Jump to content

Android TV Box

spyrosrotary
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παρέλαβα χθες το MK808B Plus και παίζει κομπλέ. Έχω 2 ερωτήσεις:

1) Έχει μέσα εγκατεστημένο το SuperSU. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή έχει έρθει rooted?

2) Πήρα έναν αντάπτορα usb to ethernet για να δώσω ενσύρματα ίντερνετ στο tv box αλλά μου έλεγε no internet connection. Τελικά συνδέθηκα με wifi αλλά θέλω να βρω αν κάνω κάτι λάθος με τον αντάπτορα ή αν απλά είναι χαλασμένος. Συνέδεσα το κίτρινο καλώδιο ethernet του ρούτερ στην ethernet υποδοχή του αντάπτορα και το usb καλώδιο του αντάπτορα στη θύρα usb του tv box. Σωστά δεν είναι? Στη συσκευασία του αντάπτορα λέει ότι είναι συμβατός με macos και winxp και άνω. Παίζει να μην είναι συμβατός με android δηλαδή? Δεν καταλαβαίνω βέβαια τι σχέση μπορεί να έχει ένα καλώδιο-αντάπτορας usb ethernet με το λειτουργικό μιας συσκευής. Δεν έχει drivers κλπ.

1) Έχει μέσα εγκατεστημένο το SuperSU. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή έχει έρθει rooted?

2) Πήρα έναν αντάπτορα usb to ethernet για να δώσω ενσύρματα ίντερνετ στο tv box αλλά μου έλεγε no internet connection. Τελικά συνδέθηκα με wifi αλλά θέλω να βρω αν κάνω κάτι λάθος με τον αντάπτορα ή αν απλά είναι χαλασμένος. Συνέδεσα το κίτρινο καλώδιο ethernet του ρούτερ στην ethernet υποδοχή του αντάπτορα και το usb καλώδιο του αντάπτορα στη θύρα usb του tv box. Σωστά δεν είναι? Στη συσκευασία του αντάπτορα λέει ότι είναι συμβατός με macos και winxp και άνω. Παίζει να μην είναι συμβατός με android δηλαδή? Δεν καταλαβαίνω βέβαια τι σχέση μπορεί να έχει ένα καλώδιο-αντάπτορας usb ethernet με το λειτουργικό μιας συσκευής. Δεν έχει drivers κλπ.

1. Ναι ειναι κανονικά root από μόνο του.

2. Για να δουλέψει καταρχάς αυτή η δυνατότητα χρειάζεται το τελευταίο firmware 109K4, τσέκαρε ότι έχεις αυτή την έκδοση.

Ευχαριστώ drillgr! Θα τσεκάρω το firmware όταν είμαι σπίτι. Στα settings του πάντως που κοιτούσα χτες είχε και ένα system update το οποίο δεν το πάτησα γιατί δεν ήξερα τι update ακριβώς είναι και αφού μου η συσκευή δούλευε καλά είπα να μην το κάνω.

Δεν λειτουργεί το OTA update, άδικος κόπος. Πρέπει να περάσεις με βάση τις οδηγίες του link το update.

Το λινκ που έδωσες βγάζει error. Θα το γκουγκλάρω, πιστεύω θα το βρω κάπου να το κατεβάσω. Μετά το περνάω στο box και το τρέχω ή θέλει διαδικασία μέσω pc και με κατάλληλο λογισμικό?

edit: Το βρήκα εδώ το firmware:

http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/other-aml-s802-s805-devices/21960-rom-download-109k4-stock-firmware-for-mk808b-plus-quad-core-tv-stick-add-usb-lan-support

Απ' ό,τι βλέπω έχει μια διαδικασία για να περαστεί, θα το διαβάσω προσκεκτικά στο σπίτι και θα το κάνω.

Edited by letom

Το λινκ που έδωσες βγάζει error. Θα το γκουγκλάρω, πιστεύω θα το βρω κάπου να το κατεβάσω. Μετά το περνάω στο box και το τρέχω ή θέλει διαδικασία μέσω pc και με κατάλληλο λογισμικό?

edit: Το βρήκα εδώ το firmware:

http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/other-aml-s802-s805-devices/21960-rom-download-109k4-stock-firmware-for-mk808b-plus-quad-core-tv-stick-add-usb-lan-support

Απ' ό,τι βλέπω έχει μια διαδικασία για να περαστεί, θα το διαβάσω προσκεκτικά στο σπίτι και θα το κάνω.

Δες και στο site του geekbuying, έχει αναλυτικές οδηγίες και λινκς. Επίσης να ξέρεις ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το recovery image της 107 αν κάνεις τη μέθοδο με την sd card η οποία είναι και η πιο εύκολη.

The day is my enemy, the night my friend

Εχεις ενεργοποιησει απο τις ρυθμισεις την επιλογη ethernet?

Τώρα το τσέκαρα και έχω την 109k4 έκδοση άρα είμαι οκ. Άρα αυτό το system update ίσως να μην είναι κάτι συγκεκριμένο, απλώς πατώντας το να ψάχνει για το αν υπάρχει κάποιο update. Εσάς σας βγάζει τέτοιο κουμπί στις ρυθμίσεις?

@balnik

Αυτο ήταν! Απορώ πως δεν το έβλεπα, μπροστά στα μάτια μου ήταν.

Καλησπέρα στην παρέα.

Νέος κι εγώ στο θέμα και ύστερα από διάβασμα αποφάσισα να πάω σε minix. Μπατζετ κοντά στο κατοσταρικο. Η ερώτηση είναι από πιο minix να αρχίσω να κοιτάω και μέχρι πιο να σταματήσω.

Στο mk808b plus πειράζει να σβήσω το xbmc που είχε προεγκατεστημένο και να να βάλω το Kodi? Η να μην πειράξω τίποτα και να το αφήσω όπως είναι? Επειδή απ' ό,τι κατάλαβα σε πολλά boxes οι εκδόσεις xbmc που έχουν μέσα είναι πατσαρισμένες η κάτι τέτοιο.

Εγώ το έσβησα και έβαλα από το play store το spmc που ειναι καλύτερο για τον επεξεργαστή που φοράει η συσκευή. Δουλεύει μια χαρά.

Καλησπέρα παιδιά αυτό τι λέει; θέλω την γνώμη σας δεν έχω ιδέα για αυτά :(:(:(ή άλλη πρόταση .Υπόψιν το θέλω για λίγο σερφαρισμα το βράδυ πριν τον ύπνο http://www.aliexpress.com/item/Android-4-4-TV-Box-Q7-CS918-Full-HD-1080P-RK3188T-Quad-Core-Media-Player-1GB/2022249203.html

Ότι πληρώνεις παίρνεις γνώμη μου πάντως από χαρακτηριστικά δεν λέει και πολλά:clap:

xiaomi Redmi Note 3 PRO

TV BOX CS918II

Καλησπέρα παιδιά αυτό τι λέει; θέλω την γνώμη σας δεν έχω ιδέα για αυτά :(:(:(ή άλλη πρόταση .Υπόψιν το θέλω για λίγο σερφαρισμα το βράδυ πριν τον ύπνο http://www.aliexpress.com/item/Android-4-4-TV-Box-Q7-CS918-Full-HD-1080P-RK3188T-Quad-Core-Media-Player-1GB/2022249203.html

Γνωστό και καλό tv box.

'Οτι πρέπει για σερφάρισμα, καμιά ταινία 720p, κανένα παιχνιδάκι.

Έχει τον παλαιότερο RK3188 επεξεργαστή και 1GB μνήμη που σημαίνει ότι ταινίες 1080p με μεγάλο bitrate ή απαιτητικά παιχνίδια

ίσως να τα παίζει με σπασίματα.

Ανάμεσα στα χαρτονάκια της συσκευασίας του usb ethernet cable βρήκα ένα μικρό cd με drivers, το οποίο δεν είχα προσέξει τόσες μέρες. Εντωμεταξύ το καλώδιο δουλεύει κανονικά. Χρειάζεται να περάσω drivers?

EDIT: Ξέχασα να πω ότι το καλώδιο το έχω για να δίνω ενσύρματο ίντερνετ στο mk808b plus.

Edited by letom

Ανάμεσα στα χαρτονάκια της συσκευασίας του usb ethernet cable βρήκα ένα μικρό cd με drivers, το οποίο δεν είχα προσέξει τόσες μέρες. Εντωμεταξύ το καλώδιο δουλεύει κανονικά. Χρειάζεται να περάσω drivers?

EDIT: Ξέχασα να πω ότι το καλώδιο το έχω για να δίνω ενσύρματο ίντερνετ στο mk808b plus.

Όχι ...αφού σου δουλεύει...δεν το νομίζω ότι είναι drivers για android (θα είναι για αλλά λειτουργικά)

Στο cd έχει κάτι φακέλους που είναι drivers για windows, mac κλπ αλλά έχει και έναν που περιέχει υποφάκελο που έχει και τη λέξη android:

Φάκελος: USB.LAN,RD9700Driver

Υποφάκελος: sr9700_android_2.6.35

Αρχεία: Makefile, sr9700.c, sr9700.h

Σου λένε τίποτα?

Ας μου επιτρέπει να βγω λίγο off topic και να ρωτήσω για τι λειτουργικό μπορεί να είναι. Επειδή είχε καμία 20αρια άλλους φακέλους για κάθε έκδοση win, Mac, Linux κλπ.

αυτό έχω,μια χαρά είναι και για ταινίες(streaming).

Καλημερα,καλο μηνα και καλλη πρωτομαγια σε ολους,θα θελα να ρωτησω αν καποιος απο εσας εχει χρησιμοποιησει τα παρακατω Air Mouse γιατι ενδιαφερομαι να αγορασω ενα απο αυτα,

στην κατοχη μου εχω το http://www.geekbuying.com/item/RII-RT-MWK28-2-4G-Wireless-Keyoard-Air-Mouse-6-axis-Gyroscope-And-Touchpad-For-TV-BOX-MAC-XP--Black-323681.html και ειμαι ευχαριστημενος,απλα χρειαζομαι και ενα απο τα παρακατω ως δευτερο

http://www.geekbuying.com/item/RII-K25-2-4Ghz-Wireless-Air-Mouse-Keyboard---Infrared-Remote-Control-Audio-Chat-For-TV-BOX-PC-Game--Black-323597.html

http://www.ebay.com/itm/MeLE-F10-Deluxe-2-4GHz-Wireless-Air-Mouse-Media-Player-Remote-Control-DF-/231436859761?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35e2b63971

1)αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι για την χρηση του xbmc ποιο πολυ,καθως επισης και η πλοηγηση στο μενου και τις ρυθμησεις του android tv box (Tronsmart Vega S89) ,να το χρησιμοποιηω με τα κουμπια και το πληκτρολογιο,αλλα αυτα να λειτουργουν σωστα χωρις να δινουν λαθος εντολες ,η χρηση του κερσορα καθως επισης να παιζω παιχνιδια η voice chat δεν με ενδιαφερει και τοσο,αλλα ας υπαρχουν αφου τα εχουν σαν λειτουργια

2)επειδη και τα δυο κανουν εκμαθηση λειτουργειων για χειρισμο δευτερης συσκευης της επιλογης μας,ποια απο τα κουμπια προγραματιζονται?δηλαδη τις πλοηγησης δεξια αριστερα πανω κατω και το "Οκ", της εντασης-+?καποια αλλα?

3)σε ποιο εχουν ποιο ωραια αφη τα κουμπια,και ειναι ποιο γλυκα στο πατημα χωρις να ακουγονται ιδιαιτερα?

δεκτη η καθε σας γνωμη,σας ευχαριστω εκ των προτερων