Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Στο touch pal keyboard πως μπορώ να αποθηκεύω τις λέξεις μου? Η πρέπει να είμαι premium ?

Όταν γράψεις μία λέξη που δεν υπάρχει στο λεξικό του, δεν σου βγάζει ένα + για να την προσθέσεις;

Όταν γράψεις μία λέξη που δεν υπάρχει στο λεξικό του, δεν σου βγάζει ένα + για να την προσθέσεις;

Ναι και το κάνω αλλά την άλλη μέρα δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Τώρα κοίταξα το λεξικό μου και είδα 15 λέξεις εκ των οποίων τις 11 τις έβαλα σήμερα.

Ναι και το κάνω αλλά την άλλη μέρα δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Τώρα κοίταξα το λεξικό μου και είδα 15 λέξεις εκ των οποίων τις 11 τις έβαλα σήμερα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τις διαγράφει. Εγκατέστησε το πάλι μήπως έφαγε κάποιο κόλλημα

Δεν καταλαβαίνω γιατί τις διαγράφει. Εγκατέστησε το πάλι μήπως έφαγε κάποιο κόλλημα

Αυτό θα κάνω, γιατί μου αρέσει το touchpal επειδή το δουλεύω λόγω πρεσβυωπίας με τα 9 πλήκτρα

• 3 weeks later...
Μπορώ να δω κάπου συνγκεντωμενες τις λέξεις που έχω αποθηκεύσει στο swiftkey?
Φιλικά, Κατερίνα

Παιδιά, τρώει απίστευτα σκαλώματα τώρα τελευταία το Swiftkey. Μαυρίζει το φόντο, μου έχει βγάλει κανά 2 φορές για χαμηλή μνήμη, μέχρι και restart της app. Κι αυτά στο Note3 με τα 3GB :( . Συμβαίνει και σε άλλον τίποτα τέτοιο; Σκέφτηκα να δοκιμάσω κανέναν άλλον, αλλά με έχει βολέψει εδώ και χρόνια και με την πρόβλεψη λέξεων και με το swipe (που η αλήθεια είναι ότι το χρησιμοποιώ λιγότερο συχνά) και με τα βελάκια που έχω ενσωματώσει το πληκτρολόγιο..

Παιδιά, τρώει απίστευτα σκαλώματα τώρα τελευταία το Swiftkey. Μαυρίζει το φόντο, μου έχει βγάλει κανά 2 φορές για χαμηλή μνήμη, μέχρι και restart της app. Κι αυτά στο Note3 με τα 3GB :( . Συμβαίνει και σε άλλον τίποτα τέτοιο; Σκέφτηκα να δοκιμάσω κανέναν άλλον, αλλά με έχει βολέψει εδώ και χρόνια και με την πρόβλεψη λέξεων και με το swipe (που η αλήθεια είναι ότι το χρησιμοποιώ λιγότερο συχνά) και με τα βελάκια που έχω ενσωματώσει το πληκτρολόγιο..

Χρησιμοποιώ το SwiftKey σε Tablet Samsung Galaxy Tab 3 8.0 που έχω χωρίς κανένα κόλλημα. Σε μένα αντιθέτως το swype τρώει πολλά κολλήματα. Κατά τη γνώμη μου το swype έχει καλύτερο swiping και καλυτερη πρόβλεψη, όπως και περισσότερες ελληνικές λέξεις.

Ξαφνικά ξεκίνησε ή μετά από κάποιο update;

Δοκίμασε εκκαθάριση δεδομένων -> κατάργηση της εφαρμογής -> διαγραφή φακέλων που τυχόν παραμείνουν -> reboot τη συσκευή -> κατέβασμα της εφαρμογής ξανά από το play store.

Εκεί που έλεγα πως θα ζήσω μια ζωή με το swype ξαφνικά γύρισα στο fleksy. Το swype δυστυχώς απέκτησε πολλά προβλήματα από την προτελευταία αναβάθμιση. Έχασε το λεξικό που είχα κάποια χρόνια και έχει τρελαθεί με τα κεφαλαία. Ξαφνικά στη μέση της πρότασης πετάει κεφαλαίο το πρώτο γράμμα της λέξης. Πχ. "Αύριο θα Πάμε ΓΙΑ καφέ." Χωρίς κανένα λόγο. Και γενικά φαίνεται πως έχει χαλάσει. Και για να σας προλάβω σας λέω πως έχω κάνει αρκετά format στο NOTE 4 και έχω παίξει με CM12.1, stock 5.0.1 και 5.1.1. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε το restore της Google ούτε το titanium. Και πάντα μα πάντα κάνω διπλό format και στην εσωτερική μνήμη.

Από την άλλη το fleksy πρέπει να προσθέσει υποχρεωτικά το τελικό ς στο ελληνικό πληκτρολόγιο και να εμπλουτίσει το λεξικό του. Σιγά σιγά το συνηθίζω και έχω βολευτεί πολύ με τις χειρονομίες.

Βασικά, υπάρχει άλλο πληκτρολόγιο με καλή πρόβλεψη λέξεων και δυνατότητα να βάλεις βελάκια στο πληκτρολόγιο;

Να δοκίμασε και τίποτα άλλο..

Για πρόβλεψη λέξεων στα ελληνικά ποια εφαρμογή θεωρείται καλύτερη SwiftKey Swype η fleksy; και ποια ποιο ελαφριά;

Αν σε βολεύει το swiping, τότε Swype. Αναγνωρίζει με μεγαλύτερη επιτυχία τι εισάγω.

Αν γράφεις πιο κλασικά, τότε Swiftkey που σε μαθαίνει πολύ καλύτερα και μπορεί να προβλέψει την επόμενη λέξη με πολύ καλά αποτελέσματα

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Πως υπαγορεύω τα σύμβολα στην φωνητική πληκτρολόγηση;

Για παράδειγμα τι πρέπει να πω για να βάλει τελεία ή να αλλάξει γραμμή;

Γενικά υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο (manual) για τη λειτουργία της φωνητικής πληκτρολόγησης;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα. Υπάρχει τρόπος να πάρω τις λέξεις που έχει προσθέσει κάποιος άλλος στο Google keyboard στη δικιά του συσκευή και να τις εισάγω στο δικό μου λεξικό;

Έχει μια φίλη που έχει 2+ χρόνια Google keyboard και έχει αρκετές περισσότερες από μένα. Και βαριέμαι κάθε φορά να βάζω βασικές λέξεις...

Καλησπέρα. Υπάρχει τρόπος να πάρω τις λέξεις που έχει προσθέσει κάποιος άλλος στο Google keyboard στη δικιά του συσκευή και να τις εισάγω στο δικό μου λεξικό;

Έχει μια φίλη που έχει 2+ χρόνια Google keyboard και έχει αρκετές περισσότερες από μένα. Και βαριέμαι κάθε φορά να βάζω βασικές λέξεις...

Αυτό ακούγεται καλό. Ίσως να δοκιμάσει να πάρει backup με κάποιο πρόγραμμα το λεξικό της στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου ή την κάρτα sd, αν υπαρχει και μετά να μεταφέρεις το αρχείο αυτό σε σένα και το επαναφέρεις με την ίδια εφαρμογή. Λογικά θα πρέπει και τα δυο τηλέφωνα να είναι root. Ίσως να γίνεται και με το πέρασμα του λογαριασμού της στο δικό σου τηλέφωνο.

Ίσως να μπορέσεις να το κάνεις αν περάσεις τον λογαριασμό της στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου, στο μενού accounts and privacy. Δοκίμασε και πες μας.

Ναι για ροοτ δεν ενδιαφέρομαι. Ούτε χρόνο έχω ούτε όρεξη.

Θα το ψάξω και στο νετ αν γίνεται αλλιώς και θα ενημερώσω.

Πιο πολύ χρόνο θα χάσεις να ψάχνεις στο net παρά να το ρουταρεις...
The day is my enemy, the night my friend

Δεν θέλω να ροοταρω. Δεν το κατέχω και δεν έχω όρεξη και χρόνο, όπως είπα από πάνω, να το ψάχνω και να το κάνω.

Άμα ήταν κανένα σοβαρό θέμα, οκ να το σκεφτόμουν, αλλά για το λεξικό, δεν το κάνω.

Από την άλλη το fleksy πρέπει να προσθέσει υποχρεωτικά το τελικό ς στο ελληνικό πληκτρολόγιο και να εμπλουτίσει το λεξικό του. Σιγά σιγά το συνηθίζω και έχω βολευτεί πολύ με τις χειρονομίες.

Το έχει το τελικό ς εδώ και κάνα χρόνο. Πρέπει να πας στις ρυθμίσεις και να τικαρεις εκεί που λέει sensitive key layout (ή κάπως έτσι γιατί δεν το έχω τώρα) και με τα με παρατετατμενο πάτημα στο σ, σου βγάζει και το τελικό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Το έχει το τελικό ς εδώ και κάνα χρόνο. Πρέπει να πας στις ρυθμίσεις και να τικαρεις εκεί που λέει sensitive key layout (ή κάπως έτσι γιατί δεν το έχω τώρα) και με τα με παρατετατμενο πάτημα στο σ, σου βγάζει και το τελικό.

Δεν θέλω παρατεταμένα. Θέλω να είναι δίπλα στο ε όπως στο κανονικό πρότυπο QWERTY των υπολογιστών.

Εχει παρατηρήσει κάποιος άλλος υπερβολικη κατανάλωση μπαταρίας με το πληκτρογιο της go

Καλημέρα, σε samsung s3 neo,4.4 kitkat, με πληκτρολόγιο samsung,

ενώ για την αλλαγή της γλώσσας είχε στο πλήκτρο space βελάκια δεξιά και αριστερά, και με το σύρσιμο του πλήκτρου άλλαζε η γλώσσα

ξαφνικά χάθηκαν τα βελάκια και δε ξέρω πως γίνει εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών?

Οι γλώσσες είναι ρυθμισμένες σε qwerty. Αν σας λέει κάτι. Επαναφορά ρυθμίσεων δοκίμασα.

Η μόνη αλλαγή που έγινε στο τηλέφωνο ήταν η εγκατάσταση του cm security. Απο μένα τουλάχιστον μιας και το τηλ είναι της γυναίκας μου.

Τι μπορώ να κάνω στην υπάρχουσα εφαρμογή πληκτρολογίου?

Καλημέρα, σε samsung s3 neo,4.4 kitkat, με πληκτρολόγιο samsung,

ενώ για την αλλαγή της γλώσσας είχε στο πλήκτρο space βελάκια δεξιά και αριστερά, και με το σύρσιμο του πλήκτρου άλλαζε η γλώσσα

ξαφνικά χάθηκαν τα βελάκια και δε ξέρω πως γίνει εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών?

Οι γλώσσες είναι ρυθμισμένες σε qwerty. Αν σας λέει κάτι. Επαναφορά ρυθμίσεων δοκίμασα.

Η μόνη αλλαγή που έγινε στο τηλέφωνο ήταν η εγκατάσταση του cm security. Απο μένα τουλάχιστον μιας και το τηλ είναι της γυναίκας μου.

Τι μπορώ να κάνω στην υπάρχουσα εφαρμογή πληκτρολογίου?

Μήπως κατά λάθος σβήστηκε η μία από τις δύο γλώσσες που είχες ενεργοποιήσει στο πληκτρολόγιο και γι'αυτό δεν υπάρχουν και τα βελάκια; Έλεγξε τις ρυθμίσεις ατό πληκτρολόγιο.

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου