασα την ν35(με clean cache,davlic cache) μου εμφανιζει στα εισερχομενα μυνηματα μονο τον αριθμο κ οχι ονομα..Πως διορθωνεται αυτο??

κοίταξε το 4.

σβήσε τον λογαριασμό google και ξανά πέρασε τον λογαριασμό google και restart.

Edited by tora33

διάβασε το Inside Omega v35 και το changelog

σε reboot δεν είχα τέτοιο θέμα ,

με τα 2 wipe την περνάς , αλλά αν είχα τέτοια προβλήματα θα έκανα full wipe , θα την δοκίμαζα , και μετά θα έβαζα τις εφαρμογές μου μία μία , θα τις δοκίμαζα , κ.λ.π. γνωστά είναι

edit

προσοχή στο 4

την έβαλα στην αρχή χωρίς full wipe , δούλευε καλά , και μετά με full wipe (το προτιμώ)

η rom είναι πολύ καλή , γρήγορη, απαλή...

Όταν λέμε τα 2 wipe εννοούμε αυτά;

Wipe cache partition

Wipe Dalvik cache

και μετά φλασάρουμε για να μην χάσουμε τα δεδομένα το ρωτάω,σφού μόλις χθες πέρασα την 34.

προσοχή στο 4

Ναι, δεν πρόκειται να βάλω 35 παρόλο που η μπαταρία στην 34 είναι τραγική (δεν ξέρω αν βελτιώνεται στο 35). Έχω αρκετές σκοτούρες και καθόλου χρόνο για backup, wipe κτλ, και ποιος περιμένει να ξανασυγχρονίσει 4ψήφιο αριθμό email. Θα περιμένω άλλη έκδοση.

Ναι, δεν πρόκειται να βάλω 35 παρόλο που η μπαταρία στην 34 είναι τραγική (δεν ξέρω αν βελτιώνεται στο 35). Έχω αρκετές σκοτούρες και καθόλου χρόνο για backup, wipe κτλ, και ποιος περιμένει να ξανασυγχρονίσει 4ψήφιο αριθμό email. Θα περιμένω άλλη έκδοση.

για την μπαταρία δεν νομίζω ότι φταίει η rom

με την omega 35 , με το δικό του Stock Kernel

η μπαταρία είναι στο 80% (έχασε 20%)

Με οθόνη : 1 ώρα και 7 λεπτά

και φωνητικές κλήσεις : 21 λεπτά

αναλογικά για να πάει η μπαταρία στο 0% , θα έχω οθόνη 5 ώρες και 35 λεπτά , και και φωνητικές κλήσεις 105 λεπτά δηλ. 2 ώρες παρά 15 λεπτά (οι τρις πρώτες screenshots)

edit

τώρα δοκιμάζω κι αυτόν τον kernel

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1949904

edit1

ο παραπάνω kernel σε σχέση με τον Stock είναι πολύ καλύτερος στην κατανάλωση μπαταρίας και όχι μόνο

μπαταρία στο 84% , με οθόνη : 2 ώρες και 4 λεπτά και φωνητικές κλήσεις : 10 λεπτά

Edited by tora33

edit1

ο παραπάνω kernel σε σχέση με τον Stock είναι πολύ καλύτερος στην κατανάλωση μπαταρίας και όχι μόνο

μπαταρία στο 84% , με οθόνη : 2 ώρες και 4 λεπτά και φωνητικές κλήσεις : 10 λεπτά

Προσοσχή όμως καθώς ο παραπάνω δεν υποστηρίζει exFAT κάρτες.

Όταν λέμε τα 2 wipe εννοούμε αυτά;

Wipe cache partition

Wipe Dalvik cache

και μετά φλασάρουμε για να μην χάσουμε τα δεδομένα το ρωτάω,σφού μόλις χθες πέρασα την 34.

:confused: ωχ...Δεν έκανα τίποτε κανένα από τα δύο..Έτσι την πέρασα... λέτε γι' αυτό έχω κάποια κολλήματα? Τι να κάνω τώρα εκ' τον υστέρων?

:confused: ωχ...Δεν έκανα τίποτε κανένα από τα δύο..Έτσι την πέρασα... λέτε γι' αυτό έχω κάποια κολλήματα? Τι να κάνω τώρα εκ' τον υστέρων?

την περνάς πάλι με τα 2 wipe , και μετά το 4. από http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35630149&postcount=38985

καλύτερα με full wipe , και τις εφαρμογές σου restore από το titanium backup

την περνάς πάλι με τα 2 wipe , και μετά το 4. από http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35630149&postcount=38985

Το έκανα όλα οκ. Το 4 δεν χρειάσθηκε γιατί τι είχα κάνει με το πρώτο πέρασμα της 35.

Μπορείς φίλε μου να δώσεις ορισμένες οδηγίες για το πως ακριβώς παίρνουμε back up τις εφαρμογές με το titanium για να τις επαναφέρουμε μετά;

για την μπαταρία δεν νομίζω ότι φταίει η rom

με την omega 35 , με το δικό του Stock Kernel

η μπαταρία είναι στο 80% (έχασε 20%)

Με οθόνη : 1 ώρα και 7 λεπτά

και φωνητικές κλήσεις : 21 λεπτά

αναλογικά για να πάει η μπαταρία στο 0% , θα έχω οθόνη 5 ώρες και 35 λεπτά , και και φωνητικές κλήσεις 105 λεπτά δηλ. 2 ώρες παρά 15 λεπτά (οι τρις πρώτες screenshots)

edit

edit1

πως τα πάει το kernel? :worry:

Μπορείς φίλε μου να δώσεις ορισμένες οδηγίες για το πως ακριβώς παίρνουμε back up τις εφαρμογές με το titanium για να τις επαναφέρουμε μετά;

Τρέχεις το titanium backup, πατάς πάνω δεξιά το “v” , στο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πατάς το Εκτέλεση, βλέπεις ότι οι εφαρμογές σου είναι τσεκαρισμένες και πατάς πάλι δεξιά επάνω το ‘’v”

μετά την εγκατάσταση της omega, Τρέχεις το titanium backup, πατάς πάνω δεξιά το “v” , στο Επαναφορά πατάς το Επαναφορά απόντων εφαρμογών με τα δεδομένα τος

πως τα πάει το kernel? :worry:

πολύ καλός , μπαταρία πολύ καλή (Μία ημέρα λειτουργίας , είναι στο 35% με οθόνη 5 ώρες ανοιχτή, φωνητικές κλίσεις 22 λεπτά, με μισή ώρα gps , επανεκκινήσεις..) και μετά από οκτώ ώρες ύπνου , αύριο το πρωί θα είναι στο 33% περίπου

Edited by tora33

Κανω αποκρυψη της εφαρμογης "Vodafone Menu", αλλα μολις κανω restart ξαναεμφανιζεται.

Χρησιμοποιω τον stock launcher TW.

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να κανω αποκρυψη, χωρις να κατεβασω αλλη εφαρμογη

Κανω αποκρυψη της εφαρμογης "Vodafone Menu", αλλα μολις κανω restart ξαναεμφανιζεται.

Χρησιμοποιω τον stock launcher TW.

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να κανω αποκρυψη, χωρις να κατεβασω αλλη εφαρμογη

καλύτερα κάνε ερώτηση εκεί που κατέβασες την εφαρμογή π.χ. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myvodafone.android&hl=el

Δεν την κατεβασα. Βρισκεται στο συρταρι των εφαρμογων οταν εβαλα την sim της vodafone.

Ειναι αυτη που σου εμφανιζει τηλεφωνα αναγκης, υπηρεσιες φωνης κλπ.

Οταν φορτωνει το κινητο και πιανει σημα, τοτε μου την εμφανιζει

πολύ καλός , μπαταρία πολύ καλή (Μία ημέρα λειτουργίας , είναι στο 35% με οθόνη 5 ώρες ανοιχτή, φωνητικές κλίσεις 22 λεπτά, με μισή ώρα gps , επανεκκινήσεις..) και μετά από οκτώ ώρες ύπνου , αύριο το πρωί θα είναι στο 33% περίπου
Τι ρύθμιση επέλεξες κατά την εγκατάσταση;