Jump to content

Android TV Box

spyrosrotary
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@letom

Αν μας έλεγες και την μαρκα-μοντελο του box (tv και τις ρυθμισεις hdmi για παν ενδεχόμενο) ίσως βοηθούσε περισσοτερο....

Αυτο το πρόβλημα το έκαναν συχνά τα πρωτα (1-2 χρόνια πριν) box H96Pro+...και η "επιδιόρθωση" ήταν η αντικατάστση του τροφοδοτικου.

• Απαντήσεις 21,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• junglist

1094

• gatos814

1317

• makis1024

572

• ath156

1858

Για θέμα τροφοδοσίας μου κάνει. Στις 3 δοκιμές χρησιμοποιούσες τα δικά τους τροφοδοτικά;

Αλλαξε τροφοδοτικο και δοκιμασε ξανα.Εχω κάψει μηχανακια ετσι....

Του έβαλα χτες άλλο τροφοδοτικό και το άφησα να παίζει για ώρες και δεν έκανε καμία επανεκκίνηση οπότε τελικά μάλλον αυτό είναι. θα το τσεκάρω και σήμερα για να σιγουρευτώ 100%. Πως εξηγείται αυτό όμως? Γιατί όταν βάζω το ανεμιστηράκι το προβλημα εξαφανίζεται? Λογικά δεν θα έπρεπε να επιδεινώνεται η κατάσταση αφού το ανεμιστηράκι τραβάει και αυτό κάποιο λίγο ρεύμα? Αυτός ήταν και ο λόγος που απέκλεισα εξαρχής την περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό.

Μέτρα αν μπορείς να δεις το ρεύμα ου δίνει

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πως μπορώ να το μετρήσω αυτό?

@letom

Αν μας έλεγες και την μαρκα-μοντελο του box (tv και τις ρυθμισεις hdmi για παν ενδεχόμενο) ίσως βοηθούσε περισσοτερο....

Αυτο το πρόβλημα το έκαναν συχνά τα πρωτα (1-2 χρόνια πριν) box H96Pro+...και η "επιδιόρθωση" ήταν η αντικατάστση του τροφοδοτικου.

Το γνωρίζω για τα Η96 το πρόβλημα. Το δικό μου είναι ένα tanix tx9 pro και τα άλλα 2 που δοκίμασα είναι tanix tx6 και tanix tx5 max. To hdmi cec το έχω απενεργοποιημένο.

Σήμερα είχε χειρουργείο το boxακι δεν μπορούσα να το βλέπω να παιδεύεται με 70C χωρίς να κάνει τίποτα και να φτάνει μέχρι τους 100C.

Αλλα το ανεμιστηρακι απο το Raspberry κάνει θόρυβο οπότε πρέπει να το ανοίξω παλι και να βάλω καμιά αντίσταση να κατεβεί κάτω απο τα 5V.

Αρχίζω το ψάξιμο αλλα όποιος εχει καμία δοκιμασμένη λύση ας μου πει.

https://drive.google.com/drive/folders/1cM3Mk5AKBsFuFvu4LJFGbrZXVp4BWwXW?usp=sharing

Σήμερα είχε χειρουργείο το boxακι δεν μπορούσα να το βλέπω να παιδεύεται με 70C χωρίς να κάνει τίποτα και να φτάνει μέχρι τους 100C.

Αλλα το ανεμιστηρακι απο το Raspberry κάνει θόρυβο οπότε πρέπει να το ανοίξω παλι και να βάλω καμιά αντίσταση να κατεβεί κάτω απο τα 5V.

https://drive.google.com/drive/folders/1cM3Mk5AKBsFuFvu4LJFGbrZXVp4BWwXW?usp=sharing

Tι να σου κάνει τόσο μικρό ???? Τρύπες στο case κατά την γνώμη μου πάνω και κάτω και σε βάση πάνω το κουτί σε 10άρι ανεμιστήρα

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γίνεται και αυτό αλλα ήθελα να είναι μέσα και να μην φαίνεται.

Ασε που εστω και ετσι κατέβηκε 30 βαθμούς και μου φτάνει.

Δεν εχει και ρύθμιση το android να κλείνουν τα ρεύματα στα usb οταν είναι σε standby το box, αρα πρέπει να χαμηλώσω στροφές για να μην το ακούω να φωνάζει.

Οταν τα έλεγα εδώ, μερικοί με βγαλαν ότι κινδυνολογω και οτι τα μποξακια δεν εχουν κανένα θέμα!Απλα να υπενθυμίσω ότι 100° είναι ωη θερμοκρασία βρασμού.τ.παντων, αυτό ειναι το παλιό μου αναμιστηρακι απο ebay.εντελως αθόρυβο αλλα αδύναμο.τη δουλειά του ομως την εκανε!το άλλαξα με ενα μικροτερο σε διάμετρο αλλα πολυυυ δυνατο και θορυβωδες.τωρα λεω να ξαναβαλω αυτό.. Καμία προσταση παιδια για φτηνό 2ο μποξακι που να παιζει ΟΤΕ tv??c50ee614c79e764bca66831c1bc335bc.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Διάβασε σε αυτό το νήμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/672476-tvbox-cooling-mod-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%82/

Νικήτας

Βρήκα το CPU float εκει.

Πολύ ωραίο πρόγραμμα για παρακολούθηση θερμοκρασίας

https://drive.google.com/file/d/1eZzVzBwyQMSGIZUpLn40hsTs1acm6Pi9/view?usp=drivesdk

Ποιο κουτί φτάνεις 100 και σε τι χρήση;

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Εφόσον για μία ακόμα φορά τίθεται το θέμα της ψύξης των κουτιών μας θα ήθελα να επανέλθω και να εκφράσω ορισμένες προσωπικές απόψεις/εμπειρίες.

- Προτού αποφασίσετε να κάνετε "σουρωτήρι" το κουτί σας δοκιμάστε άλλες πιο απλές και μη μόνιμες λύσεις, όπως έχω δείξει εγώ στο Ποστ #13079, αλλά και άλλοι σε προηγούμενα Ποστ. Με αυτό τον τρόπο αφενός μεν δεν κινδυνεύετε να κάνετε κάποια βλάβη στο μποξ σας, αφετέρου το έχετε άθικτο (ακόμα και εμφανισιακά), χρησιμοποιείτε δε την λύση σας όποτε θέλετε ή νομίζετε ότι χρειάζεται. Σε περίπτωση που από τις μετρήσεις θερμοκρασίας σας δεν μείνετε ευχαριστημένοι μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο "δραστικές" επεμβάσεις.

-Χρησιμοποιήστε ανεμιστηράκια των 12V που όταν συνδεθούν στο USB του κουτιού (5V) δουλεύουν αθόρυβα αλλά και αποτελεσματικά ταυτόχρονα. Το κατακαλόκαιρο με 40+ βαθμούς μπορείτε να τα τροφοδοτήσετε εξωτερικά με 12V, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτικά (με τον σχετικά μικρό θόρυβο βέβαια). Προτείνω μάλιστα να πάρετε (εάν δεν έχετε) έναν μικρό μετασχηματιστή με πολλές επιλογές τάσης (π.χ. 3 , 4.5 , 6 , 7.5 , 9 και 12V) που έτσι και αλλιώς μπορεί να σας χρειαστεί και αλλού.

-Όταν συνδέετε το ανεμιστηράκι στο κουτί το πλεονέκτημα είναι ότι ανοίγει και κλείνει με το άνοιγμα/κλείσιμο του κουτιού, άρα δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο (βέβαια κάποιος ανέφερε ότι όταν κλείνει το κουτί του υπάρχει ρεύμα στις θύρες USB πράγμα που δεν ισχύει στο δικό μου).Με την εξωτερική τροφοδοσία μπορείτε να δώσετε όσα Volt θέλετε (προσοχή βέβαια στο πόσα σηκώνει το ανεμιστηράκι σας εφόσον τα παρακάτω Volt δεν ενοχλούν ενώ τα παραπάνω μπορεί να το κάψουν).

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

Εφόσον για μία ακόμα φορά τίθεται το θέμα της ψύξης των κουτιών μας θα ήθελα να επανέλθω και να εκφράσω ορισμένες προσωπικές απόψεις/εμπειρίες.

- Προτού αποφασίσετε να κάνετε "σουρωτήρι" το κουτί σας δοκιμάστε άλλες πιο απλές και μη μόνιμες λύσεις, όπως έχω δείξει εγώ στο Ποστ #13079, αλλά και άλλοι σε προηγούμενα Ποστ. Με αυτό τον τρόπο αφενός μεν δεν κινδυνεύετε να κάνετε κάποια βλάβη στο μποξ σας, αφετέρου το έχετε άθικτο (ακόμα και εμφανισιακά), χρησιμοποιείτε δε την λύση σας όποτε θέλετε ή νομίζετε ότι χρειάζεται. Σε περίπτωση που από τις μετρήσεις θερμοκρασίας σας δεν μείνετε ευχαριστημένοι μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο "δραστικές" επεμβάσεις.

-Χρησιμοποιήστε ανεμιστηράκια των 12V που όταν συνδεθούν στο USB του κουτιού (5V) δουλεύουν αθόρυβα αλλά και αποτελεσματικά ταυτόχρονα. Το κατακαλόκαιρο με 40+ βαθμούς μπορείτε να τα τροφοδοτήσετε εξωτερικά με 12V, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτικά (με τον σχετικά μικρό θόρυβο βέβαια). Προτείνω μάλιστα να πάρετε (εάν δεν έχετε) έναν μικρό μετασχηματιστή με πολλές επιλογές τάσης (π.χ. 3 , 4.5 , 6 , 7.5 , 9 και 12V) που έτσι και αλλιώς μπορεί να σας χρειαστεί και αλλού.

-Όταν συνδέετε το ανεμιστηράκι στο κουτί το πλεονέκτημα είναι ότι ανοίγει και κλείνει με το άνοιγμα/κλείσιμο του κουτιού, άρα δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο (βέβαια κάποιος ανέφερε ότι όταν κλείνει το κουτί του υπάρχει ρεύμα στις θύρες USB πράγμα που δεν ισχύει στο δικό μου).Με την εξωτερική τροφοδοσία μπορείτε να δώσετε όσα Volt θέλετε (προσοχή βέβαια στο πόσα σηκώνει το ανεμιστηράκι σας εφόσον τα παρακάτω Volt δεν ενοχλούν ενώ τα παραπάνω μπορεί να το κάψουν).

Συμφωνώ απόλυτα στα παραπάνω, το τρύπημα το πρότεινα σε περίπτωση που το box δεν έχει φυσικές τρύπες εξαερισμού . Για καμία αλλη περίπτωση δεν είμαι σύμφωνος να μπαίνει κάποιος σε διαδικασίες επέμβασης στην πλακέτα με κολλήσεις κλπ.

Υπάρχουν έτοιμες λύσεις όπως αυτή https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.999.1.7548523cFht3uo&id=575725917419&ns=1#detail ή αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί και να ΄΄ρίξει΄΄ κανά 10άρικο με 15 € να φτιάξει μόνος του κάτι σαν αυτό ( όπως έκανα εγώ ) :

Υλικά

IMG-20170924-012153.jpg

Τελικό αποτέλεσμα

IMG-20170924-014336.jpg

και να έχει ένα αξιοπρεπές σε απόδοση και εμφάνιση στοιχείο ιδίως όταν μιλάμε για χώρους όπως στην περίπτωσή μου στο σαλόνι

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απλώς να σημειώσω ότι το δικό μου (Beelink GT1 2/16) δεν έχει καθόλου τρύπες εξαερισμού και παρόλα αυτά η λύση που δείχνω κατεβάζει τουλάχιστον 15-20 βαθμούς την θερμοκρασία. Συγκεκριμένα αυτή την εποχή δουλεύει με 45-49 βαθμούς και το κατακαλόκαιρο με 55-59.

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

Εχω το Xiaomi box S και τραβαει κολληματα αν μεινει standby ωρα που φτιαχνουν μετα απο επανεκκινηση. Σκεφτηκα να βαλω Fan 12v στο usb hub του box. Ερωτηση....θα μπει πανω η κατω απο το box ; και σε ποια κατευθυνση πρεπει να φυσαει ; απο ή προς το box ο αερας ; Ειναι καλη ιδεα να κολλησω το fan με λεπτη ταινια διπλης οψης (3Μ) στο box ;

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συνδέσω το tv box μου με την soundbar μου και την tv μου με τον παρακάτω τροπo, γιατί μόνο με αυτόν γίνετε, ευχαριστώ.

Tv >hdmi>Tv box >optical >soundbar

Εχω το Xiaomi box S και τραβαει κολληματα αν μεινει standby ωρα που φτιαχνουν μετα απο επανεκκινηση. Σκεφτηκα να βαλω Fan 12v στο usb hub του box. Ερωτηση....θα μπει πανω η κατω απο το box ; και σε ποια κατευθυνση πρεπει να φυσαει ; απο ή προς το box ο αερας ; Ειναι καλη ιδεα να κολλησω το fan με λεπτη ταινια διπλης οψης (3Μ) στο box ;

Ο ανεμιστήρας κάτω από το box και να φυσάει προς τα επάνω (προς το μποξ δηλαδή). Δεν είναι ανάγκη να κολλήσεις τον ανεμιστήρα στο box, το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα εφόσον εάν το κάνεις αυτό πιθανόν να εμποδίζεις την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα (ειδικά εάν το κολλήσεις γύρω-γύρω και το μποξ δεν έχει τρύπες όπως το δικό μου).Επίσης θα πρέπει να προσέξεις ο ανεμιστήρας να είναι λίγο ανασηκωμένος από την επιφάνεια του επίπλου ώστε να παίρνει ελεύθερα φρέσκο αέρα (κοίταξε πιο πάνω την λύση του φίλου @taliban ή την δική μου πιο πίσω ή τόσων άλλων που αναφέρονται σε προηγούμενα Ποστς).

Δεν νομίζω να σχετίζεται αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις με υψηλές θερμοκρασίες ώστε να χρειάζεται ανεμιστηράκι. Λογικά bug του software είναι, οπότε εγώ πρώτα θα δοκίμαζα άλλες λύσεις όπως να βάλω άλλη ρομ.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Δεν νομίζω να σχετίζεται αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις με υψηλές θερμοκρασίες ώστε να χρειάζεται ανεμιστηράκι. Λογικά bug του software είναι, οπότε εγώ πρώτα θα δοκίμαζα άλλες λύσεις όπως να βάλω άλλη ρομ.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Σωστός.

Αν στο standby δεν ανεβάζει θερμοκρασίες, σε τι θα βοηθήσει ο ανεμιστήρας;

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Είμαι σίγουρος πως στο mi box s τα κολληματα οφείλονται σε software bug η στα 2gb ram του και οχι στη θερμοκρασία. Απλα διαβάζοντας εδω διαφορά σκέφτηκα οτι η ψύξη του θα επεκτείνει την ζωη του. Αυτο που κραταω ειναι οτι το fan μπαινει απο κατω....φυσαει προς τo box .....και πρέπει να σηκωθει λιγο . Να μην το κολλησω με το mi box ; Το fan συνδεμενο στο usb hub του mi box θα κλείνει με το box ; υπάρχει εφρμογη να τσεκαρω θερμοκρασία; ευχαριστώ εκ των προτέρων! Edited by dnspider

Θέλω να αγοράσω το παρακάτω tv box . Ξέρει κάποιος να μου πει σε ποια χώρα είναι η fast 23 του gear best ;

https://www.gearbest.com/tv-box/pp_009749371517.html?wid=1640583#goodsDetail

Ευχαριστώ

London for ever

Θέλω να αγοράσω το παρακάτω tv box . Ξέρει κάποιος να μου πει σε ποια χώρα είναι η fast 23 του gear best ;

https://www.gearbest.com/tv-box/pp_009749371517.html?wid=1640583#goodsDetail

Ευχαριστώ

είναι Ευρώπη σίγουρα, είχα αγοράσει από εκεί ένα tanix πριν από κανά μήνα και έκανε 12 μέρες να παραλάβω

είναι Ευρώπη σίγουρα, είχα αγοράσει από εκεί ένα tanix πριν από κανά μήνα και έκανε 12 μέρες να παραλάβω

Ευχαριστώ πολύ . Έτσι και αλλιώς 5 ευρώ διαφορά έχει από ΚΙνα . Συμφέρει νομίζω περισσότερο.

London for ever

Πήρα το ίδιο από Ιταλία : https://m.geekbuying.com/item/Beelink-GT1-MINI-S905X2-Android-8-1-4GB-64GB-TV-Box-412381.html?utm_medium=sysedm&utm_source=PaypalPaidCounpon

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

Πήρα το ίδιο από Ιταλία : https://m.geekbuying.com/item/Beelink-GT1-MINI-S905X2-Android-8-1-4GB-64GB-TV-Box-412381.html?utm_medium=sysedm&utm_source=PaypalPaidCounpon

Παρέλαβες ? Αν ναι, γράψε λίγα πράγματα για αυτό

Όχι δεν έχω παραλάβει ακόμη. Η παραγγελία έγινε την Πέμπτη. Λογικά μέσα στην εβδομάδα θα παραλάβω.

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil: